Sanovnik » Sanjati » P » Šta znači sanjati pacova ili miša?

Šta znači sanjati pacova ili miša?

Dobro je poznato da su pacovi, kao i miševi, glodari koji izazivaju ogromnu štetu gde god da se nađu. U poljima i ambarima uništavaju letinu, a u kućama i stanovima uništavaju odeću, hranu, ali i električnu instalaciju. Uz to su i vrlo prljavi, a samim tim i prenosnici raznih bolesti.

Međutim, laboratorijski eksperimenti su odavno dokazali kako su ovo i vrlo inteligentne životinje. Veoma su snalažljivi i brzo se razmnožavaju. Lako se prilagođavaju raznim uslovima života i gotovo uvek opstaju.

Sve ovo je dovoljan pokazatelj šta bi mogla značiti pojava pacova ili miševa u našim snovima. mogućnosti su razne i  zato je moguće da njihovo značenje bude pozitivno, ali i negativno. Iako se ovakvi snovi najčešće vezuju za neku štetu, često se tumače i na mnoge druge načine, zavisno od glavnog motiva u snu.

Sanjati pacove ili miševe

Ako ste sanjali pacove/miševe, u narednom periodu možete očekivati razne stvari. Od vašeg sna zavisi da li ćete uskoro pretrpeti neku štetu ili ćete možda doživeti da vas izneveri osoba kojoj ste verovali. Takođe je moguće da ćete biti vrlo uporni i da ćete istrajati u nečemu. Ili ćete videti nekoga kako to radi. Ovakav san može upućivati i na vrlo snalažljive osobe, na donošenje mudrih odluka, ali i na kontakte s nekim koga ne cenite baš mnogo i za koga mislite da je nepoštena i „prljava“ osoba.

Videti u snu jednog miša/pacova

Ukoliko ste u snu videli samo jednog miša ili pacova, na javi biste mogli biti uplašeni zbog nečega. Kasnije ćete shvatiti da je taj strah bio nerealan i da ste se uzalud uspaničili, ali u tom momentu nećete moći jasno razmišljati i povući ćete neke poteze koji će vam stvoriti manje probleme. Srećom po vas, sve će se na kraju dobro završiti, a vi ćete steći određeno poučno iskustvo iz svega toga.

Sanjati više pacova/miševa

U slučaju da ste u snu videli više pacova ili miševa, u bliskoj budućnosti možete očekivati neke probleme u realizaciji svojih planova. Moguće je da ćete pretrpeti određenu štetu na polju finansija i da će vas to znatno usporiti u ostvarenju konačnog cilja. Nećete morati odustati od onoga što ste započeli, ali ćete se morati drugačije organizovati i tražiti nove načine da popravite nastalu štetu.

Videti u snu da miš gricka nešto

Kada sanjate kako miš nešto gricka, to znači da se oko vas nalazi neko ko vam uporno pomalo potkopava položaj, bilo onaj poslovni ili onaj porodični. Moguće je da ste nekome trn u oku i da mu smetaju vaša sreća i uspeh. Verovatno to nikada neće javno priznati, ali ta osoba pati od velike zavisti prema vama i stalno se trudi da vas nečim uruši.

Videti u snu da je mačka ulovila miša

Ako ste sanjali kako je mačka ulovila miša, to znači da ćete uskoro otkriti ko vam radi iza leđa. Moguće je da će se ta osoba sama nespretno odati i da ćete vi onda lako „sabrati dva i dva“ u vezi svega što se ranije dešavalo. Ako ste u snu videli mačku koja je ulovila pacova, na javi vas očekuje veliko iznenađenje kada shvatite ko je osoba koja vam radi loše stvari. Bićete mnogo više razočarani nego ljuti i nećete ponovo lako pokloniti svoje poverenje drugim osobama.

U snu videti kako je miš pobegao iz mačjih kandži

Ukoliko ste sanjali da je miš pobegao nakon što ga je mačka ulovila, u narednom periodu biste mogli biti žrtva neke prevare. Moguće je da će vam određene stvari biti predstavljene na jedan način, a da će nakon toga sve krenuti drugačijim tokom. Bićete neprijatno iznenađeni, ali više nećete imati vremena da bilo šta menjate i moraćete prihvatiti sve onako kakvo je trenutno. Ništa vam neće pomoći ni to što ćete kasnije prekinuti svaku saradnju sa tim osobama, šteta će biti učinjena.

Videti u snu leglo miševa ili pacova

U slučaju da ste sanjali leglo pacova/miševa, u idućim danima vas očekuje brz rast i razvoj nečega. Moguće je da ćete biti vrlo iznenađeni kada shvatite da se stvari razvijaju mnogo većom brzinom nego što ste to očekivali. Naravno da će vam goditi napredak, ali ćete se uplašiti da sve zajedno nećete moći kontrolisati i da će se nešto iskomplikovati. Međutim, možete biti mirni i uživati u uspehu, sve će biti u najboljem redu.

Sanjati miševe u kući

Kada u snu vidite da su miševi ili pacovi u vašoj kući, to znači da se morate dobro organizovati u bliskoj budućnosti i dobro rasporediti svoj budžet. Ukoliko budete pametno reagovali i pametno  trošili ono čime raspolažete, nećete ni osetiti dolazak manje krize. Sve će se povoljno i lako završiti za vas i vašu porodicu. Međutim, ako ne budete vodili računa o sredstvima koja imate i ne budete pametno razmišljali unapred, teško da ćete moći živeti tako bezbrižno kao što sad živite.

Sanjati da su miševi/pacovi na njivi

Ako ste u snu videli da su miševi ili pacovi na njivi, to znači da biste se uskoro mogli naći u situaciji da morate pomoći nekome ko vam je vrlo blizak. Moguće je da ćete se iznenaditi kada saznate da je jednoj bliskoj osobi potrebna pomoć jer nećete imati pojma da se ta osoba nalazi u teškoj situaciji. Biće vam i žao i teško zbog svega što ćete otkriti jer ćete shvatiti da ta osoba nije želela da vas opterećuje svojim problemima i da vam stvara bilo kakav pritisak.

Videti u snu miševe u krevetu

Ukoliko ste u snu videli da su miševi u vašem krevetu, na javi biste mogli dobiti lepe vesti o proširenju svoje porodice. Moguće je da ćete se i sami iznenaditi ovakvim vestima, pogotovo ako ste dugo na njih čekali. Takođe je moguće da ćete saznati za dolazak prinove u porodicu nekoga ko vam je blizak, ako ste u snu videli miševe u tuđem krevetu.

Videti u snu pacove u krevetu predstavlja brz razvoj neke bolesti i veliku potrebu da se na vreme poduzmu odgovarajući koraci  kako bi se ta bolest sprečila ili sanirala.

U snu videti da su miševi/pacovi napravili štetu

U slučaju da ste sanjali kako su vam miševi ili pacovi napravili štetu u kući, u narednom periodu vas očekuju svađe i rasprave sa vašim ukućanima. Moguće je da ćete se posvađati zbog nekih gluposti i sitnica, a da ni sami nećete znati zašto ni kako je do toga došlo. Biće vam krivo zbog nastale situacije i želećete je popraviti, ali će atmosfera već biti dosta loša i nećete to lako izvesti.

Videti u snu kako su vam pacovi ili miševi napravili štetu na poslu znači da ćete imati sukobe s nekim od radnih kolega koji su „laki na jeziku“ i ne naročito dobronamerni. Nećete se ugodno osećati zbog svega što će se desiti, ali nećete imati mnogo izbora jer nećete vi biti taj koji će sve započeti.

Sanjati da su miševi napravili štetu nekome drugom znači da ćete pre te druge osobe saznati za neke probleme koji će je zadesiti, ali će vam biti jako neprijatno da joj to kažete. Ionako, ta osoba neće moći ništa mnogo promeniti po tom pitanju, ali vas će opteretiti osećaj da ste trebali nešto učiniti.

Ubijati miševe/pacove u snu

Kada sanjate da ste ubili miševe ili pacove, to znači da ćete na vreme sprečiti neku katastrofu. Moguće je da ćete izbeći neki finansijski fijasko ili da ćete na vreme prepoznati neku problematičnu situaciju između vas i drugih osoba. Takođe je moguće da ćete na mudar način sprečiti porodičnu krizu i da ćete tek kasnije shvatiti koliko ste imali sreće u svemu tome.

Videti u snu da neko drugi ubija pacove ili miševe znači da će vam jedna osoba uskoro priskočiti u pomoć i odigrati značajnu ulogu mirotvorca u nekom događaju. Bićete joj veoma zahvalni što je prepoznala krizni momenat i uspela odreagovati na pravi način.

U snu videti pacove ili miševe u mišolovci

Ako ste sanjali da su pacovi ili miševi uhvaćeni u mišolovku, to znači da ćete u bliskoj budućnosti lako pobediti svoje neprijatelje i da ćete bez problema stati na kraj njihovim spletkama protiv vas. Moguće je da niste ni svesni do koje mere sve to ide, ali da ćete u jednom trenutku osvestiti sve što se dešava i sve što su oni do sada pokušavali napraviti. Biće vam jasno da ste celo vreme imali mnogo sreće.

Sanjati da ste spasili pacova ili miša

Ukoliko ste u snu videli kako ste spasili pacova ili miša, na javi biste mogli zadužiti jednu moćnu osobu koja se ne bavi baš najčistijim poslovima. Moguće je da ćete sasvim slučajno pomoći nekome iz takvih krugova i da vam ta osoba to neće zaboraviti. Bez obzira što vi niste deo tog miljea, imaćete priliku da zatražite njihovu pomoć ako vam ikada takva pomoć zatreba.

U snu čuti miša da negde grebe

U slučaju da ste sanjali kako čujete miša dok negde grebe, u narednom periodu biste mogli postati svesni nekih priča i tračeva, ali na njih nećete obraćati pažnju. Smatraćete da ne dolaze od bitnih osoba i da su dovoljno bezazleni da biste se njima zamarali. Pripazite samo da se to „grebanje“ ne produbi i da vas ne iznenadi koliko je štete nastalo, a da vi to i ne znate.

Sanjati da vas je pacov ili miš ugrizao

Kada u snu vidite da vas je pacov ugrizao, to znači da se morate mnogo više posvetiti svom zdravstvenom stanju i onome što vam vaše telo poručuje. Nemojte olako shvatati simptome koje imate i nemojte samo odmahivati rukom na zabrinute komentare bliskih osoba.

Videti u snu da vas je miš ugrizao znači da biste se uskoro zbog nečega mogli mnogo naljutiti. Moguće je da ćete jednoj osobi reći da je ispucala sve bonuse kod vas i da više nećete trpeti takvo njeno ponašanje. Takođe je moguće da ćete se zbog nečega naljutiti sami na sebe i da sebi nećete moći nešto oprostiti.

Sanjati da je miš ili pacov ugrizao nekog drugog znači da ćete uskoro saznati da je neko ozbiljno bolestan i da će vas to mnogo potresti. Ništa nećete moći učiniti da to stanje popravite, a nećete moći samo mirno sve posmatrati.

Sanjati velikog miša ili pacova

Ako ste u snu videli velikog miša, to znači da ćete iznenada dobiti rešenje za neki veliki problem. Moguće je da ćete odjednom uvideti nešto što je celo vreme bilo tu, ali ga vi niste doživljavali na pravi način. Sada ćete jasno sagledati ono što ste celo vreme nekako preskakali i što niste ozbiljno uzimali u obzir. To će vam pomoći da rešite ono što vas odavno mnogo muči.

Videti velikog pacova u snu znači da se na javi morate pričuvati vrlo inteligentnih i sposobnih neprijatelja. Nemojte se opuštati i zanositi da je sve u najboljem redu i da ste bezbedni kada je vaše okruženje u pitanju. Neko jedva čeka da se malo spotaknete kako bi se potrudio da ne ustanete i da vas zadrži dole.

Sanjati malog miša

Ukoliko ste u snu videli sasvim malog miša, na javi vas očekuje neki manji dobitak. Verovatno ćete imati određenog uspeha u igrama na sreću ili ćete ostvariti neke male pomake tamo gde ste do sada nailazili samo na prepreke. Kako mali miš uvek nađe način da se provuče i kroz najmanju rupu, tako ćete i vi pronaći mogućnost da nešto poboljšate.

Videti u snu miševe ili pacove u kanalizaciji

Ukoliko ste sanjali da su pacovi ili miševi u kanalizaciji, u bliskoj budućnosti biste mogli osetiti gađenje prema nekome iz svog radnog okruženja. Moguće je da ćete poželeti promeniti posao i sredinu u kojoj radite jer više nećete moći gledati tu „prljavštinu“ oko sebe. Zgadiće vam se trka za boljim mestom i stalno podmetanje jednih drugima.

Sanjati otrov za miševe

U slučaju da ste u snu videli otrov za miševe, u narednim danima biste morali poduzeti nešto kako biste se jasno zauzeli za sebe. Morate odlučno pokazati svojoj okolini da stojite iza svojih odluka i da se ne mogu s vama više poigravati. Morate im pokazati da više niste bezazleni igrač koji neće odgovoriti na izazove i opasnosti.

Hvatati miševe u snu

Kada sanjate da hvatate miševe, to znači da u skoroj budućnosti morate preispitati svoje želje i odluke kako biste bili sigurni da niste sami sebe sapleli. Moguće je da niste jasno videli neke stvari i da ste doneli loše odluke. Potrudite se da budete sigurni za čim jurite i da li je to vredno vašeg vremena i truda.

Sanjati uplašenog miša ili pacova

Ako ste u snu videli nekog uplašenog pacova ili miša, to znači da ćete u narednim danima biti u nekoj dilemi i da nećete znati čemu da se okrenete. Verovatno će vam sve izgledati i dobro i loše, imaće i svoje pozitivne i svoje negativne strane, a na vama će biti da odlučite koja strana preteže. Ta odluka će vas plašiti i stvarati vam opterećenje.

Videti u snu miša u lavirintu

Ukoliko ste sanjali da miš ili pacov trči po lavirintu, na javi biste se mogli osećati izgubljeno i zarobljeno. Moguće je da ni sami ne znate na koju stranu da krenete jer vam svaki smer izgleda pogrešan. Taman kad pomislite da ste stigli do izlaza i našli rešenje za nešto, shvatite da je to bio pogrešan put i gubljenje vremena.

Videti pokusnog pacova ili miša u snu

U slučaju da ste sanjali kako su miševi ili pacovi u laboratoriju kao pokusne životinje, u narednom periodu biste mogli preuzeti neki rizik i započeti nešto što odavno želite. Verovatno biste to mnogo ranije uradili da se niste plašili rizika i loših rezultata. Neće vam biti lako da se izborite sa svim što ovaj rizik nosi, ali će zato krajnje zadovoljstvo biti veliko.

Plašiti se miša u snu

Kada sanjate da se panično plašite miša, to znači da ste zabrinuti zbog čuvanja neke tajne. Moguće je da vam je veoma važno da jedna tajna ostane tajna i da ste zabrinuti da ta tajna nekako ne procuri u javnost. Plašite se da bi se moglo desiti da je neko „izgricka i ogoli“ i da tako postane vidljiva svima.

Videti belog miša u snu

Ako ste sanjali belog miša, to znači da ćete se uskoro stideti zbog nečega. Moguće je da ni sami nećete znati kako ste došli u tu neugodnu situaciju, ali ćete se stideti zbog nekih stvari. Biće vam teško da se izvučete iz događaja u kojem ćete se naći i to će samo još više pojačavati vaš neugodan osećaj.

Sanjati pacova ili miša bez repa

Ukoliko ste u snu videli da pacov ili miš nema rep, na javi vas očekuje neka nagla promena. Verovatno će vam biti čudno i nakaradno sve što će se odjednom desiti, ali ćete to morati prihvatiti i u tome se snaći najbolje što možete. Neće biti važno kako to vama izgleda i šta vi o tome mislite jer će neko drugi donositi odluke o svemu, a vi ćete te odluke morati provoditi.

Videti u snu miša sa vrlo dugim repom

U slučaju da ste sanjali miša sa vrlo dugim repom, u narednom periodu ćete imati problema sa nečim što će se vući iz prošlosti. Neke stvari niste rešili na vreme i niste ih ostavili iza sebe, tako da će vam sad praviti probleme i komplikovati svakodnevnicu.

Prodavati miševe u snu

Kada sanjate da prodajete miševe, to znači da ćete u budućnosti imati mnogo dobrih ideja i da će vas okolina pohvaliti u vezi njih. Drugačije će vas početi posmatrati i vi ćete steći novi rejting u svom okruženju. Bićete ponosni sami na sebe i nećete verovati da vam se baš to desilo.

Videti u snu da prodajete pacove znači da ćete uskoro veoma dobro unovčiti neku svoju veštinu i da ćete konačno početi živeti od onoga što volite i u čemu uživate. Do sada je to bio samo vaš hobi, a sada bi mogao postati glavno zanimanje u vašem životu.

Kupovati u snu miševe ili pacove

Ako ste sanjali da kupujete miševe ili pacove, to znači da ćete u narednim danima pogrešiti u nekoj proceni i da ćete se kasnije mnogo kajati. Moguće je da će se ta procena odnositi na posao, ali je moguće da će se raditi i o proceni nečijeg karaktera ili namera. Pokušajte još jednom detaljno razmisliti o svemu pre nego što donesete konačnu odluku.

Sanjati miševe iz crtanih filmova

Ukoliko ste sanjali popularne likove iz crtanih filmova kao što su Miki Maus, Mini Maus ili pacov iz Nindža kornjača, na javi vas očekuje mnogo zabave i opuštene atmosfere. Verovatno ćete provoditi lepo vreme sa svojom porodicom i ljudima koji su vam dragi. Moguće je da ćete se osećati nestvarno lepo i da ćete poželeti da to druženje što duže potraje.