Sanovnik » Sanjati » M » Šta znači sanjati mrtvački sanduk?

Šta znači sanjati mrtvački sanduk?

Smrt i umiranje je uvek neprijatna tema i niko o tome ne voli pričati, a ni misliti. Međutim, to je nešto što se dešava i od čega ne možemo pobeći, a kao neizostavan deo smrti i sahranjivanja,  pojavljuje se i mrtvački sanduk.

Njegova pojava u snovima ima simboliku nečega konačnog, završenog i poslednjeg. Može se odnositi i na ono što je izgubljeno ili beznadežno. Naravno da se ovakav san odnosi i na osećaj straha, nelagode i nesigurnosti. Mrtvački sanduk u snu može predstavljati i upozorenje na neka loša dela i na to kako bi sve moglo završiti.

Sanovnici su usaglašeni po pitanju snova u kojima se pojavljuje mrtvački sanduk kao glavni motiv i takvim snovima pridaju negativna značenja. Samo retki oblici snova o mrtvačkom sanduku imaju neko pozitivno značenje.

Sanjati mrtvački sanduk

Ako ste u snu videli mrtvački sanduk, na javi biste mogli biti opterećeni strahom od nečega. Možda se plašite da je nečemu došao kraj ili da ćete izgubiti nešto što vam je važno. Takođe je moguće da ovakav san upozorava na određeno zdravstveno stanje ili nebrigu o zdravlju. Sanjanje mrtvačkog sanduka može biti potvrda kraja nečega, odnosno da ste nešto ostavili iza sebe i s nečim raščistili. Takođe je moguće da mrtvački sanduk u snu ukazuje na određene tajne koje prete da isplivaju ili koje su duboko zakopane.

U snu videti drveni mrtvački sanduk

Ukoliko ste sanjali drveni mrtvački sanduk, uskoro biste mogli postati svesni prolaznosti nečega za što ste mislili da će vam biti neograničeno dostupno. Moguće je da će vas neka situacija ili događaj navesti da dobro razmislite koliko uzimate neke ljude ili stvari zdravo za gotovo. Verovatno ćete uvideti da se morate menjati vi i vaša očekivanja, a ne oni koji su oko vas.

Videti metalni mrtvački sanduk u snu

U slučaju da ste u snu videli mrtvački sanduk od metala, u narednom periodu biste mogli biti uplašeni nečim na što ne možete uticati. Moguće je da ćete osećati nervozu u blizini nekih osoba za koje pretpostavljate da nisu dobre po svoju okolinu i da im se ne može verovati. Doživljavaćete ih kao „kugu“ od koje treba bežati i skrivati se.

Sanjati prazan mrtvački sanduk

Kada u snu vidite prazan mrtvački sanduk, to znači da je nešto na vagi i da još uvek nije konačno. Moguće je da bude i dobro i loše, a to zavisi od vas ili nekih bitnih osoba. Vaše ponašanje bi moglo odlučiti na koju stranu će vaga pretegnuti i šta će se dalje desiti. Ovaj san bi mogao biti upozorenje na nešto i poticaj na detaljno promišljanje o onome što se dešava.

Videti u snu pokojnika u mrtvačkom sanduku

Ako ste sanjali da je u mrtvačkom sanduku telo pokojnika, to znači da na javi priželjkujete osvetu za nešto i da ste ljuti na nekoga. Moguće je da vam podsvest prikazuje ono što osećate, ali to ne izgovarate naglas. Verovatno ste povređeni nečijim ponašanjem i to vas i dalje uznemirava pa podsvesno želite da ta osoba nestane iz vašeg života.

Videti u snu da vi ležite u mrtvačkom sanduku predstavlja vaš strah od budućnosti i neuspeha ili je to odraz vaše apatičnosti, odustajanja i predaje bez borbe. U svakom slučaju, ovaj san je loš znak i predstavlja upozorenje na stanje u kojem se nalazite. Morate se trgnuti iz tog lošeg osećaja u koji ste zapali i pokušati preuzeti kontrolu nad svojim životom jer još uvek ništa nije izgubljeno.

U snu videti zatvoren mrtvački sanduk

Ukoliko ste sanjali zatvoren mrtvački sanduk, na javi bi vas mogle mučiti neke neizvesnosti i tajne. Moguće je da niste sigurni sa čim se to upravo suočavate i da vam sve zajedno izgleda prilično zastrašujuće. Osećate da iza svega toga postoji nešto što vam niko ne govori, a vi sami ne možete dopreti do istine i to vas izluđuje.

Videti u snu mrtvački sanduk u grobu

U slučaju da ste u snu videli mrtvački sanduk koji je spušten u grob, taj san vam jasno govori da je nešto završeno i da više nema nazad. Moguće je da vam je, na neki način, potrebna potvrda konačnosti nečega i da vam to ovaj san daje. Krajnje je vreme da krenete dalje i da više ne očekujete povratak onoga što je potpuno nestalo ili što je za vas potpuno  izgubljeno.

Kada u snu vidite da spuštate sanduk u grob, to znači da ćete uskoro doneti jednu odluku kojom ćete završiti nešto što vas je mučilo i opterećivalo. Konačno ćete nešto teško „pokopati“ i ostaviti iza sebe kako biste mogli normalno nastaviti sa svojim životom.

Sanjati da iz groba vadite mrtvački sanduk predstavlja povratak u vaš život nečega za što ste odavno mislili da je zaboravljeno ili izgubljeno. Moguće je da će se neke stare rane opet otvoriti i da ćete po njima nanovo kopati ili da ćete dobiti priliku da popravite nešto za što ste mislili da je odavno upropašteno. U svakom slučaju, nešto iz prošlosti će se opet pojaviti.

Sanjati polomljen mrtvački sanduk

Ako ste u snu videli da je mrtvački sanduk polomljen, moguće je da vas u bliskoj budućnosti očekuje nova šansa za nešto i da ćete sprečiti odlazak nečega u propast ili u zaborav. U svakom slučaju, radiće se o sprečavanju nečega u poslednji čas, onda kada ste se već bili pripremili da sve to „sahranite“ i ožalujete.

Sanjati oštećen mrtvački sanduk

Ukoliko ste u snu videli da je mrtvački sanduk na nekim mestima oštećen, u narednom periodu ćete se naglo pribrati i potruditi da popravite neke propuste u svom životu. Ta odluka se može odnositi na zdravlje, na propuste u poslu, na međuljudske odnose ili na odnos prema samome sebi. O čemu god da se bude radilo, imaćete novu priliku da se saberete i poboljšate nešto što je bilo prilično loše.

Videti u snu blatnjav mrtvački sanduk

U slučaju da ste sanjali blatnjav mrtvački sanduk, na javi biste mogli biti žrtva nekih laži i prevara. Neko će pokušati da vas „prevesla“ i „pokopa“ kako bi ostvario korist za sebe. Budite oprezni i ne nasedajte na previše lepe ponude ili sumnjive priče osoba iz okruženja.

U snu videti nov i sjajan mrtvački sanduk

Kada sanjate nov mrtvački sanduk, to znači da biste se trebali zamisliti nad poslovima koje radite i da biste trebali nešto u tome menjati. Ne možete očekivati da vam sve teče „kao po loju“ ako svojim postupcima dovodite druge ljude u žalostan položaj. Sve se vraća i sve se plaća, a vi dobro razmislite šta vam ovaj san poručuje i gde biste mogli otići ako nastavite  s istim načinom života.

U snu nositi mrtvački sanduk

Ako ste u snu nosili mrtvački sanduk, na javi ste verovatno mnogo opterećeni nečim što vas sputava i usporava u životu. Teško vam je da se rešite tog opterećenja, a još teže da svakodnevno vučete sa sobom brige i probleme koje to opterećenje podrazumeva. Na momente vam se čini da vam nema spasa iz te situacije, ali ste onda opet pomalo optimistični i tako ukrug. Potražite pomoć neke osobe od poverenja i rasteretite svoju dušu.

Videti u snu da vam je ispao mrtvački sanduk dok ste ga nosili znači da ćete uskoro popustiti pod opterećenjem koje imate i da ćete pokušati podeliti svoj teret s nekim. Nećete moći još dugo nastaviti ovako i to ćete ubrzo i sami shvatiti.

Sanjati da palite mrtvački sanduk

Ukoliko ste u snu palili mrtvački sanduk, u narednim danima ćete se uspešno otrgnuti od nekih poroka koji su vas polako i sigurno odvlačili u propast. Smoći ćete snage da se jednom zauvek oduprete nečemu za što odavno znate da je pogubno za vas, ali ga se niste mogli rešiti.

Polupati mrtvački sanduk u snu

U slučaju da ste u snu nečim polupali mrtvački sanduk, razbili ga u deliće, u skoroj budućnosti ćete biti mnogo besni zbog nečega. Nešto će vas jako uznemiriti, izazvati i dovesti u „stanje ludila“ i besa. Želećete uništiti izvor i uzrok te ljutnje i biće vam mnogo teško da se kontrolišete.

Kupovati mrtvački sanduk u snu

Kada sanjate da kupujete mrtvački sanduk, to znači da sami sebi potpetljavate noge i da radite u korist svoje štete. Trebali biste zastati i dobro razmisliti šta u svemu tome ima smisla, a šta taj smisao uopšte nema. Nemojte biti tvrdoglavi i sami sebi kopati jamu u koju ćete upasti, nego se saberite i što pre učinite ono što je u vašem interesu.

U snu prodavati mrtvački sanduk

Ako ste u snu prodavali mrtvački sanduk nekome, vi ste osoba koja ne preza od prevare i podvale kada su u pitanju dobra zarada i vlastiti interes. U stanju ste glumiti saosećajnost i razumevanje i onda kada ste sigurni da neku osobu gurate u propast. U svemu tome vidite određenu zabavu i pravdate se izgovorima koji kažu da su te osobe trebale biti pametnije i znati se čuvati, a ne dozvoliti da ih neko „nasanka“. Ne zaboravite, sve se vraća.

Bdeti pored mrtvačkog sanduka (čuvati ga)

Ukoliko ste sanjali da sedite pored mrtvačkog sanduka, u narednim danima vas očekuje tuga zbog nečega što će ražalostiti vaše drage osobe. Moguće je da ćete pružati podršku i utehu nekome od svojih prijatelja, komšija ili rodbine i da će vam to sve teško pasti. Nećete znati kako da pomognete dragim ljudima i biće vam teško da ih gledate u takvom stanju.

Videti u snu voljenu osobu u mrtvačkom sanduku

U slučaju da ste sanjali da je vaša voljena osoba u mrtvačkom sanduku, na javi biste mogli biti nezadovoljni vašim međusobnim odnosom i imati osećaj da je vaša veza na izmaku snaga. Moguće je da smatrate kako je nešto u vašoj vezi odavno „umrlo“ i kako je teško to ponovo oživljavati. Moguće je i da krivite svoju voljenu osobu za ovakvo stanje, ali joj to jasno ne govorite.

Videti u snu roditelje u mrtvačkom sanduku

Kada sanjate da je neko od vaših roditelja u mrtvačkom sanduku, to znači da od njih ne dobijate podršku koju očekujete ili znači da ste svesni njihove nemoći i slabosti. Moguće je da su vaši roditelji u ozbiljnim godinama i da se vi plašite dolaska kraja njihovog života. Takođe je moguće da nisu stari, nego da vi zamerate svojim roditeljima što vam ne pružaju podršku koju mislite da od njih zaslužujete dobiti i zbog toga su oni u vašoj podsvesti već umrli.

Sanjati dete u mrtvačkom sanduku

Ako ste u snu videli dete u mrtvačkom sanduku, to je sigurno bio vrlo potresan san. Međutim, on se najčešće odnosi na vaš osećaj da je na javi nestalo nešto lepo, nedužno i drago što je trebalo bolje čuvati i negovati. Moguće je da žalite za nekim delom svog života, za nečim što ne možete vratiti ili da ste razočarani nečijom odlukom i ponašanjem, nečijim prekidom prijateljstva i slično.

Sanjati životinje u mrtvačkom sanduku

Ukoliko ste u snu videli neku životinju u mrtvačkom sanduku, to je znak da ste u stvarnom životu žalosni što modernim načinom života gubite svoju prirodnost i sve ono što vas za prirodu veže. Osećate da ste postali zarobljenik betona, užurbanog i otuđenog života i to vas mnogo žalosti.

U snu videti neprijatelja u mrtvačkom sanduku

U slučaju da ste sanjali svog neprijatelja u mrtvačkom sanduku, to znači da ćete se na javi osećati pobednikom kako god da završi vaš sukob. Vi znate šta želite i šta vam je važno, a to već imate u svom životu. Ne zanimaju vas druge stvari, a ponajmanje neki sukobi.

U snu praviti mrtvački sanduk

Kada u snu vidite da pravite neki mrtvački sanduk, to znači da na javi niste svesni kako svojim postupcima dovodite druge ljude, ali i sebe do propasti. Morate se okrenuti drugačijem načinu života i pružiti šansu sreći da vas poseti, inače će uskoro sve imati ružan epilog.

Videti u snu crni mrtvački sanduk

Ako ste sanjali crni mrtvački sanduk, u bliskoj budućnosti možete očekivati neke loše situacije. Moguće je da će neki dugovi morati biti plaćeni ranije nego što ste to mislili ili da će se nešto u vašim planovima pobrkati i dovesti vas u neplanirane situacije kada su u pitanju međuljudski odnosi, ispunjavanje obećanja i slično.

Videti u snu beli mrtvački sanduk

Ukoliko ste u snu videli beli mrtvački sanduk, naredni period bi vam mogao biti ispunjen nekim  prolaznim brigama. Moguće je da će vam se u jednom momentu nešto učiniti mnogo strašno, ali da ćete uskoro uvideti da ste bez razloga paničili i bili toliko zabrinuti. Sva će se samo od sebe rešiti i doći na pravo mesto.

Sanjati veliki mrtvački sanduk

U slučaju da ste u snu videli veliki mrtvački sanduk, u skoroj budućnosti biste mogli ostaviti nešto krupno i bitno iza sebe. Mogli biste odlučiti da „okrenete novi list“ u životu i da započnete nešto sasvim drugo od onoga što ste do sada radili. Moguće je da ćete se preseliti u drugi grad ili državu i tamo graditi svoju budućnost. Takođe je moguće da ćete prekinuti neku vezu i dalje nastaviti sami.

Sanjati mali mrtvački sanduk

Kada u snu vidite mali mrtvački sanduk, to znači da ćete na javi pretrpeti neku kaznu. Verovatno će se raditi o nečemu što ste nehotice uradili i za šta ste spremni snositi odgovarajuće posledice. Jasno vam je da ne možete proći bez te kazne i da morate biti primer svojoj okolini pa vam to neće teško pasti.

Videti u snu mrtvački sanduk s cvećem

Ako ste sanjali mrtvački sanduk na kojem je cveće, uskoro ćete osetiti žaljenje za nečim što je prošlo. Moguće je da će vam biti teško da pustite nešto što odlazi, nešto za što znate da ima svoj rok trajanja i da je vreme da ga zameni nešto novo.

U snu videti mrtvački sanduk oko kojeg su ljudi

U slučaju da ste u snu videli mrtvački sanduk oko kojeg stoje ljudi, u stvarnom životu biste mogli dobiti podršku baš onda kada se tome budete najmanje nadali. Moguće je da ćete već pomisliti kako je nešto propalo i izgubljeno, a onda ćete shvatiti da niste sami i da su drugi ljudi tu da vam pomognu.

Sanjati da plačete pored mrtvačkog sanduka

Kada u snu vidite da plačete pored mrtvačkog sanduka, to znači da se nikako ne možete pomiriti s nečim što je prošlo i završilo. Stalno se vraćate na to i priželjkujete da se sve vrati na staro, iako ste svesni da to nije moguće. Ne dozvoljavate sebi da krenete dalje i da prošlost ostavite tamo gde joj je mesto.

Sanjati da otvarate mrtvački sanduk

Ako ste sanjali da otvarate mrtvački sanduk, vi ste vrlo znatiželjna osoba koja voli čačkati po svemu i svačemu. Ne propuštate priliku da zavirite i u „mrtvački sanduk“ ako mislite da biste tamo mogli videti nešto zanimljivo i od toga napraviti priču za okolinu. Možda bi bilo dobro da se malo smirite i shvatite da biste mogli zaglaviti u nekoj od tih znatiželjnih akcija.

Sanjati da zatvarate mrtvački sanduk

Ukoliko ste u snu videli da zatvarate mrtvački sanduk, to znači da ćete odlučno završiti s nečim u svom životu. Moguće je da ćete raščistiti neke stvari s drugim ljudima, zapečatiti neke poslove ili završiti s nečim drugim što želite ostaviti iza sebe. Verovatno ćete preći na drugi nivo svog života bez žaljenja i osvrtanja.

Paliti u snu sveću na mrtvačkom sanduku

U slučaju da ste sanjali da palite sveću na mrtvačkom sanduku ili ispred njega, na javi ćete se pomiriti s nekim ili s nečim. Vrlo je verovatno da ćete oprostiti nekoj osobi nešto čime vas je povredila i da ćete sve to ostaviti iza sebe.  Moguće je i da ćete prihvatiti nešto što se desilo i pomiriti se sa sudbinom.

U snu videti odvoz mrtvačkog sanduka

Kada sanjate da je mrtvački sanduk na kolima i da ga odvoze, to znači da ćete se uskoro pokajati zbog nečeg, ali više nećete moći nazad. Nećete imati priliku da nešto popravite i poboljšate jer će već sve biti odavno završeno i nedostupno. Ostaće vam samo da gledate za onim što se desilo.

Videti u snu kamenje u mrtvačkom sanduku

Sanjati da se u mrtvačkom sanduku nalazi kamenje znači da vi sami sebe opterećujete nebitnim stvarima i sami sebi namećete obaveze i terete koje ne morate imati. Sve to vam pravi problem, ali vi nikako da od toga odustanete i oslobodite sami sebe mučenja i nepotrebnih napora. Odmorite malo, odbacite obaveze koje nemaju mnogo smisla i uživajte rasterećeno u životu.

Sanjati da ste zarobljeni u mrtvačkom sanduku

Videti u snu kako ste zarobljeni u mrtvačkom sanduku predstavlja vaš osećaj zarobljenosti u stvarnom životu. Moguće je da nemate dovoljnu slobodu prilikom odlučivanja nečega ili da ste pod velikim pritiskom na poslu, a trenutno nemate bolji izbor. Moguće je i da vas guše članovi vaše porodice, a vi ne možete otići negde drugo.

Plesati u snu oko mrtvačkog sanduka

Ako ste sanjali da plešete oko mrtvačkog sanduka, to znači da ćete u narednom periodu biti srećni što je nečemu došao kraj i što je konačno sve gotovo. Odahnućete zbog nekog završetka i radovati se novom početku.