Sanovnik » Sanjati » O » Šta znači sanjati orla?

Šta znači sanjati orla?

Orao je veoma moćna ptica koja živi u velikim visinama i ne meša se sa drugim pticama. Ima odličan vid i brzinu, ne odustaje kada se na nešto fokusira, a to joj svakako omogućava poseban status u svetu ptica.

S obzirom da je to slobodna i neovisna ptica, često je simbol hrabrosti i nedostižnosti, ali je i simbol ponosa i uspeha. Međutim, može biti i simbol usamljenosti u tim velikim visinama. Zato je san o orlu uvek povezan sa raznim emocijama i može imati i pozitivno i negativno značenje.

Najčešće je ovakav san obojen dobrim predskazanjima, a kako nije toliko učestao, nosi i posebnu težinu u tumačenju. Potrebno je obratiti pažnju na delove sna koji se ističu i na osnovu njih donositi zaključke o onome što san poručuje.

Sanjati orla

Ako ste sanjali orla, verovatno vas u bliskoj budućnosti očekuju neka priznanja i sticanje ugleda. Moguće je i da silno težite nečemu što je, realno gledano, za vas nedostižno. Ovakav san može ukazivati i na osećaj nadmoći, na određenu surovost i upornost kada je postizanje ciljeva u pitanju. Sanjati orla ponekad predstavlja i osećaj usamljenosti i nedostatak razumevanja okoline.

U snu videti orla u gnezdu

Ukoliko ste u snu videli orla koji je u gnezdu, u vašem životu će uskoro sve doći na svoje mesto. Postići ćete sve što ste zamislili i dovesti svoj život u optimalno stanje. Pronaći ćete pravu meru kada je u pitanju posao, odmor i vreme provedeno sa porodicom. Sve što vam se do sada činilo konfuzno i neusklađeno, sada će doći na pravo mesto.

Videti u snu orla koji leti

U slučaju da ste sanjali orla u letu, u bliskoj budućnosti vas očekuje uspeh i priznanje za ono što ste do sada radili. Moguće je da ćete konačno zaokružiti jednu životnu celinu i da ćete postići ono o čemu ste duže vreme maštali. U svakom slučaju, pred vama je vrlo lep period pun pohvala i priznanja pa se možete opustiti i zasluženo uživati.

Videti u snu orla koji stoji

Kada u snu vidite da orao mirno stoji, to znači da biste trebali biti oprezni i povesti računa o tome da se ne zamerite jednoj moćnoj osobi. Ovakav san ukazuje na to da vas budno prati neko ko je prilično moćan i ta osoba ništa neće prepustiti slučaju. Zato otvorite četvore oči i dobro pazite šta radite i s kim se petljate.

Sanjati orla koji stoji raširenih krila nije dobar znak. Ovaj san upućuje na to da ste naljutili nekoga ko vam neće praštati gluposti i ko vrlo dobro zna kako da dobije ono što želi. Trebali ste biti mnogo pametniji i razmišljati na vreme o onome što radite i o posledicama svog ponašanja. Sada morate preuzeti odgovornost za svoje postupke i istrpeti ono što sledi.

Videti u snu orla s mladima

Ako ste u snu videli da orao ima mlade, na javi vas očekuje mnogo radovanja. Iznenadiće vas nešto o čemu niste razmišljali jer ste to smatrali nedostižnim, a ipak će se desiti. Vaša sreća će biti neizmerna i biće vezana za druge ljude, za članove porodice ili prijatelje. Moguće je i da vam se mnogo posreći na ljubavnom planu pa da tu ostvarite ono o čemu ste već prestali maštati.

Sanjati da orao napada

Ukoliko ste u snu videli da vas orao napada, moguće je da ste mnogo zabrinuti za svoju budućnost i da strepite od ocene neke osobe koja je za vas vrlo bitna. Imate osećaj da ste stalno na meti kritika te osobe i da nije dovoljno dobro što god da uradite. Ne znate kako da se ponašate i na koji način da dođete do priznanja te osobe.

Videti u snu da orao napada nekog drugog predstavlja vašu zabrinutost za blisku osobu. Moguće je da ste svesni kako ta osoba ima probleme u međuljudskim odnosima i kako se teško s njima nosi. Plašite se da će biti povređena i da se neće lako od toga oporaviti.

U snu videti orla na planini

U slučaju da ste sanjali orla koji je na planini, u vama postoji velika želja za slobodom i neovisnošću. Moguće je da ćete upravo to i postići u narednom periodu i da ćete se zbog toga osećati odlično. Mogli biste ostvariti finansijsku, ali i emotivnu nezavisnost i tako dobiti priliku da svoj život organizujete upravo onako kako to vama odgovara.

Videti u snu orla u kući

Kada sanjate da je orao u vašoj kući, to znači da ćete na vrlo inteligentan način rešiti neke stvari koje će vas okupirati i da ćete za to dobiti pohvale od nekog do koga vam je stalo. Bićete ponosni sami na sebe i život će vam dobiti drugačiji smisao. Dobićete dodatno samopouzdanje i volju da radite mnoge nove stvari.

Videti u snu orla u tuđoj kući predstavlja najavu nekih bitnih promena u vašoj okolini ili kod vaših prijatelja. Te promene bi trebale biti pozitivne i lepe i vi ćete se obradovati zbog toga.

Sanjati orla u zoo vrtu

Ako ste u svom snu videli orla u zoo vrtu, moguće je da se osećate zarobljeno u svetu u kojem živite. Verovatno ste svesni svojih sposobnosti, ali nemate priliku da ih jasno iskažete. Osećate se loše jer znate da traćite svoje talente na neke nebitne stvari i nebitne ljude oko sebe. Priželjkujete pravu priliku da zablistate u punoj snazi, ali ta prilika nikako da stigne.

Videti u snu više orlova

Ukoliko ste sanjali više orlova, pred vama je vrlo izazovan period u kojem ćete se moći dokazati upravo onako kako to oduvek priželjkujete. Konačno ćete dobiti priliku da na najbolji način pokažete ko ste i šta sve možete. Nemojte se uplašiti ovih mogućnosti, nego pustite sve svoje talente da isplivaju vani i da svetu pokažu koga ima.

Sanjati da dozivate orla

U slučaju da ste u svom snu dozivali orla, na javi ćete pokazati veliku odlučnost da se dokažete pred jednom bitnom osobom. Neće vam biti problem da uradite sve što je potrebno kako bi vas ta osoba zapazila i kako biste ostavili snažan utisak na nju. Potrudićete se da joj se nađete u blizini i da iskoristite taj trenutak najbolje moguće.

Videti u snu orla na drvetu

Kada sanjate orla na drvetu, to znači da ćete uskoro imati priliku bolje upoznati nekoga ko vam se činio umišljen i bahat. Nakon nekog vremena provedenog s tom osobom, shvatićete da ste pogrešno sudili i da ste pobrkali neke vrednosti. Postaće vam jasno da nije sve onako kako iz daljine izgleda i da je potrebno svemu prići ozbiljnije da bi se dobila prava slika nečega ili nekoga.

U snu videti orla na livadi

Ako ste sanjali da se orao spustio na livadu, na javi biste mogli dobiti priliku da učite od najboljih. Moguće je da ćete se naći u društvu nekoga ko vam se činio nedostižnim i za koga nikada niste mislili da će biti u vašem društvu, odnosno vi u njegovom ili njenom. To će za vas biti odlična prilika da iz prve ruke vidite kako i šta treba ili ne treba raditi da biste postigli ono što u svom svetu želite. Nemojte prokockati ovu šansu.

Čuti u snu da orao klikće

Ukoliko ste u svom snu čuli kliktaje orla, u bliskoj budućnosti biste mogli saznati nešto što će vas mnogo razveseliti. Moguće je da ćete dobiti povoljne vesti vezane za posao na koji ste konkurisali ili vezane za upis na fakultet, ali je moguće i da će vam neko poslati lepe ljubavne vesti. U svakom slučaju, bićete srećni i imaćete razloga za ponos.

Sanjati da orao brani svoje mlade

U slučaju da ste u snu videli kako orao brani svoje mlade, pred vama je period u kojem vam preti neka opasnost. To ne znači da će se nužno raditi o životnoj opasnosti, ali znači da morate biti oprezni. Povedite računa o bezbednosti u saobraćaju, kao i o rukovanju mašinama s kojima dolazite u dodir. Nemojte se previše opustiti i biti neoprezni kada su takve situacije u pitanju.

Videti u snu orla koji jede

Kada sanjate orla koji jede, to znači da ćete u narednom periodu biti veoma cenjeni u svojoj okolini i da ćete zasluženo dobiti „svoj deo kolača“. Ponećete se profesionalno u nekoj situaciji i bićete nagrađeni za to. Osećaćete se veoma dobro i dobićete dodatnu volju za rad i dokazivanje.

Sanjati da orao lovi

Ako ste u snu videli orla koji lovi, u bliskoj budućnosti ćete imati velike ambicije i nećete lako odustajati od onoga što ste sebi zacrtali. Bićete veoma uporni i trudićete se na razne načine da ostvarite svoje planove. Morate znati da vam neće uvek biti lako, ali da će se sav vaš trud na kraju mnogo isplatiti.

Sanjati da pričate s orlom

Ukoliko ste u snu pričali s nekim orlom, to je vrlo dobar znak. U narednom periodu vas očekuje susret s jednom mudrom osobom koja će vam svojim savetima pomoći da pomerite neke granice. Nakon toga će vam sve ići mnogo lakše i nećete imati osećaj da ste prepušteni sami sebi.

Videti u snu tuču orlova

U slučaju da ste sanjali kako se dva orla tuku, vrlo je moguće da ćete se nenadano naći u središtu nekog sukoba koji s vama neće imati nikakve veze. Morate biti oprezni i pokušati izbeći ovakvu situaciju jer biste mogli ispaštati za nešto za što uopšte niste krivi. Ne pokušavajte se mešati u ono što vas se nikako ne tiče, a posebno ne onda kada je reč o nekim osobama na višem položaju.

Sanjati da orao čisti perje

Kada u snu vidite kako orao čisti perje, to znači da biste uskoro mogli raskrstiti sa nekim osobama u svom životu. Moguće je da ćete odlučiti kako je došlo vreme da na neke odnose stavite tačku i da svako krene svojim putem. Nećete želeti nikakve sukobe, ali ćete shvatiti da je najbolje da se više ne družite.

Videti prepariranog orla u snu

Ako ste sanjali prepariranog orla, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušavati ostvariti nešto što nema stvarni značaj. Moguće je da ćete pokušati glumiti neke uloge u vlastitom životu kako biste kod drugih ostavili utisak veće važnosti nego što je imate. Sve to će izgledati prilično jadno i jeftino pa vam savetujemo da to ne činite. Prave stvari se uvek prepoznaju, ali isto tako i one lažne.

U snu ubiti orla

Ukoliko ste sanjali da ubijate orla, moguće je da ćete uskoro propustiti dobre prilike za nešto što dugo priželjkujete. Nećete obratiti dovoljno pažnje na znake koji do vas budu stizali i to će vas koštati ostvarenja uspeha na nekom polju. Morate se bolje koncentrisati na ono što se oko vas događa ako želite ostvariti zamišljeno.

Spasavati orla u snu

U slučaju da ste sanjali kako spasavate orla iz neke nevolje, na javi ćete pokazati veliku hrabrost u jednoj životnoj situaciji. Moguće je da ćete iznenaditi i sami sebe svojim postupcima, ali ćete na kraju biti vrlo zadovoljni i vrlo ponosni na sebe. to će vam biti odličan dokaz da su mnoge stvari moguće samo ako dovoljno verujete u sebe.

Videti u snu da kupujete orla

Kada u snu kupujete orla, to znači da biste u narednim danima mogli pokušati na nelegalan ili nečastan način doći do nekog dobitka ili priznanja. To bi vam se moglo obiti o glavu i dovesti vas u problematičnu situaciju, nakon čega ćete se sigurno kajati.

Prodavati orla u snu

Ako ste sanjali da prodajete orla, uskoro biste mogli postati nečiji mentor ili neko ko drži predavanja većem broju ljudi. Dobićete priliku da podelite svoje znanje i da utičete na mlađe generacije na vrlo konstruktivan način. To će vas mnogo veseliti i uživaćete u svom radu.

U snu hraniti orla

Ukoliko ste sanjali da hranite orla, uskoro biste mogli preći neke granice i ostvariti mnogo više nego što ste se nadali. Moguće je da ćete u svemu tome imati znatnu podršku ljudi kojima je mnogo stalo do vas i to će vam biti dodatni „vetar u leđa“. Osećaćete se jako i ništa vam neće izgledati nemoguće. Pobeđivaćete sami sebe i to će vam davati novu snagu.

Sanjati da vam je orao kućni ljubimac

U slučaju da ste u snu videli kako vam je orao kućni ljubimac, na javi biste se mogli truditi oko nečega što je za vas potpuno nedostižno. Zanosićete se mišlju da vam je to potrebno i da lako možete doći do toga, ali ćete uskoro shvatiti da ni jedno od to dvoje nije tačno. Bićete pomalo ljuti sami na sebe jer ćete bez razloga izgubiti i vreme i sredstva na nešto što je totalna iluzija.

Videti u snu orla bez perja

Kada u snu vidite orla bez perja, to znači da biste uskoro mogli saznati da je jedna važna osoba izgubila svoj položaj i ugled koji je imala. Bićete mnogo iznenađeni ovom vešću i nećete znati kako da se ponašate kada sretnete tu osobu. Nikako vam neće biti drago zbog njenog gubitka i situacije u kojoj će se naći, ali ništa tu nećete moći promeniti.

Sanjati da orao spava

Ako ste sanjali da orao spava, u narednim danima vas očekuje zatišje pred buru. Morate biti spremni na razne događaje koji će vas dobro prodrmati i izvući iz letargije u koju ste zapali. Ušli ste u životnu kolotečinu i niste se trudili ni oko čega posebno. Uskoro će se takvo stanje mnogo promeniti i u vaš život će ući dosta dinamike.

U snu uhvatiti orla

Ukoliko ste u snu uhvatili orla, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti doživeti duhovni razvoj i da ćete proširiti svoje vidike na tom polju. Neke stvari će vas iznenaditi, ali i obradovati u tom procesu duhovnog rasta i napredovanja. Bićete sasvim nova osoba, dosta ćete se promeniti i ta promena će se jasno videti na vama.

Sanjati da je orao ranjen

U slučaju da ste u snu videli ranjenog orla, u narednim danima biste mogli izgubiti nešto od svog ugleda i statusa koji ste imali. Narušićete ono što ste pažljivo gradili, a to će se desiti zbog određene gluposti s kojom niste trebali imati nikakve veze. Naravno, nakon toga ćete se kajati, ali će šteta već biti počinjena.

Sanjati beloglavog orla

Kada u snu vidite beloglavog orla, to znači da vas uskoro očekuju neke posebne i retke stvari. Dobićete prilike koje se retko javljaju i na vama je da ih pametno iskoristite. Morate biti svesni toga da se ovo ne dešava često i da su retki oni ljudi kojima se nasmeši takva sreća. Pokušajte s poštovanjem odgovoriti sudbini koja vas je ovako nagradila.

Videti u snu orla na ruci

Ako ste sanjali da vam je orao sleteo na ruku, to znači da ćete uskoro ući u prijateljske odnose sa jednom moćnom osobom i da će vam mnogo toga krenuti nabolje. Dobićete šansu da pokažete sve svoje sposobnosti i da svojim radom postignete mnogo od onoga što dugo priželjkujete. Ovakvo prijateljstvo uvek ima svojih prednosti i vi biste ih trebali znati pametno iskoristiti.

U snu videti da orao ubija zmiju

Ukoliko ste sanjali kako orao ubija zmiju, na javi vas očekuje pobeda nad neprijateljima i njihovim smicalicama. Konačno ćete se rešiti zlobnika iz svog okruženja i moći ćete odahnuti. Neće vam biti lako da to postignete, ali ćete ipak u tome uspeti.

Sanjati orlovo pero ili perje

U slučaju da ste u snu videli orlovo pero ili orlovo perje, u stvarnosti biste se mogli pokušati „zakititi tuđim perjem“, a to nikada ne izađe na dobro. Bolje je da dvaput razmislite o tome i da pokušate na drugačiji način dobiti ono što želite. Najbolje je da se sami potrudite i postignete to što vam treba jer će vam i nagrada za to biti mnogo draža.

Sanjati da se plašite orla

Kada sanjate da se plašite orla, to znači da u vama postoji strah od neuspeha i od kritike jedne osobe koja je za vas mnogo važna. Plašite se da nećete biti dovoljno dobri u onome što radite i da ćete na taj način razočarati tu osobu.

Sanjati da ste vi orao

Ako ste u snu vi bili orao i osećali se slobodno i moćno u velikim visinama, na javi vas uskoro očekuje upravo takvo osećanje nakon jednog velikog preokreta u vašem životu. U bliskoj budućnosti vas očekuje mnogo dobrih stvari i konačno ćete moći zasluženo uživati u svom uspehu.