Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati plot (tarabu, ogradu)?

Šta znači sanjati plot (tarabu, ogradu)?

Da je ograda urođena potreba čoveka, imali bi je već pećinski ljudi. Međutim, ograda se pojavila kao neophodnost kada je ljudska znatiželja prevršila meru , ali i kada je čovek nabavio mnogo više od onoga što trenutno može koristiti pa to mora čuvati.

Kako god bilo, ograda predstavlja barijeru, ograđivanje od nečega ili nekoga i osećaj zaštićenosti od nepoželjnih osoba. Ograda, takođe, može biti i strah od vanjskog sveta, ali i izraz određene sebičnosti. Ukoliko se ograda, plot, taraba pojave u snovima kao izražen motiv, takvi snovi ukazuju na osećaj opasnosti i želju za zaštitom.

Sanovnici nemaju jasno kategorisano tumačenje ovog sna pa on može predstavljati i pozitivno i negativno predskazanje, ali se svakako češće nailazi na ono negativno značenje.

Sanjati plot (ogradu, tarabu)

Ako ste sanjali plot, vrlo je moguće da se u stvarnom životu osećate nezaštićeno. Takođe je moguće da se osećate izloženo tuđem uticaju koji ne želite i da imate potrebu zaštititi sebe od tog uticaja. Ograda u snu može predstavljati i određeno uporište, postojanje autoriteta, postavljanje granica i sebi i drugima. Moguće je da ste vi vrlo odlučna osoba koja lako određuje dokle može i ko može zalaziti u vaš život. Isto tako je moguće da je ograda za vas izazov koji treba preskočiti i pobediti.

Graditi ogradu u snu

Ukoliko ste sanjali da podižete ogradu, u narednim danima biste se mogli odlučno zauzeti za sebe. Moguće je da ćete jasno odrediti na šta pristajete, a na šta ne i da ćete od drugih očekivati da to poštuju. Takođe je moguće da ćete se malo povući u sebe i da ćete se ograditi od drugih samoćom. Možda će vam biti potreban mir i odmor pa ćete to sebi i priuštiti u narednom periodu.

Sanjati da rušite ogradu

U slučaju da u snu vidite kako rušite ogradu, to ukazuje na vašu otvorenost prema okolini i na potrebu da se više povežete s drugim osobama. Moguće je da ste doneli odluku da promenite svoj način života, ali je moguće i da imate neke revolucionarne ideje kojima želite menjati svet i tuđe konzervativne stavove. Ovakav san može ukazivati i na mogućnost pomirenja s nekim i uspostavljanje dobrih odnosa.

U snu preskočiti ogradu

Kada sanjate da preskačete ogradu, to znači da za vas ne postoje nesavladive situacije ili da vi ne poštujete ograničenja. U prvom slučaju, vi ste osoba koja je vrlo uporna i koja u životu nikada ne odustaje kada nailazi na prepreke. Trudite se svim silama da te prepreke savladate, ma kako da to treba uraditi.

U drugom slučaju, vi ste osoba koja ne poštuje pravila niti tuđu privatnost. Za vas ne znači ništa to što piše da je ulaz zabranjen ako vi želite tu ući. Najvažnije su vam vaše želje i sebično se njima vodite, bez obzira na to kako će one uticati na druge ljude.

U snu proći kroz ogradu

Ako ste u snu videli da prolazite kroz ogradu, odnosno kroz neki deo ograde, to znači da ćete u bliskoj budućnosti pronaći način da nešto savladate. Moguće je da će vam se učiniti kako ne postoji rešenje za neki problem, ali ćete ipak pronaći „prolaz“ do svog cilja. San vam poručuje da nikako ne trebate paničiti i sve gledati crno kada vas pritisnu problemi jer uvek postoji rešenje za bilo koji problem.

Sanjati da farbate ogradu

Ukoliko ste u snu farbali ogradu, na javi biste mogli postati određeni autoritet. Moguće je da ćete svojim znanjem i sposobnostima, ali i svojim stavom i držanjem pokazati koliko vredite i tako ćete izazvati poštovanje kod drugih ljudi. Uspostavićete određene granice i jasno ih se pridržavati, ali ćete to očekivati i od drugih oko vas.

Videti istrulu tarabu u snu

U slučaju da ste sanjali tarabu koja je istrula, to ukazuje da će vas u narednom periodu neko lako nagovoriti na nešto. Moguće je da ćete se malo i protiviti tom nagovaranju, ali ćete vrlo brzo popustiti i pristati na ono što se od vas traži. Verovatno je da teško govorite „ne“ i da se ne znate dobro zaštititi od tuđih nagovora, a drugi to obilno koriste. Morate raditi na vlastitom samopouzdanju i biti odlučniji u postavljanju granica.

Videti u snu novu ogradu

Kada u snu vidite potpuno novu ogradu, to znači da ćete se s nekim posvađati i prekinuti odnose s tom osobom. Moguće je da će to biti samo privremena mera, ali ćete svakako odustati od komunikacije sa tom osobom dok se tenzije ne smire i stvari ne slegnu. Jasno vam je da se ništa ne može postići u uskovitlanoj prašini, ali ne želite dozvoliti da budete povređeni bez potrebe i zato ćete se zaštititi odmicanjem od svega.

Videti staru ogradu u snu

Ako ste sanjali staru ogradu, u stvarnom životu vas očekuje pomirenje s nekim s kim ste duže vreme u svađi. Moguće je da ćete konačno uvideti besmisao te svađe i da ćete pronaći zajednički jezik s dotičnom osobom. Verovatno ste imali dovoljno vremena da o svemu dobro razmislite, a tako isto i druga strana, pa da uočite koliko je ta svađa bila nepotrebna.

Sanjati ogradu oko kuće

Ukoliko ste u snu videli ogradu oko svoje kuće, u narednom periodu ćete biti zaštićeni od zlobnika i tračeva. Moguće je da će vas određena dešavanja staviti u centar zanimanja vaše okoline, ali ćete vi pronaći odgovarajući način da zaštitite sebe i svoju porodicu od uplitanja raznih znatiželjnika. Biće vam važno da se unutar vaše porodice sve slaže i dobro funkcioniše, a okolina može misliti šta god hoće.

Sanjati ogradu oko tuđe kuće predstavlja vaš osećaj da negde niste dobrodošli i da vam nečija vrata nisu otvorena. Moguće je i da vi mislite kako nije lako prići nekoj porodici, kako su zatvoreni i upućeni jedni na druge, ali i kako se međusobno dobro štite.

Videti u snu ogradu oko celog imanja

U slučaju da ste u snu videli ogradu oko celog svog imanja, to ukazuje na činjenicu da ste vi povučena osoba kojoj je dovoljan njen svet i život u njemu. Takođe, ovaj san pokazuje da ste spremni odlučno braniti ono što je vaše i da u to nema sumnje. Ne želite uljeze u svom životu i zato ste jasno postavili granice koje ne mogu prelaziti.

Sanjati ogradu oko tuđeg imanja upućuje na to da će vam uskoro nešto biti nedostupno. Moguće je da želite postići određene stvari, možda na poslovnom planu, ali i na planu međuljudskih odnosa, ali će vam pristup tome biti onemogućen. Možda nećete moći dopreti do određene osobe ili nećete moći doći do nekog posla iako ćete to želeti.

Sanjati nepoznatu ogradu

Kada u snu vidite neku nepoznatu ogradu, to znači da ćete na javi oko nečega biti neodlučni. Nećete moći dobro proceniti šta trebate uraditi, da li da se trudite i nastavite dalje s onim što ste započeli ii da se povučete i odustanete od svega. Moguće je da nećete imati nikakve nagoveštaje niti putokaze za ono što vas očekuje pa će vam odluka biti znatno otežana i pomalo zbunjujuća.

Popravljati ogradu u snu

Ako ste sanjali da popravljate ogradu, u narednim danima biste mogli shvatiti da sami sebi stvarate prepreke na nekom putu. Moguće je da niste ni svesni koliko štete sebi činite nečim što radite ili ne radite, a trebali biste. Možda bi bilo dobro da zastanete malo i da sagledate celu situaciju iz drugačijeg ugla, da poslušate i neko tuđe mišljenje jer bi vam to moglo dati dobar uvid u ono što vam se dešava.

U snu pasti sa ograde

Ukoliko ste u snu videli kako padate sa ograde, to ukazuje na vašu veliku radoznalost i zabadanje nosa u stvari koje vas se uopšte ne tiču. Moguće je da će vam se obiti o glavu neko tračanje ili da ćete naići na otpor kod određenih osoba kada budete pokušali ostvariti svoje znatiželjne planove. Kako god bilo, pokušajte voditi brigu o sebi i svom životu, a tuđi ostavite drugima da o njemu brinu. Svima će biti lakše.

U snu sediti na ogradi

U slučaju da ste sanjali da sedite na svojoj ogradi, na javi vas očekuje ispunjavanje visokih ciljeva. Moguće je da ste sebi postavili u zadatak dolazak na neko visoko mesto u poslovnoj hijerarhiji ili da želite završiti određeno visoko obrazovanje, kao što je moguće i da želite ostvariti određeni bitan uticaj na svoju porodicu. U svakom slučaju, nemate nameru bilo kome dozvoliti da vam ugrozi dolazak do tog cilja i zato ste stalno budni i na oprezu.

Videti u snu da se držite za ogradu (tarabu, plot)

Kada u snu vidite kako se držite za ogradu, to znači da ste sami sebi najveći oslonac u životu. Verujete drugim ljudima, niste neka mnogo nepoverljiva osoba, ali ste svesni toga da je najbolje pouzdati se u ono što sami imate i čime raspolažete. Ne želite ovisiti o nečijem raspoloženju ili trenutnim mogućnostima pa ste zato uvek upućeni sami na sebe, a sve ostalo je dobrodošlo.

Pričati preko ograde u snu

Ako ste sanjali da s nekim pričate preko ograde, u bliskoj budućnosti biste mogli upoznati nekoga kome se nećete hteti potpuno otvoriti. Moguće je da vam ta osoba neće ulivati mnogo poverenja, ali je moguće i da ćete hteti malo sačekati da vidite kako će se stvari dalje razvijati i da li će sve biti onako kako se sada čini. Svakako ćete biti suzdržani i komunicirati s tom osobom „preko ograde“.

Sanjati da virite kroz ogradu

Ukoliko ste u snu virili kroz ogradu, to ukazuje da u stvarnom životu ne možete pomoći sami sebi i prestati zabadati nos u tuđe stvari. Sve što se dešava izvan vašeg dvorišta, vi obavezno morate znati i prokomentarisati. Dan vam nije uspešno završio ako ste ostali uskraćeni za neku informaciju koja vas se ne tiče. Možda niste svesni toga, ali sva ta znatiželja i bavljenje tuđim životima vam nepotrebno oduzima mnogo energije i vremena.

Videti u snu da neko drugi viri kroz ogradu predstavlja određenu pretnju vašoj privatnosti i vašim planovima. Moguće je da se neko veoma zanima za vaš sledeći potez na poslovnom planu, ali je moguće i da taj neko osluškuje atmosferu u vašoj porodici kako bi znao šta da radi i kako da se ponaša kada mu to zatreba.

Sanjati da pletete plot od pruća

U slučaju da ste u snu videli kako pletete plot od pruća, u narednom periodu ćete pokušati nešto sakriti od svoje okoline. Nećete baš biti vešti u tom skrivanju i neke činjenice će vam nespretno pobeći i baciti sumnju na ono što budete govorili. Vaša taktika će biti prilično neuverljiva i providna koliko je providan i taj plot koji pletete.

Videti u snu da neko drugi plete plot od pruća ukazuje na to da će jedna osoba pokušati da vas spreči u preuzimanju onoga što vam pripada. Međutim, vama to neće biti nikakva prepreka jer ste sigurni u ono što radite i u svoja prava. Ne postoji način da vas neko zaustavi kada znate zašto nešto radite, a posebno kada ste sigurni da ste u pravu.

Sanjati metalnu ogradu

Kada u snu vidite metalnu ogradu, to znači da će vam u narednim danima biti pružena snažna podrška u nečemu što budete radili. Imaćete dobar i čvrst oslonac u jednoj osobi i taj oslonac ništa neće poljuljati. Moguće je da će vas neko pokušati diskreditovati kod te osobe, ali ona neće poverovati u te laži jer vas dovoljno dobro poznaje.

Videti u snu rupu u ogradi

Ako ste sanjali da ograda ima rupu, da je oštećena, to upozorava na gubitak samopouzdanja i neke sumnje. Moguće je da ćete biti iznenađeni nečijim ponašanjem i da nećete znati šta da o tome mislite. Bili ste sigurni da se radi o jednoj stvari, a ispostaviće se da je reč sasvim o nečemu drugom. To bi vas moglo učiniti nesigurnima u svoje procene i urušiti vam samopouzdanje koje ste imali.

U snu videti da se neko skriva iza ograde

Ukoliko ste sanjali da se neko skriva iza ograde, to predstavlja neiskrenu osobu koja vam radi iza leđa. Moguće je da se neko iz vašeg okruženja predstavlja kao vrlo susretljiva i dobronamerna osoba, a u stvari je osoba koja radi sve da vam naškodi i ostvari određene sebične ciljeve. Budite oprezni i obratite više pažnje na nečija nelogična ponašanja.

Sanjati da se trava uplela po ogradi

U slučaju da ste u snu videli kako se trava uplela po delovima ograde, u stvarnom životu vas očekuju nenadane svađe i rasprave sa bliskim osobama. U sve to bi vas mogla uvući jedna osoba koja nije deo vaše porodice, ali koja se stalno upliće u vaše živote i ne da vam mira. Možda bi bilo najbolje da tu osobu isključite iz svog života.

Videti u snu jednostavnu ogradu

Kada sanjate neku jednostavnu ogradu, to znači da ste vi osoba koja na jednostavan način izražava ono što misli i želi. Nemate potrebu da stvari predstavljate komplikovanijima nego što jesu i uverenja ste da su najjednostavnije stvari i najbolje. Vrlo ste direktni i volite da su i drugi takvi prema vama. Postavljate jasne granice i očekujete da ih drugi poštuju.

Videti skupu ogradu u snu

Ako ste u snu videli skupu ogradu, u bliskoj budućnosti biste mogli raditi na sticanju ugleda u nekom društvu. Moglo bi vam biti važno da pokažete drugima da ste vi neko ko je bitan i ko zaslužuje drugačiji tretman od onoga koji vam pružaju. Trudićete se da dokažete svoju vrednost i da druge navedete da vas uvažavaju i ophode se prema vama s poštovanjem. Moguće je i da ćete postaviti određene granice i tražiti da ih drugi ne prelaze.

Videti nisku ogradu u snu

Ukoliko ste sanjali nisku ogradu, u narednom periodu biste mogli biti nepažljivi i rizikovati da se nešto sazna. Moguće je da ćete se previše opustiti i dozvoliti da se otkrije ono što vam nikako ne ide u prilog i što bi vas moglo dovesti u neprijatnu situaciju. Morate paziti šta pričate i s kim se družite jer bi vas neko mogao lako iskoristiti za vlastite ciljeve.

Sanjati visoku ogradu

U slučaju da ste u snu videli visoku ogradu, na javi vas očekuje veliki znak „stop“ kada je u pitanju nešto što želite. Nikako nećete moći doći do onoga što vam je važno i zbog čega ste se odrekli nekih privilegija. Moraćete još mnogo toga proći i naučiti pre nego što dobijete priliku da se približite onome što priželjkujete.

Videti zidanu ogradu u snu

Kada sanjate zidanu ogradu, to znači da ćete u stvarnom životu polako graditi jedno poverenje. Moguće je da ćete s nekim pokušati ostvariti dublju vezu i da će vam biti veoma važno da ta veza ima čvrste temelje. Zato ćete ići polako i graditi „ciglu po ciglu“ kako biste dobili stabilnu i jaku osnovu za budućnost.

Sanjati žičanu ogradu

Ako ste u snu videli ogradu od žice, u narednim danima ćete se potruditi da nečemu postavite određeni okvir, ali to neće morati biti mnogo čvrsto. Biće vam važno da postoji određena forma koja je zadovoljena i da se okvirno znaju neke granice. Sve ostalo je prepušteno na slobodnu volju drugim učesnicima i vi oko toga nećete praviti probleme. Važno vam je da posao bude završen na vreme i korektno odrađen.

Videti u snu da ograda ima kapiju

Ukoliko ste sanjali ogradu koja ima kapiju, to znači da ste osoba koja u svakom ograničenju ili pravilu ostavlja mogućnost izmene i dogovora. Niste ultimativni i ne namećete strogo svoja pravila. Vi ste od onih osoba koje su uvek spremne za razgovor i uvažavanje tuđeg mišljenja. Niste egoistični i nije vam problem da priznate kada je nešto tuđe bolje ili da priznate da ste vi u nečemu pogrešili. Pravila su tu da se poštuju, ali i da se menjaju kada se pojave bolja.

Sanjati da ograda ima kapiju, ali da je kapija zaključana i vi ne možete ući predstavlja siguran znak da vas određena osoba ne želi u svom životu i da se uzalud trudite oko nje.

Sanjati da je na ogradi otvorena kapija

Videti u snu da je na nekoj ogradi otvorena kapija ukazuje na to da će vam jedna osoba u bliskoj budućnosti pružiti ruku pomirenja i da će vam dati šansu da joj nešto objasnite. Moguće je da ćete konačno dobiti priliku da nekome objasnite svoju stranu priče i da dokažete da za nešto uopšte niste krivi. Verovatno je moralo proći izvesno vreme da bi ta osoba mogla mirno sagledati sve okolnosti i pružiti vam šansu da se „operete“ pred njom.

Videti u snu psa unutar ograde

U slučaju da ste u snu videli kako postoji pas unutar ograde, na javi vas očekuje suočavanje s nekim neprijatnim iznenađenjem. Moguće je da ćete u nekom poslu ili nekom zahtevu naići na stroge provere, na sumnje i nepoverenje. Možda će vas neka osoba odbiti jer je nećete moći uveriti da govorite istinu ili da ozbiljno nešto mislite. Tražiće od vas da prođete određene provere i da joj dokažete to što govorite.

Sanjati da su životinje oštetile ogradu

Videti u snu da su životinje oštetile ogradu predstavlja upozorenje da se uzaludno ne sekirate zbog onoga što je neizbežno. Neke stvari u životu se dešavaju mimo naše volje i na nama je da ih prihvatimo kao one na koje nemamo uticaja, ali čije posledice možemo popravljati i menjati. Što mirnije to primite, brže ćete rešiti problem koji nastane i moći ćete krenuti dalje.

Sanjati živu ogradu

Kada u snu vidite živu ogradu, to znači da su vaše granice zdravo postavljene i da slede prirodan put u uspostavljanju međuljudskih odnosa. Niste zatvorena osoba, volite druženja i zabave, rado razmenjujete mišljenja, ali neke stvari želite zadržati samo za sebe i ostaviti ih iza svojih vrata. Poštujete tuđu privatnost i to očekujete i od drugih kada je vaš život u pitanju.