Sanovnik » Sanjati » K » Klati u snu – šta znači sanjati klanje 🔪?

Klati u snu – šta znači sanjati klanje 🔪?

Ni jedna normalna osoba ne uživa u ubijanju drugog živog bića, ali je to ubistvo ponekad potrebno. Nekada, da bismo se zaštitili od nečijeg napada, a nekada, da bismo se prehranili. Međutim, čak i kada je opravdano, oduzimanje života drugom biću može ostaviti težak osećaj onome ko je ubistvo počinio.

Posebna vrsta ubistva je klanje i ono uvek znači određeno nasilje. U snovima je motiv klanja uvek težak i obavezno govori o mnogim strahovima, ljutnji i neraščišćenim odnosima. Čin klanja može predstavljati nesigurnost, prekid nečega, kao i spremnost na agresiju. Može upućivati i na razne druge probleme, kao i na potisnute emocije.

Stari sanovnici tumače ovakve snove kao one koji imaju negativno značenje, sa malobrojnim izuzecima. Moderna tumačenja se, takođe, slažu da su ovo snovi koji upućuju na razne probleme.

Sanjati klanje

Ako ste sanjali klanje, na javi vas očekuju neki sukobi, prekidi odnosa, grube rasprave ili čak tuča. Moguće je da nekome nešto mnogo zamerate i da ne znate kako da to rešite. Takođe je moguće da se osećate zarobljeno i osuđeno na propast u životu koji trenutno živite. Sanjati klanje može značiti i uplašenost za nekoga, za nečiji život i dobrobit.

Ukoliko ste sanjali da vi koljete nekoga, u narednim danima vas očekuje svađa sa bliskom osobom i međusobno optuživanje. Moguće je da vam neko predstavlja teret i da ne znate kako da se bezbolno i bez krivice rešite tog tereta.

U slučaju da ste u snu videli kako koljete životinju, na javi se verovatno osećate kao neko ko mora podneti određenu žrtvu da bi nešto postigao. Moguće je da vam sve to predstavlja teret i veliku neugodnost, ali da ste svesni kako bez tog žrtvovanja nećete doći do cilja koji ste sebi postavili.

Sanjati da vas neko kolje predstavlja veliki strah, nemoć ili osećaj zarobljenosti u vlastitom životu ili u nekom međuljudskom odnosu. Moguće je da ne vidite izlaz iz neke situacije i da se plašite svoje nemoći u svemu tome.

Videti u snu da drugi nekoga kolju znači da u stvarnom životu strepite od nečije odluke. Svesni ste da reč druge osobe može da vas usreći ili rastuži i to vam stvara veliku frustraciju. Ne podnosite to iščekivanje i prepuštenost na milost ili nemilost nečijoj dobroj volji.

Videti u snu klanje sa mnogo krvi

Ako ste sanjali mnogo krvi prilikom klanja, u narednom periodu vas očekuju razne posledice za neke ranije postupke. Te posledice mogu biti i dobre i loše, iako su češće loše, a mogu se odnositi direktno na vas ili zajedno na vas i druge osobe.

Videti u snu da vas je poprskala krv u toku klanja znači da ćete se uskoro pokajati za nešto što ste ranije izgovorili. Moguće je da niste dobro promislili pre nego što ste davali neke izjave i sada to više ne možete ispraviti. Što je rečeno, rečeno je.

Ukoliko vas je u snu poprskala krv dok je neko drugi nešto klao, na javi biste mogli biti nepravedno optuženi i mogli biste vi snositi posledice nečijih dela. Ta druga osoba se neće mnogo obazirati na vas, nego će vas smatrati kolateralnom štetom u onome što ona radi.

Sanjati da su vam ruke krvave od klanja predstavlja skori dolazak naplate nečega iz prošlosti. Nemoguće je raditi loše stvari i dobiti dobre rezultate. Suludo je nadati se takvom razvoju događaja, ako ste postupali protivno svakom dobrom i poštenom delu.

Sanjati klanje bez krvi

U slučaju da ste sanjali klanje bez krvi, u narednim danima biste mogli glatko i bez problema prekinuti jedan odnos koji vas je počeo mnogo opterećivati. Duže vreme tražite način da bezbolno rešite ovaj problem i to vam nikako ne polazi za rukom. Sada će vam se konačno ukazati prava prilika koju nikako nećete želeti propustiti.

Videti u snu da koljete svog oca

Kada sanjate ovakav san, to znači da ste veoma ljuti na svoju porodicu i da im zamerate loše postavljene temelje u vašoj zajednici. Smatrate da je glava porodice trebala biti veća i snažnija figura i da nikako nije trebalo dopustiti toliko manipulacija i nesloge. Jasno vam je da to više ne možete promeniti i to vam izaziva mnogo frustracija.

Sanjati da koljete majku

Ako ste u snu videli da koljete svoju majku, na javi ste opterećeni teškim emocijama sa kojima se ne znate nositi. Nedostaje vam sigurnosti i utehe, a posebno vam fali osoba kojoj se možete uvek poveriti i od nje zatražiti savet. Na neki način ste uskraćeni za majčinsku figuru i to vam mnogo nedostaje.

U snu videti da koljete voljenu osobu

Ukoliko ste sanjali da koljete svoju voljenu osobu, vi ste verovatno veoma ljuti na nju i nešto joj zamerate. Moguće je da se plašite postaviti konkretna pitanja i dobiti konkretne odgovore na njih, ali ih zato u sebi proživljavate svakodnevno i to vas izjeda. Najbolje bi bilo da sve nesporazume izvedete na čistac i da konačno znate na čemu ste. Ovako su svi nesrećni i ništa nije rešeno.

U snu videti klanje deteta

U slučaju da ste u snu videli klanje deteta, to je vrlo loš znak. U narednom periodu vas očekuje mnogo nevolja i problema. Ništa vam neće polaziti za rukom i sve što budete radili, imaće loše završetke. Osećaćete se loše i bićete mnogo nervozni.

Sanjati da koljete sami sebe

Kada u snu vidite da koljete sami sebe, to znači da u stvarnom životu sebi ne možete nešto oprostiti. Rastrzani ste između onoga što je bilo i onoga što želite da bude. Ne možete se vratiti u prošlost i popraviti ono što je već urađeno, a to vam stvara veliki bol. Ne znate kako da se pomirite s tim i kako da nastavite normalno živeti.

Videti klaonicu u snu

Ako ste sanjali klaonicu, u bliskoj budućnosti ćete saznati da su donesene neke oštre odluke i da je na vama da ih prihvatite ili da odustanete od nečega što radite. Bićete dovedeni pred svršen čin i od vas neće ništa zavisiti. Osećaćete se vrlo nemoćno i svedeno na predmet kojim se rukuje po potrebi.

Sanjati klanje peradi

Ukoliko ste u snu videli klanje peradi, moguće je da vas u narednim danima očekuju neke optužbe na koje nećete želeti odgovarati. Sve zajedno će vam se činiti besmisleno i bezobrazno, toliko da će vam biti ponižavajuće da se na to uopšte obazirete.

U slučaju da ste vi klali perad u snu, uskoro biste mogli podići određenu halabuku u vezi nečega što će vam nepravedno biti oduzeto. Moguće je da će se raditi o nekom autorskom pravu ili o nekim ovlašćenjima koje ste ranije imali. U svakom slučaju, nećete se tek tako želeti odreći tih prava i to ćete svima jasno staviti do znanja.

Kada u snu vidite mašinsko klanje peradi, to znači da ćete nekome drugom prepustiti da se bori za vaše interese. Nećete imati vremena ili snage da se sami nosite s tim problemom i moguće je da ćete angažovati nekog dobrog advokata da to uradi umesto vas.

Videti u snu životinje spremne za klanje

Ako ste sanjali životinje koje su spremne za klanje, u bliskoj budućnosti biste mogli saznati za neku podvalu koja se sprema jednoj osobi ili grupi njih. Biće vam potpuno jasno da to nimalo nije u redu i da ta osoba ili grupa nije zaslužila takav tretman. Osećaćete da je vaš zadatak da ih upozorite i da sprečite ono što su im neki ljudi namenili.

Čuti u snu vrisku žrtava klanja

Ukoliko ste u snu čuli vrisku i krike žrtava klanja, u narednom periodu biste mogli odlučiti da neke stvari više ne možete raditi i da na svojoj savesti ne možete nositi odluke za koje znate da nisu bile poštene. Progone vas posledice tih odluka i to vam ne da mira.

Sanjati da je vuk zaklao jagnje

U slučaju da ste u svom snu videli kako je vuk zaklao jagnje, u skoroj budućnosti ćete biti svedok jednog nepoštenog otkaza. Vaš kolega zaista neće zaslužiti ono što će ga snaći, ali vi tu ništa nećete moći promeniti. „Vuk“ će biti taj koji će odlučiti koje jagnje će „pojesti“, a koje poštedeti. Možete se samo nadati da vi nećete biti u njegovom sledećem zalogaju.

Videti u snu da vi koljete jagnje

Kada sanjate da vi koljete jagnje, to znači da ćete se ogrešiti o nečiju nedužnost ili da ćete okaljati neku čistotu. Kako god bilo, nikako vam neće služiti na čast to što ćete uraditi i zato biste trebali dobro razmisliti pre nego što se upustite u takve radnje. Kasnije to više nećete moći ispraviti ni vratiti.

Klati svinju u snu

Ako ste u snu klali svinju, moguće je da ćete pokušati prekinuti neke nelegalne poslove i prljave radnje. Trudićete se da sve stvari dovedete u nivo kojeg se ne trebate stideti i koji vas neće izlagati stalnim opasnostima od inspekcija i kazni.

Videti u snu da neko drugi kolje svinju znači da ćete se prijatno iznenaditi kada saznate za nečije namere i planove. Biće vam drago što su ti planovi vrlo konstruktivno osmišljeni i što ne podrazumevaju neke nelegalne stvari.

Videti u snu da koljete zeca

Ukoliko ste sanjali da koljete zeca, na javi biste mogli nešto vrlo brzo završiti i iznenaditi se zbog toga. Moguće je da će se okolnosti tako složiti da ćete uspeti lako rešiti ono što vas je neko duže vreme mučilo i za šta ste mislili da će se tako nastaviti i dalje. Bićete prijatno iznenađeni i obradovani.

Sanjati da koljete goveče

U slučaju da ste u snu klali goveče, u narednom periodu vas očekuje neki gubitak i nezadovoljstvo. Moguće je da ćete loše proceniti neka ulaganja i da ćete se zbog toga kasnije pokajati. Pokušaćete vratiti ono što ste uložili, ali to više neće biti moguće. Moraćete se pomiriti sa tim gubitkom i naučiti lekciju za neki naredni put.

U snu klati divljač

Kada sanjate da koljete divljač, to znači da biste mogli biti razočarani ponašanjem jedne osobe koja će vam doći u goste. Nećete se nadati takvim stavovima i izjavama i bićete pomalo zatečeni onim što ćete čuti. S obzirom da će se raditi o vašem gostu, pokušaćete ostati mirni do kraja  boravka te osobe kod vas.

Sanjati da koljete životinje za prodaju

Ako ste u svom snu klali neke životinje da biste ih prodali, u narednom periodu biste mogli postupiti vrlo bezobzirno prema nekim osobama iz vašeg okruženja. Moglo bi vam biti važno samo da postignete ono što vi želite i da ostvarite očekivanu korist, bez ikakvog obzira na to kako se drugi zbog toga osećaju. Vi i vaši interesi će biti na prvom mestu.

U snu klati životinje za prehranu

Ukoliko ste sanjali da koljete životinje kako biste ih jeli, uskoro biste mogli zamoliti neke ljude da vam izađu u susret i da pomognu svojim zalaganjem da ostvarite nešto što vam je veoma važno. Ta pomoć će vam biti od presudnog značaja jer bez nje nećete moći doći do svog cilja. Međutim, ta pomoć će predstavljati određenu žrtvu ljudi od kojih ćete je tražiti i to nikako ne smete smetnuti s uma.

Sanjati da ste pobegli s klanja

U slučaju da ste u snu izbegli klanje tako što ste pobegli od svojih ubica, na javi vas očekuje veliki uspeh u svemu što u narednom periodu budete radili. Uspećete rešiti sve probleme na koje ćete nailaziti i lako ćete se snalaziti u svakom poduhvatu. Ostvarićete mnoge planove koje ste sebi zacrtali i bićete veoma srećni zbog toga.

Kada sanjate da ste otišli s mesta klanja jer niste želeli da to gledate, to znači da ćete na javi odbiti da učestvujete u nečemu s čim se nikako ne slažete. Nećete hteti da budete deo jedne priče za koju smatrate da je potpuno pogrešna i destruktivna. Ako ih ne možete sprečiti, bar nećete u tome učestvovati.

Sanjati da ste sprečili klanje

Ako ste u svom snu sprečili neko klanje, u narednom periodu biste mogli uspostaviti lepe odnose sa jednom osobom i potruditi se da pomirite nekoga ko je duže vreme u svađi. Moguće je da ćete uspeti na pravi način saslušati i jednu i drugu stranu, a onda izvući najbolje moguće rešenje iz te situacije i tako pomoći da se reše neke ozbiljne svađe.

U snu plakati nad zaklanom žrtvom

Ukoliko ste sanjali da plačete nad zaklanom žrtvom, u stvarnom životu biste se mogli zbog nečega mnogo pokajati. Biće vam teško što nećete moći ispraviti ono što je rečeno ili urađeno i što ćete morati živeti sa tim saznanjem. Moraćete pronaći dovoljno snage da nastavite dalje i da se pomirite s tim.

Spasiti u snu nekoga od klanja

U slučaju da ste nekoga spasili od klanja, to znači da ćete uskoro pronaći izlaz iz nekog problema i da nećete morati poduzimati nikakve drastične mere kako biste to rešili. U poslednji čas će sve doći na svoje mesto i neće izazvati nikakve loše posledice.

Sanjati da vam je muka od gledanja klanja

Kada u snu osetite mučninu od gledanja klanja, to znači da na javi više ne možete podnositi neke nepravde i loše postupanje prema određenim osobama. Smatrate da sve ima svoj plafon i da je ova situacija upravo dosegla svoj.

Sanjati da ne možete nekoga da zakoljete

Ako ste u snu videli da ne možete nekoga zaklati, to znači da na javi nemate snage da se suočite sa onim što vas opterećuje i što vam pravi probleme. Nemate snage da donesete jasnu odluku i da presečete ono što vas sputava u vašem napredovanju kroz život.

Videti u snu da vas neko prisiljava da koljete

Ukoliko ste sanjali da vas neko prisiljava da koljete, to znači da se osećate neslobodno i pod stalnim pritiskom i očekivanjima drugih osoba. Stalno pokušavate uraditi nešto što će zadovoljiti osobe koje vas okružuju, a da to uopšte nije ono što vi zaista želite.

U snu videti klanje više životinja

Kada sanjate da je zaklano više životinja, na javi vas očekuje prekid nekog prijateljstva i izlazak iz jednog kruga ljudi s kojima ste se intenzivno družili. Shvatićete da su vas ti ljudi na neki način izdali i da im više nikada ne možete verovati kao ranije.

Sanjati da vodite nekoga na klanje

Videti u snu da nekoga vodite na klanje znači da ste svesni svojih loših namera prema jednoj osobi i da vas to proganja. Skovali ste plan kako da nekoga prevarite i ostvarite korist za sebe, ali vam vaša savest zbog toga ne da mira. Bilo bi dobro da još jednom razmislite o svojim namerama i da ih na vreme promenite.

Videti u snu da vas neko vodi na klanje

Sanjati da vas neko vodi na klanje znači da se morate dobro pobrinuti za sebe i da morate biti vrlo oprezni u narednim danima. Moguće je da vam neko sprema neku klopku i da se trudi da u nju što pre upadnete. Ne poveravajte se nikome i ne dopuštajte da vas neko zavede svojom slatkorečivošću i ljubaznošću. Svako preterivanje i navaljivanje je odmah sumnjivo i to vam mora biti jasno.

Mirno gledati klanje u snu

Ako ste mirno gledali klanje u snu, na javi ste se pomirili sa onim što vam se dešava i nemate nimalo snage da se dalje borite za sebe. Vi ste se predali svojoj sudbini i ne planirate više ništa poduzimati da je promenite ili prilagodite.

U snu odbiti da koljete

U slučaju da ste sanjali kako odbijate da koljete, u narednom periodu ćete nekome jasno staviti do znanja da niste ničija marioneta i da čvrsto stojite iza svojih odluka. Tražićete od svoje okoline da poštuje vaše izbore i da se ne meša u vaš život. Vi najbolje znate šta je za vas dobro i šta stvarno želite, pa nema nikakve potrebe da vam to drugi govore ili nameću.