Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati ozledu?

Šta znači sanjati ozledu?

Čak i mala posekotina prsta stvara problem i otežava korišćenje te ruke, a o većim ozledama da i ne govorimo. Zato povrede uvek predstavljaju slabost i nemoć, često i zavisnost od drugih ljudi. Ozledama uvek skrećemo pažnju na sebe jer smo upućeni na traženje pomoći, nesamostalni smo i osetljivi. Osećanja su nam tada naročito na udaru jer nismo baš „u elementu“ i ne prihvatamo stvari onako kako bi trebalo.

U snovima je motiv ozlede uvek vezan za našu ili tuđu slabost, za nesigurnost, nemoć, ali i za osećaj besa. Ovakvi snovi govore o posebnom raspoloženju, o naglašenosti emocija i o njihovom poremećaju.

Sanovnici snove o ozledama uglavnom obeležavaju kao negativne, ali uvek postoje izuzeci. Naravno, to zavisi od detalja samog sna i od sanjačevog osećaja u tom snu.

Sanjati ozledu

Ako ste sanjali ozledu, moguće je da se u stvarnom životu nalazite u nekom teškom i osetljivom periodu. Moguće je da se osećate ranjivo i slabo, ali je moguće i da nekoga drugog tako doživljavate. Videti u snu ozlede može ukazivati i na vašu ljutnju prema nekome, kao i na želju da se zbog nečega osvetite. Ovakav san može upućivati i na nešto što niste preboleli, na nešto što vam predstavlja „otvorenu ranu“, ali može ukazivati i na potrebu za pažnjom okoline ili neke posebne osobe.

Videti krvavu ozledu u snu

Ukoliko ste sanjali svoju krvavu ozledu, u narednom periodu biste mogli biti povređeni nečijim rečima ili delom. Moguće je da će vas mnogo zaboleti nečije ponašanje prema vama ili prema nekome do koga vam je mnogo stalo. Vrlo je verovatno da neke stvari nećete moći lako oprostiti i da će vam to dugo biti „živa rana“ koja uporno krvari.

Videti u snu da neko drugi ima krvavu ozledu predstavlja vaše saznanje o nečijoj emotivnoj slabosti. Moguće je da ste svesni koliko nekoga boli određena problematika, koliko je toj osobi teško da se nosi s nečim, a vi ne znate kako da joj tu situaciju olakšate.

U snu videti tešku ozledu

Videti u snu tešku ozledu ukazuje na uvredu koju biste mogli pretrpeti u narednim danima. Moguće je da će vam ta uvreda veoma teško pasti i da će ostaviti dubok trag u vašim osećanjima. Takođe je moguće da će se raditi o osobi do koje vam je stalo i od koje nećete očekivati takve reči i takvo ponašanje. Zbog toga će vam cela situacija biti mnogo bolnija i teža za „zarastanje“.

Sanjati laku ozledu

Kada u snu vidite da imate neku laku ozledu, to znači da će vas u bliskoj budućnosti zadesiti manje poteškoće na koje se nećete mnogo obazirati. Sve ćete lako i usput rešavati, bez drame i kuknjave. Vodićete se uverenjem da se čoveku dešava ono što sam dopusti i da zato sve to sam mora i sanirati.

Sanjati ozledu u vidu preloma kostiju

U slučaju da ste u snu videli kako ste povređeni i kako imate prelom kosti, na javi možete očekivati da ćete se naći u situaciji u kojoj ćete nešto odlučiti tako što ćete „prelomiti“ i uraditi ono što osećate da je najbolje. Moguće je da ta odluka neće delovati ispravno u prvi mah, ali će se kasnije ispostaviti da ste bili u pravu što ste slušali vlastitu intuiciju i verovali svom osećanju.

Videti u snu zguljena kolena

Kada sanjate da ste ozleđeni i da su vam kolena zguljena, to znači da ćete u nečemu posustati i da nećete imati dovoljno snage da sve izgurate do kraja. Moguće je da će vam biti potreban predah kako biste se regenerisali i napunili baterije za dalje. Takođe je moguće da ćete od nekoga tražiti pomoć i da ćete tu osobu moliti za nešto što vam je važno.

Sanjati ozlede na licu

Ako ste u snu videli ozlede na svom licu, takav san sugeriše da ćete se uskoro zbog nečega stideti. Moguće je da ćete imati osećaj da ste izgubili svoju čast i da vam je obraz ukaljan. Takođe je moguće da će drugi smatrati da ste u nečemu nepošteno postupili, a da vi to nećete tako doživljavati i da ćete se morati braniti od njihovih optužbi.

Videti u snu ozlede na ruci

Ukoliko ste sanjali da imate ozlede na ruci, u narednom periodu biste mogli biti zabrinuti da zbog nečega nećete moći ispunjavati svoje obaveze u svakodnevnom životu. Moguće je da se osećate slabo i nedovoljno sposobno da nešto ispunite ili obavite do kraja. Možda ne znate čime da se rukovodite i za šta da se uhvatite prilikom donošenja odluka vezanih za ono što vas muči, a to vam onda izaziva blokade u svakodnevnom životu i stvara vam paniku.

U snu videti ozlede na nogama

U slučaju da ste sanjali da imate ozlede na nogama, to ukazuje na vašu nesposobnost da nešto završite i krenete dalje. Moguće je da ste zbog nečega „zakočeni“ i zaustavljeni u napredovanju ili još uvek živite u prošlosti i žalite za određenim stvarima, umesto da se pomirite s onim što je bilo i da rasterećeno krenete dalje.

Sanjati ozlede na glavi

Kada sanjate da imate ozlede na glavi, to znači da vas na javi muče neka teška razmišljanja i da imate osećaj krivice. Moguće je da vam zbog nečega savest ne da mira i da ne možete da se oslobodite loših misli. Verovatno se zbog nečega kajete i ne znate kako da popravite ono što smatrate da nije trebalo biti tako kako je bilo.

Videti u snu da neko drugi ima ozlede na glavi predstavlja vaše mišljenje da ta osoba ne donosi dobre odluke i da stvari ne vidi onakvim kakve jesu. Moguće je da mislite kako je neko zaluđen određenim idejama ili da je pod uticajem drugih osoba pa zato ne razmišlja svojom glavom.

Videti u snu ozlede na leđima

Ako ste sanjali da imate ozlede na leđima, to znači da ćete se razočarati u nekoga kome ste verovali. Moguće je da nećete dobiti očekivanu podršku od te osobe i da ćete biti žrtva nekih priča iza leđa. Verovatno će vas to pogoditi toliko da ćete se osećati povređeno i da ćete biti vrlo ranjivi u tom periodu.

U snu videti ozlede na polnom organu

Ukoliko ste sanjali ozlede na svom polnom organu, to ukazuje na probleme koje imate u intimnim odnosima ili uopšte na polju seksualnosti. Moguće je da niste zadovoljni vezom sa ljubavnim partnerom ili da imate strahove vezane za uspostavljanje bilo kakvih intimnih odnosa. Možda vam je dosadila rutina u ljubavnom životu i više ne osećate zadovoljstvo kakvo ste nekada osećali.

Videti u snu ozlede polnih organa kod drugih osoba predstavlja vaše mišljenje da ta osoba nije dobar ljubavnik ili ljubavnica ili da nije neko s kim biste želeli imati bilo kakvu intimnu vezu. Smatrate da je ta osoba nesposobna da vam pruži zadovoljstvo kakvo vam je potrebno.

Sanjati ozlede na stomaku

U slučaju da ste u snu videli ozlede na stomaku, u stvarnom životu biste mogli biti vrlo osetljivi i nesigurni. Moguće je da se plašite tuđih reakcija i da nikako ne možete da se opustite i ponašate onako kako zaista želite. Teško se otvarate pred drugim ljudima i imate potrebu da se zaštitite od njihovih napada. Plašite se da budete otvoreni i da iskreno govorite o onome što osećate.

Videti u snu ozlede svuda po telu

Kada sanjate da imate ozlede svuda po telu, to znači da se nalazite u veoma teškom životnom periodu i da ne znate kako da sami sebi pomognete. Moguće je da osećate kako nema izlaza iz problema koji su vas zadesili i da vam niko u tome ne može pomoći. Osećate se nemoćno i obeshrabreno za poduzimanje bilo kakve aktivnosti koja bi vas izvela iz tog teškog stanja.

Sanjati da lečite ozlede

Ako ste u snu lečili svoje ozlede, to je vrlo dobar znak. U bliskoj budućnosti biste mogli pronaći odgovarajući način da izađete iz problema koji su vas zadesili. Moguće je da ste odlučna osoba koja ne dozvoljava da je obuzme panika i koja ne sedi skrštenih ruku. Poduzimate sve što možete da sami sebi pomognete i ne gubite nadu ako u nečemu ne uspete od prve.

Videti u snu da lečite tuđe ozlede predstavlja vašu rešenost da nekome pomognete da se izvuče iz onoga što ga je snašlo. Moguće je da ste svesni kako određena osoba nije sposobna da sama uvidi veličinu problema koji je pritišću, a možda nije svesna ni da ima određeni problem. Zato ćete odlučiti da osvestite tu osobu i da joj pomognete koliko god možete.

Sanjati da se ozleda ponovo otvorila

Ukoliko ste u snu videli kako vam se neka rana ponovo otvorila, to ukazuje na mogućnost da iznova prolazite neke teške stvari. Moguće je da će se ponavljati određene situacije sa nekim osobama i da će vam to vrlo teško pasti. Možda ćete morati „otvarati stare rane“ jer ih niste dobro sanirali prošli put i niste očistili sve iza sebe kako bi te rane mogle potpuno zarasti.

Videti u snu previjenu/zamotanu ranu

U slučaju da ste sanjali ranu koja je previjena i sanirana, u narednim danima biste se mogli s nekim pomiriti. Moguće je da ćete dobiti priliku da porazgovarate s osobom s kojom ste teško nalazili zajednički jezik i da ćete u tom razgovoru pronaći odgovarajuće rešenje za obe strane. Biće vam veoma drago zbog toga i imaćete osećaj da će uskoro sve biti na svom mestu.

Sanjati da ozleda boli

Kada u snu osetite da vas rana boli, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti mnogo tužni. Moguće je da nećete želeti priznati osobama oko sebe koliko vas je nešto povredilo, ali ćete to intenzivno proživljavati u sebi. Boleće vas nečija bezobzirnost ili neka nepravda koju ćete doživeti, ali to nikako nećete hteti javno priznati.

Sanjati da ste se ozledili

Ako ste u snu videli kako ste se sami ozledili, to ukazuje na vašu potrebu za samokažnjavanjem. Moguće je da osećate neku krivicu i da nikako ne možete sebi oprostiti nešto što ste uradili ili nešto što niste uradili, a trebali ste. Vaša savest vam nikako ne da mira i ne znate kako da rešite taj problem.

Ukoliko ste u snu videli da vas je neko drugi povredio, to znači da jednu osobu doživljavate kao nekoga ko vam svojim ponašanjem nanosi bol u stvarnom životu. Možda vas ta osoba ne razume dovoljno dobro ili ne obraća pažnju na vaše potrebe, a vi ne znate kako da joj to stavite do znanja.

U slučaju da ste sanjali kako ste vi nekoga ozledili, na javi biste mogli imati potrebu da se nekome svetite. Moguće je i da ste na nekoga vrlo ljuti, ali mu/joj to ne možete reći i to vas izluđuje. Gušite u sebi bes koji biste najradije pustili da eksplodira.

Videti u snu da je neko ozledio drugu osobu znači da ste u stvarnom životu svesni kako je određena osoba loša za drugu osobu, ali to ostali ne vide. Moguće je da smatrate da nije na vama da uporno ukazujete na to, ali svakako ne možete biti ravnodušni.

Videti u snu ozledu na voljenoj osobi

Kada u snu vidite da je povređena vaša voljena osoba, to znači da ste na javi mnogo zabrinuti za nju. Možda ste previše zaštitnički nastrojeni prema voljenoj osobi i plašite se da će je okolina nečim povrediti, a moguće je i da ste svesni kako vaša voljena osoba guši svoja osećanja i ne dozvoljava da se vidi koliko joj je teško, ali ne dozvoljava ni da joj vi pomognete oko nečega.

Videti u snu ozledu na prijatelju

Ako ste sanjali da vaš prijatelj ima neku ozledu, verovatno ste u stvarnom životu svesni nekih njegovih mana i ne sviđa vam se što prijatelj ne radi na njihovom otklanjanju. Moguće je da smatrate kako mu se dešavaju određene loše stvari baš zbog tih mana i ponašanja koje iz njih proizilazi, ali vaš prijatelj odbija da to prihvati.

U snu videti ozlede na roditeljima

Ukoliko ste u snu videli kako su vaši roditelji povređeni, u narednom periodu biste se mogli mnogo brinuti za njihovo zdravlje. Moguće je da se plašite kako će ih godine oslabiti i dovesti u stanje nemoći, a vi nećete biti tu da im pomognete. Takođe je moguće da osećate kako su vaši roditelji pretrpeli mnoge tegobe tokom života i kako su zbog toga „puni rana i ožiljaka“ i to vas boli.

Sanjati ozlede na detetu

U slučaju da ste sanjali ozlede na nekom detetu, u narednom periodu biste se mogli osećati vrlo nemoćno pred nekim problemom. Mogli biste biti onemogućeni da nešto popravite ili promenite i to bi vas moglo mnogo opterećivati. Moraćete trpeti stanje kakvo jeste, iako znate da nije moralo biti baš tako.

Videti u snu ozledu na životinjama

Kada sanjate da su neke životinje povređene, to ukazuje na određene neprijatnosti koje vas u bliskoj budućnosti očekuju. Moguće je da ćete se naći u nekoj situaciji koja će vas iznenaditi i zateći svojim razvojem pa nećete dobro odreagovati na ono što će se dešavati. Bićete nervozni i nespremni na saradnju sa drugima iz vaše okoline.

Videti u snu da vi povređujete životinje ukazuje na vašu sklonost ka agresivnosti. Možda biste trebali razmisliti o onome što vas ljuti i o razlozima koji do toga dovode. Verovatno ni sami sebi niste priznali šta je to što vam zaista smeta i što ne možete tolerisati kod drugih osoba, a pogotovo to niste rekli drugima.

Sanjati da su životinje ozledile vas predstavlja vašu frustraciju okolinom u kojoj živite. Moguće je da se osećate ugroženo ponašanjem svoje okoline i da te osobe doživljavate kao nekulturne divljake koji vas uvek nečim povrede.

Sanjati da pomažete ozleđenima

Ako ste u snu videli kako pomažete ozleđenima, to znači da vas u stvarnom životu mnogo bole nepravde i da imate veliku potrebu da popravite svet u kojem živite. Moguće je da ćete se u bliskoj budućnosti baviti nekim humanitarnim radom, da ćete organizovati prikupljanje pomoći za one kojima je to potrebno i slično.

Videti u snu da neko ko je ozleđen pomaže sam sebi ukazuje na to da biste uskoro mogli upoznati veoma jaku ličnost i da biste mogli imati mnogo koristi od te osobe. Navedena korist će se odnositi najviše na uticaj koji bi ta osoba mogla imati na vaš duhovni razvoj i na građenje i jačanje vašeg samopouzdanja.

Sanjati da odbijate pomoći ozleđenima predstavlja poniženje koje biste uskoro mogli doživeti. Moguće je da ćete se neprijatno iznenaditi nečim što će se desiti i da će to biti ponižavajuće za vas. Nećete se moći osloboditi lošeg i teškog osećaja koji će vam nagrizati ego jedno duže vreme.

Sanjati da ozlede nestaju

Ukoliko ste sanjali da vam ozlede nestaju sa tela, u narednim danima vas očekuje uspeh i rešenje mnogih problema. Moguće je da ćete pronaći način da svoje teškoće sanirate jednu po jednu bez većih posledica. Vaš život bi mogao dobiti sasvim novu dimenziju i to bi za vas trebao biti početak jednog boljeg poglavlja u životu.

Videti u snu kako nestaju ozlede sa tela neke druge osobe predstavlja dolazak vrlo lepe vesti vezane za nekoga do koga vam je stalo. Moguće je da ćete čuti da je određena osoba ozdravila ili da je izbegla neku kaznu koja joj je visila nad glavom, ali je moguće i da će to biti vesti o dolasku prinove u porodicu te osobe. U svakom slučaju, obradovaće vas ono što ćete čuti za tu osobu.