Sanovnik » Sanjati » P » Pušla – šta znači sanjati pušku?

Pušla – šta znači sanjati pušku?

Puška je nekada davno bila teško dostupna i nije je imao baš svako. Vremena su bila burna, kuće male i slabo zaključane, a sve puno razbojnika i divljih životinja. Zato je puška predstavljala sigurnost i odbranu, ali i određeni status.

Sva ova značenja puške na javi možemo preneti i u tumačenje snova u kojima je puška glavni motiv. Neko je sanja zato što se na javi oseća nesigurno pa mu puška daje snagu i moć, neko zato što druge osobe doživljava kao neprijatelje, a neko puškom izražava svoju spremnost na akciju i potvrđuje onu izreku „stoji k’o zapeta puška“.

Bilo koji razlog da je u pitanju, puška u našim snovima uvek predstavlja neka događanja, napetost i oprez. Od detalja i sanjačevih osećaja u snu zavisi kakvo značenje će san imati, ali su ovakvi snovi najčešće okarakterisani negativnim predznakom.

Sanjati pušku

Ako ste sanjali pušku, vrlo je moguće da se osećate nesigurno i nezaštićeno u stvarnom životu. Takođe je moguće da ste ljuti na određenu osobu i da puškom u snu izražavate te svoje osećaje. Sanjanje puške može predstavljati i vaše sposobnosti, vaše veštine i spremnost da brzo reagujete u određenim situacijama. Ona u snovima može predstavljati i kontrolu nad nečim ili nekim, ali može značiti i pritajenu agresiju.

Imati pušku u snu

Ukoliko ste u snu vi imali pušku, moguće je da se na javi osećate sigurno i zaštićeno jer ste na vreme poduzeli sve mere koje je trebalo da ne dođe ni do kakvih problema. Svesni ste da imate sva potrebna sredstva kojima ćete se zaštititi od nepredviđenih situacija ili nepoželjnih upliva drugih ljudi.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi ima pušku, u stvarnom životu biste mogli pomalo zazirati od te osobe. Možda se radi o nekome ko je po prirodi prgav i lako plane ili je to vrlo stroga osoba koja ne podnosi kršenje pravila. Takođe je moguće da tu osobu doživljavate kao neprijatelja i pretnju.

Sanjati da samo vi imate pušku, a niko drugi nema znači da ćete u narednom periodu vi voditi glavnu reč u nekom događaju. Bićete sabrani i konstruktivni, a ljudi oko vas će poštovati vaše odluke i ceniti vas kao autoritet.

Videti u snu da svi oko vas imaju pušku, a samo vi je nemate predstavlja vašu nesigurnost i osećaj manje vrednosti u odnosu na ljude iz vašeg okruženja. Ne verujete u svoje sposobnosti i osećate da niste dovoljno dobro opremljeni za život.

U snu pucati iz puške

Ako ste sanjali da pucate iz puške, u narednom periodu biste mogli poduzeti određene korake prema ostvarenju nečega što vam je važno. Konačno ćete skupiti dovoljno snage i odlučnosti da pokrenete nešto što dugo odlažete. Bićete snažno motivisani i puni akcije.

Ukoliko ste u snu videli da neko drugi puca iz puške, u narednim danima biste se mogli osećati pomalo ugroženi nečijim radom i ponašanjem. Moguće je da ćete neka dela te osobe gledati sa neodobravanjem i da ćete imati osećaj kako su usmerena protiv vas.

Sanjati da neko iz puške puca na vas znači da se osećate krivim zbog nečega i da u podsvesti znate da ta osoba ima razloga da vas napada. Moguće je da se niste korektno poneli prema toj osobi u nekoj situaciji i da vas sada grize savest. Takođe je moguće da osećate strah od nekoga i da vas taj strah i u snu proganja.

Videti u snu automatsku pušku

U slučaju da ste sanjali automatsku pušku, skora budućnost vam donosi stresove i nesuglasice sa ljudima iz vaše okoline. Moguće je da ćete biti mnogo osetljivi zbog nekih dešavanja i da će ta vaša osetljivost uticati na preterano nervozno reagovanje prema drugim osobama. Malo će vam trebati da planete i burno reagujete.

Videti lovačku pušku u snu

Kada sanjate lovačku pušku, to znači da ste konačno spremni da krenete u potragu za vlastitim „blagom“. Uskoro ćete doneti odluku da nešto konkretno poduzmete u vašem životu i da prestanete čekati da vam sve samo dođe. Otisnućete se u „lov“ na posao, partnera, bolji stan ili bilo šta drugo što vam je trenutno u životu važno.

Sanjati pušku sa snajperom

Ako ste u snu videli pušku sa snajperom, na javi ćete imati priliku da nešto mnogo detaljnije proučite i onda donesete svoj sud. Bićete u prilici da izbliza vidite kako stvari izgledaju i da se sami uverite u tačnost ili netačnost onoga što su vam drugi govorili. Na osnovu vlastitog uvida i analize, moći ćete doneti pravu odluku i uraditi za sebe ono što vam najviše odgovara. Na taj način ćete biti potpuno spremni i puni samopouzdanja kada se budete suočili sa određenim problemom.

U snu videti pušku vinčesterku

Ukoliko ste sanjali pušku kakvu su najčešće koristili ozbiljni kauboji, u narednim danima ćete biti čvrsti i nepokolebljivi kada je jedna odluka u pitanju. Nećete želeti ponovo razmatrati određeno pitanje i ljutiće vas što to neko od vas traži. Odrešito ćete reći svoje mišljenje i završiti s tom temom. Nakon toga, svima će biti jasno na čemu su.

Kupovati pušku u snu

U slučaju da ste u snu kupovali pušku, vrlo je verovatno da se na javi zbog nečega osećate ugroženo. Moguće je da ste pod velikim stresom na poslu ili u okviru porodice i da ne znate kako da s tim stresom izađete na kraj. Osećate se ugroženo i napadnuto i imate potrebu da se zaštitite od svega što vas pritišće.

Videti da neko drugi u snu kupuje pušku znači da će jedna osoba uskoro promeniti svoje ponašanje. Uvidećete da je postala odlučnija i da njome više ne možete lako manipulisati. Moraćete promeniti svoju taktiku, ako i dalje želite da ta osoba ispunjava vaše želje.

U snu prodavati pušku

Kada u snu vidite da neko prodaje pušku, to znači da će vas jedna ili više osoba zamoliti da im pomognete. Taj neko će se naći u lošoj situaciji i neće znati kako da se nosi s tim. Vi ćete biti prvi izbor kada je traženje pomoći u pitanju i zato će vaše dobronamerno reagovanje biti od velikog značaja.

Videti u snu da vi prodajete pušku znači da biste se uskoro mogli naći u nekoj opasnoj situaciji i da biste mogli ostati bez odgovarajuće zaštite. Morate biti oprezni i razmišljati unapred, kako biste na vreme sprečili probleme koji vam prete.

Sanjati da poklanjate pušku

Ako ste u snu nekome poklonili pušku, u narednom periodu ćete biti veoma zabrinuti za jednu blisku osobu. Plašićete se da ta osoba neće biti u stanju da se izbori sa teškoćama koje će je zadesiti i da pri tome neće imati odgovarajuću pomoć i zaštitu. Moguće je da ćete biti zabrinuti za svoje dete ili za neku drugu dragu osobu koja je prilično osetljiva. Poželećete da je zaštitite, ali nećete moći biti pored nje.

Sanjati da je neko vama poklonio pušku znači da ćete uskoro dobiti veliku pomoć od nekoga i da ćete se zbog toga osećati smireno i sigurno. Laknuće vam i od same pomisli da ne morate potpuno sami prolaziti kroz sve teškoće koje vam dolaze i da se uvek možete obratiti za pomoć i savet osobi kojoj verujete.

Oteti pušku u snu

Ukoliko ste u snu oteli pušku od nekoga, u narednom periodu biste se mogli odlučno suprotstaviti nečijem maltretiranju i zvocanju. Moguće je da ćete kolegama na poslu jasno reći da vas ostave na miru i gledaju svoja posla , ali je moguće i da ćete nekome od članova porodice jasno staviti do znanja da ste u stanju sami donositi svoje odluke i iza njih stajati. Nećete dozvoliti da vas drugi ugnjetavaju svojim postojanjem.

U slučaju da je neko u snu oteo vama pušku, u danima koji dolaze biste mogli biti primorani da radite nešto što vam se ne sviđa jer nećete imati mnogo izbora. Moguće je da ćete morati izvršiti volju svog šefa i ostati na poslu prekovremeno ili ćete se morati pomiriti sa nekim odlukama svojih ukućana. U svakom slučaju, osećaćete se nemoćno da bilo šta promenite.

Videti u snu da neko drugome otima pušku znači da ćete biti svedok nečijeg zauzimanja za sebe i pokazivanja „zubi“ onima koji su to zaslužili.

Sanjati da pretite puškom

Kada u snu nekome pretite puškom, to znači da vas na javi očekuju svađe i nesuglasice sa osobama iz okruženja. Moguće je da će vam se „preliti čaša“ nakon neke neugodne situacije i da ćete vrlo burno odreagovati. Vaša okolina bi se mogla iznenaditi vašim ponašanjem, ali i shvatiti da vas neopravdano uzimaju zdravo za gotovo.

Sanjati da vama neko preti puškom znači da ste mnogo opterećeni nečijim mišljenjem i da se plašite nečije reakcije. Zabrinuti ste da će jedna osoba loše odreagovati ako napravite neke poteze koji joj se ne sviđaju. Sve to vas opterećuje i stvara vam ogroman pritisak.

Čistiti pušku u snu

Ako ste sanjali da čistite pušku, vi ste osoba koja je uvek spremna na sve moguće događaje, koja je uvek korak ispred svih i koju ništa ne može iznenaditi. Svoje emocije držite pod kontrolom i ne pokazujete ih onda kada za to nije vreme. Uvek reagujete na pravi način i to izaziva poštovanje vaše okoline.

Ukoliko ste sanjali da neko drugi čisti pušku, na javi biste mogli shvatiti da je jedna osoba vrlo nezgodna kada se prema njoj ne ponašaju sa poštovanjem i da nikako nije preporučljivo pokušavati da je prevarite u nečemu. Za takve postupke biste od te osobe mogli snositi ozbiljne posledice.

Sanjati neispravnu pušku

U slučaju da ste u snu videli pušku koja je neispravna, u bliskoj budućnosti vas očekuju mnogi pokušaji i promašaji. Pravićete se da ste nešto što niste i pokušaćete sve oko vas ubediti u to. Međutim, vi ćete znati da je to sve samo još jedna gluma za javnost i da za to nemate nikakvo pokriće.

Videti u snu napunjenu pušku

Kada u snu vi imate napunjenu pušku, to znači da se osoba koja je svesna svojih sposobnosti i svojih mogućnosti. Jasno vam je da trebate biti strpljivi i sačekati pravi trenutak da pokažete sve što znate. Ne želite nekom nepromišljenošću ugroziti prilike koje vam dolaze.

Sanjati da neko drugi ima napunjenu pušku predstavlja vaš uvid u namere jedne osobe. Jasno vam je da je ta osoba vrlo odlučna da dobije ono što želi i da se neće mnogo ustezati kada naiđe odgovarajuća prilika. Zato morate biti oprezni i ne dozvoliti da vas njene namere ugroze na bilo koji način.

Sanjati da je puška prazna

Ako ste u snu imali praznu pušku, na javi se uzalud trudite da postignete nešto što nema nikakvih izgleda. Vaši pokušaji su unapred osuđeni na propast i najbolje bi bilo da ne trošite svoje vreme i sredstva na to. Potraćite nešto drugo što će vam sigurno dati zadovoljavajuće rezultate.

Videti da neko drugi u snu ima praznu pušku znači da vas neko pokušava prevariti i ubediti u nešto što nije. Predstavlja vam se kao osoba sa određenim namerama i sposobnostima, a to nije ni blizu istini. Želi vas nečim zaplašiti kako bi došao do onoga što mu ili joj treba.

Puniti pušku u snu

Ukoliko ste sanjali da punite pušku, odlučili ste da preuzmete kontrolu nad svojim životom i da uradite ono što ste odavno želeli. Moguće je da ćete raskrstiti sa starim načinom života, ali i sa nekim osobama koje su deo njega. Odlučni ste u nameri da okrenete drugi list i tako ćete i uraditi.

Videti u snu da neko drugi puni pušku znači da bi vas nečije izjave i namere mogle uplašiti u narednom periodu. Niste bili svesni koliko je jedna osoba opterećena nekim događajem i šta je sve spremna uraditi kako bi promenila neke stvari.

Sanjati drvenu pušku

U slučaju da ste u snu videli drvenu pušku, u bliskoj budućnosti biste mogli biti nečim razočarani. Moguće je da ćete očekivati neke konkretne događaje u vezi nečega, a na kraju ćete dobiti samo prazna obećanja.

Izgubiti pušku u snu

Kada sanjate da ste izgubili pušku, to znači da ćete ubrzo propustiti dobru priliku za nešto jer nećete biti fokusirani i spremni da se dovoljno angažujete. Kasnije ćete se kajati, ali ćete se morati pomiriti s tim da je „prošla baba s kolačima“.

Sanjati da krijete pušku

Ako ste u snu skrivali pušku od drugih, to je znak da ne želite otkriti svoje namere nikome i da ih vrlo pažljivo krijete. Moguće je da to radite zato što znate da drugi oko vas to ne bi odobrili, ali je isto tako moguće da ne želite dozvoliti da vam drugi unapred sve pokvare.

Videti da neko drugi krije pušku znači da ćete ubrzo otkriti nečije tajne i da ćete biti blago zbunjeni. Nećete očekivati baš sve to što ćete saznati, ali vas nekako neće previše ni iznenaditi otkrivanje te tajne. Jedini problem će vam biti što nećete biti sigurni da li da to kažete drugima ili ne.

Zakopati pušku u snu

Ukoliko ste u svom snu zakopavali pušku, na javi ćete pokušati zaboraviti i ostaviti iza sebe neke neprijatne događaje. Nećete se želeti više na to vraćati ili nečim podsećati, nego ćete pokušati izgraditi novi životni put.

Sanjati da javno pokazujete pušku

U slučaju da ste javno nosili i pokazivali svoju pušku, u narednim danima ćete ponosno stati iza nečega što se drugima čini pogrešno. Vi ste potpuno sigurni u ispravnost svog stava i ne želite od njega odustati zbog tuđih predrasuda ili neznanja. Nadate se da će vreme biti na vašoj strani i da će drugi uvideti svoju grešku.

Videti mnogo pušaka u snu

Kada sanjate mnogo pušaka, to znači da ste preokupirani slikom koju o sebi želite pokazati drugima. Trudite se da ih zadivite svim i svačim, ali vas ti napori samo iscrpljuju i dovode u bolesno stanje. Imate osećaj da vam sa svih strana preti opasnost da se otkrije ko ste i šta ste. Najbolje bi za sve bilo da budete ono što jeste i da se ne trudite biti neko drugi.

Videti u snu da je neko uperio pušku u vas

Ako ste sanjali da je puška uperena u vas, naredni dani će vam biti ispunjeni ljutnjom prema nekoj osobi i razmišljanjem o tome čime ste je to povredili da vas pokušava ugroziti. Moguće je da odgovor leži u obostranom nerazumevanju i da biste trebali obaviti iskren razgovor s tom osobom.

Sanjati da spavate s puškom

Ukoliko ste sanjali da spavate s puškom, vi ste osoba koja je mnogo opterećena u stvarnom životu i koja nikome ne veruje. Stalno ste pod utiskom da svi rade protiv vas i da morate biti na strogom oprezu. Detaljno analizirate svaku tuđu izjavu i u njoj tražite skrivena značenja. Morate se malo opustiti i shvatiti da celi svet nikako nije protiv vas i da drugi ljudi imaju i svoj život, a ne bave se samo vaši.

Sanjati da gađate puškom i sve promašujete

U slučaju da ste sanjali kako gađate puškom i ne uspevate ništa pogoditi, naredni period će vam biti ispunjen neuspesima i teškoćama. Vi ćete se truditi i davati sve od sebe da postignete ono što bi trebalo, ali vam to nikako neće polaziti za rukom. Okolnosti će se tako složiti da vam nikako neće ići naruku.

Videti u snu da vas neko gađa u glavu iz puške

Kada sanjate da vas neko gađa u glavu iz puške, to znači da se osećate ugroženi nečijim ponašanjem i da vam neko konstantno sabotira planove koje ste prethodno osmislili. Sve što počnete raditi i za što napravite raspored, neko poremeti svojim dolaskom, odlaskom ili nekim drugim ponašanjem.

Sanjati da vas iz puške gađaju u srce

Ako ste sanjali da ste iz puške pogođeni u srce, to znači da ste nesrećno zaljubljeni i da se osećate kao pravi mučenik. Svoju nesrećnu ljubav doživljavate kao pravo ubistvo vlastitih emocija i ne znate kako da nastavite dalje.

Videti u snu da ste iz puške pogođeni u noge

Ukoliko ste u snu videli da ste iz puške pogođeni u noge, vrlo je verovatno da se osećate sputano i onemogućeno da napravite idući korak u nekoj vezi. Osećate se „osakaćeno“ i sprečeno da slobodno izrazite svoje osećaje i namere.

Sanjati da pušku gledate u muzeju

U slučaju da ste u snu pušku gledali u nekom muzeju kao muzejski eksponat, to znači da ste sve svoje strahove i napetosti ostavili iza sebe i da se osećate slobodno i bezbrižno. Takva vrsta brige je za vas davno prošlo vreme.