Sanovnik » Sanjati » P » Šta znači sanjati padanje u vodu?

Šta znači sanjati padanje u vodu?

Voda je verovatno najčešće sanjan motiv i u snovima se pojavljuje na mnogobrojne načine. Sanjamo da je pijemo, da se kupamo, da nešto peremo, da prolivamo i još mnogo toga, ali kada sanjamo da padamo u vodu, ona ima dublja značenja.

Voda u snovima uvek predstavlja naša osećanja, bilo da su ona svesna ili nesvesna, naše odnose sa drugima i naš emotivni doživljaj okoline. Zato je san u kojem padamo u vodu posebno zanimljiv jer govori o našem zaranjanju u dubine emocija i o našem snalaženju tamo.

U snovima, voda može predstavljati i protok našeg života, naše životne energije i snage, može se odnositi i na tok naših misli, pa je padanje u vodu i znak nedostatka te energije ili njenog dobrog stanja. Naravno da nije svejedno da li smo sanjali da padamo u rečnu vodu, morsku ili onu u bazenu. Kao što nije svejedno ni da li smo nakon pada u vodu potonuli, nastavili plivati ili zvali u pomoć. Moguće su razne varijante ovakvog sna i zbog toga su i značenja snova o padanju u vodu različita i zavise o detaljima samog sna.

Na primer, upasti u vodu i ne moći dohvatiti dno nogama, može značiti da smo dezorijentisani, da nemamo kontrolu, trenutno smo nestabilni i gubimo tlo pod nogama. Padanje u vodu je uvek neki šok i na javi i u snovima. Takođe, kada u snu padnemo u vodu i shvatimo da je prijatna i da nas osvežava, moguće je da nismo ni slutili da nešto može biti dobro za nas i da smo zato iznenađeni onim što se desilo. Naravno, potpuno je suprotno ako smo sanjali da smo upali u vodu i tamo se smrzavali.

S obzirom da su varijacije u snovima mnogobrojne i tumačenja su podeljena na pozitivna i na negativna, što svakako sam san diktira.

Sanjati upadanje u vodu

Ako ste sanjali padanje u vodu, bilo vaše ili nečije tuđe, očekuje vas mnogo emotivnih događanja. Ona se mogu odnositi na vaše unutrašnje osećaje ili na javna pokazivanja emocija kroz mišljenja i postupke. Isto tako je moguće da ćete biti okupirani posebno aktivnim tokom misli ili ćete imati neke promene u stanju životne energije. Naravno, sve to opet vodi ka vašim emocijama i osećaju zadovoljstva, sreće, nesreće, sigurnosti i slično. U svakom slučaju, pad u vodu obično prodrma onoga kome se taj pad desi.

Pasti u snu u vodu i odmah izaći

Ukoliko ste sanjali kako ste upali u vodu i odmah iz nje izašli, na javi vas uskoro očekuju neke manje svađe iz kojih ćete se izvući brzo i bez loših posledica. Ovakve svađe su svakodnevna pojava u ljudskom životu, ali ipak nikada nisu prijatne.

Videti u snu da je neko drugi pao u vodu i odmah iz nje izašao znači da ćete biti svedok jedne temperamentne reakcije u svojoj porodici, ali će ubrzo uslediti i izvinjenje za takvo nepromišljeno reagovanje.

Pasti u vodu u snu i ne izaći odmah

Kada sanjate da ste pali u vodu i da ste tamo ostali neko vreme, moguće je da ćete biti emotivno uznemireni nekim događajem i da ćete dugo o njemu razmišljati. Ne mora se raditi ni o kakvoj krivici sa bilo čije strane, jednostavno bi se okolnosti mogle tako složiti da vas uznemire i zabrinu.

U slučaju da u vašem snu neko drugi padne u vodu i tamo duže ostane, uskoro biste mogli doći u situaciju da nekome budete podrška i da ga tešite. Određeni problemi bi mogli izazvati emotivni stres kod vama bliske osobe i tako vas navesti da joj pružite potrebnu pomoć.

Okliznuti se i upasti u vodu

Ako ste sanjali da ste se okliznuli i zbog toga pali u vodu, verovatno ćete se u bliskoj budućnosti nenadano naći u škakljivoj situaciji koju ćete sami izazvati svojom nepromišljenošću. Mogla bi vam se desiti situacija „jezik brži od pameti“ i dovesti vas u neprijatan položaj.

U slučaju da ste u snu videli kako se neko drugi okliznuo i pao u vodu, uskoro biste mogli čuti da je neko sam sebi „potpetljao nogu“ time što je previše spletkario protiv drugih i toliko se u tome zapetljao da ne zna šta je kome rekao. Sad ima priliku da se „opere“ ako može.

Upasti u vodu u kadi

Ukoliko ste sanjali da ste upali u vodu u kadi, u narednom periodu biste mogli imati uzburkan emotivni život vezan za porodične odnose. Neke stvari iz porodičnog života niste nikada do kraja razrešili, a one bi vam sad mogle postati tema broj jedan i protresti vaše emocije. Uvek je bolje rešavati probleme onako kako oni dolaze, nego ih ostavljati za kasnije ili gurati pod tepih, jer se tako obavezno iskomplikuju.

Kada u snu vidite nekog drugog da je pao u vodu u kadi, očekuje vas susret sa neprijatnom raspravom između dvoje supružnika. Problem je veći zato što su vam oni prijatelji i što ne možete zauzimati ničiju stranu, a upravo to će se od vas očekivati.

Upasti u vodu iz čamca

Ako ste sanjali da ste iz čamca upali u vodu, znači da ste već bili na nekom lelujavom terenu pre nego što ste došli u situaciju da napravite grešku. A upravo to će vam se desiti. Napravićete grešku. Već ste videli da u jednom događaju stvari ne idu u dobrom smeru, ali ste se ipak odlučili za korak koji je doneo samo nove probleme. Takva greška će vas koštati mnogo glavobolje i ljutnje na samog sebe.

Kada u vašem snu neko upadne u vodu iz čamca, možete očekivati da će nastati problemi na poslu zbog jednog kolege i njegovih pogrešnih procena. Bez obzira na ostala upozorenja, kolega je terao po svome i sada svi imaju problem za koji nemaju rešenje.

Pasti u snu u vodu bazena

Ukoliko ste sanjali da ste upali u vodu bazena, verovatno ste mnogo preopterećeni svakodnevnim radom i porodičnim obavezama i potrebno vam je opuštanje i odmor. Želite da se odmaknete od svega i od svih i da se prepustite samo sebi kako biste dobro „napunili svoje baterije“.

Videti da je neko u snu pao u vodu bazena znači da ćete uskoro primetiti kako je jedna osoba na ivici snaga i kako joj pod hitno treba pauza od svega. Takođe ćete primetiti da ta osoba toga nije ni svesna i da joj na suptilan način morate skrenuti pažnju na ovaj problem.

Upasti u rečnu vodu

Ako ste sanjali da ste upali u rečnu vodu i da vas ona nosi dalje od mesta pada, u bliskoj budućnosti ćete se upustiti u jednu ljubavnu vezu i potpuno se prepustiti svojim osećanjima. Dozvolićete da vas ta osećanja nose u nepoznatom smeru, nećete se tome opirati jer će vam biti lepo i želećete da se to nastavi.

Ukoliko ste pali u rečnu vodu i na tom mestu se zadržali, uskoro biste mogli upoznati zanimljivu osobu koja će vas stalno iznenađivati i zbunjivati. Nećete znati šta da radite, da li da se prepustite ili da odustanete. Neko vreme ćete samo oprezno pratiti šta se dešava i onda doneti svoju odluku.

U slučaju da ste u snu videli nekog drugog kako je pao u rečnu vodu, očekuju vas vesti o romantičnoj vezi vama bliskih ljudi. Često ćete slušati hvalospeve o nekoj osobi koja se pojavila u životu vaših poznanika, odnosno bliskih ljudi.

Upasti u barsku vodu

Sanjati da ste upali u vodu neke bare, nije dobar znak. Ovakav san obično znači da ćete ostati na mestu na kojem jeste bez obzira što ste tu veoma nezadovoljni i što se gušite od „prljavštine“ emocija i njihove ustajalosti. To mesto na kojem ostajete može biti posao, grad u kojem živite ili veza, odnosno brak u kojem se nalazite. Osećate se kao neko ko je zapao u ustajalu baru i odatle nema gde da ode.

Videti u snu da je neko drugi pao u barsku vodu predstavlja poziv u pomoć toj osobi. Očito je da će je „bara“ ugušiti i dovesti do sloma živaca ako joj neko ubrzo ne pomogne da iz nje na neki način izađe.

Upasti u vodu potoka

Ukoliko ste u snu upali u vodu nekog potoka, u bliskoj budućnosti vas očekuje iznenadna i brza promena koja će vam teško pasti, ali, na sreću, neće dugo trajati. Zahvatiće vas i poneti manja bujica nekih promena, ali će ubrzo sve doći na svoje mesto.

U slučaju da ste sanjali kako je neko drugi pao u potok, mogli biste ubrzo čuti da je neko upao u loše društvo i zbog toga imao određenih problema. Srećom, pod uticajem ljudi koji su toj osobi bliski, na vreme se uspela izvući iz takvog okruženja.

Sanjati pad u morsku vodu

Ako ste sanjali da ste pali u morsku vodu i da vas je so zapekla, verovatno prolazite kroz težak period u životu. Preplavljeni ste emocijama sa svih strana i ne znate više kako da se s tim nosite. Osećate se kao neko ko je duboko gurnut u probleme i sve što oko sebe vidi su novi problemi. Međutim, pokušajte se setiti da more ima i plime i oseke i da neće uvek biti isto.

Ukoliko ste upali u morsku vodu i nastavili se održavati na vodi, jasno je da ste svesni mnogobrojnih problema koji vas okružuju, ali ste isto tako svesni da vi „znate plivati“ i da zato ne morate nužno potonuti.

U slučaju da ste u snu pali u morsku vodu i duboko zaronili, ubrzo biste mogli odlučiti da nema nikakve koristi od čekanja i kukanja. Hrabro ćete se uhvatiti ukoštac s problemima i rešavati jedan po jedan. Nećete dozvoliti da vas pobeđuju, nego ćete pobeđivati vi njih.

Videti u snu da je neko drugi pao u morsku vodu znači da ćete biti neprijatno iznenađeni kada saznate koliko problema se srušilo na pleća vaše bliske osobe. Zabrinućete se zbog toga i pokušati da toj osobi nekako pomognete.

Pasti u hladnu vodu

Ako ste u svom snu upali u hladnu vodu, nešto bi vas moglo pročistiti u narednom periodu. Uspećete razbistriti svoje misli, sabrati se i doneti prave odluke o nekim stvarima. Bićete osveženi nakon toga i mnoge obaveze će vam lakše padati.

Kada sanjate da je neko drugi pao u hladnu vodu, nepotrebno ćete biti zabrinuti za jednu osobu. Vrlo dobro će se snaći u nastupajućem periodu i neće biti potrebe da joj neko pomaže. Naprotiv, mnogo će joj značiti što je sama zaslužna za svoje uspehe.

U snu pasti u vruću vodu

Ukoliko ste sanjali da ste upali u vruću vodu, to nije dobar znak. U bliskoj budućnosti će vas nešto veoma „opeći“, ili se već i sami plašite da biste se mogli „opeći“ ako uđete u jedan rizičan odnos. Stvari ne izgledaju baš najbolje za vas, ali vi sami morate odlučiti kako ćete reagovati i na koji način ići dalje.

Videti u snu da je neko upao u vruću vodu znači da ćete uzalud pokušavati jednoj osobi dočarati u kakvu se opasnost upušta i zašto nešto nije dobro za nju. Tek kad ta osoba na svojoj koži oseti koliko je „voda vruća“, moći će razumeti vašu zabrinutost. Moraćete pustiti i čekati.

Pasti u bistru vodu

Ako ste sanjali da ste pali u bistru vodu, uskoro biste mogli upasti u jedno dobro društvo od kojeg ćete imati samo mnoge koristi. Pored lepog i zanimljivog druženja, steći ćete dobre prijatelje i dobiti mnogo korisnih saveta od iskusnih ljudi. Ovakva prilika se retko pruža pa je nemojte nikako propustiti ili nečim pokvariti.

Kada sanjate da je neko drugi pao u bistru vodu, ubrzo biste mogli saznati da se jedna problematična mlada osoba dozvala pameti i da je konačno shvatila u čemu je sve grešila.

Upasti u mutnu vodu

Ukoliko ste u snu upali u neku mutnu vodu, obavezno se pričuvajte ljudi iz vaše okoline jer je pitanje do koje mere su spremni ići u svojim mutnim radnjama. Nećete ni biti svesni kada i kako, a veće ćete se naći u problemu ako ne budete oprezni i ne budete vodili računa s kim se družite i šta pred kim pričate.

U slučaju da je neko u vašem snu upao u mutnu vodu, mogli biste ubrzo čuti da je policija imala posla u vašem okruženju i da su priveli nekoliko osoba zbog sumnjivih radnji. Ovo će vas vrlo uznemiriti i doneti osećaj da niste bezbedni tu gde živite. Ipak, setite se da je policija odradila svoj posao.

Upasti u vodu i plivati

Ako ste u snu upali u vodu i nastavili plivati, vi ste osoba koja se brzo snalazi sa svim što je zapadne. U kakvoj god situaciji da se nađete, vi ćete od nje nastojati izvući korist i okrenuti je na svoje dobro. Vodite se onom izrekom koja kaže „ako ti život da limun, ti napravi limunadu“ i ne želite kukati okolo.

Kada neko drugi u vašem snu upadne u vodu i nastavi plivati, znači da ćete saznati kako je vaš prijatelj doživeo mnogo uspeha zbog svoje odlučnosti da ne odustaje od onoga što je zamislio na početku.

Sanjati da ste upali u vodu i potonuli

Ukoliko ste sanjali kako upadate u vodu i tonete u dubinu, moguće je da vas je zahvatio osećaj malodušnosti i da ste se utopili u monotoniju svakodnevnice. Čini vam se da nemate snage, a ni razloga da se trudite oko bilo čega. Sve vam izgleda besmisleno i nebitno.

U slučaju da ste sanjali nekog drugog ko je upao u vodu i potonuo, znači da je toj osobi potrebna vaša pomoć i da se ne može sama izboriti sa problemima u kojima se nalazi. Obratite pažnju na nju i potrudite se da joj pružite ruku spasa.

Sanjati da ste upali u vodu i zovete pomoć

Ako ste sanjali da zovete pomoć nakon što ste upali u vodu, znači da ste potpuno svesni da ne možete sami rešiti probleme u kojima se nalazite i da se osećate bespomoćno zbog toga. Potrebna vam je pomoć osoba koje vas razumeju i kojima je dovoljno stalo da bi se upuštale u takva rešavanja.

Kada u snu vidite da drugi zovu pomoć nakon pada u vodu, možete očekivati blizak susret sa osobama koje imaju problema sa nekim bolestima zavisnosti i koje su svesne da ne mogu same izaći s tim na kraj.

Upasti u vodu i paničiti

Ukoliko ste u snu počeli paničiti nakon što ste upali u vodu, verovatno ste veoma isprepadani nekim od trenutnih događanja i ne znate kako da se postavite u tim situacijama. Iracionalno posmatrate stvari, a one nisu ni izbliza tako strašne ni komplikovane kao što ih sami sebi predstavljate.

U slučaju da je neko drugi u vašem snu paničio nakon pada u vodu, mogli biste se naći u nezahvalnoj situaciji u kojoj bi vas neko mogao optužiti da ste uzrok njegovih problema, jer se davljenik zbog straha uvek hvata za glavu svog spasioca i tako nastoji ostati na površini.

Ne moći disati nakon pada u vodu

Ako ste sanjali da ne možete disati nakon što ste upali u vodu, moguće je da imate problema sa izražavanjem onoga što osećate. Možda ne znate naći prave reči da objasnite tačno svoje osećaje i misli, pa vas drugi pogrešno razumeju ili jednostavno vi ostanete nedorečeni.

Kada u snu vidite da neko ne može disati nakon pada u vodu, moguće je da ćete imati manje nesporazume sa tom osobom jer nećete moći jedno drugome tačno preneti svoje misli mi osećaje. Stalno ćete se nekako mimoilaziti i pogrešno tumačiti.

Upasti u vodu i ne dotaći dno

Sanjati da ste upali u vodu i da ne možete naći dno pod nogama znači da se trenutno osećate frustrirano i izgubljeno u svom životu. Imate osećaj da vam izmiče tlo pod nogama, da gubite razum i ne znate gde pre da se okrenete i šta da radite. Preopterećeni ste raznim obavezama i problemima i čini vam se da gubite kompas.

Pasti u vodu i osvežiti se

Ako ste sanjali da ste pali u vodu i da vam je bilo prijatno nakon prvog šoka, da ste se lepo osvežili, uskoro biste mogli shvatiti da neke stvari koje vam se događaju i nisu tako loše za vas i da vam čak mogu doneti neke benefite. Nekada nam se nešto čini strašno, a sasvim je drugačije kada ga pobliže upoznamo i iskusimo njegovu drugu stranu.

Ukoliko je neko drugi u vašem snu pao u vodu i osvežio se, saznaćete da je jedna osoba zadovoljna poslom koji je promenila i da nije frustrirana tom promenom kao što je bila na samom početku.

Smrzavati se nakon pada u vodu

U slučaju da ste se u snu smrzavali nakon što ste upali u vodu, u bliskoj budućnosti biste mogli doživeti određeni šok od kojeg se nećete lako oporaviti. Vaše emocije će biti veoma uzburkane i povređene i neće vam biti lako da se „sastavite“, trebaće vam nečija pomoć.

Ako ste u snu videli da se neko drugi smrzava nakon pada u vodu, saznaćete za neku tragediju koja je pogodila članove vaše dalje rodbine. Biće im neophodna pomoć i vi ćete se potruditi da je dobiju što pre.

Upasti u vodu sa visine

Ukoliko ste sanjali da ste u vodu upali sa velike visine, bilo bi dobro da razmislite o svom ponašanju. Bahatost i umišljenost nikada ne proizvedu dobre posledice, pa bi se i vama moglo desiti da grubo padnete sa „svojih visina“ i da duboko potonete.

Videti u snu nekog drugog da pada sa visine u vodu znači da ćete ubrzo saznati kako je neka osoba izgubila svoj visoki položaj za koji svi znaju da ga je nečasno stekla.

Sanjati da ste upali u plitku vodu

Ako ste u snu upali u neku plitku vodu i malo se pokvasili, u narednom periodu biste mogli imati nekoliko manjih prepirki sa osobama iz svog okruženja. Moguće je da će se raditi o ukućanima, ali mogu to biti i osobe s posla.

Upasti u duboku vodu u snu

Ukoliko ste sanjali da upadate u duboku vodu, moraćete povesti više računa o svom ljubavnom životu. Moguće je da uopšte niste svesni koliko ste duboko zašli u jednu vezu i koliko se od vas u toj vezi očekuje. Vama se čini da je sve još uvek na neobaveznim granama, ali tako ne misli druga strana niti ljudi oko nje.

Kada vidite da je neko u snu upao u duboku vodu, znači da ćete saznati da se neko od vaših prijatelja razvodi i da prolazi kroz vrlo težak emotivni period.

Plutati nakon pada u vodu

Ako ste sanjali da ste upali u vodu i nakon toga nastavili mirno plutati, ubrzo ćete se prepustiti svemu što vam život nosi i polako rešavati kako vam šta dođe. Shvatili ste da ne vredi paničiti i kukati jer život nosi šta nosi, a na nama je da rešimo šta možemo.