Sanovnik » Sanjati » O » Otac 👨 u snu – šta znači sanjati oca (tatu)?

Otac 👨 u snu – šta znači sanjati oca (tatu)?

Nema tog deteta koje bar jednom u životu nije nekome od vršnjaka reklo: „Videćeš ti kad dođe moj tata! On je najjači, on će tebi pokazati!“  U životu svakog deteta, otac je figura koja predstavlja snagu, moć, znanje i zaštitu. I to je figura koja se ne zaboravlja.

Naravno da postoje i oni slučajevi u kojima je otac problem jedne porodice, ali i tada je on figura koja ostavlja dubok trag u životu deteta.  Upravo zbog toga ne čudi što se otac često pojavljuje u našim snovima i kada smo odrasli i što mu se pripisuju razna značenja.

Otac u snovima predstavlja kontrolu u našem životu, predstavlja poverenje, zaštitu, snagu, ali i usmeravanja koja su nam potrebna. Videti sretnog i zdravog oca u snu, uvek znači napredak i blagostanje. Suprotno tome, kada sanjamo bolesnog i tužnog oca, na javi nas očekuje nešto loše, očekuju nas gubici i teškoće.

Kroz snove se mogu videti i naši strahovi i kočnice koje na javi imamo pa tako možemo videti i stvarne probleme koji postoje u odnosu sa ocem. Nesporazumi, nedostatak pažnje, razna zameranja, sve to se projektuje u naše snove i pokazuje kroz sanjanje, na primer,  svađe s ocem ili bežanja od oca.

Sanovnici karakterišu snove o ocu prema detaljima u tim snovima, pa oni mogu biti i pozitivni i negativni. Prema istaknutim detaljima vašeg sna, možete tražiti pojam koji će taj san najbolje opisati, pročitati njegovo objašnjenje i onda sklopiti svoju sliku značenja sna koji ste sanjali.

Sanjati oca

Ako ste sanjali svog oca, verovatno vam je potrebno neko usmeravanje u životu, moguće je da ste u dilemi oko nečega i da vam je potreban iskren savet osobe u koju imate poverenja. Možda vam je potreban čvrst oslonac u životu, neko u koga se možete pouzdati i ko je u stanju da vas zaštiti. Takođe je moguće da ste podlegli nekim nemoralnim izazovima i da se otac u vašem snu pojavljuje kao opomena i vraćanje na pravi put.

Videti tuđeg oca u snu znači da ćete prema nekome pokazati poštovanje i da će vas jedna osoba navesti da se zamislite nad nekim odlukama. Isto tako, ovaj san može značiti da biste vi nekome trebali pružiti podršku i biti „otac“ koji će tu osobu izvesti na pravi put.

Pričati s ocem u snu

Ukoliko ste sanjali da pričate sa svojim ocem, u narednim danima biste se mogli osećati kao neko ko gubi kontrolu nad svojim životom i kao neko kome je potrebna potvrda da je ispravno to što radi. Otac je najbolja osoba koja vam može reći šta je ispravno, a šta ne i zato od njega „tražite“ savet u snu. Ovakav san predstavlja vašu potrebu za nečijom podrškom i savetovanjem, kako biste rešili svoje dileme i povratili kontrolu u svoj život.

Sanjati mladog oca

U slučaju da ste u svom snu videli mladog oca, na javi vas očekuju novi izazovi koji će vam omogućiti mnogo napredovanja i uspeha u budućnosti. Dobićete sveže ideje i novi polet za ostvarivanje svojih ciljeva pa će vam se sve činiti lako i jednostavno. Izazove ćete bez napora i teškoća rešavati jedan po jedan, a rezultati će vas samo još više ohrabriti.

Videti starog oca u snu

Kada sanjate da je vaš otac star, to znači da ste umorni od odgovornosti koju dugo nosite. Veoma ste savesna i ozbiljna osoba i nikada ne biste mogli neki posao površno odraditi ili ga ostaviti drugima na teret. Zbog toga ste preopterećeni odgovornošću koju nosite i osećate se vrlo umorno. Potrebni su vam saveti kako da dalje nastavite i kako da sebi olakšate, a da ne postanete jedan od onih koji se konstantno izvlače od obaveza i prebacuju ih drugima.

Videti u snu da je otac ljut

Ako ste u snu videli svog oca ljutog, u narednom periodu biste mogli odlučiti da uđete u neki nezakonit posao ili da se upustite u neke nemoralne radnje. Jasno vam je da to nikako nisu pozitivne ni poželjne odluke i da se na takav način ne stiče mirna savest. Vaš san je upravo upozorenje da još jednom dobro promislite o toj odluci, pre nego što bude mnogo kasno da se predomislite.

U snu videti zdravog i srećnog oca

Ukoliko ste sanjali da je vaš otac zdrav i srećan, u bliskoj budućnosti će vas nešto navesti da malo zastanete i pogledate oko sebe kako biste videli sve što ste do sada postigli. Shvatićete da ste na dobrom putu, da možete biti ponosni na sebe i ono što ste do sada stvorili, a posebno na način na koji ste to postigli. Imate mnogo razloga da budete srećni i zato nemojte obraćati pažnju na neke nebitne stvari i davati im na značaju. Ne bacajte senu na dobre stvari u svom životu zbog nečega što je apsolutno prolazno.

Sanjati bolesnog oca

U slučaju da ste u snu videli kako vam je otac bolestan, uskoro biste se mogli suočiti sa nekim gubicima i finansijskim teškoćama. Moguće je da nećete baš najbolje izračunati neke troškove koji su vam bili planirani, da ćete se malo preračunati i da ćete morati „stegnuti kaiš“ na neko vreme. Ako budete razumni i strpljivi, nećete imati većih posledica zbog ovog propusta. Ubrzo će sve doći na svoje mesto i vi ćete moći normalno nastaviti dalje.

Videti nasmejanog oca u snu

Kada u snu vidite svog oca nasmejanog, to znači da vam se smeše lepi porodični trenuci, ako ste u braku, ili da vas očekuju nove ljubavne prilike, ako trenutno niste u vezi. Upoznaćete jednu zanimljivu osobu ili ćete na sasvim novi način početi gledati nekoga koga već poznajete i to će vam otvoriti put u novu i lepu ljubavnu romansu. Za one koji su u braku, sve će se vratiti na romantične početke i vaša veza će biti osvežena.

Sanjati tužnog oca

Ako ste sanjali da vam je otac tužan, u narednim danima ćete biti u nekoj velikoj dilemi. Nećete znati šta da radite i bićete na pravim mukama. Mučiće vas jedna odluka i trebaće vam nečiji savet u vezi nje. Činiće vam se da, kako god odlučite, morate nekoga povrediti i nekome se zameriti, a to nikako ne biste voleli.

Čuti u snu da vam otac nešto govori

Ukoliko ste u snu čuli svog oca da vam nešto govori, na javi biste mogli doneti jednu iznenadnu odluku koja će se na kraju pokazati kao veoma dobar potez s vaše strane. Ispočetka će ta odluka svima delovati impulsivno, a ni vi sami nećete biti baš najsigurniji da ste ispravno postupili, ali ćete kasnije biti vrlo zadovoljni celim razvojem događaja i nećete se pokajati.

Sanjati da vi govorite nešto svom ocu, a on vas sluša znači da ćete se uskoro izjadati jednoj osobi i tako rasteretiti svoju dušu. To će vam biti izvrstan ventil i veliko oslobođenje od teškoća i stresa koji su vas pritisnuli.

Sanjati da je otac umro

U slučaju da ste sanjali kako vam je otac umro, a u stvarnosti je živ, u narednim danima biste se mogli zbog nečega mnogo stideti. Mogli biste biti izloženi nekoj sramoti i zbog toga osećati veliku nelagodu. Pitanje je koliko ćete vi, a koliko drugi uticati na to što će se dogoditi, ali je sigurno to da ćete vi snositi veliki deo posledica.

Videti u snu da vam je otac oživeo

Kada sanjate da je oživeo otac koji je na javi mrtav, to znači da ćete dobiti novu priliku za nešto što ste odavno otpisali. Sada ste zreliji i drugačije posmatrate život i ono što ga čini onakvim kakav jeste, tako da ćete na sasvim novi način pristupiti nečemu što vam je ranije „iskliznulo“ iz ruku. Bićete iznenađeni ovom šansom, ali to ne znači da je trebate olako shvatiti i da joj se ne trebate ozbiljno posvetiti jer nove neće biti.

Svađati se s ocem u snu

Ako ste se u snu svađali sa svojim ocem, u bliskoj budućnosti biste mogli imati ozbiljnih zdravstvenih problema. Nemojte olako shvatati simptome i teškoće koje imate, nego se obratite lekaru i na vreme sanirajte ono što je oštećeno u vašem organizmu. Sve se može popraviti dok je samo okrnjeno ili napuklo, ali je uzaludno očekivati taj popravak kada se nešto sasulo u komadiće.

U snu se tući sa svojim ocem

Ukoliko ste sanjali da se tučete sa svojim ocem, verovatno ste veoma ljuti na nekog člana vaše porodice od kojeg nešto zavisi, a moguće baš i na oca. Ne znate kako da rešite nesporazume koje imate i kako da se oslobodite besa koji zbog toga osećate. Čini vam se da stalno dolazite u nove sukobe, kao da ste neprijatelji, a znate da jedni drugima želite samo najbolje i zato vas to još više ljuti.

Sanjati da vas otac grli

U slučaju da ste u snu videli kako vas vaš otac grli, na javi ćete imati veliku podršku jedne moćne i mudre osobe. Radiće se o nekome čiji uticaj je veliki, ali je stečen na stvarnim vrednostima i moralnom karakteru. Od takve osobe možete dobiti samo najbolje savete za život i najbolju moguću podršku i zaštitu, a da vam nikad ništa ne traži zauzvrat.

Sanjati da vas otac drži u naručju

Kada sanjate da vas otac drži u naručju kao da ste malo dete, to znači da se osećate veoma slabo i ranjivo. Preopterećeni ste životnim teškoćama, raznim obavezama i tuđim očekivanjima, dosta vam je svega i čini vam se da biste se najradije skupili u nečije naručje i dugo spavali dok sve to ne nestane. Potreban vam je odmak od svega što vas pritišće i potreban vam je neko da se brine o vama neko vreme.

Videti u snu da vi držite svog oca u naručju znači da ćete jednoj jakoj osobi pomoći da povrati snagu koju je trenutno izgubila. Toj osobi će biti potreban neko da je pridrži pri padu koji je doživela i da joj pomogne da stane na svoje noge i bude ono što je nekada i bila.

U snu videti oca u svojoj kući

Ako ste sanjali da vam je otac došao u kuću, u bliskoj budućnosti možete očekivati rešenje nekog problema koji vas dugo muči. Ni sami nećete znati kako su se stvari tako složile, ali će sve voditi tome da vam olakša rešenje onoga što vas opterećuje. Osetićete veliko olakšanje i bićete mnogo srećni zbog toga kako je sve na kraju ispalo. Vaš porodični život će dobiti jedan sasvim drugačiji tok i vi ćete se zbog toga promeniti nabolje.

Videti u snu da ste vi otišli kod svog oca znači da ćete napraviti prvi korak ka pomirenju s jednom osobom. Shvatićete da je glupo život provoditi u ljutnji i zameranju kada se mogu uspostaviti dobri odnosi i živeti bez stresa zbog svađa i netrpeljivosti.

U snu sresti oca na ulici

Ukoliko ste u svom snu iznenada sreli oca na ulici, na javi će vas nešto naglo i snažno upozoriti na neke ljude i događaje kojih niste svesni. Vi ste osoba koja gleda svoja posla i ne bavi se tuđim stvarima pa zato ne primećujete šta drugi rade. Morate biti oprezni jer vam se sprema neka podvala koja bi vas mogla koštati ili zaposlenja ili braka. Od toga gde vam je slaba životna tačka, zavisi na šta će se san konkretno odnositi.

Sanjati da se otac skriva

U slučaju da ste sanjali kako se vaš otac skriva od vas, u narednom periodu biste se mogli veoma pokajati za nešto što ćete uraditi ili reći. Moguće je da nećete dobro razmisliti o nekim svojim izjavama ili nekim svojim postupcima i da će vas vaša brzopletost kasnije dosta koštati. Biće vam teško da ispravite ono što je već urađeno, bez obzira koliko vam naknadno zbog toga bilo krivo ili žao.

Kada sanjate da se vi skrivate od svog oca, to znači da ćete se uključiti u nešto za što znate da će biti osuđeno od strane vaše porodice. Neće vam biti lako da to sprovodite u delo i da se time bavite jer ćete kod kuće imati konstantan pritisak zbog toga, ali vi nećete želeti da prestanete. Smatraćete da će vaša porodica vremenom uvideti svoju zabludu i ostaviti vas na miru.

U snu bežati od oca

Ako ste u snu bežali od svog oca, u bliskoj budućnosti biste mogli bežati od nekih odgovornosti koje vam sleduju. Nećete želeti prihvatiti nešto što biste trebali i trudićete se svim silama da to izbegnete. Na neki način ćete pokušati te odgovornosti prebaciti na nekog drugog i tako sebe osloboditi neugodne obaveze.

Videti u snu uplakanog oca

Ukoliko ste u snu videli da vam je otac uplakan, na javi biste mogli biti žrtva nekih podvala i spletki. Nećete biti pripremljeni na nešto što će se uskoro dogoditi i to će vas mnogo iznenaditi. Nespremni ćete se morati suočiti sa nekim bezobrazlucima i podmetanjima koja su dugo planirana od strane određenih osoba. Biće vam potrebna pomoć dobronamernih ljudi da se izvučete iz mreže koju su oko vas ispleli.

Sanjati da otac sedi zamišljen

U slučaju da ste u snu videli kako vaš otac sedi zamišljen, u bliskoj budućnosti biste mogli imati neke sumnje koje će vas prilično opterećivati. U jednom momentu ćete verovati da nije onako kako mislite, a u drugom ćete opet verovati da jeste. Bićete opterećeni i nesigurni jer nećete znati šta da mislite, a nećete moći konkretno pitati tu osobu o čemu se radi. Moraćete sačekati da prođe određeno vreme i da onda saznate šta je u stvari.

U snu vući oca za rukav

Kada sanjate da vučete svog oca za rukav, to znači da nećete lako odustati od nečega što vam je bitno i da ćete se uporno truditi da saznate neku informaciju. Bićete i dosadni, ako treba, dok ne dobijete odgovore koje želite. Svesni ste da ćete se smo vrteti u krug ukoliko ne budete načisto s nečim što vas u poslednje vreme opseda. Zato ćete uložiti maksimalnu energiju u rešavanje onoga što vam je potrebno.

Sanjati da hranite oca

Ako ste u svom snu hranili oca, u skoroj budućnosti biste mogli biti od velike pomoći jednoj starijoj osobi koja je prepuštena sama sebi. Moguće je da ćete joj obezbediti podršku i društvo koje joj je potrebno i da ćete je upoznati s nekim ljudima koji će joj mnogo ulepšati samačke dane. Ova osoba vam to nikada neće zaboraviti i na vas će pasti mnogi njeni blagoslovi.

Videti u snu da otac mirno spava

Ukoliko ste sanjali da vaš otac mirno spava, to znači da ćete u narednim danima otići na zasluženi odmor i da ćete ugodno provesti svoje slobodne dane. Preopterećeni ste svakodnevnim obavezama i već ste došli do tačke kada ne možete normalno funkcionisati i kada vam je neophodan odmor.

Sanjati neurednog i prljavog oca

U slučaju da ste u snu videli kako je vaš otac neuredan i prljav, na javi ćete biti razočarani nekim događajem koji će vam ostaviti gorak ukus u ustima. Shvatićete da su neke osobe „premazane“ raznim bojama i da ni izbliza nisu čiste kako ste vi to mislili. To saznanje će vas rastužiti i dovesti u pitanje sve što ste do sad verovali kada su ljudi u pitanju.

Kupati oca u snu

Kada sanjate da kupate svog oca, to znači da ćete na javi sa sebe oprati neku ljagu i da ćete čistog obraza izaći pred druge. Dokazaćete da nema vaše krivice u nečemu u čemu su drugi verovali da ima i potvrdićete ono što ste stalno govorili. Nakon toga ćete primiti mnogo izvinjenja, ali će vas to malo utešiti kada znate koliko su ljudi prevrtljivi i kako će lako sutra sve isto ponoviti.

Videti u snu da neko razgovara s vašim ocem

Ako ste u snu videli da vaš otac s nekim razgovara, u bliskoj budućnosti ćete dobiti neke vesti koje će rasvetliti određene tajne iz vaše prošlosti. Tek sada će vam postati jasno šta se sve dogodilo, a šta se moglo dogoditi da su stvari bile složene malo drugačije. Neke od tih stvari je mnogo bolje ostaviti u prošlosti, nego ih vući sa sobom u budućnost i vi ćete tako i napraviti.