Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati patku (plovku)?

Šta znači sanjati patku (plovku)?

S obzirom da su patke miroljubive ptice koje čoveku daju jaja, meso i perje, većina seoskih domaćinstava ih rado uzgaja. Nisu zahtevne i oko njih nema mnogo obaveza, žive u jatu i najčešće su sve na okupu. To su ptice koje ne lete pa za njih kažemo da su „čvrsto prizemljene“. S druge strane, veoma vole vodu i vrlo su snalažljive u toj sredini pa zato smatramo da dobro „plove kroz život“.

U snovima je motiv patke uglavnom pozitivno okarakterisan i sanovnici ih povezuju sa lepim predskazanjima. Ovakvi snovi se najčešće odnose na čvrsto stajanje na zemlji, na snalažljivost, ali i na život u zajednici i osećaj pripadnosti. Snovi o patki se mogu odnositi i na dobitke, kao i na određenu dozu naivnosti.

Sanjati patku

Ako ste sanjali patku, u narednom periodu biste mogli biti intenzivnije angažovani u vašoj zajednici, mogli biste raditi na nekim projektima koji će tu zajednicu unaprediti. Moguće je da ćete svojom racionalnošću uspeti izbeći određene zamke koje nerealne ideje sa sobom nose, a koje bi mogli imati neki članovi vaše zajednice. Isto tako, ovaj san vam može poručivati da nemate razloga za brigu jer ćete se pomoću svoje snalažljivosti izvući iz teškoća na koje biste mogli uskoro naići. To će vam pomoći da ostvarite dobitke i da na poseban način nastavite „ploviti kroz život“.

Sanjati jednu patku

Ukoliko ste u snu videli jednu patku, u bliskoj budućnosti biste mogli biti fokusirani na nešto što vas odavno pomalo vodi ka cilju, ali nikako da vas tamo dovede. Moguće je da ćete se baviti razlozima zbog kojih sporo napredujete i ne stižete ostale „patke iz jata“. To bi vam moglo pomoći da unapredite ono što radite i da konačno dođete do onoga čemu stremite.

Sanjati jato pataka

U slučaju da ste u snu videli celo jato pataka, na javi možete očekivati podršku svoje okoline i njen doprinos nečemu što vam je važno. Moguće je da će vas osobe iz vašeg okruženja prijatno iznenaditi nečim na što niste računali i da će vam tako dati do znanja da na njih uvek možete računati.

Videti u snu jato pataka koje se polako kreće predstavlja promene u vašoj zajednici ili u vašoj porodici. Moguće je da ćete svi zajedno uskoro odlučiti da menjate nešto u funkcionisanju i životu vaše zajednice, da je unapredite i učinite srećnijom. Te promene se neće desiti naglo i svi ste toga svesni, ali je bitno da one budu pokrenute.

Sanjati jato pataka koje se ne kreće, koje stoji na jednom mestu, ukazuje na to da se ne trebate plašiti nikakvih promena jer se one neće ni desiti. Sve će polako teći svojim tokom, ali bez velikih oscilacija i izmena. Stvari će se zadržati u obliku u kakvom su i sad pa nema razloga da strahujete od gubitaka i drastičnih promena u vašoj zajednici.

Videti u snu da neko plaši i rasteruje jato pataka označava nečije pokušaje da posvađa i zaplaši vašu porodicu ili članove vaše zajednice. Moguće je da nekome smeta vaša sloga i razumevanje, vaše uzajamno pomaganje pa želi uneti sumnje i nemir među vas kako bi vas lakše posvađao i došao do onoga što želi.

Videti pačiće u snu

Kada sanjate male patke, odnosno pačiće, to znači da će vas u idućim danima nešto obradovati. Moguće je da će se raditi o nekim lepim sitnicama, ali je moguće i da će to biti nešto bitnije. Sve zavisi od toga u kakvom životnom periodu se trenutno nalazite i šta od tog perioda očekujete. U svakom slučaju, pred vama je nešto lepo i nešto što će vas prijatno iznenaditi.

U snu videti patku s pačićima

Ako ste sanjali patku koja vodi pačiće, u bliskoj budućnosti biste mogli postati nečiji savetnik, mentor ili desna ruka u nekom poslu. Moguće je da ćete biti odgovorni za nekoga ili da ćete preuzeti važnu ulogu u nečijem napredovanju. Ta osoba ili osobe će u vama videti određeni autoritet, ali i nekoga na koga se uvek mogu osloniti i pozvati da pomogne.

U snu videti patku na jajima

Ukoliko ste sanjali patku koja leži na jajima, vaš san vam poručuje da morate biti strpljivi. Ništa dobro se ne može desiti na prečac i za vrlo kratko vreme, tako se dešavaju samo loše stvari. Budite mirni i strpljivi, ali istovremeno vredno radite na onome što želite postići i sigurno ćete dočekati ostvarenje svoga sna. Nagrada vam neće izmaći, a vaše zadovoljstvo će biti mnogo veće nego da ste to sve dobili na poklon i bez ikakvog truda.

Sanjati patku i patka

U slučaju da ste u snu videli patku i patka, u vaš život bi mogla ući jedna samouverena osoba koja bi vas mogla mnogo zainteresovati. Radiće se o nekome ko je miran i staložen, ali ko vrlo dobro zna šta hoće ili šta neće. Moguće je da ćete poželeti da pored sebe imate nekoga na koga uvek možete računati i nekoga uz koga ćete se osećati cenjeno, vredno i voljeno, a ta osoba bi vam mogla sve to i ispuniti.

Videti u snu patku u vodi

Kada sanjate patku koja je u vodi, to znači da ćete u narednom periodu lako prebroditi teškoće na koje budete nailazili. Bićete veoma domišljati i snalažljivi pa nećete imati razloga za brigu i nervozu. Slobodno se oslonite na svoju intuiciju i pustite da vas vaš unutrašnji osećaj vodi tamo gde trebate stići. Sve će ubrzo doći na svoje mesto, a teškoće će lagano izbledeti i neće biti vredne sećanja.

Videti u snu patku koja se gega

Ako ste sanjali patku koja ide polako i gega se, u bliskoj budućnosti biste mogli biti malo usporeni i nezainteresovani za trenutna dešavanja. Moguće je da ćete biti umorni od svakodnevnih obaveza u porodici ili u vašoj široj zajednici i da će vam trebati odmor.

Drugačije značenje ovog sna je da ste vi osoba koja nikada ne žuri i ne nervira se. Vaš stav je da ni za čim ne treba trčati, ono što je bitno za vas, to će vas čekati i nigde neće pobeći. Dajete sebi dovoljno vremena da u svemu uživate i mirno rešavate probleme na koje nailazite.

Sanjati uplašenu patku

Ukoliko ste u snu videli da je patka uplašena, da skače ili sumanuto trči unaokolo, to ukazuje na dolazak stresne situacije u narednim danima. Moguće je da ćete iz jednog mirnog stanja naglo preći u neku stresnu situaciju i to bi vas moglo dovesti do zbunjenosti i blage panike. Verovatno nećete znati kako da reagujete, a plašićete se da ne pogrešite i da ne pogoršate nastalo stanje. Pokušajte se opustiti i realno sagledati ono što se oko vas dešava i rešenje će se samo ukazati.

Videti u snu da patka jede

U slučaju da ste sanjali patku koja jede, u stvarnom životu vas očekuje ostvarenje nekog dobitka. Moguće je da ćete imati uspeha u igrama na sreću ili da ćete konačno naplatiti neka zaostala potraživanja. Takođe je moguće da ćete dobiti obaveštenje o nasledstvu i da će vas iznenaditi ono što ćete naslediti jer niste ni znali da ste naslednik te osobe. Kako bilo da bilo, smeši vam se dobitak.

Videti u snu da patka beži

Kada sanjate da vam je patka pobegla ili da beži od vas, to znači da ćete u narednim danima propustiti neku priliku. Moguće je da ćete kasno saznati za jedan konkurs ili da nećete na vreme uplatiti određenu taksu pa će vam nešto biti poništeno i moraćete raditi sve iz početka. Takođe je moguće da nećete biti spremni na neku proveru i da ćete propustiti dobru priliku da napredujete.

Zaklati patku u snu

Ako ste sanjali da koljete patku, to znači da biste mogli uništiti izvor svojih prihoda. Moguće je da ćete na pogrešan način pokušati uvećati zaradu i da ćete napraviti pogrešnu procenu koja će vas dovesti u lošu finansijsku situaciju. Umesto da zaradite više, vi biste mogli potpuno prestati zarađivati. Dobro razmislite šta radite, nemojte nepromišljeno juriti za zaradom i setite se da je često bolji vrabac u ruci nego golub na grani.

U snu jesti patku

Ukoliko ste sanjali da jedete patku, u bliskoj budućnosti vas očekuju svađe i nesuglasice u porodičnom okruženju ili s nekim osobama iz šire zajednice. Moguće je da ćete uskoro naići na neslaganje u mišljenju oko nekih stvari na kojima zajedno radite ili da ćete vi odbiti da poslušate nečiji savet, a to će drugu stranu uvrediti i naljutiti.

Kupovati patku u snu

U slučaju da ste u snu videli kako kupujete patku, u stvarnom životu možete očekivati dobro ulaganje u svoju budućnost. Moguće je da ćete se odlučiti za dodatno usavršavanje i sticanje određenih diploma, ali je moguće i da ćete uložiti u proširenje nekih poslova od kojih ćete ubrzo imati mnogo koristi. U svakom slučaju, vaše procene će biti dobre i vaša ulaganja će se isplatiti.

Prodavati patku u snu

Kada u snu vidite da prodajete patku, to znači da biste u jednoj situaciji mogli biti prilično naivni. Moguće je da ćete nasesti na nečije lepe priče i da ćete hteti uraditi ono što se od vas traži, a da nećete prethodno proveriti da li je sve baš tako kao što vam je predstavljeno. Pristaćete da se odreknete nečega što imate kako biste dobili ono što nemate, ali za što niste ni sigurni da li vam treba.

Poklanjati patku u snu

Ako ste sanjali da nekome poklanjate patku, to znači da biste uskoro mogli biti vrlo darežljivi prema jednoj osobi. Moguće je da ćete nekome hteti pokazati koliko cenite sve što za vas radi ili koliko ste zadovoljni onim što je učinjeno na poslu pa ćete tu osobu javno pohvaliti i nagraditi. Neće vam biti problem da izdvojite određenu svotu novca u te svrhe jer znate da se to kasnije mnogostruko vrati kroz još veće zalaganje i odanost pomenute osobe.

Videti u snu da je neko vama poklonio patku predstavlja nečije dobre namere i privrženost. Moguće je da ćete uskoro saznati kako vas jedna osoba mnogo simpatiše i kako bi volela da imate bliži odnos. Ovo se može odnositi na prijateljske veze, ali i na one ljubavne.

U snu ukrasti patku

Ukoliko ste sanjali da je neko ukrao patku, u bliskoj budućnosti biste mogli saznati za neke podvale i prljave poslove na koje niste mogli uticati. Moguće je da su određene nepoštene radnje dovele do pogrešnih rasporeda rada i osoblja, ali je moguće i da su dovele do manjih porodičnih sukoba. Dok se sve sazna i ispravi, šteta već bude počinjena i njene posledice se osećaju.

Sanjati da je neko vama ukrao patku predstavlja pokušaj jedne osobe da vas javno ocrni i da ono što radite predstavi kao promašaj. Moguće je da ta osoba na taj način pokušava prikupiti vaše zasluge za sebe, prikazati sebe vrednom i važnom, a vas kao nekoga ko smeta i stvara štetu. Još je vrlo moguće da vas ta ista osoba uverava kako vam pomaže i kako je dobronamerna.

Videti u snu da ste vi nekome ukrali patku ukazuje na vašu zavist i nesigurnost. Moguće je da silno želite imati nešto što drugi imaju i da ne znate kako da to dobijete pa ste zavidni i zlonamerni prema toj osobi ili osobama. Umesto da pokušate na lep način ostvariti ono što želite, vi se služite ružnim podvalama i ogovaranjima.

Sanjati da je patka zalutala

U slučaju da ste u snu videli kako je patka zalutala, na javi vas očekuje suočavanje sa pogrešnim odlukama. Moguće je da će vam se nešto učiniti kao dobro rešenje u jednom periodu, ali da ćete kasnije shvatiti kao to uopšte nije dobro za vas i kako se u tome ne pronalazite. Neko iz okoline bi vam mogao biti od pomoći da nađete pravi put i da krenete u smeru koji vam odgovara.

Sanjati da patka roni

Kada u snu vidite kako patka roni, to znači da biste u narednom periodu mogli pokušati pronaći dublje razloge za neka dešavanja. Moguće je da nećete hteti stati na površnim objašnjenjima i da ćete želeti saznati pravu istinu i uzroke za ono što se desilo. To bi vas moglo navesti da zaronite u neke tamne delove i da budete spremni na sve na što tamo možete naići.

Ako ste u snu videli da je patka zaronila i da ne izlazi na površinu, to ukazuje da bi vas vaše nastojanje da iskopate istinu moglo dovesti u opasnu situaciju. Moguće je da se neke stvari zakomplikuju i da ne teku onako kako vi to očekujete. Takođe je moguće da bi vas ono na što naiđete u svom istraživanju moglo povući sa sobom i zarobiti u tamnim dubinama.

Ukoliko ste sanjali da je patka zaronila i izašla sa plenom u kljunu, to znači da će jedna vaša potraga imati mnogo uspeha i da će postići pun pogodak. Nemojte se dati obeshrabriti i nemojte odustajati od onoga što ste započeli jer ćete uskoro otkriti i naći to što tražite.

Videti u snu da patka pliva

U slučaju da ste sanjali patku koja pliva, na javi biste mogli imati vrlo opušten i miran period. Sve što budete radili, teći će po planu i mirno će se dešavati. Nećete imati nikakvog razloga za nerviranje ili brigu jer ćete bez većeg napora stizati da završite ono što budete započeli. Moći ćete sebi priuštiti manji odmor i uživati u danima bez stresa.

Videti u snu više pataka koje plivaju predstavlja vaše druženje sa osobama iz okoline ili sa članovima vaše porodice. Bez obzira o kome se bude radilo, to druženje će biti lepo, opušteno i rasterećeno svake nervoze. Uživaćete u zajedničkim projektima, u međusobnom razumevanju i u lepim rezultatima koje ćete postizati u tom radu.

U snu videti da patka trči

Kada sanjate patku koja trči, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli biti veoma angažovani i da biste mogli juriti na sve strane. Neće to biti panično i nepromišljeno jurcanje, biće planirano i smišljeno, ali će biti vrlo dinamično i naporno. U kratkom vremenskom razdoblju ćete morati postići mnogo toga, a to bi vas moglo iscrpiti i oslabiti.

Sanjati šarenu patku

Ako ste u snu videli šarenu patku, naredni dani bi vam mogli biti ispunjeni živahnošću, dobrim zdravljem i dobrim raspoloženjem. Moguće je da ćete biti vrlo okretni i spretni u svemu što budete radili pa ćete postizati uspehe i raspoloženje će vam biti na zavidnom nivou. To će svakako uticati  na vaše dobro zdravlje, na osećaj sreće i zadovoljstva.

Sanjati smeđu patku

Ukoliko ste sanjali smeđu patku, vaš san vam poručuje da je došlo vreme da se malo prizemljite i da se vratite u realnost. Moguće je da ste se previše prepustili maštanju i da ste počeli praviti planove na osnovu te mašte, a da niste vodili računa o realnim mogućnostima i stanju u kojem se nalazite. Kako ne biste doživeli veliko razočarenje, potrebno je da se vratite na zemlju i bolje razmislite o svemu.

Sanjati belu patku

U slučaju da ste u snu videli belu patku, na javi vas očekuje poseta dragih ljudi koje dugo niste videli. Moguće je da ćete od tih osoba dobiti neočekivan poklon i da će vas to iznenađenje dodatno obradovati. Pred vama su lepa druženja sa osobama koje ćete uskoro ugostiti i to će biti period koji ćete rado pamtiti.

Sanjati divlju patku

Kada u snu vidite divlju patku, to znači da vas u stvarnom životu očekuju promene. Moguće je da je došlo vreme da se pokrenete iz učmalosti u koju ste zapali i da u svoj život unesete potrebnu dinamičnost. Dobićete određene prilike da ostvarite promene koje su vam potrebne i zato ih nemojte olako shvatiti ili propustiti. Ne budite previše mirni i pitomi, nego u svoj život unesite malo divljine i dinamičnosti.

U snu videti da patka spava

Ako ste sanjali patku koja spava, uskoro biste mogli upoznati jednu vrlo jednostavnu i mirnu osobu s kojom će vam sve biti lako. Moguće je da ćete se odjednom „prepoznati“ i da ćete otkriti kako imate mnogo zajedničkih osobina, želja i stavova, a sve će to biti izrečeno spontano i jednostavno. Uživaćete u društvu te osobe, a i ona u vašem pa će se to pretvoriti u dugotrajno prijateljstvo.

Čuti u snu da patka gače

Ukoliko ste u snu čuli gakanje patke, to ukazuje na dolazak određenih vesti koje bi vas mogle iznenaditi. Moguće je da će te vesti biti lepe i pozitivne, ali je moguće i da će vas zabrinuti ili razočarati. Ako je patka u snu gakala usplahireno i glasno, vesti bi mogle biti nepovoljne i zabrinjavajuće. U suprotnom, ako je patka gakala smireno i tiše, pomenute vesti bi vas mogle obradovati i pozitivno iznenaditi.

U snu videti patku u polju

U slučaju da ste sanjali patku u polju, u bliskoj budućnosti biste mogli poželeti da istražite nešto što još niste probali. Moguće je da ćete poželeti otići u neka udaljena mesta ili da ćete hteti probati neku neobičnu hranu, upoznati drugačije ljude. Dobićete poriv da istražujete i da se maknete od poznatih stvari i mesta na kojima ste stalno. Biće vam potrebna neka manja avantura  i malo adrenalina u životu.

U snu videti patku u svom dvorištu

Kada sanjate da je patka došla u vaše dvorište, to znači da će vam neko iznenada ponuditi svoju pomoć. Moguće je da će jedna osoba shvatiti da se nalazite u nekoj nezavidnoj situaciji i da će vam pokušati pomoći na vrlo lep i nenametljiv način. Trebate ceniti tu gestu i biti zahvalni što ste okruženi ljudima koji vas razumeju i brinu o vašoj dobrobiti.

Sanjati patku u kući

Ako ste u snu videli da vam je patka ušla u kuću, to znači da vas u narednom periodu očekuje mir i blagostanje. Vaša porodica će biti u odličnim odnosima i sve će teći polako i baš onako kako treba. Dobićete razne prilike da popravite ono što se popraviti može, ali i da izmenite ono što treba menjati. Biće to vrlo lep period za vas.