Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati prašinu?

Šta znači sanjati prašinu?

Prašina je uvek neprijatna pojava i sve domaćice to vrlo dobro znaju. Veoma je uporna i nema načina da se potpuno iskoreni. Naravno, svakodnevna prašina je sastavni deo naših života i kada se redovno čisti, ne predstavlja veći problem. Međutim, one debele naslage prašine su pokazatelj zapuštenosti i teško ih je ukloniti bez određenih nuspojava.

U snovima se prašina pojavljuje u sličnim oblicima kao i na javi i ima slična značenja. Prašina koja se dugo skupljala sigurno predstavlja zanemarivanje nečega, lenjost ili zaboravnost. Ona manja i tanja prašina je uvek simbol prolaznih i svakodnevnih dešavanja, dok uskovitlana prašina može predstavljati uznemirenost, veliku aktivnost ili burne događaje.

Sanovnici tumače snove o prašini uglavnom kao nešto negativno i kao upozorenje na određena dešavanja ili ponašanja sanjača.

Sanjati prašinu

Ako ste sanjali prašinu, moguće je da san predstavlja upozorenje da se pokrenete i poduzmete nešto u svom životu, ali je moguće i da ukazuje na neku skrivenost, tajnovitost. San o prašini može ukazivati na to da vam je dosadno, da imate prikrivenih problema, ali i da dugo na nešto čekate. Ovakav san može značiti i da vas neko laže, da vam predstoji buran period, ali i da morate biti strpljivi zbog nečega.

U snu videti prašinu po nameštaju

Ukoliko ste u snu videli prašinu koja se nakupila na nameštaju, to upućuje na vašu nesposobnost da iskoristite ono što u životu imate. Moguće je da ne vidite jasno vlastiti potencijal i da ga puštate da propada. Sve je već tu, samo ga trebate početi koristiti i ne dopuštati da po tome „pada prašina“ i da stoji zapostavljeno. Okrenite se oko sebe i jasnije pogledajte svoje resurse.

Videti prašinu na ulici

U slučaju da ste u snu videli prašinu na ulici, u narednim danima vas očekuje prolazna uznemirenost. Moguće je da ćete u kontaktu s nekim poznanicima saznati za određene neprijatne događaje koji će vas uznemiriti i navesti na dublje razmišljanje. Srećom, nakon nekog vremena će vam biti jasno da nemate razloga za brigu jer će se sve uspešno rešiti i vratiti u normalu.

Sanjati prašinu u dvorištu

Kada u snu vidite prašinu u svom dvorištu, to znači da biste uskoro mogli imati neke burne događaje u okviru porodice. Moguće je da će se oko nečega „dići prašina“ i da ćete biti deo rasprava i svađa. Međutim, svaka prašina se može očistiti i ukloniti pa će takav slučaj biti i sa ovom vašom. Malo dobre volje i slušanja druge strane može učiniti čuda u popravljanju međuljudskih odnosa.

Videti u snu da prašina pada po nečemu

Ako ste u snu videli kako prašina pada po nečemu, to ukazuje na gubljenje interesa za nešto što vas je ranije zanimalo i čemu ste posvećivali mnogo vremena. Moguće je da se polako odmičete od nekih ljudi ili poslova za koje osećate da nisu za vas, da vas guše i sputavaju. Moguće je i da ste nešto prevazišli, nadrasli i da se više ne možete spuštati na taj nivo.

Videti uskovitlanu prašinu u snu

Ukoliko ste sanjali uskovitlanu prašinu, na javi vas očekuju burni događaji ili će nešto na vas imati veoma stresan efekat. Moguće je da će vam se nešto učiniti mnogo intenzivnije nego što jeste i da ćete to doživljavati kao prolazak kroz oluju. Kada se sve slegne, shvatićete da niste jasno videli razmere onoga što se desilo i tek tada ćete moći doneti odgovarajući sud o nečemu.

Sanjati debeli sloj prašine

U slučaju da ste u snu videli prašinu koja se dugo skupljala, to upućuje na vašu lenjost i zanemarivanje obaveza. Moguće je da se nadate kako će neko drugi odraditi ono što je vaš deo posla i kako ćete se izvući bez ikakvog napora. Svesni ste da vreme prolazi i da se obaveze sve više gomilaju, ali vas to ne zabrinjava  baš mnogo.

U snu videti prašinu na podu

Kada sanjate da je prašina prekrila pod, to znači da ćete u narednim danima imati neke gubitke i da nećete moći brzo „stati na svoje noge“. Moguće je da će proći neko vreme pre nego što se oporavite od pomenutih gubitaka i dovedete stvari do stanja u kakvom su ranije bile. Neće vam biti lako, ali se ni jednog momenta nećete pokolebati i posustati u nastojanju da se oporavite.

Brisati prašinu u snu

Ako ste sanjali da brišete prašinu, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti potruditi da rešite neke zaboravljene stvari ili nešto što dugo odlažete. Moguće je da ćete odjednom skupiti hrabrost da nekome priđete ili da od nekoga tražite objašnjenje za nešto što vas dugo muči. Takođe je moguće da ćete odlučiti da nešto poduzmete po pitanju svog zdravlja, da se pokrenete i nešto rešite do kraja.

U snu se gušiti u prašini

Ukoliko ste se u snu gušili u prašini, to ukazuje na vaš osećaj nezadovoljstva i sputanosti od strane određenih osoba. Moguće je da ste okruženi konzervativnim ljudima koji stalno žive u prošlosti i drže samo do onoga što je bilo u njihovo vreme. Nemate priliku da se okrenete budućnosti i da uživate u planiranju novih stvari, a to vas mnogo ograničava i guši.

Dizati prašinu u snu

U slučaju da ste sanjali kako vi dižete prašinu, u narednom periodu vas očekuje ogovaranje i spletkarenje na vaš račun. Moguće je da ćete uzburkati svoju okolinu određenim ponašanjem i nekim dešavanjima na koja te osobe nisu navikle pa će to biti odlična tema za popodnevna tračarenja. Sve zajedno vas uopšte neće uznemiriti jer ne živite od tuđeg mišljenja.

Videti u snu da neko drugi diže prašinu predstavlja vašu raspravu s jednom nadmenom osobom koja nikada nije zadovoljna. Moguće je da će vas ta osoba optužiti i prozivati za nešto što se prilično davno desilo i da će hteti da se na tu temu s vama raspravlja. Biće vam jasno da je to lečenje određenih kompleksa koje dotična osoba ima i nećete dozvoliti da vas uvuče u svađu.

Sanjati da vetar diže prašinu znači nepredviđene događaje u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete biti zatečeni nečim na što nikako nećete računati u svojim planovima. Moraćete menjati ono što ste isplanirali i u hodu dodavati nove stvari, a to će vas onda znatno usporiti i otežati vam rad.

Sanjati da gazite po prašini

Kada u snu gazite po prašini, to znači da ste na javi spremni ostaviti prošlost iza sebe i ne obazirati se na ono što se tada dešavalo. Okrenuti ste budućnosti i želite graditi bolje odnose sa drugim ljudima, ali očekujete da i oni pokažu istu spremnost. Svesni ste svega što je bilo, ali ste isto tako svesni da je od toga mnogo važnije ono što će biti i zato ste odlučili koračati napred ne obraćajući pažnju na sve što ostavljate iza sebe.

Sanjati da sa sebe otresate prašinu

Ako ste sanjali da otresate prašinu sa sebe, u narednim danima ćete uspeti isterati na čistac nešto zbog čega ste bili nepravedno optuženi. Moguće je da ćete konačno pronaći pravi način da svima pokažete da nisu bili u pravu i da su se zaista ogrešili o vas. To će vam doneti veliko olakšanje i satisfakciju kakvu ste duže vreme priželjkivali.

Biti prekriven prašinom u snu

Ukoliko ste u snu videli da ste prekriveni prašinom, verovatno vam je vrlo dosadno i ne znate kako da unesete malo živosti u svoj život. Moguće je da ste odavno prevazišli načine zabave koji vam se u okolini nude i da niste pronašli nikakva dodatna interesovanja kojima biste mogli popuniti svoje slobodno vreme. Pokušajte proširiti krug poznanika, možda ćete među njima pronaći nekog vrlo zanimljivog.

Videti u snu da vam prašina upada u oči

U slučaju da ste sanjali da vam prašina upada u oči, na javi vas očekuju neke obmane i zataškavanja. Moguće je da će vam jedna osoba pokušati nešto prestaviti drugačijim nego što to jeste ili će neko pokušati od vas nešto sakriti. Može se raditi o članovima vaše porodice, ali je moguće i da će se sve to odnositi na vaš posao i radne kolege.

Videti u snu da nekom drugom prašina upada u oči predstavlja nečiju tvrdoglavost i odbijanje da vidi pravo stanje stvari oko sebe. verovatno ćete pokušavati jednoj osobi otvoriti oči oko nekih događaja, ali će ona odbijati da to realno sagleda.

U snu bacati prašinu u oči

Kada sanjate da vam neko baca prašinu u oči, to znači da vas ta osoba svesno laže i da vas pokušava izmanipulisati. Moguće je da su u pitanju određena zlobna podmetanja na koja biste se vi trebali „upecati“, ali je moguće i da se radi o nečemu što se tiče konkretno te osobe, a što ona ne želi da vi znate. Zato će vas slagati i tako pokušati skrenuti vašu pažnju na nešto drugo.

Videti u snu da vi bacate nekome prašinu u oči predstavlja vaš osećaj da ste prema nekome bili nekorektni i da ste ga na neki način zavarali. Moguće je da osećate grižu savesti zbog toga i da vam se čini kako ste određenu osobu naveli na pogrešne zaključke.

Sanjati da usisavate prašinu

Ako ste u snu usisavali prašinu, u bliskoj budućnosti biste mogli doživeti odrešene promene na nekom životnom polju. Moguće je da će vam se otvoriti određene mogućnosti i da ćete konačno moći završiti nešto što ste ranije započeli ili da ćete dobiti priliku da se posvetite onome što odavno želite, a što je moralo da čeka bolja vremena.

Ukoliko ste sanjali da usisavate prašinu sa tepiha, uskoro biste se mogli potruditi da popravite temelje koje ste ranije postavili. Moguće je da ćete uočiti greške u nekim počecima i da ćete pokušati da ih ispravite.

U slučaju da ste u snu usisavali prašinu sa golih podova, u narednim danima vas očekuje novi početak. Dobićete priliku da nešto promenite i započnete na drugačiji način i da tako svoj život usmerite tamo gde želite.

U snu videti belu prašinu

Kada u snu vidite belu prašinu, to znači da je pred vama period čišćenja života i uklanjanja svih onih stvari koje vas koče i opterećuju. Moguće je da ćete i neke ljude „očistiti“ iz svog života, ali i da ćete odlučiti izbaciti obaveze koje su vam drugi nametnuli. Shvatićete da ste samo vi odgovorni za život koji živite i da upravo vi morate taj život dovesti u red.

Videti smeđu prašinu u snu

Ako ste sanjali smeđu prašinu, na javi biste mogli osetiti gađenje prema nečemu ili nekome. Moguće je da će vam se smučiti određena situacija i nečije ponašanje u toj situaciji i da ćete poželeti maknuti se daleko od svega toga. Takođe je moguće da ćete se povući iz nečega što ste s tom osobom radili.

Videti u snu crnu prašinu

Ukoliko ste u snu videli crnu prašinu, u bliskoj budućnosti biste mogli biti obuzeti nekim brigama. Moguće je da ćete se suočiti sa nekoliko problematičnih situacija i da će vam njihov ishod izazivati osećaj zabrinutosti. Takođe je moguće da će sve to biti manje dramatično nego što ćete vi to doživeti, ali to neće umanjiti vašu brigu i strepnju.

U snu videti svetlucavu prašinu

U slučaju da ste sanjali prašinu koja svetluca, u stvarnom životu možete očekivati da će vas nešto mnogo iznenaditi. Upravo onda kada pomislite da sve znate o nečemu i nekome, pojaviće se nove informacije i navesti vas da se preispitujete. Shvatićete da ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo jer se i u „prljavim“ slojevima može pronaći nešto vredno.

Sanjati zlatnu prašinu

Kada u snu vidite zlatnu prašinu, to znači da u nečemu mnogo preterujete. Moguće je da pravite dramu od nečega ili da zahtevate neke nerealne stvari. Bolje bi bilo da se „spustite na zemlju“ i da realnije sagledate ono što se oko vas dešava, nego da „dižete prašinu“ ni oko čega.

Sanjati prašinu u skladištu ili arhivi

Ako ste u snu videli debele slojeve prašine u nekom skladištu ili nekoj arhivi, to znači da ste nešto važno zaboravili i da je krajnje vreme da se na to vratite. Moguće je da vam na javi promiče nešto bitno, nešto što ste davno ostavili iza sebe i prestali misliti na to ili nešto što pokušavate ignorisati ili negirati. U svakom slučaju, morate znati da to neće samo od sebe nestati i da mu morate posvetiti potrebnu pažnju.

Sanjati da pišete po prašini

Ukoliko ste u snu videli kako pišete prstom ili štapom po prašini, onako kako to rade deca kada se igraju, to ukazuje na vašu setu. Moguće je da ćete biti emotivno dirnuti nečim iz vaše prošlosti i da ćete poželeti da ste ispisali još neku stranicu u tom delu vašeg života.

U snu videti prašinu na cipelama

U slučaju da ste sanjali prašinu na svojim cipelama, to ukazuje na odgađanje nekog putovanja. Moguće je da ćete morati promeniti vaše planove i da ćete neko putovanje pomeriti za drugi datum. To ne znači da će se uskoro dešavati nešto loše, ali znači da ćete imati razloga za vršenje izmena u svojim planovima.

Videti u snu prašinu na odeći

Kada u snu vidite da vam je odeća prašnjava, to znači da već duže vreme zapostavljate sebe i svoje potrebe. Moguće je da ste pod teretom svakodnevnih briga svoje potrebe i želje stavili u drugi plan i da čekate neka bolja vremena da se na njih koncentrišete. Morate znati da će uvek biti teških perioda, ali da to ne znači da morate zapostaviti sami sebe. Naprotiv.

Sanjati prašinu koja je nastala rušenjem nečega

Ako ste u snu videli da se podigla velika prašina prilikom rušenja nekog objekta, u narednim danima biste se mogli opirati određenim promenama. Moguće je da nećete jasno videti korist koju ćete imati od tih promena i tog „rušenja“ i da ćete pokušavati da ih sprečite. Sve bi vam moglo izgledati haotično i strašno, ali će se na kraju sve složiti onako kako treba.

Videti u snu prašinu na rukama

Ukoliko ste sanjali da su vam ruke prašnjave, moguće je da ćete se uskoro stideti zbog nečega. Vrlo je verovatno da ćete se naći u situaciji u kojoj se nećete ugodno osećati i iz koje ćete želeti što pre otići. Osećaćete stid zbog nečega i veliku nelagodu.

Videti u snu da otresate prašinu s ruku predstavlja vašu snalažljivost u nekom događaju. moguće je da ćete biti zatečeni nečim i da se nećete ugodno osećati zbog toga, ali ćete se brzo snaći i prevazići tu situaciju na najbolji mogući način.

Sanjati prašnjav put

U slučaju da ste u snu videli prašnjav put, na javi možete očekivati probleme u realizaciji nečega što ste isplanirali. Moguće je da ćete morati proći kroz mnoge ružne prepreke da biste došli do onoga što želite. Nećete moći ostati „čisti“ ako se zaputite tim putem jer je neminovno da deo te „prašine“ padne po vama.

U snu proći kroz prašinu i ne uprašiti se

Kada u snu vidite da ste prošli kroz prašinu i ostali čisti, niste se uprašili, to znači da ćete u stvarnom životu uspeti prebroditi neke teške probleme, a da nećete odustati od sebe i svojih principa. Nećete se odreći onoga u što verujete i nećete pristajati na ucene i omalovažavanja. Iz svih tih problema ćete izaći čisti i časni.

Sanjati da vam prašina upada u usta

Ako ste sanjali da vam prašina upada u usta, to znači da u bliskoj budućnosti nikako nećete moći objasniti nešto što vam je važno. Nećete pronalaziti prave reči da predstavite suštinu onoga što želite i sve će izgledati nebitno i površno. Osećaćete se vrlo loše zbog toga i bićete frustrirani nemogućnošću da se izrazite onako kako to želite.

U snu brisati prašinu koja se stalno vraća

Ukoliko ste sanjali da brišete prašinu, a ona uporno pada nazad, to pokazuje da na javi nešto uzalud radite i ne znate to pustiti. Moguće je da nešto uporno pokušavate postići, iako ste svesni da to ne ide. Međutim, nikako ne možete odustati i priznati sebi da je to završena priča i da nešto niste uspeli.

Sanjati prašinu svud po kući

U slučaju da ste u snu videli kako je prašina pala svud po kući, verovatno ste nezadovoljni svojim porodičnim životom i odnosima koji u njemu vladaju. Moguće je da se trudite postići određenu harmoniju u svojoj porodici, ali vam drugi njeni članovi ne uzvraćaju istom merom. Naravno, to vas mnogo boli i stvara vam težak osećaj nerazumevanja i odsustva bliskosti.

Videti prašinu u crkvi

Ako ste u snu videli da je prašina pala svud po crkvi, to znači da ste na javi zapostavili svoj duhovni razvoj. Moguće je da premalo vremena posvećujete svojim duhovnim potrebama i željama, da ne pronalazite vreme u kojem ćete razmenjivati mišljenja i iskustva sa osobama koje bi vam mnogo toga mogle reći na temu duhovnosti i razjasniti neke dileme.

U snu pasti u prašinu

Videti u snu da ste pali u prašinu predstavlja dolazak teškog perioda za vas. Moguće je da ćete imati neke gubitke i stresne situacije koje će vas emotivno „oboriti“. Takođe je moguće da će se desiti nešto čime ćete se osramotiti i osećati na neki način poniženo.

Sanjati da ste pali u prašinu i nakon toga ustali ukazuje na vašu sposobnost da se brzo oporavite nakon negativnih događaja. Bez obzira koliko vam bilo teško i koliko vas jako nešto oborilo, vi se uvek saberete i skupite dovoljno snage da ustanete i stanete na svoje noge.

Videti u snu kako se prašina sleže

Kada u snu vidite kako se sleže prašina, to znači da ćete u narednim danima nešto mnogo jasnije videti i da će vam biti lakše. Moguće je da ste bili u nedoumici kako da se ponašate i šta da mislite o nečemu jer vam je sve bilo maglovito i izmešano. Ne brinite, sve će vam se razjasniti i leći na odgovarajuće mesto.