Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati zid?

Šta znači sanjati zid?

Svi znaju za izraze „došao sam do zida i ne mogu dalje“, „podigao je zid između nas“, „udariti glavom u zid“ ili „digao je zidove oko sebe“ i tako dalje. Svi oni ukazuju na određene prepreke, na nešto što nije lako savladati, ali ukazuju i na odvajanje i udaljavanje od nekoga.

S druge strane, zidove gradimo zato da bismo se zaštitili i stvorili sebi siguran kutak, bilo u vlastitom domu ili negde drugo. U tom slučaju, zid je nešto pozitivno i poželjno je da bude što jači i veći kako bi ispunio svoju svrhu.

Kada se u snovima pojavi zid kao glavni motiv, on uvek ukazuje na određene prepreke, a ponekad i na potrebu za zaštitom i vlastitim prostorom. Takvi snovi su u sanovnicima najčešće negativno okarakterisani jer je njihovo značenje upozoravajuće i odnose se na teškoće koje dolaze. Određeni detalji im mogu dati i pozitivan smisao, ali su to ređi slučajevi.

Sanjati zid

Ako ste sanjali zid, u vašem životu postoje neke prepreke s kojima ne znate kako da se nosite. Moguće je da ni sami niste svesni da uporno pokušavate „proći kroz zid“ umesto da ga zaobiđete. Možda vam određeni problemi izgledaju nepremostivi i zato imate osećaj da su vas zidovi zarobili sa svih strana. Takođe je moguće da se pokušavate odvojiti od nekih osoba i da ste podigli „zid“ između vas, čineći vaš odnos hladnim. Isto tako, moguće je da vam je potrebna sigurnost i samoća kako biste na miru napunili svoje baterije.

Sanjati zid od cigle

Ukoliko ste sanjali zid od cigle, vi ste osoba koja na postojeće probleme gleda na tradicionalan način. Moguće je da sve svoje teškoće pokušavate prevazići tradicionalnim metodama, tako se odnosite prema drugima i očekujete da se i oni na taj način odnose prema vama. Ne snalazite se dobro u modernom načinu života i nisu vam prihvatljivi nečasni postupci prilikom rešavanja teškoća na koje nailazite.

Videti u snu betonski zid

U slučaju da ste sanjali zid od betona, u narednom periodu biste se mogli suočiti sa nekim preprekama na koje niste računali. Moguće je da ćete shvatiti kako ste došli do određene tačke koja zahteva detaljnije promišljanje i traženje drugačijeg rešenja. Biće vam jasno da se ovaj problem ne može tek tako rešiti, a ne vredi ni da ga ignorišete. Moraćete se ozbiljno pozabaviti tom problematikom i uložiti dosta napora da je prevaziđete.

Videti u snu zid od stakla

Kada sanjate zid od stakla, to znači da ste u stvarnom životu svesni teškoća koje postoje, ali da jasno vidite kako da ih rešite. Nema razloga za paniku i veliku brigu jer ćete lako pronaći rešenje i prevazići ono što vas trenutno muči. Moguće je i da niste sigurni da li da ostanete sa ove strane zida ili da pređete na onu drugu stranu i zato još uvek razmišljate koja opcija je za vas bolja.

Sanjati visoki zid

Ako ste u snu videli visoki zid, u bliskoj budućnosti biste se mogli osećati izgubljeno i napušteno. Moguće je da ćete imati osećaj kako se nalazite pred teškoćama kojima ne vidite kraja ni rešenja i nećete znati šta da radite. Verovatno ćete biti u velikim brigama i plašićete se da ćete ostati sami pred tim velikim zidom koji ne možete preći. Srećom, ovaj period će kratko trajati i posle njega će sve biti mnogo lakše.

Sanjati niski zid

Ukoliko ste sanjali nizak zid, u narednim danima ćete zapeti za neke prepreke koje vas neće uspeti zaustaviti u vašem napredovanju prema cilju. Moguće je da ćete morati zastati i pozabaviti se otklanjanjem manjih smetnji, ali to neće biti ništa značajno. Radiće se o nečemu što će vam se u prvi mah učiniti ozbiljnim i oko čega ćete se zabrinuti, ali ćete ubrzo uvideti da to nije nešto zbog čega treba paničiti i lako ćete to rešiti.

U snu videti zid sa prozorom

Kada sanjate zid na kojem je prozor, to znači da u stvarnom životu imate mnogo sreće. U vašem slučaju će biti potvrđena ona izreka da kada Bog zatvori sva vrata, obavezno otvori prozor. Ako malo bolje razmislite, uvidećete da su vaši problemi ozbiljni, ali nisu bez rešenja. Dovoljno će biti da malo detaljnije obrnete sve komponente tih problema i naići ćete na logično rešenje. Vaš zid ima prozor koji će vam pružiti jasan pogled na celu situaciju i dovesti vas do uspeha.

U snu videti zid sa vratima

Ako ste sanjali zid na kojem su vrata, to ukazuje na mogućnost da bez razloga paničite i kukate nad svojim problemima, a dovoljno bi bilo da otvorite vrata i ostavite probleme iza sebe. Moguće je da ste vi osoba koja uvek očekuje da joj drugi pomognu oko prevazilaženja teškoća i da nikada ništa sami ne poduzimate po tom pitanju. Došlo je vreme da se uozbiljite i da aktivno učestvujete u vlastitom životu.

Videti u snu veliki zid sa otvorenim vratima predstavlja donošenje važne odluke. Vaš san vam ukazuje na potrebu da dobro razmislite i odlučite hoćete li proći kroz ta vrata na drugu stranu ili ćete ih zatvoriti i ostati tu gde jeste. Pred vama su otvorene mogućnosti i samo od vas zavisi šta ćete odlučiti i izabrati kao svoj idući korak.

Sanjati unutrašnji zid

Ukoliko ste u snu videli unutrašnji zid, vrlo je moguće da na javi osećate neku blokadu unutar sebe i da ne znate kako da se izrazite. Možda vas plaši reakcija okoline ili ne želite da se otvorite pred drugima pa sami sebe blokirate tim zidom. Takođe je moguće da želite privatnost i da pokušavate postaviti granice između sebe i drugih ljudi.

Sanjati vanjski zid

U slučaju da ste u snu videli vanjski zid, u narednom periodu bi vas nešto moglo uznemiriti. Moguće je da ćete naići na neke prepreke i nerazumevanje u svojoj okolini i da ćete biti onemogućeni da idete dalje. Možda će biti potrebno da pomaknete neke granice ili da spustite određene kriterijume kako biste bolje funkcionisali sa svojom okolinom i zaobišli zid do kojeg ste došli.

Sanjati zid u boji

Kada u snu vidite zid u nekoj boji, to znači da ćete burno reagovati na ono što vam u budućnosti bude stvaralo teškoće ili da ćete tako reagovati na određene izazove koji se pred vama nađu. Ukoliko sanjate zid u plavoj boji, vaše reakcije će biti vezane za neke duhovne nedoumice i izazove. Moguće je da ćete biti opterećeni određenim moralnim dilemama i da ćete čak biti ljuti zbog toga što ste stavljeni u poziciju da o tome odlučujete, ali ćete uskoro uvideti da to nije tako loše i da ima svojih dobrih strana koje će vas dovesti do napretka.

Ako ste videli zid u crvenoj boji, moguće je da ćete naići na ljubavne probleme i da će vaše reakcije biti vrlo strastvene. Pokušajte ih rešavati hladne glave jer će rezultati biti mnogo bolji.

Sanjati zeleni zid predstavlja potrebu da se više pažnje obrati na zdravlje i probleme na tom polju. Moguće je da će vas neko saznanje u vezi zdravstvenog stanja uhvatiti nespremne i da ćete biti uznemireni zbog toga, ali morate znati da za sve postoji adekvatno rešenje i da ne treba gubiti nadu.

Videti žuti zid u snu ukazuje na potrebu da u svoj život unesete više „sunca“ i da optimističnije gledate na stanje u kojem se nalazite. Teškoće nisu tu da bi vas uništile i ubile vam volju za životom, nego su tu da biste ih vi savladavali i prelazili na viši životni nivo. Zato počnite sa malo više optimizma posmatrati dane koji su pred vama i teškoće će biti lakše rešive.

Videti u snu zid u beloj boji označava potrebu za smirenošću. Moguće je da ste vi osoba koja na sve reaguje intenzivno i zato se dešava da vam neke bitne stvari promaknu i da ih kasnije ne možete popraviti. Pokušajte biti staloženi i na smiren način razmisliti o onome što vam predstavlja problem pa ćete mnogo lakše naći pravo rešenje.

Videti u snu mokar zid

Ako ste sanjali zid koji je mokar, u bliskoj budućnosti bi vas nešto moglo rasplakati. Moguće je da ćete saznati određene vesti koje će izazvati vašu emotivnu reakciju ili ćete jednostavno biti previše opterećeni svakodnevnicom i nećete moći podneti ni najmanju novu lošu sitnicu. U svakom slučaju, nešto bi vas moglo dovesti do suza i učiniti da budete tužni.

Videti u snu prljav zid

Ukoliko ste sanjali prljav zid, to ukazuje na mogućnost podvala i loših namera u vašoj okolini. Moguće je da ćete se na javi morati nositi sa problemima koje će izazvati određene osobe svojim podlostima jer će osećati veliku zavist prema vama. Biće vam teško da ostanete „čisti“ i da na pošten način prevaziđete nastale probleme pa ćete se i vi morati poslužiti nekim manjim trikovima koji nisu baš najmoralniji.

U snu videti da se zid ruši

U slučaju da ste sanjali zid koji se ruši, na javi vas očekuje mnogo bolji životni period i rešenje problema koje trenutno imate. Konačno ćete moći jasno videti na koju stranu trebate ići i šta bi vam trebao biti idući korak. Teškoće će se srušiti i polako nestajati jedna za drugom.

Sanjati da se zidovi oko vas ruše predstavlja vaš osećaj beznađa i gubitka kontrole nad vlastitim životom. Moguće je da vas hvata očaj i nemoć jer vam se čini da se sve oko vas ruši i nestaje, da nemate nikakvu zaštitu ni sigurnost.

Ukoliko ste se osećali zarobljeno u vlastitom životu, san o rušenju zidova oko vas ima pozitivno značenje i predstavlja vaše oslobođenje. Moguće je da se konačno u vašem životu dešava nešto lepo što vam daje snagu i volju da živite punim plućima i što vas čini slobodnom osobom.

Sanjati da rušite zid

Kada u snu vidite kako vi rušite neki zid, to znači da ćete u bliskoj budućnosti uzeti stvari u svoje ruke i sami rešavati ono što vam predstavlja problem. Moguće je da ćete odlučiti da je dosta sedenja skrštenih ruku i da ćete preuzeti inicijativu u traženju najboljeg rešenja za ono što vas opterećuje. To će biti odličan početak novog životnog perioda.

U snu zidati zid

Ako ste sanjali da zidate neki zid, vaš san ukazuje na potrebu da se ogradite i zaštitite od određenih problema ili osoba. Moguće je da ste odlučili da se distancirate od nekoga ili da zaštitite svoj privatni život na jedan bolji način.

Drugačije tumačenje govori da ste vi osoba koja se plaši pokazati svoje emocije i koja zbog toga beži od kontakta s drugim ljudima. Moguće je da se bojite da ćete biti povređeni ako se otvorite pred drugima i da zato radije birate hladnoću i distancu.

U snu malterisati zid

Ukoliko ste sanjali da malterišete neki zid, to znači da ćete u stvarnom životu pokušati popraviti i ulepšati neke probleme ili sukobe. Moguće je da ste svesni kako postoje određene prepreke u vašem životu i kako ih trenutno ne možete prevazići pa biste mogli probati da ih prilagodite, poboljšate i dovedete u prihvatljivije stanje.

Sanjati da krečite zid

U slučaju da ste u snu krečili zid, na javi biste se mogli zavaravati nečim što ni izbliza nije tako. Moguće je da ćete zatvarati oči pred realnošću, pred problemima koji su prisutni i da ćete sami sebe ubeđivati da to nešto ne postoji i da se time ne morate baviti.

Preći preko zida u snu

Kada u snu vidite kako prelazite preko zida, to znači da ćete u narednim danima imati uspeha u svemu što radite. Sa lakoćom ćete rešiti obaveze koje imate i naći ćete način da prevaziđete teškoće bez loših posledica i bez velikog napora, bez potrebe da išta oko sebe rušite. Ovaj san je dobar znak i zato nemate razloga za brigu.

U snu viriti/gledati preko zida

Ako ste sanjali da gledate preko zida, da virite na drugu stranu, to znači da se na javi plašite onoga što dolazi i da niste sigurni kako da se nosite s tim. Nemate hrabrosti da zakoračite preko tog zida i da nešto konkretno promenite, nego sve ostaje na pričama i opravdanjima.

U snu skakati sa zida

Ukoliko ste u snu videli kako skačete sa zida, u narednom periodu ćete se odvažiti i baciti u vatru problema. Nećete više čekati da se nešto samo od sebe reši ili da vam drugi priteknu u pomoć, sami ćete skočiti u životnu borbu pa šta bude.

Nasloniti se na zid u snu

U slučaju da ste se u snu naslonili na zid, u stvarnom životu vam je verovatno potreban čvrst oslonac i podrška. Moguće je da ne možete sami nastaviti dalje i da vam je potreban odmor od svakodnevnice, ali i da bi vam jako dobro došlo kada biste imali nekoga da vam pomogne i podrži vas u onome što radite.

U snu udariti u zid

Kada u snu vidite da ste udarili u zid, to znači da će vas određeni problemi u idućim danima mnogo potresti. Moguće je da ste vi osoba koja bezglavo srlja kroz život i koja uporno juri dalje, a da ni ne gleda u kojem pravcu sve to ide. Takvim načinom života morate doći do zida i nepripremljeni udariti u njega. Pokušajte se smiriti i trezveno sagledati stanje u kojem se nalazite.

Sanjati da se zidovi skupljaju oko vas

Ako ste u snu videli kako se zidovi skupljaju oko vas, to znači da se osećate pritisnuto u vlastitom životu i da ne možete disati od obaveza i problema koje imate. Moguće je da vas hvata panika od pomisli da nećete moći izaći na kraj sa svim tim i da nećete moći pronaći rešenje za probleme koji vas guše.

Sanjati da zidovi oko vas nestaju

Ukoliko ste u snu videli kako zidovi oko vas nestaju, vaš san ukazuje na dolazak rasterećenja i slobode u vaš život. Moguće je da i sami osećate kako za vas više nema ograničenja i kako vam je sad sve na dohvat ruke.

Drugačije tumačenje kaže da je moguće da se osećate ogoljeno i kao neko ko ostaje bez zaštite u svom životu. Možda se plašite da ćete biti previše ogoljeni i izloženi uticaju okoline, a nećete imati gde da se sakrijete i zaštitite.

Sanjati da je zid napukao

U slučaju da ste u snu videli kako je zid napukao, na javi vas očekuje zabrinutost zbog nečijeg čačkanja po vašem životu. Moguće je da se plašite kako će neka vaša tajna biti otkrivena ili kako će nešto drugo iz vašeg života biti izloženo očima javnosti, a vi to nećete moći zaštititi.

Videti u snu da sedite u četiri zida

Ako ste sanjali da sedite između četiri zida, to označava da ste usamljeni. Moguće je da se ne družite s drugim osobama onoliko koliko biste želeli, da nemate s kim podeliti svoje misli, nade i želje. Sve to vas čini vrlo usamljenima i stvara vam osećaj napuštenosti i odbačenosti.

Ovaj san može značiti i da se osećate veoma zaštićeni i sigurni. Moguće je da vam ne trebaju drugi ljudi da biste bili srećni i moguće je da ste vi sasvim zadovoljni svojim životom.

U snu videti montažni zid

Ukoliko ste u snu videli montažni zid, u bliskoj budućnosti biste mogli sami sebi praviti probleme čak i tamo gde ih realno nema. Moguće je da ćete svojom ljubomorom ili sumnjičavošću izazvati nesuglasice sa bliskim osobama, a da za to neće biti nikakve potrebe ni stvarnog razloga.

Videti u snu reklamni zid

Kada u snu vidite zid na kojem su brojne reklame, to znači da će u idućim danima pred vama biti razne mogućnosti. Moguće je da ćete biti zbunjeni svim onim što će vam se nuditi, ali ćete svakako imati veliki izbor. Niko ne kaže da morate odmah odlučiti šta i kako želite, ali je dobro znati da postoje prilike koje možete iskoristiti.

Sanjati da ste probili zvučni zid

Videti u snu da ste avionom probili zvučni zid predstavlja vaš veliki uspeh u narednom periodu. Moguće je da ćete po svojim saznanjima biti daleko ispred drugih i to će vam obezbediti ogromnu prednost. Verovatno ćete za neke bitne stvari čuti mnogo pre nego što one budu dostupne javnosti i tako ćete dospeti na mnogo višu poziciju nego osobe iz vaše okoline.

Sanjati Zid plača

Ako ste u snu videli Zid plača i ljude koji ga posećuju, to ukazuje na vašu emotivnu potresenost u narednom periodu. Moguće je da ćete jako želeti da vam se ostvari jedna želje, ali nikako nećete dobijati potvrdu da će se to uskoro desiti.

Sanjati Berlinski zid

Ukoliko ste sanjali nekadašnji Berlinski zid, vaš san vam poručuje da morate srušiti određene barijere između vas i bliskih osoba. Moguće je da ne vidite kako ste razdvojeni na jedan veštački način, kako to nikome ne odgovara i kako sami sebe osuđujete na tu razdvojenost. Dovoljno je srušiti zid između vas pa da opet budete zajedno.

Sanjati Kineski zid

U slučaju da ste sanjali Kineski zid, u narednom periodu ćete biti veoma zaštićeni i čuvani. Nikakvi problemi vas neće moći uzdrmati niti će moći probiti vašu zaštitnu barijeru. Zlobnici iz okoline će jedino moći gledati kako se njihova zloba i podvale odbijaju od vaš zid i padaju u vodu. Možete biti spokojni jer ste na vreme izgradili čvrstu odbranu oko sebe i više ničim niste ugroženi.