Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati vulkan?

Šta znači sanjati vulkan?

Jasno je da je vulkan nepredvidiv i razoran. Na neki poseban način je i privlačan, ali i vrlo opasan. Nemoguće ga je kontrolisati, a pun je snage i vatre. Naravno, neaktivni vulkani su druga priča, ali su svakako zanimljivi i posebni.

U našim snovima je vulkan sinonim za bes, svađu, veliku energiju, neobuzdanost, ali i seksualnu moć. Takođe, može predstavljati nalet inspiracije i veliku kreativnost. Od samog sna i njegovih detalja zavisi kako će određeni san o vulkanu biti protumačen i da li će imati pozitivan ili negativan predznak.

Sanjati vulkan

Ako ste sanjali vulkan, u vašem životu se dešavaju burne stvari i moguće je da se vi loše nosite s njima. Možda ste pod velikim stresom zbog posla ili porodičnih obaveza, a to nikome ne govorite. Naravno da sve ima svoju granicu izdržljivosti i da jednom mora „eksplodirati“ ono što se dugo nakuplja. Ovakav san može značiti i da se pred vama nalazi burna ljubavna veza, kao i da ćete imati zavidan nalet inspiracije u narednom periodu. Nažalost, moguće su i svađe sa bliskim ljudima, ali i ishitrene odluke.

U snu videti erupciju vulkana

Ukoliko ste sanjali vulkan koji eruptira, u bliskoj budućnosti biste mogli odreagovati veoma burno na neku običnu sitnicu i time iznenaditi svoju okolinu. Takva reakcija će biti rezultat velikog stresa i nezadovoljstva koje duže vreme osećate, a o kojima nikome ne govorite. Shvatićete da ste došli do „tačke pucanja“ i da pod hitno morate nešto promeniti.

Sanjati vulkansku lavu

U slučaju da ste u snu videli vulkansku lavu, u danima koji su pred vama možete očekivati jedan poverljiv razgovor sa bliskom osobom u kojem ćete iznenada izbaciti iz sebe sve što vam se emotivno nakupilo. I sami ćete biti iznenađeni svojom reakcijom i spremnošću da pričate, ali kad jednom počnete, nećete se moći zaustaviti. Ovakav razgovor će biti blagotvoran za vas, ali će iza sebe ostaviti određene posledice. Kao i svaka lava.

Videti u snu dim iz vulkana

Kada sanjate da iz vulkana izlazi dim, to znači da ćete zakasniti u vezi nečega. Dok se vi odlučite i poduzmete nešto, cela priča oko toga će već biti gotova i moći ćete videti samo njene ostatke. S druge strane, možda ste ipak izbegli neku opasnu situaciju koja bi vas povukla sa sobom i imala nepredvidive posledice. U svakom slučaju, kako naš narod kaže, „prošla baba s kolačima“.

U snu čuti dolazak erupcije vulkana

Ako ste sanjali da čujete buku koja najavljuje dolazak erupcije vulkana, to znači da biste uskoro mogli doživeti neko iznenađenje. Moguće je da ćete se prijatno iznenaditi nečim što će vam prirediti dragi ljudi, ali je isto tako moguće da vam se dolazeće iznenađenje neće dopasti i da ćete poželeti da se nije desilo. Sve to zavisi od situacije u kojoj se trenutno nalazite i smera u kojem vam ide život, ali iznenađenje vas očekuje.

Videti u snu stari vulkan

Ukoliko ste sanjali neki stari vulkan, moguće je da ćete u narednom periodu biti mnogo setni i da ćete žaliti za vremenima koja su prošla. Ako ste u poznijim godinama, verovatno vam je teško kada se setite snage i „vatre“ koju ste nekada imali, a koje sada nema. Faliće vam taj osećaj uzbuđenja i osećaja da možete što god poželite. Međutim, morate znati da svako vreme ima svoje prednosti i lepote, ali ih morate pravilno sagledati.

Sanjati vulkan koji se ponovo aktivirao

U slučaju da ste u snu videli vulkan koji je dugo bio neaktivan i sada se ponovo aktivirao, uskoro možete očekivati neki preokret u svom životu. Moguće je da ćete odjednom dobiti odlične prilike da rešite neke probleme koji dugo leže nerešeni ili da ćete dobiti nalet kreativnosti i završiti nešto što ste davno započeli. Takođe je moguće da ćete obnoviti neka poznanstva ili prijateljstva od kojih ste već bili odustali.

Sanjati podrhtavanje tla zbog rada vulkana

Kada u snu osetite da podrhtava tlo zbog rada vulkana, to znači da ćete osetiti posledice nekih promena ili događaja iz vaše okoline. Možda se ti događaji ili promene neće odnositi direktno na vas, ali će svakako ostaviti određene posledice i na vaš život.

Ukoliko ste se u snu plašili kada ste osetili to podrhtavanje, to znači da ćete na javi strepeti od nekih promena ili događaja koji su u najavi. Plašićete se ishoda i neće vam biti svejedno.

Ukoliko vam je bilo svejedno nakon što ste osetili podrhtavanje tla u snu, to znači da na javi nećete biti svesni važnosti nekih događanja ili promena koje su u toku. Trebao bi da obratite pažnju na ono što vas okružuje i što može imati uticaj na vaš život.

U snu gledati vulkan izdaleka

Ako ste sanjali da gledate neki vulkan izdaleka, da mu ne prilazite, to ukazuje na to da ste vi osoba koja radije posmatra šta se tamo negde dešava, nego što sama u tome učestvuje. Nikada niste skupili dovoljno hrabrosti da se približite epicentru dešavanja i da u tome i sami sudelujete. Moguće je da neke stvari radije prepuštate drugima i ne želite se mešati u ono što rade, ali sve budno posmatrate.

Drugo objašnjenje ovog sna je da ste vi neko ko je dovoljno pametan da se drži podalje od opasnosti i da na vreme reaguje povlačenjem ako to treba. Smatrate da je suludo izlagati se nepotrebnim rizicima i zato to i ne radite.

Osetiti u snu da vas je vulkan opekao

Ukoliko ste sanjali da imate opekotine od vulkana, u narednim danima biste mogli doživeti izdaju jedne osobe kojoj ste verovali. Bićete veoma povređeni takvim njenim ponašanjem i nećete znati šta da radite. Čak ćete se upustiti u manju raspravu s tom osobom i reći ćete joj sve što mislite o njenom činu, ali to neće umanjiti vaše „opekotine“ i bol koji su vam izazvale.

Sanjati da ste u središtu vulkana

U slučaju da ste u snu videli kako se nalazite u središtu vulkana, u skoroj budućnosti vas očekuje jedna neugodna situacija. Naime, mogli biste se naći između „dve vatre“ i biti svedok nečije svađe. Nećete znati šta da radite niti šta da kažete kako biste popravili ili ublažili celu situaciju. Biće vam nemoguće da zauzmete jednu od strana, a svi će to od vas očekivati. Poželećete što pre otići odatle, ali to neće biti tako lako izvodivo.

Sanjati da istražujete vulkan

Kada u snu vidite da istražujete vulkan i da vas zanima šta se u njemu ili oko njega nalazi, to znači da ste vi vrlo ambiciozna i radoznala osoba koja ništa ne prepušta slučaju. Želite uvek biti na licu mesta i iz prve ruke znati šta se oko vas dešava, a ne da čekate dolazak informacija od nekog drugog. Prilično ste neustrašivi i nikada ne bežite od odgovornosti.

Videti u snu ugasli vulkan

Ako ste sanjali ugasli vulkan, u bliskoj budućnosti biste mogli odustati od nečega što vam je ranije bilo bitno i zaključiti da je to stvar prošlosti. Moguće je da će se to odnositi na neke projekte koji su vas nekada zanimali, ali je moguće i da će se odnositi na odnose sa određenim osobama. Možda ćete zaključiti da neke veze nisu vredne truda i da ih treba ostaviti u prošlosti.

Sanjati da živite pored vulkana

Ukoliko ste u snu videli da živite pored vulkana, to ukazuje na mogućnost burne budućnosti i vrlo nepredvidivih događaja. Moguće je da vas uskoro očekuju uzbudljive situacije i nove prilike o kojima ste dugo sanjali, ali je moguće i da ćete morati pripaziti da nekoga ne isprovocirate svojim ponašanjem i ne dovedete ga do „eksplozije“. Sve ima svoje tačke izdržljivosti pa tako i ljudi. na kraju, postoji mogućnost da vas očekuju mnoge lepe prilike i šanse da ostvarite sve što želite, ali samo ako obuzdate svoje ponašanje i ne testirate strpljenje određene osobe.

Videti u snu ohlađenu lavu

U slučaju da ste sanjali ohlađenu lavu, u narednim danima možete očekivati smirivanje nekih strasti i prestanak svađe. Moguće je da će sve strane u sukobu uvideti svoje greške i malo ohladiti usijane glave. To bi trebao biti dobar početak uzajamnog uvažavanja i dobra prilika za razgovor i pomirenje. U svakom slučaju, stvari idu nabolje i situacija se popravlja.

U snu bežati od vulkana

Kada sanjate da bežite od vulkana, to znači da ste vi osoba koja ceni svoj mir i ne želi ga menjati ni za šta. Nije vam do toga da se nekome dokazujete i da bespotrebno ulećete u razna burna dešavanja. Radije ćete se maknuti u stranu i biti zadovoljni onim što polako stvorite i u čemu možete lagano uživati.

Drugo objašnjenje ovog sna je da se vi plašite nekoga ili nečega. Moguće je da se ustručavate nekome nešto reći jer se plašite njegovog besa i kazne koja vas očekuje pa radije bežite na vreme.

Sanjati da ste uplašeni dok gledate vulkan

Ako ste u snu bili uplašeni dok ste gledali vulkan, na javi vas očekuju promene od kojih strepite, plaše vas, ali ih hrabro podnosite i ne uzmičete pred njima. Moguće je da se radi o promenama u  vama samima ili o nekoj vašoj odluci da promenite nešto u životu. Moguće je da, npr. pokušavate prestati pušiti, da ste na nekoj vrsti odvikavanja i da se plašite kako ćete kroz sve to proći, ali ste čvrsto rešili da idete do kraja.

Sanjati da gledate vulkan i ne plašite se predstavlja vašu snagu i ubeđenost da se nešto dešava sa svrhom i upravo onda kada treba. Jasno vam je da nema nikakve koristi od strepnje i nesigurnosti kada sve ide svojim tokom i ne ovisi o nama.

U snu upozoravati druge na vulkan

Ukoliko ste sanjali da upozoravate druge na rad vulkana, u narednom periodu je moguće da ćete    pokušati nekoj osobi objasniti šta je čeka ako se upusti u ono u što želi. Vama je jasno da njoj uopšte nije jasno kakve su posledice nečega što planira uraditi i da će biti teško dovesti je do tačke te spoznaje.

Videti u snu vulkan u svom dvorištu

U slučaju da ste u snu videli vulkan koji vam je u dvorištu, u danima koji su pred vama možete očekivati svađe i rasprave u okviru porodice. Moguće je da ćete imati nesporazume oko finansija ili će to biti rasprave oko podele obaveza i odgovornosti. Najverovatnije je da će se svađa odvijati na relaciji mlađi – stariji članovi porodice i da će to biti uobičajeni jaz među generacijama.

U snu hodati oko vulkana

Kada sanjate da hodate oko vulkana, to znači da ćete se uskoro upustiti u neku neobičnu aktivnost i da vas jako zanima kako će to sve izgledati. Volite neobične stvari i spremni ste istražiti nešto novo, ali ste spremni i podneti eventualne loše posledice vašeg istraživanja. Jasno vam je da ne ide uvek sve onako kako je planirano.

U snu pasti u vulkan

Ako ste u snu pali u vulkan, na javi vas očekuje ljubavna avantura sa mnogo strasti. Nećete biti ni svesni šta vas je sve snašlo, a već ćete imati o čemu pričati prijateljima. Moguće je da ćete otići na odmor u neke krajeve koje još niste posetili i da ćete tamo pronaći mnogo neočekivane zabave. Kako god bilo, na pomolu je velika avantura, a vi ste spremni za nju.

Izbeći pad u vulkan u snu

Ukoliko ste sanjali da ste izbegli pad u vulkan i da ste se u zadnji čas izvukli, u bliskoj budućnosti biste se mogli predomisliti oko nečega što vas je mnogo privlačilo. Moguće je da nećete imati hrabrosti da iskusite nešto što ste priželjkivali, ali je moguće i da ćete u poslednjem trenutku shvatiti da grešite i da još uvek imate vremena da se povučete.

U snu izaći iz vulkana

U slučaju da ste u snu izašli iz vulkana, u narednom periodu možete očekivati prekid jedne toksične veze i pronalaženje vlastitog mira. Nakon mnogo vremena ćete konačno smoći snage da odustanete od nečega što vas je dugo iscrpljivalo i nije vam donosilo ništa dobro. Ovaj san se može odnositi na bračnu vezu, ljubavnu, ali i na onu poslovnu.

Sanjati fotografisanje vulkana

Kada u snu fotografišete vulkan, to znači da ćete dobro razmisliti pre nego što nešto odlučite. Vi ste osoba koja voli biti pripremljena i imati argumente za svoje odluke pa ćete zato radije prvo sve dobro snimiti i proučiti, a onda doneti odluku o idućim koracima. Ne želite neosnovano veličati ili kuditi nešto kada to možete detaljnije prostudirati.

Videti u snu vulkansku prašinu

Ako ste u snu videli vulkansku prašinu, to znači da ćete na javi biti žrtva ljubomornih ispada. Moguće je da će se oko nečega ili nekoga podići nepotrebna prašina od koje se neće videti stvarno stanje ni jasna situacija. Kada se sve slegne, postaće jasno ko je kome šta i kako uradio, a ko kome nije. Prepustite sve vremenu i ne brinite uzalud.

U snu spasiti nekoga iz vulkana

Ukoliko ste sanjali da nekoga spasavate iz vulkana, u bliskoj budućnosti biste mogli pokazati veliko strpljenje u jednoj situaciji. Moguće je da ćete i sami biti iznenađeni svojom voljom da nešto rešite i dovedete do kraja. Biće vam veoma važno da dokažete sebi, ali i jednoj osobi, da je vredno truda to što radite i da ima posebnu snagu kada podnesete određenu žrtvu za nekoga do koga vam je stalo.

Sanjati da se penjete na vulkan

U slučaju da ste se u snu penjali na otvor vulkana, na javi biste mogli promeniti mesto boravka i započeti sasvim drugačiji život. Moguće je da će vaši napori uroditi plodom i odvesti vas u središte života kakav odavno priželjkujete. Vi ste osoba koja voli dinamiku i nepredvidljivost u životu pa upravo za tim i idete.

U snu silaziti sa vulkana

Kada sanjate da silazite sa vulkana, to znači da ćete uskoro shvatiti da određene stvari ili način života nisu za vas i da to ostavljate iza sebe. Pokušali ste i nije vam se dopalo to što ste iskusili pa se vraćate onome što volite i što vas čini srećnima. Vulkan je možda uzbudljiviji, ali zna da opeče i vrlo je nepredvidljiv, bez garancija za bilo šta.

Sanjati da ste razočarani vulkanom

Ako ste u snu bili razočarani vulkanom, ako ste čekali veliku erupciju, a videli ste tek mali dim, to znači da vas u narednim danima očekuje razočarenje nečim u što ste uložili mnogo nade. Moguće je da ste se puno trudili oko nečega, da ste uložili i određene finansije u nešto, a da to neće dati očekivane rezultate. Takođe je moguće da ćete se razočarati u neku osobu jer ćete od nje očekivati mnogo više od onoga što će vam ona pružiti.

U snu se diviti snazi i lepoti vulkanske erupcije

Ukoliko ste se u snu divili lepoti vulkanske erupcije i snazi vulkana, na javi biste mogli uživati u nečemu što drugima izaziva strah i odbojnost. Moguće je da ste vi osoba koja je u stanju videti daleko dublje, daleko ispod površine nekog događaja ili nečijeg ponašanja, i da na osnovu toga formirate svoje mišljenje. Malo je onih stvari koje vas plaše, a još je manje onih kojima ne možete dokučiti pravi smisao i pronaći lepotu u njima.