Sanovnik » Sanjati » P » Provalija – šta znači sanjati provaliju?

Provalija – šta znači sanjati provaliju?

Pojam provalije je uvek vezan za neki sunovrat, za propadanje i za određenu opasnost. Gledati provaliju i plašiti se da ne padnete u nju je veoma težak osećaj i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sam pad i strah od povrede je dovoljno strašan, ali je još strašnija pomisao da se iz te provalije neće moći izaći, da neće biti načina da se bezbedno vrati tamo odakle se palo.

Kada se u snovima pojave ovakvi motivi i kada provalija bude glavni deo našeg sanjanja, jasno je da se radi o određenim strahovima i brigama u stvarnom životu. Takvi snovi ukazuju na osećaj nemoći, osećaj gubitka kontrole i predskazuju neke loše događaje. Sanovnici daju negativna tumačenja snovima o provaliji i vrlo retko se ta tumačenja pretvaraju u pozitivne nagoveštaje.

Sanjati provaliju

Ako ste sanjali provaliju, vaš san vam poručuje da se nalazite u nekom teškom i uznemirujućem periodu života. Moguće je da ste zabrinuti za nekoga i da se plašite kako život te osobe ide u propast, ali je isto tako moguće da ne znate šta da radite sa svojim životom i gde da krenete, a da to ne bude pogrešan izbor i da vas ne odvede u propast.

U snu stajati na rubu provalije

Ukoliko ste sanjali da stojite na rubu provalije, u bliskoj budućnosti biste mogli biti u stanju panike zbog odluke koju morate doneti. Moguće je da se plašite da ćete pogrešiti šta god da odlučite i kako god da izaberete jer nijedna opcija nije ono što vam trenutno odgovara. Pokušajte biti smireni i shvatiti da još uvek niste pali u tu provaliju pa to znači da ništa nije izgubljeno i da za sve postoji rešenje.

Gledati provaliju u snu

U slučaju da ste u snu gledali neku provaliju, na javi vas očekuje iznenadno uviđanje ozbiljnosti jedne situacije. Moguće je da ćete „progledati“ i jasno sagledati realnost i moguće posledice nekih dešavanja pa će vas to navesti da postupite potpuno drugačije od onoga što ste prvobitno nameravali. Takav uvid bi vam mogao biti od velike koristi i mogao bi vam pomoći da u nečemu donesete ispravnu odluku.

U snu pasti u provaliju

Kada sanjate da ste pali  u provaliju, to znači da ćete u narednom periodu od nečega odustati i da ćete se predati. Moguće je da ste već jako dugo angažovani oko nečega što vam je važno i da ste tome potpuno posvećeni, ali da se stvari nikako ne razvijaju onako kako ste vi to na početku očekivali. Možda ste se umorili i više nemate snage da sami sebe potičete i „održavate na životu“ kada je taj projekat u pitanju.

Sanjati da padate u provaliju, ali nikako ne stižete do dna, označava veliku napetost i neizvesnost u vašim trenutnim životnim dešavanjima. Moguće je da u stvarnom životu niste sigurni na čemu ste i da vas neko ili nešto uporno stavlja u „tople“ pa u „hladne“ situacije i šalje vam vrlo zbunjujuće poruke. Imate osećaj da ste ni na nebu ni na zemlji i ne znate kako da se ponašate.

Videti u snu da ste pali na dno provalije predstavlja dolazak teškog životnog perioda u kojem ćete se morati pomiriti sa nekim gubitkom. Moguće je da ćete doživeti finansijske probleme ili da ćete se morati odreći položaja koji ste dugo gradili, ali je moguće i da ćete imati određenih problema sa zakonom, bračnim odnosima ili nečim što vam je veoma važno.

U snu skočiti u provaliju

Ako ste sanjali da skačete u provaliju, u bliskoj budućnosti biste se mogli odvažiti i uraditi nešto što vas inače plaši. Moguće je da ćete doneti neku nepromišljenu odluku zbog koje biste se mogli pokajati, ali je moguće i da će vas ta odluka potaknuti da određene događaje sagledate iz sasvim druge perspektive. Verovatno ćete osetiti dozu slobode i „ludosti“ koju takve odluke sa sobom nose.

Sanjati da neko drugi skače u provaliju ukazuje na mogućnost da se suočite sa nečijim otporom prema vašim sugestijama ili savetima. Moguće je da ćete biti svedok grešaka koje će određena osoba napraviti jer vas neće hteti poslušati i jer će terati određeni inat s vama, ali će je to skupo koštati.

Gurnuti u snu nekoga u provaliju

Ukoliko ste u snu videli kako vas je neko namerno gurnuo u provaliju, u idućim danima biste mogli doživeti izdaju koja će vas mnogo zaboleti. Moguće je da ćete biti puni poverenja prema nekome ko će to zloupotrebiti i ko to vaše poverenje nikako ne zaslužuje. Zato budite oprezni i dobro razmislite kome ćete otkriti vlastite planove za naredni period, kako se ne biste razočarali i kajali.

U slučaju da ste u snu videli kako vas je neko nenamerno gurnuo u provaliju, kako mu to nije bio cilj i unapred razrađen plan, na javi možete očekivati čudan splet neprijatnih okolnosti koje će vam određeno vreme zagorčavati život. Moguće je da ćete se samo zateći na pogrešnom mestu u pogrešno vreme ili da ćete u jednom momentu biti nečija kolateralna šteta, ali će ta dešavanja svakako imati loše posledice po vas.

Sanjati da ste vi nekoga namerno gurnuli u provaliju predstavlja vašu želju za osvetom nekome ko vas je ranije povredio. Moguće je da podsvesno priželjkujete nečiju patnju i da se nadate kako će ta osoba proživeti bar deo onoga što ste vi osećali kada ste bili povređeni.

Drugačije tumačenje ovog sna je da vas peče savest zbog nečijih problema i da mislite kako ste vi odgovorni za tuđe muke, kako ste ih izazvali ili ih niste sprečili onda kada je to trebalo.

Videti u snu kako slučajno nekoga gurate u provaliju ukazuje na vaše strahovanje da ćete povrediti određenu osobu svojim postupcima i da vaše odluke neće biti dobre za njenu budućnost. Isto tako je moguće da vaš san upućuje na oprez i da naglašava potrebu da dobro razmislite pre nego što nekome budete davali ozbiljne savete vezane za životne odluke te osobe.

Ukoliko ste u snu videli kako neko gura drugu osobu u provaliju, to znači da biste uskoro mogli saznati neke tajne i intrige koje su usmerene protiv jedne plemenite osobe. Moguće je da ćete imati priliku na vreme joj ukazati na problem i na postojanje neprijatelja koji se vešto kriju iza svoje ljubaznosti.

Sanjati odmicanje od provalije

Kada u snu vidite kako ste se odmaknuli od ruba provalije, to znači da vas u narednom periodu očekuje donošenje mudrih odluka. Moguće je da ćete na vreme shvatiti koliko ste se zaneli nečim što je pogrešno i na taj način ćete izbeći katastrofu koja vam je pretila. Možda ćete odustati od određenih sumnjivih poslova, raskinuti neku vezu koja vas je ugrožavala na mnogo načina ili ćete možda sprečiti neki veći zdravstveni problem.

Sanjati da vas je neko odmaknuo od ruba provalije predstavlja pomoć osobe kojoj je do vas mnogo stalo. Moguće je da ćete uz sebe imati „anđela čuvara“ u vidu te osobe i da će vam ona nesebično pomoći da prevaziđete teške životne trenutke kroz koje trenutno prolazite. Bez saveta pomenute osobe, vi biste lako mogli završiti na samom dnu te iste provalije.

Videti u snu kako se neka osoba odmaknula od ruba provalije ukazuje na dolazak dobrih vesti o nečijem ozdravljenju. Moguće je da ćete se veoma obradovati kada čujete da je draga osoba uspela prevazići zdravstvene teškoće u kojima je bila i da više nije u životnoj opasnosti.

Izaći iz provalije u snu

Ako ste sanjali da izlazite iz provalije, u bliskoj budućnosti vas očekuje prevazilaženje problema koji su vas dugo mučili. Moguće je da se u vašem životu završava jedan težak period i da od sada sve kreće dobrom uzlaznom linijom. Takođe je moguće da ćete iznenada doći do rešenja nečega zbog čega ste bili „na dnu“ i zbog čega ste se loše osećali. Pred vama je napredak i oporavak.

Sanjati da ležite na dnu provalije

Ukoliko ste u snu videli kako se nalazite na dnu provalije, kako tamo ležite i ne pomerate se, u stvarnom životu biste mogli biti bez motivacije i želje za promenama. Moguće je da ste se bez borbe prepustili problemima koji su vas snašli, da čekate da vas neko drugi spase, ali je moguće i da ste se mnogo umorili od bezuspešnog pokušavanja da izađete iz te provalije. Osećate se beznadežno i ne vidite smisao bilo kakvog idućeg koraka u svom životu.

Sanjati da neko drugi leži na dnu provalije znači da ćete morati uložiti mnogo napora da biste pomogli jednoj osobi i da biste je izvukli iz problema koji su je „okovali“. Moguće je da se radi o nekim porocima, bolestima zavisnosti ili bilo kojim drugim ozbiljnim problemima sa kojima se ta osoba ne može sama izboriti. Moraćete joj biti velika podrška i savetnik kako bi se vratila normalnom životu.

Videti u snu kako ležite na dnu provalije i gledate gore u nebo predstavlja nadu i dolazak spasonosnog rešenja za trenutne probleme. Ne kaže se uzalud da sa dna možete ići samo prema visinama. Dakle, ništa nije izgubljeno, tek sad počinje oporavak.

Sanjati da ste povređeni u provaliji

U slučaju da ste u snu videli kako ste se povredili u provaliji, na javi vas očekuju neke zablude. Moguće je da ćete imati potpuno pogrešnu sliku o određenim osobama ili o nekim dešavanjima i da će vas ta slika dovesti do razočarenja. Možda ćete previše verovati onome što vam budu govorili i trudićete se da date najbolje od sebe, a onda ćete iz svega izaći mnogo povređeni.

Videti u snu da niste povređeni u provaliji

Kada sanjate da se nalazite u provaliji, ali da niste povređeni, to znači da ste vi osoba koja se lako dočeka na noge gde god da je bace. Niste od onih koji kukaju i čekaju spasioce, nego sami sebi nastojite pomoći i rešiti nastale probleme. Ne krivite druge za vlastite promašaje, preuzimate rizike vrlo svesno i stojite iza svakog svog uspeha, ali i iza eventualnog neuspeha.

U snu lebdeti iznad provalije

Ako ste sanjali da lebdite iznad provalije, u stvarnom životu se verovatno ne možete odlučiti između onoga što jako želite i onoga što znate da je dobro za vas. Moguće je da se te dve kategorije sudaraju i da ne znate čemu da date prednost. Budite mudri i pripazite da se svojom odlukom ne survate u provaliju nad kojom još uvek lebdite.

Sanjati da vam je nešto palo u provaliju

Ukoliko ste u snu videli kako vam je nešto palo u provaliju i kako to više ne možete dohvatiti, u narednom periodu biste mogli doći u situaciju da kasno shvatite važnost jedne propuštene prilike. Moguće je da ćete tek tako okrenuti leđa  nečemu što vam je moglo doneti uspeh i zadovoljstvo, ali vi tu vrednost nećete na vreme prepoznati. Prilika će biti izgubljena i protraćena.

Okliznuti se nad provalijom u snu

U slučaju da ste sanjali da ste se okliznuli nad provalijom, ali ste uspeli zadržati ravnotežu, vaš san ukazuje na to da ćete se odupreti predstojećim lošim izazovima i da ćete iz opasnih iskušenja izaći kao pobednik. Moguće je da će vas određene situacije uzdrmati i navesti da se zabrinete za svoju blisku budućnost, ali će se sve dobro završiti i doći na pravo mesto.

Visiti nad provalijom vezan konopcima

Kada u snu vidite da visite nad provalijom, ali da ste vezani sigurnosnim konopcima, to znači da biste trebali razmisliti o tome koliko su vaše trenutne pozicije sigurne i o čemu ovisi vaš opstanak. Moguće je da niste svesni da vas u određenoj oblasti održavaju veštačke stvari i da biste lako mogli ostati bez potrebne podrške, odnosno osiguranja.  Moguće je da se uljuljkujete u lažnom osećaju sigurnosti i da ste previše opušteni oko nekih važnih životnih pitanja.

U snu pružiti ruku nekome iznad provalije

Ako ste sanjali da ste nekome pružili ruku dok je visio iznad provalije, to znači da biste se u skoroj budućnosti mogli pomiriti s određenom osobom i da biste mogli pokazati veliku humanost. Moguće je da će neko od vaših neprijatelja biti u vrlo lošoj situaciji, ali vi to nećete iskoristiti protiv njega na podao način, nego ćete se potruditi da popravite vaše odnose i rešite probleme.

Sanjati da je neko vama pružio ruku iznad provalije predstavlja poznanstvo sa jednom moćnom i mudrom osobom od koje ćete imati mnogo koristi.

Sanjati da ste prešli preko provalije

Ukoliko ste u snu videli kako prelazite preko provalije, u stvarnom životu vas očekuju mnogi uspesi i napredovanja. Moguće je da će vam se uskoro ostvariti nešto o čemu dugo maštate i da će to predstavljati kraj svih vaših trenutnih patnji. Dobićete nagradu za sav dosadašnji trud i biće vam jasno da je vredelo čekati da se to dogodi.

Gledati provaliju u snu i ne videti joj dno

U slučaju da ste sanjali kako gledate u dubine provalije i ne vidite gde ona završava, u bliskoj budućnosti biste se mogli osećati beznadežno. Moguće je da će vam se svi problemi činiti nerešivi i bez kraja, da nećete znati gde da potražite pomoć za ono što vas muči. Plašiće vas moguće posledice i pomisao da se ne možete izboriti s nečim što ne možete jasno sagledati.

Sanjati da jasno vidite gde završava provalija, gde joj je dno, označava vašu trezvenost i razumno sagledavanje postojećih problema. Svesni ste da su problemi prisutni, da su duboki, ali vam je jasno i dokle sežu pa ćete na pravom mestu potražiti pomoć za njihovo rešavanje.

Videti u snu da neko hoda po provaliji

Ako ste sanjali ljude koji hodaju po provaliji dok ih vi gledate odozgo, vaš san vam poručuje da ne paničite oko životnih dešavanja i da pokušate shvatiti da niste jedini koji prolaze kroz određene teškoće. Sve što vam se događa, neko je već ranije doživeo i s tim se suočavao na svoj način. Svaki čovek ima svoju „provaliju“ i nekada je lakše, a nekada teže savladava. Niste sami i niste izuzetak.

Sanjati da u dnu provalije teče reka

Kada u svom snu vidite kako u dnu provalije teče reka, to znači da se u stvarnom životu previše brinete i da svoje probleme doživljavate težim nego što zaista jesu. Morate shvatiti da će teškoće uvek dolaziti i odlaziti, ali da to ne znači kraj života. Čak i u najdubljoj provaliji postoji određena lepota i razlog da nečiji život veselo žubori, samo to treba znati primetiti i prihvatiti kao takvo.

Baciti u snu nešto u provaliju

Ukoliko ste u snu namerno bacili nešto u provaliju, to znači da ćete u bliskoj budućnosti ostaviti određeni teret iza sebe i da ćete opušteno krenuti dalje. Moguće je da ćete se oprostiti od nečega što vas je kočilo u životu i da ćete jednostavno dozvoliti da to nađe svoj put negde drugo, a vi ćete za sebe izabrati mir i rasterećenje.