Sanovnik » Sanjati » B » 👵 Baka ili baba u snu – šta znači sanjati babu?

👵 Baka ili baba u snu – šta znači sanjati babu?

Kada čovek ostari, postane svestan pravih vrednosti u životu. Shvati gde je grešio kad je bio mlađi i šta je ono na šta je trebao obratiti pažnju, a šta je trebao pustiti. Takođe, postaje svestan da život jako brzo prolazi i da više nema vremena da čeka da se nešto veliko desi, nego se posvećuje onome što je tu i na šta može uticati.

Najbolji primer za to su bake i deke. Od velikih obaveza i žurbe u mladosti, nisu imali vremena da se posvete svojoj deci i s njima provedu kvalitetno vreme; ostali su ih željni. Upravo zato ne žele da im se isto desi sa unucima, pa tu leži razlog njihove popustljivosti i nežnosti prema malim naslednicima.

Naravno, nema tog deteta koje ovo neće dobro iskoristiti, pa i na dečji način zloupotrebiti, i sigurno se neće buniti da ide kod bake. Zbog svega toga su bake čest motiv u snovima. I kada odrastemo, nosimo u sebi onaj topli osećaj koji smo uz baku imali, osećaj slobode i bezbrižnosti.

U snovima se babe pojavljuju kao simbol porodice i osećaja vezanih za nju. Predstavljaju prošlost, detinjstvo i stvari koje smo tada radili ili nismo. Ovakvi snovi mogu značiti da nam je nešto ostalo žao i neispunjeno, ili da želimo da se vrati ono što je tad bilo i u čemu smo uživali. U svakom slučaju, snovi u kojima se pojavljuje baba imaju mnogo emotivnog naboja i uvek se vrte oko našeg osećaja za nešto što se trenutno dešava, bilo na poslu ili u porodici.

Tumačenja ovih snova su uglavnom pozitivna i ispunjena optimističnim prognozama. Kažemo “uglavnom“ jer nije isto sanjati da vas baka grli i da vas tuče, pa ni prognoze ne mogu biti jednako pozitivne u oba sna. Ukoliko ste nedavno sanjali neku babu, potražite tumačenje tog sna u našem sanovniku ispod, pa ćete sigurno imati celovitiju sliku poruke koju san nosi.

Sanjati babu

Ako ste sanjali babu, bilo svoju, tuđu ili neku nepoznatu staricu, u narednom periodu vas očekuju neke emotivne promene na privatnom ili poslovnom planu. Što vam je baba u snu bliža i za nju ste više vezani, i posledice sna će biti ličnije i jače, bilo da su pozitivne ili malo manje dobre. Nakon ovakvog sna, možete očekivati da vam srce bude puno radosti i sete ili da zbog nečega žalite.

Videti svoju babu u snu, predstavlja skore porodične događaje i okupljanja na kojima ćete evocirati uspomene i učvrstiti rodbinske veze.

Ako ste sanjali tuđu babu, bićete emotivno dirnuti nekom situacijom u svojoj okolini. Možda ćete se raznežiti ili osetiti žaljenje za nečim, zavisno od toga kakav je bio san.

Sanjati da ste baba

Ukoliko ste sanjali da ste postali baba, očekuje vas ostvarenje neke velike želje. Konačno će se steći svi uslovi da dobijete to o čemu ste maštali i za šta ste radili. Vaše iskustvo i znanje će biti nagrađeno i shvatićete da je vredelo strpljivo čekati na ovaj trenutak.

Ako ste u snu videli nekog drugog kao babu, možete se nadati dobitku i poboljšanju životne situacije preko druge osobe. Ovo će vas veoma obradovati i pružiti vam nove prilike.

Videti u snu živu i zdravu babu

U slučaju da ste sanjali svoju babu koja je vitalna, živa i zdrava, u narednom periodu ćete imati mnogo lepih trenutaka u okviru svoje porodice. Bračni partner i deca će vam neobično ugađati, a vi ćete se truditi da im uzvratite istom merom. Ako ste sami, možete se nadati promeni statusa ili vrlo ugodnim druženjima sa prijateljima.

Ako ste u snu videli tuđu babu kao vitalnu i zdravu, uskoro ćete se naći u krugu dragih prijatelja i njihove porodice, na nekom druženju, ili obeležavanju njihovih važnih datuma.

Videti mrtvu babu u snu

Ukoliko ste sanjali da vam je baba mrtva, očekuje vas veliko razočarenje u jednu blisku osobu. Vaši osećaji će biti povređeni i nećete moći verovati da ste s tom osobom iskreno podelili toliko toga, a da vam ona tako vraća.

Ako ste u snu videli da je mrtva nečija baba, uskoro ćete biti potrebni prijatelju kao podrška u teškim trenucima. Čak i da mu ne uspete pomoći svojim savetima, bićete mu od velike pomoći kao „rame za plakanje“ i to se ne može zaboraviti.

Sanjati mrtvu babu kao da je živa

Ako ste u snu videli svoju babu kao živu, a ona je u stvarnosti umrla, znači da ćete dobiti novu priliku da nešto uradite. Može to biti prilika da popravite odnose sa nekom osobom do koje vam je stalo ili prilika da ostvarite nešto što ste ranije propustili. U glavnom, nova šansa je pred vama.

U slučaju da ste sanjali da je živa nečija baba za koju znate da je umrla, očekuje vas rešenje nekog problema koji se vuče iz prošlosti. Konačno ćete na neku teškoću staviti tačku i mirno krenuti dalje.

Videti u snu mnogo staru babu

Ako ste u snu videli neku mnogo staru babu, u narednom periodu ćete imati briga i problema. Neće to biti ništa nerešivo, ali će biti dovoljno problematično da vam pokvari kratkoročne planove i da vas nakratko izbaci iz koloseka. Nemojte gubiti živce, ovo je samo prolazna faza.

Ukoliko ste sanjali svoju baku kao mnogo staru, za očekivati je da ćete imati manje sukobe unutar porodice, a posebno sa svojim partnerom. Oboje ćete biti nervozni i „kratkog fitilja“, ali ćete ipak brzo sve izgladiti. Ako niste u braku ili vezi, ovaj san govori o samoj porodici ili jako bliskim prijateljima.

Videti u snu mladu babu

U slučaju da ste sanjali da vam je baka vrlo mlada, znači da će vam se popraviti i „podmladiti“ ljubavni odnosi sa voljenom osobom. Imaćete mnogo lepih trenutaka i oboje ćete se osećati kao da ste na početku veze. Biće ovo nezaboravan period u kojem ćete shvatiti koliko su nebitne sitnice koje vas međusobno ljute. Ako nemate ljubavnog partnera, a sanjali ste ovaj san, očekuju vas prelepi trenuci sa osobama do kojih vam je veoma stalo, a moguće su i promene solo statusa.

Ako ste u snu videli da je mlada nečija baka, dobićete lepe vesti o pomirenju vaših prijatelja ili nekog od članova porodice. Ovo će vas veoma obradovati jer želite da vaše drage osobe budu sretne, a znate da su ih tvrdoglavost i inat razdvojili.

Sanjati ružnu babu

Ukoliko ste sanjali da vam je baba ružna, imaćete neprilike sa nekim od radnih kolega. Iznenada će se potegnuti stvari iz prošlosti, koje bi trebalo da su već zaboravljene, i potaknuće neke ružne optužbe i emocije. Najbolje je da to sad rešite detaljno i zauvek, da se opet ne ponovi.

U slučaju da ste u snu videli kako je ružna nečija tuđa baka, žalićete za nečim što niste na vreme uradili, pa vam se sad „obija o glavu“. Ovo će vam biti lekcija za dalje.

Videti u snu više baba

Ako ste sanjali više baba na jednom mestu, uskoro vas očekuje veliko porodično okupljanje. Možda ćete proslavljati nečiju veridbu, venčanje, rođenje deteta ili godišnjicu braka. U svakom slučaju, imaćete priliku da vidite rodbinu za koju dugo niste ništa ni čuli i da obnovite odnose.

Sanjati da vas baka grli

Ukoliko ste sanjali da vas grli vaša baka, možete se nadati veoma lepom i srećnom događaju u životu. Uskoro će vas nešto veoma obradovati, pa ćete se osećati kao malo dete koje je sretno utrčalo baki u zagrljaj.

Ako je vaša baka u snu grlila nekoga drugog, dobićete vesti koje će vas obradovati, ali će se odnositi na člana vaše porodice. Možda će neko položiti prijemni ispit ili dobiti posao, a vi ćete mu preneti sretnu vest i učestvovati u njegovoj sreći.

U slučaju da ste sanjali kako vas grli tuđa baka, uskoro možete očekivati veliku pomoć sposobnih i moćnih ljudi oko jednog događaja. Nećete ostati sami ako nastupe problemi, pa se možete opustiti i raditi najbolje što znate.

Kada u snu vidite da tuđa baka nekoga grli, bićete svedok lepog raspleta jedne svađe i sretnog pomirenja njenih aktera. Iako vas se to lično ne tiče, stvaralo je mučnu atmosferu kada ste zajedno, a sada je tome došao kraj.

Sanjati da grlite baku

Ukoliko ste sanjali kako grlite svoju baku, poverićete se jednoj bliskoj osobi o problemima koji vas dugo tište i dobićete odličan savet za njihovo rešavanje. Spašće vam veliki teret s leđa i bićete kao druga osoba.

Ako ste u snu grlili tuđu baku, uskoro ćete potražiti pomoć od neke vama nepoznate osobe i to će se pokazati kako mudar potez. Dobićete ono što vam bude trebalo i steći novog prijatelja. Ponekad treba biti hrabar i rizikovati da bi se nešto ostvarilo.

U slučaju da ste u snu videli kako neko grli vašu baku, donećete dobru odluku u jednoj situaciji, a odnosiće se na druge ljude koji su vam bliski.

Kada u snu neko grli svoju baku, znači da ćete čuti o uspehu vaših saradnika ili komšija, a pošto ste vi bili deo njihovog puta do uspeha, radost će biti još veća.

Čuti u snu da baka nekoga grdi

Ukoliko ste sanjali da vas baka grdi, svesni ste svojih grešaka i propusta, ali je sada kasno da se za njih izvinjavate. Jedino što možete je pokušati popraviti što se može i hrabro podneti posledice.

Ako ste čuli u snu da baka grdi nekoga drugog, ispostaviće se da ste bili u pravu kada ste savetovali jednoj bliskoj osobi da ne prihvata ponudu koju je prihvatila. Sada je prekasno da nešto promeni, može samo naučiti lekciju za ubuduće.

U slučaju da ste sanjali tuđu baku koja grdi nekoga, bićete uplašeni za nečije radno mesto jer ćete videti da su postupci te osobe postali vrlo nepromišljeni.

Sanjati sretnu i veselu baku

Ako ste sanjali da vam je baka sretna i vesela, imaćete mnogo uspeha na jednom putu. Bićete iznenađeni lepim razvojem događaja na tom putovanju i poželećete da ga ponovite.

Videti u snu tuđu baku koja je sretna, znači da ćete ući u period u kojem ćete imati mnogo dobrih odnosa sa saradnicima i ljudima iz vaše okoline sa kojima ste svakodnevno u kontaktu.

Videti tužnu baku u snu

Ukoliko ste u snu videli da je vaša baka tužna, očekuje vas neko razočarenje i kajanje u narednom periodu. Ponekad je potrebno dvaput razmisliti pre nego što nešto uradite.

Kada sanjate tužnu tuđu baku, znači da će vam se vratiti nešto što ste drugima poslali, a nije imalo najbolje namere. Može to biti zavist, loše želje ili neko ogovaranje.

Videti u snu babu u kući

Ako ste sanjali da vam je baba u kući, očekuje vas period sigurnosti i lepih osećanja. Imaćete utisak da će sve biti baš kako želite i kako treba. Porodica će vas podržavati u svemu što budete odlučili i radili. Iskoristite ovaj period.

Kada sanjate babu u tuđoj kući, znači da ćete čuti da je neko vama drag konačno uspeo pokrenuti vlastiti posao i da mu dobro ide.

Videti u snu babu u dvorištu

U slučaju da ste u svom snu videli babu u tuđem dvorištu, znači da vas očekuje dolazak pozitivnih rešenja i pomoć od ljudi iz vašeg bliskog okruženja. Moguće je da ćete ući u nekakvu poslovnu saradnju sa komšijama.

Ukoliko ste sanjali da je baba u vašem dvorištu, znači da vam se sreća smeši i da vas uspeh čeka „iza ugla“, potrebno je još samo malo strpljenja i dobićete ono čemu se i nadate.

Sanjati babu na poslu

Ako ste sanjali da vam je baba došla na posao, možete očekivati skoro unapređenje i pohvale od strane vaših nadređenih. Svi će primetiti koliko ste se uozbiljili i savesno posvetili radu.

Videti u snu tuđu babu na poslu, predstavlja promene u radnom okruženju koje će vam se dopasti i dati vam još više volje za rad.

Videti u snu babu na ulici

Ako ste u snu videli svoju babu na ulici, imaćete neke brige u skoroj budućnosti. Ne trebate se mnogo plašiti, ali biste se trebali pripremiti na manje probleme koji se mogu pojaviti.

Kada sanjate da je tuđa baba na ulici, očekuje vas nenadani odliv novca za neke račune. Moguće su saobraćajne kazne ili neke iznenadne manje popravke u kući.

Sresti babu u prolazu

Ukoliko ste sanjali da prolazite pored neke babe, da je srećete negde na putu, možete očekivati da će vas neko pozivati na red i držati vam pridike zbog nekih propusta.

Sanjati da vam baba pravi kolače

Ako ste u snu videli kako vam baba pravi kolače, možete se opustiti. U narednom periodu ćete ostvariti sve što ste planirali i privesti kraju poslove koji su bili u zastoju. Uspećete ispoštovati rokove koje ste sebi zadali, a porodica vam neće trpeti zbog nervoze i nezadovoljstva.

Kada sanjate da baba nekom drugom pravi kolače, za očekivati je da ćete imati  koristi od tuđeg rada i da će vam se isplatiti jedna saradnja.

Sanjati baku sa unučićima

Ukoliko ste sanjali da je baka okružena unučićima, uskoro ćete čuti za dolazak prinove u porodicu i to će vas veoma obradovati. Svaki novi život treba slaviti.

Videti u snu tuđu baku sa unučićima, znači da ćete biti pozvani na krštenje i da ćete se tome rado odazvati.

Sanjati babu sa štapom

Ako ste u snu videli svoju baku kako ide uz pomoć štapa, očekuju vas poteškoće u narednom periodu. Imaćete manje gubitke i odliv novca, pa biste trebali razmisliti o načinu trošenja.

Kada sanjate tuđu baku koja hoda uz pomoć štapa, znači da ćete morati odložiti realizaciju nekih planova i posvetiti se nečemu drugom dok ne dođe bolja prilika za njih.

Spavati u snu kod bake

Ukoliko ste sanjali da spavate kod svoje bake, ostvariće vam se nešto što odavno želite. Bićete srećni i veoma zadovoljni onim što ćete postići.

Ako ste sanjali da neko drugi spava kod bake, dobićete potvrdu da ste na dobrom putu kada su u pitanju potezi koje ste povukli u svojoj porodici. Uspećete rešiti neke nesuglasice.

Sanjati svađu s bakom

Ukoliko ste sanjali svađu s bilo kojom bakom, to je loš znak. Očekuje vas mnogo nesporazuma i teškoća u narednom periodu, pa je najbolje da ne započinjete ništa novo. Isto se odnosi i na to ako ste videli da se neko drugi svađa s bakom.

Sanjati da je baba ljuta

Ako ste u snu videli da je baba ljuta na vas, znači da biste mogli doneti neku lošu odluku u skoroj budućnosti i time povrediti svog partnera ili člana porodice.

U slučaju da je baba bila ljuta na nekog drugog, imaćete neugodnu situaciju na jednom okupljanju, a nećete je moći izbeći.

Videti u snu da vas baba hrani

Ukoliko ste sanjali da vas baba hrani nečim, možete se radovati dolazećim uspesima. Imaćete veliki priliv novca i sve što ste do sada radili, doneće korist.

U slučaju da je u snu baba hranila nekog drugog, isplatiće vam se što ste bili dobri i pomogli nekim ljudima kada im je to trebalo, jer će vam oni sada višestruko vratiti.

Sanjati da je baba nestala

Ako ste sanjali da je vaša baba nestala, imaćete komplikacije u svojoj vezi ili braku. Partner će se požaliti da je nestalo topline i ljubavi iz vašeg odnosa i da živite kao cimeri. Razmislite o opravdanosti ovih tvrdnji, možda tu ima i vaše krivice.

U slučaju da je u snu nestala nečija tuđa baba, bićete u situaciji da pomognete rodbini ili prijateljima oko bračnih ili porodičnih problema.

Sanjati da je baba u kolicima

Ukoliko ste videli da je vaša ili tuđa baba u invalidskim kolicima, očekuje vas dosta problema u skoroj budućnosti. Moraćete zaustaviti neke radove koje ste počeli i pričekati bolja vremena za njih. Takođe, na ljubavnom planu će biti nekih posustajanja i nerazumevanja, pa se tome trebate na vreme posvetiti.

Videti babu u bolnici

Ako ste u snu videli svoju babu u bolnici, obavezno što pre proverite svoje zdravlje. Nemojte olako shvatati ono što vam se dešava, da ne bi bilo kasno za popravke.

Ako ste sanjali tuđu babu u bolnici, bićete veoma zabrinuti za zdravlje bliskih ljudi.

Videti babu u staračkom domu

Ako ste sanjali ovakav san, peče vas savest zbog nečega što ste uradili i zbog čega sada osećate veliku krivicu. Možete pokušati nešto popraviti, ali šteta je već učinjena.

Sanjati da baba slavi rođendan

Ukoliko ste sanjali da baka slavi rođendan, znači da vas očekuje dobro zdravlje i još mnogo godina uživanja u sreći vaše porodice. Nemate nikakvih razloga za brigu.

Videti u snu babu s dedom

Kada sanjate ovakav san, očekuje vas mnogo lepih porodičnih i bračnih trenutaka. Bićete spremni da slušate jedni druge i da poštujete tuđe želje.

Sanjati da vam baba daje poklon

Ukoliko ste u snu videli kako baba daje poklon vama ili nekom drugom, znači da možete uskoro očekivati da će vas jedan mudar savet spasiti od velike greške. Na vreme ćete uraditi pravu stvar i promeniti tok svog života.

Sanjati da baba vozi auto

Ako ste u snu videli svoju babu da vozi auto, znači da vam dolaze mnogo bolja vremena i da će se puno toga promeniti. Konačno ćete doći tamo gde ste želeli.

Sanjati da vas baba čuva

Kada sanjate da vas baka čuva, nemate razloga za brigu u narednom periodu. Bićete sigurni i zaštićeni od loših ljudi i klevetanja.

Sanjati da vas baba tuče

Ako ste sanjali da vas baba tuče, bićete kažnjeni za nešto što ste uradili i pokušali sakriti. Istina će izaći na videlo, a vi ćete morati dati objašnjenja o tome šta se konkretno desilo.

Sanjati da vi tučete babu

U slučaju da ste sanjali ovakav san, znači da ćete biti veoma ljuti zbog jedne situacije u kojoj će neko pokušati da vam nešto podvali i predstavi to kao vaše delo.

Sanjati Babarogu

Ukoliko ste slučajno sanjali ovu babu iz dečjih priča, znači da ste pod velikim stresom i da ste uplašeni za svoju budućnost. Ne osećate se dobro u svojoj koži i ne znate kako da sebi pomognete.