Sanovnik » Sanjati » M » Marama u snu – šta znači sanjati maramu 🧕?

Marama u snu – šta znači sanjati maramu 🧕?

Oduvek je marama 🧕 bila pokrivalo za glavu koje je čuvalo od hladnoće, ali i od prejakog sunca. Uglavnom su ga nosile žene da se zaštite od vremenskih prilika, ali i od neželjenih pogleda. Nekada je bila velika sramota da ženu vide bez marame.

Međutim, u današnje vreme, marama je najčešće modni detalj i nosi se na raznim delovima tela. Možemo je videti i na glavi i oko vrata, oko ruke, ramena, ali i kao ukras na tašnama. Muškarci je nose, takođe, i to ne samo gusari. Nekada su je nosili umesto kravate, a danas je nose kao modni detalj na glavi.

Zbog svoje raznovrsne upotrebe na javi, marama ima i raznovrsna tumačenja u snovima, pa joj sanovnici podjednako pridaju i pozitivno i negativno značenje. Može da predstavlja zaštitu, skrivanje, sramotu, ali i isticanje nekih detalja.

Sanjati maramu

Ako ste sanjali maramu, u narednom periodu biste mogli pokušati zaštititi neki deo svog života od radoznalih ljudi i njihovog uplitanja u ono što ih se ne tiče. Takođe, ovaj san može govoriti o vašoj nameri da drugima pokažete nešto što vam je važno i što želite da naglasite. Moguće je i da vas očekuje razočarenje ili žalost zbog nekog gubitka, kao i nagoveštaj nove povezanosti i zaljubljivanja. Marama u snu može naglašavati vašu zrelost i ozbiljnost, ali i vašu vedru narav.

Nositi maramu u snu

Ukoliko ste sanjali da vi nosite maramu, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati nešto sakriti od svoje okoline. Biće vam važno da sačuvate jednu tajnu od razotkrivanja i da do kraja ostvarite svoje namere. Nećete se mnogo truditi da drugima objašnjavate svoje postupke jer će im uskoro ionako sve biti jasno.

Videti da neko drugi nosi maramu u snu znači da će vas jedna osoba iznenaditi nečim za što nikada ne biste pomislili da je u stanju uraditi. Nećete se nadati takvoj spremnosti da brani svoje interese i da sve to tako dugo drži samo za sebe. Shvatićete da morate još mnogo toga naučiti o ljudskoj prirodi i znacima koji vam promiču.

U snu vezati maramu

U slučaju da ste sanjali kako vežete maramu, na javi biste mogli doneti jednu odluku kojom ćete se povezati s nekim osobama za koje niste ni pomislili da bi vam mogle biti blizu. Stvari će se razvijati tako da ćete uskoro promeniti svoje mišljenje oko nečega i da ćete se zbog toga pozitivno iznenaditi.

Skidati maramu u snu

Kada sanjate da ste skinuli maramu, to znači da biste uskoro mogli javno priznati nešto što ne želite više nositi na duši. Moguće je da ste dugo vremena opterećeni nekim tajnama i da je taj teret postao pretežak za vas. Nećete više moći, ali ni želeti, da čuvate nešto što je odavno trebalo biti otkriveno.

Videti u snu da neko drugi skida maramu znači da će vam se jedna osoba uskoro poveriti i zatražiti savet od vas. Vi ćete joj biti oslonac prilikom donošenja neke odluke i ona će veoma ceniti vaše mišljenje.

U snu nositi maramu na glavi

Ako ste sanjali da nosite maramu na glavi, u bliskoj budućnosti biste mogli imati ozbiljan razgovor sa nekim od članova vaše porodice. Moguće je da ćete se iznenaditi kada čujete planove koje oni imaju i kada shvatite da vi o tome ništa niste znali. Bićete zatečeni i moraćete ozbiljno o svemu razmisliti pre nego što iznesete svoje konačno mišljenje.

Sanjati da nosite maramu oko vrata

Ukoliko ste u snu imali maramu oko vrata, u narednim danima ćete pokušati rešiti neke nesuglasice koje vas duže vreme guše. Želećete da se sve lepo razjasni i da konačno znate na čemu ste. Ne podnosite zamagljene situacije koje mogu značiti i ovo i ono, a na kraju obično znače nešto treće. Volite čist odnos, pa makar on bio i negativan.

Imati u snu maramu oko ruke

U slučaju da ste sanjali maramu oko ruke, uskoro biste se mogli obradovati poklonu koji ćete dobiti. Iznenadiće vas jedan dobitak u obliku poklona koji će vam stići od nekoga od koga to uopšte niste očekivali. Upravo zato će sve ovo ostaviti još snažniji utisak na vas i još više će vas obradovati. Poželećete da uzvratite toj osobi istom merom i razmišljaćete na koji način da to izvedete.

Nositi u snu maramu oko ramena

Kada sanjate da ste ogrnuli ramena maramom, to znači da biste u skoroj budućnosti mogli flertovati sa osobama suprotnog pola i da biste se tako mogli malo zabaviti. Za vas će to predstavljati samo laganu zabavu i zanimaciju kojom ćete ubijati vreme, ali za nekoga iz vaše okoline bi ovakvo vaše ponašanje moglo imati ozbiljnije značenje. Ako ne želite imati problema ili određenu gnjavažu, pripazite malo s kim se zabavljate i na koji način.

Videti u snu da je neko ogrnuo ramena maramom znači da biste uskoro mogli dobiti jednu ljubavnu ponudu koja će vas iznenaditi. Uopšte nećete pomisliti da se dopadate toj osobi, a kamoli da ona želi graditi nešto ozbiljnije s vama. Pomislićete da ili ste vi bili slepi kod očiju ili je ta osoba jako dobro krila svoje emocije.

Imati maramu oko struka u snu

Ako ste u snu imali maramu oko struka, na javi ćete morati objašnjavati neke svoje poteze i odluke koje će se drugima činiti nelogične. Vi ste osoba koja je puna kreativnih ideja i poteza, ali vas vaša okolina često u tome ne prati i ne razume. Zato su osobe iz vašeg okruženja zbunjene vašim ponašanjem, a vi ste umorni od stalnog pravdanja i objašnjavanja samih sebe.

Sanjati da posuđujete maramu

Ukoliko ste od nekoga posudili maramu, u narednom periodu vas očekuje rasprava i svađa sa nekim od radnih kolega. Moguće je da se nećete složiti oko načina na koji biste trebali završiti nešto na čemu trenutno radite i da će vas to dovesti u određene sukobe. Vi ćete zagovarati jednu, a kolega drugu opciju. I jedno i drugo će imati svoje prednosti i mane, pa će biti vrlo teško reći ko je u pravu.

Sanjati da je neko od vas posudio maramu znači da ćete se uskoro pokajati što ste se umešali u nečije probleme. Iz najbolje namere ćete pokušati da pomognete u jednoj neprijatnoj situaciji, ali će se na kraju ispostaviti da je to bila potpuno pogrešna odluka. Određene osobe će svaliti na vas deo svoga tereta i predstaviti to kao vaš problem.

Kupiti maramu u snu

U slučaju da ste u snu kupili maramu, na javi ćete se uspešno zaštititi od jedne navalentne i netaktične osobe. Uspećete na kulturan način staviti do znanja toj osobi da vas njeno društvo ne zanima i da vam ne prija. Potrudićete se svim silama da izbegnete daljne susrete sa tom osobom i da viđanje svedete na minimalnu meru.

U snu prodavati maramu

Kada sanjate da prodajete maramu, to znači da će vas u narednom periodu nešto obeshrabriti. Nadaćete se sasvim drugačijim rezultatima, a dobićete to što ćete dobiti. Takav razvoj situacije će vas potpuno obeshrabriti i činiće vam se da sve pogrešno radite. Nećete znati kako da nastavite dalje i plašićete se da ne načinite neku grešku.

Sanjati da šijete maramu

Ako ste u snu šili maramu, uskoro biste mogli odlučiti da stvari uzmete u svoje ruke i da sami skrojite svoju sudbinu. Biće vam dosta toga da slušate odluke drugih i da pratite njihove želje, a da vaše stalno stoje na čekanju boljih vremena. Odlučićete da je tome došao kraj i da je vreme da se sami za sebe pobrinete.

Baciti maramu u snu

Ukoliko ste sanjali da bacate maramu, u bliskoj budućnosti biste mogli propustiti neke dobre prilike koje nećete prepoznati kao takve. Mislićete da imate mnogo vremena da odlučite i mnogo toga da izaberete, ali ćete kasno shvatiti da ste bili u zabludi. Optimalno vreme za takve izbore je prošlo, a sa njim i sve one dobre prilike.

U snu poderati maramu

U slučaju da ste poderali maramu u snu, na javi možete očekivati neke sukobe i nerazumevanja u svojoj okolini. Moguće je da ćete se sukobiti s nekim zbog sitnica jer ćete svi biti napeti i nervozni zbog premorenosti i brojnih obaveza. Ako ne budete pazili, ti sukobi bi mogli prerasti u nešto ozbiljnije što može izmaknuti kontroli.

Potući se oko marame u snu

Kada sanjate da ste se s nekim potukli oko marame, to znači da biste uskoro mogli imati neke ljubomorne scene i rasprave. Moglo bi se desiti da vas partner nepravedno optuži za flertovanje ili nešto gore, a da se vi ne budete mogli ili hteli od takvih optužbi braniti. To će dovesti do svađe i ružnih reči koje je kasnije nemoguće povući.

U snu oteti maramu

Ako ste u snu nekome oteli maramu, uskoro biste se mogli zakititi „tuđim perjem“ i to bi vam se moglo obiti o glavu. Neko će vas zbog toga ismejati i predstaviti kao lenštinu koja koristi tuđa postignuća kao paravan za svoj nerad. Dobro razmislite da li vam je takva situacija potrebna ili je bolje da sami zaradite svoje bodove.

Ukoliko je neko vama oteo maramu u snu, na javi vas očekuju nepravedne optužbe i sankcije. Bićete veoma ogorčeni zbog takvog ponašanja nekih osoba i nikako nećete hteti dopustiti da na tome sve ostane. Potrudićete se da dokažete koliko je pogrešno to što misle i rade i u tome ćete i uspeti. Međutim, sve to će vas mnogo iscrpiti i ubiti vam volju za daljim radom sa tim osobama.

Nositi u snu maramu preko kaputa

U slučaju da ste sanjali kako nosite ukrasnu maramu preko kaputa, u narednim danima ćete želeti svima pokazati nešto što vam je važno i što vas predstavlja kao osobu. Želećete naglasiti poseban deo svoje ličnosti koji vas prikazuje u najboljem svetlu i upravo onakve kakvi vi jeste.

Videti novu maramu u snu

Kada sanjate novu maramu, to znači da se pred vama nalaze mnoge mogućnosti i novi počeci. Imaćete priliku da birate kojim putem da nastavite dalje i da dobro ocenite šta je za vas najbolje. Na tom putu nećete biti sami i nećete se morati plašiti za svoju zaštitu i sigurnost.

Videti u snu staru maramu

Ako ste sanjali staru maramu, na javi ćete poželeti da iza sebe ostavite nešto što je za vas odavno završena priča. Neke osobe vas stalno pokušavaju zadržati u prošlosti i vezati za neke događaje koji su se davno desilo. Međutim, vama je jasno da je prošlosti mesto iza vas i da sada trebate gledati samo ono što vam dolazi u susret i što vas tek očekuje.

Sanjati svilenu maramu

Ukoliko ste u snu videli svilenu maramu, na javi biste mogli doživeti lepe i nežne trenutke sa jednom osobom. Moguće je da će se to odnositi na vašu porodicu, ali nije isključeno ni da ćete upoznati nekoga potpuno novog i da ćete u toj osobi pronaći nežnost koju trebate.

Videti pamučnu maramu u snu

U slučaju da ste sanjali pamučnu maramu, vi ste praktična osoba koja lako rešava sve svoje obaveze. Ne dozvoljavate emocijama da vas onesposobe kada treba racionalno reagovati, ali niste od onih koji nemaju osećaja za druge ljude i za njihove potrebe. Uspeli ste napraviti lep balans između racionalnog i emotivnog, pa vam to mnogo olakšava svakodnevnicu i život uopšte.

U snu videti šarenu maramu

Kada sanjate šarenu maramu, to znači da vas u narednom periodu očekuju lepa i vesela druženja sa dragim ljudima. Imaćete mnogo prijatnih trenutaka i uživanja u opuštenoj atmosferi sa osobama do kojih vam je iskreno stalo. Biće to dobar način da napunite svoje baterije i da podelite lepe emocije s nekim ko vam je važan.

Sanjati crnu maramu

Ako ste u snu videli crnu maramu, na javi vas očekuju neke brige i razočarenja. Moguće je i da ćete dobiti neke loše vesti zbog kojih ćete morati menjati svoje planove. Takođe je moguće da ćete biti zabrinuti za jednu blisku osobu i za njeno zdravlje. Bilo koja od ovih mogućnosti da vas zadesi, doneće vam loš period koji će, srećom, kratko trajati.

Videti u snu prljavu maramu

Ukoliko ste sanjali prljavu maramu, u bliskoj budućnosti ćete otkriti jednu podvalu i pokušaj prevare. Bićete iznenađeni osobama koje će u sve to biti umešane, ali ćete se dobro i brzo snaći u celoj situaciji. Nećete dozvoliti da vas te osobe uvuku u svoje planove i da ostvare ono što su zamislile.

Sanjati čistu maramu

U slučaju da ste u snu videli čistu maramu, na javi biste mogli upoznati jednu iskrenu i dobronamernu osobu s kojom ćete imati mnogo toga zajedničkog. Biće vam veoma drago što ste sreli nekoga ko ima takve osobine i što imate priliku produbljivati međusobne odnose s takvom osobom.

Maramom pokriti oči u snu

Kada sanjate da ste maramom pokrili oči u snu, to znači da ćete u narednom periodu odbijati da pogledate istini u oči i da se suočite sa nekim činjenicama. Ponašaćete se prilično nerazumno i detinjasto, a to će imati loše posledice za vas. Kad-tad ćete morati realno sagledati ono što se dešava i početi se ponašati u skladu s tim, sviđalo se to vama ili ne.

Sanjati belu maramu

Ako ste u snu videli belu maramu, u skoroj budućnosti ćete morati priznati neki poraz. Moguće je da ćete konačno odustati od nastojanja da nekoga promenite i da ćete priznati sebi da je to nemoguća misija. Moguće je i da ćete shvatiti da ne trebate pokušavati ugoditi svima oko sebe jer to nikada ne može izaći na dobro. Vaši napori u tom smeru sigurno moraju imati neuspešan kraj.

Sanjati crvenu maramu

Ukoliko ste u snu videli crvenu maramu, na javi vas očekuje ljubavna avantura koju ćete vešto kriti. Nećete želeti da se zna za vašu ljubav jer ćete se plašiti osude svoje okoline. Moguće je da će vaš partner biti mnogo stariji od vas ili da će već imati status zauzete osobe. To, naravno, nisu stvari na koje bi okolina blagonaklono gledala i koje bi ohrabrivala.

Videti žutu maramu u snu

U slučaju da ste sanjali žutu maramu, u narednim danima biste mogli imati neke probleme vezane za ljubomorne ispade i optužbe. Moguće je da ćete vi osećati ljubomoru prema nekoj osobi i da ćete svojim ponašanjem izazivati sukobe i neprijatne situacije. Međutim, nije isključeno ni da će vama neko prirediti ljubomornu scenu koja će vas mnogo pogoditi. U svakom slučaju, radiće se o nesporazumima koje biste trebali rešavati hladne glave i što pre.

Sanjati plavu maramu

Kada u snu vidite plavu maramu, to znači da ćete se intelektualno snažno povezati s jednom osobom i da ćete često s njom razmenjivati mišljenja i imati konstruktivne razgovore. Ta osoba će vam biti pravo osveženje i poticaj u intelektualnom razvoju i biće to upravo ono što vam je dugo nedostajalo.

Sanjati vunenu maramu

Ako ste u snu videli vunenu maramu, u narednim danima biste trebali povesti malo više računa o vlastitom zdravlju. Moguće je da ste zapostavili taj deo svog života i da je krajnje vreme da na njega obratite pažnju. Sve se lako može sanirati kada se na vreme uoči i ne ostavi bez nadzora.

Peglati maramu u snu

Ukoliko ste u snu peglali maramu, na javi biste mogli poželeti da ispravite neke stvari za koje mislite da su bile nepravedno učinjene prema nekome. Mogli biste pokušati razgovarati sa tom osobom i iz razgovora zaključiti šta je to što bi najviše bilo potrebno da se menja i popravi kao bi toj osobi bilo što bolje.

U snu prati maramu

U slučaju da ste sanjali kako perete maramu, u narednim danima biste mogli odlučiti da počnete nešto iz početka. Smatraćete da ste sada puni novih iskustava i da kao takvi možete mnogo toga bolje uraditi nego nekada ranije.

Imati u snu maramu u džepu

Kada sanjate da vam je marama u džepu, to znači da vas uskoro očekuje priliv novca i lep dobitak. Moguće je da će vam se isplatiti jedan posao u koji ste ranije ulagali ili će vam se iznenada posrećiti u nekim igrama na sreću.

U snu brisati lice maramom

Ako ste sanjali kako brišete lice maramom, na javi biste se mogli rešiti nekih briga. Konačno ćete rasvetliti stvari i okolnosti koje su vam zagorčavale svakodnevnicu i to će vas mnogo obradovati. Doneće vam mir i olakšanje koji su vam trebali.

Pokloniti maramu u snu

Ukoliko ste sanjali da ste nekome poklonili maramu, to znači da ste spremni pružiti određenu zaštitu toj osobi i stati u njenu odbranu kad god to zatreba. Niste od onih osoba koje su preterano zaštitnički raspoložene prema bližnjima, više se vodite mišljenjem da se svako mora sam znati zaštititi, ali nikako niste neko ko bi drugima uskratio svoju pomoć.

Sakriti maramu u snu

U slučaju da ste sanjali kako krijete neku maramu, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati prikriti nečije nepodopštine i prikazati ih kao nešto što se sasvim slučajno desilo. Biće vam jasno da je to jako daleko od istine, ali nećete želeti da to i drugi znaju. Pokušaćete sami uzeti stvari u svoje ruke i na odgovarajući način uvesti sankcije toj osobi.

Sanjati da ste našli maramu

Kada u snu vidite da ste našli maramu, to znači da biste ubrzo mogli saznati nešto što je od vas skrivano na vrlo suptilan način. Moguće je da ćete se prilično iznenaditi načinom na koji su vam stvari bile predstavljene i potpunim odsustvom sumnje sa vaše strane. Počećete mnogo opreznije prihvatati ono što vam drugi govore i nećete imati mira dok sami sve detaljno ne proverite.

U snu dobiti maramu

Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga dobili maramu, to znači da vas uskoro očekuje napredak na svim životnim poljima i jedan lep i stabilan period. Bićete opušteni i sve će vam lako polaziti za rukom.