Sanovnik » Sanjati » P » 🍽 Šta znači sanjati posuđe (kuhinjsko)?

🍽 Šta znači sanjati posuđe (kuhinjsko)?

Od običnih i malih glinenih posuda iz daleke istorije, došli smo do raznih vrsta posuđa specifičnih namena. U današnje vreme, možemo birati keramički, teflonski, bakarni i ko zna kakav još premaz na posuđu koje koristimo, možemo peći i u silikonu, ali je pravo pitanje: šta to o nama govori?

Moderne verzije posuđa govore o trendovima koje vlasnik prati, o svom predstavljanju okolini, ali i o njegovom ukusu i pogledima na život.  Koliko to posuđe ima pozitivnog ili negativnog uticaja na hranu koju u njemu spremamo, drugo je pitanje.

Romantične duše će se sigurno opredeliti za retro stilove kada je posuđe u pitanju i na taj način će izraziti i svoja očekivanja i želje. Kod onih praktičnih osoba, kojima je na prvom mestu vreme i delotvornost, posuđe će sigurno biti jednostavno i lako za rukovanje.

Dakle, kada ovako različite osobe sanjaju posuđe, jasno je da ono ima potpuno različito značenje u njihovoj podsvesti. Svako će ga projektovati na svoj način, ali je svima zajednička namena ili funkcija onog što su sanjali.

Tako, na primer, ako neko u svom snu vidi lepo i čisto posuđe, za očekivati je da mu je i savest čista i da ima dobre namere. Suprotno tome, prljavo posuđe može govoriti o nekom nemoralu, podvalama i nečistoj savesti, ali i o sukobima u porodici. Poklanjanje posuđa može govoriti o lepim željama za nekoga, a pranje posuđa obično predstavlja olakšanje i rasterećenje.

Razbijanje posuđa u snu, nikada nije dobar znak i govori nam o iznenadnim gubicima i neuspesima, ali je zato kupovina istog dobro predskazanje. Posuđe u snovima nam govori o idejama koje imamo, o našim planovima i našim viđenjima stvari i situacija. Kroz posuđe i njegov oblik, mi izražavamo sebe i svoja očekivanja.

Jasno je da je nemoguće dati samo jedan predznak snovima o posuđu, pa njihovo značenje može biti i pozitivno i negativno, a nekada čak i neutralno.

Sanjati posuđe

Ako ste sanjali posuđe, na javi vas očekuje planiranje nekih događaja, odlasci na proslave i druženja, kao i brige o finansijama. Moguće je da ćete biti fokusirani na porodicu i porodične probleme, ali je moguće i da želite ostaviti snažan utisak na nekoga. Posuđe u vašem snu može govoriti i o pritajenom nezadovoljstvu, ali i o pokušaju da se rasteretite nekih briga. Od vrste i izgleda posuđa, kao i od drugih detalja sna, zavisi kakvo će njegovo tumačenje biti.

Sanjati staro posuđe

Ukoliko ste u svom snu videli staro posuđe koje je mnogo puta korišteno, u narednom periodu će vam biti veoma važno da budete okruženi dobro poznatim ljudima i da znate da se na njih možete osloniti. Sustići će vas neke stvari iz prošlosti koje bi vas mogle uzdrmati na neki način i zbog toga će vam biti važno da imate podršku osoba kojima verujete. Ne mora se raditi o nečemu velikom niti mnogo lošem, ali će vas sve to podsetiti na neke situacije koje ste ranije emotivno teško podneli.

Videti u snu novo posuđe

U slučaju da ste sanjali potpuno novo posuđe, u bliskoj budućnosti možete očekivati završetak jednog životnog ciklusa i nove početke. Može se raditi o preseljenju u novi životni prostor ili dolazak prinove u porodicu, a može značiti i menjanje poslovnog okruženja i prelazak na novi posao. Isto tako je moguće da ćete pronaći svoju bolju polovinu i početi živeti sasvim drugačijim životom. Kako god bilo, novi počeci vam se smeše.

Sanjati tuđe posuđe

Kada u snu vidite tuđe posuđe, to znači da ćete u narednom periodu imati intenzivan kontakt sa nekim osobama, bilo da ćete zajedno nešto slaviti ili se svađati. Na pomolu su događaji koji će vas staviti „za isti sto“ i navesti vas da „kusate iz iste šerpe“.  Moguće je da morate nešto rešiti sa tim osobama, bilo lepo ili ružno, pa će vam naredni period to i omogućiti.

U snu videti uredno složeno posuđe

Ako ste u svom snu videli uredno složeno posuđe, vi ste osoba koja sve planira unapred i koja ništa ne prepušta slučaju.  Tako ćete se i sada baciti na planiranje događaja koji su pred vama i koji će vas mnogo okupirati. Želećete znati sve detalje onoga što dolazi,  kako biste mogli napraviti plan aktivnosti i sve lepo složiti. Organizovanost je uvek dobra osobina, ali je ponekad potrebno dozvoliti sebi i malo spontanosti.

Videti u snu razbacano suđe

Ukoliko ste sanjali da je suđe razbacano svuda unaokolo, bez reda i smisla, u skoroj budućnosti biste mogli biti vrlo nervozni i neorganizovani. Moguće je da će vas dekoncentrisati i manje razmirice sa vašim ukućanima, pa nećete znati ni gde ste pošli ni zašto. Sve to će vam stvarati veliki pritisak i kidati vas iznutra. Osećaćete se vrlo rastrzano i neshvaćeno, a ništa nećete uspevati završiti.

Videti u snu posuđe u vitrini

U slučaju da ste u svom snu videli posuđe koje stoji u vitrini, u njenom izlogu, uskoro biste mogli biti na tapetu nekih zlih jezika koji nikada nemaju pametnija posla od onih da ogovaraju druge ljude. Moguće je da će vas povrediti nešto što ćete čuti da se o vama govori i da ćete se osećati kao neko čiji je život izložen na uvid svakome ko to poželi. Bićete ljuti i na te zlobne ljude, ali i na sebe što ste dozvolili da budete tako dostupni njihovom zlom jeziku.

Sanjati ispolirano posuđe na policama

Kada sanjate da na policama stoji lepo ispolirano i blistavo posuđe, to znači da ćete u narednim danima biti vrlo reprezentativni i da ćete zaista imati šta pokazati. Vaš izgled i ponašanje će u potpunosti oslikavati kako se iznutra osećate, pa će se dobronamerni ljudi veoma obradovati vašoj sreći i uspehu, a oni zlobni i zavidni će moći samo da puknu od muke. Vama će biti svejedno za njihove jade, vi ćete se odlično osećati.

U snu videti posuđe postavljeno za ručak

Ako ste u svom snu videli da je posuđe na stolu i da je postavljeno za ručak, to znači da vas u skoroj budućnosti očekuje porodično okupljanje i druženje. Moguće je da ćete se nakon dugo vremena svi okupiti za stolom i da ćete konačno biti svi na jednom mestu. Neki od članova porodice ne mogu dolaziti često jer žive daleko od vas, pa će ovo biti odlična prilika da uživate u njihovom društvu i da se kasnije rado sećate ovakvih trenutaka.

Videti u snu posuđe u sudoperu

Ukoliko ste sanjali da posuđe stoji u sudoperu, na javi biste mogli čekati na jedan odgovor. Nešto će vam biti veoma važno u idućim danima i nestrpljivo ćete čekati odgovor u vezi toga. Uradili ste sve što je bilo u vašoj moći i sada samo možete biti strpljivi i nadati se najboljem rezultatu.

U slučaju da ste u snu videli kako oprano i čisto posuđe stoji u sudoperu i cedi se, ubrzo biste mogli dobiti lepe vesti i biti presretni zbog toga. Ispuniće vam se jedna želja o kojoj dugo maštate i nakon toga ćete moći započeti novo poglavlje u svom životu.

Kada sanjate da u sudoperu stoji neoprano posuđe, na javi vas očekuju loše vesti i neki propusti. Moguće je da ste zaboravili uraditi nešto što je bilo bitno za postizanje onoga što želite, ali je moguće i da se desio neki propust tamo odakle vam vesti trebaju stići.

Sanjati čisto posuađe

Ako ste sanjali čisto i lepo posuđe, vi ste osoba koja može biti zadovoljna svojim životom. Sve što ste radili na poslovnom i na privatnom planu, radili ste dobronamerno i pošteno, bez ikakvih podlih namera ili radnji. Nikome niste dužni i ne morate se skrivati ni od koga. Vaša savest je mirna i zbog toga dobro spavate. Ovaj san vam poručuje da nemate baš nikakvog razloga za brigu u budućnosti i da nastavite živeti kao i do sad.

Videti prljavo posuđe u snu

Ukoliko ste u snu videli prljavo posuđe, morate se zamisliti nad onim što ste u prošlosti radili.  To se odnosi i na bližu i na dalju prošlost, jer vas kroz život nije vodila baš najpoštenija namera u onome što ste radili ili kako ste se prema drugima odnosili. Sada vam je od svega toga ostala nečista savest u nasledstvo i nemirni snovi.

U snu videti posuđe u mašini za pranje posuđa

U slučaju da ste sanjali posuđe koje stoji u mašini za pranje suđa, u narednim danima biste mogli podeliti svoje obaveze s nekim  ko je voljan da vam pomogne. Bićete u prilici da prebacite deo svog tereta na jednu osobu koja će vam rado izaći u susret i tako olakšati radne dane i sve ono što vas u njima očekuje.

Videti u snu posuđe u prodavnici

Kada u snu gledate posuđe u prodavnici, to znači da u svojoj glavi pravite planove bez pokrića. Volite da maštate, pa se često zanesete nekim idejama koje niste u stanju da realizujete i koje su „ na dugom štapu“. Takvo maštanje i planiranje vas raduje, ali vam donosi i probleme jer vas realnost ubrzo „lupi po glavi“.

Sanjati posuđe u korpi za izlet

Ako ste sanjali posuđe koje je bilo u izletničkoj korpi, vi ste osoba vedrog duha koja je uvek spremna za zabavu i druženje. U skoroj budućnosti biste mogli dobiti priliku upravo za jedan takav zabavan izlet i za dan koji ćete provesti sa dragim prijateljima.

Sanjati plastično posuđe

Ukoliko ste sanjali plastično posuđe, vi ste osoba koja ne drži mnogo do formalnosti, nego joj je na prvom mestu praktičnost svega što koristi ili radi. Nije vam važno koliko će nešto trajati niti kakve je kvalitete sve dok je lako zamenjivo i praktično za upotrebu. Iste osobine cenite i kod ljudi, pa vam je tako mnogo važnije da se s nekom osobom možete lako dogovoriti oko svega, nego ono što ona radi ili kako izgleda. Međutim, vi i ljude lako zamenite kada vam više nisu potrebni.

Videti u snu dečje posuđe

U slučaju da ste sanjali posuđe za decu, ubrzo biste mogli doneti jednu detinjastu odluku koja će vas mnogo veseliti. Mogli biste se opustiti i ponašati detinjasto i oslobođeno svih stega. Takvo ponašanje će vam veoma prijati i predstavljaće izduvni ventil za stresove i pritiske svakodnevnice. Ionako ćete se uskoro morati vratiti u normalu i opet biti „zreli“.

Prati posuđe u snu

Kada sanjate da perete posuđe, to znači da se pokušavate rasteretiti nečega što vas muči i da nastojite „oprati“ brige i teškoće koje su se nakupile. Trudićete se da očistite i dovedete u red sve ono s čim se svakodnevno susrećete na emotivnom nivou. Pokušaćete sami sebi pomoći i na taj način zadržati konstruktivnu kontrolu nad svojim životom.

Kupovati skupo posuđe u snu

Ako ste sanjali da kupujete posuđe, na javi ćete želeti da ostavite snažan utisak na jednu osobu. Biće vam veoma važno da vas ta osoba zapazi i da se zainteresuje za vas. Nastojaćete biti mnogo bolji nego što jeste, pa ćete u sebe uložiti i više nego što to budete mogli podneti. Na kraju ćete shvatiti da to niste vi i da sva ta nastojanja ne vrede tolikog truda.

Poklanjati posuđe u snu

Ukoliko ste u snu nekome poklanjali posuđe, u bliskoj budućnosti ćete se potruditi da razveselite jednu osobu i da joj dane učinite zanimljivim i lepim. Biće vam veoma važno da se ta osoba dobro oseća i da joj bude lepo s vama. Želećete stvoriti pravu porodičnu atmosferu i osećaj zajedništva sa tom osobom.

U slučaju da ste sanjali kako neko vama poklanja posuđe, uskoro biste se mogli prijatno iznenaditi nečijom maštovitošću. Bićete iznenađeni idejama i načinom na koji će jedna osoba pokušati da vas zavede i da vam se predstavi u punom sjaju. Moraćete priznati da se tome niste nadali i da zaista ima mašte.

Videti u snu da je neko nekome poklonio posuđe znači da ćete uskoro biti pozvani na svadbu ili neku proslavu godišnjice, krštenja ili rođendana. Povod će biti veseo i neće biti nikakvog razloga da mu se ne odazovete.

U snu razbiti posuđe

Kada sanjate da ste razbili posuđe, to znači da vas na javi očekuju neki gubici i neugodne situacije. Ovo se može odnositi na poslovne neprilike, ali se može raditi i o nekim porodičnim problemima ili problemima na ljubavnom polju. Ne mora to biti ništa jako veliko, ali će biti dovoljno upečatljivo da vas poljulja i stavi u razmišljanje.

Videti da je neko drugi u snu razbio posuđe znači da će se jedna osoba osramotiti pred vama u nekoj situaciji i da će joj biti mnogo neugodno. Vi joj to nećete zamerati, ali će ona sama sebi to učiniti i neće joj biti lako da vas opet pogleda u oči.

Sanjati da se potopili posuđe u vodu

Ako ste sanjali da ste potopili posuđe u vodu i tako ga ostavili da stoji, uskoro biste mogli odgoditi nešto što ste planirali. Shvatićete da nije vreme za to i da je najbolje da sve odgodite za neku drugu priliku. Biće vam žao zbog toga, ali ćete biti svesni da je trenutno tako najbolje.

Sanjati skorenu hranu na posuđu

U slučaju da ste sanjali kako su na posuđu skoreni ostaci hrane, na javi vas muče unutrašnji nemiri i dileme. Već dugo se u vama skupljaju nezadovoljstva, teskobe i sumnje u ispravnost nečega što radite. Potrebno vam je da o tome otvoreno porazgovarate sa nekom osobom u koju imate poverenja i da joj kažete kako se osećate. Njeno viđenje vašeg problema će vam mnogo pomoći da i sami sagledate gde se nalazite i kako da to prevaziđete.

U snu ukrasti posuđe

Ukoliko ste u snu ukrali neko posuđe, vrlo je moguće da ste nekome zavidni i da želite ono što ta osoba ima. Vaše namere nisu dobre jer vi nikako ne želite da sebi uskraćujete ono što vam se sviđa. Problem je u tome što to što se vama sviđa ima druga osoba i ne želi ga se odreći.

Videti u snu da neko drugi krade posuđe znači da morate biti vrlo oprezni i paziti šta i pred kim govorite. Nisu vam svi ljudi naklonjeni i dobronamerni i već bi trebalo da ste to i sami primetili. Mnogi od njih samo vrebaju kad ćete napraviti neku grešku, da je oni mogu okrenuti u svoju korist. Nemojte biti naivni i dopustiti takvim ljudima da se naslađuju vašim problemima i da likuju.

Glancati posuđe u snu

U slučaju da ste sanjali kako polirate i glancate neko posuđe, u skoroj budućnosti ćete pokušati izravnati račune s nekim i izgladiti vaše odnose. Neće vam biti lako da priznate svoju grešku i da nekome pružite ruku pomirenja, ali ćete to ipak uraditi. Očekivaćete istu reakciju i sa druge strane i na kraju ćete je i dobiti. Nakon svega ćete shvatiti da ste to trebali uraditi mnogo ranije jer biste time poštedeli i sebe i druge mnogo nepotrebne muke.

Sanjati zemljano posuđe

Kada u svom snu vidite zemljano posuđe, to znači da ste vi osoba starinskog kova i da vas nije lako odvojiti od tradicionalnih vrednosti i pogleda na svet. Cenite sve ono što su vam preneli vaši stariji i ne želite to menjati ni zaboraviti. Očekujete da se drugi tome prilagode ili da se ne druže s vama.

Sanjati moderno posuđe

Ako ste sanjali moderno posuđe, vi ste osoba koja je otvorena za novitete i volite iznenađenja. Rado isprobavate nove stvari, ne drži vas dugo interesovanje za jednu pojavu i želite imati sve što se pojavljuje kao novitet. Rado se družite s neobičnim ljudima i svima ste i sami pomalo neobični.

 U snu slagati posuđe

Ukoliko ste sanjali da slažete posuđe, u bliskoj budućnosti ćete ostvariti ono što ste ranije započeli i sve stvari u svom životu ćete dovesti u skladan poredak. Lepo  ćete poslagati prioritete u životu, napravićete potrebno mesto i za ljubav i za posao i za prijatelje, ali ćete ostaviti mnogo mesta i za sebe same. Ovakvo uređenje vlastitog života je nešto najbolje što vam se moglo desiti.