Sanovnik » Sanjati » G » Glava – šta znači sanjati glavu?

Glava – šta znači sanjati glavu?

Glava oduvek predstavlja inteligenciju, razmišljanje, odluke i sve ono što ima veze sa dobrim rasuđivanjem. Kada u razgovoru želimo naglasiti da je neko nerazuman, da pravi budalaštine, ili da nije dobro organizovan, onda kažemo da „juri kao muva bez glave“. Isto tako, kada nekoga savetujemo da ne donosi odluke ispunjene snažnim emocijama, savetujemo mu da sačeka i da o nečemu odluči „hladne glave“.

Sve ovo govori da je pojava glave u snu nekako očekivana kada je osoba na udaru teških odluka ili je zbog nečega vrlo zabrinuta. Sva ta briga na javi, mora se odraziti i na naše snove, mora ih obeležiti nečim upečatljivim. A šta je upečatljivije od glave?

San u kojem je glava centralna pojava i nije baš naročito čest slučaj, ali kada se kao takav pojavi, treba obratiti pažnju na ono što poručuje. Moguće je da neko ima težak zadatak za koji ne zna kako da pronađe rešenje, pa i u snu „razbija glavu“ misleći o tome. Takođe je moguće da nam je dosta nečijeg zvocanja na javi, pa nam i u snu od toga „puca glava“.

Naravno, velika glava bi trebala predstavljati i veliki mozak, što dalje daje naslutiti da se radi i o velikom razumu. Šteta što na javi nije uvek tako, ali u snovima bi velika glava mogla značiti da su na pomolu velike i bitne odluke i da treba biti razuman prilikom njihovog donošenja.

Sanjati glavu može predstavljati pojavu novih ideja, napredovanje i izlazak iz nekog dužeg  problematičnog perioda. Sanjati, na primer, dve ili više glava, može značiti da se oko nečega dvoumimo, da smo neodlučni, da ne znamo na koju stranu da se okrenemo niti kome da verujemo. Videti određenu glavu u snu može predstavljati mudrost i autoritet, a takvo značenje najčešće vezujemo za sedu glavu ili glavu nekog starca.

Razna su značenja vezana za sanjanje glave i to obično zavisi od načina na koji smo glavu sanjali, ali i od našeg ponašanja i osećaja u snu. Veći je broj negativnih nego pozitivnih značenja ovakvog sna jer se glava u nečijim snovima najčešće pojavljuje onda kada je ta osoba zbog nečega ispunjena brigama.

Sanjati glavu

Ako ste u snu videli neku glavu i san vam je bio koncentrisan baš na taj deo tela, onda možete očekivati neke situacije u kojima ćete morati donositi odluke ili ćete biti u nekim dilemama. Ovakav san može upućivati na potrebu da se saberete i smirite, da ne zaključujete prebrzo i da dobro razmislite o narednim potezima. Kada sanjate glavu, moguće je i da ćete se naći u nekoj opasnosti, pa je potrebno da se pričuvate i da razumno reagujete kako biste to sprečili ili bar ublažili.

Ukoliko ste sanjali svoju glavu, u narednom periodu vas očekuju neke promene kojih još uvek niste svesni. Zato je potrebno da obratite pažnju na dešavanja oko sebe, ali i da se „zagledate“ u svoje misli i shvatite šta je to što u stvari želite ili ne želite od onoga što vam se nudi. Nije nužno, a ni pametno, da prihvatite prvo što se pojavi ili ono što neko smatra da je „baš zgodno“ za vas.

Videti u snu glavu životinje

Kada sanjate glavu neke životinje, moguće je da ste zaokupljeni „mozganjem“ o nečemu što ta životinja predstavlja. Verovatno razmišljate o nečijoj odanosti ili lukavstvu, možda ne verujete u nečiju iskrenost i slično.

U slučaju da ste sanjali glavu psa, verovatno ste opterećeni razmišljanjem o nečijoj vernosti. Možda ste primetili neke promene u ponašanju vašeg partnera, pa vas to zabrinjava i dovodi u sumnju oko njegove vernosti i odanosti. Ili takve sumnje imate prema nekom od prijatelja.

Videti u snu glavu konja znači da biste trebali pokazati snagu i brzinu prilikom donošenja jedne odluke. Ne biste se trebali mnogo premišljati, nego brzo delovati, ali i pokazati snagu i spremnost da iznesete do kraja ono što ste zamislili.

Ukoliko ste sanjali glavu mačke, jasno vam je da se trebate pričuvati nečijeg preteranog „umiljavanja“ i laskanja jer takvo ponašanje nije iskreno i ima za cilj ostvarenje neke lične dobiti.

Ako ste u snu videli glavu sove, ubrzo biste mogli dobiti mudar i koristan savet od jedne osobe. To će vam pomoći da lako rešite neki problem.

Sanjati zmijsku glavu predstavlja potencijalne neprijatelje, ali može značiti i da ste ih već „obezglavili“ i da vam ništa ne mogu.

Videti glavu lutke u snu

Ukoliko ste sanjali pokidanu glavu dečje igračke, san vam poručuje da je krajnje vreme da se uozbiljite i da shvatite da život nije dečja igra. Od vas se očekuju zrele odluke i odraslo ponašanje, a ne zabava i neozbiljnost onda kada se radi o bitnim životnim pitanjima.

U slučaju da ste u svom snu videli glavu neke lutke u izlogu, dobili ste poruku da je naša vanjština samo „plastika“ koju pokazujemo drugima, da nema bitnu suštinu, baš kao i lutke koje vidimo po raznim izlozima. Zato se nemojte toliko truditi da zadivite druge svojim izgledom, nego se fokusirajte na ono što se nalazi u vama samima.

Sanjati glavu drvenog konjića predstavlja poruku vašeg sna da ne odustajete od svojih snova koje ste imali kao dete i da u njih uložite više snage kako bi se ostvarili. Konj je izdržljiva i plemenita životinja koja ne napušta svog vlasnika ni kada je teška i opasna situacija, pa ni vi nemojte napustiti svoje snove kada se pojave prvi problemi.

Sanjati glavu kostura

Ako ste u svom snu videli glavu kostura, verovatno ste zbog nečega demoralisani i sve vam se čini besmisleno i uzaludno. Imate osećaj da je sve propalo i „umrlo“, da je potpuno besmisleno bilo šta sada „oživljavati“ i trošiti snagu na to. Morate biti svesni toga da se radi samo o jednoj  prolaznoj fazi i da je to samo vaše nerealno viđenje postojeće situacije.

Videti dečju glavu u snu

Ukoliko ste sanjali dečju glavu, u narednom periodu biste mogli postupiti vrlo naivno u jednoj situaciji. Vi ste osoba koja na sve gleda s otvorenošću i iskrenošću, pa to isto očekujete i od drugih. S obzirom da u većini slučajeva druga strana ne razmišlja tako „dečje“, preti vam opasnost da svojim odlukama oštetite sami sebe.

U snu videti glinenu glavu

U slučaju da ste u snu videli neku glinenu glavu, moguće je da se pred vama nalaze razni izbori za koje je potrebno imati fleksibilnosti i znati se lako i brzo oblikovati prema situaciji u kojoj se nađete. Ne smete biti ograničeni nekim razmišljanjima koja će vas kočiti i sprečavati da se prilagođavate trenutnim tokovima.

Videti gipsanu glavu u snu

Kada u snu vidite gipsanu glavu, to znači da ćete doneti čvrstu odluku u vezi nečega, ali će se ta odluka drugima činiti krhka i neutemeljena, pa ćete je morati braniti i objašnjavati. Imaćete osećaj da vam je glava teška poput gipsa, ali da bi se lako mogla raspasti od pritiska koji osećate zbog vaše okoline.

Sanjati veliku glavu

Ako ste sanjali veliku glavu, pred vama se nalazi period u kojem ćete morati donositi velike i važne odluke. Zato je potrebno da dobro razmislite o svakom svom potezu i da ništa ne činite impulsivno i naprečac. Od vaših sadašnjih odluka mogu zavisiti bitni događaji u budućnosti koji će vam odrediti celokupan životni tok.

Sanjati malu glavu

Ukoliko ste u svom snu videli neku malu glavu, u narednom periodu ćete biti ograničeni nekim dešavanjima u svojoj porodici. Nećete biti u velikim problemima, ali ćete morati pomerati neke datume i dogovore zbog manjih izmena u rasporedu vaših ukućana. Njihova tvrdoglavost i nerazumevanje će vam zadati manju glavobolju i staviti vas u neugodan položaj, ali ćete na kraju ipak uspeti sve uskladiti.

Videti zamotanu glavu u snu

U slučaju da ste u snu videli neku zamotanu glavu, u bliskoj budućnosti vas očekuje popravljanje nečega što je neočekivano pokvareno. Može se raditi o kvaru na nekom kućnom aparatu, ali i o popravci međuljudskih odnosa sa bliskim ljudima. Od detalja sna zavisi na šta će se ovo sve odnositi, ali će se svakako raditi o nekakvim „doterivanjima“.

Videti u snu zakopanu glavu

Kada u snu vidite zakopanu glavu, to znači da ćete uskoro saznati neku tajnu koja će neočekivano izaći na videlo. Bićete iznenađeni jer nećete očekivati takvo saznanje, ali ćete se brzo privići na ono što ćete saznati. Shvatićete da svako od nas sa sobom nosi nešto što ne želi deliti s drugima i što čuva kao ličnu tajnu.

Sanjati krvavu glavu

Ako ste sanjali neku krvavu glavu, morate biti oprezni u danima koji su pred vama. Možda toga niste svesni, ali lako biste mogli postati žrtva mržnje vaših suparnika. Ovo se može odnositi kako na poslovni tako i na ljubavni deo vašeg života. Vi nabolje znate na kojem polju imate najviše suparnika i s kim ste u stalnom takmičenju, pa se potrudite da se na tom polju i zaštitite.

Sanjati rasečenu glavu

Ukoliko ste u snu videli rasečenu glavu, uskoro biste mogli imati ozbiljnih porodičnih problema. Moglo bi doći do raskola među članovima vaše porodice i do nekih ozbiljnih svađa. Sve ovo može biti izazvano podelom neke imovine ili možda nasledstva koje vam je ostavljeno. Takođe se može raditi o neuspelim dogovorima oko preuzimanja obaveza koje niko ne želi.

U snu videti glavu u vreći/torbi

U slučaju da ste sanjali ovakav san, tj. da ste u snu videli neku glavu u torbi ili vreći, to znači da vas očekuje veoma rizičan posao u narednom periodu. Ukoliko ne budete vrlo oprezni, mogli biste izgubiti sve što ste do sada stekli i ponovo se vratiti na početnu poziciju. Ako je neko drugi u vašem snu nosio glavu u torbi, od njega će vam zavisiti veliki deo događaja koji će se uskoro odigrati u vašem životu.

Šutirati glavu u snu

Kada sanjate da šutirate neku glavu kao da je fudbalska lopta, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti veoma uznemireni i da ćete uporno pokušavati oterati i odbaciti neke misli koje će vas zaokupljati. Nećete želeti razmišljati o određenim temama, ali će se one stalno vraćati u vaše misli. Hteli-ne hteli, moraćete doći do nekih zaključaka i tako doneti i neke odluke.

U snu prati glavu

Ako ste u snu prali glavu, u narednom periodu biste mogli doneti odluku da se izvinete jednoj osobi za nešto što ste uradili ili niste uradili onda kad je trebalo. Već neko duže vreme osećate nelagodu zbog toga i ne osećate se dobro u svojoj koži. Pritišće vas osećaj krivice i nepravde koju ste naneli drugoj osobi svojim ponašanjem. Želećete to ispraviti i na taj način olakšati i sebi i toj drugoj osobi.

Pričati s glavom u snu

Ukoliko ste u snu pričali sa svojom glavom, uskoro ćete morati rešiti nedoumice koje imate sami sa sobom i na taj način dovesti svoje misli u normalno stanje. Tako ćete istovremeno popraviti odnose i sa drugim ljudima, a to će onda veoma uticati na dalji tok vašeg života. Nakon svega toga ćete shvatiti da ste dugo bili u zabludi i traćili svoj život.

U slučaju da ste u snu pričali sa nekom drugom glavom, mogli biste promeniti ugao gledanja na neke stvari i prihvatiti ono što vam se bude nudilo. Shvatićete da nije sve onako kako vam se do sada činilo i da ponekad treba saslušati i ono što drugi imaju da kažu. To nikako ne znači vašu slabost, nego snagu i mudrost da čujete i prihvatite drugo mišljenje.

Sanjati više glava

Videti u snu više glava znači da ste vrlo neodlučni oko nečega i da ne znate na koju stranu da se okrenete ili čemu da se priklonite. Sve opcije su vam podjednako prihvatljive i podjednako neprihvatljive, toliko da više ne znate šta bi bilo pametno uraditi u takvoj situaciji. Možda biste trebali potražiti još nečije mišljenje i tek onda doneti konačnu odluku.

Sanjati sedu glavu ili glavu starca

Bilo da ste sanjali glavu sa sedom kosom ili glavu nekog starca, ovakav san predstavlja susret s nekom iskusnom i mudrom osobom koja će vam biti od velike pomoći u rešavanju nekih dilema. Nakon dužeg razgovora s tom osobom, mnoge stvari će vam biti jasnije i vi ćete biti manje uznemireni i zabrinuti. Tačno ćete znati šta vam je činiti i kako se trebate postaviti prema bitnim životnim pitanjima.

Videti u snu urednu i lepu glavu

Ako ste sanjali urednu i lepu glavu, u narednom periodu ćete dovesti svoj život u red i sve će vam teći onako kako ste i zamislili. Počećete sa samodisciplinom, a to ćete preneti i na svoju okolinu. Konačno ćete moći raditi i živeti po nekim planovima i na taj način znati kad, gde i šta će se u vašem životu dešavati. Rešićete se haosa u kojem ste bili vrlo dugo i tako postići poboljšanje na svim životnim poljima.

Češati glavu u snu

Ukoliko ste sanjali da češete svoju glavu, u bliskoj budućnosti ćete biti vrlo zamišljeni nad jednom dilemom. Naime, nećete znati kome možete verovati, a kome ne iz vašeg poslovnog okruženja. Ne biste želeli nekoga povrediti, ali ste vrlo sigurni da se dešavaju neke malverzacije i podvale. Svaka osoba vam deluje kao „ispravna“ i vi ne znate kako da utvrdite ko je „zmija“ u vašoj okolini. Moraćete smisliti neki delotvoran test koji će jasno odvojiti „žito od kukolja“.

Sudariti se glavama u snu

U slučaju da ste sanjali kako se s nekim sudarate glavama, uskoro biste mogli imati sukob mišljenja s jednom osobom. Nećete se složiti oko nekih pitanja koja će biti od velike važnosti za vaš dalji poslovni napredak. Vi ćete imati jednu, a ta osoba drugu viziju vaše budućnosti. Možda ćete sami sebe sabotirati, ali vi nikako nećete moći pristati na ono što se od vas traži i očekuje.

Videti u snu glavu zatvorenih očiju

Kada u snu vidite neku glavu zatvorenih očiju, to znači da vam „ispred nosa“ prolaze prilike koje samo vi ne vidite. Dovoljno bi bilo da malo „mućnete“ glavom pa da shvatite šta propuštate, ali vi ste isuviše brzopleti i umišljeni, pa verujete da sve znate i da ništa novo ne možete naučiti. Odbijate savete iskusnih i dobronamernih ljudi jer vaša sujeta ne može podneti da joj neko govori šta da radi, pa makar to bilo i za njeno dobro.

U snu videti crvenu glavu

Ako ste sanjali crvenu glavu, uskoro biste mogli biti veoma ljuti zbog nečega. Moguće je da se u toj svojoj ljutnji nećete moći kontrolisati i da ćete uraditi ili reći nešto što će vas skupo koštati i zbog čega ćete se kasnije kajati.

Odseći glavu u snu

Ukoliko ste sanjali da ste odsekli neku glavu, u bliskoj budućnosti ćete prekinuti odnose sa jednom osobom i to će vam teško pasti. Iako će vas boleti takva odluka, moraćete je doneti jer više nećete moći verovati toj osobi nakon otkrića o njenoj prevari. Sve zajedno će vas veoma rastužiti i razočarati, pa ćete se neko vreme povući u osamu i nećete želeti nikoga viđati.

Milovati glavu u snu

Sanjati da milujete glavu znači da vam je sve u životu baš onako kako želite da bude i da ste veoma smireni i zadovoljni. Postigli ste sve ono čemu ste težili i sada možete opušteno u tome uživati. Okruženi ste dragim ljudima koji vas vole i kojima je stalo do vaše sreće kao i vama do njihove.

Sanjati glavu sa zašivenim ustima

U slučaju da ste u svom snu videli neku glavu sa zašivenim ustima, to znači da vam je preko glave zvocanja i prigovaranja jedne osobe, kao i njenih komentara i ocenjivanja svega što vidi. Muka vam je od svakodnevnog slušanja i gledanja dotične osobe, čije društvo, na žalost, ne možete izbeći. Verovatno zamišljate kako ste joj zašili usta i tako se spasili muke.

Izgubiti glavu u snu

Ako ste sanjali da ste izgubili glavu, mogli biste biti veoma zabrinuti zbog nečega u bliskoj budućnosti. Plašićete se da nećete biti dorasli određenoj situaciji i da ćete nekoga na taj način razočarati. Nemate dovoljno samopouzdanja ni vere u svoje sposobnosti i potreban vam je neko da vas malo ohrabri.

U snu naći glavu

Ukoliko ste sanjali da ste našli glavu, u narednom periodu vas očekuje mnogo uspeha i nagrada. Pokazaćete veliku snalažljivost u svemu što budete radili i drugi će to primetiti, ali i znati ceniti. Ni sami nećete verovati koliko dobro ćete odraditi ono što vam bude povereno i to će vam uliti novu snagu i samopouzdanje.