Sanovnik » Sanjati » T » Šta znači sanjati testo?

Šta znači sanjati testo?

Ko još ne voli miris svežeg hleba, svežih kiflica, ukusne pite i kolača? A svega toga nema bez dobrog testa. Zato nas testo uvek podseća na neku hranu koju volimo, bilo da je slatka ili slana.

U snovima je testo redak motiv, ali se ipak pojavljuje i sa sobom nosi određenu poruku. Najčešće se ovakvi snovi odnose na neki razvoj i napredovanje, ali i na promene koje dolaze. Sanjanje testa može značiti i finansijske promene, kao i one zdravstvene. Da li će te promene biti pozitivne ili negativne, zavisi od detalja u snu, jer nije isto značenje sna u kojem testo lepo narasta i onog u kojem je testo palo na pod ili se pokvarilo.

U starim sanovnicima nema strogo određenih predznaka vezanih za sanjanje testa i ovi snovi mogu imati i pozitivno i negativno značenje podjednako. Od detalja u njima i sanjačevog osećaja u snu, zavisi kako će biti tumačeni i obeleženi. Modernija tumačenja se bave nekim drugim pogledima na snove, ali i u njihovim analizama je testo motiv koji nema strogo određen predznak.

Sanjati testo

Ako ste sanjali testo u bilo kojem obliku, verovatno ste došli u životnu fazu u kojoj ste spremni da nešto oblikujete i menjate. Onako kako modelujete testo u svom snu, tako isto možete oblikovati i svoj život na javi. Kako će to oblikovanje izgledati i u kom će smeru ići, zavisi najviše od vas. Moguće je i da ćete doživeti neki rast i razvoj na određenim životnim poljima. Nemojte se iznenaditi ako vam od postignutog uspeha finansije porastu kao testo od kvasca.

Mesiti testo u snu

Ukoliko ste sanjali da mesite testo, u narednom periodu ćete odlučiti da svoj život uzmete u svoje ruke i da ga preoblikujete onako kako vama odgovara. Nećete se više obazirati na tuđe zamerke ili mišljenja o tome kako biste trebali živeti svoj život. Potrudićete se da dođete do svojih ciljeva samostalno i onako kako to vama najviše odgovara.

Videti u snu da neko drugi mesi testo znači da ćete jednu osobu uzeti za dobar primer vođenja vlastitih poslova i upravljanja svojim životom. Ta osoba je neko kome se divite i u čije uspehe ste se lično uverili i zato ćete pokušati „prepisati“ njen recept za uspešno balansiranje na svim životnim poljima.

U snu razvlačiti testo

U slučaju da ste sanjali kako razvlačite testo, u bliskoj budućnosti vas očekuje neka nategnuta situacija koju ćete morati rešavati. Ne mora to biti ništa mnogo ozbiljno, ali će svakako biti rešeno uz dosta onoga  „povuci-potegni“. Sve to zajedno će vas prilično iznervirati i iscrpiti, da će vam na kraju biti teško da se radujete postignutom uspehu.

Kada u snu razvlačite testo rukama, to znači da vas uskoro očekuje neka obaveza koju ćete, uz dosta napora, morati potpuno sami odraditi. Vi ćete biti „osnovno sredstvo rada“ i niko vam u tome neće pomoći. Moraćete se osloniti na svoje sposobnosti i tako završavati ono što bude bilo potrebno. Dobra vest je da ćete uspeti sve završiti na vreme.

Sanjati da testo razvlačite oklagijom znači da biste u narednim danima mogli biti opterećeni nekim obavezama i zastojima u radu, ali da ćete u njihovom rešavanju biti dosta inovativni. Lako ćete se snaći u nekim nepredviđenim situacijama, sami ćete se dosetiti nekih dobrih rešenja i na taj način ćete sebi mnogo olakšati.

Videti u snu da ste testo razvukli preko celog stola i da čak pada sa strana nije dobar znak. Ovakav san ne znači ništa mnogo loše, ali znači da ćete se namučiti u rešavanju nekog problema. Ta problematična situacija bi se mogla razvući unedogled i iscrpiti vas potpuno. Dugo nećete znati na čemu ste i to će vas izluđivati.

Rolati testo u snu

Ako ste sanjali da rolate testo i da od njega pravite neke rolate ili valjuške, u bliskoj budućnosti možete očekivati da ćete lepo zaokružiti neku priču sa određenim ljudima. Sve što ste do sada s njima gradili, biće nagrađeno prijatnim završetkom i zaključcima. Na taj način ostaje mogućnost da se ponovo udružite i sarađujete, bilo na poslovnom ili privatnom planu.

Filovati testo u snu

Ukoliko ste u snu videli da neko filuje testo nečim i čini ga bogatijim, na javi se možete nadati da će vas jedna osoba obradovati svojim postupcima i da će vam obogatiti dan. Bićete prijatno iznenađeni nečijim ponašanjem i to će vam mnogo popraviti raspoloženje.

U slučaju da ste u snu vi filovali testo nečim, u skoroj budućnosti će vam biti veoma stalo do toga da jednoj bliskoj osobi pokažete svoje osećaje i brigu za njeno dobro. Potrudićete se da svojim ponašanjem obogatite njen život i svakodnevnicu. Najveća nagrada će vam biti osmeh zahvalnosti koji će vam ta osoba uputiti.

U snu peći testo

Kada sanjate da pečete testo, to znači da ćete jedan posao uspešno završiti i da ćete biti zadovoljni postignutim rezultatom. Nakon završetka svih aktivnosti oko tog posla, imaćete jasnu sliku o tome šta ste sve morali poduzeti da biste došli tu gde jeste. Biće vam veoma drago što ste uspeli završiti sve na vreme.

Sanjati da kidate komade testa

Ako ste u svom snu kidali komade testa i od njih nešto pravili, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati ulagati deo po deo u neku investiciju. Mogli biste se voditi mišlju da je najbolje uložiti manji iznos i videti kako će se razvijati stvari oko njega, a onda dodavati i povećavati visinu uloga. To i nije loša taktika, ako niste sigurni u ishod onoga čime se bavite.

Videti u snu da je testo lepo naraslo

Ukoliko ste u svom snu videli kako je testo naraslo i udvostručilo se, uskoro vas očekuje dobitak i uspeh u onome što ste ranije radili. Možete se opustiti i predahnuti jer ste odradili najveći deo posla i to na kvalitetan način. Takav odnos prema radu uvek garantuje uspeh i zadovoljstvo.

Sanjati da je testo splasnulo

U slučaju da ste u snu videli kako je naraslo testo odjednom splasnulo, morate se pripremiti na neke neugodne vesti. Nešto će vas neugodno iznenaditi i vi ćete se morati ponovo baciti na isti posao, odnosno na ispravljanje onoga što ste već radili. Dobra vest je da to neće biti ništa veliko niti od vitalnog značaja, ali će biti dovoljno iritantno da vam pokvari dan.

Stavljati u snu testo u kalup

Kada sanjate da stavljate testo u neki kalup, tepsiju ili slično, na javi se možete nadati kako će neke važne stvari u vašem životu dobiti svoj konačni oblik. Napokon ćete znati da ste nešto priveli kraju i da će to sada upravo tako izgledati, bez neizvesnosti i iznenađenja. Moći ćete odahnuti.

Videti u snu da je testo preraslo kalup znači da će vaš uspeh biti mnogo veći nego što ste se nadali i da ćete, u skladu s tim, ostvariti i veći dobitak. Moguće je da će neka vaša ideja dobiti veće razmere i da ćete na njoj lepo zaraditi.

Plesti i uvijati testo u snu

Ako ste u snu uvijali testo u razne oblike ili nešto pleli od njega, u narednom periodu vas očekuju neki poslovi u kojima ćete morati upotrebiti svu svoju umešnost i maštu da ih privedete kraju. Kada budete započinjali te poslove, sve će se činiti jednostavno i lako, ali ćete se ubrzo uveriti da uopšte nije tako. Vaša spretnost i maštovitost će vas spasiti od neuspeha i naučiti da nikada ne uzimate stvari zdravo za gotovo i po sistemu „lako ćemo“.

Videti u snu da neko drugi plete i uvija testo znači da ćete se veoma obradovati što u svom timu imate vrlo spretnu i snalažljivu osobu koja vas je već nekoliko puta spasila od „čupanja kose s glave“. Nikako ne biste voleli da vas ta osoba napusti i da morate tražiti njenu zamenu.

Sanjati da modlicama vadite oblike od testa

Ukoliko ste sanjali da pomoću modlica vadite razne oblike od testa, u bliskoj budućnosti se možete nadati bavljenju različitim stvarima i uživanju u njima. Vi ste osoba koja je veoma svestrana i koja voli da proba mnoge stvari, a sada će vam se pružiti prilika da uživate u nekima od njih.

U snu jesti testo

U slučaju da ste jeli testo u snu, uskoro biste se mogli pokajati zbog svoje nestrpljivosti i brzopletosti. Nećete moći sačekati da se neke stvari dese same od sebe, nego ćete ih hteti požuriti i na taj način ćete sve pokvariti. Morate shvatiti da vam je to isto kao da nemate strpljenja čekati da se ispeče hleb, nego ga jedete čim je testo stavljeno u tepsiju. Morate se naučiti strpljenju i povlačenju kočnica kada je to potrebno.

Posipati u snu testo brašnom

Kada u snu posipate testo brašnom da se ne bi lepilo, to znači da ćete svojim ponašanjem pokušati sprečiti neke manje nesuglasice i probleme sa jednom osobom. Nećete želeti da se stvari dodatno iskomplikuju tako što će biti pogrešno shvaćene i zato ćete poduzeti određene radnje kako bi se sve ublažilo i dovelo u normalu.

Mazati testo uljem u snu

Ako ste sanjali da mažete testo uljem, u bliskoj budućnosti možete očekivati da će se nešto glatko rešiti i da ćete iz jedne situacije izaći emocionalno nepovređeni. Vaša urođena taktičnost će biti od velike pomoći prilikom rešavanja te situacije i doneće vam mnogo uspeha i mira.

Sanjati da bacate testo

Ukoliko ste u snu bacili testo koje ste vi pravili, to znači da ćete na kraju odustati od nečega što ste ranije smatrali važnim. Shvatićete da ste se uzalud zanosili nečim što nema ni blizu onakav značaj kakav ste vi mislili da ima. Bićete razočarani i želećete da se ničim ne podsećate na sve to.

U slučaju da ste u snu bacili testo koje je neko drugi pravio, na javi bi se moglo desiti da budete ljuti na nekoga i nezadovoljni njegovim/njenim radom ili postupcima. Moguće je da ćete smatrati kako je neko izneverio vaša očekivanja i vaše poverenje i da ćete želeti poništiti vaš raniji dogovor. Poželećete da nikada niste ni započinjali nešto sa tom osobom, ali više nećete moći nazad.

U snu pržiti testo

Kada sanjate da pržite testo, to znači da vam je veoma važno da nešto brzo završite i da ne gubite dodatno vreme na to. Smatrate da ste već i previše u zaostatku sa realizacijom nečega i da biste trebali pokušati skratiti sve moguće radnje koje imate kako biste nadoknadili izgubljeno vreme. Sve je to lepo, ali morate voditi računa da u svom tom skraćivanju ne ostanete bez najbitnijih stvari i da se kasnije ne pokajete.

Kuvati testo u snu

Sanjati da kuvate neko testo znači da vas u narednom periodu očekuje razvoj i napredak na mnogim poljima. Moguće je da ćete ulagati u sebe i svoje obrazovanje kako biste poboljšali svoj status na poslu, ali i u društvu uopšte.

Praviti u snu rezance od testa

Ako ste sanjali da pravite rezance od testa, uskoro biste mogli nešto analizirati do najsitnijih detalja i na taj način pokušati rešiti ono što vas muči. Moguće je da ćete preterivati u toj analizi i da ćete sami sebe time još više opteretiti. Pokušajte se opustiti i pustiti da neke stvari idu svojim tokom.

U snu praviti hleb od testa

Ukoliko ste sanjali da od testa pravite hleb, u narednim danima ćete se okrenuti onome što je zaista bitno i što čini osnovu svakog življenja. Pozabavićete se svojom porodicom i zdravljem, a za sve drugo ćete proceniti da može sačekati.

Od testa praviti pitu u snu

U slučaju da ste u snu pravili pitu od nekog testa, na javi biste mogli biti pomalo lenji i mogli biste zapostavljati svoje obaveze. Osećaćete se nekako usporeni i sve će vam biti teško, pa će mnoge vaše obaveze morati sačekati bolje dane. Na sreću, ovakvo vaše raspoloženje neće dugo potrajati.

U snu zamrznuti testo

Kada sanjate da ste zamrzli testo, to znači da ćete neke svoje odnose i neke poslove odložiti za kasnije, odnosno da ćete ih zamrznuti na neko vreme. Moguće je da ćete poželeti da se ne viđate i ne sarađujete sa određenim ljudima u narednom periodu jer niste sigurni u njihove namere. Radije ćete sve dobro istražiti i onda nastaviti tamo gde ste stali, ako okolnosti budu povoljne.

Odmrzavati testo u snu

Sanjati da odmrzavate testo znači da ćete se konačno pokrenuti sa „mrtve tačke“ i da ćete dobiti volju za radom. Ubrzano ćete nadoknađivati propušteno vreme i to će vam dati novu snagu za sve što ste isplanirali.

Sanjati da kupujete gotovo testo

Ako ste sanjali da ste kupili gotovo testo, vi ste osoba koja se ne zamara nebitnim stvarima niti onim stvarima koje drugi mogu za nju uraditi. Ne vidite zašto biste trošili svoje vreme na nešto kada to možete prepustiti drugima, a vi raditi ono što vas usrećuje ili ono što drugi ne mogu za vas odraditi. Ne patite od sindroma „ja mogu i moram sve“ i rado ćete prepustiti drugima deo svojih obaveza.

Prodavati testo u snu

Ukoliko ste u snu prodavali testo, u narednim danima biste mogli biti rasipni i ne voditi računa koliko i gde trošite. Morate biti oprezni jer bi vas mogla stići kazna u obliku velikog kajanja zbog te rasipnosti i nepažnje oko trošenja.

Videti u snu da mašina mesi testo

U slučaju da ste u snu videli kako profesionalna mašina mesi testo, u bliskoj budućnosti vas očekuje velika pomoć jedne bitne osobe. Ta pomoć bi vam mogla doneti neke privilegije i mnogo poboljšati vaše finansijsko stanje. Bićete prijatno iznenađeni ovakvim razvojem događaja, ali ćete svakako biti i mnogo zahvalni na svemu što vas je snašlo.

Sanjati lisnato testo

Kada u snu vidite lisnato testo, to znači da ćete se iznenaditi nekim saznanjem i da ćete shvatiti kako je ispod površine nečega bilo još mnogo toga skrivenog. Saznaćete da se u dubinama jednog događaja krije mnogo neotkrivenih slojeva koji polako izlaze na površinu. Često ništa nije onako kako izgleda.

Videti u snu da su vam ruke umazane testom

Ako ste sanjali da su vam ruke umazane testom, to znači da ćete se uskoro umešati u nešto što će na vama ostaviti neprijatne posledice koje biste rado izbegli. Nećete znati kako će to sve teći i gde će vas odvesti dok ne bude kaso za popravke.

Videti lepljivo testo u snu

Ukoliko ste u snu videli da je testo lepljivo i da se teško odvaja od posude ili radne površine, u narednim danima vas očekuju neke rasprave i svađe sa osobama koje vam ni po čemu ne odgovaraju, ali se redovno „lepe“ za vas. Bićete prilično iznervirani nastalom situacijom i želećete da vas dotične osobe konačno ostave na miru.

Sanjati sasušeno testo

U slučaju da ste u snu videli da je testo sasušeno, na javi biste mogli shvatiti da ste zakasnili u vezi s nečim. Nećete moći nadoknaditi ono što je propušteno i to će vas prilično rastužiti. Moraćete potražiti alternativna rešenja ili promeniti svoje želje i namere.

Sanjati da je testo pokvareno

Kada u snu vidite da je testo pokvareno i neupotrebljivo, to znači da ćete izgubiti strpljenje u jednom događaju i da ćete pokvariti sve što ste do tada strpljivo gradili. Može se to odnositi na neke poslovne prilike, ali se može raditi i o međuljudskim odnosima.

Videti u snu testo u boji

Ako ste sanjali testo u bojama, u narednim danima vas očekuje mnogo radovanja i veselja. Moguće je da će vam neko prirediti proslavu iznenađenja i da ćete se na toj proslavi odlično zabaviti. U svakom slučaju, očekuju vas lepi trenuci i mnogo zabave u narednom periodu.

Videti retko testo u snu

Ukoliko ste u snu videli neko retko testo, kao što je ono za palačinke, u bliskoj budućnosti ćete morati voditi računa da na vreme podmirite sve svoje dugove jer biste u suprotnom mogli imati dosta problema. Nemojte se opustiti i misliti da će se sve samo od sebe rešiti jer vas je takav stav i doveo tu gde jeste.

Sanjati tvrdo testo

U slučaju da ste sanjali tvrdo testo, na javi biste mogli imati vrlo krute stavove u vezi nečega i ne želeti da ih menjate. Možda bi bilo dobro da poslušate i drugu stranu i ono što ima da kaže o određenoj problematici. Mogli biste se pozitivno iznenaditi.

Sanjati da je testo palo na pod

Kada u snu vidite da je testo palo na pod, to znači da ćete se uzalud truditi oko nečega i da bi bilo najbolje na vreme odustati i ne trošiti svoju energiju na to. Moguće je da će vam biti teško da priznate kako ste protraćili svoje vreme i energiju, ali je bolje stati sada, nego nastaviti uzaludno dalje.

Videti u snu da više ljudi pravi testo

Ako ste sanjali da više ljudi pravi testo, na javi vas očekuje finansijski dobitak i odlična saradnja sa jednim kolektivom. Moguće je da će vam neko ponuditi svoju pomoć i da će vam ta pomoć doći kao „kec na desetku“.

Sanjati posno testo

Ukoliko ste u snu videli da je testo posno, u bliskoj budućnosti biste mogli početi štedeti za „crne dane“. Nešto će vas ponukati da tako razmišljate i to će vas odvesti u blagu zabrinutost. Nemate nikakvog razloga za paniku, samo za manji oprez.

Sanjati mrsno testo

U slučaju da ste u snu videli kako je testo mrsno, kako je puno jaja i maslaca, na javi vas očekuje period blagostanja i uživanja. Možete se opustiti i lagodno koristiti beneficije onoga što ste do sada postigli.

U snu videti testo za kolače

Kada sanjate testo za torte i kolače, to znači da vas u narednom periodu očekuje mnogo slatkog radovanja. Primićete lepe vesti i to će vas mnogo razveseliti.