Sanovnik » Sanjati » M » Šta znači sanjati miris?

Šta znači sanjati miris?

Miris je nešto o čemu čovek uopšte ne razmišlja dok ne dođe u dodir s njim. Naravno, svi uživaju u lepim mirisima i niko ne voli da ga zapljusne neki neprijatan miris. Većina ljudi ima određene asocijacije na neke mirise, a posebno na one koji su prevladavali u detinjstvu.

Pojava mirisa kao glavnog motiva u snovima predstavlja sliku naših emocija i našeg odnosa prema nečemu. Mirisi izazivaju sećanja na neke događaje i stvaraju nam lepe ili ružne osećaje. Jedan te isti miris može izazivati različite reakcije kod različitih ljudi, ali u snovima obično predstavlja neki šablon.

Sanovnici nemaju definisan stav prema motivu mirisa u snu i tumače ga na osnovu ostalih detalja koji se pojavljuju tokom sanjanja.

Sanjati miris

Ako ste u snu osetili miris nečega ili ste sanjali da nešto mirišete, na javi ste verovatno nečim emotivno izazvani i na nešto emotivno reagujete. Moguće je da ste se podsetili na neki prijatan događaj ili ste taj miris povezali s nečim neprijatnim u životu. Ovakav san može nagoveštavati dolazak svađe, zabave i drugih emotivnih događaja.

Osetiti u snu miris iz detinjstva

Ukoliko ste u snu osetili neki miris koji vas je vratio u detinjstvo i podsetio vas na jedan deo tog perioda, u narednim danima biste mogli biti posebno setni i poželeti da uradite nešto što će vam vratiti duh prošlosti. Moguće je da ćete poželeti da opet budete bezbrižno dete, da ne morate odlučivati o teškim stvarima i brinuti o onome o čemu brinu odrasli. Moguće je da ćete poželeti da se opustite i budete slobodni.

Sanjati vrlo ugodan miris

U slučaju da ste sanjali vrlo ugodan miris u kojem ste baš uživali, na javi se možete nadati dolasku nekih iznenadnih prilika za uživanje i zabavu. Nešto će vas oraspoložiti i pružiti vam šansu da sebi ugodite baš onako kako vam najbolje odgovara. Bićete i opušteni i uzbuđeni istovremeno i to će vas dodatno zabaviti.

Sanjati opor miris

Kada u snu osetite opor miris, to znači da ćete zbog nekoga imati „gorak ukus u ustima“. Moguće je da će vas nešto razočarati i povrediti na određeni način i da će to biti udarac na vaše poverenje prema nekome. Biće vam teško da se ponovo opustite i nastavite saradnju kao da se ništa nije desilo, a neko će to od vas očekivati.

Osetiti sladak miris u snu

Ako ste u snu osetili sladak miris nečega, to znači da se u bliskoj budućnosti možete nadati novim ljubavnim dešavanjima. Ukoliko ste slobodna osoba, u vaš život bi mogla ući jedna interesantna osoba s kojom ćete „kliknuti“ vrlo dobro. Ukoliko ste u braku ili ozbiljnoj vezi, vaš ljubavni život bi mogao dobiti novu dimenziju i oživeti neke zaboravljene ili uspavane stvari i emocije.

U snu osetiti intenzivan miris nečega

Ukoliko ste sanjali kako osećate intenzivan/jak miris nečega, na javi ste verovatno veoma svesni nekih dešavanja i to vas pomalo guši. Moguće je i da vi ta dešavanja pokušavate zanemariti ili ignorisati, ali vam se ona uvek iz početka nameću. Ne znate tačno kako da se nosite s njima, ali znate da vas ne ostavljaju na miru.

Osetiti slab miris u snu

U slučaju da ste u snu osetili slab miris nečega, čisto kao neki nagoveštaj iz pozadine, u narednom periodu biste mogli biti u kontaktu s nečim što će vam se činiti nevažno, ali će stalno biti uz vas. To se može odnositi na neke radnje koje će se ponavljati ili na neke osobe koje će se stalno pojavljivati tamo gde i vi, a vi im nećete davati na značaju. Takođe je moguće i da će se ovaj san odnositi na pojavu prvih simptoma neke bolesti koje ne trebate ignorisati.

Sanjati miris cveća

Kada u snu osetite miris cveća, to znači da će vas u narednim danima zadesiti nešto lepo. Moguće je da ćete biti posebno dobro raspoloženi i da ćete svojom pozitivnom energijom privlačiti pozitivne ljude i događaje u vaš život. Nemojte se iznenaditi ako vam se ostvari nešto na što ste dugo čekali i što ste već i zaboravili. Mogli biste naprosto „procvetati“.

Osećati miris hrane u snu

Ako ste sanjali miris neke hrane u snu, to znači da ste puni čežnje za nečim. Moguće je da stalno priželjkujete da vam se ostvare određene želje ili da vam se dostignete neke ciljeve koje ste sebi postavili. Takođe je moguće da nikako niste zadovoljni onim što imate i da se osećate kao čovek koji želi da prekine “post“ i da se konačno „omrsi“.

Osetiti miris parfema u snu

Ukoliko ste u snu osetili miris nekog poznatog parfema i on vam se svideo, na javi ćete imati susret sa jednom zavodljivom osobom. Moguće je da će se sve završiti kao avantura za jednu noć, ali je moguće i da nećete stati samo na tome. Takođe je moguće da ćete se upustiti u vezu sa nekim koga dobro poznajete, ali koga do sada niste posmatrali na taj način.

U slučaju da ste sanjali miris poznatog parfema i on vam je bio odbojan, u bliskoj budućnosti bi vas mogla saletati jedna napadna osoba koja vam se uopšte ne dopada. Potrudićete se da joj na lep i kulturan način pokažete da niste zainteresovani za vezu s njom i da je na taj način maknete iz svog života.

Sanjati miris sredstva za čišćenje

Kada u snu osetite miris nekog sredstva za čišćenje, to znači da ste na javi preopterećeni sređivanjem svog života i pokušavanjem da sve stvari dovedete na svoje mesto. Uvek vam se čini da nešto nije kako treba i da još nešto u svom okruženju morate „pročistiti“. To vas dovodi u stanje stalne napetosti i nezadovoljstva, a to onda utiče i na druge osobe iz vašeg okruženja. Pokušajte se malo opustiti i ne misliti samo o obavezama.

Sanjati da nešto mirišete

Ako ste u snu mirisali nešto, u skoroj budućnosti biste mogli pokušati shvatiti suštinu nečega što vas opterećuje i što vam je važno. Potrudićete se da doprete do poslednje čestice tog problema i da bolje razumete kako se trebate postaviti u svemu tome. Ne želite praviti greške, a posebno ne želite povrediti nekoga svojom odlukom ili ponašanjem. Zato ćete se potruditi da „upijete“ što više detalja i što bolje analizirate situaciju u kojoj se budete nalazili.

Videti u snu da neko drugi nešto miriše znači da ćete uskoro upoznati jednu vrlo radoznalu osobu koja će vas pomalo nervirati. Cenićete njeno interesovanje za stvari i događaje koji je okružuju, ali vam nikako neće goditi kada to interesovanje počne prelaziti određene granice.

U snu osetiti neugodan miris

Ukoliko ste sanjali da osećate neugodan miris, u narednom periodu vas očekuje neprijatno iznenađenje koje će vam prirediti određene osobe iz vašeg poslovnog okruženja. Moguće je da će vam neko u zadnji čas pokazati svoje pravo lice i reći za neke odluke koje ste trebali ranije saznati. To će vas i naljutiti i usporiti u onome što budete radili, ali će vam i jasno pokazati s kakvim osobama imate posla.

Osetiti nepoznat miris u snu

U slučaju da ste sanjali neki nepoznat miris, vrlo je moguće da vas na javi očekuju određeni izazovi i iskušenja. Ne trebate se plašiti onoga što dolazi jer je to sve deo vašeg životnog puta i vi ćete ga znati savladati. Ne biste ni došli u tu fazu da za nju niste spremni i da vam život već ranije nije pripremio potrebne „alate“ pomoću kojih ćete te izazove rešiti.

Sanjati miris začina

Kada u snu osetite miris određenih začina, to znači da ste vi vrlo emotivna osoba i da sve doživljavate na poseban način. Kada volite, vi se maksimalno dajete, ali kada nekoga mrzite, to se pretvara u mali uragan emocija. I jednu i drugu situaciju, vi „začinjavate“ na poseban način i tako ostavljate svoj pečat u životima drugih ljudi.

Sanjati da mirišete drugu osobu

Ako ste u snu mirisali nekoga, to znači da ćete na javi pokušati mnogo bolje upoznati jednu osobu ili čak neku grupu ljudi. Biće vam važno da znate s kim imate posla i na šta možete ili ne možete računati. Niste od onih koji naprečac donose svoje zaključke pa ih onda moraju ispravljati ili se drugima izvinjavati. Radije ćete sačekati sa konačnim izjašnjavanjem i onda se ne kajati.

Videti u snu da vas neko miriše znači da biste u narednim danima mogli biti meta nekih tračeva i ogovaranja. Moguće je da će se na vas okomiti osobe koje vas uopšte dobro ne poznaju i koje taj nedostatak informacija nadomešćuju svojim verzijama stvarnosti.

Sanjati da mirišete bebu

Ukoliko ste u snu videli kako mirišete neku bebu, uskoro biste mogli imati posla s jednom vrlo naivnom i dobronamernom osobom. Njena naivnost bi vam mogla pomalo ići na živce i stvarati vam određene poteškoće. Međutim, nećete imati srca da se ljutite na tu osobu jer znate koliko je dobrodušna i neiskvarena.

U slučaju da ste sanjali kako mirišete svoju bebu, u bliskoj budućnosti vas očekuje mnogo radovanja i druženja sa članovima vaše porodice. Bićete u prilici da izbliza osetite toplinu i miris  dragih ljudi, kao i da s njima podelite sve lepe emocije koje za njih imate. To će vas učiniti spokojnima i srećnima.

U snu osećati miris iz kuće

Kada sanjate da iz kuće dopire neki miris koji vam se dopada, to znači da ste zadovoljni svojim porodičnim životom i da osećate kako je na tom polju sve na pravom mestu. Osećate se sigurni i zaštićeni među članovima svoje porodice, ali osećate i da su oni spokojni kada su s vama.

Sanjati da iz kuće dopire miris koji vam nije ugodan znači da se ne osećate dobro u svojoj porodici i da ste svesni problema koji tu vladaju. Moguće je da vam je teško da pokrenete neke teme koje su problematične i da tako stalno sve ostavljate za neki drugi put. To, naravno, rezultira nakupljanjem sve većih i složenijih problema koje je još teže rešavati.

Osećati u snu miris sa ulice

Ako ste u snu osetili neki miris koji dolazi sa ulice, to znači da biste uskoro mogli posumnjati u nešto što će vam neko iz okoline pokušati predstaviti kao veoma dobro za vas. Može se raditi o nekoj grupi ili organizaciji koja će pokušati promovisati svoje proizvode ili svoje programe. Vi niste od onih koje je lako ubediti u bilo šta i koji ne razmišljaju svojom glavom pa ni ovaj put nećete dozvoliti da se to desi.

Sanjati miris benzina

Ukoliko ste u snu osetili miris benzina, u bliskoj budućnosti biste se mogli naći u jednoj vrlo „zapaljivoj“ situaciji iz koje nećete moći lako pobeći. Naime, moglo bi se raditi o nečijoj raspravi ili svađi i vi biste lako mogli biti uvučeni u to. Pokušaćete ostati neutralni, ali će to biti vrlo teško izvodivo. Nećete moći ni otići s mesta događaja i sami sebi ćete izgledati kao zarobljenik.

Osetiti miris acetona u snu

U slučaju da ste u snu osetili miris acetona, na javi biste mogli biti izloženi nekim oštrim kritikama. Moguće je da ćete imati manje propuste na poslu, ali da će to biti podignuto na mnogo ozbiljniji nivo. Takođe je moguće da ćete na ljubavnom, odnosno na bračnom polju naići na osude i prigovaranja zbog nečega što ste zaboravili uraditi. U svakom slučaju, negativne kritike vam ne ginu i na to morate biti spremni.

Sanjati miris nove odeće

Kada u snu osetite miris nove odeće, to znači da su vam u stvarnosti potrebne promene i neke novine. Dosadila vam je svakodnevnica i vi žudite za nečim neobičnim i drugačijim. Moguće je da to ne moraju biti velike stvari i velike promene, nego da bi bilo dovoljno da se desi nešto što bi koliko-tolio osvežilo vaš svakodnevni život i u njega unelo neke neočekivane pozitivne stvari.

Sanjati miris novog auta

Ako ste sanjali miris novog auta, u bliskoj budućnosti vas očekuje odmor i putovanje. Možda je upravo vreme da iskoristite svoje slobodne dane, godišnji odmor ili neke bonuse i da se otisnete na jedan neočekivani put. Na taj način ćete napuniti i obnoviti svoje baterije i osveženi se vratiti svakodnevnim obavezama. Biće to mali predah koji mnogo znači.

Osetiti u snu miris boje za krečenje

Ukoliko ste u snu osetili miris boje za krečenje, to znači da ste okruženi ljudima koji su na sve spremni i koji su „premazani svim bojama“. Bilo bi dobro da malo pripazite kada govorite o svojim planovima ili o nekim ličnim stvarima jer je lako moguće da će to neko iz okoline zloupotrebiti. Ako ne pazite, nemojte se kasnije iznenaditi kada shvatite da se upravo takvo nešto i desilo.

Osetiti miris tamjana u snu

U slučaju da ste sanjali miris tamjana, u narednom periodu bi vas nešto moglo navesti da se okrenete drugačijem duhovnom promišljanju. Moguće je da ćete biti u nekoj situaciji u kojoj ćete imati priliku videti i čuti neke stvari koje će na vas ostaviti snažan utisak i pokazati vam drugačiju stranu duhovnog života. Možda će to biti upravo ono što ste celog života tražili, ali niste pronalazili u odgovarajućem obliku.

Sanjati miris pečenih kolača

Kada u snu osetite miris pečenih kolača, to znači da će vas uskoro nešto umiriti i vratiti vam osećaj spokoja. Moguće je da će se neki problem rešiti na najbolji mogući način i da ćete konačno moći odahnuti. Takođe je moguće da ćete vi pronaći ono što vas čini srećnom osobom i da ćete konačno spoznati svoju svrhu u ovom životu. U svakom slučaju, bićete mirni i spokojni, pomireni sami sa sobom. Osećaćete se lepo i to će biti najvažnije.

Osećati miris dima u snu

Ako ste u snu osetili miris dima, vrlo je moguće da vas u bliskoj budućnosti očekuju neke zablude i greške. Moguće je da nećete dobro videti pravo stanje nečega što će se oko vas dešavati i da ćete izvući pogrešne zaključke iz svega toga. Takođe je moguće da će neko namerno pokušati da vas dovede u zabludu i da iz toga izvuče odgovarajuću korist za sebe.

Osećati u snu miris belog luka

Ukoliko ste sanjali miris belog luka, u narednom periodu morate povesti mnogo više računa o vlastitom zdravlju. Nemojte se olako odnositi prema problemima koje osećate jer je kasnije teško da se oni saniraju i poprave. Još uvek imate priliku da sve prilično lako „resetujete“ i dovedete u red. Iskoristite tu priliku i budite zahvalni na upozorenju.

Sanjati da vam miris izaziva mučninu

U slučaju da ste od nekog mirisa u snu osetili mučninu, na javi biste mogli biti zgranuti nečijim postupcima i ljigavošću određenih osoba. Nećete moći verovati koliko nisko su ljudi spremni pasti zbog neke slabe koristi i biće vam mučno da ih gledate.

Sanjati miris žene ili muškarca

Kada u snu osetite miris žene, to znači da vam je na javi potreban drugačiji seksualni život. Vrlo je verovatno da ste nezadovoljni stanjem na tom polju i da žudite za mnogo uzbudljivijim dešavanjima. Takođe je moguće da su vam potrebne neke nežnije stvari od onih kojima ste okruženi.

Sanjati miris muškarca znači da vam je na javi potrebna snažna osoba koja će vas uvesti u svet erotike i uživanja. Takođe je moguće da se plašite javno izraziti svoje sklonosti i da priželjkujete da ih neka odlučna i snažna osoba prepozna i zadovolji.

Sanjati miris cimeta

Ako ste u snu osetili miris cimeta, to znači da će vam se neki planovi uskoro ostvariti i da ćete biti pomalo iznenađeni njihovim rezultatom. Moguće je da nećete očekivati ono što ćete na kraju dobiti, ali da ćete time biti prijatno iznenađeni.

Osećati u snu miris kafe

Sanjati miris kafe u snu predstavlja vašu potrebu za mirom i opuštanjem sa dragim osobama. Takva dešavanja vas i očekuju u narednim danima i zato se možete opustiti i odahnuti. Ostavite sve brige po strani i uživajte u lepoti druženja sa onima koji vas razumeju.