Sanovnik » Sanjati » O » Šta znači sanjati ovcu?

Šta znači sanjati ovcu?

Ovca je životinja koja čoveku daje i meso i mleko i vunu i jagnje. Dakle, ko ima ovce, taj je bogat i sigurno neće biti gladan. Međutim, ovca je i obaveza za tog čoveka jer joj treba neko da o njoj brine i da je čuva od neprijatelja.

Kada u snu vidimo ovce, one mogu biti simbol blagostanja, ali i slepe poslušnosti, žrtvovanja za nešto, bezbrižnosti, ranjivosti i slabosti. Mnoga su značenja koje san o ovcama može imati i zato je bitno obratiti pažnju na detalje tog sna pa tek onda odlučiti da li san daje pozitivno ili negativno predskazanje.

Sanjati ovce

Ako ste u svom snu videli ovce, moguće je da se želite utopiti u gomilu i ne isticati se ničim, ali je moguće i da se osećate kao neko koga gomila guši i sputava. Moguće je i da sebe ili nekoga iz okoline doživljavate kao žrtveno jagnje i da se zbog toga loše osećate. Takođe je moguće da vam ovakav san poručuje da je došlo vreme blagostanja i obilja, da se možete opustiti i uživati u plodovima svog rada. Možda vam san o ovcama naglašava da ćete biti nečiji vođa ili mentor, a možda vam poručuje i da ne budete lakomisleni.

Videti u snu da hranite ovce

Ukoliko ste sanjali da hranite ovce, na javi biste mogli biti neko ko će davati savete i ko će pokušati pomoći onima koji su manje sposobni da nešto obave. Moguće je i da ćete nekome biti mentor ili da ćete na sebe preuzeti deo nečijih obaveza u narednom periodu. Biće vam jasno da je uzaludno očekivati od nekih osoba da nešto naprave kada za to nemaju ni znanja ni veština.

Šišati ovce u snu

U slučaju da ste u snu šišali ovce, u bliskoj budućnosti ćete imati priliku da naplatite nešto što ste ranije radili. Moguće je da ćete dobijeni novac odmah ulagati u nove projekte i tako ga pretvarati u nešto novo i vrlo vidljivo. Bićete zadovoljni onim što uradite, a svojim promišljenim postupcima ćete rasteretiti i neke ljude oko sebe.

U snu pustiti ovce na pašnjak

Kada sanjate da ste pustili ovce na pašnjak, to znači da ćete određenoj grupi ljudi dati materijala za razmišljanje i da ćete očekivati odgovarajuće rezultate zauzvrat. Moguće je da ćete pažljivo osmisliti nešto što bi trebalo imati dobru perspektivu i da ćete to pokušati provesti sa nekom grupom ljudi.  Ovaj san se može odnositi na kolege na poslu, na osobe iz vašeg naselja, ali i na članove vaše porodice.

Terati u snu ovce u tor

Ako ste u snu terali ovce u tor, to znači da ćete u narednom periodu morati biti odlučni i nekim osobama pokazati gde im je mesto. Neke stvari se ne mogu prepuštati slučaju i moraju pratiti proceduru kako bi sve dobro funkcionisalo. To što neko ne vidi zašto su određene stvari potrebne, ne znači da vi morate od njih odustajati, nego podrazumeva da radite onako kako treba, a  njihovu svrsishodnost će i ostali uskoro uvideti.

Videti u snu da se ovca janji

Ukoliko ste sanjali ovcu koja se janji, u bliskoj budućnosti vas očekuju dobici i nagrade. Konačno će se isplatiti sve što ste u proteklom periodu radili i vi ćete jasno videti rezultate tog truda. Najbolje od svega je što će i drugi biti svesni vašeg doprinosa i što će vam se sve lepo isplatiti.

U snu videti ovcu s jagnjetom

U slučaju da ste u snu videli ovcu s jagnjetom, u narednom periodu biste mogli dobiti neki bonus na koji niste računali. Moguće je da ćete se vrlo prijatno iznenaditi kada saznate da uz neki kupljeni proizvod dobijate još nešto vredno pažnje ili kada vidite da je neko ispunio i više od onoga što vam je obećao. U svakom slučaju, bićete prijatno iznenađeni nečim.

Sanjati bolesnu ovcu

Kada u snu vidite bolesnu ovcu, to znači da vas na javi očekuju neka žrtvovanja i ustupci na koje niste računali i koje biste voleli izbeći. Moguće je da ćete morati malo promeniti svoje planove da biste došli do onoga što želite, ali je moguće i da će vas nešto nepredviđeno ometati na putu do tog cilja. Međutim, ne gubite glavu, sve se može dovesti u red i vratiti na pravi put, samo je potrebno imati malo strpljenja.

Čuti u snu blejanje ovce

Ako ste u snu čuli kako ovca bleji, u narednim danima biste mogli čuti neku veću besmislicu na koju nećete obratiti pažnju. Međutim, moguće je da će vas ubrzo neko početi gnjaviti baš tom besmislicom i da ćete morati odgovoriti na „blejanje“ koje ste čuli, hteli vi to ili ne.

Ukoliko ste sanjali blejanje više ovaca, na javi biste mogli biti na meti nekog trača koji će se brzo širiti. Moguće je da ćete se i sami iznenaditi onim što ćete čuti i smerom u kojem će to ići, ali morate znati da je neke stvari najbolje zaustaviti dok je za to vreme i ne dozvoliti da se otmu kontroli.

Videti u snu da je vuk napao ovce

U slučaju da ste sanjali da je vuk napao ovce, u bliskoj budućnosti biste mogli biti u situaciji da branite nekoga do koga vam je veoma stalo. Moguće je da će to biti neko ko je ranjiv i lakomislen pa će mu biti neophodna vaša zaštita kako bi opstao u društvu u kojem se nalazi. Takođe je moguće da će vas neko zamoliti za pomoć oko jedne delikatne stvari koju je neophodno odmah rešavati.

Sanjati da koljete ovcu

Kada u snu koljete ovcu, to znači da ćete se u nečemu na javi poneti kao kukavica. Moguće je da se nećete usprotiviti nekoj nepravdi i da ćete se prikloniti ugnjetavanju slabijeg iz straha da biste vi mogli biti na njegovom mestu.

Videti u snu da neko drugi kolje ovcu predstavlja vaš osećaj da je napravljena neka greška i nepravda prema određenoj osobi, ali da vi niste ništa mogli poduzeti po tom pitanju.

Kupovati ovcu u snu

Ako ste sanjali da kupujete ovce, u narednim danima možete očekivati povećanje zarade i ulazak u period blagostanja. Steći ćete dovoljno bogatstva da njime možete raspolagati onako kako vi to želite, bez dozvoljavanja da se neko drugi upliće u vaše odluke.

Prodavati ovce u snu

Ukoliko ste sanjali da prodajete ovce, na javi biste mogli izneveriti neke osobe. Moguće je da će se to desiti nenamerno i bez vaše želje da povredite bilo koga od njih, ali ćete ih svakako izneveriti. Nakon toga biste se mogli vrlo loše osećati jer nećete znati kako da sve to objasnite i popravite.

Sanjati da jedete ovcu

U slučaju da ste u snu jeli ovčje meso, u bliskoj budućnosti biste mogli imati mnogo koristi od nečije naivnosti. Vrlo je verovatno da vi nećete nekoga navesti na loše postupke niti ćete učestvovati u nečijem obmanjivanju, ali će se stvari tako složiti da ćete na kraju indirektno imati koristi od nečije naivnosti.

U snu izgubiti ovce

Kada sanjate da ste izgubili svoje ovce, to znači da vas u narednom periodu očekuju neka razočarenja i gubici. Moguće je da ćete prestati verovati nekome ili da ćete se razočarati u nečije postupke, ali je moguće i da će vam tuđa dela prouzročiti određene gubitke na koje nikako niste računali. Bićete mnogo zabrinuti i nećete znati kako da postupite i šta da radite.

Sanjati da ste izgubili jednu ovcu znači da ćete uskoro prekinuti neku vezu i da ćete na nju staviti tačku. Moguće je da će vas takav čin boleti i da to nikako nećete želeti, ali da nećete imati drugog izbora.

U snu videti crnu ovcu

Ako ste sanjali crnu ovcu, takav san predstavlja vašu neprilagođenost nečemu i pokušaj da na svoj način nešto odradite. Moguće je da se vaša okolina ne slaže sa vašim odlukama i da se vi zbog toga osećate pomalo odbačeno, ali da ipak nastavljate onako kako mislite da je za vas najbolje. Sve to vas rastužuje, ali ne možete ići sami protiv sebe i onoga kako se osećate.

Videti ovna u snu

Ukoliko ste u snu videli ovna, na javi biste mogli upoznati jednu odlučnu osobu čije ideje vredi saslušati i slediti. Bićete prilično iznenađeni ponašanjem i stavovima te osobe, ali će vas ona nadahnuti i navesti da na drugačiji način posmatrate neke događaje i situacije iz bliske prošlosti. Shvatićete da ima mnogo smisla ono što govori i da trebate obratiti više pažnje na rad te osobe.

Sanjati da češljate ovčju vunu

U slučaju da ste u snu češljali ovčju vunu, uskoro biste mogli pristupiti nečemu sa velikim strpljenjem i pažnjom. Moguće je da ćete želeti sami proizvesti nešto od početka do kraja i na taj način biti upućeni u svaki korak na putu do cilja. Nešto će zaokupiti vašu pažnju i biti vam veoma važno u narednom periodu pa nećete želeti propuštati ništa od tih događanja.

Videti u snu da ovce idu za pastirom

Kada sanjate da ovce slede svog pastira, to znači da će vam neko odobriti neki zahtev i da ćete dobiti „zeleno svetlo“ za ono što vam bude važno. Uzalud ćete se brinuti i strepiti zbog nečije odluke jer će sve biti u redu. Polako ćete doći do onoga što želite i bićete vrlo zadovoljni nekim rezultatom.

Sanjati ovčarskog psa

Ako ste u snu videli ovčarskog psa, to znači da na javi imate vrlo moćnu osobu na svojoj strani. Neko budno pazi na vas i ne dozvoljava da vas bilo šta ili bilo ko povredi. Moguće je da vi niste ni svesni te osobe i njene brige za vas, ali treba da znate da ona ipak postoji.

Videti u snu da ovčarski pas tera vuka od ovaca ukazuje na to da ćete se naći u nekoj nepovoljnoj situaciji u narednom periodu, ali da će vas određena osoba iz te situacije izvući svojim uticajem. Moguće je da ćete se uplašiti celokupnog događaja i da vam neće biti svejedno, ali ćete svakako biti mnogo mirniji nakon što upoznate svog zaštitnika.

Videti u snu ovce u dvorištu

Ukoliko ste u snu videli ovce u svom dvorištu, uskoro biste mogli dobiti nenadane goste koji će vas pomalo opterećivati ispraznim pričama. Nećete želeti da budete grubi i negostoljubivi, ali ćete jedva čekati da ti gosti odu i oslobode vas dosadnog čavrljanja.

U snu videti ovce na livadi

U slučaju da ste sanjali ovce koje su na livadi, u narednom periodu biste mogli prisustvovati nekom javnom skupu koji će više-manje zaglupljivati ljude i pokušavati ih navesti da slepo slede neke ideje. Moguće je da će se raditi o jednom promotivnom političkom skupu ili nečemu sličnom. U glavnom, očekivaće se da ne mislite svojom glavom, nego da slepo idete za onim što vam vođe tog skupa budu predložile. Naravno da vi znate i možete bolje.

Sanjati da je ovca zalutala

Kada u snu vidite zalutalu ovcu, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli biti zaluđeni nečim što nikako neće biti dobro za vas. Moguće je da nećete jasno videti pravo stanje jedne situacije ili jedne veze u kojoj ćete se naći i da će vam trebati pomoć nekoga kome verujete i ko vas dobro poznaje da vam otvori oči i vrati vas na pravi put.

Videti u snu stado ovaca

Ako ste sanjali stado ovaca, na javi biste mogli biti vrlo povodljivi i laka meta za nečiju manipulaciju. Moguće je da ćete se želeti utopiti u neko „stado“ i biti deo neke grupe pa nećete mnogo razmišljati o tome šta je dobro za vas, a šta nije. Biće vam važno da vas prihvate u svoje redove i da se ponašaju prema vama kao prema sebi ravnima, a nećete mnogo razmišljati o tome šta time gubite.

Videti u snu da ovce mirno pasu

Ukoliko ste sanjali ovce koje mirno pasu, na javi možete očekivati miran i stabilan period ispunjen ljubavlju i razumevanjem u krugu vaše porodice. Ukoliko ste u braku, moguće je da dobijete prinovu, a ukoliko ste sami i niste u vezi, vrlo je moguće da ćete nadograditi porodične odnose i ispraviti neke nesporazume koji su ranije nastali.

Sanjati da je ovca upala u vodu

U slučaju da u snu vidite kako je ovca upala u vodu, to ukazuje na određene greške koje biste mogli napraviti vi ili vama bliska osoba u narednim danima. Moguće je da ćete se spotaknuti o neke odluke i da će to doneti manje probleme u vaš život. Ne trebate paničiti, sve će se dati ispraviti i dovesti na svoje mesto, ali je potrebno ostati pribran i logično razmišljati.

Videti u snu da se ovce igraju

Kada u snu vidite kako se ovce igraju, to znači da se pred vama nalazi veoma bezbrižan i lep period u kojem ćete se moći opustiti i ne razmišljati ni o čemu bitnom. Moći ćete „pustiti mozak na pašu“ i odmarati od problema koje ste morali rešavati u prethodnom periodu.

U snu musti ovce

Ako ste sanjali da muzete ovce, to znači da vas u narednim danima očekuje neki dobitak. Moguće je da ćete imati značajan priliv novca i da ćete i sami biti iznenađeni takvim razvojem događaja. Naravno da vam neće biti ni malo krivo zbog toga, ali ćete svakako biti iznenađeni.

Videti u snu da neko drugi muze ovce predstavlja upozorenje na ponašanje nekih osoba iz vaše okoline. Obratite pažnju na nečije ponašanje i pazite da vas taj neko ne „izmuze“ i ne prevari u nekom poslu. Moguće je da ćete vi biti potpuno iskreni i otvoreni za razliku od one druge strane.

Sanjati da su ovce nešto obrstile

Ukoliko ste u snu videli da su ovce nešto obrstile, to znači da biste mogli biti ogorčeni zbog nečije gluposti i lakomislenog ponašanja. Nećete moći verovati da jedna osoba može tako malo razmišljati svojom glavom i da može dozvoliti da bude predmet tolike manipulacije. Nećete znati da li ste više ljuti na tu osobu ili na onoga ko je bio manipulator.

Videti u snu debele ovce

U slučaju da ste sanjali debele ovce, na javi vas očekuje napredak i uspeh. Bićete spremni na promene koje dolaze i te promene ćete vrlo dobro iskoristiti. Neće biti razloga da se brinete jer će vam sve polaziti za rukom i sve ćete lako postizati. Osećaćete se dobro i sigurno u svojoj koži i to će svi oko vas moći videti.

U snu videti mršave ovce

Kada u snu vidite da su ovce mršave, to znači da ćete u narednom periodu uzalud pokušavati doći do nečega i postići nešto. Koliko god da se vi budete trudili da to ostvarite, nešto će se uvek isprečiti i pokvariti vaše planove. Moguće je da ćete biti prilično frustrirani takvim razvojem događaja, ali morate znati da to neće dugo trajati i da će se stanje ubrzo promeniti.

Sanjati da ste vi ovca

Ako ste u snu videli da ste vi ovca, to znači da ćete se osećati loše zbog nečega što će se desiti u narednim danima. Biće vam krivo što ćete nasesti na nečiju igru i što ćete ispasti lakoverni. Vi ste dobrodušna osoba puna poverenja i to će neko zlobno iskoristiti. Takođe je moguće da ovaj san ukazuje na to da imate veliku potrebu biti deo neke grupe, celine ili želju da vas u vašoj okolini potpuno prihvate.

Sanjati da je neka druga osoba ovca znači da tu osobu doživljavate kao vrlo nežnu i ranjivu, kao nekoga koga je lako navesti na bilo šta i koga stalno treba štititi od okolnih „vukova“.

Videti u snu uginulu ovcu

Ukoliko ste sanjali da je ovca uginula, na javi biste mogli povrediti nekoga ko je čista i nevina duša. Moguće je da vam to uopšte neće biti namera, ali da će se tako složiti stvari i da će jedno voditi drugome. Na kraju ćete shvatiti da ste preterali i povredili nekoga ko to nije zaslužio. Biće vam i krivo i žao, ali šteta će biti učinjena.

Sanjati da su ovce nemirne

U slučaju da ste u snu videli kako su ovce nemirne, uskoro ćete čuti za neke proteste i pobune u vašem okruženju. Moguće je da će se raditi o nekim zahtevima koji postoje od ranije, ali ih niko nije uzimao za ozbiljno, a sada će se desiti da neke sitnice budu „kap koja je prelila čašu“.

Čuvati ovce u snu

Kada u snu čuvate ovce, to znači da ćete u bliskoj budućnosti imati obavezu i odgovornost prema nekome. Moguće je da ćete postati nečiji staratelj ili ćete dobiti u zadatak da sprovedete u delo nečiju poslednju volju i slično. Moguće je i da ćete uskoro dobiti neke veće ovlasti i odgovornosti na poslu.

Videti u snu da ovca kaska za stadom

Ako ste sanjali da neka ovca kaska za stadom, to znači da bi vam neko mogao biti zavidan jer oseća da je stalno iza vas i da ste mu vi nedostižni. Moguće je da se ta osoba prikazuje kao neko ko vas poštuje i ko je dobronameran, ali je u sebi zavidna i zlobna. Pripazite s kim se družite.

Sanjati da tepate ovcama

Ukoliko ste u snu tepali ovcama, na javi ćete imati lepe trenutke u krugu svoje porodice, sa decom i ljubimcima. Ukoliko nemate svoju decu, moguće je da ćete se družiti i uživati sa svojim malim rođacima, bratićima i sestrićima. U svakom slučaju, pred vama su lepi porodični momenti.