Sanovnik » Sanjati » G » Grmljavina 🌩️ – šta znači sanjati grmljavinu?

Grmljavina 🌩️ – šta znači sanjati grmljavinu?

Verovatno je jedino Nikola Tesla uživao da bude napolju kada sevaju munje i čuje se jaka grmljavina. Sav ostali svet jedva čeka da se dokopa nekog sigurnog skloništa i da odatle moli Boga da grmljavina što pre prođe. U većini ljudi, ova prirodna pojava izaziva strah, neugodnost, zabrinutost, pa čak i paniku. Saznanje da ništa ne mogu učiniti da grmljavinu spreče, samo pojačava loše osećaje.

Kada se u našim snovima pojavi grmljavina i tamo nas uznemiri, takav san najčešće najavljuje neke preokrete i burne događaje. Takođe, grmljavina u snu može ukazivati na snažne emocije i razne strahove, ali nas može upozoravati i na to da je potrebno prihvatiti ono što se ne može promeniti.

Sanovnici ovakvim snovima uglavnom pridaju negativna značenja i predviđaju dolazak problema.

Sanjati grmljavinu

Ako ste sanjali grmljavinu, najbolje je da se pripremite za dolazak nekih promena, burnih događaja i raznih aktivnosti. U zavisnosti od vašeg načina života, možete očekivati promene na onim poljima koja su za vas najosetljivija. Takođe je moguće da ćete osećati veliki bes ili ljutnju zbog nečega, kao i to da biste se mogli upustiti u neke rizike. Ovakav san može naglašavati i vaš osećaj bespomoćnosti kao i potrebu za sigurnošću i zaštitom.

Sanjati grmljavinu u daljini

Ukoliko ste u snu čuli grmljavinu u daljini, vrlo je moguće da ćete uskoro dobiti jasna upozorenja na neke probleme ili opasnosti koje vas vrebaju. Možda niste svesni onoga što vas okružuje i  poteškoća koje iz toga mogu proizaći, pa će vam ovakvo upozorenje otvoriti oči i pomoći da na vreme ispravno reagujete.

U snu čuti grmljavinu u blizini

U slučaju da ste sanjali grmljavinu koja se čuje blizu vas, u bliskoj budućnosti možete očekivati neke preokrete koji neće biti nimalo jednostavni. Ovakav san ne mora nužno značiti negativan ishod, ali se svakako odnosi na promene koje će biti snažne i u kojima ćete sigurno učestvovati. Čak i da se te promene ne budu ticale direktno vas, opet ćete biti deo njih i osetićete njihov uticaj.

Čuti prasak groma u snu

Kada u snu čujete prasak groma, to znači da će vas jedna vest osvestiti i razbistriti vam misli o nečemu što vam je bilo nejasno. Moguće je da ste do sada bili u zabludi u vezi nečega i da ste se slepo držali tog viđenja, a da će vas uskoro nešto razbuditi i pokazati vam pravo stanje stvari. To će vam mnogo pomoći da ne donesete pogrešne odluke i da se kasnije zbog njih ne kajete.

Videti u snu munju uz grmljavinu

Ako ste sanjali da blešti munja dok čujete grmljavinu, na javi biste mogli rasvetliti neki slučaj koji je dugo bio tajna. Moguće je da ćete konačno saznati pravu istinu i na svetlo dana izneti ono što je od vas neko skrivao. Niko vas više neće moći ubeđivati da je nešto skrivano za vaše dobro i da ste vi u stvari bili pošteđeni celo vreme jer ćete sami imati uvid u sve.

Sanjati da se sve trese od velike grmljavine

Ukoliko ste u snu osetili kako sve podrhtava od snažne grmljavine, u skoroj budućnosti biste mogli doživeti neke ozbiljne sukobe sa osobama koje su dosta moćne. Najbolje bi bilo da pripazite na svoje ponašanje u narednom periodu i da nekom nesmotrenošću ili brzopletošću ne napravite probleme koji će izazvati bes određenih osoba.

Slušati u snu grmljavinu iz kuće

U slučaju da ste sanjali kako iz svoje kuće čujete grmljavinu, u narednom periodu ćete imati podršku članova svoje porodice u svemu što budete radili. Osećaćete se zaštićeno i voljeno i onda kada oko vas budu bile turbulentne promene. Ništa vas neće moći pokolebati na vašem putu jer ćete imati čvrst oslonac.

Kada u snu čujete grmljavinu dok ste u tuđoj kući, na javi vas očekuje neki trač i ogovaranje. Moguće je da osobe kojima verujete ne gaje naročito prijateljsko raspoloženje prema vama i da vam nešto rade iza leđa. Potrebno je da obratite pažnju na ono što vam drugi govore i što rade kako biste mogli složiti jasan mozaik njihovih namera.

U snu biti na ulici dok grmi

Ako ste sanjali da se nalazite napolju dok traje grmljavina, to znači da biste se uskoro mogli naći u središtu nekih prepirki i rasprava. Moguće je da ćete se jednostavno zateći u nekoj situaciji iz koje nećete moći lako otići i koja će vam biti mnogo neugodna. Neko bi mogao tražiti od vas da budete sudija u celoj toj stvari, a vi to nikako nećete želeti.

Čuti u snu grmljavinu dok ste na poslu

Ukoliko ste sanjali da čujete grmljavinu dok ste na poslu, u narednim danima možete očekivati da će vas na radnom mestu zateći neke vesti koje vam se neće svideti. Moguće je da će se raditi o premeštaju ili o novom rasporedu koji vam nikako ne odgovara. Takođe je moguće da će vas šef „ribati“ zbog nekih nezavršenih poslova ili zbog nekih propusta koje ste u poslednje vreme napravili.

U slučaju da ste sanjali kako ste sa svojim radnim kolegama dok se čuje grmljavina, na javi biste se trebali pripaziti izjava koje dajete pred nekim osobama iz poslovnog okruženja. Moguće je da će te vaše izjave biti pogrešno protumačene i da ćete zbog toga imati nekih problema. Takođe je vrlo moguće da te izjave budu namerno pogrešno protumačene i da vam zato prouzroče nepotrebne probleme.

Sanjati da ste sami dok se čuje grmljavina

Kada u snu vidite da ste potpuno sami dok se oko vas čuje grmljavina, to znači da bi vas u narednim danima vaša uporna tvrdoglavost mogla mnogo koštati. Nećete želeti čuti ono što vam dobronamerne osobe govore niti ćete želeti videti neke očigledne stvari koje su oko vas. Morate znati da ćete takvim stavom naštetiti samo sebi i nikome više.

Videti u snu da ste sa porodicom za vreme grmljavine

Ako ste sanjali da ste u toku grmljavine bili sa članovima vaše porodice, uskoro biste mogli o tim članovima saznati neke vesti koje će vas dosta uznemiriti i zabrinuti. Moguće je da ćete čuti za bolest koja je napala  nekog člana vaše porodice ili će se raditi o nekoj njihovoj iznenadnoj odluci koja će vas mnogo uznemiriti. U svakom slučaju, nećete moći verovati da se to dešava i biće vam jako teško da se pomirite sa onim što ćete saznati.

U snu se sakriti za vreme grmljavine

Ukoliko ste sanjali da ste se sakrili dok je trajala grmljavina, na javi biste mogli naslutiti dolazak nekih problema i na vreme pronaći zaštitu i izlaz za sebe. Moguće je da ćete sebi osigurati neke rezervne planove koje ćete dobro iskoristiti kada za to dođe vreme.

Drugo objašnjenje ovog sna je da ste vi osoba koja beži pred problemima i koja odbija da se suoči s onim što joj predstavlja kočnice u životu. Uporno se trudite da ignorišete teškoće i nadate se da će same od sebe proći.

Ne naći u snu zaklon za vreme grmljavine

U slučaju da ste sanjali kako ne možete naći zaklon dok traje grmljavina, u bliskoj budućnosti možete očekivati izbijanje nekog skandala i osudu svoje okoline. Moguće je da će vas pratiti sramota u vezi nečega i da ćete se teško rešiti te etikete. Dobro pripazite na svoje ponašanje i izbegavajte uplitanje u nelegalne poslove.

Videti u snu paniku zbog grmljavine

Kada sanjate da je nastala panika zbog grmljavine, to znači da će se neki događaji nekontrolisano razbuktati i izazvati mnoge neželjene emotivne reakcije. Sigurno bi najbolje bilo izbeći sve to, ali to zaista neće biti moguće. Moraćete biti deo cele priče iako nećete biti uzrok samih događaja.

Sanjati da je vas uhvatila panika zbog grmljavine znači da se nećete najbolje snaći kada budete dobili određene vesti koje će za vas imati negativno značenje. Bićete iznenađeni onim što ćete čuti i nećete znati kako da reagujete. Pokušaćete nešto popraviti, ali će ti vaši potezi samo još više pogoršati postojeće stanje.

Sanjati grmljavinu s gromom

Ako ste u snu čuli grmljavinu i pucanje groma, moguće je da će vas u skoroj budućnosti nešto navesti da promenite svoju perspektivu i da iz drugog ugla sagledate određene stvari. Nešto bi vas moglo dobro „prodrmati“ i pokazati vam da nije sve baš onako kako se vama čini.

Ukoliko ste u snu videli da je grom zapalio drvo, na javi možete očekivati da ćete snositi posledice za određeno ponašanje u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete biti previše ljuti da biste se mogli dovoljno kontrolisati i da ćete pri tome reći ili uraditi nešto što će vas prilično koštati. Pokušajte obuzdati svoj bes i sve rešiti na jedan konstruktivan način.

Sanjati grmljavinu bez pucanja groma

U slučaju da ste sanjali grmljavinu bez pucanja groma, na javi ćete uspeti izbeći nešto što bi vam moglo zagorčavati život. Imaćete mnogo sreće i uspećete na vreme shvatiti „u kom grmu leži zec“, tako da ćete poduzeti prave korake i zaštititi se onda kad to bude najpotrebnije.

Videti u snu grmljavinu s olujom

Kada sanjate da se čuje grmljavina i da besni oluja, to znači da vas uskoro očekuju neki događaji na koje nećete moći uticati. Moraćete proći to što će vam biti namenjeno i moraćete to prihvatiti kao pojavu „više sile“ od koje se ne može pobeći. Neke stvari su neovisne o našoj volji i tako ih moramo doživljavati.

Sanjati da grmi i da pada mirna kiša

Ako ste u snu videli da pada mirna kiša i čuli da pri tome grmi, u narednom periodu vas očekuje dolazak nekih vesti koje će vam samo potvrditi ono što ste odavno naslućivali. Nećete se iznenaditi kada čujete to što ćete čuti niti će vas to mnogo uznemiriti. Odavno ste se pomirili sa takvom mogućnošću i ove vesti će vam samo pokazati u kojem smeru sada morate ići.

Sanjati da grmi i da je sunčano

Ukoliko ste u snu čuli grmljavinu i videli sunce, uskoro biste se mogli mnogo iznenaditi zbog preokreta neke situacije. Upravo kada budete bili ubeđeni da je sve onako kako ste vi zamislili, dobićete vesti koje će vas u tome razuveriti.

Plašiti se grmljavine u snu

U slučaju da ste sanjali kako se plašite grmljavine, u narednim danima biste mogli strepiti od dolaska nekih promena ili od nekih odluka koje trebaju biti donesene. Plašiće vas neizvesnost oko nečega u budućnosti i mogućnost da se ne ostvari ono što priželjkujete. Nećete imati hrabrosti da dublje zađete u otkrivanje rezultata, nego ćete bojažljivo čekati da ti rezultati nađu put do vas.

Kada u snu vidite da se neko dete plaši grmljavine, to znači da ćete uskoro morati zaštititi jednu naivnu osobu od nje same i njene naivnosti. Radiće se o dobrodušnoj osobi koja ni u kome ne vidi ništa loše, ali time veoma šteti samoj sebi jer se ne zna čuvati od zlobnika i prevaranata.

Sanjati da tešite nekoga zbog grmljavine

Ako ste u snu tešili nekoga zbog straha od grmljavine, u narednim danima biste mogli poneti deo nečijeg tereta. Moguće je da ćete se ponuditi da pomognete jednoj osobi da reši nešto što je muči i da na taj način otkloni smetnje na putu do svog cilja. Verovatno ćete vi preuzeti deo obaveza na sebe i tako ubrzati ceo proces.

Ukoliko je u snu neko vas tešio zbog straha od grmljavine, na javi biste mogli posustati u nečemu i osećati se kao da nemate izlaza. Jedna osoba će vam tada biti od velike koristi i pomoći  će vam da se saberete i nađete snage da stignete tamo gde ste se zaputili.

Videti u snu da grmi noću

U slučaju da ste sanjali grmljavinu noću, uskoro vas mogu zadesiti neke obmane i skrivanja. Neko bi se mogao potruditi da ne saznate ono što je bitno i da neke stvari ne vidite na vreme. To bi vam moglo stvoriti mnogo problema i navesti vas da napravite određene greške. Otvorite četvore oči i nemojte olako verovati nikome iz svog okruženja dok se ne uverite da je sve pod kontrolom.

Sanjati da grmi po danu

Kada u snu vidite da grmi po danu, u bliskoj budućnosti biste mogli jasno sagledati važnost preuzimanja jedne odgovornosti. Iako vam neće biti drago da tu obavezu preuzmete na sebe, potrudićete se da taj posao odradite pošteno i do kraja. Shvatićete da je tako najbolje za većinu osoba iz vašeg okruženja, pa i za vas same.

Čuti u snu slabu grmljavinu

Sanjati da čujete slabu grmljavinu znači da ćete uskoro doživeti neko prosvetljenje i odlučiti da svoj život ustrojite potpuno drugačije. Moguće je da ćete ubrzo doći u kontakt sa jednom mudrom osobom od koje ćete mnogo toga naučiti. To će vas sve potaknuti da menjate neke stvari u svom životu i da budete bolji čovek.

Čuti jaku grmljavinu u snu

Ukoliko ste u snu čuli jaku grmljavinu, to znači da će vas neki događaji u budućnosti mnogo uplašiti i zabrinuti. Nećete znati šta sve u toj situaciji možete očekivati, pa ćete očekivati ono najgore. Na vašu sreću, događaji se neće razvijati onako kako ćete vi očekivati i na kraju će se sve dobro završiti.

Ne videti u snu ni jednu munju dok grmi

U slučaju da u svom snu niste videli ni jednu munju dok je trajala grmljavina, na javi vas očekuje rešavanje nečega bez ikakve pomoći ili nagoveštaja. Moguće je da ćete biti pomalo zbunjeni nečim što će vas zateći i da nećete znati o čemu je u stvari reč, ali ćete i dalje pokušavati da to rešite. Nedostajaće vam konkretne smernice i to će vas zabrinjavati.

U snu izaći napolje dok grmi

Kada sanjate da ste izašli napolje dok traje grmljavina, to znači da ste neustrašiva osoba koja se uvek odlučno hvata ukoštac sa problemima koje ima. Smatrate da ne postoje nerešive situacije i da je potrebno smireno prići svakom problemu. Ne plaše vas iznenadne promene, nego se trudite da iz svake te promene izvučete najbolje što možete.

Tražiti nekoga vani dok traje grmljavina

Sanjati da napolju tražite nekoga dok grmi znači da se nećete obazirati ni na kakve probleme i teškoće kada budete pomagali jednoj osobi. Biće vam veoma važno da ta osoba bude zbrinuta i nećete štedeti ni sebe ni sredstva kako biste joj pomogli i kako biste bili sigurni da je ona dobro.

Sanjati da je grmljavina prestala

Ako ste sanjali da je grmljavina prestala, u narednom periodu vas očekuje rešenje svih problema koji su vam zadavali muke u poslednje vreme. Možete se opustiti i odahnuti jer ćete iz svega izaći kao pobednik. Izvući ćete neke vredne pouke iz onoga što ste prošli i truditi se da mudriji nastavite dalje.