Sanovnik » Sanjati » K » Šta znači sanjati krompir 🥔?

Šta znači sanjati krompir 🥔?

Krompir je jednostavna namirnica koju je moguće spremiti na mnogo načina. Upravo zato je i omiljeno povrće većini ljudi. Retko ko da ne voli pomfrit ili pire krompir, a o vezi čipsa i omladine da i ne govorimo.

Kada se pojavi kao glavni motiv u našim snovima, krompir ima istu simboliku kao i na javi. Predstavlja skromnost i jednostavnost, kao i nešto što ne iziskuje velika materijalna sredstva. Uz sve ovo, krompir u snovima može simbolizovati sposobnost i umeće kojima od nečeg jednostavnog stvaramo mnogo toga lepog i složenog.

Krompir je biljka koja svoju pravu vrednost vešto krije pod zemljom i koja nam gornjim stablom samo nagoveštava šta sve poseduje. Isto tako je moguće protumačiti i značenje krompira u snovima, jer neke stvari nisu onakve kakve na prvi pogled izgledaju, kriju mnogo toga i treba ih više ceniti.

Prema sanovnicima, krompir u snu ima pozitivno značenje. Naravno da to značenje može biti modifikovano pojavom nekih bitnih detalja u snu. Zbog toga je važno obratiti pažnju na te pojedinosti i na osnovu njih tražiti pojmove u sanovnicima. Na primer, ako smo sanjali truo krompir, takav san sigurno ne može imati pozitivno značenje. Obavezno će se odnositi na nešto loše i negativno. U kolikoj meri će to negativno biti izraženo, zavisiće od ostalih detalja sna.

U našim objašnjenjima pojmova koji su vezani za sanjanje krompira, možete pronaći mnogo toga na osnovu čega ćete lakše shvatiti šta vam vaš san poručuje.

Sanjati krompir

Ako ste sanjali krompir, u narednom periodu vas očekuje miran i stabilan život u okviru vaše porodice. Bavićete se jednostavnim svakodnevnim stvarima i sve će proticati uobičajenim tokom. Ovisno o detaljima koje ste sanjali, vaš san može govoriti i o nekim skrivenim stvarima koje ćete u narednom periodu otkriti, o nekim vrednostima kojih niste svesni ili može govoriti o nekim jednostavnim kombinacijama koje će dati lepe i bogate rezultate. U glavnom, sve što se bude dešavalo, neće imati neke velike ni burne odjeke u vašem životu, ali će ga lepo upotpuniti.

Saditi krompir u snu

Ukoliko ste u snu sadili krompir, na javi biste mogli postaviti lepe temelje nečemu što vam je važno. Moguće je da ćete se potruditi da na jednostavan i klasičan način započnete nešto u svom životu i da na taj način obezbedite siguran „urod“ u kasnijem vremenu. Klasičnost garantuje proverene i sigurne rezultate u svemu, pa je to uvek dobar izbor kada se započinje nešto novo. Od toga kako „posadite“ svoje početke, zavisi mnogo kakve ćete „ubrati“ krajeve. Vi ćete imati odličnu priliku da to odradite na pravi način.

U snu okopavati krompir

U slučaju da ste sanjali kako okopavate krompir, u bliskoj budućnosti ćete se baviti održavanjem i uređivanjem nečega do čega vam je mnogo stalo. Može se to odnositi na neku vezu sa osobom koja vam je važna ili na rad na poboljšanju nekog projekta i slično. Bavićete se ulaganjem truda i vremena u ono što vam je važno, a to će se na kraju sigurno i videti kroz dobre rezultate.

Sanjati da skupljate zlatice s krompirovog lišća

Kada u snu vidite da skupljate zlatice s krompirovog lišća, to znači da ćete se u idućim danima suprotstaviti nekome ko će pokušati da vas ošteti u nečemu. Moguće je da će to biti zavidne radne kolege ili mrzovoljan šef koji ne voli ni sebe ni druge, ali se može raditi i o nekome ko zadire u vaše porodične odnose i želi ih pokvariti. Nećete dozvoliti da bezobzirni ljudi budu uzrok vaših problema i na sve načine ćete se potruditi da ih što pre maknete sa „lišća svog života“.

Sanjati da vadite krompir

Ako ste u snu vadili krompir, uskoro biste se mogli obradovati nagradi koju ćete dobiti za ono što ste do sad radili. Konačno ćete na jednom mestu videti sve svoje rezultate i bićete veoma zadovoljni njima. Ubraćete plodove koje ste strpljivo gajili i moći ćete biti ponosni na njih. Svi oko vas će prepoznati vrednost koju do sada nisu videli i biće im jasno čime ste se celo vreme bavili.

Guliti krompir u snu

Ukoliko ste u svom snu gulili krompir i pripremali ga za kuvanje, pečenje i slično, u narednim danima biste mogli otkriti nešto što vam je do sada bilo skriveno. Moguće je da ćete i sami shvatiti kako morate uložiti malo truda i skinuti neke slojeve i tajne da biste došli do onoga što je vredno i čemu se treba posvetiti. Neke stvari čekaju da im mi priđemo i otkrijemo njihovu lepotu, a ne pokazuju se jasno na prvi pogled.

U snu kuvati krompir

U slučaju da ste u snu kuvali krompir, na javi možete očekivati poznanstvo sa jednom vrlo jednostavnom i nezahtevnom osobom. Bićete veoma prijatno iznenađeni ponašanjem i stavom te osobe i radovaćete se idućem susretu s njom.  Već ste navikli da morate istrpeti neka prenemaganja i umišljanja određenih osoba pa vam je ovo poznanstvo i njegova prirodnost došlo kao pravo osveženje.

Peći krompir u snu

Kada sanjate da pečete krompir, to znači da ćete se uskoro potruditi da bez većih komplikacija i na jednostavan način rešite neki problem koji vam je iskrsao. Smatraćete da nema nikakvog razloga da se dižu tenzije i stvara nepotreban haos kada se sve može rešiti na miran i staložen način. Malo više razumevanja i ljudske dobronamernosti može učiniti čuda u međuljudskim odnosima, a vi ćete to i dokazati.

Spremati krompir s mesom u snu

Ako ste sanjali da spremate krompir s mesom, u narednom periodu ćete ostvariti veliku dobit uz relativno mala ulaganja. Obogatićete neku svoju ponudu i time ćete postići višestruku zaradu. Bićete prijatno iznenađeni obrtom ove situacije i nećete se zaustaviti samo na toj ideji. Shvatićete da su sve stvari i situacije slične i povezane na svoj način, pa ćete ih pokušati oplemeniti po istom principu.

Gaziti krompir u snu

Ukoliko ste u snu videli da gazite krompir, u bliskoj budućnosti biste mogli biti nezadovoljni kako je nešto ispalo i na koji način je to urađeno. Moguće je da nikako nećete želeti prihvatiti ono što vam je ponuđeno i da ćete smatrati da to nije bio dogovor koji ste sklopili. Optužićete drugu stranu da vam pokušava podvaliti vrlo proste stvari pod mnogo kvalitetnije i to će vas veoma ljutiti.

U snu videti truo krompir

U slučaju da ste sanjali truo krompir, uskoro ćete biti veoma razočarani gubicima koje ćete doživeti. Neće se tu raditi o nekim vrlo vrednim materijalnim stvarima, ali će u pitanju biti nešto u što ste vi uložili mnogo truda i vremena. Teško ćete se pomiriti s činjenicom da je na kraju sve otišlo „u vetar“ i da se vaš trud nigde ne vidi.

Sanjati da kupujete krompir

Kada u snu kupujete krompir, to znači da ćete se u narednom periodu morati bakćati sa vrlo prostim osobama i da će vam za to trebati mnogo živaca. Nećete imati puno izbora, moraćete se prilagoditi situaciji u kojoj se budete našli i iz svega toga pokušati izvući najbolje moguće za sebe.

U snu prodavati krompir

Ako ste sanjali da prodajete krompir, moguće je da će vas uskoro neko optužiti za obmanu i neprofesionalnost. Neko bi vam mogao zameriti da ste ga naveli da poveruje kako će za svoj novac dobiti mnogo više od onoga što ste mu dali. Smatraće da to nikako nije dobra poslovna politika i da je to loša reklama koja će vam u budućnosti mnogo naštetiti.

U snu stavljati krompir u trap

Ukoliko ste u svom snu skladištili krompir za zimu tako što ste ga stavljali u trap, na javi ćete se potruditi da iskoristite ono što radite na najbolji mogući način. Nećete se truditi da imate samo trenutnu korist od onoga što radite, nego ćete se zalagati da ta korist bude dugoročna i na dobrobit svih oko vas. Pokušaćete to postići starim proverenim metodama, koje do sada nikada nisu omanule.

Videti u snu krompir u vreći

U slučaju da ste sanjali krompir u vreći, u narednim danima ćete morati raditi za nekoga drugog i u nečiju tuđu korist. Moguće je da ćete nekome želeti pomoći i da ćete zato „podmetnuti svoja leđa“, ali je vrlo moguće i da ćete biti na neki način prisiljeni da tako radite, a vi to dobrovoljno ne biste hteli. Situacija će biti složena i biće vam teško da se iz nje lako izvučete.

Videti mnogo vreća krompira u snu znači da ćete naredne dane provesti u prekovremenom radu i da ćete biti iscrpljeni, bez obzira da li radili kod kuće ili negde na poslu. Rezultat svega će biti vaša velika premorenost i nemogućnost da uživate u privatnom životu.

Videti u snu jedan krompir

Kada sanjate samo jedan krompir, to znači da se morate fokusirati na neku konkretnu stvar koja vam stalno promiče. Niste ni svesni da su jednostavne stvari one koje vrede najviše i koje su najčešće zanemarene kao da se potpuno podrazumevaju. Setite se samo vazduha ili vode. Bez njih se ne može, a niko im ne pridaje veliku važnost. Upravo takve jednostavne stvari vama promiču i zato ne uspevate uobličiti svoj život onako kako biste to želeli.

Jesti krompir u snu

Ako ste sanjali da jedete krompir, uskoro biste mogli dobiti neke odlične ideje za rešavanje problema koji imate. Iznenada ćete shvatiti da je najjednostavnije rešenje i najbolje. Bilo vam je celo vreme „ispred nosa“, ali ga jednostavno niste uzimali u razmatranje. Bićete prijatno iznenađeni i vrlo zadovoljni ovim rešenjem.

U snu praviti tortu od krompira

Ukoliko ste u snu pravili tortu od krompira, u narednom periodu ćete uspeti zadiviti sve oko sebe svojom umešnošću i kreativnošću. Pokazaćete da ste vrlo talentovana osoba kojoj nisu potrebne posebne prilike da obraduje druge i koja ne mora za to izdvojiti velike sume novca. Pokazivanje ljubavi ionako nema nikakve veze s novcem.

Sanjati da krijete krompir

U slučaju da ste u snu skrivali krompir od nekoga, u narednim danima biste mogli biti u iskušenju da nekome poverite jednu tajnu. Svesni ste da bi bilo mnogo bolje da o tome ne govorite, ali jednostavno morate s nekim podeliti neka saznanja, inače ćete pući. Potrudićete se da to izvedete vrlo mudro i da polako navedete tu osobu da sama zaključi o čemu se radi, pa da onda o tome možete otvoreno razgovarati. Pravićete se da uopšte niste imali udela u njenom otkrivanju tajne i da se sve to desilo vrlo spontano. Kao što kaže poslovica, „i vuk sit i ovce na broju.“

Bacati krompir u snu

Kada sanjate da bacate krompir, to znači da vas u narednom periodu očekuje neslaganje s jednom osobom oko nečega što vam je bitno. Imaćete manje rasprave s tom osobom oko nekih sitnica koje određuju krupnije stvari. Moraćete uložiti više napora da obrazložite svoje gledišta i da uverite tu osobu u ispravnost onoga za šta se zalažete.

U snu deliti krompir

Ako ste sanjali da delite krompir koji imate, na javi vas očekuje podučavanje neke osobe ili više njih. Biće vam pravo zadovoljstvo da s nekim podelite ono što znate i da na taj način drugima pomognete. Uopšte vam neće predstavljati problem da odvojite vreme za to i da budete strpljivi u radu s drugima.

Videti blatnjav krompir u snu

Ukoliko je krompir u snu bio blatnjav i na njemu su visili komadi zemlje, u bliskoj budućnosti vas očekuju neka dugovanja i problemi sa računima. Moguće je da nećete dobro predvideti odnos svojih prihoda i rashoda i da ćete zato doći u nezavidnu situaciju. Isto tako je moguće da ćete imati neke nepredviđene troškove koji će vas baciti u manje dugove.

Sanjati veliki krompir

U slučaju da ste sanjali veliki krompir, uskoro biste mogli dobiti prinovu u porodici. Moguće je da ste takvo nešto dugo planirali i sada se konačno ostvaruje, ali je moguće i da ćete biti vrlo iznenađeni saznanjem da vam se porodica uvećava. U svakom slučaju, to su lepe vesti i zbog njih trebate biti srećni.

Videti mali krompir u snu

Kada u snu vidite mali i sitan krompir, to znači da ćete na javi imati posla sa zlobnim ljudima i „sitnim dušama“. Nećete dozvoliti da vas uvuku u svoj mizeran život niti ćete im dati priliku da uživaju u vašem nezadovoljstvu, pa ćete se potruditi da sva svoja osećanja zadržite za sebe i da ne pokazujete koliko vam nešto smeta. To će ih dodatno razljutiti i dovesti do još većeg jada u njihovom životu.

Sanjati vruć krompir

Ako ste u snu videli vruć krompir, u skoroj budućnosti se trebate pripaziti osoba iz vašeg okruženja jer bi vam mogle uvaliti „vruć krompir“ da se njime bavite. Neke stvari ili situacije će biti loše i nikome se neće dati da ih rešava, pa će to biti razlog što će neko pokušati svaliti na vas takvu obavezu. Potrudite se da unapred naslutite njihove namere i da na vreme izbegnete takve smicalice.

Sanjati krompir salatu

Ukoliko ste sanjali krompir salatu, na površinu bi u narednim danima moglo izaći nešto čemu se uopšte niste nadali. Shvatićete koliko ste grešili što ste odbacivali neke mogućnosti i koliko ste toga do sada propustili. Pokušaćete nadoknaditi ono što je prošlo, ali to neće ići tako glatko. U svakom slučaju, bitno je da ste uvideli neke vrednosti kojih niste bili svesni i da ste naučili lekciju koja kaže da je potrebno malo zagrebati ispod površine da bi se nešto vredno pronašlo.

Videti u snu krompir u obliku pomfrita

U slučaju da ste u snu videli pomfrit, na javi biste mogli razložiti jedan problem na manje delove i tako ih rešavati. Način na koji ćete uprostiti taj problem, može biti prava inspiracija ljudima oko vas. Pokazaćete veliku snalažljivost i jasnu logiku u pristupu rešavanja problema.

Praviti pire od krompira u snu

Kada sanjate da pravite pire od krompira, to znači da biste uskoro mogli zapetljati neku situaciju toliko da ni sami više nećete znati ko, gde ni šta. Pokušaćete svašta da biste nešto prikrili, a na kraju će to ispasti prava „kaša“ svega i svačega. Najbolje bi bilo da jasno i otvoreno kažete kako stvari stoje i da onda tražite adekvatno rešenje za njih. Ovako se samo sve više uvlačite u probleme i sve više u njih zapetljavate i na kraju vam niko više ništa neće verovati.

Praviti u snu pitu od krompira

Ako ste u snu pravili pitu od krompira, u narednom periodu ćete nešto detaljno analizirati i razlagati na sitnije komade kako biste došli do njegove suštine. Biće vam veoma važno da shvatite kako su neke stvari povezane u celinu i šta je šta u svemu tome.

U snu jesti sirov krompir

Ukoliko ste u snu jeli sirov krompir, na javi ćete morati prihvatiti nešto što vam se ne sviđa i što nikako niste mogli „svariti“. Bićete ljuti i razočarani u isto vreme zbog nečega što vas je iznenada snašlo, ali to nikako nećete moći menjati.

Videti u snu veliku njivu krompira

U slučaju da ste sanjali veliku njivu na kojoj je rodio krompir, ubrzo biste mogli dobiti značajnu pomoć od jedne moćne osobe. Bićete i polaskani tom pomoći, ali i zabrinuti kako ćete tu uslugu vratiti. Naravno da od vas niko ne očekuje da se revanširate na isti način, ali vi ne volite biti dužni niti imati takav osećaj i zato će vas taj problem u budućnosti mučiti.

Sanjati da je krompir isklijao

Kada sanjate da je krompir isklijao, to znači da se pred vama nalaze brojne nove mogućnosti i da se trebate potruditi da te mogućnosti iskoristite. Nemojte ih olako propustiti i misliti kako će se ubrzo  opet pojaviti neke nove prilike. Niko stalno ne dobija šanse jednu za drugom, a posebno ne neko ko ih uporno ignoriše.

Ako ste u snu kidali klice sa krompira koji je isklijao, na javi ćete sabotirati sami sebe i zbog vlastitog straha od neuspeha, nećete iskoristiti ono što vam se bude nudilo. Opustite se i zgrabite prilike koje vam se nude jer nemate šta izgubiti, možete samo biti na dobitku.

Videti u snu veliku zdelu krompira na stolu

Ukoliko ste sanjali veliku zdelu krompira koja stoji na kuhinjskom stolu, u bliskoj budućnosti ćete postati svesni koliko ste blagosloveni onim što imate. Jasno ćete sagledati svoju porodicu i sve što vam je život pružio i bićete srećni što ste tu gde jeste. Spoznaćete da su male stvari veliki deo našeg života i da se samo one na kraju računaju.