Sanovnik » Sanjati » Z » Zavesa – šta znači sanjati zavesu?

Zavesa – šta znači sanjati zavesu?

Svaki prostor izgleda mnogo prijatnije kada ga krase lepe zavese, izgleda otmenije ili toplije. Pored tog dekorativnog dela, zavese nam služe i da sakriju naš život od pogleda radoznalih ljudi, da ga učine intimnijim i osiguraju nam potrebnu privatnost.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, jasno je da je simbolika zavesa raznolika i da se u snovima može različito tumačiti. Kada neko sanja zavese, moguće je da pokušava svoj život oplemeniti nečim lepim i uneti dašak elegancije u njega. Takođe je moguće da zavesama želi pokazati određeni status i imovno stanje.

Međutim, zavese imaju još jednu zanimljivu funkciju. Pored toga što sprečavaju radoznale poglede da prodru unutra, one sprečavaju jasan pogled i prema vani. Ponekad je potrebno maknuti zavesu da bi se neke stvari jasno videle. Zato zavese u snovima mogu predstavljati našu zaslepljenost, zbunjenost i nerealnu sliku nečega.

Takođe, mogu predstavljati i našu odbranu od radoznalih ljudi, naš štit kojim čuvamo svoju privatnost.

Ovo nisu snovi koji se često sanjaju, ali zato imaju svoju jasnu simboliku. Od načina na koji je san sanjan zavisi i sve ostalo što je vezano za njegovo značenje i tumačenje. Sanovnici obično daju pozitivno značenje ovakvim snovima, ali postoje i neki negativni momenti u njihovom tumačenju.

Sanjati zavese

Ako ste sanjali zavese u nekom obliku, na javi ste verovatno opterećeni nekim tajnama, nerazjašnjenim situacijama i nastojanjem da se drugima predstavite u određenom svetlu. Moguće je i da pokušavate oplemeniti svoj život određenim novitetima, ali je moguće i da ga pokušavate zaštititi od radoznalih nasrtljivaca. Isto tako je moguće da ne vidite jasno neke stvari i događanja oko vas, da ste zbunjeni nečim ili da vas neko namerno navodi u pogrešnom smeru. Od vašeg sna zavisi na šta će se on konkretno odnositi i kakvo će mu biti značenje.

Sanjati providnu zavesu

Ukoliko ste u svom snu videli providnu zavesu na prozoru, u narednom periodu ćete postati svesni da su neke stvari tu samo forme radi i da uopšte nemaju neku konkretnu svrhu. Tu su zato što se to od njih očekuje i da bi se zadovoljile neke formalnosti. Suština s tim nema nikakve veze.

Videti gustu zavesu u snu

U slučaju da ste u svom snu videli gustu zavesu, uskoro ćete se potruditi da svoju privatnost dobro zaštitite od radoznalih ljudi. Neki od njih su samo previše znatiželjni, a neki su baš zlobni i nedobronamerni. O kojima god da se radi, nisu dobrodošli u vašem privatnom životu i vi želite da ih držite podalje od sebe.

Videti u snu dugu zavesu

Kada sanjate dugu zavesu, to znači da ćete svojim talentima uspeti zadiviti jednu uspešnu osobu. Uspećete otkloniti svaku sumnju u to koliko možete i vredite, pa ćete dobiti odličnu priliku da svoje talente ispoljite i unovčite na najbolji mogući način. Imaćete veliku pomoć pomenute osobe i to će vam mnogo značiti.

Sanjati kratku zavesu

Ako ste u snu videli kratku zavesu, na javi biste mogli biti uskraćeni za jedno saznanje. Nešto bitno će vam promaći ispred očiju, a neće biti nikoga da vam na to skrene pažnju. Kasno ćete postati svesni svega što se desilo i zbog toga će vam biti mnogo krivo. Više nećete imati priliku da nadoknadite ono što je propušteno.

Videti u snu pocepanu zavesu

Ukoliko ste sanjali pocepanu zavesu, u narednom periodu biste mogli otkriti jednu tajnu. Nešto bi moglo slučajno procuriti u javnost i vi biste mogli biti prvi koji će to saznati. Bićete iznenađeni tim saznanjem, ali ne i šokirani. Već ste navikli na razne scenarije i ništa vas više ne može zaprepastiti.

Videti vezenu zavesu u snu

U slučaju da ste sanjali vezenu zavesu, onu koja je bogato ukrašena ručnim radom, u bliskoj budućnosti biste mogli poželeti da ostavite određeni utisak na jednu osobu ili osobe. Biće vam važno da te osobe steknu posebnu sliku o vama, da vas dožive kao profinjenu i kulturnu osobu, a nikako kao nekoga ko je priprost i bez stila.

Sanjati bogatu zavesu

Kada u snu vidite bogatu zavesu, onu od skupog materijala i posebno dekorisanu, to znači da vas na javi očekuje kretanje u visokom društvu i među osobama od posebnog značaja. Naravno, bićete okruženi raznim tajnama i spletkarenjima, kako je i za očekivati od osoba na takvom položaju. Čuvajte se da ne budete uvučeni u neke od tih spletki.

U snu videti prostu zavesu

Ako ste sanjali prostu i jednostavnu zavesu, u narednim danima ćete imati posla sa priprostim svetom kojem nećete moći objasniti neke stvari. Šta god vi budete rekli, oni će to protumačiti na svoj uvrnuti način koji nema veze sa realnošću. Moguće je da ćete biti iznervirani takvom situacijom i da ćete malo burnije reagovati.

Videti u snu da zavesa leluja

Ukoliko ste u snu videli da zavesa leluja na prozoru, to znači da bi vam neke stvari mogle lako promaći, a da ih vi nećete primetiti kao takve. Moglo bi vam se učiniti da se radi o nečemu potpuno nebitnom, a da kasnije shvatite da ste se grdno prevarili. Potrebno je da budete malo više koncentrisani na ono što je ispred vas i da se ne date tako lako omesti.

Odmaknuti zavesu u snu

U slučaju da ste sanjali kako ste odmaknuli zavesu s prozora, u narednom periodu ćete se potruditi da jasnije pogledate ono što se oko vas nalazi. Potrudićete se da odmaknete sve ono što vam predstavlja smetnju za jasan i realan uvid u situaciju u kojoj se nalazite.

U snu navući zavesu na prozor

Kada sanjate da ste navukli zavesu na prozor, to znači da ne želite videti nešto što vam ne odgovara i da ćete to radije ignorisati nego realno sagledati. Ponašaćete se kao noj koji zabija glavu u pesak umesto da se odlučno suoči sa onim što se oko njega dešava.

Sanjati zavesu na pozornici

Ako ste u svom snu videli zavesu na nekoj pozornici, u bliskoj budućnosti biste mogli biti zabrinuti zbog nekog javnog predstavljanja ili pokazivanja pred drugim ljudima. Moguće je da ćete se morati eksponirati zbog nečega i zbog toga ćete biti zabrinuti.

Videti u snu da se diže zavesa na pozornici znači da ćete na sasvim novi način videti neke događaje koji su vam bitni. Steći ćete nove uvide i to će vam pomoći da formirate drugačije zaključke i drugačiju sliku o svemu.

Sanjati da se na pozornici spušta zavesa znači da je jedna faza vašeg života završena i da se trebate oprostiti s njom. Prošli ste određene stvari i određene etape u životu i sada je vreme da krenete dalje, bogatiji za veliko iskustvo.

Kupovati zavese u snu

Ukoliko ste u svom snu kupovali zavese, na javi ćete želeti da istražite nešto što se davno desilo i što nikada niste razjasnili do kraja. Biće vam važno da se to uobliči i da dobije svoje kako, zašto, gde i zbog čega. Sve dok to ne rešite, nećete moći biti mirni i ispunjeni, ništa vas neće posebno radovati niti ćete imati svoj spokoj.

U snu šiti zavese po meri

U slučaju da ste sanjali kako vam neko šije zavese po meri koju ste dali, u narednom periodu vas očekuje jedna lepa ponuda koja će vam biti po svemu prilagođena. Neko će vam pokazati da veoma ceni vaš rad i zalaganje i to će vam biti važnije od svega.  Dobićete fantastične uslove za rad i bićete kao preporođeni.

Kada sanjate da vi sami sebi šijete zavese po meri, to znači da se nećete oslanjati na nekoga drugog, nego ćete sve stvari uzeti u svoje ruke i uspešno ih dovesti do kraja. Pokazaćete koliko ste snažna osoba i koliko sposobna kada je u pitanju jedan posao. Ne verujete mnogo drugima i zato većinu stvari uradite sami.

Videti prljave zavese u snu

Ako ste u snu videli prljave zavese, na javi možete očekivati svađu sa jednom osobom za koju ste mislili da je iskrena u svojim namerama. Nažalost, ispostaviće se da je ta osoba skrivala neke bitne stvari od vas i da vas je od početka namerno dovodila u zabludu. Bićete povređeni ovakvim njenim ponašanjem i činjenicom da ste verovali nekome ko to nikako ne zaslužuje.

U snu videti zavesu na prozoru

Ukoliko ste u snu videli zavesu na prozoru, to znači da bi vas u narednim danima moglo nešto omesti da jasno razmišljate. Moguće je da ćete zbog nečega biti rastrojeni i da ćete se teško koncentrisati na svakodnevne aktivnosti. Potrudite se da sve nebitne stvari maknete u stranu i da se fokusirate na ono što je trenutno od suštinske važnosti.

Videti u snu zavesu na vratima

U slučaju da ste sanjali zavesu na vratima, uskoro biste mogli dobiti nenadane posetioce. Koliko će to biti prijatan ili neprijatan susret, zavisi od ostalih detalja vašeg sna i vi ćete ih morati sami protumačiti. Ako ste imali težak osećaj tokom sna, susret će, verovatno, biti neprijatan. Suprotno tome, lep i lagan osećaj tokom sna, nagoveštava prijatan susret ispunjen radošću.

Videti zavesu na zemlji u snu

Kada u snu vidite da je zavesa na zemlji, to znači da će vam u bliskoj budućnosti „pasti senka s očiju“ i da ćete nešto videti u pravom svetlu. Moguće je da ćete vi konačno biti spremni da se suočite s nečim što vam je važno i što vam je do sad zadavalo probleme, ali ste ga izbegavali i odlagali njegovo rešavanje. Sada ćete na miran način i sa potrebnom zrelošću pristupiti ovoj problematici i sigurno ćete postići pozitivne rezultate.

Sanjati zavese u prodavnici

Ako ste u svom snu videli zavese u prodavnici, pred vama se nalazi period u kojem ćete imati mogućnost da birate šta i kako ćete sebi ugoditi. Neće to biti neke velike stvari, ali će biti sasvim dovoljne da vam ulepšaju naredne dane i da vas usreće. Stvoriće se prilike da birate s kim ćete se viđati i provoditi slobodno vreme, kao i prilike da ulepšate i obogatite svoj životni prostor. U svakom slučaju, male stvari čine život i zato ih trebate iskoristiti na najbolji mogući način.

U snu videti zavese u tuđoj kući

Ukoliko ste u snu videli zavese u tuđoj kući, vrlo je moguće da ćete uskoro saznati nečiju tajnu ili ćete čuti nešto što nije bilo namenjeno vašim ušima. Moguće je da ćete slučajno naići na razgovor između nekih osoba i da ćete saznati nešto što će vas iznenaditi. To saznanje se neće odnositi na vas, ali će vas svakako zainteresovati.

Sanjati mrežaste zavese

U slučaju da ste sanjali mrežaste zavese, u bliskoj budućnosti biste se mogli upetljati u neke probleme koje ste jednostavno mogli izbeći. Vaša radoznalost će vas dovesti tamo gde ne biste trebali biti i prirediti vam razne zapetljancije. Da ste lepo gledali svoja posla, sve ovo biste mirno izbegli. Doduše, onda bi vam bilo dosadno, a vi dosadu teško podnosite.

Sanjati trakaste zavese

Kada u snu vidite trakaste zavese, to znači da će vam naredni period biti ispunjen kreativnošću. Lako ćete se snalaziti u svakoj situaciji, lako ćete pronalaziti najbolja rešenja za te situacije i bićete puni dobre energije. Ništa vam neće biti teško i sve ćete završavati na vreme. Oko sebe ćete širiti samo pozitivnu energiju i svi će to primetiti.

Sanjati zavesu za kadu ili tuš

Ako ste sanjali zavesu koja se kači iznad kade ili oko tuš-kabine, u bliskoj budućnosti možete očekivati da ćete se zbog nečega osramotiti. Moguće je da ćete napraviti neke kiksove i da će vas to dovesti u neprijatan položaj. Neće se raditi ni o čemu ozbiljnom, ali će vam izazvati određene neugodnosti i stvoriti osećaj sramoćenja.

Okačiti zavesu u snu

Ukoliko ste sanjali da kačite zavesu, na javi vas očekuje poduzimanje nekih radnji kojima ćete želeti da zaštitite svoju privatnost. Moguće je da ćete postaviti određene šifre na svoje profile ili dokumente ili ćete zabraniti pristup određenim osobama u vaše privatne prostorije ili dokumente i slično. Moguće je i da ćete se jednostavno prestati družiti s nekim za ko ga smatrate da je malo previše radoznao u vezi vaše privatnosti.

U snu skidati zavesu

U slučaju da ste u snu skidali zavesu koja je okačena, u narednim danima ćete pokazati spremnost da nečemu pristupite na sasvim drugačiji način. Pokazaćete dobru volju da učite i nadograđujete svoje znanje i svoju ličnost. Pokušaćete odbaciti predrasude i stvari oko sebe pogledati drugačijim očima i sa manje osuđivačkog stava.

Viriti iza zavese u snu

Kada u svom snu virite iza neke zavese i trudite se da vas drugi ne primete, to znači da se plašite uzeti aktivno učešće u onome što se oko vas događa. Voleli biste biti deo svega toga, ali ste ograničeni svojim strahom od neuspeha i strahom od tuđe osude. Zato ste samo nemi posmatrač, umesto da ste aktivni učesnik u životu. Odvažite se i zaigrajte na sceni života jer svi ponekad padnu, ali je važno da nakon toga ustanu.

Parati zavesu u snu

Ako ste sanjali da parate sašivenu zavesu, uskoro biste mogli poželeti da poništite nešto što ste uradili. Moguće je da ćete se pokajati zbog nečega ili da vam se samo neće dopasti kako je nešto ispalo i da ćete želeti da to ponovo uradite. Za neke stvari i događaje nema reprize, ali postoje i one stvari koje možete modifikovati po želji. Na vama je da uočite razliku između toga i da vidite šta možete ili ne možete postići.

U snu peglati zavesu

Ukoliko ste u svom snu peglali zavesu, u narednim danima biste mogli pokušati nešto izgladiti i popraviti. Moguće je da ste prenaglili u nekim svojim izjavama i da ste sad toga svesni ili ste propustili da uradite nešto što ste trebali, a sada vas zbog toga grize savest. U glavnom, pokušaćete ispraviti ono što se ispraviti može i tako poboljšati trenutno stanje.

Sanjati da vežete zavesu

U slučaju da ste u snu vezali zavesu, na javi biste mogli staviti tačku na odnos sa jednom osobom. Shvatićete da se previše trudite i dajete nekome ko to uopšte ne ceni i ko vas samo iskorišćava. Možda jeste dobronamerni, ali niste glupi i ne pada vam na pamet da nekome dozvolite da vam se smeje iza leđa i smatra vas naivčinom koju je dobro iskoristio. Što se vas tiče, dosta je bilo.

U snu poklanjati zavesu

Kada sanjate da nekome poklanjate zavesu, to znači da vas u narednom periodu očekuje mnogo prijatnog druženja i stvaranje lepih uspomena. Imaćete priliku da vreme provodite s osobama koje vam odgovaraju po svemu i da napunite svoje baterije pozitivnom životnom energijom. Biće to lep i opuštajući period u vašem životu.

Videti u snu da neko vama poklanja zavesu znači da ćete uskoro dobiti poziv za neku proslavu. Možda će se raditi o svadbi, nekoj godišnjici, krštenju ili proslavi rođendana. U svakom slučaju, biće to pozitivan događaj na kojem ćete sresti mnogo dragih ljudi i lepo se provesti.

Prati zavesu u snu

Ako ste sanjali da perete neku zavesu, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati da rasvetlite jedan slučaj koji vas ostavlja u nedoumici. Neke stvari vam se čine nelogične i zato ćete se potruditi da ih detaljno razjasnite i dovedete u stanje racionalno prihvatljivog. Ne pristajete na „gotove istine“ koje vam neko pokušava podmetnuti, nego ćete radije sami istražiti kako tačno stvari stoje.

Umotati se u zavesu u snu

Ukoliko ste sanjali da ste se umotali u neku zavesu, na javi vas očekuje kratkotrajna ljubavna avantura. Moguće je da ćete i sami biti zatečeni razvojem situacije u kojoj ćete se naći, ali se na kraju uopšte nećete buniti. Prihvatićete ovu nenadanu i neobičnu igru i uživanje u trenutnim ljubavnim dogodovštinama. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, ova avantura se može odnositi na nešto čime bi vas partner mogao iznenaditi i zabaviti.

Sanjati da birate zavese

U slučaju da ste u snu birali zavese za svoju kuću ili neki drugi prostor, u narednom periodu biste mogli postići jedan dobar dogovor. Moguće je da ćete se lepo sporazumeti s nekom osobom i da ćete dobiti sve što ste od tog dogovora želeli. I ona druga strana će biti zadovoljna, pa će i to biti dodatni plus u vašem zadovoljstvu.