Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati ranjenika?

Šta znači sanjati ranjenika?

Sanjati bilo kakve povrede je teško, a pogotovo je teško kada u snu vidite nekoga ko je ranjen. Takvi snovi ostavljaju loše tragove na naše spavanje i čine da se budimo umorni. Zato snovi o ranjavanju i ranjenoj osobi nemaju pozitivno značenje i uvek se odnose na neku vrstu patnje,  borbe i žrtve.

Sanjanje ranjenika nije baš česta pojava, ali kada se desi, ukazuje na osećaj povređenosti, bespomoćnosti ili neke nepravde. Ovakvi snovi uglavnom imaju negativan predznak i ne najavljuju lepe događaje.

Sanjati ranjenika

Ako ste u snu videli ranjenika, u narednom periodu biste mogli biti povređeni nečijim ponašanjem ili videti kako je neka osoba žrtva tuđeg lošeg ponašanja. Moguće je da ćete biti svedok svađa i prepirki, kao i da ćete patiti zbog nepravdi koje se dešavaju nekome iz vaše okoline ili, čak, lično vama. Sanjanje ranjenika upućuje i na grižu savesti zbog nekog ponašanja koje je moglo duboko povrediti drugu osobu.

U snu previjati ranjenika

Ukoliko ste sanjali da previjate ranjenika, u skoroj budućnosti biste mogli biti od velike pomoći jednoj osobi. Moguće je da će se desiti neke stvari koje će snažno uticati na pomenutu osobu i da se ona sama neće moći dobro snaći u datoj situaciji. Vi ćete joj biti velika podrška i pomoći joj da lakše prebrodi prvi šok zbog nečega što će se dogoditi.

Videti u snu da neko drugi previja ranjenika predstavlja vaše saznavanje o dobronamernosti jedne osobe o kojoj niste imali visoko mišljenje. Moguće je da ćete se prijatno iznenaditi nečijom humanošću i da ćete se postideti svojih ranijih misli. To će vas navesti da drugačije gledate na svoju okolinu i da budete malo tolerantniji.

Nositi ranjenika u snu

U slučaju da ste sanjali da prenosite ranjenika, na javi biste mogli pokušati ispraviti jednu nepravdu. Moguće je da ćete pokušati popraviti nešto što niste vi izazvali, ali ste svesni koliko je to nepošteno i loše. Potrudićete se da oštećena osoba dobije pravi tretman i da se prema njoj ponašaju kao prema nekome ko zaslužuje poštovanje.

Videti da drugi nose ranjenika ukazuje na jednu humanitarnu akciju koju će neko iz vaše okoline organizovati. Moguće je da nećete znati za probleme koje određena osoba ima i da ćete se veoma iznenaditi kada za to saznate. Spremno ćete se uključiti u pomenutu akciju i daćete sve od sebe da budete od pomoći.

U snu hraniti ranjenika

Kada u snu vidite kako hranite ranjenika, to znači da ćete u bliskoj budućnosti na sebe preuzeti ozbiljnu obavezu. Moguće je da će vam teško pasti da gledate nečiju bespomoćnost i zbog toga ćete uzeti na sebe da rešavate deo problema koji tu osobu muče. Neće vam biti lako, ali ćete se mnogo bolje osećati kada vidite da vaša pomoć daje pozitivne rezultate i da se toj osobi vraća nada u bolje dane.

Sanjati da neko drugi hrani ranjenika predstavlja iznenadnu pomoć koja će nekome promeniti svakodnevnicu na dobar način. Ta osoba će pokazati veliku zahvalnost za pomoć koju će dobiti i biće jasno da joj je laknulo.

Lečiti ranjenika u snu

Ako ste sanjali da lečite ranjenika, to znači da ćete pokušati razgovarati s jednom osobom i ukazati joj na nešto što je problematično, a što ona ne vidi. Moguće je da ta osoba nije ni svesna kako je neke stvari koje dopušta samo dodatno ranjavaju i stvaraju još dublja oštećenja u njenom životu. Vi ćete je pokušati posavetovati na lep način i pomoći joj da izleči te svoje rane što brže i bezbolnije.

Videti u snu da neko drugi leči ranjenika ukazuje na mogućnost da ćete saznati da je određena osoba lošeg zdravlja i da je završila u bolnici. Moguće je da ćete biti iznenađeni tim saznanjem i da vam neće biti svejedno što to čujete.

U snu ubiti ranjenika

Ukoliko ste sanjali da ubijate ranjenika, u narednim danima biste mogli biti uplašeni zbog nečega. Moguće je da ćete se bojati da su vaši postupci imali loše posledice za nekoga i da je to izazvalo određene komplikacije u životu te osobe. Biće vam teško i tražićete način da to nekako ublažite, ako već ne možete sasvim ispraviti.

Videti u snu da je neko drugi ubio ranjenika govori o nečijoj okrutnosti i bezobzirnosti. Moguće je da ćete se konačno uveriti u pravu prirodu jedne osobe i da ćete je videti bez ikakve maske. Iznenadićete se količinom pretvaranja koje je ta osoba celo vreme radila.

Sanjati da ste vi ranjenik

U slučaju da ste u snu videli kao ste vi ranjenik, uskoro možete očekivati da će vas zadesiti neki problemi zbog kojih ćete biti povređeni. Moguće je da nećete biti spremni na ono što će se desiti i moguće je da će vas to povrediti malo više nego što ste verovali da bi moglo. Dobra vest je da ćete preživeti i da će se s vremenom sve rešiti.

Sanjati da je voljena osoba ranjenik

Kada u snu vidite da je vaša voljena osoba ranjenik, to znači da ćete na javi uvideti kako vaša voljena osoba zbog nečega pati, ali o tome nikome ne govori. Postaće vam jasno da je nešto mnogo muči i da na njenoj duši ostavlja bolne tragove. To što se nikome ne žali još više upućuje na veliku težinu koju taj problem ima.

Videti u snu da su roditelji ranjeni

Ako ste u snu videli kako je jedno od vaših roditelja ranjeno ili čak oboje, to ukazuje na vašu grižu savesti zbog nečega što ste uradili ili rekli. Moguće je da ste svesni kako ste nekim svojim činom povredili svoje roditelje i ostavili rane na njihovoj duši, ali je moguće i da vas peče savest što niste uradili nešto što su oni od vas tražili ili očekivali.

U snu videti da je prijatelj ranjenik

Ukoliko ste sanjali da je vaš prijatelj ranjenik, to znači da ste svesni kako je vaš prijatelj žrtva nekog nesporazuma ili neslaganja s jednom osobom. Moguće je da su neke njegove nepromišljene odluke dovele do problema i stanja u kojem se sada nalazi, a to nije lako popraviti. Nećete moći mirovati dok svom prijatelju ne budete pokušali pomoći da sanira te rane koje je zadobio.

Videti u snu da je dete ranjenik

U slučaju da ste u snu videli dete koje je ranjeno, to nije dobar znak. Na javi biste mogli napraviti ozbiljne propuste i time povrediti nekoga ko to nikako nije zaslužio ili bi to mogla napraviti jedna vaša bliska osoba. Kako god bilo, to će ostaviti snažan utisak na vas i biće vam teško da se pomirite s posledicama onoga što ćete izazvati.

Sanjati da je neprijatelj ranjen

Kada sanjate da je vaš neprijatelj ranjenik, to znači da ćete uskoro videti slabu stran svog neprijatelja i da će vam postati jasno kako je i on podložan brigama i teškoćama. U neku ruku će vam biti žao i nećete hteti iskorištavati njegovu trenutnu slabost da biste sebe prikazivali velikim i jakim. Pokušaćete biti bolji čovek i pokazati razumevanje.

Videti u snu ranjenu životinju

Ako ste u snu videli da je neka životinja ranjena, to znači da ćete se u narednim danima baviti bolešću i mukom koju bolest izaziva. Moguće je da ćete vi biti bolesni, ali je moguće i da će to biti neko iz vašeg užeg okruženja. Ako je ovo poslednje slučaj, radiće se o osobi do koje vam je stalo i čija bolest na vas ostavlja snažan utisak.

Sanjati da ranjenik zapomaže

Ukoliko ste u snu čuli kako ranjenik zapomaže, to ukazuje na mogućnost da vam se jedna starija osoba poveri o nečemu. Moguće je da će se raditi o nečemu što ta osoba dugo krije i što više ne može sama nositi, ali je moguće i da će se ta osoba na nekoga žaliti i da će pokušavati od vas dobiti pomoć ili savet za rešavanje problema koji je muči.

Videti u snu da je ranjenik ljut

U slučaju da ste sanjali ranjenika koji ljutito viče, na javi možete očekivati susret s nekim ko se nikako neće moći pomiriti s onim što mu se dešava. Moguće je da ta osoba ne prihvata činjenicu da joj se mogu dešavati loše stvari i da je ljuta na ceo svet zbog toga. Ne uviđa deo svoje krivice u životnim dešavanjima, nego su joj krivi svi drugi i ljuta je na sve oko sebe.

Sanjati da ranjenik odbija pomoć

Kada u snu vidite kako ranjenik odbija pomoć, to znači da ćete se u narednom periodu boriti s nekim ko je vrlo tvrdoglav i ko ne želi pomoći sam sebi, a ne dopušta da mu drugi pomognu. Što se vi budete više angažovali i trudili da urazumite tu osobu, to će ta osoba pokazivati veću tvrdoglavost. Najbolje je da odustanete bar na neko vreme i pustite je da se sama pati dok ne uvidi šta joj nudite.

Sanjati da ranjenik beži

Ako ste sanjali da je ranjenik pobegao ili ste u snu videli kako beži, to ukazuje na mogućnost da se jedna osoba uplaši nekih posledica koje je izazvala. Možda ćete biti u situaciji da svedočite saobraćajnom udesu ili nekoj drugoj neprijatnoj sceni i videćete da određena osoba pokušava nestati sa lica mesta ili pokušava negirati ono što se desilo. Biće vam jasno da je mnogo uplašena i da ne razmišlja trezveno pa ćete je pokušati smiriti.

Sanjati da je ranjenik umro

Ukoliko ste u snu videli da je ranjenik umro, to upozorava na mogućnost da će jedna osoba odustati od borbe za sebe i da će se pomiriti sa trenutnim stanjem. Moguće je da će ta osoba biti veoma umorna od raznih promašaja i od pokušavanja da nešto dokaže, a niko joj u tome neće pomagati. Zato bi se jednostavno mogla predati i pustiti da bude onako kako će biti.

Videti u snu više ranjenika

U slučaju da ste sanjali više ranjenika, u bliskoj budućnosti biste mogli biti svedok nekog problema ili nepravde u vašem kolektivu ili u široj porodici. Moguće je da ćete biti svesni šta se dešava, ali da nećete moći ništa promeniti po tom pitanju ili učiniti da određenim osobama bude bolje. To će vas opterećivati i boleti, ali ćete morati izdržati do kraja i pokušati ostati neutralni.

Sanjati da ste vi nekoga ranili

Kada u snu vidite kako ste vi nekoga ranili, to znači da ćete se u narednom periodu zauzeti za sebe i biti prilično oštri prema nekome iz svog okruženja. Moguće je da će vas brinuti to što ste pomalo grubi i otresiti, ali ćete znati da ta osoba zaslužuje upravo takav tretman jer drugačiji ne razume i ne prihvata. Biće vam dosta toga da ste stalno fini, a da vas drugi zato uporno povređuju.

Sanjati da je neko ranio vas predstavlja vaš osećaj neprijateljstva prema određenoj osobi za koju mislite da vam ne želi dobro. Moguće je da ste ubeđeni kako vas jedna osoba uporno sabotira u svemu što radite i kako vam ne da da se pomerite s mesta. To izaziva vaš revolt i bes, ali ništa konkretno ne možete dokazati.

Sanjati da plačete zbog ranjavanja

Ako ste u snu videli kako plačete zato što ste ranjeni, to znači da nešto na javi nećete moći podneti i da će vam trebati odušak. Moguće je da će vam se mnogo toga nakupiti s vremenom i da će još jedna stvar samo „preliti čašu“ koja je ionako puna. Sve to bi vam moglo izazvati veliku težinu i teskobu koju nećete moći sami rešiti.

Videti u snu ranjenika u bolnici

Ukoliko ste sanjali da je ranjenik u bolnici, na javi biste mogli osetiti olakšanje. Moguće je da će vam laknuti kada shvatite da je neko od vaših dragih osoba dobio potrebnu podršku i tretman kakav zaslužuje u nečemu. Biće vam jasno da više nema nikakvog razloga da se brinete jer će polako sve doći na svoje mesto.

U snu ne hteti pomoći ranjeniku

U slučaju da ste u snu videli kako nećete da pomognete ranjeniku, to ukazuje na mogućnost da ćete se na javi zbog nečega stideti. Možda ćete slučajno uraditi nešto što vam neće biti na čast, ali je moguće i da ćete namerno pokušati ostvariti neku korist za sebe pomoću nečasnih poslova ili postupaka. Bilo bi dobro da bolje promislite pre nego što nešto takvo poduzmete.

Videti u snu da neko drugi ne želi pomoći ranjeniku predstavlja susret sa jednom vrlo hladnom i  bezobzirnom osobom. Ubrzo ćete uvideti s kim imate posla i nastojaćete da se klonite te osobe i da s njom ne ulazite ni u kakve poslove ili dogovore.

Sanjati da ranjenika izvlačite s poprišta

Kada sanjate da ranjenika izvlačite s ratnog poprišta, to znači da ćete u bliskoj budućnosti na sebe preuzeti veliku odgovornost za jednu osobu. Moguće je da ćete pred nekim garantovati za tu osobu iako ćete znati da je to veliki rizik za vas. Pokušaćete dati sve od sebe da pomenutu osobu spasete propasti i uništavanja vlastitog života, ali nećete biti sigurni u svoj uspeh.

U snu videti da je ranjenik junak

Ako ste sanjali da je ranjenik junak, to znači da ćete na javi naplatiti sve svoje muke i sav svoj trud. Konačno ćete dobiti priznanje za ono zbog čega ste se mučili i zbog čega ste trpeli mnoge patnje i povređivanja. Nije vam bilo lako, ali vam je sad srce na mestu kada znate da su drugi prepoznali vašu žrtvu i dali vam odgovarajuću nagradu za to.

Videti u snu da je ranjenik kukavica

Ukoliko ste u snu videli kako je ranjenik kukavica koja je ranjena prilikom bežanja ili zato što je čekala ne poduzimajući ništa, na javi biste mogli biti veoma ljuti a jednu osobu. Radiće se o nekome ko će samo kukati i žaliti se, a ništa neće poduzimati da promeni stanje na koje se žali. Naprotiv, od vas će očekivati da sve dovedete u red i da se vi za sve pobrinete. To će vas mnogo naljutiti i navesti da burno reagujete.

Sanjati da je ranjenik ranjen na ratištu

U slučaju da ste sanjali ranjenika koji je ranjen na ratištu, uskoro možete očekivati velike svađe u svojoj okolini. Moguće je da će neko od vama dragih osoba biti povređen tokom tih svađa i da će se teško nositi s posledicama koje pomenute svađe ostavljaju.

Sanjati da je ranjenik ranjen prilikom pljačke

Kada u snu vidite da je neko ranjen prilikom pljačke, to znači da biste na javi mogli prepoznati nečiju nameru da se okoristi tuđim zaslugama. Moguće je da će neko pokušati ukrasti tuđe ideje i predstaviti ih kao svoje ili da će pokušati nešto što je neko drugi uradio pripisati svojim zaslugama, a tako će zasigurno povrediti osobu kojoj zasluge zaista pripadaju.

Videti u snu da je neko ranjen u uličnoj tuči

Ako ste sanjali ranjenika koji je ranjen u uličnoj tuči, to znači da će vam u narednim danima biti teško da se nosite s nečijom nezrelošću i nepromišljenim ponašanjem. Bez obzira koliko ste puta tu osobu upozorili da se kloni problema i druženja s lošim ljudima, uvek joj se iznova dešavaju problematične situacije koje više ne želite tolerisati.

Sanjati da ranjenik nastavlja borbu

Ukoliko ste u snu videli kako ranjenik nastavlja borbu, to ukazuje na vašu odlučnost da ne dozvolite problemima na koje nailazite da vas odvrate od vašeg cilja. Jasno vam je da ćete morati sanirati svoje rane u hodu i da ćete samo tako uspeti postići ono čemu stremite. Nećete se predavati i posustajati šta god da se desi.

Videti u snu da ranjenik mnogo krvari

U slučaju da ste sanjali kako ranjenik mnogo krvari, u bliskoj budućnosti biste mogli saznati da je jedna osoba žrtvovala skoro sve što je imala da bi došla do nečega što joj je važno. Neće vam biti jasno kako je takvo nešto mogla sebi dozvoliti i zašto ne uviđa da to nije vredno tolike žrtve i patnje.

U snu videti da ranjenik ne krvari

Kada sanjate ranjenika koji ne krvari, to znači da ćete u narednim danima imati posla s osobom koju ništa ne dotiče i koju niko ne može izbaciti iz takta. Moguće je da se radi o nekome ko ispred sebe vidi samo svoj cilj i sve drugo doživljava kao sporedno. Takođe je moguće da se radi o vrlo hladnoj i proračunatoj osobi koju bi najbolje bilo što više izbegavati.

Sanjati da je ranjenik ozdravio

Ako ste u snu videli da je ranjenik izlečen i da je potpuno ozdravio, to znači da će vašim mukama i problemima uskoro doći kraj. Konačno ćete pronaći rešenje za ono što vas muči ili ćete konačno doći do kraja puta i svog cilja. Kako god bilo, osetićete veliko olakšanje i zadovoljstvo zbog postizanja uspeha i sreće koja vam se nasmešila.

Sanjati da ranjenik sam sebi pomaže

Ukoliko ste u snu videli kako ranjenik sam sebi pomaže, to ukazuje na činjenicu da u jednoj teškoj situaciji nećete gubiti glavu, nego ćete poduzeti sve što je potrebno da tu situaciju što pre prebrodite. Bićete vrlo snalažljivi i nećete čekati tuđu pomoć, oslonićete se na vlastite snage i postići odličan uspeh.