Sanovnik » Sanjati » K » Krečiti u snu – šta znači sanjati krečenje?

Krečiti u snu – šta znači sanjati krečenje?

Koliko god voleli da imamo uredan i čist prostor, niko ne voli krečenje. To je zamoran posao koji ostavlja prljave tragove po prostoriji koju krečimo, a često i po onome ko kreči. Zbog činjenice da je potrebno ispreturati stvari ili ih izneti vani da bi se neka prostorija okrečila, jasno je da priprema za krečenje podrazumeva priličan haos.

U snovima ova radnja predstavlja razne stvari i, pored gore navedenih, može se svesti na nekoliko osnovnih. Snovi o krečenju najčešće predstavljaju neku promenu i pokušaj prikrivanja prošlih stvari. Mogu predstavljati obnovu i nadu, kao i novi početak. Od boje u koju krečimo zavisi naše raspoloženje i aktivnost koju planiramo na javi. Krečenje u snu može značiti i veliki haos u mislima sanjača, kao i nered u životnom prostoru.

Ukoliko u snu imamo pomagače prilikom krečenja, to može predstavljati promene koje s tim ljudima želimo imati. I doba godine je bitan detalj u snu o krečenju. Nije nebitno da li krečimo u proleće, leto ili jesen.  Da li želimo započeti nešto novo ili samo zamazati ono staro.

Zbog svega navedenog, tumačenja snova o krečenju su raznolika i imaju i pozitivna i negativna značenja. Od samog raspoloženja i osećaja sanjača u toku sna zavisi i ishod tumačenja. Svaka osoba najbolje zna koji je detalj u snu bio najizraženiji, pa zato treba tražiti objašnjenje sna prema tom detalju. To je ono što san obeležava i izdvaja ga od uobičajenog.

Sanjati krečenje

Ako ste sanjali krečenje, znači da ste spremni za neke promene u svom životu ili ih sami pokušavate izazvati. Moguće je i da pokušavate nešto prikazati boljim i lepšim nego što u stvari jeste i da se ispod njegove površine nalazi više slojeva istine. Takođe je moguće da vam treba mir i spokoj i da pokušavate stvari oko sebe svesti na jednoličnost i jednobojnost kako vas ništa ne bi uznemiravalo.

Sanjati da vi krečite

Ukoliko ste sanjali da sami krečite, uskoro biste mogli uzeti stvari u svoje ruke i odlučiti da im date drugi izgled. Od načina na koji krečite zavisi kakav će taj izgled biti i na šta ćete staviti akcenat. Moguće je da vam trebaju poslovne promene i noviteti, ali je isto tako moguće da se trudite nešto promeniti ili prikriti na porodičnom ili ljubavnom planu.

Sanjati da neko drugi kreči

Videti u snu da neko drugi kreči znači da ćete biti deo nečije promene, bilo da vi menjate tu osobu ili ta osoba vas. Moguće je da ćete međusobno vršiti neki uticaj i truditi se da ulepšate i popravite svoj odnos. Takođe je moguće da ta osoba nešto krije od vas ili da vi krijete nešto od te osobe. Detalji sna će vam to najbolje objasniti i pokazati.

Kupovati materijal za krečenje

Ako ste sanjali da kupujete i pripremate materijal za krečenje, verovatno odavno želite uvesti red u svoj život, ali vam to nikako ne polazi za rukom. Sada ste odlučno rešili da do tog reda dođe i da nema daljnjeg odlaganja. Uskoro ćete poduzeti neke radnje koje će vas voditi ka sređivanju jedne po jedne stavke sa spiska. Mogu to biti fizičke radnje koje trebate obaviti, ali mogu biti i neki razgovori koje stalno odlažete.

Videti druge u snu kako kupuju materijal za krečenje predstavlja siguran znak da će određena osoba imati neke rezove u svom životu i da će se promene jasno videti. Nakon početnih problema, stvari će se same od sebe složiti kako treba.

Krečiti kuću u snu

Ukoliko ste sanjali da krečite svoju kuću, u narednom periodu vas očekuje mnogo turbulencija u porodičnom životu. Želećete raščistiti i srediti neke odnose koji su dugo na „tankoj ivici“ i prete da se iskomplikuju. Takođe ćete želeti uneti neke novine u životni prostor kako biste ga učinili toplijim i prijatnijim za porodična okupljanja.

U slučaju da ste u snu videli da neko drugi kreči vašu kuću, ubrzo biste mogli imati razgovor sa bliskom osobom koja će vam skrenuti pažnju na problem u vašoj porodici koji vi očito ne vidite. Biće to obzirno i dobronamerno ukazivanje na nešto što se može promeniti uz malo truda i dobre volje. Trebate biti zahvalni na ovoj brizi.

Ako ste sanjali da vi krečite tuđu kuću, imaćete „poziv u pomoć“ od jednog prijatelja kome će trebati mudar savet. Vaš zadatak će biti da pronađete najbolje moguće rešenje u jednoj situaciji i spasete svog prijatelja problema koji su nastali u porodici.

Kada u snu vidite kako neko kreči svoju kuću, najbolje bi bilo biti na distanci dok „oluja“ kod tih osoba ne prođe. Sigurno ćete uskoro saznati za velike preokrete u njihovim životima. S obzirom da neki mogu biti lepi, ali mogu biti i ružni, najbolje je ne mešati se i sačekati da se pojavi konačan rezultat, pa onda odlučiti kako treba reagovati. Na taj način će svi biti pošteđeni neugodnih situacija.

Ukoliko ste sanjali krečenje samo jedne manje prostorije u kući, u bliskoj budućnosti ćete imati fokus na neku konkretnu stvar koju želite popraviti, poboljšati ili promeniti u svom životu. To se odnosi i na druge osobe ako ste ih sanjali da kreče jednu prostoriju u kući.

U slučaju da ste krečili jednu prostoriju u kući, ali je ona bila velikih razmera, poput neke sale, možete očekivati korenite i sveobuhvatne „radove“ na nečemu što vam zadaje glavobolju duže vreme. Biće tu mnogo posla, ali će zato rezultat biti vredan truda.

Sanjati krečenje voćnjaka

Ako ste sanjali da krečite drveće u voćnjaku, uskoro biste mogli gledati kako dozrevaju plodovi vašeg rada i kako se vaš trud višestruko isplatio. Sav rad koji ste do sad obavili je vodio uspešnom rastu i razvoju vaših ciljeva, a ovo „krečenje“ će ga samo dodatno prolepšati.

Krečiti u snu poslovni prostor

Sanjati da krečite svoj poslovni prostor znači da ste snalažljiva osoba koja se u poslu lako prilagođava nastalim promenama. Vi ste neko ko ide ukorak s vremenom i zahtevima poslovanja, pa vam nije problem da promenite i „ulepšate“ svoje metode rada ako će to bitno uticati na rezultate koje očekujete.

Videti nekog drugog u snu kako kreči poslovni prostor znači da ćete čuti o novim poslovnim projektima jedne poznate osobe i to će vas veoma zainteresovati. Dobićete konstruktivne ideje koje ćete lako iskoristiti za svoj napredak.

U snu krečiti valjkom

Ako ste sanjali da krečite valjkom, možete se radovati predstojećim poduhvatima jer će teći glatko i bez „zapinjanja“. Sve što ste zamislili, biće i ostvareno upravo onako kako se nadate. Dobro ste sve osmislili i pripremili, pa nema razloga da i rezultat ne bude dobar.

U slučaju da ste sanjali nekog drugog da kreči valjkom, možete se nadati glatkoj i uspešnoj saradnji sa jednom osobom. Ta osoba će vam sama prići i ponuditi da budete partneri u nečemu.

Ukoliko vam je valjak u snu spadao s drške, mogli biste imati nekih manjih poteškoća u realizaciji onoga što ste započeli, ali će na kraju sve ipak doći na svoje mesto.

Krečiti u snu sa merdevina

Kada sanjate da krečite nešto sa merdevina, u bliskoj budućnosti možete očekivati da vas stignu tračevi jer ste se visoko popeli u svom poslu i na društvenoj lestvici. Bez obzira na zlobnike i njihove vredne jezike, vi ćete uspešno „okrečiti“ ono što ste započeli i sve potrebne promene dovesti kraju.

Videti nekoga da u snu kreči sa merdevina znači da ćete imati pomoć osobe na visokom položaju i da će njen moćan uticaj obezbediti mnoge benefite u vašem radu. To će vam biti odlična odskočna daska da pokažete koliko zaista vredite i šta možete.

Sanjati krečenje podruma

Ako ste u snu krečili svoj podrum, ubrzo će doći vreme da izvučete na površinu stvari koje dugo potiskujete i da ih konačno detaljno analizirate. Ne ostavljajte nerešeno ono što vas stalno pomalo pritišće jer će u jednom momentu samo eskalirati u veliki problem.

Ukoliko ste sanjali da neko drugi kreči vaš podrum, mogli biste biti potaknuti jednom osobom i njenim dobrim namerama da zajednički nađete rešenje za stvari koje se trudite zaboraviti. Ovo će biti lakše nego što očekujete jer je najvažnije nešto početi, dalje se stvari odvijaju po inerciji.

U slučaju da ste vi u snu krečili nečiji podrum, bićete glavni oslonac svom prijatelju u jednoj bolnoj situaciji. Neke stvari iz prošlosti će ga ponovo stići, a to će mu zaista teško pasti i neće se sam moći nositi s njima.

Videti u snu kako drugi kreče svoj podrum znači da ćete u skoroj budućnosti čuti jednu ispovest i saznati neku dugo čuvanu tajnu. Jedna osoba će vam otvoriti svoju dušu i reći ono što je odavno pritišće i muči.

Krečiti plafon u snu

Ako ste sanjali da krečite plafon, uskoro biste mogli odlučiti da preuzmete stvari u svoje ruke i da uspostavite vlast nad nekom situacijom. Jasno vam je da su potrebne velike i odlučne promene da bi sve dobro funkcionisalo, ali ne vidite nikoga ko je sposoban da te promene sprovede. Zato ćete sami krenuti u realizaciju onoga što je neophodno.

Ukoliko ste u snu krečili vrlo visok plafon, u bliskoj budućnosti vas očekuju mnogi uspesi i napredovanja. Pokazaće se da ste donosili ispravne i razumne odluke i to će vam se sada isplatiti. U svakoj situaciji je potrebno misliti svojom glavom i ne ići slepo za drugima, a vi ste to svojim primerom i pokazali.

U slučaju da je neko drugi u vašem snu krečio plafon, možete očekivati smenu rukovodstva u vašoj firmi ili neke druge promene u vrhu.

Krečiti belom bojom

Kada sanjate da krečite belom bojom znači da vam je potreban odmor i opuštanje od svih i svega. Želite jednostavne i lagane stvari u životu i ne želite nikakve stresove ni iskakanja iz ustaljenog. Zadovoljni ste stanjem u kojem se nalazite i samo želite da vas niko ne opterećuje svojim problemima.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi kreči belom bojom, mogli biste uskoro saznati da je neka bliska osoba otišla na zasluženi odmor koji će duže potrajati.

Krečiti živahnim bojama

Ukoliko ste sanjali da nešto krečite nekim jarkim i živopisnim bojama, poput crvene, ljubičaste, žute, narandžaste i slično, jasno je da vam u životu fali uzbuđenja i da vam je dosta monotonije svakodnevnice. Želite nešto promeniti u svom življenju i želite da ta promena bude intenzivna i upečatljiva.

Guliti okrečene zidove

Ako ste u snu gulili okrečene zidove, u skoroj budućnosti biste se mogli pokajati što ste izašli iz uobičajenih koloseka i što se niste držali standardnih puteva u nekoj situaciji. Sada vam je krivo i žao zbog toga, ali je teško promeniti ono što je već učinjeno.

Kada sanjate da neko drugi u vašem snu guli okrečene zidove, u narednom periodu možete očekivati izvinjenje od jedne osobe. Nakon nekog vremena provedenog u presabiranju i razmišljanju, ta je osoba shvatila da je pogrešila prema vama i da vi zaslužujete izvinjenje.

Krečiti u snu u dva sloja

Ukoliko ste sanjali da neko kreči u dva sloja, tj. da nanosi drugi sloj boje preko prvog, uskoro biste mogli imati posla sa nekim ko želi da vas „prefarba“ i da vam nešto podvali. Dobro otvorite oči i uši kako ne biste bili žrtva neke suptilne prevare.

U slučaju da ste vi u snu krečili u dva sloja, verovatno ćete pokušati sakriti nešto loše što ste slučajno uradili. Nije vam bila namera da tako ispadne, ali su se okolnosti složile na taj način. To je greška koju želite što pre zaboraviti i ne želite da je drugi vide.

Mešati kreč pre krečenja

Ako ste sanjali da mešate kreč pre samog krečenja, znači da niste sigurni u jednu svoju odluku. Dvoumite se i ne znate da li da odustanete od svega ili da nastavite dalje. Najbolje je da saberete sve razloge koji govore u prilog toj odluci, kao i one koji govore protiv nje. Tako ćete videti čega ima više.

Ukoliko je neko drugi u vašem snu mešao kreč pre početka krečenja, možete se nadati da će jedna osoba prekršiti obećanje koje vam je dala i da će se predomisliti oko neke odluke.

Sanjati da krečite s prijateljima

Kada sanjate da krečite sa svojim prijateljima, u bliskoj budućnosti ćete doneti neke zajedničke odluke i započeti zajedničke promene. Mogu to biti preseljenja zbog upisa na fakultet ili pokretanje zajedničkog biznisa, a može se samo raditi o zajedničkom planiranju putovanja i odmora.

Krečiti sa roditeljima u snu

Ukoliko ste u snu krečili nešto sa svojim roditeljima, uskoro biste mogli promeniti pristup vašoj komunikaciji i vašem odnosu. Mnoge stvari biste mogli zajedno poboljšati i ispraviti ono što je bilo kamen spoticanja u svakodnevnim stvarima. Shvatićete da ste svi sazreli na svoj način i da je sada mnogo lakše postići dogovor.

Krečiti s voljenom osobom

Ako ste sanjali da krečite s voljenom osobom i da iza vas ostaju baš lepe površine, u narednom periodu ćete napraviti mnoge dobre promene u svom zajedničkom životu i oboje ćete biti sretni zbog toga. Pokazaće se da ste dobar tim i da se lako dogovarate o svemu.

U slučaju da ste u snu krečili s voljenom osobom, ali su iza vas ostajale ružne površine i loše okrečene, uskoro biste mogli imati teškoće u međusobnoj komunikaciji i probleme da se usaglasite. Oboje želite određene promene, ali se ne možete dogovoriti oko načina na koji ćete ih postići.

Sanjati da ste prljavi od krečenja

Ukoliko ste se u snu isprljali prilikom krečenja, ubrzo biste mogli shvatiti da su vas sve promene koje ste izveli dovele do velikog umora i do toga da shvatite kako neke stvari ne možete popraviti, nego moraju trajno ostati „zamazane“ kakve su sad.

Ako ste bili veoma prljavi od krečenja i niste to mogli oprati, vaš trud će biti uzaludan i neće se uopšte isplatiti. Shvatićete da ste samo nepotrebno trošili vreme na ljude koji vam ništa nisu pomogli ni dali.

Sanjati krečenje u proleće

Kada sanjate da krečite u okviru prolećnog spremanja i čišćenja kuće, očekuju vas nove ideje i planovi za budućnost. Sve ćete lako i kreativno isplanirati i sa poletom krenuti u realizaciju tih planova. Osetićete nalet nove i sveže energije i činiće vam se kako je život mnogo lep.

Krečiti u jesenjem periodu

Ukoliko ste sanjali da krečite u jesen, očekuje vas prilično naporan period promena i haotičnih situacija. Jesen predstavlja početak mirovanja, pa se to kosi sa simbolikom promena koju ima krečenje i zato vas očekuju sudari i suprotnosti u nekim situacijama.

Terati u snu nekoga da kreči

U slučaju da ste sanjali kako vas neko tera da krečite, u skoroj budućnosti biste mogli biti prisiljeni da napravite neke izmene u svom okruženju. Te izmene se mogu odnositi i na poslovni i na privatni život, što zavisi od detalja vašeg sna.

Ukoliko ste vi u snu nekoga terali na krečenje, uskoro biste mogli shvatiti da se jedna osoba nikada neće sama promeniti i da joj to neko mora postaviti kao ultimatum. Preuzećete na sebe tu ulogu i rešiti da na taj način pomognete nekome da shvati koliko toga propušta zbog svoje neodlučnosti.

Zakrečiti fleku u snu

Ako ste se u snu trudili da zakrečite neku fleku, moraćete više pažnje posvetiti problemu koji se stalno vraća u vaš život. Očito je da nisu dovoljno dobre mere koje poduzimate da taj problem rešite i da morate potražiti druge načine da ga okončate.