Sanovnik » Sanjati » O » Šta znači sanjati oranicu (njivu)?

Šta znači sanjati oranicu (njivu)?

Njiva je oduvek predstavljala bogatstvo i mogućnost da se preživi. Onaj ko je imao svoju zemlju i ko je imao dovoljno zemlje, mogao je računati da će je obraditi i da neće biti gladan. To nam najbolje pokazuje istorija i ukidanje kmetstva.

U današnje vreme je sve drugačije, ali je posedovanje zemljišta i dalje bitna stvar. Zato uopšte ne čudi što se sanjanje oranice smatra dobrim znakom i što predstavlja blagostanje na javi. Posebno je dobar znak kada je u snu njiva plodna i puna useva. Naravno da su mogući i negativni elementi u ovakvom snu i da od njih zavisi konačno tumačenje samog sna. Uništeni usevi na njivi ili poplavljena oranica sigurno ne slute na dobro.

Sanjati oranicu (njivu)

Ako ste sanjali oranicu, na javi vas očekuju nove mogućnosti na raznim životnim poljima, završavanje nekih poslova ili ubiranje plodova dosadašnjeg rada. Moguće je i da ćete biti razočarani nekim dešavanjima, nekom saradnjom ili biste mogli odustati od nekog plana. Njiva u snu može predstavljati i porodične svađe, ali i okupljanja, što svakako zavisi od detalja samog sna.

Sanjati da gledate njivu u snu

Ukoliko ste u snu videli kako stojite i posmatrate oranicu, u narednim danima biste mogli razmišljati o provođenju nekih planova koji vam se duže vreme motaju po glavi. Moguće je da ni sami niste bili ubeđeni da su ti planovi dobri ili da su izvodivi, ali da vam se sve više čini kako im se trebate posvetiti i ne odustajati od njih.

U snu videti da su nikli usevi na njivi

U slučaju da ste sanjali kako su nikli usevi na njivi i vi to zadovoljno gledate, uskoro biste mogli dobiti potvrdu nečega što ste radili ili nečega za što ste se odlučili. Moguće je da ste radili nešto sa određenom dozom neizvesnosti i strepnja, a sada je došlo vreme kada stižu prve pozitivne potvrde vašeg izbora. Bićete zadovoljni i srećni što niste pogrešili.

Videti u snu smrzlu oranicu

Kada sanjate da je oranica smrzla zbog zime i hladnog vremena, to znači da morate biti strpljivi kada je nešto u pitanju. Ne možete očekivati da se nešto dešava onda kada mu nije vreme samo zato što biste vi tako voleli. Sve ima svoj tok i svoje zakonitosti pa im se i vi morate povinovati. Pričekajte da dođe pravi trenutak za nešto što želite i tada ćete to sigurno ostvariti.

Videti u snu smrznute plodove na njivi

Ako ste sanjali da su plodovi na njivi smrzli, na javi ćete shvatiti da ste uzaludno potrošili vreme na nešto što ste radili u prethodnom periodu. Nećete moći odlučiti da li ste više tužni ili ljuti zbog tog saznanja, ali ćete biti sigurni da se ne osećate dobro.

Sanjati plug na oranici

Ukoliko ste u snu videli da na oranici stoji plug, u bliskoj budućnosti bi vas mogla obradovati jedna dobra prilika. Otvoriće vam se neka mogućnost za napredovanje ili za ostvarenje nečega što duže vreme želite, a na vama će biti da tu mogućnost dobro iskoristite. Dakle, uzmite taj „plug“ u svoje ruke i obezbedite dobre plodove.

Videti u snu preoranu njivu

U slučaju da ste sanjali preoranu njivu, u narednim danima biste mogli dobiti obaveštenje o nekom nasleđu koje vas čeka. Moguće je da niste imali pojma da vam je neko nešto namenio i ostavio svojim testamentom i da će vas to iznenaditi. Imaćete priliku započeti nešto novo nakon što uđete u posed onoga što ste nasledili.

Orati njivu u snu

Kada sanjate da vi orete njivu, to znači da vas u stvarnosti očekuju dobri rezultati u onome što radite. Vi ste osoba koja ne očekuje da joj nešto padne s neba, nego se uvek trudi da sama svojim radom dođe do onoga što želi. Tako ćete postupiti i sad, a ovaj san je potvrda da ste na dobrom putu i da vas očekuju lepi uspesi.

Videti u snu da neko drugi ore njivu predstavlja pomoć koju ćete dobiti u nečemu što vas muči. Nećete morati sve sami rešavati jer će se jedna osoba ponuditi da vam pomogne i da dobar deo tog vašeg problema sama reši. Bićete veoma srećni i zadovoljni kada se to dogodi i moći ćete s olakšanjem odahnuti.

Sanjati da orete njivu zajedno s nekim znači da biste uskoro mogli ući u jedno partnerstvo i tako udružiti snage s jednom osobom ii čak s više njih.

Videti u snu da oranica nije obrađena

Ako ste sanjali oranicu koja nije obrađena, u stvarnom životu niste svesni da imate neiskorišten određeni kapital, određenu mogućnost i da vam to uzaludno propada. Moguće je da ste potpuno zaboravili na nešto što posedujete ili da ste nesvesni načina na koji bi se nešto moglo iskoristiti. Razmislite malo o tome gde vam leži neiskorišten potencijal pa se bacite na pravljenje planova oko njegovog iskorištavanja.

Sanjati zaraslu njivu

Ukoliko ste u snu videli zaraslu njivu, u bliskoj budućnosti ćete shvatiti da ste svojom lenošću doprineli nekom gubitku koji imate. Umesto da ste se na vreme angažovali i potrudili oko nečega, vi ste mirno čekali da se sve samo sredi i padne vam u krilo. Zato ne treba da vas čudi što ne možete ostvariti dobitke i što se nalazite u lošem stanju.

U snu sejati na njivi

U slučaju da ste sanjali da nešto sejete na njivi, naredni period bi vam mogao biti ispunjen pravljenjem planova i pokušavanjem da ih realizujete. Moguće je da ćete imati vrlo aktivan naredni period i da nećete imati vremena za odmor. Na kraju ćete biti vrlo zadovoljni zbog toga i neće vam biti žao vremena koje ste na to potrošili. Skoncentrišite se i dajte sve od sebe, a rezultati nikako neće izostati.

Sanjati da berete plodove na njivi

Kada u snu vidite kako berete plodove na njivi, to znači da ste u stvarnosti sve odradili baš onako kako treba. Nemate razloga za zabrinutost i strepnju jer ćete uskoro moći videti plodove svog rada i zalaganja. Pred vama je dobar period pun lepih rezultata pa se  možete opustiti i radovati. Nemojte sve grozničavo preispitivati i nepotrebno sami sebi stvarati nervozu.

U snu paliti korov na njivi

Ako ste sanjali da palite korov na njivi, to znači da ćete u narednim danima raskrstiti s nekim osobama koje nikako nisu dobre za vas. Moguće je da ste predugo trpeli nečije loše ponašanje, možda i nečije omalovažavanje, a moguće je i da ćete shvatiti kako ne želite da se spuštate na nečiji nivo i da budete takva osoba. Bolje je da budete sami i da imate svoj mir, nego da ste izloženi lošem uticaju i nerviranju.

Zalivati njivu u snu

Ukoliko ste sanjali da zalivate njivu, da ste možda postavili prskalice ili da to radite ručno, na javi vas očekuje plodonosan period u kojem ćete ostvariti mnogo toga što priželjkujete. Moguće je da ćete i sami biti iznenađeni rezultatima koje ćete postići, ali to ne treba da vas čudi. Svaki trud se na kraju isplati ako je u njega uložena dobra volja.

Kupovati oranicu u snu

U slučaju da ste u snu kupovali oranicu, to znači da ćete u bliskoj budućnosti ulagati u sebe i svoje obrazovanje. Moguće je da ćete upisati neki fakultet ili da ćete raditi na polaganju stručnih ispita, pohađanju dodatnih programa ili nekom drugom vidu usavršavanja. Biće vam važno da proširite svoje znanje i da na taj način poboljšate svoj život.

Prodavati u snu oranicu

Kada sanjate da vi prodajete oranicu, to znači da vas u narednim danima očekuje svađa sa članovima vaše porodice. Moguće je da nećete imati razumevanja za želje mlađih članova te porodice i da ćete zaboraviti kako ste se osećali u njihovim godinama. Trebali biste biti fleksibilniji i malo više osluškivati potrebe osoba oko sebe. To nikako neće značiti vašu slabost, nego će predstavljati vašu mudrost i razumevanje.

Videti u snu da neko drugi prodaje oranicu predstavlja nečiji gubitak veze s porodicom i odmicanje od svojih korena. Moguće je da će vas zaboleti kada shvatite da su neke osobe odlučile napustiti svoju porodičnu kuću i otići negde daleko da traže svoju sreću.

U snu videti da pada kiša po oranici

Ako ste u snu videli kako po oranici pada kiša, na javi biste mogli biti tužni i zbog nečega plakati. Moguće je da će vas ražalostiti nešto što ćete čuti ili da ćete biti potišteni zbog jedne osobe i njene nebrige za vas. Verovatno ćete očekivati drugačiji tretman od te osobe i bićete razočarani njenim ponašanjem.

Sanjati da ste nasledili oranicu

Ukoliko ste u snu nasledili neku njivu, u narednom periodu vas očekuje vrlo unosan posao. Moguće je da ćete se mnogo iznenaditi ovakvoj mogućnosti i da ćete u prvi mah biti zbunjeni onim što vam se nudi. Međutim, ubrzo ćete sve shvatiti na pravi način i stvari ćete postaviti na svoje mesto.

Pokloniti njivu u snu

U slučaju da ste sanjali kako nekome poklanjate njivu, uskoro biste mogli biti garant za nešto što će se oko vas dešavati. Moguće je da će vaša reč biti presudna u nečemu što će određene osobe dogovarati i da ćete na taj način mnogo pomoći jednoj osobi. Ovakvim svojim postupkom ćete steći doživotnog prijatelja i dužnika, iako to nećete očekivati.

Dobiti u snu njivu na poklon

Kada u snu dobijete njivu na poklon, to znači da će vas uskoro nešto mnogo obradovati. Moguće je da će vam se ispuniti jedna želja, ali je vrlo moguće i da će vas iznenada posetiti osoba koju dugo niste videli, a do koje vam je jako stalo. U svakom slučaju, biće to lep period za vas i vi ćete ga se rado sećati.

Sanjati da obrađujete njivu

Ako ste sanjali da radite nešto na njivi, u bliskoj budućnosti možete očekivati veći priliv novca u svojoj porodici i neke lepe vesti. Moguće je da ćete dobiti unapređenje i veću platu, možda ćete naplatiti neke ranije odrađene poslove ili biste mogli imati uspeha u igrama na sreću. U svakom slučaju, očekuju vas novčani dobici u narednim danima.

Videti u snu da neko drugi obrađuje njivu znači da ćete preko jedne osobe dođi do nekog uspeha.

Sanjati da imate radnike na njivi

Ukoliko ste sanjali da ste angažovali radnike na njivi, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti da nešto ne možete uraditi sami ili da kroz nešto ne možete prolaziti sami i da vam je potrebna pomoć. To će biti veliki korak za vas i pomoći će vam da se izvučete iz nekog problema. Samo saznanje da vam je neophodna podrška drugih osoba je veliki korak u rešavanju onoga što vas muči.

Videti u snu da odmarate na njivi

U slučaju da ste sanjali da odmarate na njivi, uskoro biste mogli otići na neko putovanje koje vam stalno izmiče. Moguće je da ste odavno planirali neki put i da ga zbog nečega uporno odlažete. Sada ćete imati pravu priliku da na taj put odete i da se zasluženo odmorite. Biće to predah od posla i odmor koji vam je preko potreban, a koji ste svakako zaslužili.

U snu voziti urod s njive

Kada sanjate da s njive vozite urod, to znači da vas u budućnosti očekuje mnogo blagostanja i uspeha. Konačno ćete imati priliku da uživate u onome što ste dugo stvarali i u šta ste ulagali svu snagu i znanje. Shvatićete da niste uzalud radili, da su se isplatili svi vaši napori i da sada možete s olakšanjem uživati u plodovima svoga rada.

Sanjati plodnu oranicu

Ako ste u snu videli plodnu oranicu, to znači da vas u stvarnom životu očekuje prinova i da ćete se tome mnogo obradovati. Moguće je da uopšte nećete očekivati takav razvoj događaja i da ćete biti iznenađeni tim saznanjem, ali će vas ono mnogo obradovati. Život će vam se pozitivno promeniti i dobiti jedan drugačiji smisao.

Sanjati neplodnu oranicu

Ukoliko ste sanjali ovakav san, na javi ćete gubiti vreme na nešto što nikada neće imati dobar rezultat i što neće proizvesti uspeh. Ako malo bolje razmislite, shvatićete da je odavno u vama postojala sumnja u ispravnost onoga što radite, ali to sebi nikako niste želeli priznati. Uporno ste pokušavali postići nešto što nije imalo šanse za uspeh.

Videti u snu kamenje na oranici

U slučaju da ste u snu videli kamenje po oranici, u narednom periodu ćete se morati baviti nekim preprekama koje će se iznenada pojaviti. Moguće je da će vam nešto ometati posao, ali je moguće i da ćete naići na neke nesporazume unutar porodice. Bićete sprečeni da to lako i jednostavno rešite i do krajnjeg rezultata ćete morati doći na malo teži način i uz više napora.

Sanjati da jedete na njivi

Kada u snu vidite kako jedete na njivi, to znači da ste vi osoba koja se ne boji drugima prikazati upravo onakva kakva jeste, bez ulepšavanja i pretvaranja. U stanju ste biti potpuno prirodni i to očekujete i od osoba koje vas okružuju. Na radnom mestu ćete bez problema i otvoreno razgovarati o svemu što bi moglo doprineti boljim međuljudskim odnosima i saradnji. Nećete glumiti nikakvu veličinu, niti nekoga ko je nedodirljiv.

Videti u snu napola obrađenu njivu

Ako ste sanjali da je njiva obrađena napola, uskoro biste se mogli razočarati zbog nečega što nije odrađeno onako kako ste se s određenom osobom dogovorili. Moguće je da vi uopšte nećete znati kako nisu ispoštovani neki delovi vašeg dogovora i da ćete se vrlo neprijatno iznenaditi kada to ispliva na površinu.

Sanjati poplavljenu oranicu

Ukoliko ste u snu videli da je oranica poplavljena, na javi biste mogli pretrpeti neku negativnu kritiku od strane osobe koja je za vas veliki autoritet ili od osobe do koje vam je mnogo stalo. Nećete se nimalo ugodno osećati zbog toga i bićete veoma ljuti sami na sebe zbog nekih pogrešnih poteza koje ste ranije povukli, a koji su doveli do pomenute kritike.

Videti u snu oranicu ispucalu zbog suše

U slučaju da ste sanjali da je oranica ispucala zbog suše i nedostatka vode, u narednim danima bi vas mogli stići neki dugovi iz ranijeg perioda. Moguće je da ste se stalno nadali da ćete nekako otpisati te dugove ili da ćete ih preklopiti nekim drugim stvarima, ali se to ipak nije desilo.  Moraćete se suočiti s dugovima koji su ranije nastali i koji vas uporno prate.

U snu videti životinje na njivi

Kada sanjate da su životinje na njivi, to znači da ćete uskoro u svom životu shvatiti šta su prave vrednosti i od čega nikako ne treba odustajati. Krenućete pravim putem i okrenućete se onome što je najvažnije u životu. Gradićete svoju porodicu i odnose sa drugima na iskrenosti, poštenju i vrednom radu pa opravdano možete očekivati da vam se sve to dobrim vrati.

Sanjati da gazite oranicu

Ako ste u snu gazili oranicu, u bliskoj budućnosti ćete ući u određene rizike i neko vreme ćete biti pod velikim stresom. Ni sami nećete znati zašto ste se na to odlučili, ali nećete moći nazad. Moraćete izdržati stanje kakvo jeste i čekati da vidite šta će na kraju biti. Dobra vest je da ćete iz svega izaći kao pobednik ako u sve to budete ušli otvorenog srca.

Sanjati da gazite oranicu u čizmama znači da ćete se na javi znati zaštititi od mogućih problema na putu kojim budete išli. Vaše iskustvo će vam mnogo pomoći u rešavanju teškoća na koje budete nailazili. Nećete biti sami i bez potrebnog znanja.

Videti u snu da gazite oranicu bosi predstavlja vašu naivnost prilikom ulaska u neke poslove. Nećete biti spremni na ono što vas očekuje i naivno ćete misliti da ćete lako izaći na kraj sa svim tim. Moguće je da ćete na kraju biti vrlo razočarani ili da ćete morati uložiti mnogo više napora nego što ste to planirali na početku.