Sanovnik » Sanjati » K » Krava 🐄 – šta znači sanjati kravu?

Krava 🐄 – šta znači sanjati kravu?

U današnje vreme, retko ko razmišlja o kravama 🐄. Deca najčešće misle da mleko dolazi iz tetrapaka i nemaju pojma kako krava izgleda. Gradski život ubija svaku mogućnost da se doživi priroda iz prve ruke. Srećom, kad krenu u školu ili vrtić, uče nešto i o domaćim životinjama, pa im neke stvari postaju jasnije.

Koliko je krava bila važna životinja govori i to da je nekada davno seljak bio bogat onoliko koliko je krava imao. Ako se bolje razmisli o tome, biće jasno i zašto je bilo tako. Mnogo krava je značilo i mnogo mleka, a to je značilo da niko u porodici neće biti gladan, jer to mleko  mogu iskoristiti na više načina, kao i prodati višak. Naravno, uz kravu je svake godine obavezno dolazilo i tele, pa je i to bilo bitno. A ko god je mogao hraniti toliko krava, znači da je imao dovoljno zemlje i plodova na njoj.

Krava je bila pojam sreće i izvor bogatstva, pa zato još uvek koristimo izraz „krava muzara“ za nešto što je dobar izvor prihoda. Kolika je važnost pridavana ovoj životinji, govori nam i to što je krava u nekim delovima sveta smatrana svetom životinjom i bilo je zabranjeno ubijati je. Poistovećivana je sa majkom i hraniteljicom jer daje mleko i blaga je po prirodi. Mnoge boginje su prikazivane u njenom obličju ili samo sa kravljim rogovima.

Kako je krava polako nestajala iz našeg okruženja, tako su i snovi o njoj bivali ređi. Danas retko kad sanjamo kravu. Deca će možda sanjati ljubičastu kravu Milku sa omiljene čokolade, ali teško da će im u snove doći neka prava i  „normalna“ krava. Izuzetak su ona deca koja imaju baku i deku negde na selu, a oni imaju ovu životinju u svom domaćinstvu.

Ipak, kada vam se u snove „uplete“ neka krava, pa još ako je lepo debela i pitoma, možete se početi radovati, jer takva krava u snovima znači bogatstvo i blagostanje. Tumačenja snova o kravama su pretežno pozitivna i predstavljaju uspeh, ali mogu imati i neka negativna značenja, što, naravno, zavisi od toga kako ste sanjali tu kravu. Nije isto ako se krava u snovima teli i ako je bolesna i umire. To je potpuno jasno.

U svakom slučaju, i bez obzira što više nije često sanjan pojam, ako ste u svojim snovima videli kravu, potražite neko od naših objašnjenja koje smo preneli iz starih sanovnika i povezali sa modernim tumačenjima.

Videti kravu u snu

Ukoliko ste u snu videli zdravu kravu, možete se opustiti i biti radosni jer vas u skoroj budućnosti očekuje mnogo sreće i blagostanja. Ostvarivaće vam se planovi i imaćete lepe porodične trenutke. Krava u snu je simbol bogatstva, ali i majčinske ljubavi, brige i blagosti, pa ćete sigurno i vi nešto od ovoga osetiti u narednom periodu.

Sanjati da vodite kravu

Ako ste sanjali da vodite svoju kravu, sve što ste do sada započeli na poslovnom ili porodičnom planu, biće sprovedeno kako ste i zamislili. Imate jasne ciljeve i jasnu viziju u kom smeru trebate ići i toga se i držite. Sigurni ste u sebe, sposobno sve vodite prema cilju i ostvarenje je neizbežno.

Ukoliko ste sanjali da vodite tuđu kravu, uskoro će vam biti ponuđeno da za nekoga odradite neki posao. Drugi su vas ocenili kao sposobnu osobu u koju se mogu pouzdati i žele vam prepustiti odluke u vezi posla ili nekih porodičnih pitanja.

Hraniti kravu u snu

Kada sanjate da hranite svoju kravu, a ona lepo i zdravo izgleda, znači da ste na dobrom putu i da tako trebate nastaviti. Ono što ste do sad radili, biće dopunjeno i umnoženo, a to će vam se vratiti u obliku ostvarenja dobitka ili nekog rešenja problema sa kojim se susrećete. Uskoro ćete videti isplativost onoga što ste do sad poduzeli.

Ako ste u snu hranili slabu kravu koja nije najbolje izgledala, moguće je da ćete morati promeniti pristup i način na koji radite nešto što vam je važno, jer do sada nije dalo dobre rezultate. To što pokušavate da „nahranite“ i poboljšate posao, neće imati pozitivne efekte ako nešto ne promenite u radu.

Ukoliko ste u snu hranili tuđu kravu, uskoro ćete biti u prilici da pomognete nekome od bližnjih da poboljšaju svoju materijalnu situaciju, ili ćete  im pomoći nekim dobrim i mudrim savetom, a oni vam to neće zaboraviti. Indirektno ćete i sami od toga imati koristi i to ćete na kraju i osetiti.

Sanjati da čistite oko krave

Ako ste u snu čistili oko svoje krave, u narednom periodu vas očekuje rešenje problema koji su vam zadavali brige i otvaranje puta ka nesmetanom ostvarenju ciljeva koje ste postavili. Otklonićete sve poteškoće i uskoro ostvariti dobit. Ako ste imali porodičnih problema, konačno se otvara put ka jasnom sagledavanju situacije i pozitivnom rešenju.

U slučaju da ste sanjali da čistite oko tuđe krave, očekuje vas iznenadno saznanje koje će pomoći vašem prijatelju da postavi stvari na svoje mesto i ostvari ono za šta se vredno zalaže. Vi ćete mu velikodušno pomoći, a on će vam to uzvratiti prvom prilikom.

Gledati u snu kako krava izbacuje izmet/balegu

Ukoliko ste u snu videli tuđu kravu koja izbacuje balegu, pred vama je neki veoma srećan događaj. Bićete pozvani na neko veselje kojem ćete se veoma obradovati. Možda će neko od članova vaše porodice iznenada imati dobar razlog za slavlje, a vi ćete u tome učestvovati.

Ako ste sanjali svoju kravu koja izbacuje izmet, ubrzo vas očekuje nenadani dobitak koji će vas veoma obradovati. Biće to nešto čemu se nikako niste nadali, pa će i radost zbog dobitka biti veća.

U slučaju da ste u snu skupljali kravlji izmet lopatom ili nečim drugim, ubrzo će vam se umnožiti sve što dobijete i zaradite, a okolina će vam odati priznanje na snalažljivosti i sposobnosti.

Milovati kravu u snu

Ukoliko ste u snu milovali svoju kravu i tepali joj, imaćete veoma lepe trenutke sa svojom porodicom. Ako ste u braku ili vezi, obnovićete one lepe osećaje koje ste imali jedno prema drugom na početku veze ili braka i ponovo shvatiti da ste mnogo toga dobrog zajedno postigli. Ako ste sami, tj. niste u vezi ili braku, bićete zadovoljni svojim položajem u porodici i odnosima sa njenim članovima, a shvatićete i koliko ste lepo povezani jedni s drugima.

Kada sanjate da milujete tuđu kravu, znači da će vas obradovati saznanje o uspehu nečega što ste radili zajedno sa drugima, a donelo vam je nova prijateljstva i lepu dobit. I ostali će se jednako tako osećati i želeće da nastavite zajednički rad.

Sanjati kravu koja pase

Ako ste sanjali svoju kravu koja mirno pase, očekuje vas lepši i bolji život u skoroj budućnosti, a vi nećete morati mnogo da se mučite da biste do njega došli. Jednostavno, stvari će se same od sebe tako složiti i ići vama u korist, vaše je samo da ih sledite.

U slučaju da ste u snu videli svoju kravu kako nemirno pase, ometaju je mušice ili nešto drugo, znači da ćete morati uložiti malo ličnog truda da biste došli tamo gde želite. Prilike će biti tu i moći ćete ih iskoristiti, ali ćete morati dobro promisliti kada i kako da postupate da ne biste pogrešili.

Ukoliko ste u snu videli da pase tuđa krava, očekuje vas dolazak neke vesti koja će vam pomoći da ostvarite napredak u vlastitom životu, ali ćete u tome ovisiti o drugim ljudima. Ako je krava u snu mirno pasla, brzo ćete naći zajednički jezik i postići napredak. Ako je bila nemirna, imaćete manjih trzavica u odnosima sa tim ljudima, ali ćete ipak uspeti u onom što naumite.

Musti kravu u snu

Kada sanjate da muzete nečiju kravu, u narednom periodu vas očekuje odličan priliv novca preko drugih ljudi. Isplatiće vam se neka ulaganja koja ste imali preko posrednika ili ćete ostvariti dobitke preko članova porodice. Kako god bilo, novac vam stiže.

Ako ste u snu muzli vlastitu kravu, višestruko će vam se isplatiti nešto što ste radili ili u šta ste ulagali u prethodnom periodu. Novac će vam doći kao isplata za taj rad ili kao nova investicija u nešto. Moguće je čak da odete u inostranstvo i tako ostvarite veći dobitak.

Pojiti kravu u snu

Kada sanjate da pojite svoju kravu, znači da će vam se konačno ukazati prilika da ispoljite i ostvarite svoje talente koji su još sakriveni. Ako lepo pevate, pišete, glumite, možda nešto izrađujete i slično, a niste to uspevali unovčiti, sada ćete imati takvu priliku. Samo napred.

Videti u snu da pojite tuđu kravu, znači da ćete uskoro imati priliku da pomognete u jednoj humanitarnoj akciji i to će vam doneti veliko zadovoljstvo. Radost nakon vlastitog doprinosa i pomoći drugima, ostaviće veliki trag na vama i promeniti vam neke poglede na život.

Sanjati kravu koja se teli

Ako ste sanjali da se krava teli, možete biti mirni u pogledu skore budućnosti. Sve što ste poduzimali i radili, urodiće plodom, a sve vaše nade će biti ostvarene. Konačno ćete dobiti nagradu za vredan rad i trud u životu. Ako ste slučajno imali porodičnih problema, svo vaše zalaganje da se oni reše, biće nagrađeno i moći ćete uživati sa svojim najmilijima.

Čuti u snu da krava muče

Ukoliko ste čuli da krava muče u snu, dobićete nenadane goste kojima ćete se obradovati. Biće to lep susret sa nekim s kim se niste neko duže vreme videli, a s kim uvek imate mnogo toga da podelite.

Videti u snu da krava beži

Ako ste sanjali da vam je pobegla krava, u narednom periodu vas očekuju manji gubici i razočarenja. Nećete uspeti naplatiti ono što ste radili, a vaši porodični problemi neće biti rešeni onako kako ste zamislili. Sve za što ste se do sad zalagali, biće usporeno, odloženo ili izgubljeno, zavisno od toga o čemu se radi.

U slučaju da ste u snu videli kako beži tuđa krava, imaćete neugodnu situaciju sa nekim iz okoline jer će se vaše zalaganje da nekome pomognete pogrešno protumačiti i vi ćete zažaliti što ste se uopšte mešali u to. Ponekad je bolje dobre namere ostaviti za sebe.

Sanjati kravu u štali

Ako ste u snu videli kravu u štali, a ona je bila zdrava i lepa, možete biti mirni. U narednom periodu vas očekuje zdravlje i blagostanje u kući i porodici. Biće to miran i srećan period, sa mnogo ljubavi i razumevanja među članovima porodice.

U slučaju da ste sanjali slabu kravu u štali, znači da ćete se morati pobrinuti da vam porodica lepo funkcioniše tako što ćete se morati više zalagati i učestvovati u njihovom životu. Nedovoljno ste prisutni i to vam zameraju vaši ukućani.

Videti u snu kravu na livadi

Kada sanjate kravu na livadi, uskoro vas očekuje neki dobitak, lepa avantura i osećaj slobode koji ta avantura donosi. Imaćete priliku da pobegnete od svakodnevnice i da se „raspustite po livadama života“ onako kako se niste nadali.

Videti u snu kravu u dvorištu

Ako ste sanjali da vam je krava u dvorištu, to je dobar znak. Očekuje vas mnogo promena na bolje u narednom periodu života. Neke stvari su došle do samog ostvarenja i čekaju da ih uzmete. Osetićete uspeh i biti vrlo srećni.

Sanjati kravu koja luta

Ukoliko ste u snu videli neku kravu kako luta okolo, znači da niste sigurni kako da se postavite u nekoj situaciji. Imaćete određena iskušenja u narednom periodu, ali nećete biti spremni da na njih staloženo odgovorite. Zastanite malo, trezveno razmislite i donesite odgovarajuću odluku.

Videti u snu svezanu kravu

Ukoliko ste sanjali da je vaša krava svezana, imaćete neku borbu za ostvarenje svojih ideja, ali ćete teško uspevati da se izborite s drugim učesnicima rasprave. Na kraju ćete ipak dobiti ono što želite, ali će vas sve zajedno mnogo namučiti.

U slučaju da ste sanjali da je svezana tuđa krava, bićete pozvani da pomognete rešiti neku zavrzlamu vaših prijatelja. Odazvaćete se pozivu, ali ćete u to biti upetljani više nego što biste hteli i razmišljaćete da se povučete.

Videti u snu da krava leži

Ako ste sanjali da krava leži, a lepa je i zdrava, znači da vas uskoro očekuju naplate onoga što ste radili do sad, a još uvek nije ostvaren dobitak. Konačno ćete videti pozitivne rezultate tog rada.

U slučaju da je u snu krava koja leži slaba, moraćete duže vreme sačekati da biste došli do plodova svoga rada i uspeli izvući vlastiti novac.

Sanjati lepu debelu kravu

Ovakav san predstavlja mnogo napretka i blagostanja u narednom periodu života. Možete biti mirni i bez brige kada je bliska budućnost u pitanju.

Sanjati mršavu i slabu kravu

Ako ste u snu videli mršavu i slabu kravu, očekuje vas loš period i nedostatak novca. Moguće je i da ćete biti bolesni vi ili neko od članova vaše porodice. Pripazite na zdravlje i pričuvajte novac koji imate, kako se ne biste posle sa kajanjem setili ovog sna.

Sanjati kravu sa teletom

Ukoliko ste u snu videli zdravu kravu sa teletom, znači da ćete dobiti iznenadno priznanje i nagradu za svoj rad i zalaganje. Uskoro vas očekuje neki bonus, bilo na poslu ili u porodici, ali svakako će to biti nešto lepo čemu se niste nadali.

Videti u snu kravu sa velikim rogovima

U slučaju da ste sanjali kravu koja ima velike rogove, pričuvajte se nekih nemoralnih radnji i poslova, da vam se ne bi obili o glavu i „naboli vas na svoje rogove“. Neke stvari nisu vredne rizika niti vlastitog mira.

Tući kravu u snu

Ako ste sanjali da tučete svoju kravu, znači da se u narednom periodu trebate pripaziti da ne upadnete u neka dugovanja kojih se nećete moći lako rešiti. Ne uzimajte kredite za koje niste sigurni kakvi su ni kako ćete ih vraćati ili nešto slično tome.

U slučaju da ste sanjali kako tučete tuđu kravu, trebate biti oprezni u savetovanju drugih jer biste mogli biti uzrokom nečijeg novčanog gubitka i mnogih problema, a to biste teško podneli i vi i drugi.

Prodavati kravu

Ukoliko ste sanjali da prodajete svoju kravu, znači da ćete olako odustati od svojih ciljeva i želja zbog straha da ih nećete moći ostvariti. Ne dozvolite da vas strah od neuspeha spreči da uopšte pokušate ostvariti svoje snove. Biće vam žao ako ne probate dobiti ono što želite. Odustati možete uvek.

Ako ste u snu prodavali tuđu kravu, moglo bi se desiti da izneverite nečije poverenje i da vam zbog toga bude veoma žao. Pripazite na ono što obećavate i budite sigurni da ćete to moći ispuniti.

Kupovati kravu u snu

Kada sanjate da kupujete kravu, uskoro vas očekuje pametno i planirano ulaganje u svoju budućnost, bilo da se radi o školovanju, stručnom usavršavanju ili nečem drugom. Dobro ćete osmisliti svaki svoj korak i od toga imati velike koristi u budućnosti.

Sanjati da ste dobili kravu na poklon

Ako ste sanjali ovakav san, znači da vas očekuje pomoć bitnih i moćnih osoba u ostvarivanju onoga što planirate. Bićete iznenađeni kako će se stvari pozitivno odvijati u narednom periodu.

Poklanjati kravu u snu

Ukoliko ste vi u snu nekome poklonili kravu, na javi ćete imati važnu ulogu u nečijem životu i to će vam veoma mnogo značiti. Potrudićete se da ne razočarate neku osobu i daćete sve od sebe da budete od pomoći.

Ukrasti kravu u snu

U slučaju da ste sanjali kako kradete nečiju kravu, znači da ćete uskoro osetiti veliku zavist prema nečijem uspehu i sreći. Želećete isto to za sebe i nećete se moći odupreti osećaju ogorčenosti što niste na tuđem mestu.

Ako su u snu vama ukrali kravu, bićete suočeni sa zlobom i podmetanjem zavidnih ljudi. Neće biti lako da se zaštitite od ovakvih osoba, ali to ne znači da trebate posustati. Baš naprotiv, trebate nastaviti dalje uprkos njima.

Sanjati da čuvate kravu

Ukoliko ste sanjali da čuvate kravu, uskoro ćete dobiti nešto vredno što vam je ostavljeno u nasleđe. Bićete veoma iznenađeni ovim dobitkom i to će vas emotivno potresti, ali u pozitivnom smislu. Raznežićete se i evocirati mnoge uspomene.

U snu videti stado krava

Ako ste sanjali ovakav san, očekuje vas mnogo ljubavi i pažnje u okviru porodice. Imaćete punu podršku u onome što radite i veliku pomoć od svakog od njih. Osećaćete se blagosloveno.

Zaklati kravu u snu

U slučaju da ste sanjali ovakav san, to nije dobar znak. Imaćete mnogo iskušenja i problema u narednom periodu, a sve što ste do sad radili, sami ćete sabotirati svojom nepažnjom i nepromišljenošću. Budite veoma oprezni i dvaput razmislite pre nego što nešto poduzmete.

Sanjati mrtvu kravu

Ako ste u snu videli mrtvu kravu, to je vrlo loš znak. Bićete uzdrmani nekim vestima o gubitku novca ili o problemima u krugu porodice. Moguća je iznenadna bolest i gubitak nade na mnogim poljima. Biće ovo težak period za vas, ali će i on proći.

Sanjati belu kravu

Ukoliko ste u snu videli belu kravu, znači da će vam se uskoro desiti nešto što će vas potaknuti da posvetite mnogo više pažnje vlastitoj duhovnosti. Otvoriće vam se novi vidici i saznanja na polju duhovnog života.

Videti u snu šarenu kravu

U slučaju da ste sanjali šarenu kravu, postićete jedan lep dogovor koji će vam u mnogome promeniti život na bolje. Biće ovo pravo osveženje za vas.

Videti crnu kravu u snu

Ako ste sanjali crnu kravu, znači da se trebate pričuvati rasipnosti u narednom periodu, da ne biste žalili za onim što ste izgubili. Svaki dobitak je lep, ali ne može trajati večno, pa zato pazite kako ga trošite.

Sanjati ljubičastu kravu Milku

Ako ste sanjali kravu sa Milka čokolade, uskoro će vas obradovati neka lepa i simpatična stvar koja će vas emocijama vratiti u detinjstvo. Na trenutak ćete opet biti bezbrižno i razigrano dete.