Sanovnik » Sanjati » D » Duh – šta znači sanjati duha?

Duh – šta znači sanjati duha?

Čoveka je oduvek plašilo ono što je nepoznato i što ne može racionalno objasniti. Takve pojave mu odmah aktiviraju maštu i uz nju prorade svi postojeći strahovi koje čovek u sebi nosi.

Duhovi upravo spadaju u ono što je nepoznato i što je čoveku teško objašnjivo. Zato je razumljivo da pojava duhova u snovima izaziva strah i zabrinutost kod sanjača. Prva pitanja se obavezno odnose na to šta li san znači, šta poručuje i šta taj duh hoće od nas. Međutim, umesto tih pitanja, bolje bi bilo da se zapitamo šta nama taj duh iz snova predstavlja i kako se u vezi njega osećamo.

S obzirom da duhove obavezno vežemo za nešto nevidljivo, nedodirljivo i nepoznato, odmah nam je to i vrlo opasno. Ne znamo kako da se nosimo s nečim za šta je teško utvrditi gde je i šta radi. Naravno, u ovakvim situacijama nam nimalo ne pomažu sve one priče iz detinjstva u kojima duhovi napadaju i proganjaju ljude.

Ipak, ako smo sanjali duha, moguće je da se, u stvari, borimo sami sa sobom, sa svojim duhovima iz prošlosti ili nečim što nas muči u sadašnjosti. Moguće je da sanjamo kako ne možemo uhvatiti duha upravo zato što ne znamo kako da „uhvatimo“ rešenje nekog problema koji nas proganja. Ili, na primer, sanjamo da je neka bliska osoba postala duh i juri nas jer osećamo krivicu zbog te osobe i muči nas griža savesti zbog nečega što smo toj osobi učinili.

Pojava duhova u našim snovima može biti i rezultat našeg zanimanja za paranormalne stvari i onostrani svet. Ako smo intenzivno o tome čitali ili s nekim razgovarali, logično je da sanjamo duhove i neke paranormalne pojave. Isto tako je očekivano da nam se u snovima pojave duhovi kada žalimo za nekom preminulom osobom koja nam je bila draga.

Značenja ovakvih snova su pretežno negativna, ali ima i onih pozitivnih. Kao i uvek, od samog sna zavisi kakav će njegov predznak biti jer svaki san ima „svoje boje i svoje tonove“ koji ga određuju.

Sanjati duha

Ako ste u snu videli nekog duha, sanjali ga na bilo koji način, verovatno ste trenutno nečim emocionalno opterećeni. Može se raditi o problemima za koje ne znate kako naći rešenje, pa vas i u snovima proganjaju poput duha. Moguće je da ste opterećeni nekim dešavanjima iz prošlosti i da vas to prati poput senke. Takođe je moguće da ste osoba koja mnogo brine o svojoj budućnosti i o tome šta je sve tamo čeka, pa vas strah od neizvesnosti okupira u snu. Još je moguće i da su vam neke osobe neprijatelji na javi i da ih doživljavate kao neko zlo koje vas napada u snu. Razne su mogućnosti pojave duha u vašim snovima, a ovo su samo neke od njih.

Sanjati da ste vi duh

Ukoliko ste sanjali ovakav san, verovatno se osećate kao duh među ljudima iz vaše okoline. Moguće je da smatrate kako vas niko ne primećuje i ne doživljava kao bitnu osobu. Imate osećaj da život prolazi pored vas i da vi neprimetno prolazite kroz život, pa sebe doživljavate kao duha među osobama koje vas okružuju. Čini vam se da nemate nikakvog uticaja na tok dešavanja u vlastitom životu i da od vas ne zavisi mnogo toga. Plašite se da ste već „mrtvi“, osećate svoju „društvenu smrt“ iako ste realno živi.

Videti u snu nekog poznatog kao duha

U slučaju da ste sanjali neku poznatu osobu kao duha, moguće je da se osećate loše zbog nečega što ste uradili toj osobi. Verovatno vas muči osećaj krivice i imate grižu savesti zbog svog dela, odnosno nedela. Zbog svega toga, tu osobu doživljavate kao duha koji vas progoni i želi da vas kazni, a tako vam pokazuje i da je svestan šta ste mu uradili.

Prizivati duhove  snu

Ako ste sanjali da prizivate duha ili duhove, vrlo je moguće da ste osoba koja je izuzetno radoznala i koja ne pristaje na tuđa površna objašnjenja nečega. Želite sami sve istražiti i uveriti se u ono o čemu ste razgovarali. Želite sve videti vlastitim očima i tek tada o tome možete doneti konkretan sud. Takođe je moguće da vas zanima paranormalni svet i razna tumačenja tog sveta, pa vam i prizivanje duhova u snovima dolazi kao logičan sled.

Pričati s duhom u snu

Kada sanjate da pričate s duhom, to znači da se nalazite u nekim dilemama na javi i da ste u potrazi za odgovorima koji vam trebaju. S obzirom da te odgovore ne nalazite u vašoj svakodnevnici, možda ih podsvesno tražite od nekoga ko bi mogao znati više i imati bolji uvid u sve što vam se dešava. A ko je u toj ulozi bolji od jednog duha?

Sanjati da neko drugi priča s duhom predstavlja vašu potrebu da s oslanjate na druge ljude i njihovu pomoć. Moguće je da od nekoga očekujete da za vas istraži nešto što vam je bitno ili vas trenutno samo interesuje i da vam onda servira gotov rezultat.

U snu zarobiti duha

U slučaju da ste sanjali kako ste zarobili duha, u narednom periodu možete očekivati da će vam se desiti nešto neočekivano i nepredvidljivo. Bićete iznenađeni nekim događajem koji će vam se činiti pomalo nestvaran i u kojem ćete na perverzan način uživati. Moguće je da će vam određena doza opasnosti uzburkati adrenalin i učiniti vas „živima“.

Videti u snu nekog drugog kako je zarobio duha znači da ćete uskoro saznati kako se jedna osoba uspešno izborila sa svojim slabostima vezanim za poroke, tj. ovisnosti. To saznanje će vas veoma obradovati i poželećete podeliti radost s dragim ljudima.

Kada sanjate da je duh zarobio vas, to znači da ste trenutno uplašeni i da osećate strah zbog nečega što ne možete jasno sagledati. Niste sigurni o čemu se tačno radi i to vas veoma iritira, ali i plaši. Osećate se zarobljeno u vlastitom neznanju i mogućnosti da samo nagađate. Takva situacija  vam stvara osećaj slabosti i nemoći, a to vam se nikako ne sviđa.

Bojati se duha u snu

Ako ste se u snu bojali nekog duha, verovatno je da ste uplašeni zbog mogućnosti da na javi isplivaju neke stvari o vama koje nikako ne želite da drugi saznaju. Želite da sve te stvari ostanu zakopane negde tamo iza stvarnosti i da se nikako ne pojavljuju u vašem životu. Trenutno vas sve to opseda i drži u velikom strahu od curenja u javnost.

Sanjati da se neko drugi boji duha znači da će vam neko uskoro poveriti jednu tajnu koja ga duže vreme muči i zbog koje se brine da ne postane javna.  Nakon toga ćete imati neprijatnu obavezu čuvanja te tajne i shvatićete da vam je bilo mnogo lepše kada ste manje znali.

Sanjati da se duh boji vas

Ukoliko ste u svom snu videli da se neki duh uplašio vas, to znači da ćete se odlučno uhvatiti ukoštac sa svojim neprijateljima i da ćete im pokazati kako niste osoba s kojom mogu zbijati šale ili raditi sve što im padne na pamet. Moraju znati da će u tom slučaju snositi posledice i trpeti kaznu. Dovoljno ste sposobni da se možete suprotstaviti bilo kome ko vam stane na put i na taj način braniti svoja prava.

Terati duha u snu

Ako ste sanjali da terate duha i da mu ne dozvoljavate da vam se približi, moguće je da još uvek niste spremni na promene koje vas očekuju i za koje i sami naslućujete da  vam dolaze. Bojite se neizvesnosti tih promena, ali morate biti svesni da nam se ne može desiti ništa dobro, ako ne dopustimo da staro ode, a novo dođe u naše živote.

Kada u snu vidite da neko drugi tera duha od sebe, to znači da ćete uzaludno pokušavati ubediti jednu osobu da prihvati nešto što ćete joj ponuditi. Nikako neće želeti da vidi dobru stranu te ponude i da se prepusti dolasku novih stvari.

Sanjati da vas duh progoni

U slučaju da ste sanjali kako vas neki duh progoni, verovatno ste opterećeni nekim stvarima koje ne možete ostaviti iza sebe. Nečega ne možete da se rešite, pokušavate, ali vam se uvek vrati u nekom obliku. Prošlost je ono što treba ostati iza nas, što treba očistiti od žaljenja i kajanja i tako krenuti dalje. Sve dok to ne uradimo, progoniće nas njeni duhovi i nećemo imati mira ni u snovima.

Sanjati da vas duh prati

Ukoliko ste sanjali da vas duh stalno prati, morate znati da neke stvari neće nestati same od sebe bez obzira koliko ih vi ignorisali i pretvarali se da one ne postoje. Sve je to tu oko vas i nigde neće otići sve dok se vi time ne pozabavite i ne raščistite s onim što vam pravi problem. Mnogo je bolje jednom se suočiti s nečim što nas boli, nego konstantno trpeti manje bolove.

U snu pregovarati s duhom

Kada sanjate da pregovarate oko nečega s duhom, da se pogađate i cenkate, uskoro biste mogli biti vrlo neodlučni u jednoj situaciji. Nećete znati kojoj odluci da se priklonite ni šta da izaberete, a sve će vam se činiti dobro i istovremeno loše. Voleli biste da neko drugi odluči umesto vas i da vas reši muke, ali ste svesni toga da ni onda ne biste bili zadovoljni i da bi vam se činilo kako je ona druga odluka bila bolja.

Svađati se s duhom u snu

Ako ste sanjali da se svađate s nekim duhom, u bliskoj budućnosti ćete se odlučno suočiti sa svojim problemima i onim što vam stvara kočnice u životu. Potrudićete se da do kraja istražite uzroke svojih nevolja i nesporazuma i da ih rešite sami sa sobom, ali i sa drugim osobama. Biće to vaše lično „suočavanje sa demonima“ iz kojeg biste mogli izaći kao pobednik.

U snu jesti i piti s duhom

U slučaju da ste sanjali kako za stolom jedete i pijete s nekim duhom, u narednom danima biste se mogli pomiriti s nečim što vas je dugo vremena opterećivalo. Konačno biste mogli prihvatiti da su neke stvari i neki ljudi takvi kakvi jesu i da se sigurno neće promeniti. Trebali biste se potruditi da od svega toga uzmete najviše što možete i da dozvolite drugima da odluče sami za sebe.

Videti u snu usnulog duha

Ukoliko ste u snu videli duha koji spava, u narednom periodu biste mogli shvatiti da ste bili u zabludi po pitanju nečega. Verovali ste da se nešto dešavalo na određeni način, a sad će se ispostaviti da je to bilo sasvim drugačije. Nikako vam neće biti jasno kako ste mogli toliko promašiti i videti sve u pogrešnom svetlu.

Spavati s duhom u snu

Kada sanjate da spavate pored nekog duha, verovatno ste opterećeni strahom od smrti i onim što nas čeka iza ovog života. Doživljavate svako leganje u krevet kao određeni rizik iz kojeg se nećete izvući. Ovakve misli i osećaji vam ometaju normalno funkcionisanje i ne dozvoljavaju vam da se opustite u svom svakodnevnom životu. Smrt je jedina sigurna stvar za nas sve, ali je potpuno nesigurno vreme njenog dolaska. Zato se opustite i pustite da stvari idu svojim tokom jer će se desiti ono što će se desiti, bili vi zbog toga 24 sata dnevno uplašeni ili ne.

Boriti se s duhom u snu

Ako ste sanjali da se borite s duhom, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati sprečiti neke tračeve koji će krenuti o vama. Koliko god vi bili dobri, neko će se uvek naći da vas baš zbog te dobrote ogovara. Koliko god vi bili loši, neko će se uvek naći da vas baš zbog te zlobe ogovara. Dakle, živite svoj život i pustite ljude da se zabavljaju, kad su već toliko emotivno osakaćeni da nemaju šta lepše da rade.

U snu videti duha u kući

U slučaju da ste sanjali kako vam je duh u kući, potrebno je da obratite pažnju na vaše zdravstveno stanje ili zdravstveno stanje nekoga od članova vaše porodice. Nemojte olako shvatati promene koje u svom zdravlju osećate. Budite savesni i posetite lekara da ne biste kasnije pravili veće probleme ni sebi ni drugima oko sebe. Ako je ipak reč o članu vaše porodice, potrudite se da tu osobu ubedite da što pre poseti lekara i proveri svoje zdravstveno stanje.

Videti u snu duha na putu

Kada u snu vidite nekog duha na svom putu, taj san vam poručuje da niste svesni prepreka na koje nailazite i da ih olako shvatate. Neke stvari su vam nevidljive i nejasne, pa vam se čini da je sve u redu i da ne morate detaljnije voditi računa o sitnim problemima koji vas sapliću. Međutim, tu se krije ogromna zamka i zato je potrebno da se osvrnete oko sebe i analizirate ono što vam se na tom putu dešava.

Sanjati da ste prošli kroz duha

Ukoliko ste u svom snu prošli kroz duha, vi ste osoba koja uvek ide napred, pa makar to bilo i „glavom kroz zid“. Ne dozvoljavate sebi da vas nešto zaplaši i da vas spreči da pokušate doći do onoga što želite. Smatrate da je bolje probati i videti da ne može, nego nikad ne pokušati i zauvek zbog toga žaliti.

Ubiti duha u snu

Ako ste sanjali da ste ubili duha koji vas je progonio, u bliskoj budućnosti ćete izaći kao pobednik iz nekog nadmetanja sa podlim osobama. Sve što će pokušavati da vam nametnu kao gotovu istinu, vi ćete na vreme prepoznati kao laž i uspeti doneti ispravne odluke.

Sanjati da vas je duh ubio

Kada sanjate da vas je duh ubio, to znači da živite u strahu od nečega što bi se eventualno moglo desiti. Ni sami ne znate čega se konkretno plašite, ali ste svoj život obojili vrlo negativnim emocijama. Ne verujete da će sutra biti bolji dan i verujete samo u to da će biti sve gore i sve teže. Vaš duh je potpuno slomljen i vi ste „živi mrtvac“, pa vam ovakav san dolazi kao potpuno logičan sled.

Videti u snu da je duh stalno s vama

U slučaju da ste sanjali kako je neki duh stalno s vama, kud vi, tu i on, i to vam nije smetalo, verovatno se osećate zaštićeno i paženo od strane vaših predaka, pa tog duha doživljavate kao prijatelja i dobru silu. Osećate se sigurno i čini vam se da vam se ništa loše ne može dogoditi.

Biti u snu prijatelj s duhom

Sanjati da ste prijatelj s nekim duhom znači da ste vrlo otvorena osoba koja nikoga ne odbacuje i koja veruje da su sva živa bića vredna pažnje. Svakodnevno se trudite da unapredite svoj život kroz mnoga duhovna saznanja, ali i kroz praksu pomaganja drugim ljudima. Čvrsto verujete da se dobro dobrim vraća i da je energija ono što nas određuje, a da to nikako nije naš izgled.

Sanjati da duh proriče sudbinu

Ukoliko ste u snu tražili od nekog duha da vam prorekne sudbinu, pokazaćete veliko nestrpljenje u jednoj budućoj situaciji i na taj način ćete sami sebi pokvariti šanse za mnogo bolje rezultate i napredak. Vi se, očito, ne vodite onom poslovicom koja kaže „strpljen-spasen“ nego sve morate dobiti onog momenta kada ste na to pomislili. U bliskoj budućnosti će vam ovo biti lekcija koje ćete se dugo sećati.

Videti u snu Svetog Duha

Ako ste u svom snu videli Svetog Duha, u danima koji su pred vama, možete očekivati mnogo duhovnog prosvetljenja i korisnih saznanja. Vaš život će ući u mirnu i lepu fazu u kojoj ćete uživati u ljubavi svoje porodice i prijatelja. Shvatićete da su materijalne stvari samo usputna zadovoljstva i da sve što vredi i što gradi čovekovu dušu dolazi iz razmene njegove ljubavi i energije.

U snu videti Duha iz lampe

Kada u svom snu vidite Duha iz lampe i on vam kaže da možete poželeti tri želje, u narednom periodu ćete dobiti neočekivane prilike da nešto ostvarite, rešite ili uradite. Otvoriće vam se nove mogućnosti i novi putevi za koje niste ni mislili da su mogući. Pametno ih iskoristite.

Sanjati dobrog duha Kaspera

U slučaju da ste sanjali simpatičnog duha iz crtaća, malog belog Kaspera, možete očekivati mnogo smeha i vedrog raspoloženja u narednim danima. Bićete okruženi pozitivnim ljudima i njihova pozitivnost će vam davati novi polet i snagu. Sve će vam izgledati moguće i lako ostvarljivo, pa ćete želeti završiti i neke stvari koje vas odavno muče.