Sanovnik » Sanjati » P » Šta znači sanjati prase (svinju)?

Šta znači sanjati prase (svinju)?

Svima je dobro poznato koliko svinja voli da se valja po blatu i koliko voli rovariti po otpacima. Nema toga što svinja neće pojesti i nikad joj nije dosta. Međutim, svinje su i vrlo inteligentne životinja, a to su dokazala mnoga istraživanja. Takođe predstavljaju bogatstvo, jer ko ih poseduje, neće biti gladan.

Prase je mala verzija svinje, što znači da ima sve ove osobine i da je uz to još razigrano i neobuzdano. Mnoga slavlja su nezamisliva bez prasetine pa je ona sinonim i za veselja i druženja. Kada se prase nađe kao motiv u našim snovima, takav san može imati mnoga značenja. Sanovnici mu pridaju i pozitivne i negativne predznake, što svakako zavisi od detalja u samom snu.

Sanjati prase ili svinju

Ako ste u snu videli prase ili svinju, na javi vas može očekivati susret s nekom nečasnom osobom ili biste mogli biti u situaciji koja će vam se zbog nečega zgaditi. Ovakav san može značiti i dolazak novaca u vaš novčanik, ostvarenje nekog cilja i postizanje uspeha, ali može predstavljati i određenu bahatost i halapljivost, odnosno pohlepu. Moguće je, takođe, da ćete uskoro prisustvovati nekom veselju ili da ćete ga vi organizovati.

Videti malo prase u snu

Ukoliko ste sanjali malo prase, u narednim danima će vas nešto obradovati. Moguće je da će vas prijatno iznenaditi neke sitne stvari i događaji. Neće to biti ništa veliko niti od životnog značaja, ali će vam popraviti raspoloženje i ulepšati dane koji su pred vama. Zbog svega toga ćete biti poletni, veseli i rado viđeni u svakom društvu.

Videti u snu veliko prase

U slučaju da ste sanjali veliko prase, na javi vas očekuje dolazak lepog dobitka. Vrlo je moguće da ćete imati uspeha u igrama na sreću ili da će vam se konačno isplatiti nešto u što ste ulagali, ali ste na to sasvim zaboravili. Moguće je da to tada nije bilo nešto što obećava, ali je vremenom dobilo na vrednosti. Takođe je verovatno da vam budu isplaćene kamate na neku svotu.

Sanjati debelo prase ili svinju

Kada u snu vidite neku debelu svinju, to znači da ćete u bliskoj budućnosti imati posla s jednom vrlo nekulturnom osobom. Nećete se želeti spuštati na taj nivo i nastojaćete ignorisati prisustvo dotične osobe, ali će to biti veoma teško izvodivo. Takvi ljudi su vrlo napadni i nesvesni svoje gluposti, a uz to jako uporni.

Sanjati mršavo prase ili svinju

Ako ste sanjali mršavu svinju ili mršavo prase, to znači da u narednom periodu morate povesti računa o svojim troškovima jer ćete imati smanjen priliv novca neko vreme. Moguće je da nećete biti u mogućnosti naplatiti neki posao koji ste obavili ili će vam kasniti plata zbog nekih nepredviđenih okolnosti. U svakom slučaju, pripazite na svoje izdatke i nemojte rasipati novac.

Videti u snu prase koje sisa

Ukoliko ste sanjali da prase sisa krmaču, u bliskoj budućnosti biste mogli početi ostvarivati profit od nekog posla koji ste ranije započeli. Konačno će doći vreme da vidite prve pozitivne rezultate onoga što ste pažljivo osmislili i poduzimali u nedavnoj prošlosti. Jako će vas razveseliti saznanje da ste bili u pravu i da niste pogrešili kada ste se vodili svojom intuicijom. Moći ćete odahnuti.

Videti u snu da prase sisa veštačko mleko iz flašice znači da ćete „na guranje“ doći do prvih pozitivnih rezultata nečega što ste ranije započeli. Moguće je da stvari neće teći baš glatko i da ćete morati dodatno nešto poduzimati, ali će se to na kraju ipak isplatiti. Uskoro ćete videti korist od svega toga i neće vam biti žao truda i sredstava koje ste ranije uložili.

Sanjati da prase samo jede

Kada u snu vidite da prase samo jede bez ikakvih problema, to znači da vam se isplatiti sav trud oko jedne osobe. Bićete veoma zadovoljni kada vidite da je „učenik nadrastao učitelja“ i da sada može samostalno nastaviti dalje. Za vas će to biti potvrda svega u što ste verovali i dokaz da se dobro dobrim vraća.

Videti u snu da se prase valja u blatu

U slučaju da ste sanjali kako se prase valja u blatu i u tome baš uživa, na javi ćete biti žrtva nekih zlobnih tračeva. Vrlo je moguće da će jedna osoba sa posebnim zadovoljstvom širiti neistine o vama i da će vas nastojati time povrediti. Verovatno će se raditi o nekome koga ste zbog nečega odbili u nekoliko navrata i ko vam se sada zbog toga sveti.

Videti u snu više prasića

Ako ste sanjali više prasića, u idućim danima biste mogli biti pozvani na jedno veselje. Može se raditi o svadbi ili krštenju, ali i o nekoj većoj proslavi rođendana, godišnjice ili diplomiranja. U svakom slučaju, povod će biti lep i imaćete odličnu priliku da ponovo vidite neke ljude koje dugo niste videli.

Sanjati da prasići zajedno jedu

Ukoliko ste u snu videli kako više prasića zajedno jedu, na javi vas očekuje dobar timski rad i odlični rezultati. Imaćete priliku raditi sa razumnim i vrednim ljudima koji uvažavaju svoje saradnike pa će vam taj rad predstavljati pravo zadovoljstvo i ništa vam neće biti teško. Biće to zaista lepo iskustvo koje ćete želeti što pre ponoviti.

U slučaju da ste sanjali kako se prasići guraju i grizu dok zajedno jedu, na javi vas očekuje mukotrpan timski rad ispunjen nervozom i nezdravim rivalstvom. Nećete imati poverenja u svoje saradnike i čak ćete se plašiti njihovog zlobnog podmetanja. Jedva ćete čekati da se taj posao završi i da odete što dalje od takvih osoba.

U snu klati prase ili svinju

Kada sanjate da koljete prase ili svinju, to znači da ćete u bliskoj budućnosti doživeti neke promene koje vam se neće mnogo svideti. Bićete primorani da pristanete na nešto što vam ne odgovara jer nećete imati drugog izbora.

Videti da neko drugi u snu kolje svinju ili prase znači da će nečije odluke mnogo uticati na vaš život i da će ga prilično promeniti. Moguće je i da će vam se dopasti ta promena, ali je više verovatno da u toj promeni nećete mnogo uživati. Ništa od toga neće zavisiti od vas i vi ćete se morati prilagoditi novonastaloj situaciji onako kako najbolje možete.

Peći prase u snu

Ako ste sanjali da pečete prase, u bliskoj budućnosti vas očekuje planiranje nekog veselja. Možda je došlo vreme da organizujete svoju svadbu, a možda svadbu svoje dece. Moguće je i da ćete želeti podeliti radost sa dragim ljudima povodom rođenja deteta, povodom krštenja ili neke druge proslave. U svakom slučaju, očekuju vas lepi povodi za okupljanje dragih ljudi.

Sanjati da prodajete prase ili svinju

Ukoliko ste u snu videli kako prodajete prase ili svinju, u narednom periodu biste mogli biti prilično bahati i ponašati se kao neko ko ne misli na sutrašnjicu. Moguće je da ćete biti nepotrebno rasipni, ali i da nećete voditi računa o tome koliko i čime ste uvredili ljude oko sebe. Tek kasnije ćete se setiti ovog svog ponašanja i shvatiti koliko je bilo loše za vas što ste se tako poneli jer ćete morati snositi posledice svojih dela.

Videti da kupujete prase ili svinju u snu

U slučaju da ste sanjali kako kupujete prase ili svinju, u idućim danima biste mogli biti mnogo radoznali i „gurati nos“ tamo gde mu nije mesto. Moguće je da će vas veoma zanimati nečiji život i ono što se u njemu dešava i moguće je da to zanimanje neće imati neku zlobnu pozadinu, ali će biti prilično neumesno i smetaće ljudima iz vaše okoline.

Milovati svinju u snu

Kada sanjate da milujete svinju ili prase, to znači da ćete u jednom događaju biti vrlo snalažljivi i da ćete postupiti brzo i inteligentno. Nećete sebi dozvoliti da vas iznenadni događaj zbuni i navede na pogrešne postupke, nego ćete razmišljati brzo i vrlo jasno, a takvo će vam biti i delovanje. Ovo će ostaviti snažan utisak na osobe iz vašeg bliskog okruženja i počeće vas gledati drugačijim očima.

U snu dobiti prase na poklon

Ako ste sanjali da vam je neko poklonio prase, to znači da vas uskoro očekuje dolazak nagrade i pohvale. Vrlo je moguće da će vaša okolina prepoznati vaš trud i ono što ste do sada radili i da će hteti da vas za to nagrade. Bićete počastvovani tom pažnjom i dobićete još više volje da nastavite u istom smeru.

Videti u snu svinju s prasićima

Ukoliko ste sanjali svinju s prasićima, na javi ćete shvatiti da se vaše strpljenje mnogo isplatilo. Sada će vam biti jasno koliko je dobro što ste poslušali jednu mudru osobu i što niste brzali s nekom odlukom. Na ovaj način ste imali dovoljno vremena da smireno i na pravi način sagledate sve što je potrebno i da onda donesete odgovarajuću odluku. U suprotnom slučaju biste se sigurno pokajali. Ovako, možete uživati u dobicima i uspesima.

Videti u snu praseću glavu

U slučaju da ste sanjali praseću glavu, uskoro biste se mogli u nekoga veoma razočarati. Vi ćete verovati da je jedna osoba odan prijatelj i poveravaćete joj se, a na kraju će se ispostaviti da se radi o veoma promišljenoj i podloj osobi. Najviše ćete sebi zamerati to što niste bili u stanju prepoznati zlobu koja vam je bila pred nosom i što ste dozvolili da vas tako izmanipulišu. Nećete moći verovati u vlastite procene u narednom periodu i to će vas mnogo gristi.

Sanjati da jedete prasetinu

Kada u snu vidite da jedete prasetinu, to znači da ćete se u narednim danima mnogo naljutiti na nekoga i da ćete ga u besu „pojesti za doručak“. Bićete iznervirani nečijom nemarnošću, neurednošću i neodgovornošću jer će se to po ko zna koji put ponoviti. Neće vam padati na pamet da to ponovo tolerišete i zato ćete pokazati silinu svog besa prema toj osobi.

U snu seći i slagati prasetinu

Ako ste sanjali da sečete i slažete praseće meso, to znači da ćete uskoro jednoj mladoj i neiskusnoj osobi dati korisne savete u vezi nečega što joj je mnogo važno. Detaljno ćete joj objasniti i pokazati ono što bi trebala znati i potvrdićete se kao vrlo dobar učitelj. Ta osoba će vam biti veoma zahvalna i neće zaboraviti vaš trud i vreme koje ste odvojili za nju.

Juriti prase u snu

Ukoliko ste sanjali da jurite neko prase, a ono vam stalno izmiče, na javi biste mogli gubiti svoje vreme jurcajući za nekim nerealnim ciljevima. Možda biste trebali malo više razmisliti koliko su ti ciljevi dostupni, ali i koliko su vam uopšte potrebni. Moguće je da pokušavate postići nešto samo zato da zadivite ljude oko sebe, a da vam taj cilj i nije toliko bitan.

Videti u snu da jurite prase i da ga na kraju stižete znači da ste na dobrom putu u stvarnom životu i da morate biti još malo strpljivi pre nego što vam se ostvari ono što želite. Vi ste blizu ispunjenja svojih snova, samo je potrebno da se poklope neke stvari u vašem životu i da sve legne na svoje mesto, a to će se uskoro i desiti.

Sanjati da vas juri prase ili svinja

U slučaju da ste u snu videli kako neko prase juri za vama, u stvarnom životu bi vam mogle dolaziti dobre prilike kojih vi uopšte nećete biti svesni. Kao da ćete ih namerno ignorisati ili ćete toliko biti okupirani nekim svojim svetom da ih nećete prepoznati. Kada se osvestite i vratite u stvarnost, moglo bi vam biti mnogo krivo što ste to propustili.

Videti u snu da vas juri neka svinja znači da ćete imati dosta poteškoća s jednom napornom i nekulturnom osobom. Ta „svinja“ bi vam mogla zagorčavati život upornim pokušavanjem da bude u vašem društvu, iako ćete je vi konstantno ignorisati. Neće biti dovoljno da toj osobi kažete ili pokažete da vas ne zanima i da vam ne godi njeno društvo, nego ćete morati poduzeti malo oštrije mere.

Videti zatvoreno prase u snu

Kada sanjate da je neko prase zatvoreno u svinjcu ili nekom toru, to znači da ćete u narednim danima uspeti obuzdati svoju rasipnost i želju za kupovanjem. Konačno biste mogli „ohladiti glavu“ i malo „prikočiti“ na tom polju te uvideti da vam nisu potrebne sve te stvari za koje dajete mnogo novca.

Videti u snu da je prase slobodno

Ako ste sanjali prase koje slobodno trči unaokolo, to znači da ćete se uskoro osloboditi nekih društvenih pritisaka i da ćete svoj život organizovati onako kako vama to najviše odgovara. Neće vam uopšte biti važno da li će vas neko osuđivati zbog toga jer nećete želeti da živite život po tuđim pravilima. Ako vam je volja da budete neobuzdani i slobodni, onda ćete takvi i biti.

Sanjati da čuvate prasiće

Ukoliko ste u snu videli kako čuvate prasiće, na javi biste mogli postati mnogo štedljivi i pomalo škrti. Moguće je da će vam novac postati velika briga i da ćete se plašiti da ga u budućnosti neće biti dovoljno. Zato biste mogli početi preterano da ga čuvate i da sebi uskraćujete neka sitna zadovoljstva. To će vas samo učiniti mrzovoljnima i još zabrinutijima.

Videti u snu crno prase

U slučaju da ste sanjali crno prase, u bliskoj budućnosti biste mogli dobiti neke loše vesti i saznati nešto što će vas mnogo uznemiriti. Te vesti se mogu odnositi na vaš poslovni život, ali nije isključeno da će biti vezane i za polje ljubavi.

Videti belo prase u snu

Kada sanjate belo prase, to znači da ćete se nečemu obradovati. Moguće je da ćete uskoro upoznati jednu zanimljivu osobu koja će vas svojim ponašanjem često nasmejavati i tako vam popravljati svakodnevnicu. Iz tog poznanstva bi se mogla roditi i ljubav ili neko čvrsto prijateljstvo.

Sanjati šareno prase

Ako ste u snu videli šareno prase, u narednom periodu biste se u nečemu mogli prevariti. Neke stvari bi vam mogle izgledati na jedan način, a kasnije biste mogli uvideti da su sasvim drugačije od onoga kako vam se prvobitno učinilo. To će vas mnogo frustrirati i činiće vas nervoznim prema osobama iz vaše okoline. Nećete biti dobro društvo i ljudi bi vas mogli početi izbegavati.

Videti u snu bolesno prase

Ukoliko ste sanjali da je prase bolesno, uskoro biste mogli zapasti u neke manje dugove. Moraćete povesti više računa o načinu na koji raspoređujete novac koji imate ili ćete se morati suočiti sa problemima koji vam se nikako neće svideti.

Videti u snu veselo i zaigrano prase

U slučaju da ste sanjali prase koje je veselo i rado se igra, u bliskoj budućnosti možete očekivati ispunjenje jedne želje. Nešto će vas mnogo obradovati, posebno zato što to uopšte nećete očekivati. Ova želja bi vam se mogla ispuniti na neki neobičan način i potpuno neočekivano, a to će još više doprineti njenoj veličini i lepoti.

Sanjati da prase ili svinja spavaju

Kada u snu vidite da prase spava ili da to čini svinja, to znači da ćete u narednim danima imati neke zastoje i poteškoće. Biće potrebno da malo „probudite“ stvari da bi se one počele događati. Ništa neće hteti da krene samo od sebe i moraćete uložiti dodatni napor da nešto postignete.

Videti u snu da svinja beži

Ako ste sanjali kako svinja beži, to znači da ćete se u stvarnosti morati suočiti sa vrlo slabom organizacijom nečega. Moguće je da će vaša očekivanja biti mnogo veća od onoga što ćete od nekih osoba dobiti i da će vas to i razočarati i naljutiti i naterati da sve uradite sami. Shvatićete da ste vi jedina osoba u koju se možete pouzdati i s kojom se nešto konkretno možete dogovoriti.

Sanjati da se svinje međusobno grizu

Videti u snu da se svinje međusobno grizu znači da ćete se uskoro naslađivati kada čujete kako je „pukla tikva“ između glavnih aktera širenja tračeva i zlobe u vašem okruženju. Konačno će sami sebe uništiti i uprljati svojim zlobnim jezicima. Moglo bi im baš prisesti ono što su drugima zakuvali.

Čuti u snu kako prase ili svinja grokću

Ukoliko ste u snu čuli groktanje svinje ili prasića, na javi ćete sasvim nenadano doći do nekog rešenja. Moguće je da će vas jedan usputni i neobavezni razgovor navesti da drugačije složite neke prioritete i da će vam to onda otvoriti nove prilike i rešiti postojeće probleme.

Sanjati da vam je svinja ušla u kuću

U slučaju da ste u snu videli kako vam je svinja ušla u kuću, na javi možete očekivati dolazak veće količine novca i ostvarenje lepog dobitka. Takođe, ovakav san predstavlja bogatstvo i to se ne mora odnositi samo na novčani dobitak. Postoje i neke druge stvari u životu koje ljudima znače pravo bogatstvo.