Sanovnik » Sanjati » M » Milovanje – šta znači sanjati milovanja?

Milovanje – šta znači sanjati milovanja?

Svako živo biće voli da ga miluju i da mu time iskazuju ljubav i naklonost. Milovanjem se uspostavlja posebna veza između bića i to se jasno može videti ne samo kod ljudi, nego i kod životinja.

S obzirom da milovanje može imati umirujući efekat, a može imati i onaj erotski ili onaj koji pruža podršku i ljubav, pojam milovanja se odnosi na razne stvari u međuljudskim odnosima. Kako će milovanje biti shvaćeno i kako pruženo, zavisi od onoga ko ga daje, ali i ko ga prima, odnosno od njihove povezanosti i očekivanja.

Kada se pojavi u našim snovima kao istaknut motiv, milovanje se odnosi na isto životno polje kao i na javi. Može ukazivati na našu želju za ljubavlju i nežnošću, možda na potrebu za podrškom ili može ukazivati na buđenje erotskih želja prema nekome. Sanovnici tumače ove snove uglavnom kao one koji imaju pozitivno značenje ili pozitivno predskazanje.

Sanjati milovanje

Ako ste sanjali milovanje, u narednom periodu biste mogli imati nežne susrete sa osobama do kojih vam je stalo, mogli biste davati i primati ljubav u raznim oblicima. Moguće je i da ćete osećati zahvalnost prema nekome, ali i brigu za nečiju dobrobit. Takođe, mogli biste se pomiriti s nekom osobom, ali biste mogli ući i u vrelu ljubavnu vezu ili se uskoro u nekoga zaljubiti. San o milovanju može ukazivati i na dolazak razočarenja zbog nerealnih nadanja.

Videti u snu da milujete nekoga

Sanjati da vi milujete nekoga može ukazivati na vašu želju da određenoj osobi pružite podršku i zaštitu. Takođe je moguće da ste zabrinuti za tu osobu i da je želite utešiti, ali je moguće i da imate potrebu da toj osobi budete blizu, ali joj to ne možete otvoreno reći.

Ako ste sanjali da milujete nekoga, ali se niste dobro osećali zbog toga, vaš san ukazuje na to da sebe prisiljavate na nešto što u stvari ne želite. Moguće je da pokušavate raditi ono što se od vas očekuje, da pokušavate ugoditi nekome i da pokušavate ostaviti dobar utisak na nekoga, ali vam to istovremeno predstavlja opterećenje.

Sanjati da neko miluje vas

Videti u snu da neko miluje vas ukazuje na vašu maštu i želju za bliskošću s određenom osobom. Moguće je da s nekim priželjkujete drugačiji odnos od onoga koji imate u stvarnosti. Takođe je moguće da ste tužni zbog nečega i da vam je potrebna nečija uteha i podrška.

Ukoliko vam u snu nije godilo tuđe milovanje, moguće je da na javi pokušavate odglumiti da vam je neko drag i da vam je stalo do toga da budete u dobrim odnosima s tom osobom. Takođe je moguće da vam smeta nečija prevelika privrženost i da vas opterećuje nečija posesivnost.

Videti u snu uzajamno milovanje

U slučaju da ste sanjali kako se s nekim uzajamno milujete, kako obe strane u tome jednako učestvuju, na javi možete očekivati pomirenje s nekom osobom s kojom niste u najboljim odnosima ili s kojom ste trenutno u svađi. Vaš san može nagoveštavati da ćete prevazići međusobne probleme i da ćete pokazati dobru volju i razumevanje jedni za druge.

Drugačije tumačenje ovog sna je da ćete uskoro ući u jednu romantičnu vezu i da ćete uživati u davanju i primanju ljubavi. Moguće je da takvo nešto odavno priželjkujete i da ćete konačno osetiti lepotu ostvarenja te želje. Ukoliko ste u vezi ili braku, ovakav san bi mogao predstavljati popravljanje vaših međusobnih odnosa i oživljavanje starih strasti.

Sanjati da gledate kako se neke druge osobe uzajamno miluju ukazuje na vašu zavist zbog tuđe sreće, na želju da ste vi na njihovom mestu ili na mogućnost da ćete se iznenaditi saznanjem da su određene osobe u ljubavnoj vezi. Moguće je da ćete dobiti nenadane vesti o nečijoj preljubi ili stupanju u brak.

Sanjati da ne želite milovanje

Kada u snu osećate otpor prema nekom milovanju, kada ne želite da vas određene osobe miluju i ne dopuštate im to, vaš san označava odbijanje bliskosti i vezanosti jer ne želite imati obavezu prema drugima. Moguće je da ne želite da vam u stvarnom životu neko čini usluge i da bude dobar i velikodušan prema vama jer se onda osećate dužni i ne znate kako da to nadoknadite. Takav osećaj vas opterećuje i stvara vam obavezu s kojom se ne znate nositi. Lakše vam je kada ste svi na određenoj distanci.

Videti u snu da neko drugi ne želi vaše milovanje predstavlja vaš osećaj da vas određene osobe ne vole i ne prihvataju u svoje okruženje ili da te osobe tvrdoglavo ne dozvoljavaju da im pomognete na pravi način, iako biste vi to rado uradili. A vas to boli i uznemirava jer znate da nema realnog razloga za takvo njihovo ponašanje.

U snu tražiti milovanje

Ako ste u snu videli kako tražite da vas neko miluje, kako vam je to bilo potrebno baš od te osobe, to znači da na javi osećate nedostatak pažnje i podrške od strane te osobe. Moguće je da se osećate neshvaćeno u svojoj okolini i da trenutno prolazite kroz neke teške emotivne trenutke pa vam je potrebna dodatna pažnja i razumevanje. Želite da drugi uvaže vaše osećaje i da ih u potpunosti shvate, da uvide kako su vam potrebni i važni.

Videti u snu da neko drugi traži da ga milujete označava vašu grižu savesti zbog zanemarivanja te osobe i zbog vašeg osećaja da ste se trebali više angažovati oko pomoći nekome ko je trenutno ranjiv. Moguće je i da se na neki način osećate pritisnuti tuđim zahtevima i očekivanjima, a to vam nikako ne prija i stvara vam dodatno opterećenje.

Sanjati da uživate u milovanju

Ukoliko ste u snu osećali pravo zadovoljstvo dok ste nekoga milovali, u narednom periodu biste se mogli otvoriti prema jednoj osobi i pokazati joj šta zaista prema njoj osećate. To bi vam moglo doneti veliko rasterećenje i olakšanje što više ne morate paziti na izražavanje svojih osećaja prema toj osobi.

U slučaju da ste osećali uživanje dok je vas neko u snu milovao, na javi biste mogli doživeti susret sa osobom koja će vas potpuno razumeti i od koje ćete dobiti sve ono što vam je potrebno u međusobnom odnosu sa drugom osobom. Moguće je da ćete konačno pronaći iskrenog prijatelja ili ljubavnog partnera kakvog oduvek priželjkujete.

U snu želeti milovanje, ali se onda predomisliti

Kada sanjate da želite nečije milovanje, ali se nakon tog milovanja predomislite i ono vam ne prija, to znači da biste na javi mogli biti razočarani nečijim ponašanjem. Moguće je da ćete imati drugačija ili mnogo veća očekivanja od te osobe, ali da se ona  neće ispuniti. Mogli biste biti tužni i razočarani, kao što biste mogli i požaliti što ste bilo šta započinjali s tom osobom.

Videti u snu da neko želi vaše milovanje, ali vas onda odbije u poslednjem momentu ukazuje na mogućnost da vam jedna osoba u narednim danima počne slati nejasne i suprotne signale. Moguće je da ni sami nećete znati kako da se ponašate i šta se od vas tačno očekuje. Nećete biti sigurni da li ta osoba želi vaše društvo ili ne.

Sanjati milovanje deteta

Ako ste u snu videli da milujete dete, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti zabrinuti za nekoga i da ćete želeti zaštiti tu osobu od nekih neprijatnih dešavanja. Moguće je da se prema nekome postavljate zaštitnički i nežno u isto vreme i da se plašite da bi ta osoba mogla biti povređena u ovom okrutnom svetu. Želite joj poručiti da ste tu za nju i da će sve biti u redu.

Videti u snu da dete miluje vas predstavlja vašu potrebu da određena osoba shvati koliku žrtvu podnosite zbog nje i koliko bi vam bilo lakše kada bi ta osoba pokazala zahvalnost za to što radite. Nije vam teško da ugađate onima koje volite, ali vas boli ako ne primećuju šta sve za njih radite. Potrebna vam je njihova potvrda da su svesni vašeg truda.

U snu milovati voljenu osobu

Ukoliko ste sanjali da vas miluje voljena osoba, u narednom periodu biste mogli postaviti neke zahteve pred svoju voljenu osobu i pokušati od nje dobiti ono što vam nedostaje na emotivnom planu. Moguće je da priželjkujete mnogo prisniji odnos sa svojom voljenom osobom, ali joj to nikada niste otvoreno rekli.

Sanjati da vi milujete svoju voljenu osobu može ukazivati na vašu potrebu da se na neki način iskupite za greške u prošlosti ili da, jednostavno, nadoknadite propušteno vreme u vašoj vezi. Takođe je moguće da ste mnogo poželeli svoju voljenu osobu jer ste bili razdvojeni duži period i potrebna vam je veća bliskost s njom.

U snu milovati prijatelja

U slučaju da ste u snu milovali svog prijatelja, u stvarnom životu biste se uskoro mogli naći u prilici da budete jaka podrška svom prijatelju u određenim nepredviđenim situacijama. Moguće je da ćete se i vi i on/ona naći u nekim nedoumicama ili u teškim situacijama u kojima ćete vrlo nesebično pokazati da ste tu za dragu osobu i da ćete joj pomoći da sve to lakše prebrodi.

Videti u snu da prijatelj miluje vas predstavlja iskrene odnose koje imate sa svojim prijateljima i vaš osećaj da se na njih uvek možete osloniti. San vam poručuje da niste sami i da ćete uvek biti okruženi osobama koje vam mogu pomoći onda kada vam je to najpotrebnije.

Sanjati milovanje roditelja

Kada u snu vidite da vas miluju roditelji ili jedno od njih, to znači da vam je na javi potrebno da budete bezbrižni i zaštićeni kao onda kada ste bili dete i kada su vaši roditelji mogli rešiti sve vaše probleme. Moguće je da priželjkujete da vas roditelji, kao nekad, stave u krilo, uteše vas i kažu vam kako će sve biti dobro i lako se rešiti, kako nemate nikakvog razloga za brigu i paniku. Potrebno vam je da opet budete tako bezbrižni i zaštićeni.

Sanjati da vi milujete svoje roditelje ukazuje na vašu želju da im se zahvalite za sve što su za vas uvek činili. Moguće je i da taj san predstavlja vaš žal što više nemate priliku da im pokažete koliko vam nedostaju, koliko cenite njihov nekadašnji trud i koliko biste voleli da ih opet možete zagrliti.

Videti u snu milovanje brata ili sestre

Ako ste sanjali da vas miluje brat ili sestra, u bliskoj budućnosti biste mogli dobiti lepe vesti od njih i mogli biste rešiti neke nesuglasice koje su se u nedavnoj prošlosti pojavile. Takođe je moguće da vam je potrebna njihova podrška u nečemu kroz što trenutno prolazite i da priželjkujete da su vaš brat ili sestra pored vas.

Sanjati da vi milujete sestru ili brata ukazuje na vašu brigu za njih i na vašu želju da im olakšate ono što ih trenutno muči. Moguće je i da im se želite izviniti za nešto čime ste ih nenamerno povredili, za nešto zbog čega vas malo peče savest i što želite što pre raščistiti i oterati iz vašeg odnosa.

Sanjati milovanje radnih kolega

Ukoliko ste u snu videli kako vas miluju radne kolege, u idućim danima biste mogli uspostaviti mnogo bolje odnose s njima i mogli biste uvideti da oni nemaju loše namere prema vama, nego se trude da vam se približe na pravi način i da vam pomognu da se bolje adaptirate na novu radnu sredinu. Moguće je i da vi sami priželjkujete takav njihov tretman prema vama, ali ga na javi ne dobijate pa ga prizivate kroz snove.

Sanjati da vi milujete svoje radne kolege može ukazivati na vaše skrivene erotske želje prema nekome od njih ili može biti pokazatelj vaše dobre namere da se s njima zbližite i uspostavite topliji ljudski odnos. Važno vam je da radite u zdravoj i opuštenoj radnoj sredini bez razmišljanja o zavisti i podmetanjima.

Sanjati milovanje šefa

U slučaju da ste sanjali da milujete svoga šefa, u bliskoj budućnosti biste mogli biti prilično pomirljivi sa svime što taj šef na poslu od vas bude zahtevao. Moguće je da ćete se hteti dodatno dokazati u radu i da ćete želeti opravdati njegova očekivanja te tako postići da uskoro dobijete unapređenje. Ugađaćete svakom njegovom hiru i nećete se ni zbog čega buniti.

Videti u snu da vaš šef miluje vas predstavlja vašu veliku potrebu da dobijete priznanje za svoj rad i da vas šef konačno primeti kao kvalitetnog radnika. Isto tako je moguće da vam vaš san pokazuje da nemate baš strogo profesionalne osećaje prema svom šefu/šefici, nego da su vaši osećaji obojeni dozom erotike i seksualnim maštarijama prema nadređenoj osobi.

Videti u snu milovanje neprijatelja

Kada sanjate da milujete svog neprijatelja, to znači da vam je preko glave napetosti i „zle krvi“ među vama pa pokušavate smisliti način da se taj loš odnos okonča. Vi niste od onih osoba koje se lako mire sa mržnjom, a još manje ste od onih koji je priželjkuju ili prizivaju pa vas to uvek opterećuje i tražite način da mržnju izbrišete iz svog života.

Videti u snu da neprijatelj miluje vas ukazuje na dolazak lepih vesti u skoroj budućnosti i na to da ćete se pomiriti s jednom osobom. Moguće je da će vam se vaš neprijatelj izviniti za neka ranija dela i da će priznati da je pogrešio. Taj njegov postupak će vas mnogo obradovati, ali i iznenaditi.

U snu milovati nepoznatu osobu

Ako ste sanjali da milujete neku osobu koju ne poznajete, u idućim danima biste se mogli uključiti u jednu humanitarnu akciju i mogli biste biti veoma srećni zbog osećaja da ste dali svoj doprinos nečemu što je zaista plemenito. Takođe, može se desiti da uskoro pomognete slučajnom prolazniku i da vam ta osoba izrazi veliku zahvalnost.

Sanjati da vas miluje nepoznata osoba predstavlja dolazak novih osoba u vaš život koje će vam biti iskreni prijatelji i sa kojima ćete ostvariti čvrste veze. Takođe, ovaj san može ukazivati i na vašu potrebu za pažnjom i razumevanjem od strane okoline u kojoj se nalazite.

U snu milovati životinje

Ukoliko ste u snu videli kako milujete životinje, vaš san ukazuje na potrebu da se povežete sa određenim delom svoje ličnosti i da taj deo jasno iskažete pred drugima. Zavisno od toga koju životinju ste milovali u snu, vaš san naglašava delove koji su „sporni i zakočeni“ u vama. Na primer, mačka ukazuje na problem sa nežnošću i umiljatošću, milovanje psa ukazuje na probleme i potrebu za odanošću i poverenjem, konj na snagu i pametno rešavanje problema, dok vuk ili lav ukazuju na potrebu da otvoreno pokažete „zube“ onda kada je potrebno da se zauzmete za sebe.

Milovati plišane igračke u snu

U slučaju da ste sanjali kako milujete plišane igračke ili neku igračku koja vam je veoma važna, na javi ste veoma nesigurna osoba i tražite utehu u poznatim stvarima. Moguće je da prolazite kroz stresno razdoblje u životu i da ne znate kome da se obratite za pomoć, gde da nađete uporište i sigurnost. Moguće je da ste veoma usamljeni i da se osećate uplašeno i napušteno.

Sanjati da milujete bolesnika

Kada u snu vidite kako milujete nekog bolesnika, to znači da u stvarnom životu duboko saosećate sa tuđom boli i da imate potrebu da pomognete svima kojima možete. Želite svet učiniti mnogo boljim i sigurnijim mestom, osloboditi ga bola i patnje, a drugima pokazati da se ljubav i saosećanje uvek isplate.

U snu nekoga milovati po glavi

Ako ste sanjali da određenu osobu milujete po glavi, u bliskoj budućnosti biste mogli pomoći nekoj osobi da se smiri i da na trezven način sagleda stanje u kojem se nalazi. Moguće je da ćete vi biti nit realnosti za koju će se ta osoba uhvatiti i da ćete joj na taj način mnogo pomoći.

Sanjati da vas neko miluje po glavi predstavlja dolazak konstruktivnih ideja i lako pronalaženje rešenja za probleme koji vas muče. Moguće je da ćete u tome imati iskrenu pomoć jedne mudre starije osobe.

U snu milovati po leđima

Ukoliko vas je u snu neko milovao po leđima, u narednom periodu biste mogli imati jaku podršku i dobiti vetar u leđa od jedne uticajne osobe. Moguće je da ćete se uspešno pokrenuti onda kada se tome najmanje budete nadali i kada više ne budete računali na neku bitniju pomoć u onome što radite.

Videti u snu da vi nekoga milujete po leđima označava vašu spremnost da određenoj osobi pokažete kako će sve biti u redu i kako je nikada nećete ostaviti nezaštićenu. Šta god da se bude dešavalo, vi ste tu da stojite uz pomenutu osobu i da joj pružite podršku koja joj treba.

Milovati u snu nekoga po ruci

U slučaju da ste sanjali kako vas neko miluje po ruci, u stvarnom životu vas očekuje nečija velika zahvalnost. Moguće je da ćete dobiti lep poklon za neko dobro delo koje ste nedavno učinili ili da će vam određena osoba nečim neobično lepim i simpatičnim pokazati koliko ceni sve što ste za tu osobu uradili.

Sanjati da vi nekoga milujete po ruci predstavlja mogućnost da u narednim danima nekome iskažete veliko poštovanje. Moguće je da ćete se osetiti zaista ponizno srećni i zahvalni toliko da ćete poželeti određenoj osobi pokazati koliko cenite i poštujete njenu mudrost i znanje.

Sanjati da nekoga milujete na sahrani

Kada u snu vidite kako nekoga milujete na sahrani, to znači da biste uskoro mogli imati neka neprijatna iskušenja u kojima biste se morali naučiti nositi sa teškim situacijama u životu. Moguće je da vam vaš san poručuje da ne treba bežati od bola drugih ljudi, a tako isto da ne treba bežati ni od vlastitog osećaja koji nam tuđi bol izaziva.

Sanjati da nekoga milujete nakon kazne

Ako ste sanjali da ste nekoga kaznili i nakon toga ga milovali, u bliskoj budućnosti biste mogli doći u situaciju da uradite nešto što ne želite, ali za što znate da je neophodno zbog dobrobiti određene osobe. Biće vam teško da to napravite, moglo bi vas mnogo boleti, ali ćete to svakako uraditi jer ćete znati da će i ta osoba kasnije uvideti za šta je takva odluka bila dobra.

U snu milovati nekoga na slavlju

Ukoliko ste u snu videli kako neku osobu milujete na slavlju, možda dok se pozdravljate ili dok joj nešto čestitate, to znači da bi vas uskoro moglo iznenaditi saznanje da vas napušta blizak član porodice, ali da je taj odlazak obojen srećom i napretkom. Iako će vam nedostajati ta osoba, radovaćete se njenoj sreći i biti joj podrška na putu kojim je krenula.

Sanjati da milujete sami sebe

U slučaju da ste sanjali kako milujete sami sebe, ali ne na erotski način, vaš san vam poručuje da je sva snaga koju trebate upravo u vama i da tu snagu morate negovati i ceniti. Morate sami sebe više voleti, posvetiti više pažnje svojim potrebama i nikako ne stavljati sebe na poslednje mesto. Tek kad vi budete zadovoljni osobom kakva jeste, moći ćete biti dovoljno dobri i drugima.