Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati miša?

Šta znači sanjati miša?

Miš je maleno stvorenje koje čoveku može napraviti veliku štetu. U ambarima i ostavama uništava letinu, a u kući gricka instalacije, odeću, knjige. Pored toga se brzo razmnožava i nimalo nije naivan. Dokazano je da miševi imaju veliku inteligenciju i da su spretni pa njihova veličina ne treba da nas zavarava. Zanimljivo je i to da je miš tako mali, a većina žena ga se plaši.

Pojava miša u našim snovima uglavnom preslikava njegove stvarne osobine i ukazuje na stvari i dešavanja koja su vezana za te osobine. Najčešće je reč o pojavi neke štete, o određenim gubicima, ali i o inteligentnoj manipulaciji da se ostvare ciljevi.

Sanovnici najčešće daju negativnu ocenu snova o miševima, ali ima i onih koji predskazuju pozitivna dešavanja, ako su detalji sna takve prirode.

Sanjati miša

Ako ste sanjali miša, u narednom periodu biste mogli pretrpeti neku štetu na određenom  životnom polju. Moguće je da se planovi neće odvijati onako kako ste ih zamisli i da ćete zato imati manje ili veće gubitke. Ovakav san vam može poručivati i da nekoga ne uzimate zdravo za gotovo jer je to osoba koja vam se možda čini nevažna, ali može mnogo toga da vam pokvari. Ne potcenjujete njenu inteligenciju i spretnost. Isto tako je moguće da se ne biste trebali plašiti nekoga od koga ste moćniji i koga možete lako poraziti ako se potrudite.

Videti jednog miša u snu

Ukoliko ste sanjali jednog miša, vaš san vam ukazuje na konkretan problem ili konkretnu osobu kojoj biste trebali posvetiti pažnju. Možda ste nešto malo i sitno zanemarili, a to vam može napraviti veće probleme u budućnosti i navesti vas da se kajete i popravljate štetu. Takođe je moguće da određenoj osobi morate posvetiti više pažnje i utvrditi da li je bezopasna kako se nastoji predstaviti.

Sanjati više miševa

U slučaju da ste u snu videli više miševa, na javi vas očekuje oskudica i spletkarenje. Moguće je da će vam nečija zavist i podlost prouzročiti gubitke od kojih ćete neko vreme biti u lošoj finansijskoj situaciji. Verovatno ćete morati preduzeti odgovarajuće korake da te osobe „rasterate“ i očistite svoj život od „štetočina“. Na taj način ćete stvoriti zdravu i čistu životnu sredinu i sve će vam krenuti nabolje.

Videti u snu leglo miševa

Kada sanjate leglo miševa, to znači da se nalazite u vrlo nezdravoj sredini i da morate menjati društvo. Takođe znači da bi se nešto moglo veoma brzo razviti, a da vi to i ne primetite. Glavni koraci su već preduzeti i nešto se dešava, ali je trenutno prilično skriveno. Zato, budite pametni i ne dopustite da vas iznenadi nešto što vam uopšte u životu ne treba.

Sanjati miša u kući

Ako ste u snu videli da je miš u kući, na javi vas očekuju manji dugovi. Moguće je da se nećete baš najbolje snaći u nekoj situaciji i da će vam finansijski problemi zakloniti sunce u narednom periodu. Utešno je to što se neće raditi o velikom problemu, ali je moguće će vas taj problem ipak dovesti do dugovanja i opterećenja.

Videti u snu da miš trči kroz kuću ukazuje na neki problem za koji nećete ni znati da je prisutan i koji će se samo odjednom pojaviti u vašoj porodici. Mogli biste shvatiti da dugo vremena niste primećivali određena dešavanja u porodici i da je krajnje vreme da ih pokušate rešiti.

Sanjati da se miš u kući sakrio od vas predstavlja neku tajnu za koju ne znate. Moguće je da određene osobe kriju nešto od vas, ali da to nije veliko. Verovatno ćete se iznenaditi kada saznate istinu, ali to neće mnogo uticati na vaš život i daljnja dešavanja.

Videti u snu miša u polju

Ukoliko ste sanjali miša negde u polju, u bliskoj budućnosti biste mogli imati nerealan strah od nadolazećih dešavanja. Moguće je da ćete se previše brinuti oko nečega što vas uopšte neće dotaknuti i što je daleko od vaše porodice. Nema nikakvog razloga da strahujete od dešavanja koja se još nisu ni desila i za koja nema garancije ni da će se ikada desiti, a kamoli da će loše uticati na vas.

Videti u snu miša na ulici

U slučaju da ste u snu videli miša na ulici, u idućim danima biste mogli naići na neprijateljski raspoložene osobe kojih je najbolje da se klonite. Moguće je da ćete slučajno doći u dodir s nekim ko nema dobre namere i ko bi vam mogao stvoriti samo štetu pa je najbolje da zaobiđete takve osobe i nastavite svojim putem.

Sanjati miša u radnom okruženju

Kada u snu vidite da se pojavio miš u vašem radnom prostoru, to znači da biste morali biti oprezniji na poslu. Moguće je da bi vas jedna inteligentna osoba mogla navesti na pogrešne zaključke i dovesti do problema koji bi rezultirali samo štetom po vas. Sve bi moglo krenuti od sitnica i malo po malo, ali bi na kraju moglo imati ozbiljne posledice.

Sanjati miša u tašni

Ako ste u snu videli kako vam je miš ušao u tašnu, u bliskoj budućnosti vas očekuju sumnje u sebe i svoje odluke, ali i gubitak samopouzdanja. Možda ćete biti nervozni i nećete moći razumno razmišljati o određenim situacijama pa ćete sve dovoditi u pitanje i sumnjati sami u sebe. To bi vas moglo onemogućiti u pokušaju da uspostavite ravnotežu u porodičnim ili prijateljskim odnosima.

Videti u snu da miš gricka nešto

Ukoliko ste sanjali miša koji je nešto grickao, vaš san ukazuje na probleme kojima ne pridajete mnogo pažnje i smatrate ih malima, ali vas oni nagrizaju iznutra i konstantno vam nanose štetu. Kada biste ih pokušali rešiti, a posebno ako biste u tome i uspeli, vaš život bi dobio sasvim drugu dimenziju i bio bi mnogo opušteniji. Neke stvari bi legle na svoje mesto i mogli biste krenuti dalje.

Sanjati miša u mišjoj rupi

U slučaju da ste u snu videli kako je miš otišao u svoju rupu, to označava da ćete u narednom periodu imati uspeha. Verovatno ćete neke osobe poslati na njihovo mesto i naterati ih da se povuku u „mišje rupe“. Odatle će moći samo da vas gledaju i da se nadaju kako ih nećete u tim rupama trajno zatvoriti. Često je potrebno bezobraznim ljudima pokazati gde im je mesto i ne dozvoliti im da se šire.

U snu se plašiti miša

Kada sanjate da se plašite miša, to znači da ste u stvarnom životu vrlo nesigurna osoba koja u svemu vidi pretnju. Pored toga, vi nemate samopouzdanja i zato sve druge osobe doživljavate bitnijima od sebe. Naravno da je to daleko od istine i da se ne trebate ustručavati ni u čijem društvu, a pogotovo ne u društvu nekih nebitnih „miševa“.

Loviti miša u snu

Ako ste sanjali da lovite miša, uskoro biste na javi mogli pokušavati nešto popraviti. Moguće je da ćete uočiti određene propuste i greške i da ćete se potruditi da ih ispravite i dovedete u prihvatljivo stanje. Koliko ćete u tome uspeti, zavisi od raznih okolnosti, ali i od vaše brzine i spretnosti da odgovorite na postojeće izazove.

Sanjati da je mačka ulovila miša

Ukoliko ste u snu videli kako je mačka ulovila miša, to ukazuje na određenu kaznu. Moguće je da ćete se veoma iznenaditi kada shvatite da postoji mogućnost da vas neka moćnija osoba pozove na odgovornost i da od vas zahteva objašnjenje za određene radnje. Bez obzira na vašu opuštenost i spretnost, uvek postoji trenutak u kojem vaša nepažnja može dovesti do kazne na koju niste računali.

Videti u snu da se mačka igra mišem kojeg je ulovila predstavlja vrlo neprijatnu situaciju u kojoj biste se mogli zateći vi ili vama bliska osoba. Moguće je da ćete biti izloženi podsmehu zbog nečega što ste uradili i da vas neke osobe zbog toga dugo neće ostaviti na miru. Isto tako je moguće da ćete biti uhvaćeni u nekim problematičnim radnjama i da će vam nadređena osoba  zbog toga dugo „trljati nos“.

Sanjati da je mačka uhvatila miša, ali joj je on pobegao, ukazuje na to da ćete se lako izvući iz određene situacije i da ćete izbeći kaznu koju ste zaslužili. Ovo se može odnositi i na vama bliske osobe ili na nekoga iz neposrednog okruženja. Dakle, bez obzira što će biti jasno da ste nešto loše uradili, vlastitom spretnošću ćete se uspeti izvući bez kazne i štete.

Videti u snu miša u mišolovci

U slučaju da ste sanjali miša koji je bio u mišolovci, na javi vas očekuje osećaj zarobljenosti i sputanosti. Imaćete  utisak da vam ništa ne polazi za rukom i da su i najmanje sitnice protiv vas te da vas koče u napredovanju. Gde god da krenete, nailazićete na neke prepreke i smetnje koje će vas držati na mestu i neće vam dati da napredujete. Bićete bespomoćni i očajni.

Ubiti miša u snu

Kada sanjate da ste ubili miša, to znači da ćete u bliskoj budućnosti uspeti sprečiti neku manju katastrofu. Moguće je da ćete na vreme uočiti ono što se sprema i da ćete odlučno reagovati kako biste to sprečili, ali je moguće i da ćete, za svaki slučaj, unapred poduzeti neke korake i tako na vreme „matirati“ određeni problem. U svakom slučaju, šteta će biti sprečena, a vi spokojni.

U snu spasiti miša

Ako ste u snu videli kako spasavate miša, to znači da ćete jednoj manipulativnoj osobi dati još jednu šansu. Moguće je da ćete odlučiti da umirite svoju savest i da pružite priliku pomenutoj osobi da dokaže da se varate u proceni te osobe. Na taj način ćete tačno znati na čemu ste i niko vas neće moći optužiti da nemate razumevanja i da ste kruti u donošenju presuda.

U snu čuti da miš grebucka

Ukoliko ste u snu čuli kako miš negde grebe, u stvarnom životu biste mogli čuti određene glasine koje vas neće mnogo uznemiriti. Odmah će vam biti jasno da te glasine dolaze od nebitnih osoba i da ih one šire zbog svoje nemoći da bilo šta bitnije promene. Pa ipak, pripazite da te osobe svojim sitnim „zubićima“ ne počnu grickati ozbiljne stvari.

Sanjati da vas je miš ugrizao

U slučaju da ste u snu videli kako vas je miš ugrizao, to ukazuje na ljutnju i iznenađenje u narednim danima. Moguće je da ćete se previše opustiti kada su neke osobe i neka problematika u pitanju pa nećete očekivati da bi vam to oboje moglo načiniti ozbiljnu štetu. Zato biste mogli biti vrlo iznenađeni kada vas neki događaj trgne iz opuštenosti i kada vas prilično zaboli to što će se desiti.

U snu videti miša u ćošku

Kada sanjate da je miš sateran u ćošak, to znači da ćete uskoro nešto privesti kraju i da ćete iz određenih dešavanja izaći kao pobednik. Ništa vas više neće moći ugroziti jer ćete sve što vam smeta i što vam pravi štetu „sterati u ćošak“ i držati pod kontrolom. Konačno ćete moći odahnuti i uverićete se da ste zaista pobednik.

Sanjati miša u lavirintu

Ako ste u snu videli miša koji luta po lavirintu, na javi biste se mogli neuspešno vrteti među problemima i ne nalaziti pravi izlaz iz njih. Moguće je da ćete pokušavati naći rešenje pomoću raznih metoda, ali vam ništa od toga neće dati očekivani rezultat. To bi vas moglo dovesti do očajanja i odustajanja od svega što ste započeli.

U snu prodavati miševe

Ukoliko ste sanjali da prodajete miševe, u bliskoj budućnosti biste mogli biti nepažljivi i nekim svojim izjavama povrediti određene osobe. Moguće je da ćete vi želeti samo najbolje za sve vas, ali ćete to vrlo nespretno predstaviti pa će sve dobiti drugačiji ton i smisao. Mogao bi se steći utisak da nekome nešto podvaljujete i predstavljate drugačijim nego što to jeste.

U snu kupovati miševe

U slučaju da ste u snu videli kako kupujete miševe, u narednim danima biste mogli imati pogrešne i loše procene. Moguće je da ćete se u nečemu zaleteti i da nećete dovoljno trezveno razmisliti o onome što radite ili o nečemu što prihvatate pa biste se uskoro mogli kajati zbog toga. Uvidećete svoju grešku i biće vam krivo zbog brzopletosti i loše procene, ali će šteta već biti počinjena.

Sanjati mrtvog miša

Kada u snu vidite mrtvog miša, to znači da vas na javi očekuje pobeda u onome što radite. Konačno ćete doći do svog cilja bez gubitaka i bez lošeg društva pa možete biti vrlo zadovoljni. Neke loše stvari ćete ostaviti iza sebe i rasterećeno ćete krenuti dalje. Oslobodićete se tuđeg uticaja koji vas je sputavao u napredovanju i otvoriće vam se mnoge mogućnosti u životu.

Sanjati belog miša

Ako ste u snu videli belog miša, to označava dolazak pomoći i prevazilaženje nekih problema na vrlo inteligentan i snalažljiv način. Moguće je da će vas jedna susretljiva osoba potaknuti na rešavanje teškoća na kreativniji način i da će vam pokazati kako da postignete ono što želite, a da ne ugrozite ni sebe ni druge. Biće vam to dragoceno iskustvo i veoma ćete ceniti pomoć koju ćete dobiti.

Sanjati sivog miša

Ukoliko ste sanjali sivog miša, na javi vas očekuju neke neizvesnosti i sitne svađe. Moguće je da ćete biti nervozi zbog onoga što dolazi jer nećete znati na čemu ste i šta možete od svega očekivati, a to će dovoditi do svađa i nestrpljenja. Na vašu nervozu i drugi će reagovati nervozom pa će to biti začarani krug koji neće voditi ničemu dobrom.

Videti u snu crnog miša

U slučaju da ste sanjali crnog miša, u narednom periodu biste mogli narušiti svoj ugled. Moguće je da ćete biti nepažljivi i da ćete se ponašati neprimereno u određenoj situaciji, a to bi onda moglo baciti loše svetlo na ugled koji ste do tada imali. Morate pripaziti i na izjave koje dajete u javnosti jer bi one mogle biti loše prihvaćene i dovesti vas u nepovoljan položaj.

Sanjati da miš ciči

Kada u snu čujete da miš ciči, to znači da biste uskoro mogli dobiti jednu ponudu za bavljenje prljavim poslovima. Moguće je da ćete biti na velikom iskušenju da tu ponudu prihvatite, ali biste trebali bolje razmisliti o tome. Morate biti svesni da kada jednom uđete u taj svet, ostajete dugo u njemu zarobljeni i veoma teško možete iz njega izaći.

Videti u snu veoma velikog miša

Ako ste sanjali veoma velikog miša ili videli kako miš pred vašim očima ubrzano raste, to ukazuje na dolazak ozbiljnih problema i na potrebu za velikim oprezom. Moguće je da vam se sprema neka podvala, bankrot ili porodična izdaja. U svakom slučaju, ovaj san ukazuje na dolazak vrlo nepovoljnog perioda.

Sanjati miša u ormaru

Ukoliko ste u snu videli miša u svom ormaru, taj san označava da ste u svoj život pustili nekoga ko za vas nije dobar i od koga imate samo štetu. Moguće je da ste neoprezni i da ste nekim osobama dozvolili da vam se previše približe, a da pri tome niste razmišljali o njihovom uticaju na vas ili o njihovim pravim motivima.

U snu hraniti miša

U slučaju da ste sanjali da hranite miša, na javi biste mogli izazvati manju katastrofu svojim ponašanjem. Moguće je da ćete raditi nešto što vam se u tom momentu bude činilo zanimljivo ili isplativo, a da nećete razmišljati o tome koliko je to opasno i pogrešno. Nećete uviđati da time potičete loša dešavanja i da možete izazvati pravu katastrofu.

Sanjati radoznalog miša

Kada u snu vidite kako je miš radoznao i kako njuška i istražuje okolo, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti na udaru ljubopitljivih osoba i njihove neutažive radoznalosti. Moguće je da će vas neko zamarati svojim mešanjem u ono što ga se uopšte ne tiče i da će vam dosađivati radoznalim ispitivanjem, a da vi nećete moći drsko da ga odbijete jer ćete imati neki interes u svemu tome.

Sanjati da vam je miš ljubimac

Ako ste u snu imali miša za kućnog ljubimca, to ukazuje na vašu sklonost neobičnim stvarima i neobičnom ponašanju. Moguće je da su za vas sasvim normalne one stvari koje druge ljude sablažnjavaju i čine da se od njih odmiču. Verovatno ste vi osoba koja voli izazove i koja se ne pronalazi u svakodnevnim i šablonskim stvarima.

Sanjati miša iz crtanih filmova

Ukoliko ste u snu videli miša iz crtanih filmova, poput Džerija, Miki Musa i slično, na javi možete očekivati zabavu i druženje sa radoznalim, ali dobronamernim osobama. Moguće je da ćete provesti ugodno vreme ćaskajući o neobaveznim stvarima koje vas neće zamarati, nego će vas opustiti i oraspoložiti.