Sanovnik » Sanjati » U » Udaja 👰 – šta znači sanjati udaju?

Udaja 👰 – šta znači sanjati udaju?

Udaja je nekada bila centralni događaj u životu jedne žene. Sve se vrtelo oko udaje i onoga za koga će se udati. Najveća nesreća je bila da devojka ostane neudata. To bi značilo da je nezbrinuta i da ostaje na teret roditeljima ili bratu. Zato se udaja pomno planirala, devojka se dobro čuvala  i veoma se vodilo računa o imovinskom stanju mladoženje.

Srećom, danas je stanje bitno drugačije. Žene i same zarađuju i nije najvažnija stvar na svetu da se udaju. A niti da se za nekoga čuvaju. Pa, ipak, svaka devojčica sanja da se uda, da ima veliku svadbu, prelepu venčanicu, puno cveća i princa na belom konju. Ili u beloj limuzini. Verovatno je svaka od njih kao mala mnogo puta i sanjala svoju udaju i svadbu. Kad ste devojčica, to vam se podrazumeva. Romantika je najbitnija.

Za razliku od njih, nijedan dečak, verovatno, ne sanja svoju svadbu niti nečiju udaju. Možda sanja da mačem ubija čudovište i oslobađa neku princezu, ali šta će ona posle raditi i s kim će otići, nije njegov problem- bitno je da je pobedio čudovište. I tako to ide sve dok ne upozna svoju prvu pravu simpatiju i ona ga nagovori da joj bude princ na venčanju dok se igraju u dvorištu iza kuće. Naravno, sve njene lutke su deveruše. A on uopšte nema izbora jer mu se devojčica mnogo sviđa.

Kako njih dvoje rastu, stvari se malo menjaju, ali je i dalje u njenim snovima udaja, a on nešto i ne razmišlja o svadbi. Međutim, razmišljaju njeni roditelji, sestra i sve njene prijateljice. O tome se mašta i planira godinama.

E, sad, kada se o nečemu mnogo razmišlja, to mora i da se sanja. A i kada se previše ne razmišlja, može da se sanja. U glavnom, udaja u snovima najčešće okupira žensku populaciju, s ponekim izuzetkom. S obzirom da se radi o veselom i lepom događaju na javi, i u snovima ima takvo značenje. Predstavlja sreću, napredak, radovanje i ljubav. Naravno, opet ima poneki izuzetak, ali srećom nije čest. Zavisi od toga ko je i pod kojim okolnostima sanjao udaju.

Stari sanovnici se uglavnom slažu s tim da je sanjati udaju lep znak, a novija tumačenja to potvrđuju, uz poneki dodatak. Naravno, vi najbolje znate kako ste se osećali prilikom nekog sna i šta on vama predstavlja, a taj svoj osećaj možete potvrditi i upotpuniti među našim pojmovima.

Udavati se u snu

Ako ste sanjali da se udajete, znači da vas očekuje lep period u skoroj budućnosti. Imaćete mnogo srećnih prilika u ljubavi, ali i drugog napretka. Moguća su sklapanja novih prijateljstava ili obnavljanja onih starih. Samo u slučaju nekih teških momenata u tom snu, moguća su negativna značenja.

Sanjati da se neko drugi udaje

Ukoliko ste u snu videli nekog drugog da se udaje i to vas je obradovalo, u narednom periodu vas očekuje mnogo napredovanja u timskom radu na poslu, a i zajedničkog planiranja aktivnosti u okviru porodice.

Ako ste sanjali tuđu udaju koja vas je ražalostila, znači da ćete uskoro početi razmišljati o svom životu i svojim postignućima. Imaćete osećaj da niste uradili dovoljno toga i da su drugi u svemu ispred vas. Ako ste u braku, naći ćete mu mnogo zamerki. Ako niste u braku, žalićete što ste sami.

Sanjati pripremu za udaju

Ako ste sanjali da se vi pripremate za udaju, u skoroj budućnosti vas očekuje lep susret iz kojeg se može roditi ljubav. Ako ste već u vezi, i ako ste njome zadovoljni, taj susret može prerasti u iskreno dugogodišnje prijateljstvo. Ako ste u braku, upoznaćete nekoga ko će vam svojim savetima pomoći da taj brak poboljšate i oplemenite, bez obzira koliko je sretan.

Ukoliko ste sanjali da se neko drugi priprema za udaju, uskoro vas očekuje deljenje radosti sa bliskim osobama. Bićete pozvani na krštenje, rođendan ili neko drugo slično veselje.

Sanjati udaju na slepo

U slučaju da ste sanjali kako vas udaju za nekoga koga nikad niste videli, znači da vas uskoro očekuje mnogo izazova i iznenađenja. Dobićete neke prilike koje ste odavno priželjkivali i na vama je da ih dobro iskoristite. Ovo se odnosi i na porodični i na poslovni život.

Ukoliko ste sanjali da nekoga drugog udaju na neviđeno, ubrzo ćete imati priliku da pomognete porodici ili prijateljima u nečemu što će im biti od velike važnosti. Na taj način ćete im pokazati da ste za njih uvek tu i da mogu računati na vašu pomoć kad god zatreba.

Udavati se za sadašnjeg momka

Ako ste sanjali da se udajete za sadašnjeg momka, očekuje vas mnogo sreće i lepih trenutaka u zajedničkoj ljubavi. Uskoro ćete produbiti svoju vezu i planirati nešto više. Naravno, ovakav san može biti i odraz vaše želje da se sadašnja veza okruni brakom.

U slučaju da ste sanjali kako se neko drugi udaje za svog momka, uskoro ćete prisustvovati jednom venčanju i biti počasni gost. Možda ćete biti deveruša, kuma ili slično.

Udavati se za bivšeg momka u snu

Ukoliko ste sanjali da se udajete za bivšeg momka, znači da ste u prošlosti ostavili nešto nerešeno i da biste to trebali raščistiti sami a sobom, a možda i porazgovarati s nekim drugim.

Ako ste u vezi, a sanjali ste udaju za bivšeg, uskoro vas očekuje manja rasprava oko nebitnih stvari. Trebali biste naučiti popustiti onda kad niste u pravu i rešiti to prvo sami sa sobom.

U slučaju da ste u braku i sanjali ste udaju za bivšeg, moguće je da ste nezadovoljni svojim brakom i da žalite za nečim što je prošlo. Takođe, moguće je da ste zadovoljni u braku i da vas bivši samo podseća na nešto što ste uspešno izbegli i taj san vam pokazuje koliko ste sretni što imate osobu koju imate pored sebe.

Sanjati da se udajete za svog muža

Ukoliko živite u sretnom braku, ovaj san će vam doneti mnogo lepih trenutaka i iznenađenja u narednom periodu. Osvežićete i poboljšati svoj ljubavni, ali i porodični život, pa će vam se činiti kao da ste na medenom mesecu.

U slučaju da niste zadovoljni svojim bračnim životom, ovakav san vam pokazuje koliko želite da se nešto u tom braku promeni i kako biste najradije sve počeli iz početka. Sada tačno znate gde nastaju problemi i kako ih treba izbeći, pa bi vam novi početak doneo mnogo lepšu vezu.

Ako ste u snu videli da se neka druga žena udaje za svog muža, znači da osećate kako je nečiji život puno bolji nego vaš i zavidite im na tome. Želeli biste da se menjate s njom u načinu života.

Udavati se drugi put u snu

U slučaju da ste sanjali kako se udajete drugi put, u skoroj budućnosti vas očekuje ispunjenje jedne želje koju često zamišljate i o kojoj maštate. Konačno ćete postići ono što ste priželjkivali.

Ako ste u snu videli da se neko drugi udaje drugi put, očekuje vas mnogo promena na bolje uz veliku pomoć jedne moćne osobe.

Sanjati udaju iz ljubavi

Ukoliko ste sanjali da ste se udali iz ljubavi, uskoro ćete „procvetati“ u jednoj ljubavnoj vezi i neće biti nikog sretnijeg od vas. Sve što ste zamišljali u ljubavnom odnosu, sad ćete i dobiti.

Ako ste već u sretnoj vezi ili sretnom braku i sanjali ste udaju iz ljubavi, vaša će ljubav biti krunisana brakom ili u drugom slučaju prinovom, a vaši ljubavni odnosi kao na medenom mesecu.

Sanjati dogovorenu udaju

Ukoliko ste sanjali da ste se udali za nekoga zbog dogovora vaših roditelja, a vi to niste želeli, znači da vas uskoro očekuje ispunjenje jedne obaveze koja vam teško pada i koju stalno odgađate. Ako ste u snu vi bili ta osoba koja je dogovarala nečiju udaju, osećaćete se krivim što nekome namećete pravila po kojima mora raditi ili se ponašati, ali nećete imati izbora.

Udavati se za popularnu osobu

U slučaju da se u snu udajete za neku popularnu osobu, znači da vam nedostaje pažnje i priznanja u životu i da vam to mnogo znači. Ako ste već u braku ili ozbiljnoj vezi,  osećate se zapostavljeno i nedovoljno cenjeno od strane partnera, a ne znate kako da adekvatno privučete njegovu pažnju.

Udati se za prijatelja u snu

Ako ste sanjali da ste se udali za prijatelja, sledi vam mnogo radovanja i lepih ljubavnih trenutaka. Stupićete baš u onakvu vezu kakvu priželjkujete i u partneru imati i ljubav i prijateljstvo.

U slučaju da ste već u vezi ili braku, ovaj san je odličan znak da će vam se veza podići na viši nivo i na mnogo načina poboljšati.

Ukoliko ste videli nekog drugog da se u snu udaje za svog prijatelja, ubrzo ćete doći do rešenja koje dugo tražite i tako zaokružiti jednu lepu priču.

Udati se za neprijatelja

Ako ste sanjali da ste se udali za neprijatelja, u narednom periodu vas očekuje pomirenje i rešenje problema koji se vuku iz prošlosti. Raščistićete neke stvari i olakšati svoju savest, te tako postići unutrašnji mir. Ovaj san ukazuje i da se plašite bliske budućnosti i razvoja daljih događaja, ali za to nemate razloga.

Udati se u snu za šefa

Ako ste sanjali da se udajete za svog šefa, znači da vas uskoro očekuju napredovanja i uspesi na poslu. Konačno će biti primećen vaš rad i zalaganje, a vi nagrađeni za to. U slučaju da ste potajno zaljubljeni u svog šefa, ovaj san je odraz vaše velike želje da mašta postane java.

Sanjati da se udajete za oca

Ukoliko ste sanjali da ste se udali za svog oca, znači da vam veoma nedostaje sigurnost i uteha u vezi ili u ljubavnom životu i da se plašite budućnosti i onoga što ona u ljubavi nosi. Potrebno vam je da možete sa sigurnošću računati na partnerovu podršku i ozbiljnost, kao i na to da će uvek biti pored vas.

Udaja za nastavnika ili profesora

Ako ste sanjali da se udajete za svog nastavnika ili profesora, znači da vam je potrebna snažna i autoritativna osoba koja će vas voditi kroz život i na koju ćete uvek moći računati. U slučaju da ste zaljubljeni u vašeg predavača, ovaj san je samo odraz vaših maštarija i želje.

Sanjati da udajete nekog

Ako ste majka koja sanja da udaje ćerku, veoma ćete se obradovati u narednom periodu kada dobijete lepe vesti koje će vam ulepšati porodični život. Jedna vaša briga će nestati.

Ukoliko ste otac koji sanja da udaje ćerku, očekuje vas donošenje jedne mudre odluke nakon koje ćete moći odahnuti, a porodica će se ispuniti radošću.

U slučaju da sanjate kako udajete sestru, otvoriće vam se mnogi putevi napretka i blagostanja. Rešićete zaostale probleme i rasterećeno krenuti dalje.

Ako ste u snu udavali prijateljicu, znači da će se vaše prijateljstvo dodatno učvrstiti na javi.

Sanjati udaju na silu

Ako ste u snu videli da nekoga udaju na silu, to nije dobar znak. U narednom periodu vas očekuju neke zabrane i nametanja pravila koja vam se neće dopasti, bilo da se radi o porodici ili poslu.

Ukoliko ste sanjali da vas udaju na silu, uskoro ćete biti primorani da izaberete između dve opcije od kojih vam se ni jedna ne sviđa, ali ćete to ipak morati uraditi. Neke stvari ne ovise o nama, ali ih moramo poštovati i odraditi.

Udati se za starca u snu

U slučaju da ste sanjali kako se udajete za starca i loše ste se osećali u snu, znači da se bojite kako nećete uspeti postići i ostvariti sve što ste zamislili, pa ćete morati prihvatiti ono što drugi nude ili ono što preostane.

Ako ste sanjali udaju za starca jer ste tako želeli, znači da ste odlučni da u životu birate ono što je sigurno, bez obzira koliko će vam radosti to doneti ili koliko neće. Vaši izbori su čist račun.

Ukoliko ste u snu videli da nekoga drugog udaju za starca, uskoro ćete sklopiti jednu pogodbu u kojoj nema rizika.

Sanjati udaju za neko dete

Ako ste sanjali da se udajete za neko dete ili vrlo mladu osobu, vaša očekivanja su nezrela i nerealna, pa je potrebno da se malo više osvrnete oko sebe i pogledate kako stvari zaista stoje. Iako je pozitivan stav poželjan, ponekad je potrebno skinuti ružičaste naočare i suočiti se sa stvarnošću.