Sanovnik » Sanjati » B » Buket – šta znači sanjati buket cveća 💐?

Buket – šta znači sanjati buket cveća 💐?

Još od pradavnih vremena, cveće ima posebno mesto u ljudskom životu. Ni jedna proslava ne prolazi bez cveća, ni jedan važan datum ni situacija. Cveće je prisutno i kada nekoga želimo obradovati i kada se za nešto želimo izviniti. Čak su i sahrane nezamislive bez cveća.

Koliko je prirodan poriv da cvećem prenesemo određenu poruku, govori i činjenica da deca instinktivno beru cveće i poklanjaju ga mami kako bi je obradovali i pokazali joj da je vole. Prave male bukete i prenose svoju ljubav.

U cveću se nalazi mnogo simbolike i ta simbolika se jasno vidi i u našim snovima. Kada sanjamo buket cveća, jasno je da se nešto bitno dešava u našem životu ili da mi to nešto doživljavamo kao važno. Buket cveća je cveće koje je umnoženo i koje ima mnogo veću snagu nego, na primer, jedan cvet pa je zato i njegova poruka mnogo jača.

Buket cveća u snovima predstavlja ljubav, sreću, napredak i mnogo lepih stvari koje očekuju onoga ko je to cveće sanjao. Naravno, ako se radi o uvelom buketu cveća, značenje je malo drugačije i ne može biti tako pozitivno. Međutim, većina snova u kojima se pojavljuje buket cveća predstavlja nešto napredno i lepo. Takav san najčešće nagoveštava nove početke, razbuktavanje ljubavi i napredak u karijeri.

Stari sanovnici i modernija tumačenja snova se slažu da je buket cveća pozitivan motiv u snovima, ali mu neki detalji mogu dati i negativno značenje. Srećom, takvi snovi su mnogo ređi od onih koji buketu cveća daju lepo značenje.

Sanjati lep buket cveća

Ako ste sanjali lep i svež buket cveća, u narednom periodu možete očekivati lepe događaje na svim životnim poljima. Moguće je da ćete se zaljubiti, možda stati na „ludi kamen“ ili obnoviti žar već postojeće ljubavi. Takođe je moguće da svoj život obogatite prinovom i da postanete roditelji. Na poslovnom planu možete očekivati napredovanje i dobijanje priznanja. Takođe je moguće da popravite svoje zdravlje i da pobedite neku bolest.

Sanjati uveo buket cveća

Videti u snu uveo buket cveća koji treba zaliti da bi ponovo bio lep znači da ste zanemarili neki deo svog života i da biste se morali intenzivnije time pozabaviti ako želite da vidite pozitivne rezultate. Morate biti aktivniji i pokazati više interesa za ono što vam se u životu dešava. Ne možete očekivati da drugi vode brigu o vama kao da ste dete.

Sanjati uveo buket cveća kojem nema pomoći znači da ste propustili neke dobre prilike u vašem životu i sada ih više ne možete nadoknaditi. Niste obratili pažnju na njih onda kada su bile na dohvat ruke, a sada su daleko iza vas i više nisu u vašem dometu.

Videti u snu buket lepog suvog cveća

Ukoliko ste sanjali buket suvog cveća, na javi vas očekuje dugovečnost nečega u što ste uložili mnogo truda. Ovaj san vam govori da će dugo trajati to za što ste se zalagali i da će vremenom dobiti jednu novu i zreliju notu. Bićete ponosni na svoje delo i moći ćete ga s ljubavlju pokazivati drugima.

Sanjati veliki buket cveća

U slučaju da ste u svom snu videli veliki buket cveća, u narednim danima ćete dobiti zahvalnost jedne osobe za nešto u čemu ste joj bili od velike pomoći. Vi ste osoba koja nesebično pomaže drugima kad god to može i ne očekujete ništa zauzvrat, ali vas uvek pozitivno dirne i obraduje kada neko pokaže koliko ceni vaš trud i dobru volju. To mnogo govori o toj osobi i daje vam potvrdu da se niste prevarili u svojoj proceni.

Videti mali buket cveća u snu

Kada u snu vidite mali buket cveća, to znači da će vas neke sitnice u budućnosti mnogo oraspoložiti i popraviti vam dan. Bićete puni pozitivne energije i ništa vas neće moći omesti u tom raspoloženju. Uživaćete u sitnicama koje vam je život priredio i bićete mu zahvalni zbog toga.

U snu kupovati buket cveća

Ako ste u snu kupovali buket cveća da biste sebe obradovali, u narednom periodu ćete mnogo ulagati u svoje obrazovanje i svoj napredak u svakom pogledu. Radićete na tome da budete bolja osoba prema drugima u svojoj okolini, da budete sposobniji u onome što radite i da u svakom pogledu popravite sliku o sebi i budete i sami zadovoljniji sobom.

Ukoliko ste sanjali da kupujete buket cveća za nekoga drugog, uskoro biste se mogli veoma potruditi da nekome ugodite i da pridobijete nečiju pažnju. Biće vam važno da ostavite lep utisak na nekoga i da toj osobi priredite mnogo ugodnih trenutaka. Nećete to raditi ni iz kakvog interesa, nego iz iskrene želje da učinite dobro toj osobi.

Videti u snu da neko kupuje buket cveća znači da će vas iznenaditi dolazak osobe koju dugo niste videli i koju ste mnogo poželeli. Obradovaćete se ovom susretu i uživati u druženju s tom osobom najviše što možete.

Poklanjati buket cveća u snu

U slučaju da ste sanjali kako vi nekome poklanjate buket cveća, u bliskoj budućnosti ćete se potruditi da obradujete svoju porodicu nečim što im je posebno važno. Shvatićete koliko malo vremena provodite zajedno i poželećete da im to nadoknadite nečim što će ih mnogo obradovati.

Kada u snu vidite da neko vama poklanja buket cveća, to znači da ćete uživati u onome što ste do sada postigli u okviru svoje porodice i da ćete na najlepši način dobiti potvrdu da ste odradili pravi posao na tom polju. Bićete srećni u krugu svojih najmilijih i ništa vam više neće trebati.

Videti u snu da neko poklanja buket cveća drugoj osobi znači da biste uskoro mogli biti pozvani na svadbu ili neki drugi lep događaj. Neko će odlučiti da svima objavi svoju ljubav i sreću, a vi ćete tome prisustvovati.

Sanjati da pravite buket cveća

Ako ste sanjali da pravite buket od cveća koje ste sami nabrali, u narednim danima ćete se potruditi da vlastitim snagama i bez ičije pomoći postignete nešto što vam je mnogo važno. U tome ćete i uspeti, a vaša sreća će biti nemerljiva. Neće toliko biti u pitanju to što nikome nećete biti ništa dužni, koliko će vam biti važno to da ste uspeli vlastitim snagama doći do nečega.

Ukoliko ste u snu videli da pravite buket od cveća koje vam je neko doneo, na javi ćete postići dobre rezultate uz pomoć jedne osobe. Imaćete nesebičnu podršku te osobe i vi ćete joj biti mnogo zahvalni na tome. Cenićete njene savete i njeno bodrenje kroz celo vreme vašeg procesa rada.

Sanjati da berete cveće za buket

U slučaju da ste sanjali kako berete cveće da biste mogli napraviti buket, uskoro ćete ići na neko stručno usavršavanje. Moguće je da ćete polagati stručne ispite, da ćete odlaziti na neke seminare ili da ćete pohađati određene kurseve iz oblasti kojom se bavite. U svakom slučaju, svojim radom i ulaganjem u svoje znanje, zaokružićete lepu celinu u svom životu.

Baciti buket cveća u snu 

Kada sanjate da ste bacili buket cveća koji je uvenuo, to znači da ćete se pomiriti s nečim što je završilo i ispunilo svoju svrhu u vašem životu. Jasno vam je da život ide dalje i da u njemu postoje mnoge faze kroz koje moramo proći. Jedna od tih faza je upravo završila i vi ćete je mirno pustiti da ode.

Videti u snu da ste bacili svež buket cveća znači da ćete doneti jednu pogrešnu procenu i da ćete se zbog toga kasnije kajati. Moguće je da nećete biti svesni šta ste sve propustili i da će vas manjak informacija navesti da tako postupite, ali ćete zbog toga kasnije svakako zažaliti.

U snu staviti buket cveća u vazu

Ako ste sanjali da stavljate buket cveća u vazu, u narednom periodu ćete rešiti neka zdravstvena pitanja koja su vas duže vreme mučila. Pronaći ćete način da popravite svoje zdravlje i da postignete pravu meru kada je u pitanju vreme za rad i vreme za odmor. Konačno ćete se više posvetiti sami sebi i voditi računa o tome šta vam prija, a šta ne.

Zgaziti buket cveća u snu

Ukoliko ste sanjali da slučajno gazite buket cveća, na javi ćete napraviti neke propuste kojih nećete ni biti svesni. Tek naknadno ćete shvatiti šta se desilo, ali će tada biti kasno da nešto menjate i popravljate. Moraćete se pomiriti sa stanjem kakvo jeste i nastaviti dalje najbolje što možete.

U slučaju da ste u snu namerno gazili buket cveća, u narednim danima biste mogli biti vrlo ljuti zbog nečega što će se desiti. Vi ćete očekivati nešto sasvim drugo od onoga što će vam biti ponuđeno i to će vas mnogo iznervirati. Nećete se hteti pomiriti s takvim stanjem stvari i moguće je da ćete podići veliku halabuku zbog toga.

Sanjati da ste nekome vratili buket cveća

Kada sanjate da ste nekome vratili buket cveća, to znači da nećete dozvoliti da vas jedna osoba potkupi nekim jeftinim trikovima kako bi postigla ono što želi. Ta osoba će verovati da ste vi naivni i da vas lako može „preveslati“, ali će uskoro shvatiti da je pogrešila u svojoj računici. Nikome nećete dozvoliti da vas tek tako izmanipuliše, a pogotovo ne nekim priprostim ljudima.

Sanjati da tepate buketu cveća u snu

Ako ste u snu tepali buketu cveća i divili mu se, to znači da ćete na javi biti veoma zadovoljni nečim što ćete postići. Dobićete i više nego što ste očekivali, a za to ćete biti isključivo vi zaslužni. Uložićete maksimum svoje energije i truda u ono što vam je bitno pa će rezultati morati biti vidljivi.

Zamotavati buket cveća u snu

Ukoliko ste sanjali da zamotavate buket cveća u ukrasni papir ili celofan, na javi biste mogli poželeti da nešto sačuvate samo za sebe i da to sakrijete od drugih. Moguće je da će se raditi o nečemu za šta ćete biti uplašeni da bi drugi ljudi mogli to pokvariti, isprljati ili na neki drugi način oštetiti. Biće vam veoma važno da to sačuvate onakvo kakvo izvorno jeste i da ga niko drugi ne dotiče.

U snu dolivati vodu u buket cveća

U slučaju da ste u svom snu dolivali vodu u buket cveća, u narednom periodu ćete otkriti svoja skrivena osećanja jednoj osobi. Odvažićete se da otvoreno porazgovarate o tome i da bez ustezanja priznate ono što vam je na duši. Odlučićete da je bolje sve otvoreno reći i saznati šta druga strana o tome misli, nego stalno živeti u neizvesnosti.

Pisati u snu poruku uz buket cveća

Kada sanjate da pišete poruku uz buket cveća, to znači da ćete nekome hteti jasno staviti do znanja šta o njemu mislite. Biće vam važno da između vas budu čisti računi i da ne bude nikakve zabune. Bilo da se tu radi o pozitivnim ili o negativnim osećanjima, vi ćete hteti da raščistite stvari i da ne ostavljate nikakve dileme.

Sanjati venčani buket

Ako ste u snu videli venčani buket, u narednom periodu vas očekuje procvat ljubavi, nove ljubavne veze ili osveženje onih već postojećih. Ukoliko ste u braku, mogli biste doživeti drugi „medeni mesec“ u odnosima sa voljenom osobom. Ako ste u ozbiljnoj vezi, moguće je da ćete se odlučiti na ulazak u brak i započinjanje drugačijeg načina života.

Ukoliko ste sanjali da neko drži venčani buket, uskoro ćete saznati za jednu tajnu ljubavnu vezu vaših prijatelja. Bićete veoma iznenađeni ovim saznanjem, ali će vam biti i drago zbog njihove sreće.

U slučaju da ste u snu bacali venčani buket, u narednim danima biste mogli biti provodadžija nekome od svojih prijatelja. Pokušaćete spojiti osobe za koje znate da imaju mnogo toga zajedničkog, a obe su trenutno same. Na kraju će vam i jedno i drugo biti veoma zahvalni.

Kada u snu vidite da ste uhvatili venčani buket, na javi bi vam se mogla ostvariti jedna želja o kojoj ste dugo maštali. Konačno ćete dobiti nešto za čim odavno žudite i vašoj sreći neće biti kraja.

Videti u snu buket ruža

Ako ste sanjali buket ruža, na pomolu su vam strastveni ljubavni doživljaji. Vrlo je moguće da imate tajnog obožavaoca, a da vi to ni ne slutite. Verovatno ćete se baš iznenaditi kada nešto od svega toga izađe na videlo i dopre do vas.

Sanjati buket gladiola

Ukoliko ste u snu videli buket elegantnih gladiola, u narednim danima biste mogli upoznati jednu vrlo kulturnu i profinjenu osobu. Biće vam pravo zadovoljstvo provoditi vreme s tom osobom jer će po mnogo čemu odudarati od one prosečnosti i učmalosti na koju ste navikli u svom okruženju.

Videti buket tratinčica u snu

U slučaju da ste sanjali buket tratinčica, u bliskoj budućnosti možete očekivati druženje sa iskrenim i dobronamernim ljudima. Provodićete mnogo vremena u prijatnim razgovorima i veseloj atmosferi sa vrlo optimističnim osobama i to će vam mnogo popraviti raspoloženje.

U snu videti buket poljskog cveća

Kada sanjate buket poljskog cveća, to znači da vas na javi očekuje mnogo raznih malih radovanja. Neke sitnice će vam ulepšati naredni period i izmamiti osmeh na lice. Osećaćete se potpuno prirodno i zadovoljno.

Videti buket pupoljaka u snu

Sanjati buket koji se sastoji od samih pupoljaka i u kojem nema rascvetalog cveća znači da su pred vama mnoge mogućnosti i da vaše vreme tek dolazi. Nemate razloga za zabrinutost, vremenom će sve doći na svoje mesto i vi ćete ostvariti ono što ste zamislili.

Sanjati buket plastičnog cveća

Videti u snu buket plastičnog cveća znači da ćete u narednim danima biti okruženi izveštačenim i neiskrenim ljudima koji će stalno nešto glumatati. Nikako vam neće prijati njihovo društvo i nastojaćete da ga izbegnete kad god je to moguće.

Videti u snu pogrebni buket

Ako ste u snu videli pogrebni buket cveća, u narednom periodu biste mogli shvatiti da su neke stvari odavno „mrtve“ i da ih ne vredi više pokušavati oživljavati. Morate se pomiriti s onim što je nestalo i prošlo i naći snage da se okrenete onome što tek dolazi. Ništa nije izgubljeno niti uzaludno ako mi to sami ne dozvolimo. Iz svega se može mnogo toga naučiti i koristiti u daljem životu.

Odbiti buket cveća u snu

Ukoliko ste sanjali da odbijate buket cveća koji vam neko šalje ili poklanja, u bliskoj budućnosti nećete hteti pristati na neke ucene koje će biti upakovane u slatkorečivost i laskanje. Jasno ćete izneti svoje stavove i čvrsto stajati iza toga. Na ucene niste pristajali ni u gorim situacijama, pa sigurno nećete ni u ovoj.

Videti da je buket cveća zamotan u veliki papir

U slučaju da ste u svom snu videli kako je buket cveća zamotan u veliki papir, na javi bi vam mogla biti važnija forma od sadržaja u nekoj situaciji. Moguće je da se nećete baviti nekim konkretnim stvarima niti njihovom suštinom, nego ćete se truditi da zadovoljite formalnosti koje te stvari zahtevaju.

Sanjati da se buket cveća rasuo

Kada u snu vidite da se rasuo buket cveća, to znači da ćete u narednim danima biti rastreseni i nervozni i da će vam biti veoma teško da se koncentrišete na neke konkretne obaveze. Moguće je da ćete imati manjih ljubavnih trzavica i da će to biti uzrok vaše nervoze i rastresenosti.

Videti u snu buket rascvetalog cveća

Ako ste sanjali buket rascvetalog cveća, na javi vas očekuje ubiranje nagrada i plodova vašeg rada. Konačno će sve doći na svoje mesto i vi ćete videti kako izgleda ono što ste strpljivo gradili dugo vremena. Može se to odnositi na posao, na ljubavne odnose, ali i na prijateljstva koja ste gradili kroz proteklo vreme.