Sanovnik » Sanjati » LJ » Šta znači sanjati ljubavnika ili ljubavnicu?

Šta znači sanjati ljubavnika ili ljubavnicu?

Pojam ljubavnika uvek predstavlja nešto tajno i zabranjeno, nešto što svako društvo redovno  osuđuje, ali od čega nikad ne odustaje. Zato je pojava ljubavnika/ljubavnice u snovima povezana sa našim tajnim željama, sa zabranjenim radnjama i sa osudama ljudi oko nas.

Međutim, u pomodarskim krugovima svakog društva, pojavljuju se one osobe koje smatraju da je imati ljubavnicu/ljubavnika pitanje statusnog simbola i potvrda lične vrednosti.  Kada se tako posmatra ovaj pojam u snovima, jasno je da njegovo značenje može biti strogo društveno obojeno i da uopšte ne mora imati nikakve veze s ljubavlju. Naravno, većina snova u kojima se ljubavnik pojavljuje predstavlja neki problem koji osoba u sebi nosi i koji se odnosi na želje, zadovoljstva i nezadovoljstva trenutnim životom.

Moguće je da je neko zabrinut kako ga partner više ne voli i kako bi mogao potražiti zamenu u vidu ljubavnika/ljubavnice, pa to i vidi u snu. Ili je u pitanju zasićenost trenutnim načinom života, pojava monotonije i želja za dinamikom i avanturom, pa je ljubavnik logičan odgovor na to. Takođe je moguće da se neko plaši osude svoje okoline, njihovih mišljenja, pa sanja da ima ljubavnika, da svi za to znaju i da ga osuđuju.

Postoje razni razlozi zbog kojih sanjamo ljubavnika ili ljubavnicu, a oni, naravno, zavise od samog sanjača i njegovog trenutnog života. Tumačenja takvih snova su uglavnom negativnog značenja i malo je onih koji imaju drugačiji predznak.  U tome se slažu i stari sanovnici i modernija tumačenja snova. Na vama je da sami pronađete najistaknutije detalje vašeg sna i da za njih potražite data objašnjenja, a onda da ih povežete sa svojim osećajem i onim što vam se trenutno u životu dešava.

Sanjati ljubavnika/ljubavnicu

Ako ste sanjali ljubavnika ili ljubavnicu u bilo kojem obliku, vaš trenutni život se vrti oko nekih emotivnih previranja, bilo da se radi o nezadovoljstvu, manjku samopouzdanja, strahu ili dosadi. Ono što priželjkujete i čega se plašite je izraženo u vašem snu, a vi toga niste svesni.

Sanjati da ste ljubavnik/ljubavnica

Ukoliko ste sanjali da ste vi nečija ljubavnica ili nečiji ljubavnik, moguće je da se osećate nedovoljno bitno nekoj osobi i smatrate da vam ne posvećuje dovoljno pažnje, da ste joj u drugom planu. Zato se doživljavate kao ljubavnik/ljubavnica jer vas ne predstavlja javnosti nego vas krije. Zakoniti bračni partneri su osobe koje su u prvom planu, dok su ljubavnici „za ličnu upotrebu“.  Takođe je moguće da se plašite društvene osude i ogovaranja, pa sebe vidite kao nekoga koga društvo uvek ogovara i kritikuje.

Videti u snu da je neko nečiji ljubavnik/ljubavnica znači da neku osobu doživljavate kao onu koja zna da se zabavlja i vodi svoj život bez osvrtanja na tuđe komentare. U slučaju da ste osećali nelagodu u tom snu, moguće je da smatrate kako ta osoba nije moralna i kako povređuje neku porodicu.

Imati u snu ljubavnika/ljubavnicu

Ako ste sanjali da vi imate ljubavnicu ili ljubavnika, moguće je da vam je dosta monotonije svakodnevnog života i da vam fali erotskog naboja. Potrebno vam je da opet doživite ono uzbuđenje sa početka veze, da osetite pažnju i da ste nekome bitni. Vremenom se sve svede na rutinu, nema iznenađenja ni iščekivanja, a upravo to vam nedostaje.

U slučaju da ste sanjali kako neko drugi ima ljubavnicu ili ljubavnika, znači da neku osobu vidite kao onu koja se zabavlja i živi uzbudljivim životom. Usudila se uraditi sve ono što društvo osuđuje, a njoj je svejedno. S druge strane, ako sanjate ovakav san, moguće je da u sebi osuđujete osobu koja ima ljubavnika i da smatrate kako time čini nepravdu drugima.

Sanjati flert s ljubavnicom/ljubavnikom

Ukoliko ste sanjali da flertujete sa svojim ljubavnikom, verovatno na javi želite potvrdu da ste nekome bitni i da još uvek na vas reaguje onako kako vi to želite i očekujete. Pokušavate „ispipati“ teren i videti da li će reakcija biti u skladu sa vašim očekivanjima. Sve to pokazuje vašu nesigurnost i strah da nemate više onakav uticaj kakav ste ranije imali.

Videti u snu da neko flertuje sa svojom ljubavnicom predstavlja određenu zavist prema nekoj osobi iz vašeg okruženja. Smatrate da ta osoba ima sve što želi i da lako upravlja ljudima oko sebe, da lako uspostavlja vlast nad drugima i da se stalno zabavlja. Prema vašem viđenju, sve joj lako polazi za rukom, čak i svog ljubavnika „vrti oko malog prsta“ i stalno je u centru pažnje.

Maštati o ljubavniku/ljubavnici u snu

Ako ste u snu maštali o tome da nađete ljubavnika, vi ste veoma romantična osoba sklona mnogim maštarijama. Često čitate knjige ljubavnog sadržaja i čeznete da živite životom junaka iz tih knjiga. Svakodnevnica vam se čini krajnje dosadna, lišena svakog uzbuđenja, a pogotovo mističnih erotskih doživljaja. Jedan ljubavnik bi baš popravio tu dosadnu stvarnost.

Imati više ljubavnika

U slučaju da ste sanjali kako imate više ljubavnika/ljubavnica, verovatno ste osoba koja je neiživljena u mladosti i koja žali za propuštenim prilikama. U snovima pokušavate nadoknaditi to što ste propustili i zbog čega na javi žalite. Osećate se pomalo zakinuto za brojna iskustva koja ste mogli steći, ali iz nekog razloga ipak niste.

Videti u snu da neko ima više ljubavnika znači da ćete uskoro upoznati vrlo promiskuitetnu osobu koja će vas iznenaditi svojim ponašanjem. Nakon razgovora s njom, nećete znati šta više da mislite o svemu o čemu ste do juče imali vrlo čvrste stavove.

Voditi ljubav s ljubavnicom/ljubavnikom

Ukoliko ste sanjali da vodite ljubav sa svojim ljubavnikom ili ljubavnicom, potrebno vam je više avanturističkih događaja u životu. Željni ste promene i uzbuđenja, guši vas monotonija svakodnevnice i rutina odnosa u kojem se nalazite. Potrebno vam je malo mističnosti i treperenja.

Kada u snu vidite da neko vodi ljubav sa svojim ljubavnikom ili ljubavnicom, mogli biste uskoro saznati nečije tajne koje ćete morati čuvati. Shvatićete da biste bili mnogo sretniji da ništa niste ni otkrili i da ste nastavili živeti u blaženom neznanju, neopterećeni obavezom koju ne želite.

Sanjati svađu s ljubavnikom

U slučaju da ste sanjali kako se svađate sa svojim ljubavnikom, u narednom periodu možete očekivati neugodne situacije i neku sramotu. Osećaćete se postiđeno i loše zbog nekog događaja kojem se niste nadali.

Videti u snu svađu druge osobe sa svojom ljubavnicom ili ljubavnikom predstavlja mnoge tračeve i mešanje u tuđe stvari. Neko će se rado naslađivati tuđim problemima i od toga napraviti celu predstavu. Lakše je živeti tuđi život, nego se brinuti za svoj.

Šetati u snu sa ljubavnicom

Ako ste sanjali da šetate slobodno sa svojom ljubavnicom ili ljubavnikom, ubrzo biste mogli doneti odluku da neke stvari prestanete kriti. Shvatili ste da je vaš život vaš problem i da uopšte nije bitno šta će neko o tome misliti i da li će mu se to svideti. Odlučno ćete stati iza svoje odluke i uraditi onako kako vama odgovara.

U slučaju da ste u snu videli kako neko šeta sa svojom ljubavnicom, možete uskoro očekivati pojavu neke tajne koja će to prestati biti. Nakon prvobitnog iznenađenja i prepričavanja, sve će postati „stara priča“ i biti zamenjeno svežim događajima.

Reći svom partneru za postojanje ljubavnika/ljubavnice

Ukoliko ste sanjali da ste svom partneru priznali kako imate ljubavnicu ili ljubavnika, verovatno želite rasteretiti svoju savest i priznati voljenoj osobi nešto što od nje već duže vreme krijete. Teško vam je da o tome govorite jer se plašite da nećete biti shvaćeni na pravi način i da ćete u očima voljene osobe izgledati kao veliki krivac.

Kada u snu vidite da je neko priznao voljenoj osobi postojanje ljubavnika, možete očekivati iskren razgovor sa jednom bliskom osobom koja će vam tražiti savet oko nekog delikatnog problema. Nećete znati kako da postupite u tom slučaju – želeli biste pomoći jer je osoba bila potpuno iskrena, ali nikako ne biste hteli nositi teret jedne važne odluke u tuđe ime.

Sanjati da je partner saznao za vašeg ljubavnika

Ako ste sanjali da je vaš partner saznao da ga varate, tj. da imate ljubavnicu ili ljubavnika, onda ste uplašeni da će vas partner zbog nečega osuđivati i smatrati odgovornim. Osećate se nemoćno da promenite tu situaciju, a stalno strepite nad njenim ishodom. Neki vaši postupci nisu baš najbolje ispali i to vas trenutno mnogo opterećuje.

U slučaju da je u vašem snu nečiji tuđi partner saznao za njegovu/njenu prevaru i postojanje ljubavnika/ljubavnice, u narednom periodu vas očekuje neugodna situacija prisustvovanja jednoj privatnoj svađi. Na kraju bi se moglo desiti da vas jednim delom smatraju odgovornim za taj njihov sukob.

Sanjati da je neko otkrio vašu vezu s ljubavnicom

Kada sanjate da je neko otkrio kako imate ljubavnika ili ljubavnicu, očekuje vas vrlo neugodna situacija i neko poniženje u skoroj budućnosti. Otkriće se da radite nešto što je nedopušteno, nemoralno, a možda i kažnjivo, pa to nikako neće ostaviti pozitivan utisak na vašu okolinu. Biće vam nemoguće da popravite tu sliku o sebi jer će biti nedvosmisleno jasno šta ste uradili.

U slučaju da vi u snu otkrijete kako neko ima ljubavnicu, u bliskoj budućnosti ćete se suočiti sa razotkrivanjem spletki i podmetanja koji su vama bili namenjeni. Nemoguće je da vas neko ubedi u svoju nedužnost kada ste svojim očima i ušima sve jasno videli i čuli. Srećom, sada ćete tome stati u kraj.

Biti ljubavnik/ljubavnica na silu

Ako ste sanjali da ste nečija prinudna ljubavnica ili ljubavnik, poput onih u haremu ili mafijaškim filmovima, verovatno se osećate nedovoljno slobodno i zarobljeno u nekom odnosu. Iz nekog razloga ne izlazite iz te veze, a svesni ste da vas ona guši i ponižava kao osobu. Možda ste trenutno nalazite u nekom odnosu  sa previše dominantnim partnerom i to vam stvara osećaj ugroženosti.

Videti u snu kako je neko nečiji prinudni ljubavnik ili ljubavnica znači da ćete morati jednoj osobi objašnjavati da je suludo dozvoljavati drugima da upravljaju našim životima i donose odluke u naše ime. Na taj način gubimo identitet i nemamo više vlastitih želja. Ne znamo ni ko smo ni zašto smo tu gde jesmo.

Sanjati da vam je vaš ljubavnik dosadio

Ukoliko ste u snu videli kako vam je vaš ljubavnik/ljubavnica dosadio/la, vi ste verovatno vrlo bahata osoba koja pojam ljubavnice shvata kao statusni simbol, a tako i mnoge druge pojmove. Ne razmišljate uopšte o osećanjima drugih osoba, najvažnije vam je da u očima onih oko sebe  budete „faca“ i neko ko je bitan u njihovim očima.

Sanjati da je nekome dosadila ljubavnica znači da će se ta osoba uskoro predstaviti u pravom pomodarskom svetlu i da će je svi zbog toga ismejati. Ego takve osobe će se isprazniti kao probušen balon i to će joj biti velika pouka za budućnost. U slučaju da ovaj događaj ne shvati kao pouku, očekuje je mnogo bolnih razočarenja u toku života.

Videti bivšeg ljubavnika/ljubavnicu u snu

Ako ste sanjali svog bivšeg ljubavnika ili ljubavnicu, opterećeni ste svojom prošlošću i nekim događajima iz tog vremena. Moguće je da ne možete preći preko nekih stvari koje ste vi uradili ili koje su vama uradili drugi. Zbog takvog razmišljanja i takvih osećanja, niste u stanju normalno funkcionisati u sadašnjem vremenu, zapeli ste i ne možete dalje.

Sanjati da vas ljubavnica vara

U slučaju da ste sanjali kako vas vaša ljubavnica ili ljubavnik vara, uskoro biste mogli izgubiti nešto do čega vam je veoma stalo, a o čemu niste vodili dovoljno računa. Smatrali ste da će neke stvari i osobe uvek biti tu za vas i da vi ne morate ništa učiniti da to zaslužite. Sad će vam postati jasno da uopšte nije tako.

Saznati u snu da nekoga vara njegova ljubavnica ili ljubavnik znači da ćete uskoro čuti kako se jedna bliska osoba na svoj način osvetila nekome za nepravdu koja joj je nedavno učinjena. Iznenadiće vas njena domišljatost i upornost i moraćete joj odati priznanje.

Videti u snu da vaš partner ima ljubavnika/ljubavnicu

Ako ste sanjali da vas partner vara, da ima ljubavnicu/ljubavnika, verovatno ste zabrinuti da niste dovoljno dobri svom partneru, da niste poželjni, da mu ne pružate ono što mu treba i da bi vas zbog toga mogao napustiti i zameniti nekim boljim. Plašite se da mu je prevara moguća opcija i da ćete ostati bez svog partnera.

Sanjati da tuđi partner ima ljubavnika ili ljubavnicu znači da ćete ubrzo čuti za neku prevaru među vašim poznanicima. Bićete iznenađeni i nećete znati kako da se ponašate, a da nikoga ne povredite.

Sanjati veoma lepu ljubavnicu/ljubavnika

Ukoliko ste u snu videli da imate veoma lepu ljubavnicu ili ljubavnika, očekuje vas neka počast i ugled u narednom periodu. Svi će vam pomalo zavideti, neki i malo jače, ali to će samo još više podići vašu vrednost. Osećaćete se odlično, poletno i moćno.

Videti u snu da neko drugi ima veoma lepu ljubavnicu predstavlja određeno rivalstvo među vama. Osećate se kao izazvani svaki put kada se susretnete sa tom osobom jer među vama oduvek postoji pritajeno takmičenje koje ne jenjava. Svesni ste i sami da je to detinjasto ponašanje, ali ne možete si pomoći.

Videti ružnu ljubavnicu/ljubavnika u snu

Ako ste sanjali da je vaša ljubavnica ružna, u bliskoj budućnosti vas očekuju sukobi i ružne reči sa bliskom osobom do koje vam je stalo. Ovo će vas veoma pogoditi i doneti mnogo teških osećanja. Ostaće vam gorak ukus u ustima nakon što shvatite šta ste sve jedno drugom rekli.

U slučaju da ste u snu videli kako je tuđa ljubavnica/ljubavnik ružna, predstoji vam mnogo nezadovoljstva u odnosu sa jednom osobom. Neke tajne i nesporazumi će se isprečiti u vašem odnosu i postati kamen spoticanja na zajedničkom putu.

Sanjati da je neko poznat vaš ljubavnik/ljubavnica

Ukoliko ste sanjali da je neka osoba koju poznajete postala vaš ljubavnik ili ljubavnica, moguće je da gajite veliku privrženost prema toj osobi i da potajno priželjkujete ostvarenje ljubavne veze s njom. Možda ne smete javno priznati svoje želje, ali vas to ne sprečava da u snu otpustite sve kočnice i pustite mašti na volju.

Sanjati da vam je nepoznata osoba ljubavnica/ljubavnik

Kada u snu vidite da vam je potpuno nepoznata osoba postala ljubavnica ili ljubavnik, možete očekivati neke iznenadne događaje, putovanja ili zabave, sve ono što će vas društveno angažovati i uneti uzbuđenje u vaš život. Možda ćete se čak početi javno baviti nekim hobijima koje ste do sad držali samo za sebe.

Pokazati javno svog ljubavnika/ljubavnicu

Ako ste sanjali da javno pokazujete svog ljubavnika ili ljubavnicu, u narednom periodu ćete podignute glave proći kroz neke kritike i ogovaranja. Odlučno ćete stati iza svojih dela i neće vam biti važno šta drugi misle ili govore. Svoj život ćete voditi onako kako vi želite, a ostali neka sebi traže zabavu na drugim mestima.