Sanovnik » Sanjati » D » Šta znači sanjati dug?

Šta znači sanjati dug?

Imati dugove u životu predstavlja veliki problem. Međutim, dok se poštene osobe veoma brinu kako će vratiti svoje dugove i žele to učiniti što pre, ima i onih koji se zbog toga nimalo ne sekiraju i koji lagodno žive na tuđoj grbači. Oni se čak podsmevaju osobama koje su bile dovoljno naivne da im nešto posude ili daju.

Sanjati dugove nije nimalo ugodno i takvi snovi mogu ukazivati na osećaj bespomoćnosti, na loše procene, gubitke koji dolaze, na neke neispunjene želje i velike ambicije, ali mogu govoriti i o odlučnosti da nešto prekinemo vlastitim radom ili postupcima. Takođe, mogu ukazivati na lenjost i dangubljenje.

Kada sanjamo dugove, važno je znati ko ih sanja, da li je to prva ili druga vrsta ljudi, jer isti san za njih ima drugačije značenje. Naravno da postoje i neka uopštena značenja sna o dugovima i takvi snovi su okarakterisani kao oni koji imaju negativnu poruku, dok su vrlo retki snovi o dugovima sa pozitivnim značenjem.

Sanjati da imate dugove

Ako ste sanjali da imate dugove i loše ste se osećali zbog toga, vrlo je moguće da ste na javi opterećeni nečim što ne znate kako da rešite. Moguće je da osećate veliki pritisak i strah da nećete uspeti u nečemu, da ćete doživeti određeni krah. Takođe je moguće da prema nekome osećate obavezu i želite se „odužiti“ za nešto, ali niste sigurni da ćete to moći.

Ukoliko ste sanjali da imate dugove i bilo vam je svejedno zbog toga, u stvarnom životu ste osoba koja se ne zamara mnogo problemima i koja uvek misli da će se ti problemi sami rešiti. Živite od danas do sutra i ne pravite velike planove, a za druge mislite da su sami sebi krivi ako nasedaju na prevare.

U snu videti da drugi imaju dugove

U slučaju da ste sanjali da neko drugi ima dugove, to znači da na javi nećete odobravati nečije ponašanje i da ćete nekome zameriti što vas nije poslušao ili poslušala. Biće vam krivo što vaše mišljenje nije uzeto u obzir i što je neko radio onako kako je želeo ne obazirući se na vaše želje.

Sanjati da pravite dugove

Kada u snu vidite da radite nešto što izaziva nastanak dugova, to znači da ćete u bliskoj budućnosti donositi nepromišljene odluke i da se nećete obazirati na savete starijih. Biće vam važno da dođete do onoga za što mislite da vam trenutno treba, a da se uopšte nećete potruditi da sagledate širu sliku svega što radite i posledica koje to izaziva. Kasnije biste se mogli kajati.

Videti u snu da neko drugi pravi dugove ukazuje na to da ćete uskoro upoznati jednu vrlo lenju osobu koja živi od tuđeg rada. Bićete pomalo iznenađeni njenim ponašanjem i opuštenošću, ali ćete vrlo brzo shvatiti s kim imate posla i ograditi se od te osobe.

U snu tražiti nešto „na dug“

Ako ste sanjali da od nekoga tražite nešto „na poček“ i ta osoba vam to bez razmišljanja daje, u narednim danima ćete imati pomoć jedne odane osobe koja vam mnogo veruje. Imate sreće što je takva osoba na vašoj strani i što joj se možete uvek poveriti, bilo da ste u problemima ili da se radujete.

Ukoliko ste u snu videli da tražite od nekoga nešto „na dug“, a ta osoba odbija da vam to da, uskoro biste mogli biti razočarani nečijim ponašanjem. Moguće je da ćete nekome verovati više nego što zaslužuje i da će vas to koštati razočarenja i gorkog okusa u ustima.

Videti u snu da vam je neko dužan

U slučaju da ste sanjali kako je neko vama dužan, vrlo je moguće da na javi nekome zamerate nešto, a da mu/joj to niste otvoreno rekli. Moguće je da smatrate kako ste vi za tu osobu učinili mnogo, a ona vam to loše vraća ili uopšte ne obraća pažnju na vaše žrtvovanje za nju.

U snu naplaćivati dug

Kada u snu naplaćujete nekome dugove, to znači da ćete se u narednim danima dozvati pameti i konačno početi ceniti sami sebe i svoje sposobnosti. Prestaćete se uzaludno davati osobama koje to nisu zaslužile i odlučno ćete zahtevati da se vaš rad i zalaganje pravedno vrednuju. Biće to iznenađenje za sve oko vas, ali ćete dobiti ono što zaslužujete.

Videti u snu da neko vama naplaćuje dug ukazuje na neke neprijatne situacije u narednom periodu. Moguće je da se niste baš najbolje poneli prema nekome u bliskoj prošlosti i da vam taj neko to nije zaboravio. Verovatno će čekati odličnu priliku da vam vrati „milo za drago“, a to vam se nimalo neće svideti.

U snu videti kako nekome naplaćuju dugove znači da ćete uskoro biti svedok neke ružne scene u kojoj nećete znati šta da radite. Nećete imati pojma ko je kome tu kriv i da li uopšte treba da se mešate u svađu kojoj prisustvujete. Najradije biste samo otišli, ali nećete to moći.

Sanjati da garantujete za nečiji dug

Ako ste sanjali da ste vi nečiji garant za dug koji ima, to znači da prema jednoj osobi osećate veliku odgovornost i da vam je jako stalo do te osobe. Moguće je da se plašite njenih neuspeha i da se svim silama trudite da joj budete podrška u svemu. Brine vas budućnost te osobe, ali ste sigurni da ćete vi biti uz nju šta god da se desi.

Plaćati u snu tuđe dugove

Ukoliko ste u snu plaćali tuđe dugove, u bliskoj budućnosti biste mogli biti žrtva neke prevare. Dobro pazite šta potpisujete i s kim sarađujete jer nisu svi onakvi kakvim se prikazuju. Moguće je da ćete ići otvorena srca u nešto i da nećete imati skrivenih namera, ali da druga strana neće biti ni blizu tako dobronamerna.

Plaćati svoje dugove u snu

U slučaju da ste sanjali da plaćate svoje dugove, na javi vas očekuje napredak i blagostanje. Moguće je da ćete se konačno rešiti nekog tereta iz prošlosti i da ćete slobodno krenuti napred. Takođe je moguće da ćete svojim radom pokazati da opravdavate poverenje koje vam je neko ranije ukazao i da ste zaista tako dobri kao što ste i rekli da jeste.

U snu biti uterivač dugova

Kada sanjate da ste vi uterivač dugova, to znači da biste se uskoro zbog nečega mogli mnogo naljutiti. Moguće je da će vas nečije ponašanje izbaciti iz takta i da ćete izgubiti kontrolu nad svojom smirenošću. Verovatno ćete na neki način biti izigrani i to će vas mnogo naljutiti.

Videti u snu da je neko drugi uterivač dugova predstavlja vaš strah od nečije odluke. Moguće je da ćete zavisiti od nečije dobre volje i od toga šta će odlučiti u nekoj situaciji koja će vam biti mnogo važna. Još je verovatno i to da ćete se plašiti te odluke jer znate da niste baš omiljeni lik osobi koja odlučuje.

Sanjati da je neko platio vaše dugove

Ako ste u snu videli kako je neko platio vaše dugove, na javi možete očekivati olakšanje u vezi neke parnice. Verovatno ćete biti svesni toga da ste duboko umešani u nešto što baš nije najčistije i da morate biti srećni što ste se tako izvukli. Za to ćete moći zahvaliti nekim osobama koje će se za vas zauzeti kada to bude bilo najpotrebnije.

Videti u snu da se dugovi gomilaju

Ukoliko ste sanjali da se dugovi gomilaju, u bliskoj budućnosti ćete biti mnogo opterećeni nekim neuspesima i strahovima od tih neuspeha. Plašićete se da ništa neće ići onako kako ste vi zamislili i da nećete na vreme stići na cilj kojem stremite. Vaši strahovi će vas nepotrebno usporavati i neće vam dati da ispoljite svoj puni potencijal. Opustite se i sve će doći na svoje.

U snu videti da se dugovi osipaju

U slučaju da ste u snu videli kako dugovi polako nestaju, to ukazuje na napredak i uspeh u budućnosti. Konačno ćete stati na svoje noge i nećete imati razloga da strepite zbog onoga što budućnost nosi. Polako ćete rešavati trenutne probleme i u tome ćete imati uspeha.

U snu platiti jedan dug i odmah napraviti drugi

Kada sanjate da otplaćujete jedan dug i odmah pravite drugi, to znači da ćete se u narednom periodu samo vrteti u krug i da nećete ništa postizati. Doći ćete u situaciju da „presipate iz šupljeg u prazno“ i da sve uzaludno radite. Jasno je da ovo nije povoljan period za započinjanje bilo čega novog i da je najbolje da se malo primirite i sačekate da taj period prođe. Srećom, neće dugo trajati.

Izbeći dugove u snu

Ako ste sanjali da ste izbegli dugove, na javi biste mogli doneti pametnu odluku u vezi nečega i na vreme se osigurati od nevolja. Moguće je da ćete se naći na nekoj prekretnici i da će vam biti teško da odlučite šta i kako da uradite, ali ćete dobro razmisliti i doneti pravu odluku.

Sanjati da sudija traži naplatu duga

Ukoliko ste u snu videli da sud traži naplatu duga, u bliskoj budućnosti biste se mogli naći u nekoj situaciji u kojoj nećete imati mnogo izbora. Moraćete postupiti onako kako ta situacija nalaže, bez obzira što vam to neće biti nimalo drago. Pomirićete se s tim i potruditi se da drugi put drugačije postupite i ne dovedete sebe pred svršen čin.

Videti u snu da imate mnogo dugova

U slučaju da ste sanjali da imate mnogo dugova, na javi ćete imati mnogo obaveza i nećete znati gde vam je glava. Činiće vam se da ništa ne možete završiti na vreme i da ste u svemu podbacili. Osećaćete se izgubljeno i bićete u panici. Pokušajte se smiriti i polako rešavati probleme jedan po jedan pa ćete postići uspeh. Panika i haos vam nikako neće pomoći.

Sanjati da nekome pozajmljujete ponovo

Kada u snu vidite da nekome ponovo pozajmljujete, a nije vam vratio ni prethodno, to znači da ćete u narednim danima biti vrlo naivni. Neko će igrati na vašu dobrodušnost i tako će postići da od vas ponovo dobije ono što želi. Moguće je da ćete nekome obećati pomoć za nešto ili da ćete se založiti za osobu koja to ne zaslužuje. Morate naučiti da kažete „ne“ osobama kojima to treba reći i da pri tome ne osećate nikakvu krivicu.

U snu videti da ste zadužili platu

Ako ste sanjali da ste zadužili svoju platu, to znači da živite u iluzijama i da očekujete da se desi nešto nemoguće. Verujete da ćete moći imati „i jare i pare“, a podsvesno i sami znate da je to nemoguće. Zavaravate sami sebe, umesto da istini pogledate u oči i krenete tako dalje.

Sanjati da niko neće da vam da zajam

Ukoliko ste u snu videli kako niko neće da vam da zajam, u narednim danima biste mogli uzaludno nešto pokušavati. Moguće je da ćete uporno hteti doći do nečega, a nikako nećete videti da za to sada nije vreme. Bićete pomalo ljuti na osobe iz svog okruženja što vas ne razumeju i ne podržavaju oko toga, a neće vam biti jasno da su oni svesni da radite uzaludan posao.

Sanjati da ste dužni državi

U slučaju da ste u snu bili dužni državi, to ukazuje na mogućnost da pokušavate izbeći određene obaveze na koje ste ranije pristali. Verovatno ste shvatili da ste se malo preračunali i da niste baš toliko voljni preuzeti na sebe određeni teret. Međutim, sada nema nazad, morate se pomiriti sa stanjem kakvo jeste.

Sanjati da država duguje vama ukazuje na to da ćete se na javi morati za nešto boriti da biste do toga došli. Bez obzira što na nešto polažete pravo, to vam stalno izmiče iz ruku i zato će biti potrebno da upotrebite svu svoju umešnost i da se izborite za ono što smatrate da vam pripada.

Videti u snu da dugujete banci

Kada sanjate da ste dužni banci, to znači da biste uskoro mogli nepromišljeno odreagovati na nešto. Moguće je da ćete se zaleteti i reći ono što niste hteli izneti javno i to će vas uvaliti u određene probleme. Neke osobe će se uhvatiti za vaše izjave i to za sobom povući određene posledice. Jedno će potaknuti drugo i na kraju ćete imati zamršen problem.

Sanjati da banka duguje vama predstavlja vaša nerealna očekivanja na javi. Moguće je da o nečemu imate previsoko ili predobro mišljenje i da ćete se uskoro teško razočarati. Moguće je da ste poverovali u neka obećanja koja su usputno data ili da ste sami izvukli takav zaključak iz nekog konteksta, a da vam to niko nije jasno rekao.

U snu dugovati prijatelju

Ako ste sanjali da dugujete svom prijatelju, u bliskoj budućnosti ćete zbog nečega osetiti ponos prema jednoj dragoj osobi i shvatićete koliko ste srećni što takvu osobu imate uz sebe. Biće vam neizmerno drago što ste toliko dugo prijatelji i što ništa nije pokvarilo to vaše prijateljstvo. Još jednom ćete potvrditi da je to osoba na koju uvek možete računati, šta god da se desi.

Sanjati da prijatelj duguje vama

Ukoliko ste u snu videli da prijatelj duguje vama, na javi biste mogli osetiti razočarenje zbog nečega. Moguće je da će vas povrediti ponašanje bliske osobe ili da ćete se na neki način osetiti iznevereno. Isto tako je moguće da će vas razočarati nečije izjave i da ćete u sebi zbog toga patiti.

Videti u snu da dugujete roditeljima ili rodbini

U slučaju da ste sanjali da dugujete svojim roditeljima ili rodbini, vrlo je moguće da vas na javi peče savest zbog nečega što ste uradili. Možda ste svesni da to nije bio baš dobronameran čin i da ste trebali drugačije postupiti. Takođe je moguće da ste nekome od njih veoma zahvalni na svemu što su za vas učinili i da se osećate dužni zbog toga.

U snu videti da roditelji ili rodbina duguju vama

Kada sanjate da vam duguju roditelji ili rodbina, to znači da vas u stvarnosti očekuje neka svađa sa članovima porodice. Moguće je da ćete vi smatrati da se previše dajete i preuzimate prevelike obaveze na sebe, a da to niko od njih ne ceni na pravi način. U svakom slučaju, nešto će izazvati svađu i neće vam biti prijatno.

Sanjati da odbijate platiti dugove

Ako ste u snu odbili da platite dugove, u narednom periodu biste mogli pokazati određenu bezosećajnost prema nekome ili nečemu. Moguće je da će jedan događaj biti takav da će se od vas očekivati da budete empatični i da pomognete u nečemu, a vi ćete postupiti potpuno suprotno i pokazati bezosećajnost.

U snu dobiti batine zbog dugova

Ukoliko ste sanjali da dobijate batine zbog dugova, u bliskoj budućnosti možete očekivati da će vas stići kazna za neku bahatost. Moguće je da ste se ranije vrlo ružno poneli prema nekome ili ste pokazali svoju bahatost u određenoj situaciji, a sada je to sve došlo na naplatu.

U snu biti u zatvoru zbog dugova

U slučaju da ste u snu završili u zatvoru zbog nekih dugova, na javi vas očekuje određena sramota. Moguće je da ćete se naći u jednoj neprijatnoj situaciji i da ćete se na neki način osramotiti. Biće vam veoma neugodno i nećete znati kako da popravite to što će se desiti.

Sanjati da prodajete stvari zbog dugova

Kada u snu vidite kako prodajete stvari zbog dugova, to znači da ćete na javi povlačiti neke očajničke poteze zbog greške koju ste ranije napravili. Kasno ćete shvatiti da ste pogrešili i da to za sobom povlači određene posledice. Nećete znati kako da to popravite na dobar način pa ćete pokušati uraditi bilo šta.

U snu izgubiti kuću zbog dugova

Ako ste sanjali da gubite kuću zbog dugova, to znači da bi vam se u skoroj budućnosti moglo uzdrmati tlo pod nogama. Moguće je da će vas nešto potresti i da će vas izbaciti iz takta. Najviše će vas zaboleti činjenica da ste za sve to sami odgovorni i da sada za to morate snositi posledice.

Sanjati da dugujete radnim kolegama

Ukoliko ste u snu bili dužni radnim kolegama, u stvarnom životu biste se mogli osećati manje vredni od nekih ljudi s posla i mogli biste imati osećaj da ih nikada nećete stići. Stalno ćete se plašiti da vas oni „šlepaju“ i pomažu vam kako ne biste kaskali za njima, a to neće javno da kažu.

Videti u snu da radne kolege duguju vama

U slučaju da ste sanjali kako su radne kolege dužne vama, to znači da ste na javi ljuti na nekoga od tih kolega i da se osećate iskorišćeno. Moguće je da ste se previše davali kad god je trebalo da nekome pomognete, a niste takvu pomoć dobili kad je trebala vama.

Sanjati dugove na kladionici

Kada u snu vidite da imate dugove na kladionici, to znači da ste u prethodnom periodu bili spremni da se zabavljate ne razmišljajući o posledicama te zabave. Moguće je da ste ranije bili lakomisleni u nekim postupcima i da sada morate snositi posledice te lakomislenosti.

Sanjati da ste platili sve dugove

Videti u snu da ste platili sve dugove predstavlja uspeh u narednom periodu. Uspećete u onome što radite i za sobom ćete ostaviti sve probleme i strahove koji su vas pritiskali. Bićete rasterećeni i srećni jer ćete konačno doći do svog cilja onako kako ste to i planirali.