Sanovnik » Sanjati » G » Šta znači sanjati gusku?

Šta znači sanjati gusku?

Guske su oduvek simbol za glupost pa se zato često čuje da neko za nekoga kaže „baš je guska“. Međutim, guske su, takođe, simbol i za brojnost, ali i za prgavost. Nije redak slučaj da guske, a pogotovo gusani, poteraju nekoga glasno šišteći, ali i da ga ugrizu.

S obzirom da postoje i divlje guske i da su one ptice selice, snovi o guskama mogu imati značenje promene i prilagođavanja, jednako kao i tračanja ili pričanja gluposti. Takođe se mogu odnositi na nekakvu mnogobrojnost i udruživanje.

U sanovnicima su snovi o guskama najvećim delom negativno okarakterisani, ali postoje i oni snovi o guskama koji imaju pozitivno značenje. Naravno da su detalji sna odlučujući u konačnoj odluci davanja predznaka.

Sanjati guske

Ako ste sanjali guske, na javi vas mogu očekivati besposličarenje i ubijanje vremena u društvu koje rado ogovara. Isto tako je moguće da će vas u narednom periodu izdati neko kome verujete i da ćete prolaziti kroz neke prepirke i svađe. Ovakav san može nagoveštavati porodična okupljanja, ali i vaš veliki inat prema nekome ili nečemu. Takođe je moguće da ćete zbog nečega biti uplašeni i da ćete se morati prilagođavati promenama.

Videti u snu bele guske

Ukoliko ste sanjali bele guske, u bliskoj budućnosti vas očekuje devojačko ili momačko veče i priprema za svadbeno veselje. Verovatno ćete provesti opušteno i bezbrižno vreme sa svojim prijateljima, ne razmišljajući mnogo ni o čemu važnom. Trudićete se da budete što šašaviji i da se dobro zabavite.

Videti sive guske u snu

U slučaju da ste sanjali sive guske, taj san ukazuje na mogućnost da ćete uskoro dobiti neke vesti koje će vas iznenaditi. Moguće je da će navedene vesti stići iz daleka i da će vas navesti da u svoj život uvedete neke bitne promene. Vesti mogu biti i dobre i loše, ali im se nikako nećete nadati i imaće veliki uticaj na nastavak vašeg života.

Sanjati crne guske

Kada u snu vidite crne guske, to znači da biste u narednim danima mogli pokazati određenu dozu arogancije prema jednoj osobi. Moguće je da ćete se u trenutku osetiti važnima i da ćete nekome hteti pokazati da ste iznad njega, ali to nikako neće biti potrebno, a ni na mestu. Takvim svojim ponašanjem ćete samo dokazati svoju glupost i plitkost, umesto određenog dostojanstva.

Videti u snu šarene guske

Ako ste u snu videli šarene guske, u stvarnom životu se nećete moći odlučiti oko nečega i potražićete savet osoba iz svoje okoline. Pripazite čije savete prihvatate jer su neke osobe nedobronamerne i „šarene“, a pred vama izigravaju veliku brižnost. Uz sve to, nisu ni naročito mudre da bi vam mogle dati koristan savet.

U snu videti divlje guske

Ukoliko ste sanjali divlje guske, u narednim danima vas očekuju neke promene i prilagođavanja. Moguće je da ćete menjati svoju adresu, bilo da se selite u drugi stan ili u drugi grad. Nije isključeno da ćete se preseliti i u drugu državu u potrazi za boljim životom, ali i kako biste iskoristili neke povoljne prilike koje se nađu pred vama.

Videti velike guske u snu

U slučaju da ste u snu videli velike guske, to je dobar znak. Takav san upućuje na mogućnost dobijanja nasledstva ili na lako sticanje bogatstva. Nešto bi se moglo desiti što će vam otvoriti odličnu priliku za zaradu i što će vas u kratkom roku izvući iz mnogih finansijskih problema. Budite pametni i dobro promislite pre nego što bilo šta poduzmete kako ne biste upropastili tako dobru priliku.

Sanjati male guske

Kada u snu vidite male guske, to znači da ćete na javi oko nečega biti vrlo sitničavi. Moguće je da ćete se prilično nerazumno ponašati i da ćete biti nepristupačni za dogovore i kompromise. Morate shvatiti da obe strane žele dobiti ono što im je važno, ali da isto tako moraju biti spremne da popuste oko manje važnih sitnica, jer su to sitnice.

U snu videti gusku s guščićima

Ako ste sanjali gusku s mladima, u narednom periodu vas očekuju lepe vesti o prinovi u porodici. Moguće je da ste na to dugo čekali i da će ovo biti razlog velikog slavlja. Želećete svima objaviti svoju sreću i podeliti je s dragim osobama. Opustite se i uživajte u svojoj radosti.

Sanjati gusana

Ukoliko ste u snu videli gusana, na javi bi vas jedna osoba mogla verbalno napasti. Moguće je da ćete biti zatečeni ovakvim njenim postupanjem i da vam neće biti jasno šta je dovelo do njene ljutnje. Svakako ćete pokušati da se odbranite i da objasnite svoju stranu priče, kao i da malo spustite tenziju koja je nepotrebno nastala.

Videti u snu da vas je gusan ugrizao predstavlja upozorenje na neke ljude oko vas. Moguće je da su te osobe naizgled mirne i fine, ali da uopšte nisu tako bezazlene. Nemojte ih izazivati jer biste se mogli mnogo iznenaditi jačinom njihove ljutnje i besa.

U snu videti da guske lete

U slučaju da su u vašem snu guske letele, to ukazuje na sigurnu mogućnost napredovanja u skoroj budućnosti i na uspon na svim životnim poljima. Imaćete dobre prilike da svoj život organizujete onako kako to želite i da unapredite mnoge njegove segmente. Biće to plodan period za vas pa ga dobro iskoristite.

Sanjati da guske plivaju

Kada u snu vidite da guske mirno plivaju, to znači da u vašem životu neće biti bitnijih promena u narednom periodu. Sve će teći po ustaljenom principu, bez bitnijih oscilacija i nećete imati većih razloga za brigu. Ovo, naravno, znači i da neće biti nikakvih posebnih prilika za napredovanje, ali neće biti ni nazadovanja.

Sanjati da guske jedu

Ako ste sanjali guske koje jedu, uskoro biste mogli upasti u neko loše društvo koje se hrani zlobnim pričama i lokalnim tračevima. Možda bi bilo najbolje da zastanete i ozbiljno razmislite o smislu takvog druženja te da se setite kako ćete kad-tad i sami doći na „naslovnu stranu“ takvih osoba. Zapitajte se da li vam to uopšte treba.

Videti u snu da vi hranite guske

Ukoliko ste sanjali da vi hranite guske, u bliskoj budućnosti biste mogli steći lepu ušteđevinu. Moguće je da ćete na mudar način početi štedeti i da ćete uspeti sakupiti lepu svotu u svojoj „kasici“. To će vam biti dokaz da se sve može samo kad se dobro isplanira i organizuje.

Sanjati da vas guske napadaju

U slučaju da su vas u snu guske napale, na javi biste mogli biti meta napada nekih besposlenih žena koje će na taj način lečiti svoju dokonost. Ne obraćajte pažnju na ono što budu govorile, nemojte im se opravdavati i jasno im recite da gledaju svoja posla. To je ono što će ih najviše zaboleti.

U snu videti guske u jatu

Kada u snu vidite guske u jatu, to znači da ćete u bliskoj budućnosti ostvariti jedinstvo i učvrstiti slogu u svojoj porodici. Ako je ranije i bilo nekih trzavica i nesporazuma među njenim članovima, to će se izgladiti, rešiti i zaboraviti. Shvatićete koliko ste jedni drugima važni i koliko ste jaki kada ste složni.

U snu videti da guske leže/odmaraju

Ako ste sanjali guske koje su odmarale, to znači da ćete na nešto uzalud gubiti vreme, a ništa nećete postići. Sve će biti u zastoju i moraćete čekati da se stvari pokrenu onda kada za to bude vreme. Najbolje će biti da se ne nervirate, nego da popustite nervozu i sačekate da sve dođe na svoje mesto. Tada će ići glatko što god da budete pokrenuli i moći ćete nadoknaditi izgubljeno vreme.

Videti u snu gusku na jajima

Ukoliko ste sanjali da guska leži na jajima, u bliskoj budućnosti možete očekivati neko iznenađenje. Nešto dobro će se „izleći“ iz onoga što ste do sada radili i vi ćete biti iznenađeni tim rezultatima. Naravno da ste se nadali najboljem, ali ovo će vas ipak iznenaditi i mnogo obradovati.

Sanjati da zovete guske

U slučaju da ste u snu dozivali guske, to ukazuje na mogućnost da u narednom periodu donesete neku lošu odluku. Možda nećete imati sve potrebne informacije ili nećete detaljno razmisliti o nečemu, ali vaša odluka neće biti baš najbolja za ono o čemu bude bilo reči. U prvi mah vam to neće biti jasno, ali kasnije ćete i sami uvideti svoju grešku.

Sanjati da terate guske

Kada u snu terate guske i odbijate ih od sebe, to znači da biste se uskoro mogli rešiti nekoga ko je mnogo dosadan i naporan. Verovatno ste već pokušavali na neke suptilnije načine određenoj osobi pokazati da ne želite njeno društvo, ali to nije urodilo željenim plodom. Sada ćete morati poduzeti konkretnije radnje i jasno joj staviti do znanja šta mislite.

U snu peći gusku

Ako ste sanjali da pečete gusku, na javi biste mogli pokazati veliko strpljenje oko nečega. Moguće je da ćete se veoma potruditi da nešto dobijete upravo onako kako želite i neće vam biti nikakav problem da to strpljivo sačekate.

Jesti gusku u snu

Ukoliko ste sanjali da jedete gusku i da je guska ukusna, to ukazuje na mogućnost da budete zadovoljni nečijim ponašanjem prema vama. Neko bi vam uskoro mogao ukazati određenu dozu poštovanja i to bi vam moglo veoma goditi. Osetićete se važnima i cenjenima i shvatiti da još uvek imate šta za dati.

U slučaju da ste u snu jeli gusku i da vam se nije svideo njen okus, na javi biste mogli biti razočarani nečim. Moguće je da neke stvari nikako nećete moći „prežvakati“ i da će vam biti teško da se pomirite s njima.

U snu zaklati gusku

Kada sanjate da ste zaklali gusku, to znači da ćete oko nečega u stvarnom životu biti vrlo rigorozni. Moguće je da ni pod koju cenu nećete hteti pristati na nešto ili da nećete nekome nešto hteti dozvoliti. Verovatno ćete zbog toga imati zategnute odnose sa nekim osobama, ali vama to neće biti važno.

Sanjati da čupate gusku

Ako ste u snu čupali gusku, u bliskoj budućnosti vas očekuje sukobi sa bliskim osobama. Moguće je da ćete doći u loše odnose zbog nekih gluposti i sitnica, ali bi se to moglo zakomplikovati ako ne budete dovoljno razumni. Nemojte sve uzimati srcu i ponekad i vi popustite pa ćete mnogo brže naći zajednički jezik.

Kupovati guske u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete gusku, na javi biste mogli biti prevareni. Moguće je da ćete verovati da dobijate ono što ste tražili i što očekujete, ali će vam neko podvaliti nešto sasvim drugo i mnogo lošije. Biće vam teško da to ispravljate, ali ćete biti uporni u tome i na kraju ćete i uspeti.

Prodavati guske u snu

Ukoliko ste u snu prodavali guske, u narednom periodu biste mogli bezbrižno besposličariti. Moguće je da ćete ostaviti sve obaveze po strani i za sebe obezbediti odmor koji vam je odavno potreban. Shvatićete da se niko drugi neće pobrinuti za vas ako to vi sami ne uradite za sebe.

U snu poklanjati guske

U slučaju da ste sanjali da vi nekome poklanjate guske, u stvarnom životu biste mogli pokušati otplatiti nečiji dug i tako pomoći toj osobi. Biće vam žao da gledate kako se neko pati i pokušaćete naći način da smanjite tu patnju na minimum.

Videti u snu da vama neko poklanja guske predstavlja nečiji način da vam pokaže svoju dobru volju. Moguće je da će jedna osoba nečim pokušati da vam stavi do znanja da nije ljuta i da želi nastavak druženja.

Sanjati da guske spavaju

Kada u snu vidite da guske spavaju, to znači da ćete na nešto morati malo čekati. Verovatno će se desiti da ste na nešto računali kako da je već tu, ali će se ispostaviti da vam ta računica nije dobra. To ne znači da nećete dobiti to što želite, ali znači da ćete morati biti strpljivi i sačekati da se stvari „probude“.

Sanjati mrtve guske

Ako ste sanjali mrtve guske, u bliskoj budućnosti vas očekuju neki gubici i promašaji. Moguće je da će se promeniti određeni uslovi i da ćete morati drugačije postupati, a to će vas odvesti u neke gubitke. Shvatićete da je sve zajedno bilo promašeno, ali nećete moći ništa promeniti. Srećom, to neće biti velik gubitak i takvo stanje neće biti dugotrajno.

Videti u snu debele guske

Ukoliko ste u snu videli debele guske, na javi ćete konačno naplatiti neka dugovanja. Moguće je da ćete uspeti doći do onoga što odavno potražujete, ali vam je uporno bilo nedostupno. Sada će se stvari promeniti u vašu korist i vi ćete se pozitivno iznenaditi.

Videti mršave guske u snu

U slučaju da ste sanjali mršave guske, to ukazuje na mogućnost da u narednim danima budete previše rasipni. Možda biste trebali malo više povesti računa o svojim izdacima da ne biste na kraju bili neprijatno iznenađeni. Sigurno vam ne trebaju dugovi koji su nastali iz čiste gluposti i razbacivanja.

U snu videti guske na selu

Kada sanjate da su guske na selu, to znači da ćete u bliskoj budućnosti nešto postaviti na pravo mesto. Konačno ćete se uozbiljiti i nečemu naći vreme i mesto koje tome i priliči. Shvatićete da ste se ponašali prilično nezrelo i da ste na taj način drugima zadavali mnoge glavobolje, ali ćete na to staviti tačku.

U snu videti guske u parku

Ako ste u snu videli da su guske u parku, to znači da biste se u narednom periodu mogli prilično distancirati od nekih osoba i svesti vaše druženje na čistu povremenu formalnost. Moguće je da ćete kod određenih osoba uočiti ponašanje koje vam se nikako ne dopada i koje želite zaobići pa ćete te ljude poslati dalje od sebe u neku „neutralnu“ zonu.

Sanjati guske pored reke ili jezera

Ukoliko su u vašem snu guske bile pored neke vode, na javi biste sebi mogli postaviti visoke ciljeve i veoma se potruditi da do njih dođete. Nećete se ustručavati da potražite pomoć kada vam baš zapne, ali ćete sve to nastojati ostvariti vlastitim snagama.

Videti u snu da su vam guske ušle u dvorište

U slučaju da ste sanjali kako su guske ušle u vaše dvorište, to ukazuje da vas u stvarnom životu očekuje dolazak nekih gostiju koje biste radije izbegli. Vi niste osoba koja voli besmislene sedeljke i isprazne razgovore pa nećete baš raširenih ruku dočekivati takve goste.

U snu čuti šištanje gusaka

Kada u snu čujete šištanje gusaka, to znači da biste se u idućim danima trebali pripaziti jer biste mogli biti u nekoj opasnosti.  Moguće je da ćete imati problema u saobraćaju ili da ćete se naći u nekoj manjoj kućnoj nezgodi pa zato budite vrlo oprezni i ne žurite nigde.

Sanjati povređene guske

Ako ste u snu videli povređene guske, vrlo je moguće da će na javi biti povređen nečiji ponos i da će to teško podnositi. Pokušajte na prihvatljiv način objasniti svoju odluku i pokazati da čvrsto stojite iza nje bez obzira što se to drugima ne sviđa.

Videti u snu da se guske tuku

Ukoliko ste sanjali da se guske međusobno tuku, u skoroj budućnosti možete očekivati da će „pući tikva“ u nekim krugovima koji su do sada bili nerazdvojni. Nakon toga će postati jasno vidljivo da su ih do sada zajedno održali samo pojedini sebični interesi.

Videti u snu da guske odlaze na jug

U slučaju da su u vašem snu guske odlazile na jug, to znači da ćete se morati pomiriti sa nekim nestajanjem. Nešto ćete morati pustiti iz svog života i moraćete shvatiti da sve ima svoje cikluse i faze na koje ne možemo uticati.

Sanjati da se guske vraćaju sa juga

Kada u snu vidite da se guske vraćaju sa juga, to znači da ćete za nešto dobiti novu priliku i da ćete moći početi iz početka. Možda ste se već bili pomirili s tim da ništa nećete uspeti napraviti onako kako ste to bili zamislili, ali ćete se ipak prijatno iznenaditi kada vam se ukaže ova prilika.

Sanjati da guske nose jaja

Ako ste sanjali da guske nose jaja, u bliskoj budućnosti ćete postaviti dobre temelje za nešto. Nećete pogrešiti ako poslušate svoju intuiciju i ako se budete vodili vlastitim iskustvom bez obzira šta vam drugi budu govorili.

U snu uloviti gusku

Ukoliko ste sanjali da ste ulovili gusku, to znači da ćete na javi u nečemu odneti pobedu. Bićete uverljivo nadmoćniji od nekoga s kim se budete nadmetali i neće biti bojazni da izgubite to za šta se budete borili. Samo se oslonite na svoju procenu.