Sanovnik » Sanjati » LJ » 😡 Ljutnja Sanovnik – Šta znači sanjati ljutnju?

😡 Ljutnja Sanovnik – Šta znači sanjati ljutnju?

Neke osobe imaju visok prag tolerancije na tuđu glupost i provokaciju pa im treba mnogo više razloga i vremena da se na nekoga ili zbog nečega naljute. Drugi, opet, imaju „kratak fitilj“ i nikako ne mogu da se suzdrže od burnih reakcija kada nešto nije onako kako su oni zamislili.

Međutim, svima je zajedničko to da se ponekad naljute i da tu svoju ljutnju ne mogu da sakriju. Neki to ni ne žele, a neki bi mnogo voleli da se ne vidi kako su ljuti, ali im to ne polazi za rukom. S druge strane, ne moramo uopšte mi biti ljuti na nekoga, može neko drugi biti ljut na nas. Da li je ta ljutnja opravdana ili ne, to je sad druga priča.

Ukoliko smo svesni tuđe ljutnje, vrlo je moguće da o tome razmišljamo i u snovima, a ako smo i sami na nekoga ljuti, onda to u snu sigurno burno proživljavamo. Razni su načini na koje možemo proživljavati ljutnju u snu. Moguće je da osećamo krivicu zbog nečega, pa sanjamo da se neko na nas ljuti, ali je moguće i da smo razočarani u nešto ili nekoga pa sanjamo da nas je taj neko u ljutnji povredio. Takođe, možemo sanjati da plačemo od ljutnje i tako pokazati sami sebi da se osećamo nemoćni u nekoj situaciji.

Svi snovi vezani za ljutnu govore o nekom emocionalnom stresu i disbalansu. Bilo da emocije držimo u sebi i pokušavamo se drugima prilagoditi ili da smo osobe koje burno reaguju na sve što im se dešava.

Sanovnici ovakve snove karakterišu kao negativne, sa ponekim izuzecima. To nikako ne čudi jer je ljutnja sama po sebi negativno osećanje i, uglavnom, ne donosi ništa dobro.

Sanjati ljutnju

Ako ste sanjali ljutnju u nekom obliku, na javi vas očekuju emocionalna reagovanja, rastrzana osećanja i neki sukobi koji vam neće biti po volji. Ovakav san obično govori o nekim nesporazumima, gubicima i raznim problemima. Izuzeci su oni snovi u kojima ste pobedili ljutnju ili neki ljutiti napad. Moguće je da san o ljutnji ima neka pozitivna značenja i kada sanjate o drugoj osobi koja je na nekoga ljuta.

Sanjati da se ljutite

Ukoliko ste se u snu ljutili zbog nečega ili na nekoga, uskoro biste mogli prolaziti kroz burna emocionalna stanja i doživljavati neke neuspehe i sukobe. Moguće je da će vas pratiti osećaj krivice, besa, razočarenja ili straha, a to sve svakako zavisi od samih detalja vašeg sna.

Videti u snu da se neko drugi ljuti znači da vas očekuju učestvovanja u tuđim problemima, pomaganje u njihovom rešavanju ili pokušaj da sebe odbranite od nečije ljutnje. I ovde su bitni detalji sna o kojem je reč jer se na osnovu tih detalja može jasno zaključiti šta san poručuje.

Sanjati da ljutite nekoga

U slučaju da ste sanjali kako vi nekoga ljutite, vrlo je moguće da ste nesigurni u sebe i da se plašite nečije reakcije. Moguće je da mislite kako niste dovoljno dobri u nečijim očima i kako vas ta osoba ne doživljava dovoljno vrednima.

Kada sanjate da vas neko ljuti, to znači da uopšte nemate poverenja u tu osobu i da vas je, na neki način, razočarala. Moguće je da ste na javi zaista ljuti zato što ste nekome poklonili svoje poverenje, a taj neko ga je grubo iskoristio.

Ljutiti se u snu na kulturan način

Ako ste sanjali da ste zbog nečega ljuti, ali to pokazujete na civilizovan i kulturan način, vi ste osoba koja nikada neće prekršiti društvene norme i koja će potiskivati svoje potrebe, ako one nisu društveno prihvatljive. Radije ćete u sebi patiti, nego da se suprotstavite svojoj okolini. Gušićete bes, tugu i ljutnju, ali čak i radost, ako bi njihovo pokazivanje na neki način bilo osuđeno od strane osoba iz vašeg okruženja.

Videti u snu da je neko ljut, ali to kulturno pokazuje znači da će vas jedna osoba vrlo prijatno iznenaditi svojim ponašanjem i da ćete uskoro promeniti svoje mišljenje o njoj. Sve ono što vam se ranije činilo u vezi te osobe, sada će dobiti novi smisao.

U snu besno pokazivati ljutnju

Ukoliko ste sanjali da besno iskazujete svoju ljutnju zbog nečega ili nekoga, vi ste verovatno vrlo temperamentna osoba koja ne želi da se suzdržava od emocija onda kada ima potrebu da ih iskaže. Ne zanimaju vas društvene norme ni lažna predstavljanja i glumatanja finoće, vi ste osoba koja otvoreno govori ono što ima da kaže, ali to očekujete i od drugih.

Videti da neko drugi u snu besno pokazuje ljutnju znači da biste uskoro mogli imati problema sa nekim propustima koji će vas skupo koštati. Navući ćete nečiji bes na sebe i nećete se lako moći rešiti „kaznenih bodova“ koje ćete tako zaraditi.

U snu psovati u ljutnji

U slučaju da ste u snu psovali zbog ljutnje koju ste osećali, na javi vas očekuju verbalni sukobi s jednom osobom. Neko će vas izazvati svojim nastupom i vi nećete moći odoleti da toj osobi ne odgovorite istom merom. Ne podnosite kada vas smatraju „tupakom“ koji se ne zna zauzeti za sebe u određenim raspravama i kada misle da vas mogu nekažnjeno provocirati.

Čuti u snu da neko psuje u ljutnji znači da ćete biti žrtva nečijih laži i pokušaja da na vas svali krivicu za nešto što niste uradili. Ta osoba će se voditi onom izrekom „napad je najbolja odbrana“ i sve će pokušati predstaviti kao potpuno nedužno s njene strane.

Ne razgovarati s nekim u snu zbog ljutnje

Kada sanjate da ne razgovarate s nekim zbog toga što ste ljuti na tu osobu, to znači da prećutkujete probleme koje na javi imate i da ih „gurate pod tepih“. Lakše vam je da se pretvarate da je sve u redu, nego da se otvoreno suočite sa problemima koji vas muče. Ovakav pristup uvek stvara samo još više problema i nikada ništa ne rešava.

Videti u snu da neko ne razgovara s vama zbog ljutnje koju oseća znači da se na javi plašite kako vam ta osoba nešto zamera i prebacuje. Niste sigurni šta bi to moglo biti, ali imate osećaj da se ta osoba našla nečim uvređena, a ništa vam konkretno ne govori.

Zbog ljutnje se potući u snu

Ako ste sanjali da se tučete s nekim zato što ste ljuti, u bliskoj budućnosti ćete imati neke gubitke i neprilike. Moguće je da će doći do neslaganja s jednom osobom oko nekih planova i da će to izazvati određene gubitke u vaše poslovanju. Bićete vrlo nervozni i neraspoloženi u tom periodu.

U snu tužakati nekoga zbog ljutnje

Ukoliko ste sanjali da nekoga tužakate zbog ljutnje, bilo da se radi o pritužbama šefu, roditeljima, prijateljima ili komšijama, uskoro biste mogli shvatiti da ste bili u zabludi u vezi nečega. Odjednom će sve izgledati drugačije nego što se to vama ranije činilo i vi ćete se osećati pomalo zbunjeno. Uvidećete da ste prenaglili u nekim zaključcima i da ste trebali bolje razmisliti o svemu.

U slučaju da je neko u snu vas tužakao u ljutnji, u narednom periodu ćete čuti mnogo tračeva o sebi  koji će vas ostaviti potpuno ravnodušnima. Odavno ste se prestali opravdavati drugima i obraćati pažnju na njihovu „razbibrigu“ pa nema nikakvog razloga da to sad počnete raditi.

Ljutiti se na sebe u snu

Kada se u snu ljutite sami na sebe, to znači da ste nesigurni u sebe i da na javi ne znate kako da se ponašate. Plašite se da ćete pogrešiti šta god da uradite i to vas izluđuje, ali i onemogućuje da donosite bilo kakve odluke. Zato svima delujete slabo i neodlučno, a to onda još više pojačava vaše strahove i nesigurnost.

Videti u snu da je neko drugi ljut na sebe znači da će vam se jedna osoba izviniti za nešto što je ranije uradila. Bićete prijatno iznenađeni njenim ponašanjem i rado ćete prihvatiti to izvinjenje. Ovo će svakako značiti stabilizaciju vaših odnosa i početak jedne nove pozitivne faze u zajedničkim aktivnostima.

Ljutiti se na voljenu osobu u snu

Ako ste sanjali da ste ljuti na voljenu osobu, moguće je da joj zamerate nešto što ne govorite glasno, ali to nosite u  sebi i to vas opterećuje. Smatrate da se vaša voljena osoba nije ponela onako kako vi to zaslužujete i da vas je, na neki način, izdala. To vam teško pada i nikako ne možete da to „preradite“ u sebi.

Ukoliko se vaša voljena osoba u snu ljutila na vas, to znači da ste opterećeni osećajem krivice zbog nečega. Možda ste poželeli nekog drugog ili ste počinili preljubu. Moguće je da ste se na neki drugi način ogrešili o svoju voljenu osobu i sada vas to proganja u snovima. Vaša podsvest vam kaže da voljena osoba ima potpuno pravo da se ljuti na vas i vi to onda u snu proživljavate.

U snu biti ljut na roditelje

U slučaju da ste se u snu ljutili na svoje roditelje, na javi vas očekuju neki nesporazumi sa starijim osobama iz vašeg okruženja. Moguće je da ćete se mimoilaziti u nekim shvatanjima i da će uzrok tome biti generacijski jaz. Svako će stvari gledati iz svog ugla i neće se potruditi da pogleda onu drugu stranu, a to će onda doneti samo probleme i nerazumevanja.

Videti u snu da se roditelji ljute na vas znači da mislite kako ste premalo učinili za njih i kako ste ih zanemarili u poslednje vreme. Osećate se krivima zbog mnoštva obaveza koje vam oduzimaju veći deo vremena i koje vas sprečavaju da se više posvetite svojim roditeljima.

Ljutiti se u snu na prijatelje

Kada se u snu ljutite na svoje prijatelje, to znači da s njima imate neke neraščišćene teme, moguće je da ste dugo potiskivali nešto što je svim stranama bolna tačka, ali to svakako mora jednom doći na tapet. Opterećuje vas razmišljanje o tom problemu i samo vam gomila nove loše osećaje. Razgovor je najbolji lek, ali onaj iskren i konkretan razgovor.

Videti da se u snu prijatelji ljute na vas znači da ste ih nečim izneverili u skorije vreme.  Možda se niste zauzeli za njih u nekoj situaciji ili im niste pružili podršku kakvu su očekivali od vas, a možda ste samo prezauzeti i ne viđate ih često, pa vas prati osećaj krivice zbog toga.

Biti ljut na dete u snu

Ako ste sanjali da se ljutite na svoje dete, na javi ste ljuti zbog svoje lakovernosti i nepromišljenosti. Naivno i detinjasto ste postupili u jednoj situaciji i sada to sebi ne umete da oprostite. Ne možete da shvatite kako ste mogli biti toliko naivni i brzopleti i dopustiti sebi da tako postupite. Ništa ne možete popraviti u ovom trenutku i to vas izjeda.

Ukoliko ste u snu bili ljuti na tuđe dete, u bliskoj budućnosti ćete zamerati jednoj osobi što je od vas krila neke stvari. Smatraćete da ste imali svako pravo da znate za to što se desilo i da niko nije smeo to da vam sakrije. Optužićete ih da se prema vama ponašaju kao da ste nezrelo dete koje ne može podnositi istinu kada je čuje.

U slučaju da ste sanjali kako je neko drugi ljut na dete, uskoro biste mogli saznati da je jedna osoba razočarana u vašeg dobrog prijatelja i da ne želi komunicirati s njim. Pošto odavno poznajete svog prijatelja i znate kakva je osoba, nećete moći dopustiti da stvari prođu tek tako i da ne pokušate ispraviti njihove zablude.

Biti ljut na nepoznatu osobu u snu

Kada ste u snu ljuti na neku nepoznatu osobu, to znači da vas na javi muče mnoge brige i frustracije sa kojima ne znate kako da se nosite. Moguće je da ste ljuti na celi svet i da smatrate kako vam ništa ne ide od ruke u ovom periodu života. To vam stvara gomilanje nervoze i ljutnje prema svima i svačemu, prema životu uopšte.

Videti u snu da je nepoznata osoba ljuta na vas znači da se na javi osećate odgovorni za mnogo stvari i da nikako ne uspevate svima udovoljiti. Osećate svoju odgovornost i tamo gde je uopšte nema niti je treba biti i to vas mnogo opterećuje.

Ljutiti se na učitelja u snu

Ako ste se u snu ljutili na svog učitelja, u bliskoj budućnosti ćete imati teškoće i neke probleme sa administrativnim poslovima i dokumentima. Moguće je da ćete teško dobiti neke dozvole i  uverenja koja su vam neophodna za posao ili za izdavanje određenih dokumenata.

Videti u snu da se učitelj ljuti na vas znači da će vam jedna starija osoba zamerati što niste poslušali njen savet oko neke situacije kroz koju ste prošli. Moguće je da biste tako sve mnogo lakše podneli, ali ste vi izabrali svoj način da se s tim nosite. Ova starija osoba će to teško prihvatiti.

Sanjati da se ljutite na šefa

Ukoliko ste sanjali da se ljutite na svog šefa, uskoro biste mogli imati neke probleme na poslu. Možda vam neće biti odobreni slobodni dani ili ćete biti prozivani za nešto što niste uradili, a vaš šef se neće dovoljno raspitati o tome. Osećaćete se nevažnim i odlučiti da ćete svoje zalaganje svesti na ono što je osnovno potrebno za rad i nećete se više truditi da nekoga na poslu zadivite svojim sposobnostima. Bićete vrlo razočarani.

Videti u snu da se šef ljuti na vas znači da ćete u narednim danima pokušati sakriti neke greške koje ste ranije napravili. Neće se raditi ni o čemu velikom ni mnogo bitnom, ali će biti dovoljno materijala da bi vam neko mogao povremeno prigovarati zbog toga i na taj način vam odbiti uslugu koju biste, eventualno, tražili.

Sanjati da se ljutite na životinju

U slučaju da ste sanjali kako se ljutite na neku životinju, u bliskoj budućnosti bi u vama mogli proraditi neki nagoni i instinkti koje biste mogli poželeti slediti. Od vrste životinje koju ste sanjali zavisi na šta će se san konkretno odnositi.

Ukoliko ste se u snu ljutili na mačku, na javi biste mogli zamerati nekome da je bio lažni prijatelj i da vam se „umiljavao“ sve dok mu je tako odgovaralo, a posle je pokazao svoje pravo lice.

Ljutiti se u snu na psa znači da ćete na javi izgubiti poverenje jedne osobe i da će vam to teško pasti. Nećete moći objasniti svoje ponašanje i svoje razloge i to će presuditi protiv vas.

Sanjati da se ljutite na magarca znači da ćete se, u stvari, ljutiti na svoju tvrdoglavost koja će vas koštati jedne dobre prilike u narednom periodu.

Videti u snu ljutnju na konja predstavlja osećaj gubitka snage i mržnje prema vlastitoj slabosti.

Sve ostale životinje imaju svoje karakteristične osobine koje su vodič za tumačenje značenja u ovom snu. Možete ih pronaći pod njihovim imenima u sanovniku.

Sanjati da ste nekoga povredili u ljutnji

Kada sanjate da ste nekoga povredili u svojoj ljutnji, to znači da se plašite svojih reakcija i gubitka kontrole nad situacijom. Niste sigurni da sebi možete verovati kada su neke krizne situacije u pitanju i bojite se da biste mogli odreagovati previše burno i neadekvatno. Nemate poverenja sami u sebe i to vas zabrinjava.

Otvoreno pokazivati ljutnju u snu

Ako ste sanjali kako otvoreno pokazujete svoju ljutnju, vi ste osoba koja uvek jasno kaže šta misli i uvek tačno pokazuje kako se oseća. Kod vas nema kalkulacija ni glumatanja u odnosima sa drugim osobama i vi uvek volite da znate na čenu ste, bez obzira da li će vam se to svideti ili ne.

U snu skrivati svoju ljutnju

Ukoliko ste u snu od svih skrivali da ste ljuti, na javi ćete imati problema da nešto sprovedete u delo. Nećete želeti da povredite ljude oko sebe, a uopšte vam se neće dopadati ono što oni rade. Moraćete im jasno i glasno reći šta hoćete i šta nećete, a vi to nećete moći reći. Zato ćete konstantno biti ljuti i na njih i na sebe.

Biti ljut na lekara u snu

U slučaju da ste sanjali kako ste ljuti na lekara, u narednim danima biste mogli shvatiti koliko ste zanemarili svoje zdravlje i koliko biste mu se morali posvetiti. Nemojte olako gledati na probleme koje imate jer je apsolutno sigurno da neće proći sami od sebe.

Kada sanjate da je lekar ljut na vas, to znači da ste ignorisali sve savete koje ste od drugih dobili i da ste se sada doveli u lošu situaciju. Bićete ljuti sami na sebe jer će svi ostali biti ljuti na vas zbog vašeg ponašanje.