Sanovnik » Sanjati » K » Sanjati kišu 🌧️- značenje i interpetacija sna

Sanjati kišu 🌧️- značenje i interpetacija sna

Kiša je voda koja rastužuje, ali i uveseljava. Nekoga podseća na suze i tugu, a to potvrđuje i izraz „izgledaš pokislo“, dok drugome predstavlja radost i spasenje, kao što je to slučaj sa ratarima i kišom u sušnom periodu.

Kiša je pojam koji se često može naći u snovima i koji ima razna značenja. Sanovnici ga ne mogu okarakterisati kao nešto jednoznačno jer je značenje kiše u snovima uslovljeno trenutnom situacijom i osećajima koje sanjač ima.

Snovi o kiši mogu predstavljati plodnost i napredak, a mogu značiti patnju i razočarenje. Kiša je u stanju oprati mnogo toga u nečijem životu, u stanju je doneti potrebno osveženje u vrelim danima, ali je moguće i da nekoga poklopi iznenadnim ledenim pljuskom i smrzne ga do kosti. Šta će se od svega toga naći u nečijim snovima, zavisi od njegove trenutne situacije i od toga kako se oseća i šta želi.

Zaljubljene osobe će biti ispunjene romantikom i sigurno će se veseliti plesu na kiši i romantičnoj šetnji pod kišobranom. Oni mrzovoljniji će proklinjati vodu koja im kvari odeću i frizuru, dok će neki drugi biti zabrinuti zbog mogućih poplava. Sva ova osećanja ostavljaju trag u našim snovima i daju im posebno značenje. Voda je svakako simbol emocija, a kiša je posebna vrsta vode.

Zbog svega ovoga, sanjanje kiše 🌧️ može biti i negativno i pozitivno okarakterisano, a detalji su ti koji će odlučiti kakav predznak će san imati. Na vama je da pronađete objašnjenja koja smo naveli za te detalje i da pokušate sklopiti jasnu sliku značenja svog sna.

Sanjati kišu

Ako ste sanjali kišu, u narednom periodu možete očekivati neke promene i emotivne situacije koje će te promene izazvati. Od vašeg sna zavisi da li će promene biti pozitivne ili negativne, ali ćete svakako imati priliku da u svom životu učinite nešto drugačije. Čak i one negativne promene daju šansu da se nešto bolje sagleda i popravi, nauče nas kako ne trebamo ubuduće postupati.

U snu čuti kako kiša pada

Ukoliko ste sanjali da čujete dobovanje kiše i njeno padanje napolju, uskoro vas očekuje dolazak nekih vesti koje će bitno uticati na vaše odluke u budućnosti. Čućete neke korisne stvari i to će vam pomoći da nešto bolje razumete, da drugačije sagledate situaciju u kojoj se nalazite. Ove vesti će vas i umiriti i dati vam podstreka da nešto menjate u svom životu, baš kao što nas kiša i uspavljuje i tera da menjamo planove.

Gledati padanje kiše u snu

U slučaju da ste u snu gledali kako pada kiša, u narednom periodu ćete biti svedok nekih dešavanja u kojima nećete direktno učestvovati. Bićete posmatrač svega što se zbiva, ali ćete iz toga izvući određene pouke i to će vam dobro doći u daljem planiranju života.

Sanjati da trčite po kiši

Kada sanjate da trčite po kiši, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti bez ustezanja baciti u neka burna dešavanja oko vas. Aktivno ćete se uključiti u sve što se bude dešavalo u vašoj zajednici, bilo da se radi o poslovnom okruženju, o porodičnoj sredini ili nekim društvenim dešavanjima u vašem mestu boravka.

Sanjati da trčite po kiši kako biste se s kiše sklonili znači da vam se neće naročito svideti uloga koju ćete u nekim događajima dobiti i da ćete se potruditi da se iz tih dešavanja što pre izvučete. Pokušaćete se skloniti u drugi plan i prepustiti drugima da vode glavnu reč. Nećete želeti da nosite takvu odgovornost.

U snu hodati po kiši s kišobranom

Ako ste u snu videli da hodate po kiši s kišobranom, na javi ćete se odlično snaći u jednoj situaciji. Čak i kada vas nešto iznenadi, vi ste sposobni da se brzo saberete i da reagujete na najbolji mogući način. Potrudićete se da obezbedite sve što vam je potrebno i da tako opremljeni uđete u rešavanje problema koji su pred vama. Usputne teškoće vam neće zadavati neke veće brige jer ćete imati pomoć koja vam bude bila potrebna.

Videti u snu da vam se kišobran polomio dok pada kiša ili da ga ne možete otvoriti znači da nećete dobiti pomoć na koju ćete u potpunosti računati i to će vas staviti u nezavidan položaj. Moraćete pretrpeti neku manju štetu i iznenada tražiti druga rešenja za problem koji imate.

Hodati u snu po kiši u kišnoj kabanici

Ukoliko ste sanjali da hodate po kiši u kišnoj kabanici, uskoro biste se mogli distancirati od nekih ljudi i njihovih pokušaja da vas uvuku u svoje poslove. Navući ćete svoj „oklop“ i nećete nikome dozvoliti da dopre do vas svojim „prljavim“ prstima. Ništa vas neće doticati, bićete savršeno zaštićeni u svom svetu dok oko vas „pljušte“ problemi.

Sanjati da kiša udara o prozor

U slučaju da ste u snu videli i čuli kako kiša udara o prozor, u narednom periodu će vas nešto trgnuti iz letargije svakodnevnice i navesti vas da se okrenete i pogledate kroz „prozor“ kako biste stekli drugačiju sliku nečega. Verovatno niste ni svesni šta se „napolju“ dešava jer ste zatvoreni u svom svetu i ne zanimaju vas tuđe stvari. Međutim, nekada je potrebno okrenuti se oko sebe i videti da neke stvari prolaze pored nas, a da mi toga uopšte nismo svesni. I to dobre stvari.

Šetati po kiši u snu

Kada sanjate da mirno šetate po kiši, to znači da ste zrela osoba koja je svesna života oko sebe i toga da su problemi i teškoće njegov sastavni deo. Mirno podnosite ono što vam dolazi, rešavate životne izazove najbolje što možete i ne ljutite se na Boga zbog onoga što vam je poslao. Niste slabić koji se beživotno miri sa svime što ga je snašlo, nego ste razumna osoba koja kroz život prolazi kao kroz šetnju po kiši: moguće je da ćete se malo i pokvasiti, ali to ne znači da morate ostati zatvoreni u kući. Na kraju krajeva, imate kišobran.

Sanjati da po kiši šetate u društvu s nekim znači da pored sebe imate osobu koja vas u svemu podržava i razume. Ako toga, možda, niste svesni, krajnje je vreme da pogledate ko uvek stoji pored vas i pruža vam podršku i u tuzi i u radosti. Trebate to znati ceniti.

Videti u snu da kiša pravi potočiće na putu

Ako ste u snu videli kako se zbog kiše prave potočići na putu kojim prolazite, u narednim danima ćete uvideti kako su neki događaji ostavili određene posledice koje su neminovne i koje se ne mogu zaustaviti. Stvari idu svojim tokom i teku smerom koji nismo uvek očekivali. Sve što uradimo, iza sebe povlači nova dešavanja, a kakva će ona biti, mnogo zavisi od naših namera i ciljeva.

Videti u snu da se prave barice od kiše

Ukoliko ste u snu videli da se od kiše prave lokve vode, na javi će vam se nagomilati manji problemi koje nećete odmah ozbiljno shvatiti. Takav pristup bi vas mogao odvesti u lošem smeru i stvoriti vam situaciju u kojoj ćete odjednom imati mnogo problema koje morate istovremeno rešavati. Zato se nemojte tako ležerno odnositi prema problemima na koje nailazite, nemojte ih odlagati, nego ih rešavajte odmah kako dolaze.

Sanjati da pada sitna kiša

U slučaju da ste sanjali kako pada sitna kiša, u skoroj budućnosti će vas nešto veoma obradovati. Bićete i sami iznenađeni nečim što će vas zadesiti, ali će to biti vrlo prijatno iznenađenje. Konačno će se neke sitne stvari skupiti u nešto veliko i stvoriti vam mnogo lepog osećaja u grudima. Na vama je da uživate u onome što ste zaslužili i da verujete kako vas „iza ugla“ uvek čekaju dobre stvari.

Sanjati kišu s grmljavinom

Kada sanjate da pada kiša i čuje se snažna grmljavina, to znači da vam u budućnosti predstoje burni događaji. Morate biti spremni na velike promene koje će biti praćene teškoćama, ali i dobrim vestima. Nemojte zaboraviti da nakon kiše uvek dolazi sunce i da je kiša ta koja sve opere i očisti. Da li će to uraditi olujnom snagom ili mirno, zavisi od toga kakvo je vaše dosadašnje ponašanje u životu i kakve su vam namere.

Videti u snu prve kapi kiše

Ako ste sanjali kako gledate padanje prvih kapi kiše ili ih osetite po sebi, na javi vas očekuje upozorenje na nešto što bi se moglo desiti. Morate biti oprezni i dobro sagledati ono što radite. Ovo se ne odnosi samo na poslovnu sferu, može se odnositi i na nešto što radite u svojoj porodici ili sa prijateljima, na neke vaše postupke prema nekome i slično.

Sanjati iznenadni kišni pljusak

Ukoliko ste u snu videli iznenadni kišni pljusak, u skoroj budućnosti morate biti spremni na neke nenadane preokrete i na šokantna otkrića. Bićete vrlo iznenađeni nečim što ćete čuti i u prvi mah nećete znati kako da reagujete. Možda ćete saznati za nečiju trudnoću, možda za neku preljubu ili za izdaju nekoga kome ste potpuno verovali. Takođe je moguće da vas ovaj „pljusak“ pozitivno iznenadi i da vam se otvore neslućene mogućnosti.

Sanjati da ste pokisli

U slučaju da ste u snu pokisli, na javi vas očekuju neka vrlo emotivna dešavanja. Može se raditi i o pozitivnim i o negativnim događajima, ali je potpuno sigurno da će ta dešavanja na vas imati veliki emotivni uticaj. Bićete mnogo vezani za ono što sledi i u potpunosti će vas preplaviti emocije.

Sanjati da ste pokisli i da skidate mokru odeću sa sebe znači da neke stvari u svom životu morate pustiti da odu i ne trebate se grčevito držati za njih. Vreme je da u vaš život dođu promene i da on dobije drugačiji smisao. Zaslužili ste nešto bolje i sad morate dopustiti da vam se to i desi.

U snu plesati na kiši

Kada sanjate da plešete na kiši, to znači da ste puni pozitivne životne energije i da ne dozvoljavate da vas bilo šta omete u onome što planirate. Svet želite gledati kao lepo mesto za život i ne dozvoljavate da vas usputni problemi nateraju da to viđenje promenite. Svesni ste da u životu mora padati i kiša, ali ste vi odlučili da tu kišu doživite kao osveženje i blagoslov, a ne kao kaznu zbog koje se ostaje u kući i zbog koje  život staje. Za vas je kiša prilika da se na njoj pleše, pa makar vas malo i skvasila.

Videti u snu da pada ledena kiša

Ako ste u snu videli da pada kiša koja se u dodiru s tlom odmah ledi, u skoroj budućnosti ćete naići na neke prepreke i zastoje u ostvarenju svojih planova. Sve što pokušate uraditi, biće na neki način zamrznuto i moraće sačekati bolje prilike. Možda je najbolje da sve što planirate odgodite za neka „toplija“ vremena i da pričekate bolje uslove za ono što želite ostvariti. Na taj način ćete sebe poštedeti mnogih nerviranja i briga.

U snu videti da pada topla kiša

Ukoliko ste sanjali padanje tople i ugodne kiše, u narednom periodu možete očekivati ispunjenje svojih želja. Konačno ćete dobiti nešto što dugo priželjkujete i ostvariće vam se nešto o čemu duže maštate. Bićete u odličnom raspoloženju i niko neće biti sretniji od vas.

Sanjati topli letnji pljusak znači da će vas obradovati nešto baš onda kada mu se najmanje budete nadali. Iznenada će se na vas sručiti „pljusak“ pozitivnih događanja i vi ćete nakratko ostati potpuno zatečeni. Naravno, veoma brzo ćete se snaći u tom veselju.

Sanjati da vas je kiša rashladila i osvežila

U slučaju da ste u snu videli kako vas kiša rashlađuje i osvežava od velikih vrućina, na javi možete očekivati da će vas jedna osoba obradovati svojim prisustvom i da će vam doneti pravo „osveženje“ od zlobnih i zajedljivih ljudi. Bićete vrlo prijatno iznenađeni tom osobom, njenim ponašanjem i stavovima, da će vam se svakodnevnica činiti mnogo, mnogo lepša i podnošljivija.

Videti u snu da kiša pada po suvoj i ispucaloj zemlji

Kada sanjate da kiša pada po zemlji koja je ispucala od suše, u bliskoj budućnosti ćete rešiti nešto što vas mnogo i dugo muči. Konačno ćete dočekati „svojih pet minuta“ i ostvariti ono za što ste se naporno trudili. Biće to vrlo plodonosan period u vašem životu i zato ga trebate iskoristiti najbolje što možete. Ne dozvolite da vam ovakve prilike odu uzalud i da ih ne iskoristite u punom kapacitetu.

U snu videti dugu u toku padanja kiše

Ako ste sanjali da se pojavila duga u toku padanja kiše, na javi vas očekuje mnogo uspeha i lepih dana u narednom periodu. Sve će vam polaziti za rukom i lako ćete rešavati teškoće na koje budete nailazili. Otvaraće vam se nove mogućnosti, a vi ćete ih znati iskoristiti na pravi način. Nešto će vas iznenada obradovati u toku celog tog procesa i to će biti bonus koji niste očekivali.

Sanjati kišu koja pada u prirodi

Ukoliko ste u snu videli kako kiša pada negde u prirodi, po šumi, livadama, parku, takav san predstavlja znak da ste na dobrom putu i da stvari idu svojim tokom. Kao što je prirodno da kiša pada u prirodi i da je opere, tako je i ono što vam se događa potpuno prirodan sled stvari u vašem životu. Nema razloga da zbog nečega budete zabrinuti, sve je u savršenom redu i ide svojim tokom. Na vama je samo da osluškujete sami sebe i da na vreme reagujete na nešto što vam ne bude odgovaralo, a toga će biti malo.

Sanjati tmuran kišni dan

U slučaju da ste u snu videli tmuran kišni dan, na javi je to znak da neke stvari morate prihvatiti takve kakve jesu i da ne trebate praviti dramu od toga. Ponekad se dešava i nešto što nam se manje sviđa, ali to ne znači da je to potpuno loše i da nema svojih pozitivnih elemenata. Prihvatite ono što vam dolazi kao nešto neminovno i pokušajte izvući najbolje iz toga, pokušajte sve njegove pozitivne elemente uvrstiti u svoj život i tako ga obogatiti.

Skloniti se s kiše u snu

Kada sanjate da ste se sklonili s kiše, to znači da vas očekuju novi počeci i uspešno izbegavanje nekih nevolja. Imaćete  potrebu za promenama u svom životu i na vreme ćete se uspeti skloniti od nečega što bi vas moglo odvesti u pogrešnu stranu tih promena. Bićete dovoljno razumni da prepoznate gde trebate, a gde ne trebate „zakoračiti“ i šta je dobro za vas, a šta nije.

Stajati na kiši u snu

Ako ste u svom snu stajali na kiši dok je padala i niste pokušavali da se s kiše sklonite, u bliskoj budućnosti ćete nastojati da „operete“ nešto iz svog života. Biće vam potrebno da nešto „pročistite“ i da rasterećeni krenete dalje. Doći ćete u fazu kada više nećete moći podnositi određenu „prljavštinu“ oko sebe i u sebi i moraćete uraditi nešto što će to promeniti i učiniti podnošljivim.

Videti u snu da se kiša sliva niz oluke

Ukoliko ste sanjali da se kiša sliva niz oluke, na javi biste mogli gomilati neke probleme sve dok ne dođu do „tačke pucanja“ i ne prisile vas da ih rešavate. Tada ćete imati mnogo muke da se s tim problemima izborite jer će njihov opseg biti mnogo veći od onoga s čim ćete se moći nositi. Najbolje bi bilo da se na vreme pobrinete za ono za šta se pobrinuti treba i da ne čekate da to samo od sebe nestane. To se sigurno neće dogoditi.