Sanovnik » Sanjati » S » Sneg ✅ – šta znači sanjati sneg?

Sneg ✅ – šta znači sanjati sneg?

Nema tog deteta koje ne voli grudvanje i sankanje, a o pravljenju Sneška Belića da i ne govorimo. Nekada su sva deca školskog uzrasta jedva čekala zimski raspust i nadala se velikoj količini snega. Za njih je to značilo mnogo zabave i vragolija. Šta su odrasli mislili o njihovoj mokroj odeći i obući, to je druga priča. A tek o poledici i neraščišćenim putevima kojima moraju doći do posla, da ne spominjemo.

Ipak, ako pažljivije pogledamo, današnja deca mnogo vremena provode u kući uz mobilne telefone i tablete, malo se kreću i imaju problem sa druženjem, pa bi njihovi roditelji trebali biti presretni ako deca žele izaći vani da se igraju na snegu. Uz mnogo vriske i smeha, koji obavezno prate grudvanje i druge „snežne“ igre, deca će se zdravo izmoriti i mnogo lepše spavati.

Nije redak slučaj da i odrasli uživaju u snegu i zabavama koje on pruža. Odlazak na planinu i skijanje je odličan primer za to. Ipak, za nekoga je to uživancija, a za nekoga smaranje i problemi. Tako je sa svime u životu – ono što je jednome zlato, drugome je gvožđe.

Ali da se vratimo snegu i njegovom značenju u našim životima. Kao što rekosmo, svi različito opažamo i doživljavamo, pa će i čista bela površina snega drugačije uticati na različite ljude. Neko će u njoj videti predivno mirno prostranstvo, a neko hladnu beživotnu površinu. Ne zaboravimo da sve oko nas ima boju i oblik kakav mu mi damo, pa mu je takvo i značenje. Stvari su takve kakve jesu, ali naši osećaji ih oboje. I sami se sigurno možete setiti da su vam jedne te iste situacije ili predmeti izgledali drugačije u različitim periodima vašeg života, ili u različitim raspoloženjima.

Dakle, sve je do nas. To nam pokazuje i činjenica da jedan te isti san ima drugačije značenje za drugačije ljude. Jedno je značenje ako ste u braku, na primer, a drugo ako niste. Ili ako ste zaposleni i ako niste. Ili ako volite i ako mrzite.

Kako god bilo, sanjati sneg nije naročito srećna okolnost po mnogim tumačenjima, ali može predstavljati i neke dobre pojave u budućnosti. Mi vam predstavljamo objašnjenja iz starih sanovnika, ali i onih modernijih, a vi ćete sami najbolje prepoznati koja se odnose baš na vas.

Videti sneg u snu

Ako ste sanjali sneg, taj san vam uopšteno predstavlja neke neprijatnosti i manje štete. Moguće su lakše bolesti, sezonske prehlade i slično, ali i neki nenadani izdaci, kao što su saobraćajne kazne, na primer. Potrebno je obratiti malo više pažnje na trenutne događaje, ili na one koji najskorije dolaze, i ne dopustiti da se nešto nepotrebno iskomplikuje.

Čist beli sneg

Ukoliko ste u snu videli čist beli sneg na većoj površini, očekuje vas spokoj i lagano rešavanje nekog problema. Takođe, ovakav san znači da ćete imati mirnu savest i osetiti olakšanje kada se nešto završi. Moguće je da vas očekuje novi početak, odnosno započinjanje novog poglavlja u vašem životu. Ako je tako, ovaj san vam pokazuje da ste spremni za to jer ste iza sebe ostavili sve „uredno pospremljeno“ .

Videti prljav sneg

Ako ste sanjali prljav sneg, nećete biti zadovoljni razvojem jedne situacije. Što dalje budu odmicali događaji vezani za nju, sve će vam se manje sviđati način i ton kojim je obeležena. Imaćete osećaj da je izmakla kontroli i da je „uprljana“ pogrešnim ljudima koji su u situaciju umešani.

Gaziti prljav sneg

Ako u snu gazite po tom prljavom snegu, osetićete bes i želju da sve prekinete.

Čistiti prljav sneg

U slučaju da ste uzeli nešto i čistite taj prljavi sneg, uzećete stvar u svoje ruke i potruditi se da rasvetlite i očistite situaciju.

Sanjat svež sneg

Ukoliko ste sanjali da ste ujutro ustali i videli svež sneg napolju, očekuju vas novi počeci i trebate im posvetiti pažnju. Dobićete i nove ideje da vam u tome pomognu. Ako ste pogledali kroz prozor i shvatili da je pao svež sneg dok vi niste gledali, vreme je da obratite više pažnje na ono što se oko vas događa, da ne biste u jednom trenutku pomislili kako je život samo prošao pored vas.

Videti da sneg pada u snu

Ako ste sanjali da pada sneg, očekuje vas neka tuga i potresenost. Ako ste sanjali da ste u prostoriji i vidite da pada sneg, čućete za bolest prijatelja i to će vas ražalostiti

Da sneg pada po vama

Ukoliko u snu stojite vani, a sneg pada po vama, dobićete loše vesti zbog kojih ćete se osećati sputano i nemoćno.

Da pada po prolaznicima

Ako u snu gledate sneg koji pada po prolaznicima, doći ćete u kontakt sa neiskrenim ljudima kojima je namera da vas prevare.

Sanjati snežnu mećavu

Ukoliko ste sanjali snežnu mećavu, doživećete neku svađu i neugodnost. Ako ste u snu vi u mećavi, očekuju vas svađe i nerazumevanje na poslu.

Mećava oko kuće

Kad sanjate mećavu oko svoje kuće i dvorišta, svađe u porodici bi vas mogle potresti i uznemiriti.

Biti zatrpan u mećavi

Ako ste sanjali da ste zatrpani u mećavi i ne možete dalje, planovi koje imate neće biti ostvareni u predviđenom roku, moraćete ih odložiti. Ukoliko u vašem snu dolazi neko da vam pomogne kako biste nastavili dalje, imaćete pomoć prijatelja i sve ćete završiti nakon manjeg odlaganja.

Grudvati se u snu

Ako ste sanjali da se u snu grudvate, neka vest će vas iznenaditi i začuditi. Ukoliko vas grudve u snu pogađaju, vest će se ticati upravo vas. Ako vas još i bole u snu, bićete emotivno pogođeni vešću koju ćete čuti. Ukoliko se ne grudvate vi u tom snu nego samo posmatrate druge dok to rade, na videlo će izaći nešto što se od vas dugo krije.

Sneško Belić

Videti u snu Sneška Belića, znači da ćete primetiti kako su se nagomilale neke loše stvari oko vas.

Praviti Sneška Belića

Ako u snu  gledate nekog dok ga pravi, postaćete svesni u kojem smeru problemi idu i moći ćete ih početi rešavati. Ukoliko sami u snu pravite Sneška, shvatićete da je bilo pogrešno to što ste do sada radili i da ga morate menjati.

Videti krupne pahulje

Ako su u snu po vama padale krupne pahulje, doživećete velike promene nakon nekog manjeg „sloma“ i sve će krenuti nabolje. Ukoliko su pahulje u snu bile čiste i lepe, ostavićete sve loše stvari iza vas u novom početku. Ako ste videli da padaju po nekom drugom, bićete u prilici da pomognete prijateljima ili rodbini u nekoj  nevolji. Ukoliko ste ih u snu samo videli da padaju, bez neke konkretne osobe, donećete važnu odluku za budućnost.

Sanjati dubok sneg 

Sanjati dubok sneg znači da ćete zapasti u neke neprilike.

Gaziti dubok sneg

Ako u snu po tom snegu gazite, čuvajte se nepromišljenih radnji jer će vam se „obiti o glavu“.

Zapasti u dubok sneg

U slučaju da ste zapali u dubok sneg u snu i ne možete izaći, imaćete sukobe i svađe u porodici oko nerešenih problema iz prošlosti. Ako ste u snu u dubokom snegu i neko vam dolazi u pomoć, rešićete te probleme nakon mnogo muke i opravdanja.

Videti nekog u dubokom snegu

Videti druge osobe u dubokom snegu, znači da će vas neko moliti da mu pomognete da se izvuče iz neprilika u koje je zapao.

Plitak sneg

Sanjati sebe da stojite u plitkom snegu, znači da ćete imati manjih ljubavnih problema jer su vam odnosi zahladneli. Ako hodate po tom plitkom snegu, premišljaćete se da li da okončate vezu ili ne. Ukoliko ste u snu videli druge ljude na plitkom snegu, zahladneće odnosi između vas i nekih poznanika.

Sanjati mokar sneg

Ako ste sanjali mokar sneg, doživećete neku neiskrenost od bliskih saradnika i to ćete saznati. Ukoliko vam se taj mokar sneg u snu lepio za obuću, nećete se lako rešiti nezahvalnih i neiskrenih ljudi.

Suv sneg

Videti suv sneg u snu, znači da ćete biti izloženi nekom iskušenju.

Sanjati da vetar nosi suv sneg

Ako ste videli da vetar nosi taj suvi sneg dalje od vas, uspećete prepoznati opasnost i odupreti se iskušenjima.

Biti pokriven suvim snegom

Ukoliko ste u snu pokriveni suvim snegom, nećete biti svesni šta vam se predstavlja. Ako taj sneg rukama otresate sa sebe, trebaće vam dosta napora da se oslobodite određene napasti.

Sanjati da se topi

Ako ste sanjali sneg koji se topi, vašim problemima konačno dolazi kraj i vidi se rešenje. Ukoliko se sneg u snu topi i stvara potoke ili bujicu, doživećete neki stres koji će vas osloboditi i pročistiti, nakon toga će se sve popraviti.

Valjati se u snegu

Ovakav san znači da ćete osetiti stid zbog neke situacije u kojoj ćete se naći. Ako ste u snu bili mokri nakon valjanja u snegu, ovo će vas duboko pogoditi. Ukoliko ste samo ustali i nastavili dalje, posledice po vas će biti prolaznog karaktera. Ako se u vašem snu neko drugi valjao u snegu, zabrinućete se nakon što čujete neke vesti.

Snežna lavina

Ukoliko ste samo sa strane gledali lavinu kako se kotrlja, bez konkretnih osoba u blizini, doživećete turbulentne promene u skoroj budućnosti.

Vi u snežnoj lavini

Ako vas je u snu pogodila snežna lavina, predstoji vam težak i neizvestan period u životu. Možete očekivati pomoć prijatelja i rodbine ako ste u snu bili zatrpani i uspeli izaći iz lavine. Ukoliko ste sve vreme u snu bili sami, sami ćete se morati boriti i na javi.

Neko drugi u snežnoj lavini

Ako ste u snu videli da je lavina zatrpala nekog drugog, dobićete vest o nekoj nevolji vama bliskih ljudi.

Sneg na putu

Ukoliko u snu vidite sneg na putu kojim idete, očekuju vas teškoće u realizovanju onoga što ste zamislili. Ako ste u snu na tom putu još s nekim, zahladneće odnosi između vas.

Sneg u dvorištu

Ako ste sanjali da vam je dvorište pod snegom, očekuje vas neka porodična šteta. Ukoliko je sneg u snu samo na nekom delu dvorišta, imaćete svađe u kući. Ako je taj sneg nagomilan u delovima dvorišta, kao nakon čišćenja, vaši porodični problemi se hitno moraju rešavati inače će vam odnosi sasvim zahladneti.

Na autu

Ukoliko ste sanjali ovakav san, odgodite planirani put na neko vreme.

Poljana pod snegom

Ako u snu vidite poljanu pod snegom koji nije čist i beo nego je prošaran biljkama ispod njega, imaćete neugodnu situaciju u radnoj sredini, a odnosi sa kolegama će nakon toga zahladneti.

Sneg na planini

Kada sanjate ovakav san, morate obratiti pažnju na odnose i dešavanja s bliskim ljudima, ili čak porodicom, jer bi mogli preći u hladne i neiskrene ukoliko se ne potrudite oko njih. Još uvek se to nije desilo, „sneg je još tamo na planini“, ali morate povesti računa o svom ponašanju.

Tragovi u snegu

Ako ste u snu videli tragove u snegu, dobićete iznenada  priznanje od jedne osobe i vaš dosadašnji trud će biti nagrađen. Ako su tragovi vaši, lepo ćete nastaviti ono što ste započeli. U slučaju da ste u snu  videli životinjske tragove u snegu, bićete zatečeni nečijom odanošću.

Sneg leti

Sanjati da pada sneg u letnjem periodu, znači da će vas nešto iznenada uzdrmati i ostaviti u šoku. Biće to prolaznog karaktera, kao i letnji sneg, ali će vas iznenaditi.

Čistiti sneg

Ukoliko ste sanjali da čistite sneg, očekuje vas poboljšanje u životu. Nevolje koje su vas zadesile, ostavile su traga, ali ste rešili da ih sanirate i krenete dalje.

Čistiti sneg metlom

Ukoliko u snu sneg čistite metlom, oprezni ste u poduzimanju koraka oko nekih problema.

Čistiti sneg lopatom

Ako taj sneg čistite lopatom i pravite velike hrpe, odlučno ste se uhvatili u koštac sa problemima.

Sanjati da drugi čiste sneg

U slučaju da u snu vi ne čistite sneg nego vidite da to drugi rade, neko će vam pokazati kako da isplivate iz problema.

Pasti u sneg

Ako sanjate ovakav san, očekuje vas neka prevara i nepoverenje. Obratite pažnju na svoju okolinu i ne otkrivajte svoje planove nikome.

Sneg na kosi

Ako ste sanjali da vam je sneg na kosi, bićete u nekoj opasnosti. Budite vrlo oprezni u narednom periodu, ne krećite na put bez dodatne provere, a u saobraćaju se ponašajte savesno i kao vozač i kao pešak.

Sneg u kući

Videti u snu da vam je sneg u kući, nije dobar znak. Ovakav san predstavlja upozorenje da bi vam porodični odnosi mogli postati hladni i biti čak prekinuti. Povedite računa o tom delu svog života dok ne bude prekasno.

Sneg na krovu

Ako ste sanjali sneg na krovu svoje kuće, očekuje vas neki odliv novca i gubitak. Ukoliko ste u snu videli sneg na krovu neke zgrade ili tuđe kuće, dobićete nepovoljne vesti oko nekog spora.

Pisati po snegu

Kada sanjate ovakav san, preti vam opasnost da ne shvatate dovoljno ozbiljno probleme koje imate. Opušteno se zabavljate i nezrelo posmatrate celu situaciju. Krajnje je vreme da se uozbiljite.

Pronaći nešto u snegu

Ako ste sanjali da ste našli nešto u snegu, očekuje vas sreća u budućnosti. Iz trenutne situacije ćete uspeti izvući nešto pozitivno i dobro.

Sankanje

Sanjati da se sankate, znači da ćete kroz probleme i nevolje koje su vas zadesile proći brzo i lako. Ako se u snu izvrnete sa sanki, imaćete dodatnih problema koje ćete brzo otkloniti.

Jesti sneg

Sanjati da jedete sneg znači da sve probleme držite za sebe i gušite se u brigama. Podelite ih s porodicom ili prijateljima, biće vam lakše.

Životinje u snegu

Ako ste sanjali neke životinje u snegu, san vam poručuje da obratite pažnju na sebe i svoje prirodne snage ličnosti kako biste se sačuvali od bolesti i stresova. Od životinje koju ste videli u snu zavisi na koji deo sebe trebate obratiti pažnju: ranjivost, agresivnost, tvrdoglavost, odlučnost i slično.