Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati fotografiju?

Šta znači sanjati fotografiju?

Fotografije su uvek vezane za prošlost i predstavljaju određene isečke te prošlosti. Najčešće ih gledamo sa setom i prisećamo se konkretnih doživljaja i lepih vremena u kojima su se desili, ali se dešava i da kroz fotografiju kritički ocenjujemo neke događaje ili osobe. Tada fotografija postaje sredstvo analize i studiranja.

U snovima je motiv fotografije takođe vezan za prošlost i analiziranje. Može se odnositi na žal za nečim ili na osećaj usamljenosti. Takođe, ovakvi snovi mogu upućivati na potrebu za drugačijom i jasnijom perspektivom, kao i na trenutno fokusiranje na nešto.

I stari i novi sanovnici se slažu da snovi o fotografiji mogu imati i pozitivno i negativno značenje, što zavisi od detalja u tim snovima.

Sanjati fotografiju

Ako ste u snu videli fotografiju, na javi biste mogli biti skoncentrisani na neki problem za koji vam je potrebna detaljnija analiza. Moguće je da pokušavate dobiti drugačiji i jasniji uvid u nešto i da ste na to usmerili svu pažnju. Takođe je moguće da se trenutno nalazite u osetljivom životnom periodu, da ste emocionalno uzdrmani i da ste setno raspoloženi.

Videti u snu više fotografija

Ukoliko ste sanjali više fotografija, to ukazuje na vaš osećaj usamljenosti. Moguće je da se nalazite daleko od voljenih osoba i da vam je teško što s njima ne možete deliti sve što želite i onda kada to želite. Možda vam fale i prijatelji koji bi vam pomogli da lakše podnesete teške životne periode i da svoju tugu podelite na sitnije komade.

U snu gledati fotografiju

Kada u snu gledate fotografiju, to znači da se pred vama nalazi donošenje neke odluke. Moguće je da niste sigurni šta je najbolje uraditi u određenoj situaciji i da pokušavate sagledati sve argumente za i protiv nečega. Verovatno ćete morati detaljnije analizirati sve što se pred vama nalazi, kako biste mogli biti sigurni da ste doneli ispravnu odluku i da se kasnije nećete kajati.

Sanjati album s fotografijama

Ako ste u snu videli album pun fotografija, na javi biste mogli pokušati svesti neke račune iz prošlosti. Moguće je da ćete doći u situaciju da sabirate i oduzimate svoja postignuća iz ranijeg perioda i da na osnovu rezultata zaključujete gde se trenutno nalazite na životnoj lestvici. Možda će vas neki nenadani događaji navesti na tu analizu i potaknuti vas da se zamislite nad svojim dosadašnjim životom.

U snu vaditi fotografiju iz albuma

Ukoliko ste sanjali da vadite neku fotografiju iz albuma, to ukazuje na mogućnost da u narednom periodu ponovo potegnete neko staro pitanje. Moguće je da ćete želeti iz početka nešto rešavati ili da ćete ponovo pokušati doći do nečega od čega ste ranije morali odustati. Kako god bilo, vrlo je verovatno da ćete se ponovo baviti nečim za što ste mislili da je ostalo u prošlosti.

U snu stavljati fotografiju u album

Kada sanjate da stavljate fotografiju u album, to znači da ćete uskoro završiti s nekom temom ili s jednom osobom. Moguće je da se više nećete hteti baviti nečim što vas opterećuje, ali je moguće i da ćete doći do konačnih rezultata i da više neće ni biti potrebe da se time bavite. Kada je osoba u pitanju, ovo se može odnositi na uspešno rešavanje nekih ranijih nesporazuma sa tom osobom.

Sanjati svoju fotografiju

U slučaju da ste u snu videli svoju fotografiju, u narednim danima biste mogli dobiti poriv da se okrenete sebi i da se pozabavite onim što vas duže vreme muči. Moguće je da niste bili u stanju dokučiti šta vam je glavni problem u vezi nečega, ali da ćete nakon jedne konstruktivne analize, doći do realnog saznanja i pravog rešenja. San vam poručuje da trebate više pažnje obratiti na sebe i na svoje potrebe, da konačno trebate sebe staviti u prvi plan.

Sanjati porodičnu fotografiju

Ako ste sanjali porodičnu fotografiju, to znači da vam je na javi veoma bitno da produžite trajanje svoje porodice kao jedne celine. Ne želite da vas neke okolnosti razdvoje ili da unesu nemir u međusobne odnose vaše porodice. Veoma vam je važno da se održi jedinstvo koje imate i zato ste pomalo zabrinuti zbog događaja koji vam predstoje.

Videti u snu fotografiju s voljenom osobom

Ukoliko ste u snu videli fotografiju na kojoj ste s voljenom osobom, to ukazuje na vašu brigu za odnos koji imate. Moguće je da ste svesni kako između vas i voljene osobe ne funkcioniše baš sve onako kako bi trebalo ili kako je ranije funkcionisalo. Zato pokušavate detaljnije analizirati ono što se između vas dešava i pokušavate pronaći rešenje za problem koji osećate da postoji.

Sanjati fotografiju s prijateljem

U slučaju da ste sanjali fotografiju na kojoj se nalazite sa svojim prijateljem, u narednom periodu biste mogli odlučiti da više vremena provedete zajedno. Moguće je da ste se u poslednje vreme udaljili ili da zbog obaveza niste imali dovoljno vremena jedni za druge, a vi to sada želite nadoknaditi. Intenzivno osećate da vam fali vaš prijatelj i želite vratiti onu rutinu viđanja koju ste ranije imali.

Videti u snu školsku fotografiju

Kada sanjate školsku fotografiju, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje proslava godišnjice mature ili neko drugo okupljanje starih školskih drugova. Takođe je moguće da ste bili setni po pitanju školskih dana i svih onih vragolija koje ste tada s drugovima radili. Školski period je svakako najbezbrižniji deo života i svima nedostaje kada se od njega odmaknu.

Videti u snu školsku fotografiju na kojoj ste sami

Ako ste sanjali fotografiju iz školskih dana na kojoj ste samo vi, to znači da bi vas u bliskoj budućnosti nešto moglo navesti da razmišljate o nekim propuštenim prilikama za obrazovanje i usavršavanje. Moguće je da žalite zbog toga i da ste svesni kako bi vam život otišao u sasvim drugom pravcu da ste poslušali one koji su vam govorili da nastavite sa svojim obrazovanjem.

Sanjati fotografiju na kojoj ste sa svojim neprijateljem

Ukoliko ste u snu videli fotografiju na kojoj ste sa svojim neprijateljem, to ukazuje na mogućnost da preispitujete vaš odnos iz prošlosti i razloge zbog kojih ste trenutno na različitim stranama. Moguće je da ćete shvatiti kako nemate toliko različite stavove koliko vam je drugačiji pristup rešavanju životnih problema. Verovatno će vas sve to potaknuti da pokušate prekinuti vaše neprijateljstvo i da zakopate „ratnu sekiru“.

Videti u snu fotografiju svog neprijatelja

U slučaju da ste sanjali fotografiju svog neprijatelja, u bliskoj budućnosti možete očekivati nove spletke i pokušaje da vas se diskredituje u poslovnom svetu. Ovaj san vam govori na šta trebate staviti fokus i upozorava vas da se ne smete opuštati i zaboraviti kakve vam opasnosti prete od određene osobe. Ako ste se vi umorili od zlobe i mržnje, neko drugi svakako nije.

U snu videti fotografiju bebe ili deteta

Kada sanjate fotografiju bebe ili deteta, to znači da vas u narednom periodu očekuje mnogo lepih susreta i radovanja. Moguće je da ćete dobiti pozive na krštenje ili proslavu dečjeg rođendana, ali je moguće i da ćete dobiti lepe vesti o dolasku prinove u širu porodicu. Ovaj san može upućivati i na vaše intenzivno razmišljanje o osnivanju porodice ili o njenom proširenju.

Sanjati fotografiju preminule osobe

Ako ste u snu videli fotografiju preminule osobe, to znači da biste uskoro mogli biti fokusirani na nešto što je ostalo nerešeno u prošlosti. Moguće je da ste mislili kako ste neke probleme odavno „pokopali“, ali se oni ponovo pojavljuju i traže vašu pažnju. Ukoliko vam je osoba sa fotografije bila draga, problem ćete mnogo lakše rešiti nego ako je u pitanju suprotan slučaj.

Videti u snu nepoznatu fotografiju

Ukoliko ste sanjali neku nepoznatu fotografiju, u narednim danima biste mogli saznati određenu tajnu. Moguće je da ćete se veoma iznenaditi kada otkrijete nešto o čemu niste imali pojma i što je dugo vremena bilo dobro čuvano. Sve to će vas navesti da drugačije složite svoje prioritete i da na život gledate drugačijim očima.

Videti u snu mnogo tuđih fotografija

U slučaju da ste u snu videli mnogo fotografija koje vam ne pripadaju, to ukazuje na teret koji nosite, a koji uopšte nije vaš. Moguće je da ste nekada ranije prihvatili odgovornost za nešto što nije bila vaša krivica i da ste tu odgovornost nastavili nositi celo vreme. Možda je došao trenutak da sa sebe zbacite taj teret i da ga predate onome kome zaista pripada.

Sanjati da snimate fotografiju

Kada u snu vidite da ste napravili fotografiju fotoaparatom, to znači da ćete se na javi mnogo truditi da svojoj prošlosti predate samo poštene i vredne stvari. Biće vam veoma važno da u sadašnjosti radite sve ono što je dobro i čega se nećete stideti kada to postane deo vaše prošlosti.

Sanjati da ste napravili određenu fotografiju mobilnim telefonom predstavlja vašu težnju za modernizacijom i grabljenjem napred. Niste od onih osoba koje se sentimentalno vežu za stvari, ljude ili događaje i koji dugo ostaju zakopani u prošlosti. Vi ste moderna osoba koja od života želi uzeti sve što joj život može pružiti i zato se tako i ponašate.

Videti u snu fotografiju s letovanja

Ako ste sanjali da gledate fotografiju s letovanja, to znači da ste u stvarnom životu premoreni svakodnevnom rutinom i obavezama. Ne želite se glasno žaliti niti nekome nametati osećaj krivice, ali vam je već toliko dosadilo da ne znate kako ćete dočekati godišnji odmor. Potrebno vam je da odete negde daleko i da sve ostavite iza sebe na jedan duži period.

U snu videti fotografiju životinja

Ukoliko ste u snu videli fotografiju na kojoj se nalaze životinje, to ukazuje na potrebu za oprezom i pažljivim „skeniranjem“ svoje okoline. Moguće je da će neka „koza, krava ili guska“ imati na meti vaš život i da će joj to biti najnoviji izvor zabave. Dobro je biti u toku i moći se na vreme zaštititi od potencijalnog „stampeda“.

Sanjati da palite fotografiju

U slučaju da ste sanjali da palite fotografiju, u bliskoj budućnosti biste mogli pokopati svoju prošlost jednom zauvek i okrenuti se budućnosti. Moguće je da ćete raskrstiti s nečim ili sami sa sobom i da ćete zauzeti odlučan stav koji će vas voditi samo dobrim i pozitivnim stvarima u narednom periodu.

Cepati fotografiju u snu

Kada u snu vidite kako cepate fotografiju, to znači da ćete biti ljuti na nekoga. Moguće je da ćete doći u verbalni sukob sa jednom osobom i da će vas neko izbaciti iz takta svojim ponašanjem. Ovaj san se može odnositi na članove vaše porodice kao i na radne kolege ili šefove. Vrlo je verovatno da ovaj put nekome nećete hteti oćutati na nešto što će reći ili uraditi i da će ga vaša ljutnja iznenaditi. Međutim, što se vas tiče, dosta je bilo.

U snu izgubiti fotografiju

Ako ste u snu izgubili neku fotografiju, to znači da biste uskoro mogli imati određenih problema s pamćenjem. Moguće je da ćete zaboraviti na nešto što je za vas veoma bitno i da će vas to prilično uzdrmati. Verovatno ste mnogo opterećeni problemima kroz koje prolazite i zato nije neobično da smetnete s uma neke stvari.

Sanjati da ste našli fotografiju

Ukoliko ste sanjali da ste našli fotografiju, u narednim danima biste se mogli podsetiti nekih delova svog ranijeg života. Moguće je da ćete se zateći na jednom skupu i da ćete s nekim od učesnika lepo evocirati uspomene iz određenog perioda. Bićete i setni i tužni i srećni zbog tog evociranja i na kratko vreme ćete ponovo proživeti određeni period svog života.

Pokloniti fotografiju u snu

U slučaju da je u snu neko vama poklonio fotografiju, to upućuje na skoro poznanstvo s osobom koja će na vas ostaviti veliki utisak. Moguće je da će vam biti teško da tu osobu zaboravite, a svakako to nećete ni želeti. Imaćete mnogo zajedničkih osobina i životnih stavova pa bi bila prava šteta da s tom osobom ne produbite prijateljstvo ili možda da započnete ljubavnu vezu.

Videti u snu da vi nekome poklanjate fotografiju predstavlja vaše nastojanje da nekome ukažete na važnost čuvanja uspomena i tradicije koju imamo. Moguće je da ćete jednoj mlađoj osobi pokušati preneti neke tradicionalne vrednosti i navesti je da ozbiljnije shvati ono što ostaje u zaveštanje mlađim pokolenjima.

Videti u snu fotografiju u boji

Kada u snu vidite fotografiju u boji, to znači da će vam u bliskoj budućnosti neke stvari biti mnogo jasnije. Moguće je da ćete iz drugačijeg ugla sagledati ono što se ranije desilo i da ćete na pravedniji način suditi o nečijim postupcima. Mnogo toga će vam biti jače obojeno i nećete više mešati sliku i pozadinu.

Sanjati crno-belu fotografiju

Ako ste u snu videli crno-belu fotografiju, na javi biste mogli biti prilično kruti u svojim stavovima. Moguće je da ćete se voditi onim „ili-ili“, ali to nikako neće biti dobar pristup. Morate shvatiti da se život ne sastoji samo od crnog ili samo od belog, nego da taj život čini upravo ono što je između. Zato nemojte tako oštro suditi o nečijoj prošlosti, nego pokušajte uzeti u obzir sve okolnosti.

Videti požutelu fotografiju u snu

Ukoliko ste sanjali požutelu fotografiju, u narednim danima ćete shvatiti da ste se bez ikakvog razloga brinuli oko nečega čemu je odavno „istekao rok trajanja“. Krajnje je vreme da nešto pustite da ostane u prošlosti i da tamo živi svoj život, a vi da se okrenete onome što predstavlja sadašnjost i što vas vodi ka budućnosti.

Sanjati veliku fotografiju

U slučaju da ste u snu videli veliku fotografiju, u stvarnom životu biste mogli osećati strah od prolaznosti i zaborava. Moguće je da se plašite nemoći, starosti i usamljenosti koja bi vas mogla zadesiti. Možda se pribojavate da nakon nekih godina više nikome nećete trebati i da će vaše postojanje biti svedeno na životarenje i prisećanje kako je nekada bilo.

Sanjati malu fotografiju

Kada u snu vidite malu fotografiju, to znači da vam neke ranije stvari uopšte neće biti važne. Moguće je da ćete lako preći preo nečega što se desilo i da ćete smatrati kako to više nije vredno pomena. Ostavićete na miru problematične događaje i okrenuti se budućnosti i onome što vas tamo očekuje.

Videti u snu fotografiju za dokumente

Ako ste sanjali fotografiju kakva se nekada stavljala u lične karte, pasoše i slično, to znači da vam u bliskoj budućnosti predstoje promene koje će biti zvanične. Moguće je da ćete dobiti rešenje o novom radnom mestu ili da ćete biti pozvani na neku ostavinsku raspravu kako biste rešili zaostavštinu iz prošlosti, a moguće je i da ćete želeti nešto preimenovati u svom životu. U svakom slučaju, imaćete posla sa administrativnim pitanjima i promenama koje ta pitanja nose.

Sanjati da menjate fotografiju u dokumentima

Ukoliko ste u snu videli kako menjate fotografiju na ličnim dokumentima, to ukazuje na novi životni pravac i promene vaše ličnosti. Moguće je da će vas neke okolnosti navesti da bolje sagledate svoj život i poziciju koju u njemu imate te da ćete nakon tog detaljnog uvida poduzeti određene mere da svoj život promenite nabolje. Potrudićete se da postanete nova i bolja osoba.

U snu ukrasti fotografiju

U slučaju da ste u snu videli kako vam je neko ukrao fotografiju, u idućim danima možete očekivati da će se jedna osoba pokušati „zakititi vašim perjem“ i na sebe preuzeti priznanja koja biste vi trebali dobiti. Morate biti oprezni i ne dozvoliti da neko zloupotrebi vašu dobrotu i spremnost da drugima pomognete jer će u tom slučaju sav vaš trud u prošlosti biti uzaludan.

Videti u snu da vi nekome kradete fotografiju predstavlja vašu nameru da iskrivite nešto što se desilo i prikažete to na način koji vama odgovara. Moguće je da bi vam to i uspelo da nema onih osoba koje su nepotkupljive i kojima materijalne stvari ništa ne predstavljaju, ali im je zato veoma važno da imaju čistu savest i miran san. Dakle, moraćete menjati svoje planove.

U snu nositi fotografiju u novčaniku

Kada u snu vidite da nosite fotografiju u novčaniku, to znači da ste vi osoba kojoj je podjednako važno da ima sređen i materijalni i emotivni deo života. Ništa od to dvoje ne možete staviti na prvo mesto jer, po vama, jedno bez drugoga ne ide. Mišljenja ste da svaka ljubav ubrzo izbledi ako je ne možete potkrepiti materijalnim stvarima, kao što i svako bogatstvo prestaje biti važno kada ga nemate s kim deliti.

Sakriti fotografiju u snu

Ako ste sanjali da krijete neku fotografiju, to ukazuje na vašu nameru da pred nekim prećutite nešto iz svoje prošlosti. Moguće je da verujete kako ne moraju svi o vama sve znati i kako je najbolje kada se što manje osoba meša u vaš privatni život. Možda želite sačuvati neke tajne za koje verujete da ionako nemaju nikakvog uticaja na vaš sadašnji život, ali ne želite da postanu predmet prepričavanja vaše okoline.

Ukoliko ste u snu videli da neko krije određenu fotografiju, uskoro biste mogli biti žrtva nečijeg spletkarenja. Moguće je da će vam jedna zavidna osoba pokušati prećutati neku bitnu informaciju i na taj način vas dovesti u zabludu oko nečega. To bi rezultiralo vašim pogrešnim reagovanjem i nastankom određenih posledica koje bi iz toga proizašle. Zato morate biti oprezni i sve dvaput proveriti.

Sanjati izložbu fotografija

U slučaju da ste sanjali izložbu umetničkih fotografija, u bliskoj budućnosti vas očekuje jasan uvid u nečiji život. Moguće je da će vam se jedna osoba potpuno otvoriti i s vama podeliti i sreću i tugu iz svoje prošlosti. To će vas dovesti u poziciju da čuvate neke njene tajne, ali i da sa više poštovanja i uvažavanja gledate na tu osobu i da cenite sve kroz šta je prošla.

U snu uokviriti fotografiju

Kada u snu vidite kako ste uokvirili neku fotografiju, to znači da ćete jednom delu svog života pokloniti posebnu pažnju i da ga se nećete hteti odreći ni po koju cenu. Bićete svesni da to pripada prošlosti, ali nećete dozvoliti da neko tu prošlost proglasi nebitnom i manje vrednom od svega ostalog što se desilo. Niste zaključani u prošlosti, idete dalje kroz život, ali ne želite da se zaboravi.