Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati blato (glib, kaljugu)?

Šta znači sanjati blato (glib, kaljugu)?

Svaka pomisao na blato izaziva mrštenje i negodovanje. To je, uglavnom, negativan pojam i predstavlja poteškoće i probleme. Blato na cipelama otežava hodanje, a o izgledu odeće i obuće umrljane blatom da i ne govorimo.

Međutim, postoje situacije kada sami želimo biti u blatu i kada nam to ne smeta. Naravno, radi se o mazanju lekovitim blatom ili ležanju u tom blatu, o rvanju u blatu ili o dečjoj igri kojoj blato uopšte ne predstavlja problem.

Uzevši sve ovo u obzir, jasno je da i snovi o blatu nagoveštavaju neku nepriliku, zastoj, poteškoću. Ne kaže se uzalud da je neko „zaglibio u nečemu“ ili da mu je „obraz ukaljan“ kada se želi naglasiti da je reč o mutnim poslovima i nečemu nemoralnom. Blato je u snovima uglavnom negativan pojam, iako se ponekad pojavljuju i pozitivna tumačenja ovakvih snova.

Sanjati blato

Ako ste u snu videli blato, glib ili kaljugu, u narednom periodu vas očekuju neki problemi. Moguće je da ćete imati poteškoće i zastoje u ostvarenju svojih ciljeva, da ćete se s nekim posvađati, možda doživeti određenu sramotu ili se uvaliti u neke nelegalne radnje. Takođe je moguće da će neko pokušati da vam ukalja obraz i da vas u nečemu diskredituje. Isto tako je moguće da nešto nećete jasno videti od „blata“ kojim je prekriveno. Bez obzira na sva negativna značenja ovakvog sna, moguće je i da ćete postići neočekivan uspeh u nečemu i da ćete imati „para k’o blata“.

Ugaziti u blato u snu

Ukoliko ste u snu videli da ste ugazili u blato, da niste na vreme primetili blatnjavu površinu, u stvarnom životu biste mogli biti neoprezni i doneti neke pogrešne odluke. To bi vas moglo staviti u nepovoljan položaj i izazvati vam određene probleme. Možda će čak biti reč o nečemu što niste trebali reći ili ste to rekli pogrešnoj osobi, a onda rečeno više niste mogli povući nazad.

Isprljati se blatom u snu

U slučaju da ste se u snu isprljali blatom, u narednim danima možete očekivati da ćete biti brzopleti i da će vas ta brzopletost koštati. Moguće je da ćete olako pristati na nešto o čemu niste dovoljno razmislili, a sve to samo zato da biste se pred određenom osobom pokazali sposobnima i vrednima pažnje. Kasnije ćete shvatiti da ste sami sebe omalovažili takvim pristankom i biće vam krivo zbog toga.

Videti u snu da vas je neko isprljao blatom predstavlja nečiju lošu nameru da vas diskredituje i ponizi. Moguće je da će određene osobe pokušati da vas ogovaraju kod nekoga ko vam je važan i da tu osobu odvrate od vas stvorivši joj lošu sliku o vama.

Sanjati da vas je neko slučajno poprskao blatom i tako vas isprljao ukazuje na mogućnost da ćete u nečemu biti kolateralna šteta, bez stvarne namere da vam se naškodi. Međutim, ipak ćete morati „prati to blato“ i sanirati štetu koja nastane.

Sanjati da ste zapali u blato

Kada u snu vidite kako ste zapali u blato i teško vam je da se iz njega izvučete, to znači da biste u idućem periodu mogli zapasti u određene dugove i loše procene. Moguće je da ćete se u nečemu preračunati i da nećete imati mogućnosti da na vreme pokrijete svoje troškove, a to će vas onda odvesti u dugove.

Videti u snu da ste zapali u blato i ne možete iz njega izaći predstavlja osećaj beznađa i panike u stvarnom životu. Moguće je da ste se umešali u neke vrlo loše poslove i da ste sklopili dogovor sa sumnjivim osobama koje vas drže u šaci i ne puštaju iz svog obruča. Takođe je moguće da ste započeli nešto od čega ne možete odustati, a ne znate kako da to nastavite.

U snu čistiti blato sa sebe

Ako ste sanjali da čistite blato sa sebe, to znači da ćete se uskoro zbog nečega morati opravdavati. Moguće je da ćete pokušati dokazati da nešto nije istina ili da nešto jeste istina, kako biste sa sebe skinuli sumnju ili kako biste dokazali da ste bili u pravu. U svakom slučaju, moraćete opravdavati sami sebe pred nekom osobom ili osobama.

U snu pasti u blato

Ukoliko ste u snu videli kako padate u blato, u bliskoj budućnosti biste mogli biti osramoćeni zbog nečega. Moguće je da ćete izgubiti dobar glas, reputaciju, zbog nečega što ćete ranije uraditi i o čemu nećete dovoljno dobro promisliti. Takođe je moguće da ćete sve to svesno poduzeti, ali ćete se nadati da niko neće primetiti koliko je to zapravo loše. Ipak, na kraju će istina izaći na videlo i vi ćete morati snositi određene posledice.

U slučaju da ste sanjali da vas je neko gurnuo u blato, na javi možete očekivati zlobna podmetanja i namerno rušenje vašeg ugleda. Budite oprezni kada sklapate dogovore, ali i kada odajete svoje planove osobama oko sebe. Nisu svi dobronamerni onako kako se predstavljaju.

Videti u snu da vi nekoga gurate u blato ukazuje na vašu ljutnju, zavist ili ljubomoru prema nekome. Moguće je da potajno želite diskreditovati neku osobu i tako je maknuti sa svog puta.  Možda se radi i o vašem direktnom konkurentu ili o nekoj osobi koja vam zagorčava život na razne načine i koju biste voleli videti poniženu i daleko od sebe.

Gledati u snu kako neko nekoga gura u blato predstavlja znak da ćete uskoro čuti za nečiju ozbiljnu svađu. Možda će se raditi o vašim komšijama, o prijateljima, ali je moguće i da će biti reči o članovima vaše porodice.

Sanjati borbu u blatu

Kada u snu vidite da se neko bori u blatu, to znači da biste uskoro mogli biti svedok nečijeg nečasnog nadmetanja i pokušavanja da se dođe do prevlasti. Moguće je da će te osobe biti potpuno nesvesne utiska koji ostavljaju u svojoj okolini i da se neće osećati loše zbog svog ponašanja.

Videti u snu da se vi s nekim borite u blatu predstavlja znak da ćete u narednom periodu biti u situaciji da se morate braniti od nečije „prljave“ igre i podmetanja. Moguće je da nećete želeti učestvovati u takvim dešavanjima, ali da ćete svakako biti uvučeni u njih i da nećete imati izbora.

Sanjati da gledate sportske borbe i rvanja u blatu predstavlja vašu sklonost da se zabavljate nečim što nije baš najmoralnije i da obavezno navijate za najpokvarenijeg igrača. Možda vi sami nemate dovoljno snage da se izborite s nekim u stvarnosti, da budete bolji od njega, pa to pokušavate u prenesenom značenju.

Izaći iz blata u snu

Ako ste sanjali da izlazite ili da ste izašli iz blata, na javi vas očekuje olakšanje. Konačno ćete se rešiti nekih problema koji su vas duže vreme pritiskali ili ćete uspeti izbeći nešto od čega ste strahovali. Moguće je i da ćete vratiti dugove ili se s nekim pomiriti. U svakom slučaju, ovaj san je vrlo dobar znak i predstavlja napredak i rasterećenje u budućnosti.

U snu preći preko blata

Ukoliko ste u snu videli kako prelazite preko blata i niste se isprljali, u narednom periodu biste mogli postići nešto o čemu uporno razmišljate. Naime, poći će vam za rukom da nagovorite jednu pokvarenu osobu da uradi ono što vam je potrebno, a da joj ne morate uzvratiti ničim što bi vas uvuklo u te prljave vode. Dobićete ono što vam je potrebno, a ostaćete čisti pred sobom i drugima. Imaćete mnogo sreće.

Videti u snu da ste prešli preko blata i da ste se isprljali ukazuje na mogućnost da ćete morati nešto žrtvovati ako želite nešto drugo dobiti od nekoga ko i nije baš najpoštenija osoba. Nerealno je očekivati da tek tako izbegnete prljavštinu kada već po njoj hodate.

U snu se mazati blatom

U slučaju da ste sanjali da se mažete blatom, u stvarnom životu vas očekuje susret s jednom nepristojnom osobom. Moguće je da ćete vi pokušati ostati sabrani i kulturni, ali da to neće imati nikakvog pozitivnog efekta na ponašanje te osobe. Čak će je to još više nervirati i navoditi da bude neprijatna.

Sanjati lekovito blato

Kada u snu vidite lekovito blato, to znači da ćete u bliskoj budućnosti iz nečega lošeg izvući najbolje moguće i sve to okrenuti u svoju korist. Moguće je da ni sami nećete imati takve ideje na početku celog dešavanja, ali da ćete se tokom procesa dobro snaći i uspeti iskoristiti sve što se iskoristiti može.

Sanjati živo blato

Ako ste sanjali živo blato, uskoro biste mogli biti vrlo zabrinuti zbog nečega što ste započeli. Moguće je da se plašite da niste dorasli nekom zadatku i da će vas taj zadatak „progutati“ svojom obimnošću i težinom. Međutim, vaša nesigurnost je veći problem od samog zadatka i zato se pokušajte opustiti i realnije sagledati celu situaciju.

Videti u snu da ste upali u živo blato ukazuje na vaše loše navike u svakodnevnom životu. Ukoliko ne budete odgovorniji prema sebi, ali i prema ostalim ukućanima, i ne promenite te navike, doći ćete u situaciju da ćete zaglibiti u problemima i da se odatle nećete moći iščupati.

Sanjati da ste potonuli u živo blato predstavlja vaš osećaj bespomoćnosti na javi. Moguće je da ste došli do ivice pucanja i da više nemate snage da se borite s obavezama koje imate. Možda ne znate ni kako da ih rešavate ili nemate sredstava za to, a možda samo više nemate snage da to sve podnosite. Ne vidite rešenje za svoje probleme niti imate nekoga da vam pomogne i to vas ubija.

Sanjati gađanje blatom

Ukoliko vas je u snu neko gađao blatom, u narednim danima vas očekuju tračevi, ogovaranja i šaputanja iza leđa. Nekome će biti važno da vas omalovaži i da vam umanji ugled u krugovima u kojima se krećete. Taj neko to neće moći uraditi na pošten način, realno pokazujući da niste dovoljno dobri, nego će se služiti jeftinim prljavim trikovima u vidu tračanja i laži.

U slučaju da ste u snu vi nekoga gađali blatom, u bliskoj budućnosti biste mogli biti vrlo zavidni nekome ili ljubomorni na neku osobu. Taj osećaj će u vama biti veoma snažan i imaćete želju da nekako napakostite toj osobi. Pokušajte se sabrati i uvideti svoje kvalitete, a ne misliti na tuđe.

Videti u snu decu u blatu

Kada sanjate da se deca igraju u blatu, to znači da ćete uskoro u stvarnom životu shvatiti da nije sve onako kako izgleda, ni ono dobro ni ono loše. Moguće je da u nekim lošim stvarima čovek ipak može uživati, a da ne napravi štetu drugima, kao što je moguće da sa nekim dobrim stvarima čovek ipak može nekoga povrediti.

Sanjati životinje u blatu

Videti u snu da su životinje u blatu ili da su umazane blatom predstavlja skori dobitak, ali uz neke napore ili razočarenja. Moguće je da će vam nešto stići sa zakašnjenjem, onda kada to više ne bude mnogo važno ili da ćete nešto dobiti od osobe od koje ne želite poklone. Takođe je moguće da će vam se činiti da ste dobili nešto što vam ne pripada i uz što se ne osećate dobro.

U snu videti blatnjav put

Ako ste sanjali blatnjav put, to znači da ćete do nečega u svom životu doći uz napore i poteškoće. Moguće je da ste očekivali lagano postizanje onoga što ste sebi zacrtali, ali san vam ukazuje na to da morate biti spremni na probleme i poteškoće koje ćete na tom putu sretati. Ako vam je i dalje važno da postignete to što želite, malo blata na putu vam neće biti nikakva prepreka, ali morate ga imati u vidu.

Videti u snu blatnjavu njivu

Ukoliko ste u snu videli neku blatnjavu njivu, u narednom periodu morate biti spremni na čekanje da se za nešto stvore pravi uslovi. Sve je tu i vama na raspolaganju, ali još uvek nije pravo vreme da krenete u akciju. Morate pričekati da se „njiva osuši“ kako biste je mogli zasejati i ubirati plodove.

Sanjati blatnjave točkove

U slučaju da ste u snu videli blatnjave točkove svog vozila, u narednim danima ćete morati rešiti jedan izazov kako biste stigli tamo gde ste krenuli. Moguće je da ste se upetljali u nešto što na svom putu nikako niste očekivali i sada ćete morati zastati i rešavati to na što ste naišli.

Sanjati blatnjave cipele

Kada sanjate da su vam cipele blatnjave, to znači da je put kojim ste pošli vrlo sumnjivih moralnih vrednosti. Moguće je da će iza vas ostati prljav trag, a da vi o tome i ne razmišljate. Bilo bi dobro da se osvrnete oko sebe i pogledate gde ste to došli i u čemu stojite. Možda još uvek nije kasno da „očistite svoje cipele“ i da bez prljavštine iza sebe nastavite dalje.

Videti u snu blato oko kuće

Ako ste sanjali da vam je blato oko kuće, u bliskoj budućnosti biste mogli biti ugroženi nečijim neiskrenim posetama. Moguće je da će vas posećivati jedna osoba koja vam nikako ne želi dobro i koja će se svaki put potruditi da bar malo pokvari vašu porodičnu idilu. Verovatno će biti reč o nekome ko je zavidan vašoj sreći i porodičnoj slozi i ko nema uspeha u vlastitom životu.

U snu videti blato u šumi

Ukoliko ste sanjali blato u šumi, na šumskoj stazi i slično, to znači da vas vanjski svet opterećuje svojim zahtevima i da ne nalazite mira ni kada se nađete daleko od tog sveta. Nešto vam uvek pokvari spokoj i unese bar malo nemira u vaš život. Morate biti svesni da ste vi taj koji će u svoj život uneti mir ili nemir, a drugi to mogu samo ako im vi dozvolite.

Videti u snu blatnjav alat

U slučaju da ste u snu videli kako vam je alat blatnjav, možda ašov, motika, lopata i slično, na javi vas očekuje postizanje nekog cilja pomoću ne baš čistih sredstava. Vi se vodite onom izrekom koja kaže da cilj opravdava sredstvo, ali biste se povremeno trebali zapitati da li je uvek tako. Neka sredstva su potpuno neprihvatljiva i nema tog cilja koji ih može opravdati.

Sanjati blatnjavu bujicu

Kada u snu vidite blatnjavu bujicu, to znači da je vreme da se sklonite u stranu dok ne prođe određena „oluja“. Moguće je da će u pitanju biti neko prepucavanje između određenih osoba, neke njihove svađe, nadmetanja i slične stvari pa bi bilo pametno da im se u tom momentu ne nađete na putu. Gledajte svoja posla dok oni rešavaju svoja.

Sanjati da kopate po blatu

Ako ste u snu kopali po blatu, na javi biste mogli pokušati pronaći nešto dobro i lepo u jednoj sredini koja vas guši. Moguće je da trenutno nemate mnogo izbora i da morate biti tu gde jeste, ali ćete zato pokušati izvući iz toga najbolje što možete. Pokušaćete pronaći nešto kvalitetno i vredno truda i držati se za to dok ne budete mogli menjati sredinu.

U snu saditi nešto u blatu

Ukoliko ste sanjali da nešto sadite u blatu, u bliskoj budućnosti ćete pokušati promeniti shvatanja i poglede određenih ljudi. Moguće je da ćete se truditi da svojim primerom, razgovorom i drugim sredstvima otvorite oči dotičnim osobama i pokažete im da sve to može funkcionisati mnogo drugačije i bolje. Probaćete usaditi drugačije shvatanje u njih i nadati se lepom urodu.

Sanjati da jedete blato

U slučaju da ste u snu videli kako jedete blato, na javi vas očekuju loše posledice nekog rada. Moguće je da ćete se veoma pokajati zbog nečega što ste ranije uradili i da ćete morati istrpeti određene posledice tog delovanja. Shvatićete da tada niste dobro odlučili, ali moraćete priznati i da vas niko na to nije nagovarao. Bila je to vaša slobodna volja i zato sada važi ona izreka koja kaže „sam up’o, sam se ubio“.

Praviti blato u snu

Kada u snu pravite blato, mešate vodu i prašinu ili zemlju, to znači da u stvarnom životu „tražite vraga“ i veoma želite da ga nađete. Moguće je da vam je mnogo dosadno ili da niste zadovoljni onim što imate, da vam je malo, pa to želite promeniti na brz način. Naravno, takav način podrazumeva mnogo nečasnih i sumnjivih radnji, a one imaju i svoju cenu.

Sanjati da punite džepove blatom

Videti u snu kako punite džepove blatom predstavlja znak da ćete se uskoro obogatiti. Moguće je da ćete dobiti neko nasledstvo ili da ćete ući u vrlo unosan posao i postići uspeh u tome. Bićete veoma zadovoljni razvojem te situacije, džepovi i računi će vam biti puni i za vas će važiti ona izreka „para k’o blata“.