Sanovnik » Sanjati » U » Šta znači sanjati unuka ili unuku?

Šta znači sanjati unuka ili unuku?

Dok je mlađi, čovek najčešće ima mnogo obaveza i stalno negde juri kako bi sve na vreme pozavršavao. Kada dođe u neke ozbiljnije godine i deca mu odrastu, shvati koliko toga je propustio u njihovom detinjstvu i onda to pokušava nadoknaditi kada dođu unuci. To je glavni razlog zašto bake i deke razmaze i „upropaste“ unučad.

Pored velike ljubavi prema njima, bake i deke osećaju i ponos što ima se loza nastavlja, što je i deo njih u njihovim unucima i što kroz njih povezuju prošlost i budućnost. Naravno, uz sve ovo, oni mnogo i brinu za svoje unuke, sekiraju se i strepe u raznim fazama njihovog razvoja.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, jasno je da snovi o unucima mogu predstavljati i brigu i radost, kao i ponos i strahove. Mogu predstavljati razne dobitke, ali i gubitke, a šta će od svega toga biti, zavisi od detalja u samom snu. Sanovnici uglavnom pozitivno tumače snove o unucima, ali ima i nekih izuzetaka.

Sanjati unuka ili unuku

Ako ste sanjali unuka ili unuku, na javi vas najčešće očekuju neki lepi događaji. Moguće je da ćete zbog nečega biti vrlo ponosni, da ćete razrešiti neke dileme iz prošlosti i tako osigurati bolju budućnost. Međutim, ovakav san može nagoveštavati i neke brige, lažne nade, nesuglasice u porodici, kao i nerazumevanje.

Ukoliko ste sanjali svog unuka ili unuku, u narednom periodu možete očekivati promene na ličnom planu i u okviru porodice. Od samog sna zavisi kakve će te promene biti, da li pozitivne ili negativne, a na vama je da detaljnije povežete ono što ste sanjali.

U slučaju da ste u snu videli tuđeg unuka ili unuku, uskoro ćete biti svedok nekih bitnih događanja u vašoj okolini, a ta događanja će imati indirektnog uticaja i na vas. Moguće je da će vas prijatelj zamoliti da se umešate u nešto što mu je važno ili ćete imati potrebu da nešto rešite sa komšijama ili radnim kolegama.

Sanjati da ste vi nečiji unuk/unuka

Kada u snu vidite da ste vi nečiji unuk/unuka, to znači da vam je potreban savet neke starije, mudre osobe. Moguće je da ste u dilemi oko nekih stvari iz prošlosti ili da ne znate kako da se uklopite u nešto što se oko vas dešava. Možda se nalazite na važnoj životnoj prekretnici i osećate da vam nedostaje mudrost vaših predaka, pomoć i savet nekoga ko vam je vrlo blizak i kome je stalo do vas.

Videti u snu da je unuk došao kod vas

Ako ste sanjali da je vaš unuk/unuka došao kod vas, u bliskoj budućnosti vas očekuju priznanja za nešto što ste dobro odradili u prošlosti. Shvatićete da ste ranije postavili jako dobre temelje nečemu od čega ćete sada imati mnogo koristi. Ovo se ne mora odnositi samo na materijalne stvari, može se ticati međuljudskih odnosa i nekih ranije uspostavljenih veza.

Sanjati da je unuk/unuka nestao

Ukoliko ste u snu videli da vam je unuk ili unuka nestao, odnosno nestala, na javi ste verovatno mnogo zabrinuti zbog osećaja da gubite tlo pod nogama i da više ne znate ni ko ste ni kuda idete. Moguće je da vam se u skorije vreme život mnogo „protresao“ i rasuo na sve strane, pa vam je teško da ga ponovo sastavite i vratite sve na svoje mesto. Verovatno više i niste sigurni koje je to mesto. Međutim, srećna vest je da ovo neće još dugo trajati i da će se sve složiti onako kako treba.

Videti u snu da je tuđi unuk/unuka nestao znači da će jednoj osobi trebati vaša pomoć i podrška u narednom periodu. Vrlo je moguće da će ta osoba prolaziti kroz mnogo stresne događaje i da sve to neće moći sama podneti.

U snu videti malu unuku/unuka

U slučaju da ste sanjali malu unuku ili unuka, a oni su već odrasle osobe, u bliskoj budućnosti se nećete moći pomiriti sa nekim promenama i nećete pristajati na nešto što će vam biti ponuđeno. Međutim, moraćete detaljnije o tome razmisliti i uvideti da su takve promene neminovne i da sa sobom nose i dobre stvari.

Videti u snu da su unuci veliki

Kada u snu vidite da su vam unuci veliki, a oni su na javi još mali, to znači da ste nestrpljiva osoba koja želi sve držati pod kontrolom i koja nema želju drugima prepuštati da odlučuju o budućnosti. Želite sve znati unapred, a posebno ono što vas se direktno tiče. Ipak, morate shvatiti da neke stvari ne trebamo znati i da upravo zato i jesu ostavljene vremenu koje dolazi.

Sanjati da vaši unuci imaju decu

Ako ste sanjali kako vaši unuci imaju svoju decu, a oni još nisu ni blizu toga, u narednom periodu ćete intenzivno razmišljati o svom životu i o onome što ste do sada postigli. Postaće vam jako važno šta ostavljate onima koji dolaze iza vas i kako će vas u budućnosti gledati. Počećete sabirati i oduzimati svoje uspehe i neuspehe i svoditi račune u svom životu.

U snu pričati s unukom

Ukoliko ste u snu pričali sa nekim od unučadi, uskoro biste mogli biti vrlo ponosni zbog nečega. Moguće je da ćete dobiti pohvale i priznanja za dobro odrađen posao ili za mentorstvo nekoj mlađoj osobi, a moguće je i da će vas voljena osoba pohvaliti zbog nečega. U svakom slučaju, očekuju vas lepi osećaji zbog nečega što će vam drugi reći i što neće biti „prazna priča“.

U snu se svađati s unukom

U slučaju da ste se u snu svađali sa svojim unukom ili svojom unukom, u idućim danima ćete morati rešiti neke dileme sami sa sobom. Vrlo je moguće da ne možete ostaviti neke stvari iza sebe i da ih uporno prenosite na svoju porodicu. Vaša prošlost vas počinje proganjati tako što je vi ne želite pustiti na miru. Takvim ponašanjem se „svađate“ i sa svojom budućnošću jer joj nikako ne date priliku da bude bolja. Razmislite o tome i ostavite prošlost u prošlosti.

Sanjati tuču sa unukom

Kada u snu vidite kako se tučete sa svojim unukom ili svojom unukom, to znači da vas očekuje manja kriza u porodičnim odnosima i da ćete imati teškoća oko nekih dogovora. Verovatno se nećete složiti oko načina razmišljanja i planova za budućnost, ali će na kraju iskustvo ipak pobediti. Dobićete ono što ćete i želeti, ali to neće biti osvojeno na silu nego dogovorom.

Sanjati da vas unuk ili unuka tuče predstavlja vašu ogorčenost na nerazumevanje vaše okoline prema zahtevima i potrebama koje imate. Nikako ne možete objasniti nekome iz svog okruženja da ste vi osoba koja jasno zna šta hoće i šta neće, te da u skladu s tim ne pristajete na neke njihove „ucene“ i zanemarivanja.

Videti u snu da vi tučete svog unuka ili svoju unuku znači da ste odlučili uzeti svoj život u svoje ruke i jasno postaviti granice onima koji smatraju da se mogu mešati u vaš život. Ne pada vam na pamet da dalje dopuštate takvo njihovo ponašanje i da skrštenih ruku čekate nečije odluke i presude. Nije uopšte važno ni ako se radi o veoma bliskim ljudima.

U snu se igrati sa unucima

Ako ste sanjali da se igrate sa svojim unucima, uskoro biste se mogli naći u nekoj situaciji koja će vas mnogo raznežiti i izazvati dosta emocija. Moguće je da ćete biti dirnuti nečijim ponašanjem, nečijim životom i sudbinom, ali je moguće i da ćete biti potaknuti da se setite nekih svojih prošlih doživljaja. U svakom slučaju, osećaćete se nežno i emotivno.

Videti u snu kako učite unuke

Ukoliko ste u svom snu nečemu učili svoje unuke, na javi će vam biti veoma važno da prenesete svoje znanje ljudima oko sebe. možda ćete hteti pokazati radnim kolegama ono što ste do sada naučili i tako im pokušati pomoći u daljem radu. Takođe je moguće i da ćete svojim ukućanima hteti otkriti neke trikove u poslovima koje odlično radite. Kako god bilo, veoma ćete se truditi da podelite znanje koje ste stekli i da tako ostavite svoj trag u životu.

Videti u snu da unuk/unuka plače

U slučaju da ste sanjali kako vaš unuk ili unuka plače zbog nečega, u bliskoj budućnosti vas očekuje velika briga za neku dragu osobu. Moguće je da se neće raditi ni o čemu ozbiljnom i teškom, ali će vas celokupna situacija mnogo zabrinuti. Neko vreme će sve biti neizvesno i izgledaće loše pa će vam to izazivati teške osećaje i brigu.

U snu videti da je unuk/unuka veseo

Kada u snu vidite da su vam unuci veseli i da su dobro, to znači da ste vi veoma zadovoljni svojim životom i onim što ste do sada postigli. Konačno imate priliku gledati rezultate svog rada kao nešto bitno i lepo zaokruženo, kao celinu koja ima puni smisao i koja pokazuje da niste protraćili svoj dosadašnji život. Nalazite se upravo tamo gde ste i želeli biti.

Sanjati da vam unuci pomažu

Ako ste u snu videli kako vam unuk ili unuka u nečemu pomažu, to znači da ćete uskoro dobiti pomoć jedne osobe na koju niste računali. Ipak, ispostaviće se da vam je ta osoba veći prijatelj nego što ste pretpostavljali i da vam je celo proteklo vreme pomalo pomagala. Sve to će vas prilično iznenaditi i navesti vas da preispitate događaje iz prošlosti.

Videti u snu da je unuk/unuka mrtav/mrtva

Ukoliko ste sanjali kako vam je unuk mrtav ili unuka mrtva, uskoro biste mogli poželeti promeniti nešto vrlo bitno u svom životu. Neka dešavanja će vas navesti da poduzmete određene korake i uvedete novine u svoju svakodnevnicu. Takvom odlukom i ponašanjem ćete iznenaditi određene osobe, ali im to neće smetati. Jasno će vam reći da vas podržavaju.

Videti da unuk/unuka slavi rođendan u snu

U slučaju da ste u snu videli da vaši unuci slave rođendan, u narednim danima vas očekuju lepa druženja i opuštanje u krugu dragih osoba. Shvatićete da je život prekratak i da ga treba deliti sa onima do kojih vam je najviše stalo pa ćete se potruditi da što češće budete u njihovom društvu. Osećaćete se lepo i ispunjeno kako dugo vremena niste.

U snu ići na putovanje s unukom

Kada sanjate da odlazite na neko putovanje sa svojim unucima, to znači da ćete uskoro lako prihvatiti novitete koji dolaze u vaš život. Nećete se osećati ugroženi i nećete odbijati promene koje će vas zadesiti. Sve ćete vrlo lako savladati i prihvatiti, a to će imati mnogo pozitivnih efekata na vašu svakodnevnicu.

Videti u snu starog unuka ili unuku

Ako ste sanjali da je vaš unuk star ili unuka stara, u budućnosti biste mogli biti vrlo žalosni zbog nečega. Možda ćete se rastužiti zbog vremena koje prolazi ili zato što niste uspeli završiti nešto što ste planirali. Možda će to biti samo vaš osećaj usamljenosti zbog razdvojenosti od dragih osoba ili neka druga situacija koja će vas naglo ražalostiti i navesti da budete bezvolji i malaksali.

Sanjati da su vam unuci u bolnici

Ukoliko ste u snu videli kako su vam unuk ili unuka u bolnici, na javi ćete imati manji gubitak u nekim poslovima i nečemu što je u budućnosti trebalo da donese mnoge benefite. Iznenadiće vas ovakvo dešavanje i nećete znati šta da poduzmete. Srećom, to će kratko potrajati jer ćete ubrzo pronaći uzrok i odgovarajuće rešenje za ono što se desilo.

Sanjati da vam se neko od unuka poverava

U slučaju da ste u snu bili sa svojim unukom ili svojom unukom, a on/ona su vam se poveravali u vezi nečega, u danima koji dolaze ćete imati priliku staviti na probu nečije prijateljstvo. Biće to sasvim neočekivana situacija i vi ćete se naći zatečeni njome. Međutim, to će biti odličan test za neke osobe i biće zanimljivo videti kako će ih one proći.

Videti u snu da se unuk/unuka sakrio

Kada sanjate kako se unuk sakrio ili unuka sakrila, to znači da ćete u bliskoj budućnosti imati neke brige koje će vam ostavljati nervozu u stomaku. Radiće se o određenim tajnama o kojima nećete moći razgovarati sa bliskim osobama i to će vas mnogo opterećivati. Moraćete sačekati da prođe neko vreme kako biste mogli slobodno govoriti o toj temi i kako ne biste izdali ili povredili određene osobe.

U snu videti da unuk ili unuka spava

Ako ste sanjali unuka ili unuku koji mirno spavaju, na javi vas očekuje lep i stabilan period u kojem ćete biti vrlo zadovoljni svojim životom. Konačno ste sve postavili na svoje mesto i sada možete uživati u plodovima svoga dosadašnjeg rada. Nećete imati nikakve turbulencije niti loše izazove i to će vas samo još više učvrstiti tu gde jeste.

Videti u snu tek rođeno unuče

Ukoliko ste u snu videli da vam se rodio unuk ili unuka, u narednim danima vas očekuje neka jako dobra prilika za novi početak. Moguće je da će vam se konačno ostvariti ono što odavno priželjkujete i da ćete tako imati šansu za napredovanje na raznim životnim poljima. Biće to pravo iznenađenje za vas, ali i za sve osobe iz vašeg okruženja.

Sanjati da presvlačite unuku ili unuka

U slučaju da ste u snu presvlačili svoju unuku ili svog unuka, u stvarnom životu možete očekivati neke iznenadne preokrete i prilike da nešto promenite. Možda ćete moći popraviti neke stvari koje su loše ispale u prošlosti ili ćete imati šansu da mnogo poboljšate trenutna dešavanja. Sve u svemu, ovo će biti dobra prilika da dođete tamo gde želite.

Davati novac unucima u snu

Kada u snu vidite kako dajete novac svom unuku ili svojoj unuci, to znači da ćete morati platiti za nešto što želite dobiti. Jasno vam je da ništa nije džabe, ali nećete očekivati da je baš sve tako ustrojeno da ima svoju cenu. Moraćete se pomiriti s tim i odlučiti koliko ste spremni dati i žrtvovati da biste dobili ono što vam treba ili ono što želite. Pomalo je poražavajuća činjenica da je na sve stavljena cena, pa i na prijateljstvo, na primer.

Sanjati da tražite novac od unuka ili unuke

Ako ste sanjali da tražite novac od svog unuka ili svoje unuke, vrlo je moguće da ćete u narednim danima podići neki kredit ili ući u određeno zaduženje. Pripazite kakve dokumente potpisujete i sve dvaput pročitajte.

Voditi unuka ili unuku u školu

Ukoliko ste u svom snu vodili unuku ili unuka u školu, uskoro biste na sebe mogli preuzeti neke obaveze koje će vam na početku delovati naporno, ali će se ispostaviti da vam pričinjavaju zadovoljstvo. Otkrićete neke lepe stvari u tim obavezama i više ih nećete ni doživljavati kao nešto što vam je nametnuto. Lako je moguće da ćete otkriti novi hobi i da ćete upoznati nove ljude koji će biti baš po vašoj meri.

Sresti u snu unuka ili unuku na ulici

U slučaju da ste sanjali kako na ulici srećete svoju unuku ili svog unuka, na javi možete očekivati dolazak dalje rodbine koju dugo niste videli. Moguće je da vam iz nekog razloga neće moći javiti da dolaze i da će to za vas biti pravo iznenađenje. Međutim, neće vas opteretiti njihov dolazak, nego će vam biti drago što se nakon dugo vremena ponovo vidite.

Sanjati da ste ubili unuka ili unuku

Kada u snu vidite da ste ubili svog unuka ili svoju unuku, to znači da ste veoma razočarani nečim što ste gradili u svom životu. Moguće je da ste odustali od daljeg nastojanja da nešto postignete po tom pitanju i da ste dignuli ruke od toga. Međutim, to vas i dalje boli i ne da vam mira.

Sanjati da bežite od unuka ili unuke

Ako ste sanjali da bežite od svojih unuka, vi ste osoba koja živi u iluzijama i koja ima vrlo nerealna očekivanja od života i od ljudi koji je okružuju. Potrebo je da se trgnete i pomirite sa stvarnošću.

U snu grliti unuka ili unuku

Sanjati da grlite svog unuka ili svoju unuku znači da ste osoba koja je potpuno svesna onoga što je čeka u bliskoj budućnosti i da ste pomireni sa svojim životnim putem. Nemate problema s prihvatanjem neizbežnog i uvek nastojite iz toga izvući najbolje moguće. Mirni ste sami sa sobom i nemate nerešenih stvari u svojoj glavi. Životu pristupate otvorenog uma i srca pa vam život tako i vraća.