Sanovnik » Sanjati » G » Šta znači sanjati grad (naselje)?

Šta znači sanjati grad (naselje)?

Svaki grad je centar življenja, poslovanja, druženja i raznih događaja, pa je potpuno normalno da grad u snovima predstavlja naš život. Snovi u kojima se grad pojavljuje kao osnovni motiv, mogu predstavljati konkretno nas, našu porodicu, ljude oko nas ili neke druge stvari vezane za život uopšte.

Način na koji vidimo grad u snovima, pokazuje naše viđenje nas samih, ljudi oko nas i našeg celokupnog života. Takvi snovi daju uvid u naše strahove, nadanja i trenutna raspoloženja. Naravno da će lep i svetao grad imati mnogo pozitivnije značenje nego neki grad koji je u mraku. I naravno da će takav svetao i lep grad u snovima oslikavati jedno pozitivno stanje našeg uma, za razliku od slike onog mračnog i tužnog grada.

Ni stari sanovnici ni modernija tumačenja snova ne pridaju ovim snovima strogo pozitivna ili negativna značenja, nego su ta značenja uslovljena osećajem koji sanjač u snu ima i detaljima samog sna.  Mi smo ovde pripremili mnogobrojne pojmove vezane za sanjanje grada i sigurni smo da ćete među njima pronaći neke koji pobliže objašnjavaju vaš san.

Sanjati grad (naselje)

Ako ste u snu videli grad, moguće je da ste trenutno okupirani razmišljanjem o sebi i svojim životnim postignućima. Takođe je moguće da pokušavate uklopiti sebe u okolinu ili okolinu u svoj svet i da vam je to trenutno prioritet. Sanjati grad može značiti i da vam se menjaju prioriteti, pogledi na prošlost i ono što ste ostvarili ili pogledi na život uopšte. U svakom slučaju, ako ste sanjali grad, na pomolu su promene i događaji vezani za široko životno polje i vaš unutrašnji svet.

Videti u snu svoj grad

Ukoliko ste u snu videli svoj grad, na javi vas očekuju analize vezane za vaša razmišljanja o sebi i svojim osećajima. U narednim danima ćete biti fokusirani na sebe i na ono što intenzivno osećate, pokušaćete razumeti sebe i svoje porive, kao i sve ono što vas sputava ili pokreće. Pokušaćete biti iskreni prema sebi i dozvoliti „zabranjenim“ stvarima da izađu na površinu. Na taj način ćete lakše shvatiti gde grešite i šta zaista želite, a šta ne.

Videti tuđi grad u snu

U slučaju da ste sanjali grad u kojem živi neko koga poznajete, u bliskoj budućnosti vas očekuju pokušaji da uspostavite dobru vezu sa jednom osobom i da pokušate razumeti njene razloge za određeno ponašanje. Niste od onih koji odmah sve osuđuju i zato uvek dajete šansu svojoj okolini da pokaže dobre namere i dobru volju. Naravno da i vaše strpljenje ima svoju granicu, ali ovakav san ukazuje na to da ćete imati priliku da razumete i gradite odnose sa drugima i to bez predrasuda.

Sanjati neki nepoznat grad

Kada u snu vidite neki nepoznat grad, to znači da ste izgubili vezu sa samim sobom i da više ne znate šta su vaše istinske želje i nadanja. Postali ste previše opterećeni tuđim očekivanjima, previše ste se trudili da budete ono što drugi žele, da ste sasvim zaboravili ko ste vi u stvari i da više ne prepoznajete osobu u ogledalu. To saznanje će vas ozbiljno zabrinuti i navesti na razmišljanje.

Videti u snu gužvu u gradu

Ako ste sanjali da je u gradu gužva i da se teško možete kretati gradom, na javi se verovatno nalazite u nekom haotičnom periodu i ne znate gde biste se pre okrenuli. Moguće je i da ni sami niste načisto s tim šta želite i gde da usmerite svoju energiju. Veliki broj obaveza i tuđih očekivanja sigurno ostavljaju svoj trag na vama i ne dozvoljavaju vam da se saberete i odahnete.

Videti prazan grad u snu

Ukoliko ste u snu videli da je grad prazan i pust, vrlo je moguće da se osećate usamljeno i neshvaćeno. Moguće je da vam nedostaje neka srodna duša, neko s kim biste mogli podeliti sve ono što osećate i mislite. Takođe je moguće da vam nedostaje neko koga dugo niste videli, a ko ima važno mesto u vašem životu.

U snu videti porušen grad

U slučaju da ste sanjali kako je grad porušen, razoren i uništen, u vama sigurno postoji veliko razočarenje nečim što se desilo ili se trenutno dešava. Osećate da ništa nije onako kako ste očekivali i ne znate kako da se nosite s tim. Moguće je da ste razočarani u neke ljude oko sebe, ali je moguće i da ste razočarani u sebe same. Imate osećaj da je sve propalo i uništeno i da se ne može popraviti. Kada prođe taj prvi utisak, videćete da je sve moguće obnoviti i čak učiniti boljim nego što je bilo.

Sanjati grad živih boja

Kada u snu vidite grad koji je prepun vedrih i živih boja, to znači da ste osoba koja je puna optimizma i koja je zadovoljna svojim trenutnim životom. Osećate se lako i poletno, sve vam izgleda moguće i ostvarljivo.

Videti u snu grad pun zelenila

Ako ste sanjali grad ispunjen zelenim površinama, u bliskoj budućnosti vas očekuje period unutrašnjeg mira i stabilnosti. Postići ćete ono čemu težite i uspostaviti balans između svojih želja i mogućnosti. To će vam doneti mir i zadovoljstvo u duši i pružiti priliku da jasno sagledate i odlučite u kojem smeru želite ići dalje.

Sanjati siv i sumoran grad

Ukoliko ste u svojim snovima videli neki siv i sumoran grad, u narednom periodu vas očekuje pad energije i blago stanje depresivnosti. Nećete imati volje ni za šta i sve će vam predstavljati teškoću. Nećete biti raspoloženi za druženja niti ćete se truditi da nešto menjate. Vaša bezvoljnost će vas još više vući u stanje letargije, ali je dobra vest da taj period neće dugo trajati.

Videti u snu grad pored reke

U slučaju da ste u snu videli neki grad koji se nalazi uz rečnu obalu, uskoro možete očekivati protok zanimljivih događaja i mnogo uzbuđenja. Vaš život će naglo živnuti i dobiti jednu lepu i vedru atmosferu. Imaćete priliku da ga usmerite tamo gde želite i da tako promenite tok dosadašnjih dešavanja.

U snu videti da reka preseca grad

Kada u snu vidite da neka reka preseca grad i teče njegovim središtem, to znači da ćete ubrzo shvatiti kako su vam podjednako važni i karijera i porodica i kako ne možete birati između to dvoje. Shvatićete da vas obe te stvari čine jednom celovitom osobom i da bez njih ne biste imali pola svog života. Potrudićete se da pronađete balans kojim ćete spojiti ove dve „obale“ i učiniti da vam život bude protočan i lep poput reke koja ga razdvaja i spaja.

Videti u snu grad u kotlini

Ako ste sanjali grad koji se nalazi u kotlini, u narednim danima biste mogli posumnjati da je nešto sakriveno od vas i da se neko trudi da vas dovede u zabludu. Moguće je da neko ne želi da saznate pravo stanje stvari kako bi izbegao reakciju koja bi sa vaše strane sigurno usledila. Možda biste trebali razmisliti i o tome kako vi delujete na ljude oko sebe i da li trebate nešto menjati po tom pitanju.

U snu videti grad na brdu

Ukoliko ste u svom snu videli da je grad smešten na brdu, uskoro biste se mogli obradovati nekim uspesima koji će potvrditi ono što ste stalno govorili. Jedna vama draga osoba će uspeti doći do vrha u onome što radi i tako će potvrditi da ste bili potpuno u pravu kada ste u nju verovali i pružali joj podršku.

Sanjati grad pored mora

U slučaju da ste sanjali neki grad na morskoj obali, u bliskoj budućnosti se možete nadati širenju svog poslovanja i uspehu na tom polju. Ovakav razvoj događaja će vam doneti mnogo radovanja i učiniti vas ponosnima. Takvom pozitivnom atmosferom ćete obogatiti i svoj unutrašnji svet, pa ćete biti spremni za mnoge nove izazove.

Videti u snu drveni grad

Kada u svom snu vidite da neki grad sačinjavaju sve drvene kuće i ostale građevine, to znači da morate shvatiti kako je nešto što ste do sada u životu stvarali veoma nepostojano i kako mu je potrebna bolja i stabilnija gradnja. To što ste do sada gradili je nešto što može poslužiti kao privremeno rešenje, ali mu je svakako potrebna jedna stabilnija konstrukcija.

Lutati gradom u snu

Ako ste sanjali da lutate gradom koji poznajete, vrlo je moguće da vam je trenutno dosadno u životu i da ne znate na šta da se fokusirate. Sve oko vas je „već viđeno“ i ne donosi vam nikakvo zadovoljstvo. Potrebna su vam nova i sveža uzbuđenja u životu, da vas malo trgnu iz letargije i dosade.

Ukoliko ste u snu lutali nepoznatim gradom, na javi ste spremni za istraživanja i nove doživljaje. Moguće je da ćete se uskoro upustiti u nešto potpuno nepoznato i da ćete se okušavati u raznim stvarima dok ne pronađete ono što vam najviše odgovara i što vas u potpunosti čini srećnima.

Izgubiti se u gradu

U slučaju da ste sanjali kako ste se izgubili u gradu koji poznajete, u narednom periodu vas očekuje zamor i preopterećenje svakodnevnicom i obavezama koje imate. Toliko toga će vam biti natovareno, da više nećete znati ni gde ni kad šta treba obaviti. Izgubićete pojam o tome šta je najbitnije u životu i čemu se prvenstveno treba okrenuti.

Videti u snu da ste se izgubili u nepoznatom gradu znači da se nećete dobro snaći u nekim novim događajima koji će vas zadesiti. Bićete pomalo zbunjeni i izgubljeni u svemu tome i svakako će vam trebati nečija pomoć da se vratite na „pravi put“.

Trčati gradom u snu

Kada sanjate da trčite gradom, to znači da stalno imate osećaj kao ne možete stići sve što biste hteli i kako vam vreme nepovratno curi. Vi ste u večnoj žurbi i stalno vam se čini da negde i s nečim kasnite. Pokušajte malo zastati i opustiti se, pa ćete videti da ništa neće pobeći od vas i da ćete sve odraditi na vreme.

Sanjati da šetate gradom

Ako ste u snu šetali gradom, vi ste osoba koja je u svom životu pronašla lep balans između obaveza i uživanja. Stvari ste rasporedili tako da nalazite vremena i za rad i za opuštanje i to vas čini zdravom i opuštenom osobom. Ne dozvoljavate sebi nikakav grč ni stres zbog onoga što vas očekuje i trudite se da uživate u svakom danu.

Sanjati da sami idete gradom

Ukoliko ste u snu sami išli nekim gradom, u narednom periodu ćete odlučiti da ne čekate nikoga i da ni na koga ne računate kada su bitne stvari u pitanju. Oslonićete se samo na sebe i svoje snage i na taj način ćete sve najbolje završiti.

Sanjati da idete gradom s partnerom

U slučaju da ste u snu išli gradom sa svojim partnerom, moguće je da se mnogo nadate da će vas vaš partner podržati u nečemu što vam je važno. Želeli biste da shvati koliko ste predani tome i koliko bi vam značila njegova ili njena podrška i razumevanje.

Takođe je moguće da ste vi već svesni koliko vaš partner ima poverenja u vas i koliko podrške vam pruža. Vaš odnos doživljavate kao onaj u kojem ravnopravno stojite jedno pored drugoga i sve zajedno delite. Vidite vas kao par koji uvek ide u istom smeru i zajedno planira budućnost.

Videti u snu mali grad

Kada u snu vidite mali grad, to znači da ste duboko u sebi ograničeni mnogim stvarima, stereotipima i zabludama. Takvi vaši stavovi vam ne dozvoljavaju da se širite i gradite, a nikako ne učvršćuju ni ono što već imate. Morate se pokušati otvoriti za nove uticaje i dozvoliti da vas oni grade i nadograđuju u budućnosti.

Videti veliki grad u snu

Ako ste sanjali veliki grad, vi ste osoba koja je svesna svojih mogućnosti i sposobnosti. Niste neko ko će se ograničavati samo na jedno usko područje života i ne dozvoljavati sebi da pokušate sve ostalo. Verovatno ste stalno u kontaktu sa velikim brojem različitih ljudi i od svih njih uzimate ono što je najbolje za vas.

U snu videti grad iz bajke

Ukoliko ste sanjali gradić iz bajke, u narednim danima biste se mogli prepustiti maštanju i planiranju svoje budućnosti. Dozvolićete sebi da se prepustite svetu iluzija i da na trenutak pobegnete od stvarnosti i onoga što vas ograničava.

Videti poplavljen grad

U slučaju da ste u snu videli kako je grad poplavljen zbog nemogućnosti da brana zaustavi vodu, na javi vas očekuje izliv emocija i snažno doživljavanje neke situacije. Nije nužno da ta situacija bude negativna, ali je sigurno da ćete je vi veoma emotivno doživeti i to nećete moći sakriti. A možda nećete ni želeti sakrivati.

Sanjati da je sneg prekrio grad

Kada u snu vidite da je sneg prekrio grad, to znači da ćete u jednom momentu osećati veliki spokoj u duši i da će vam se činiti kako je sve čisto i na svom mestu. Bićete zadovoljni onim što ste u životu postigli i osećaćete da je sve onako kako i treba biti.

Videti u snu svetla grada

Sanjati svetla grada predstavlja putokaze i osvetljenja u vašem životu. Bez obzira kolika je tama oko vas, vi ispred sebe uvek imate svetle tačke koje vam govore gde ste i gde trebate ići. Te tačke i ta svetla mogu biti ljudi koji čine važan deo vašeg života, ali to može biti i vaša unutrašnja snaga i verovanja koja vas nikad ne izdaju.

Videti u snu buran noćni život u gradu

Ako ste u snu videli živahan i buran noćni život nekog grada, u narednim danima vas očekuje opuštanje i zabava. Zaslužili ste da se odmorite i da sve obaveze ostavite po strani. Vašem organizmu je potrebno malo „praznog hoda“ i ne razmišljanja ni o čemu bitnom kako bi se regenerisao i opet bio spreman za nove izazove.

Sanjati prljav grad

Ukoliko ste sanjali da je grad prljav, verovatno se zbog nečega stidite ili osećate grižu savesti i sebe doživljavate kao „zaprljanu“ osobu. Moguće je da biste voleli nešto iz prošlosti ispraviti i promeniti, ali ne vidite način za to. To vas mnogo opterećuje i dovodi vas u stanje napetosti nervoze.

Sanjati čist grad

Videti vrlo čist grad u snu znači da ste trenutno veoma zadovoljni svojim životom i da je u njemu sve uredno i na svom mestu. Izgradili ste svoj svet upravo onako kako ste i želeli i sada s pravom možete u njemu uživati. Nemate razloga da sebi nešto zamerate ili da se zbog nečega kajete.

U snu ulaziti u grad

U slučaju da ste sanjali kako ulazite u grad, na javi biste se mogli početi baviti vlastitim osećajima i željama koje niste ostvarili. Mogli biste početi analizirati svoje odnose sa ljudima koji vas okružuju i odlučiti da neke od tih veza prekinete ili produbite. U svakom slučaju, u narednom periodu ćete se mnogo više baviti svojim unutrašnjim svetom nego što ste to do sada činili.

Izlaziti iz grada u snu

Kada sanjate da izlazite iz nekog grada, to znači da ćete uskoro poželeti da završite vezu sa određenim ljudima. Shvatićete da vas ti odnosi samo opterećuju i ništa vam ne daju zauzvrat, pa tako više ne vidite nikakvog razloga da robujete ovakvim međuljudskim odnosima.

Sanjati gradsku buku

Čuti u snu gradsku buku predstavlja prevelik broj informacija koje do vas svakodnevno dopiru i koje vam stvaraju opterećenje. Ponekada uspevate da sve to ignorišete, ali vas onda neka od njih protrese i zabrine. Možda bi bilo dobro da smanjite gledanje informativnih emisija i da se prestanete toliko brinuti zbog svega što tamo saznajete.

U snu biti zarobljen u gradu

Ako ste sanjali da ste zarobljeni u gradu, to znači da ste rastrzani između svojih želja i mogućnosti koje imate. Moguće je i da se osećate zarobljeno zbog ograničenja i zabrana koje se pred vas stavljaju. Niste u mogućnosti da sami donesete odluke kakve želite i to vas veoma frustrira i čini da se osećate nemoćno.

Videti u snu grad u izgradnji

Ukoliko ste u snu videli da je grad u izgradnji, to znači da ćete u narednim danima praviti mnoge planove za budućnost i da ćete imati puno dobrih ideja. Nećete se okretati prošlosti, nego ćete se usmeriti ka budućnosti i onome što tamo možete postići.

Sanjati da je grad blokiran

U slučaju da ste sanjali kako je grad blokiran i kako niko ne može ni ući ni izaći iz njega, uskoro biste se morali pozabaviti svojim zdravstvenim stanjem. Važno je da prekontrolišete svoje zdravlje i da proverite gde postoje blokade koje ga remete i narušavaju. Nemojte se neodgovorno ponašati prema sebi i svom organizmu jer je taj organizam osnova vašeg života.

U snu ići u stari deo grada

Kada sanjate da posećujete stari deo grada, to znači da ćete se uskoro intenzivno baviti nečim iz svoje prošlosti i da će vas to primorati da neke stvari proživite ponovo. Sve ono što niste uradili ili završili onda kada je trebalo, sada će vas opet proganjati i terati da se time ponovo bavite.

Sanjati grad u magli

Ako ste u snu videli grad u magli, u bliskoj budućnosti biste mogli biti u nekoj zabludi ili bi vas neko mogao pokušati prevariti. Možda nećete imati jasnu sliku nečega čime ćete se baviti ili nečega o čemu ćete trebati odlučivati, pa će vas to navesti na pogrešne zaključke. Takođe je moguće da će vas neko namerno navesti na pogrešne zaključke ili vam uskratiti tačne informacije.

Videti u snu grad bez svetla

Ukoliko ste u snu videli da je neki grad bez svetla, da je u mraku, u narednom periodu biste mogli biti bez samopouzdanja i osećati se prilično nesigurno. Moguće je da će vas neke okolnosti navesti da prestanete verovati u sebe i svoje sposobnosti, ali trebate znati da ste i do sada sve uspeli postići svojim radom, pa nema razloga da tako ne bude i dalje.

Piti u snu kafu u središtu grada

U slučaju da ste sanjali kako sedite u središtu grada i pijete kafu, na javi ste osoba koja je zadovoljna svojim životom i koja zna kako da sebi ugodi. Vi se nalazite u središtu svog života, sebi ste najbitniji i ne dozvoljavate da vas bilo ko ugrozi svojim uplitanjima. Smatrate da ne možete biti dobri drugima ako ste nesretni i nezadovoljni sami sobom.

Kada sanjate da pijete kafu u središtu grada s nekom osobom, to znači da vam je jedna osoba veoma važna i da je stavljate na glavno mesto u svom životu. Ne možete zamisliti sebe bez te osobe i sve što planirate, uključuje i nju ili njega.

Sanjati da bežite iz grada

Ako ste sanjali da bežite iz grada, to znači da sebi ne želite nešto priznati i da uporno pokušavate ignorisati problem koji imate. Zatvarate oči pred nečim što je očito i što biste trebali prihvatiti onakvo kakvo zaista jeste. To što izbegavate da se suočite s problemom, ne znači da će taj problem sam od sebe nestati.