Sanovnik » Sanjati » P » Šta znači sanjati pečurke?

Šta znači sanjati pečurke?

Pečurke su veoma rasprostranjene biljke i mnogo su zastupljene u ljudskoj ishrani još od davnina. Njihova pojava uvek pomalo zabrinjava čoveka jer je veliki rizik pojesti pečurku za koju nismo sigurni da li je otrovna ili ne. To nas dovodi do pojma dileme u našem životu, pa pečurke koje smo sanjali mogu predstavljati upravo našu neodlučnost i dilemu u vezi nečega.

S obzirom da su pečurke veoma cenjene biljke, da ih ima raznih i da se koriste u različite svrhe, od onih medicinskih i halucinogenih do posebno spremanih delikatesnih i skupih obroka, sanjati pečurke može predstavljati našu želju za luksuzom i bogatstvom, ali i naše zablude i obmane kojima smo izloženi. Od samog sna će zavisiti na šta će se tačno odnositi njegovo tumačenje, jer je veoma važno na koji način smo pečurke sanjali i šta smo s njima u snu radili.

Prvo na što pečurke asociraju je brz rast, posebno kada je vlaga velika, pa nam je svima dobro poznata ona izreka „rastu kao pečurke posle kiše“. To nas dovodi do toga da pečurke u snovima možemo tumačiti kao progres, napredak i rast u svakom pogledu i na svakom životnom polju. Ubrati ih u snu, predstavlja ostvarenje nečega za što smo se ranije trudili, ali može značiti i da smo posegnuli gde ne treba, ako smo, na primer, ubrali otrovnu pečurku.

S obzirom da su u istoriji poznati mnogi slučajevi namernog trovanja pečurkama, posebno tajnog dodavanja u hranu i piće neprijateljima kojih se želimo rešiti, pečurke u snu mogu predstavljati i veliku opasnost, brojne neprijatelje i potrebu za oprezom i „otvaranjem četvorih očiju“.

Na koji god način da ste sanjali pečurke, taj san vam nešto snažno poručuje i nemojte ga nikako ignorisati. Njegovo značenje može biti i pozitivno i negativno, što mnogo ovisi o tome kakvi su detalji tog sna.

Sanjati pečurke

Ako ste sanjali pečurke, u vašem životu su prisutna neka dešavanja koja mogu imati veze sa neodlučnošću, strahom od toga da ne pogrešite pri nekom izboru, ali i dešavanja koja proizilaze iz nekih zavidnih osećanja vaše okoline. Kada sanjate pečurke, moguće je da ćete se veoma obradovati uspehu koji ćete uskoro postići i da će vam sve odjednom krenuti od ruke. Takođe je moguće da priželjkujete neke luksuznije stvari u životu i da trenutno o njima intenzivnije razmišljate. Trebali biste se pričuvati i zabluda koje bi vam mogle poremetiti planove.

Videti u snu jednu pečurku

Ukoliko ste sanjali samo jednu pečurku, vaša bliska budućnost će biti fokusirana na jednu jedinu stvar koja će vam odvlačiti svu pažnju i energiju. Moguće je da ćete se usredsrediti na postizanje nekog cilja koji vam je trenutno na prvom mestu ili ćete biti primorani da se branite od neke konkretne osobe koja vam neće davati mira u narednom periodu. U svakom slučaju, bićete intenzivno zauzeti nečim što vam je trenutno vrlo važno.

U slučaju da ste u svom snu videli kako ta jedna pečurka naočigled raste, u bliskoj budućnosti vas očekuje siguran uspeh u onome što trenutno radite i na šta ste fokusirani. Bićete veoma srećni i ponosni kada dođete do rezultata koje ste celo vreme priželjkivali.

Sanjati pečurke koje su nikle u krugu

Kada u svom snu vidite da su pečurke formirale krug svojim nicanjem, to znači da ćete se u narednim danima stalno vrteti oko jednih te istih stvari i da će se činiti kako iznova „niču“ čim ih se rešite. To se može odnositi na zlobu ljudi iz vaše okoline, ali se može raditi i o nekim stvarima koje ne vidite jasno i u vezi kojih ste u stalnoj zabludi.

Videti u snu celo polje prekriveno pečurkama

Ako ste sanjali celo polje pečuraka, na javi vas očekuje veliki uspeh u onome što ste duže vreme radili i čemu ste se bili posvetili. Konačno će biti vidljivi plodovi vašeg rada i vi nećete žaliti zbog uloženog truda i vremena u sve to. Znaćete da se isplatilo i sada ćete moći „brati“ ono što je niklo.

U snu videti pečurke u šumi

Ukoliko ste u snu videli pečurke koje rastu u šumi, u narednim danima ćete davati prednost nekim prirodnim stvarima i pojavama u odnosu na one veštačke. Moguće je da ćete se naći u nekoj dilemi i da ćete morati izabrati između nekih opcija, a to bi vam moglo teško pasti i stvarati priličnu nelagodu. Na kraju ćete shvatiti da nema nikakve dileme ni problema ako se odlučite za prirodne izbore umesto onih veštačkih.

Videti u snu pečurke u veštačkom uzgoju

Kada u svom snu vidite pečurke koje su posejane ljudskom rukom i tako uzgajane, na javi ćete se morati sami potruditi da nešto postignete i dobijete. Shvatićete da je potrebno uložiti trud i strpljivo čekati da biste na kraju nešto i ostvarili. Rezultati će biti dobri i brzi, ali ipak zahtevaju vašu pažnju i strpljenje.

Sanjati da vi sejete i gajite pečurke znači da ćete se upustiti u nešto, a da pri tome niste dovoljno dobro o svemu razmislili. Mogli biste biti obmanuti nekom ponudom ili biste mogli sami sebe dovesti u zabludu i očekivati mnogo brže i veće rezultate od onih koji su realni. Ništa ne niče baš tako brzo i preko noći, osim pečuraka, naravno, pa biste trebali biti svesni da nema toliko lake zarade koliko vi to očekujete ili koliko vam je neko obećao.

U snu videti pečurke oko panja

Ako ste sanjali da se pečurke nalaze oko panja, u bliskoj budućnosti biste se mogli osloniti na savete i pomoć jedne starije i mudre osobe. Nakon razgovora s tom osobom, vaši pogledi i razmišljanja bi se mogli promeniti i otvoriti vam druge mogućnosti od onih o kojima ste ranije razmišljali. Shvatićete da o nekim stvarima niste imali pojma i da biste grdno pogrešili da ste se u sve to upustili pre ovakvog razgovora.

Ukoliko su u vašem snu pečurke rasle iz panja, uskoro biste mogli dobiti neke zabrane od jedne starije osobe. Moguće je da ćete želeti uraditi nešto s čim se ta osoba neće slagati i neće vam dati dozvolu za to. Može se raditi o nečemu što ste hteli uraditi za sebe, ali i o nečemu što ste hteli uraditi za tu osobu, a ona to ne dozvoljava. Kako god bilo, na kraju ćete shvatiti da ste bili nagli i u velikoj zabludi i da je jako dobro što vam se ta osoba usprotivila, inače biste se mnogo kajali.

Sanjati suve pečurke

U slučaju da ste sanjali suve pečurke, ubrzo bi vam moglo biti stopirano nešto što očekujete da dođe ili da se desi. Moguće je da ćete imati zastoje u ostvarenju planova i da ćete biti prilično nervozni zbog toga. Osećaćete se kao neko ko je zarobljen u vlastitoj koži i kome su potrebni jači pokretači. Možda ćete morati duže čekati neke dokumente, dozvole ili nešto slično, pa će vas taj proces mnogo usporiti i iritirati.

Sanjati da u vodu potapate suve pečurke znači da ćete odlučiti kako nećete sedeti skrštenih ruku i čekati da se nastali problemi sami reše ili da ih neko reši onda kada njemu to bude zgodno, nego ćete poduzeti sve mere koje su u vašoj moći da se problem što pre reši. Takav odlučan i aktivan stav će vam omogućiti uspeh i nastavak onoga što je bilo usporeno ili stopirano. Pokazaćete i sebi i drugima da se sve može, samo ako se hoće.

Sanjati otrovne pečurke

Ako ste sanjali otrovne pečurke, bilo bi jako dobro da obratite pažnju na svoju okolinu i ljude u njoj. Moguće je da vam neko ne misli dobro i da vam radi iza leđa. Neki neprijatelji se kriju i „rade iz sene“, pa je teško uočiti opasnost dok za to ne bude prekasno.

U slučaju da ste u snu jeli pečurke koje su otrovne, na javi vas očekuje velika greška zbog nečega što ćete sami izazvati. Moguće je da ćete biti svesni da to što radite nije dobro, ali ćete ipak preuzeti taj rizik i nastaviti dalje u nadi da će rezultat biti pozitivan.

Kada u snu vidite da vam neko daje otrovne pečurke, to znači da će vas na javi neko pokušati prevariti i da će svesno raditi na tome. Ne otkrivajte nikome svoje planove i nemojte verovati u sve što čujete, nego dobro razmislite pre nego što na nešto pristanete ili nešto potpišete.

Ukoliko ste sanjali kako vi nekome dajete otrovne pečurke, verovatno ste zavidni nekim osobama i voleli biste da vas prati njihova sreća. Svi mi mislimo da neko drugi ima nešto bolje nego mi i da je drugima mnogo lakše nego nama, ali biste se vi trebali zamisliti nad svim dobrim što imate, a što neko drugi nema. Tada će vam postati jasno da je zavist besmislena i da svi mogu zavideti nekom drugom na nečemu. Neko je srećniji na ovaj način, a nesrećniji na onaj, i tako svi redom.

Videti velike pečurke u snu

Ako ste u svom snu videli velike pečurke, u bliskoj budućnosti možete očekivati napredak i razvoj na mnogim poljima. Neke stvari će se iznenada pokrenuti i „rasti kao pečurke“, a na vama će biti da ih pametno pratite i da onda uživate u dobijenim rezultatima.  Imaćete dobre prilike, na vama je da ih iskoristite.

Videti u snu male pečurke

Ukoliko ste sanjali mnogo malih pečuraka, na javi vas očekuje pregršt sitnih zadovoljstava koja će vam ulepšati svakodnevnicu. Bićete prijatno iznenađeni nekim sitnicama i njihovim razvojem, pa ćete shvatiti da je zaista tačno kada se kaže da sitnice čine život i da ga oplemenjuju.

Seći pečurke u snu

Kada sanjate da sečete pečurke, to znači da ćete na javi duboko i detaljno analizirati nešto što vam se dešava i da ćete se plašiti da ne pogrešite i time stvorite nove komplikacije u svom životu. Bićete pomalo napeti i zabrinuti zbog sve te analize i detaljisanja, ali će vam biti veoma važno da sve bude dobro isplanirano i razrađeno do najmanjeg komadića, tj. detalja.

Videti u snu da neko drugi reže pečurke znači da ćete od jedne osobe čuti kako je odlučila „izrezati“ neke ljude iz svog života i time napraviti mesto za one koji ga s pravom zaslužuju. Previše se trudila da ugodi onima koji su je samo iskorišćavali i sada je odlučila staviti tačku na to.

Prati ili čistiti pečurke u snu

U slučaju da ste u svom snu prali ili čistili pečurke, da ste otklanjali prljavštinu i zemlju s njih, na javi biste mogli rešiti da iz svog života izbacite sve ono što ga „prlja i zagađuje“. To se može odnositi na loše navike, na neke stvari koje su vam bile nametnute, ali se može odnositi i na neke ljude koji vas opterećuju. Shvatićete da je život prekratak za trpljenje takvih stvari i da je vreme da ih se otarasite kako biste mogli napredovati i „rasti“ u svakom pogledu.

U snu brati pečurke

Ako ste sanjali da berete pečurke, na javi vas očekuje odličan period pun napretka i dobitaka. Popravićete svoju finansijsku situaciju i napuniti budžet onoliko koliko ste u snu napunili korpu u koju ste pečurke brali. Naravno, potpuno je svejedno u šta ste brali pečurke, u korpu, zdelu, vrećicu ili nešto drugo, bitna je njihova količina u tome.

Ako je korpa bila puna do vrha, predstoji vam zaista uspešan i plodonosan period i nemate nikakvog razloga za brigu.

U slučaju da ste je u snu napunili do pola, imaćete mnogo uspeha u budućnosti, ali ćete morati još raditi da biste bili u potpunosti zadovoljni.

Videti u snu da vam pečurke „kipe“ iz korpe, tj. da je korpa prepunjena znači da biste mogli postati pohlepni u onome što radite i da biste mogli izgubiti osećaj za realnost. To bi moglo imati loše posledice za vas, ali i za vašu porodicu, pa se na vreme kontrolišite i „držite zemlje“.

Jesti pečurke u snu

Ukoliko ste sanjali da jedete pečurke, u narednim danima biste trebali voditi računa o ljudima iz svoje okoline i o tome šta rade. Moguće je da se s nekim nećete baš najbolje razumeti i da ćete vi uraditi nešto na svoj način, a ta osoba će to očekivati sasvim drugačije. Bićete u nekoj zabludi, nesporazumu ili nećete najbolje proceniti ono što se dešava, pa biste zato mogli imati neke manje probleme.

U slučaju da ste sanjali kako povraćate zbog pečuraka koje ste pojeli, na javi vas očekuje kajanje zbog nečega. Bićete ljuti sami na sebe zbog svoje nepromišljenosti i brzopletosti, pa ćete se duže vreme gristi zbog onoga što će se desiti.

U snu gaziti pečurke

Kada sanjate da gazite pečurke dok hodate, to znači da ćete u bliskoj budućnosti propustiti neke šanse koje će vam doći. Nećete biti fokusirani i nećete primetiti dobre prilike koje su ispred vas, a kada ih postanete svesni, već će biti kasno da h vratite. Moguće je da ćete za neke prilike pomisliti da nisu dobre koliko izgleda da jesu, pa ćete ih iz tog razloga pustiti da prođu pored vas. Pogrešićete u toj proceni i zato je potrebno da budete ozbiljniji u svom razmatranju.

Videti u snu da neko drugi gazi pečurke znači da će vas jedna osoba odbiti kada joj budete nešto predložili. Neće uvideti puni potencijal onoga što budete predlagali i vi ćete se nakon toga obratiti nekom drugom.

Sanjati da tražite pečurke

Ako ste sanjali da tražite pečurke po livadi ili šumi , na javi biste mogli tražiti dokaze da vas jedna osoba vara i pokušava napraviti budalom. Imaćete osećaj da vam se smeje iza leđa i da je već sigurna kako je postigla što je htela, a da vi pojma nemate šta vam sprema. Upravo zato ćete se potruditi da joj dokažete da niste tako naivni i da možete pokazati i svoje drugo lice.

Kupovati pečurke u snu

Ukoliko ste kupovali pečurke, mogli biste biti žrtva neke ljubomorne osobe i njenih ispada u javnosti. Nećete shvatiti šta vam se sprema, pa nećete ni biti spremni da odreagujete na pravi način kada vas ta osoba bude optuživala za preljubu, švaleraciju, razvratnost ili nešto slično. Mirno ćete joj reći da gleda svoja posla, ali će ona smatrati da je upravo to njen posao.

Kada sanjate da neko drugi kupuje pečurke, to znači da ćete biti svedok jedne svađe koja će vas staviti u neprijatan položaj iz kojeg nećete znati kako da izađete.

U snu prodavati pečurke

Ako ste sanjali da prodajete pečurke, na javi biste mogli biti vrlo razočarani nečim što će se dogoditi. Želećete stvoriti dobre prilike i sebi i drugima, osigurati vam zaradu, ali će to biti loše protumačeno i necenjeno. Nećete očekivati da bi neke osobe mogle na taj način reagovati i biće vam potpuno nejasno kako ranije niste uočili neke znakove tih osobina kod određenih osoba.

Odvajati u snu otrovne od jestivih pečuraka

U slučaju da ste sanjali kako odvajate jestive pečurke od onih otrovnih, uskoro će vas jedan događaj navesti da se dobro zamislite nad tim ko vam je prijatelj, a ko neprijatelj. Neke osobe iz vašeg okruženja će pokazati svoje pravo lice i vrlo neugodno vas iznenaditi. Okrenuće vam leđa onda kada se tome najmanje budete nadali, a vama nikako neće biti jasno šta je uzrok takvom ponašanju.

Videti u snu da neko drugi prebira i odvaja jestive od otrovnih pečuraka znači da će vas uskoro jedna osoba upozoriti na opasnosti kojih niste svesni. Vi ste dobronamerna osoba i u drugima ne vidite i ne tražite loše stvari, pa vas je lako povrediti smicalicama, podvalama i negativnim ponašanjem. Morate se naučiti čuvati i izbegavati takve ljude, inače ćete im uvek biti zgodna meta i poligon za testiranje svoje zlobe.

Ako vam je u snu neko pomagao da razvrstate zdrave i otrovne pečurke, na javi ćete steći doživotnog prijatelja. Biće to iskreno prijateljstvo u koje nikada nećete imati razloga posumnjati, a preneće se i na druženje i međusobno poštovanje vaših potomaka. Ovakvi susreti se naizgled dešavaju slučajno, ali su uvek pažljivo isplanirani od strane svemira i dolaze nam onda kada ih najviše trebamo.

Jesti supu od gljiva u snu

Videti u svom snu da jedete supu od gljiva znači da ćete u narednim danima sve ostvarivati lako i spontano. Obaveze će glatko kliziti jedna za drugom, a vama će se mnogo sviđati „okus“ dana koje proživljavate, a i onih koji su pred vama.

Sanjati vrganje

Ukoliko ste u svom snu videli vrganje, na javi biste mogli upoznati jednu osobu koja će vam biti „odskočna daska“ za napredovanje i uspostavljanje dobrih poslovnih veza. Imaćete odličan tretman s njene strane i to ćete znati iskoristiti na najbolji mogući način.

Sanjati šampinjone

Kada sanjate šampinjone, to znači da ste osoba koja voli da ide na sigurno i da raspolaže onim što dobro poznaje. Nekome se može učiniti da je to prosto i obično, ali vi znate da ste tako uvek na dobitku i da nikada ne ulazite u neke rizike ili egzibicije.

Videti pečurke lisičarke u snu

U slučaju da ste sanjali lisičarke, u bliskoj budućnosti biste mogli biti žrtva nekih podvala i zlobnih komentara. Pravo je čudo na šta su sve ljudi spremni kada su zavidni i kada misle da vi imate nešto što oni nemaju.

U snu videti bukovače

Ako ste sanjali pečurke bukovače, uskoro biste se mogli suočiti sa nekom glupošću koja će vas iznenaditi i naljutiti u isto vreme. Pokušaćete objasniti nekome o čemu se radi i šta je suština onoga o čemu je reč, ali će to vaše objašnjenje prolaziti kroz mozak te osobe kao kroz sito i to će vas zaista izbaciti iz takta.

Sanjati šitake pečurke

Ukoliko ste sanjali istočnjačke pečurke šitake, moguće je da ste opterećeni svakodnevnicom i da vam je potrebno malo avanture i egzotike u životu, ali je isto tako moguće da vas ova lekovita pečurka upozorava da proverite svoje zdravstveno stanje i da ne ignorišete ono što osećate.

Sanjati tartufe

U slučaju da ste sanjali tartufe, moguće je da ste željni luksuza i raznih ugađanja u svom životu. Želite se osećati bitno i živeti „na visokoj nozi“, priuštiti sebi razne pogodnosti i osećati se važno u društvu u kojem se krećete.