Sanovnik » Sanjati » R » Šta znači sanjati rastanak?

Šta znači sanjati rastanak?

Rastanci mogu biti i lepi i ružni, mogu biti srećni i nesrećni, a sve zavisi od toga s kim i kako se rastajemo. Ukoliko odlazimo na neko bolje mesto, u svetliju budućnost, rastanku se možemo radovati i mi i naši bližnji. Takođe, ako je rastanak privremen, ne mora biti težak i sumoran.

S druge strane, rastanci  mogu biti teški ako se ne mirimo s promenom koja nastaje, ako ne želimo napustiti određene osobe ili ako se ti rastanci dese u svađi. Naravno, teški su i onda kada izgubimo dragu osobu, kada ta osoba umre. Jasno je da je to trajni rastanak i da nema nade da se promeni.

Od toga kako sanjamo rastanak zavisi da li nam naši snovi šalju pozitivnu ili negativnu poruku. Snovi o rastanku mogu da govore o gubicima, o promenama, o strahovima, ali i o novim počecima. Zbog toga ih sanovnici nekada tumače kao dobro, a nekada kao loše predskazanje.

Sanjati rastanak

Ako ste sanjali rastanak, u vašem životu će se desiti određene promene na koje trebate biti spremni. Moguće je da i sami priželjkujete te promene, ali je moguće i da će se one desiti protiv vaše volje, bez obzira što ih ne želite. Vaš san možda govori o novom početku nakon što određene događaje ili ljude prepustite prošlosti. Takođe je moguće da je neophodno prekinuti neke veze i tako sačuvati sebe od loših uticaja.

Sanjati da se vi rastajete od nekoga

Ukoliko ste se u snu vi rastajali od nekoga, u bliskoj budućnosti biste mogli promeniti mesto stanovanja, zaposlenje ili krug prijatelja. Moguće je da o tome već neko vreme razmišljate, ali je  moguće da ćete i sami biti iznenađeni ovom promenom. Isto tako, vaš san vam može govoriti da ste pod pritiskom i da ste nezadovoljni nekim odnosom te da ga želite prekinuti.

Videti u snu da se neko rastaje od vas

U slučaju da ste sanjali kako se određena osoba rastaje od vas, na javi biste mogli biti zabrinuti da će vas ta osoba napustiti. Moguće je da se plašite kako niste dovoljno dobri za tu osobu, kako ste nešto pogrešili u vašem odnosu ili kako nećete moći sprečiti odlazak te osobe kada za to dođe vreme. Moguće je i da vas muči osećaj samoće, da se plašite usamljenosti i nemoći.

U snu videti nečiji rastanak

Kada sanjate da se neke osobe rastaju, to znači da ste u stvarnom životu svesni promena koje su neminovne, ali i gubitaka koje treba podneti kako bi se život nastavio normalno. Vaš san pokazuje da ste zabrinuti za drage ljude i za njihove izbore na koje vi ne možete uticati. Moguće je da vam teško pada što ste samo nemi posmatrač onoga što se dragim ljudima dešava, voleli biste pomoći, ali ne znate kako.

Sanjati rastanak u svađi

Ako ste u snu videli da ste se s nekim rastali u svađi, u narednom periodu biste mogli pokušavati da pronađete najbezbolniji način da se izvučete iz nečijeg društva ili da se oslobodite neke neprijatne obaveze. Podsvesno se plašite da to nećete uspeti i da će se sve dodatno zakomplikovati pa vam taj strah stvara opterećenje.

Sanjati ugodan rastanak   

Ukoliko ste sanjali lep i topao rastanak, očekuju vas promene koje i sami priželjkujete. Moguće je da će vam naredni dani proteći u prelasku na nešto novo, u napredovanju i ostavljanju lošeg perioda iza sebe. Oprostićete se od briga i nervoze. Sve ukazuje na dolazak lepih dešavanja pa nemate nikakvog razloga za brigu.

Videti u snu da ste tužni prilikom rastanka

U slučaju da ste u snu bili tužni tokom rastanka, na javi vas očekuje ne mirenje s nečim. Moguće je da će vam neki događaji teško pasti i da se nećete moći pomiriti s određenim gubicima, promenama ili nekim prekidima odnosa. Doživećete to veoma lično i biće vam teško da svoju budućnost gledate kao lepu i svetlu. Činiće vam se da je sve upropašteno i izgubljeno.

Sanjati da je neko tužan tokom rastanka s vama ukazuje na vašu grižu savesti. Moguće je da sami sebe krivite zbog toga što ne možete više pružiti u odnosu s jednom osobom ili zato što toj osobi morate odbiti neki zahtev. Svesni ste da će joj to teško pasti i da neće najbolje razumeti vaše razloge.

Sanjati da ste srećni tokom rastanka

Kada u snu vidite kako ste srećni prilikom nekog rastanka i kako vam taj rastanak uopšte ne pada teško, to znači da ste spremni za novu fazu u svom životu. Verovatno se mnogo radujete nečemu što odavno priželjkujete i sada osećate da je to na dohvat ruke. Spremni ste započeti nešto novo, a „pozdraviti“ se onim starim. Moguće je da iza sebe ostavljate samački život i ulazite u bračnu luku, možda započinjete s novim poslom ili odlazite iz roditeljskog gnezda i osamostaljujete se.

Videti u snu da je neko srećan prilikom rastanka s vama označava vašu bojazan da će vas određena osoba lako zaboraviti. Moguće je da ste svesni kako nekome morate dopustiti samostalan izbor i kako ne trebate nikoga sputavati i vezati za sebe, ali se plašite da više nećete biti potrebni toj osobi i da će vas ubrzo zaboraviti. Možda ste roditelj koji ne može lako pustiti dete da ode „iz gnezda“.

Sanjati da se rastajete i odlazite u nepoznato

Ako ste u snu videli kako se rastajete, a ne znate gde idete, moguće je da ste zabrinuti za svoju budućnost i da vam ta budućnost izgleda vrlo maglovito. Plaši vas ono što dolazi i niste sigurni da ćete se umeti nositi s tim. Čini vam se da sve sigurno i poznato ostaje iza vas, da to prisilno napuštate i krećete u nešto nesigurno.

U snu se rastajati zbog posla

Ukoliko ste sanjali da se s nekim rastajete zbog promene posla, zbog odlaska u drugi grad, firmu ili državu da biste nešto drugo radili, vaš san označava dolazak nove šanse u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete dobiti posebno dobru poslovnu ponudu i da je nikako nećete hteti odbiti. Možda će vas malo peći savest što ćete ostaviti neke ljude iza sebe, ali ste svesni da je to neminovno ako želite sebe staviti na prvo mesto i ako želite slediti svoj san.

Sanjati da se rastajete zbog prevare

U slučaju da ste sanjali kako se od nekoga rastajete zbog prevare, vi ste verovatno osoba koja ne veruje mnogo osobama sa kojima dolazi u kontakt. Moguće je da ste ranije imali loša iskustva kada je poverenje u pitanju pa vas sada muči sumnja i u bezazlenim situacijama. Plašite se da ćete biti iskorišćeni i obmanuti pa radije birate da na vreme odete i prekinete sve kontakte.

Sanjati rastanak zbog bolesti

Kada u snu vidite da se od nekoga rastajete zbog bolesti, zbog toga što vi ili ta osoba odlazite na lečenje, to znači da je krajnje vreme da se pozabavite svojim zdravstvenim stanjem. Nemojte se neodgovorno ponašati i čekati da se nešto na tom polju zakomplikuje. Takođe je moguće da biste trebali obratiti pažnju na teškoće koje neko iz vašeg bliskog okruženja ima, a o kojima ne govori rado. Moguće je da je toj osobi potrebna pažnja i pomoć, a vi biste je mogli dati.

Sanjati rastanak zbog preseljenja

Ako ste sanjali da se rastajete zato što menjate mesto boravka, to znači da je došlo vreme da „okrenete novi list“ u svom životu. Vreme je da iza sebe ostavite stari način života, ali i one osobe koje na vas loše utiču i koče vaš napredak. Počnite iz početka i nemojte se plašiti promena, one vam ne donose ništa loše.

Videti u snu da se neko rastaje od vas zato što se seli predstavlja znak da će vas uskoro jedna osoba iznenaditi nekom svojom odlukom. Moguće je da nećete imati pojma o njenim planovima i da ćete biti zatečeni onim što ćete čuti. Na neki način ćete se osećati napušteni i izostavljeni iz života te osobe. Kao da vam okreće leđa i ne brine kako se vi osećate zbog toga, a uz to vam ništa ne govori.

U snu se rastajati od voljene osobe

Ukoliko ste sanjali da se rastajete od voljene osobe, moguće je da ste nezadovoljni svojim sadašnjim životom i da biste hteli nešto u njemu menjati. Možda se ne usuđujete otvoreno razgovarati na tu temu sa voljenom osobom, možda se plašite njene/njegove reakcije pa to sve potiskujete u sebi i čekate da se nešto samo od sebe reši.

Drugo tumačenje ovog sna je da ste zabrinuti da bi vas voljena osoba mogla napustiti i da biste mogli ostati sami. Moguće je da osećate kako niste dovoljno dobri za svoju voljenu osobu i kako bi voljena osoba mogla potražiti nekog drugog, a vas zaboraviti.

U snu se rastajati od roditelja

U slučaju da ste sanjali kako se rastajete od svojih roditelja, na javi možete očekivati brzo osamostaljenje. Moguće je da ćete se preseliti i započeti samostalan život. Takođe je moguće da ćete stupiti u brak i osnovati vlastitu porodicu. Bićete kao ptica koja odlazi iz roditeljskog gnezda jer je dovoljno odrasla i ojačala.

Drugo tumačenje ovog sna je da ste uplašeni i nesigurni u sebe te da vam je potrebna roditeljska uteha i zaštita. Moguće je da se plašite kako ćete ostati sami, bez podrške i sigurne luke, kako se nećete moći izboriti sa problemima koji su vas okupirali.

Sanjati rastanak od prijatelja

Kada se u snu rastajete od svog prijatelja, to znači da vas u stvarnom životu očekuje neki gubitak. Moguće je da ćete nepromišljeno ulagati u određene poslove ili da ćete imati neplanirane izdatke, ali je moguće i da ćete se posvađati sa jednom bliskom osobom. U svakom slučaju, ovaj san ne nosi dobre vesti.

Sanjati da se rastajete od deteta

Ako ste u snu videli kako se rastajete od deteta, to ukazuje na vaš osećaj da gubite neki nedužan, dečiji deo sebe. Moguće je da ste prisiljeni doneti neke odluke koje vam teško padaju i koje u vama izazivaju osećaj da se odričete svoje čistote i bezbrižnosti.

Ukoliko ste sanjali da se rastajete od svog deteta, u bliskoj budućnosti biste mogli biti mnogo zabrinuti za nekoga u svojoj porodici. Moguće je da se plašite odlaska nekog njenog člana ili da ćete biti zabrinuti za to kako će se ta osoba snaći bez vaše pažnje, brige i pomoći. Možda je na pomolu polazak na fakultet, udaja, ženidba ili neki drugi oblik odlaska iz porodičnog gnezda.

Sanjati da se rastajete od nepoznate osobe

U slučaju da ste u snu videli kako se rastajete od nepoznate osobe, to ukazuje na vaš osećaj da vam nešto fali u životu, ali ni sami niste sigurni šta je to tačno. Stalno vas muči to nedostajanje; sve što radite, ne uspeva vam doneti ispunjenje i zadovoljstvo, čak i onda kada se odvija onako kao ste to zamislili.

U snu se rastajati od neprijatelja

Kada sanjate da se rastajete od neprijatelja, to znači da ste na dobrom putu da pustite sve ono što vas čini ogorčenima i što vas opterećuje. Moguće je da ste shvatili koliko je pogrešno držati u sebi ljutnju i ogorčenost jer to nikome ne donosi ništa dobro. Spremni ste se pomiriti sa svojim neuspesima i krenuti dalje sa mnogo više samopouzdanja.

Ovaj san, takođe, može ukazivati na to da ćete se uskoro s nekim pomiriti i da ćete izgladiti sve nesporazume.

Sanjati da se rastajete od grupe

Ako ste u snu videli kako se rastajete od neke grupe kojoj pripadate, možda od svog odeljenja, od radnog kolektiva, grupe s kojom putujete i slično, u narednom periodu biste mogli uvideti da se nalazite u pogrešnom okruženju. Moguće je da ste dugo vremena pokušavali da se uklopite u neko društvo koje vam u suštini ne odgovara i da ste konačno shvatili da je došlo vreme da se vratite sebi i onome što vas raduje.

Videti u snu da se neka grupa rastaje od vas predstavlja vaš strah od napuštanja i osećaj da ćete biti odbačeni od svog okruženja. Moguće je da se uporno trudite da budete deo nečega, da se dokažete pred nekim osobama, ali ste istovremeno zabrinuti da to neće biti dovoljno dobro i da ćete ostati izolovani i ismejani.

U snu žuriti da se rastanete

Ukoliko ste sanjali da žurite tokom rastanka, da se trudite da što pre odete, da to rastajanje što pre završite, vaš san ukazuje da vam je zbog nečega neprijatno. Moguće je da ne želite sebi priznati neke promašaje, greške i postupke prema jednoj osobi pa se trudite da to maknete u stranu i da se time ne bavite. Jako vam je stalo da to što pre ode u zaborav i postane prošlost.

Videti u snu da neko žuri da se rastane s vama predstavlja mogućnost da uskoro uvidite kako vam dugovi neće biti vraćeni na vreme. Neko će vas uporno zavlačiti svojim izgovorima, a ujedno će se truditi da vas što manje viđa.

Sanjati da odugovlačite rastanak

U slučaju da ste u snu odugovlačili svoj rastanak s nekom osobom, na javi vas očekuje ne mirenje s nečim i pokušaj da to zadržite u nepromenjenom obliku. Moguće je da ćete se truditi da nešto što duže ostane onakvo kakvo je sad i da nećete lako pristati da se prilagođavate novim uslovima. To za vas neće biti naročito dobro i bolje bi bilo da što pre shvatite da su promene sastavni deo života i da su neizbežne.

Videti u snu da neko odugovlači rastanak s vama pokazuje da u stvarnom životu trebate obratiti pažnju na osobu koja vas ne pušta da napredujete i koja se uporno trudi da ostajete u mestu. Pomenuta osoba to radi iz sebičnih razloga jer vas želi što duže zadržati pored sebe i ne vodi računa o vašem rastu i napredovanju.

Videti u snu da vam je neprijatno prilikom rastanka

Kada sanjate da vam je neprijatno prilikom nekog rastanka, to znači da vas peče savest zbog nečega što ste uradili ili niste uradili, a trebali ste. Osećate se loše što vas ta osoba i dalje prihvata i podržava, a vi znate da ste se loše poneli prema njoj. Voleli biste se negde sakriti, a znate da je to potpuno pogrešno i nezrelo ponašanje.

U snu se rastati uz rukovanje

Ako ste u snu videli kako se rukujete prilikom rastajanja, to znači da ćete se u narednim danima pomiriti s nekim. Moguće je da ćete uvideti sve zablude koje su vas ograničavale u logičnom rasuđivanju i da ćete pokušati popraviti loše odnose s određenom osobom. Vrlo je verovatno da će taj vaš pokušaj naići na odobravanje druge strane i da će biti blagonaklono dočekan.

Grliti se u snu prilikom rastanka

Ukoliko ste sanjali da se s nekim grlite prilikom rastajanja, u bliskoj budućnosti biste mogli pružiti podršku nekome ko želi započeti vlastiti život. Moguće je da će vam biti teško da jednu osobu  ispratite daleko od sebe, ali ste svesni koliko to znači za pomenutu osobu. Zato ćete dati sve od sebe da ta osoba oseti vašu ljubav i podršku i da zna kako uvek može računati na vas.

Sanjati da se ljubite na rastanku

U slučaju da ste se u snu s nekim ljubili na rastanku, vaš san vam poručuje da nikako ne smete pustiti tu osobu da ode iz vašeg života. Trebate se potruditi da joj ugodite i da je zadržite uz sebe jer niste ni svesni šta gubite njenim odlaskom. Ukoliko bolje ne razmislite i ne promenite svoje ponašanje, doći ćete u situaciju da ćete znati koliko nešto vredi tek kad to izgubite.

Sanjati rastanak bez reči

Kada u snu vidite da ste se s nekim rastali bez reči, to znači da ćete u narednom periodu napraviti oštar rez u svom životu. Moguće je da ćete odjednom postati svesni koliko je za vas loše to što radite ili to što se ne posvećujete više sebi pa ćete naglo odlučiti da tome stanete u kraj. Donećete neke radikalne odluke o svojoj budućnosti i ozbiljno ćete ih se držati.

U snu mahati na rastanku

Ako ste sanjali da mašete na rastanku, to ukazuje na prihvatanje onoga što se oko vas dešava. Moguće je da vam se ne sviđaju sve promene koje su se desile, ali ste ih razumno prihvatili jer ste svesni da su one sastavni deo života. Pokušavate se prilagoditi novonastaloj situaciji i uraditi ono što je najbolje za vas jer niste od onih osoba koje paniče i kukaju.

Sanjati da se rastajete od svog ljubimca

Ukoliko ste u snu videli kako se rastajete od svog ljubimca, to ukazuje na kajanje. Moguće je da ste u prošlosti uradili nešto za što tada niste pretpostavljali da će imati ovakve posledice. Sada se zaista kajete za te postupke jer vas oni odvajaju od onoga što vam je važno, ali i od osoba koje volite. Zato ste opterećeni, tužni i bezvoljni.

U snu se privremeno rastajati s nekim

U slučaju da ste sanjali kako se s nekim rastajete na kraći period, privremeno, to znači da ćete u narednim danima osetiti olakšanje. Moguće je da ste zbog nečega bili mnogo zabrinuti i da niste znali na šta će sve to izaći. Međutim, dobićete vesti koje će vam doneti olakšanje i koje će vas umiriti. Sve što se dešava, imaće privremeni karakter i biće kratkog veka pa nema razloga za veliku zabrinutost.

U snu se rastajati zauvek

Kada u snu vidite da se s nekim zauvek rastajete i da nema nazad, to znači da je pred vama period u kojem morate jasno odlučiti šta želite, a onda odlučno stati iza toga. Takve odluke podrazumevaju trajni „rastanak“ sa dosadašnjim načinom života i okretanje zdravijem i perspektivnijem življenju. To može podrazumevati napuštanje dosadašnje životne rutine, ali se može odnositi i na prekidanje odnosa sa nekim osobama.

Sanjati rastanak zbog smrti

Ako ste u snu videli kako se rastajete od nekoga zbog smrti te osobe, vaš san poručuje da ste veoma ljuti na nekoga i da ne možete toj osobi oprostiti nešto što je uradila. Moguće je da tu osobu doživljavate kao onu koja je „umrla“ i za vas više ne postoji. Pokušajte biti manje isključivi i potrudite se razumeti razloge one druge strane pa ćete uvideti da stvari nisu tako crno-bele.

Sanjati da se rastajete od sebe

Ukoliko ste u snu videli kako se rastajete od sebe samih, u narednim danima biste mogli uvideti kako ste u poslednje vreme zapostavili neke važne delove svoje ličnosti. Moguće je da se više ne osećate dobro u vlastitoj koži i da skoro ne znate ko ste zaista. Potrebno vam je da ponovo budete ona „stara“ osoba i da vratite svoje samopouzdanje. Previše ste se trudili da budete neko drugi, krajnje je vreme da opet budete ono što zaista jeste.