Sanovnik » Sanjati » G » Gosti u snu – šta znači sanjati goste 👪?

Gosti u snu – šta znači sanjati goste 👪?

Svi znaju da su gosti 👪 osobe oko kojih se neko trudi da im ugodi. Nudi ih pićem, hranom, nastoji da ih zabavi razgovorom i na sve načine pokušava da im bude prijatno. Vrlo je ružno uvrediti goste ili ih ne pustiti u kuću. Jasno je da za goste treba odvojiti vreme i uložiti dosta truda da bi na kraju svi imali pozitivna iskustva.

Zato, ako nam se gosti pojave u snovima, to bi onda takođe trebalo značiti da nam se dešava nešto za što se treba založiti, nešto za što imamo priliku da se ostvari, ali se neće samo od sebe realizovati.

Naravno, od konteksta sna zavisi kakvo će njegovo tumačenje biti, ali je pojava gostiju u snu uvek pokazatelj potrebe za našim trudom oko nečega. Ako smo u snovima mi gost nekome, moguće je da želimo više pažnje i priznanja. Možda nas ne primećuje neko ko nam se dopada ili šef ne ceni naš rad u pravoj meri, a mi to onda podsvesno pokušavamo ispraviti.

Isto tako, ako smo sanjali sukobe s nekim od gostiju, san nam poručuje da se ne možemo pomiriti  sa nekom situacijom, da se sa nečim ne slažemo i nešto ne prihvatamo. Ukoliko ne reagujemo u snu kada su gosti nepristojni, možda nemamo hrabrosti da na javi reagujemo onako kako bismo to želeli i zato trpimo neke stvari koje nam se ne sviđaju.

Ako je na javi nepristojno odbiti goste, onda je odbijanje gostiju u snu simbol loše odluke ako ne rešavamo probleme onako kako dolaze, nego ih ostavljamo za kasnije i tako ih samo gomilamo. Sve pojave u životu imaju svoje „zašto“ i svoje „zato“, samo ih trebamo tako posmatrati i na njih na vreme reagovati.

Snovi o gostima mogu imati mnoga značenja, ali se obično odnose na ono što se od nas očekuje, ili što sami očekujemo, i na našu akciju u pogledu nečega. U sanovnicima i modernim tumačenjima ovakvih snova, možete pronaći razna značenja, koja ovise o samom kontekstu sna i tako sa sobom nose pozitivna ili negativna objašnjenja.

Sanjati goste

Ako ste imali snove u kojima su se pojavljivali gosti, bilo da su dolazili vama ili vi odlazili kod nekoga, u narednom periodu vas očekuju neki važni događaji, neka društvena dešavanja. U skladu sa radnjom i kontekstom sna, moguće je da ćete dobiti neke bitne vesti, da ćete doneti važne odluke ili imati troškove zbog odlaska na vama važna dešavanja. U svakom slučaju, gosti u snu uvek predstavljaju neku dinamiku, akciju i odluke.

Videti u snu svoje goste

Ukoliko ste sanjali goste koji se odnose na vas, na vašu porodicu i kuću, uskoro ćete dobiti vesti o nečemu što ste dugo čekali. Dolazak tih vesti će vas zateći nespremne i zato ćete biti pomalo iznenađeni celom situacijom.

Videti u snu tuđe goste

Ako ste u snu videli goste koji su došli nekom drugom, možda na svadbu ili slavu i slično, znači da ćete se ubrzo naći u jednom društvu koje će vreme ubijati tračevima i prepričavanjima društvenih pikanterija. O vama ovisi kako ćete se uklopiti u to društvo.

Sanjati da dočekujete goste

U slučaju da ste u snu stajali na vratima i dočekivali svoje goste, u skoroj budućnosti ćete imati priliku da poboljšate svoj poslovni status. O vama ovisi kako ćete iskoristiti prilike koje vam dođu i koje vam se budu nudile. Nemojte sve to olako shvatiti da vam kasnije ne bude žao.

Ako ste sanjali da dočekujete tuđe goste, da nekome pomažete prilikom većih veselja ili drugih okupljanja, znači da će uskoro preko vas jedna osoba ostvariti neku dobru priliku za zaradu. Biće vam iskreno drago da ste mogli pomoći, a ta osoba će vam se za pomoć lepo odužiti.

Ispraćati goste u snu

Kada sanjate da ispraćate svoje goste, na javi možete očekivati završetak nekih poslova na kojima duže radite. Konačno ćete sve privesti kraju i moći ćete odahnuti. Ovo će biti poslednji zahvati na tim poslovima i sve će dobro proći.

U slučaju da ste u snu ispraćali tuđe goste, znači da ćete uskoro raskrstiti sa jednom osobom kojoj ste i previše puta popustili i oprostili gluposti koje je radila. Zaključićete da je bilo dosta i da je vreme da svako krene na svoju stranu.

Sanjati da sedite sa gostima

Ako ste u snu sedeli sa svojim gostima, pričali i družili se, u narednom periodu možete očekivati da ćete rešavati nešto što će se odnositi na vašu porodicu i dešavanja unutar nje. Mogu to biti pozitivne stvari oko kojih ćete se morati angažovati, ali mogu imati i malo drugačiji prizvuk, što zavisi od vašeg osećaja u snu.

U slučaju da ste sedili sa tuđim gostima i menjali domaćina, naći ćete se u situaciji u kojoj ćete pomagati bliskoj osobi u rešavanju neke zavrzlame. Vaši saveti i logično razmišljanje će biti od presudne važnosti u ovom slučaju.

Ukoliko ste u snu sedeli sa gostima za praznim stolom, bez ikakvog posluženja, uskoro biste se mogli naći u jednom društvu gde ćete biti izloženi praznim pričama i ubeđivanjima u nešto što vas uopšte ne zanima. Problem će biti u tome što nećete moći tek tako napustiti to društvo i otići, nego ćete ih morati trpeti neko vreme.

Kada sanjate da sedite s gostima za krcatim stolom, prepunim raznih đakonija, u skoroj budućnosti biste se mogli naći u vrlo zanimljivom društvu u kojem biste mogli čuti mnoge korisne informacije. Od vašeg angažovanja i komunikacije će zavisiti kako ćete iskoristiti to što ćete saznati.

Očekivati goste u snu

Ukoliko ste sanjali da očekujete dolazak gostiju, a oni trebaju stići svaki čas, uskoro ćete primiti vesti koje će vam promeniti mnogo toga u životu. Možda ste spremni za odlazak u inostranstvo, pa očekujete potrebne dokumente ili čekate dozvolu za pokretanje posla, a možda se radi o lepim vestima na polju zdravlja.

Sanjati goste koji su došli praznih ruku

Ako ste sanjali da  su gosti u snu došli praznih ruku, možete očekivati da ćete ubrzo upoznati osobe od kojih nećete imati nikakve koristi, ni materijalne ni one za druženje, nego ćete imati samo štete. Ne dozvolite da vas neko opterećuje svojim postojanjem ili da vas iskorištava kada to uopšte ne morate trpeti.

Sanjati da su gosti došli sa puno poklona

Ukoliko su gosti u vašem snu doneli mnogo poklona, na javi ćete ostvariti značajan dobitak i postići neki veći uspeh. Bićete prijatno iznenađeni razvojem situacije za koju ste već počeli sumnjati da će imati pozitivan kraj. Ovo će vam mnogo popraviti raspoloženje, ali i finansije.

Sanjati da ste vi gost

Ako ste sanjali da ste vi gost kod nekoga, moguće je da očekujete više pažnje i poštovanja od te osobe. Smatrate da ste zaslužili bolji tretman od onoga koji vam se pruža. Razgovor i lični primer su najbolje rešenje za ovakve situacije. Jasno stavite do znanja toj osobi šta vam smeta i šta očekujete.

Ukoliko ste u snu išli u goste nekome, a niste ga zatekli kod kuće, moguće je da će vam se izjaloviti neki planovi koje ste imali. Vaši pokušaji da nešto sprovedete u delo neće dati očekivani rezultat i moraćete ih odgoditi na neko vreme.

U slučaju da ste kao gost došli na nečija vrata, a oni vas nisu pustili da uđete, znači da se uzalud trudite oko nekog odnosa i da trebate prestati ulagati svoje vreme u nešto što ne daje pozitivne rezultate. Okrenite se onima koji vas cene i poštuju i koji su rado u vašem društvu.

Kada sanjate da ste bili u gostima i da su vas veoma lepo ugostili, uskoro vas očekuje plodonosna saradnja sa nekim ljudima. Dobićete priznanje za svoj rad i zalaganje i ostvariti lepu materijalnu korist od toga.

Ako ste sanjali da idete nekome u goste praznih ruku, moguće je da se plašite kako nećete imati šta ponuditi osobi do koje vam je stalo, a istovremeno želite da se ta osoba potrudi oko vas. Verovatno ste nesigurni u sebe i svoje kvalitete i plašite se mogućeg odbijanja.

U slučaju da ste u snu u goste poneli mnogo poklona, uskoro ćete biti u prilici da zadivite jednu osobu svojim veštinama. Ova prilika će vam doći kako „kec na desetku“ jer niste ni sanjali da ćete se moći predstaviti u punom sjaju. Ponudićete na uvid sve što umete i to će vam doneti uspeh.

Ukoliko ste sanjali da ste išli nekome u goste i tamo se zadržali kratko, znači da ćete lako odustati od neke ideje o kojoj ste jedno vreme pričali. Napustiće vas volja za njenom realizacijom iako vam se ranije činila primamljivom.

Kada ste u snu u gostima dugo ostali, znači da vam je važno da izgurate neku svoju zamisao do kraja i nećete mnogo birati način da to postignete. Trudićete se svim silama da bude po vašem, pa ćete uložiti i vreme i energiju u to.

Ako vas je u snu neko zvao u goste, a vi ste odbili da odete, u narednom periodu ćete imati ponudu koja će izgledati fantastično, ali ćete je vi odbiti. Nakon pažljivijeg uvida u ponuđeno, shvatićete da se tu ipak kriju mnoge zamke i da to nije nešto čime želite da se bavite.

U slučaju da ste sanjali kako idete u goste svom neprijatelju, znači da ćete u narednom periodu pokušati ponuditi „ruku pomirenja“ osobi sa kojom niste u dobrim odnosima.

Ukoliko ste u goste otišli veoma lepo obučeni i doterani, na javi vas očekuje veći trošak zbog nekog događaja. Možda ćete baš kupovati odeću i obuću za odlazak u goste, ili možda poklon koji ćete tamo poneti.

Sanjati da nazdravljate gostima

Ukoliko ste u svom snu nazdravljali gostima, uskoro vas očekuje mnogo radovanja i lepih trenutaka u okviru porodice.  Imaćete mnogo okupljanja i razloga za slavlje.

Ako su gosti u snu nazdravljali vama, moguće je da ćete dobiti vesti o prinovi u porodici ili o nekom drugom sretnom događaju. U svakom slučaju, vesti će biti pozitivne i vi ćete se veoma obradovati.

Sanjati da vam je gost dete

U slučaju da ste u snu imali dete kao gosta, znači da ste puni nostalgije za nečim i da vam fali pažnja i tetošenje koje ste kao dete imali. Jasno vam je da se to vreme nikada neće vratiti, ali se ne možete oteti osećaju nostalgije.

Spremati se u snu za goste

Ako ste sanjali kako se spremate za dolazak gostiju, na javi ste raskrstili sa nekim dilemama i spremni ste za dolazak novih izazova. Pomirili ste se sa prošlim dešavanjima i sada ste puni energije za gradnju vlastite budućnosti.

Služiti goste u snu

Ukoliko ste u svom snu služili goste i trudili se da im ugodite, uskoro vas očekuje prilika da voljenoj osobi kažete kako se osećate i šta očekujete od vaše veze. Spremni ste da u tu vezu mnogo uložite i da se potrudite da uspe, ali morate znati kako se voljena osoba oseća po tom pitanju.

U slučaju da ste sanjali da neko drugi služi goste, bićete zamoljeni da pomognete oko nekog provodadžisanja i vi ćete pokušati pomoći u spajanju tih osoba.

Sanjati puno gostiju

Ako ste u snu videli puno gostiju na jednom mestu, na venčanjima, krštenjima i slično, u skoroj budućnosti vas očekuje rasprava i svađa, a da nećete ni sami znati kako je do toga došlo. Jedna stvar će voditi drugoj i na kraju se neće lepo završiti.

Videti malo gostiju u snu

Kada u snu vidite malo gostiju, znači da ćete uskoro biti zabrinuti zbog nečega. Moguće je da ste više očekivali od nekog događaja ili od nekih ljudi, ali se to nije ostvarilo. Sada je tako kako jeste i ne vredi previše brinuti o tome. Potrudite se da iz tog što je malo izvučete najviše moguće.

Imati jednog gosta u snu

Ukoliko ste sanjali da imate samo jednog gosta, znači da ćete se ubrzo fokusirati na jednu konkretnu stvar koju želite ostvariti. Daćete sve od sebe da dođete do rezultata koje priželjkujete i nećete žaliti nikakav trud oko toga.

Sanjati da su gosti veseli

Ako ste u snu imali vesele i dobro raspoložene goste, na javi vas očekuje bogat društveni život. Verovatno ćete biti pozivani na mnoga događanja i vi ćete se tim pozivima rado odazvati. Mogući su odlasci na razne proslave i obeležavanja.

Sanjati tužne goste

Ukoliko ste u snu videli tužne, žalosne goste, uskoro ćete pretrpeti manji novčani gubitak i to će vas zabrinuti. Nećete biti spremni na to što će se dogoditi i trebaće vam neko vreme da se s tim pomirite.

Svađati se s gostima u snu

U slučaju da ste sanjali svađu s gostima, to nije dobar znak i predstavlja loš razvoj događaja oko nečega što ste započeli. Sav trud koji ste uložili u to će biti uzaludan ako ne rešite prepreke na koje ćete uskoro naići.

Sanjati da se gosti svađaju

Ako su se gosti u vašem snu međusobno svađali, bićete razočarani nekim saznanjima. Moguće je da ćete saznati loše stvari o ljudima s kojima ste u bliskom kontaktu, a  to će vas rastužiti i pokvariti vašu sliku o njima.

Pevati s gostima u snu

Ukoliko ste sanjali da pevate s gostima, da ste veseli i dobro raspoloženi, uskoro ćete čuti dobre vesti koje ćete svima preneti. Radiće se o nečemu što će vas usrećiti, ali najviše zbog toga što će od toga imati korist mnogo osoba.

Proliti nešto po gostu u snu

Kada u snu nešto prolijete po gostu, znači da ćete sami pokvariti prilike koje vam se nude i ono što ste do sada dobro uradili. Vaša brzopletost će vas mnogo koštati, ali to je jedini način da naučite biti strpljiviji i da dvaput promislite pre nego što nešto uradite.

U slučaju da je u vašem snu gost prolio nešto po vama, možete uskoro očekivati lažne izjave na vaš račun i pokušaj da vam se podvale neke nečasne radnje. Budite oprezni.

Sanjati goste u kući

Ako ste sanjali da su gosti u vašoj kući, uskoro vas očekuje neka promena u porodičnom životu. Ako ste slobodni, niste u vezi ili braku, moguće je da ćete promeniti taj status. Ako ste zauzeti, možda ćete dobiti prinovu ili menjati mesto stanovanja.

U slučaju da u snu vidite goste u tuđoj kući, bićete svedok nekih aktivnih događaja u porodičnom životu vaših prijatelja.

Sanjati goste u restoranu

Ukoliko su gosti u vašem snu bili u restoranu, uskoro biste mogli prisustvovati jednoj službenoj ceremoniji ili svečanosti povodom nekog zvaničnog događaja.

Sanjati goste na svojoj slavi

Kada u snu vidite da su vam gosti došli na slavu, uskoro ćete rešiti neke duhovne i moralne dileme. Ono što vas je na neki način sputavalo i ograničavalo, pronaći će svoje objašnjenje i rešenje na zanimljiv način.

Dobiti iznenadne goste u snu

Ako ste sanjali da su vam iznenada došli gosti, u skoroj budućnosti vas očekuje neki preokret. Nešto će vas dobro „prodrmati“, zaboleće vas, ali će vam otvoriti oči i konačno ćete jasno sagledati situaciju u kojoj se nalazite.

Sanjati da gosti nisu došli

Ukoliko u snu uzalud čekate goste, oni ne dolaze, znači da vam se neće ostvariti želja koju imate. Trenutno se nisu stvorili uslovi za ono što priželjkujete i to ćete morati tražiti kasnije.

Imati u snu nepoznate goste

Ako ste sanjali da su vam došli nepoznati gosti, čuvajte se iskorištavanja ljudi iz vaše okoline. Nemojte pristajati na ono što vam ne odgovara, a posebno to nemojte činiti za nekoga ko vam uopšte nije bitan i koga dobro ni ne poznajete.

Imati nezvane goste u snu

Ukoliko ste u snu videli da su vam došli nezvani gosti, uskoro možete očekivati neke provokacije na poslovnom planu. Nenadano ćete dobiti mnogo više zadataka nego što je planirano, a sve sa ciljem da se diskredituje vaš rad. Ne nasedajte na te provokacije i radite onako kako je ranije dogovoreno.

Sanjati da isterujete goste

Ukoliko ste u snu iz nekog razloga isterali vaše goste napolje, bićete ogorčeni zbog nekih stvari unutar porodice. Neće vam biti lako da nađete zajednički jezik sa njenim članovima, ali to nikako nije nemoguće. Potrebno je malo ohladiti situaciju, pa onda o svemu razgovarati.

Sanjati bezobrazne goste

Ako ste sanjali da su gosti nepristojni i bezobrazni, bićete ljuti zbog svega što ste uradili do sad, a još uvek niste dobili nagradu i rezultate kakve ste očekivali. Smatraćete da ste bili zaista posvećeni svemu, a vraća vam se na loš način.

Videti da su gosti u snu zaspali

U slučaju da su gosti u snu zaspali, znači da ćete morati odložiti svoje planove za neka bolja vremena i prilike. Trenutno je nepovoljna situacija za bilo kakvo poduzimanje i početke.

U snu jedva čekati da gosti odu

Ukoliko ste u svom snu jedva čekali da gosti odu, znači da ste nezadovoljni nečim što radite i da vam to predstavlja veliko opterećenje. Trudite se da ispoštujete dogovoreno, ali se tome nimalo ne radujete i želite da što pre završi.

Sanjati da ne puštate goste u kuću

Ako ste sanjali da odbijate goste koji su došli, znači da nikako ne želite prihvatiti nešto što se dešava. Uporno ste protiv noviteta i ne želite menjati svoje stavove. Možda se plašite da se nećete dobro snaći u novim situacijama, pa ih zato odbijate.

Sanjati da su gosti prespavali kod vas

Kada sanjate da gosti ostaju spavati kod vas, u bliskoj budućnosti ćete dobiti pomoć koju niste očekivali. Polako će se sve dovesti u red i postaviti na svoje mesto. Nema razloga za brigu jer ćete imati svu potrebnu pomoć da rešite ono što vas muči.

Videti u snu da gosti kratko ostaju

Ukoliko su gosti u snu kratko ostali, znači da ćete se uskoro nečega osloboditi i da ćete osetiti veliko olakšanje. Kako je došlo, tako će i otići ono što vas trenutno muči.

Sanjati da gosti kasne

Ako su gosti u vašem snu kasnili, a vi ste ih s nestrpljenjem čekali, na javi ste zabrinuti da se neće ostvariti ono čemu se nadate. Čini vam se da sve predugo traje i da nikako ne dolazi konačno rešenje.

Sanjati da su gosti poveli nekog nepoznatog

Ukoliko su gosti u snu doveli nekog nepoznatog sa sobom, uskoro vas očekuju neka iznenađenja i preokreti. Moguće je da će ta iznenađenja biti pozitivna i obradovati vas, ali je isto tako moguće da će biti suprotno. To zavisi od toga kakav ste osećaj imali kada ste videli dolazak nepoznatog gosta.