Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati tikvu?

Šta znači sanjati tikvu?

Tikva ili bundeva je posebna namirnica koja se nekada koristila prvenstveno za ishranu životinja, ali je često jedu i ljudi. Vrlo je zdrava, a posebno su zdrave njene semenke. Pored ishrane, tikve se koriste i za ukrašavanje pa se često mogu videti male tikve neobičnog oblika i boje koje se gaje baš u tu svrhu. Uz sve ovo, posebno je zanimljivo rezbarenje tikve i njena upotreba u pojedinim delovima sveta prilikom obeležavanja Noći veštica.

U snovima je motiv tikve ili bundeve vezan za razna značenja i sanovnici ga različito tumače. Ne postoji univerzalno slaganje oko predznaka snova o tikvi i na konačni sud najviše utiču bitni detalji sna. Moguće je da vam san o tikvi predskazuje napredak i radovanje, ali je moguće i da ćete imati neke gubitke.

Sanjati tikve

Ako ste sanjali tikve, u narednom periodu vas očekuju promene i naglašena dešavanja. Ovo je specifičan motiv sna i ne pojavljuje se često pa je zato i njegovo značenje naglašeno. Same okolnosti u narednom periodu će vam pokazati da li trebate obratiti pažnju na finansije, na zdravlje, na uzdržavanje od preterivanja ili na neke mistične pojave. Sve opcije su moguće jer se tikve tiču svake od njih.

Videti velike tikve u snu

Ukoliko ste sanjali velike tikve, u bliskoj budućnosti biste trebali biti umereniji u trošenju. Moguće je da ćete se u nekim situacijama malo zaneti i da nećete jasno postaviti granice trošenja, a to bi vas onda moglo dovesti u neprilike. Na vreme se presaberite i sve će biti u redu.

U slučaju da ste u snu videli jednu mnogo veliku tikvu, to ukazuje na ogroman teret koji će vaša neodgovornost stvoriti. Moguće je da ćete se ponašati u stilu „lako ćemo“ i nećete na vreme završiti ono što je potrebno, a kasnije ćete shvatiti da je kasno za popravke. Moraćete se nositi s onim što ste prouzročili.

Videti male tikve u snu

Kada u snu vidite male tikve, to znači da vas u idućim danima očekuju sitne radosti. Moguće je da ćete dobiti neke vesti o prijateljima ili članovima porodice koje će vas usrećiti. Takođe je moguće da će vam se lepo javiti neko za koga ste mislili da vas ne simpatiše ili da ćete položiti ispit od kojeg ste strahovali. Kako god bilo, na pomolu su male radosti koje će vam ulepšati svakodnevni život.

Sanjati tikvice

Ako ste sanjali tikvice, u narednom periodu ćete dobiti priliku da ostvarite neke visoke ciljeve. Imaćete mnoge mogućnosti i znaćete ih dobro iskoristiti. Od jednostavnih stvari ćete imati priliku napraviti mnogo toga, samo će biti potrebno upotrebiti maštu. Kao što od tikvica možete napraviti slane čarolije, tako ćete i od onoga što dobijete moći napraviti mala remek-dela.

Brati tikve u snu

Ukoliko ste brali tikve, na javi vas očekuje iznenadan priliv novca. Možda ćete uspeti naplatiti nešto što ste ranije radili i što je ostalo da čeka bolje uslove za naplatu, a moguće je i da ćete baš sad uspeti prodati nešto što duže vreme stoji na listi prodaje i čeka svog kupca. Novac vam se smeši i vi ćete se nenadano obradovati njegovom dolasku.

Sanjati da okopavate tikve

U slučaju da ste u snu videli kako okopavate tikve, u narednom periodu vas očekuje nagrada za vredan rad i za trud koji ste u nešto uložili. Moguće je da ćete dobiti unapređenje ili povišicu na poslu, ali je moguće i da ćete u okviru svoje porodice rešiti nešto na čemu dugo radite. To će vam biti odlična nagrada za sav uloženi trud.

Sejati tikve u snu

Kada u snu sejete tikve, to znači da ćete se nečemu posvetiti od samog početka i da vam neće biti teško da se detaljno time bavite. Naprotiv, želećete imati uvid u svaki detalj i svaku fazu nekog procesa kako biste znali šta i kako dalje da uradite. Nećete hteti da vam drugi govore dokle je nešto stiglo i kako napreduje, želećete da to znate iz prve ruke.

U snu saditi tikve

Ako ste sanjali da sadite tikve, da stavljate razvijene sadnice u zemlju, to znači da vam je važno da neko drugi započne posao i obavi svu pripremu, a vi ćete ga onda lako nastaviti. Ne želite se baviti tim sitnicama i početnim detaljima jer vas to opterećuje i oduzima vam vreme. Zato na radnom mestu uvek imate asistenta i bez te osobe biste bili izgubljeni. Možda biste tu osobu mogli više ceniti.

Sanjati da vozite tikve s njive

Ukoliko ste u snu vozili tikve s njive kući, u bliskoj budućnosti se možete nadati započinjanju porodičnog biznisa ili unapređenju nekog koji već imate. Moguće je da ćete se upustiti u nešto što će izgledati prilično rizično, ali ćete zajedničkim snagama i slogom postići odlične rezultate u tom poslu. Nećete se pokajati i bićete vrlo zadovoljni ishodom.

Kuvati tikve u snu

U slučaju da ste u snu kuvali tikve, idućih dana biste mogli čuti neke nepovoljne vesti i biti zabrinuti. Moguće je da ćete saznati nešto što će se ticati bliskih ljudi i što će vas ražalostiti, ali je moguće i da će se vesti koje ćete dobiti ticati direktno vas i da će vam izazvati zabrinutost. Neće vam biti svejedno ni u jednom slučaju i moraćete tražiti načine da promenite ono što ste saznali.

Sanjati da pečete tikve

Kada u snu pečete tikve, to znači da ćete se u jednoj situaciji suzdržati od izjašnjavanja sve dok ne budete sigurni u ono što govorite. Nećete hteti „skakati pred rudu“, nego ćete se dobro pripremiti i raspitati o onome o čemu budete trebali doneti sud. Ne želite poricati sami sebe i menjati odluke kada ih jednom donesete pa to nećete hteti ni sada.

U snu jesti tikve

Sanjati da jedete tikve predstavlja vaš susret s neprijateljem i to na njegovom terenu. Moguće je da ćete morati obaviti neke poslove koji su vam veoma važni i da će to biti vezano za saradnju sa osobama koje ne smatrate prijateljima. Postavićete se potpuno opušteno iako vam uopšte neće biti svejedno kako će se sve završiti.

U snu vaditi semenke iz tikve

Ako ste u snu videli kako vadite semenke iz tikve, to znači da ćete uskoro saznati jednu tajnu. Moguće je da ćete konačno dopreti do nečega što vas je celo vreme zbunjivalo i što vam je stvaralo određenu nervozu. Sada biste mogli rešiti tu misteriju i saznati srž onoga što je skrivano od vas i što vam je predstavljano kao nešto sasvim drugo.

Lupati tikve u snu

Ukoliko ste u snu lupali tikve, na javi biste mogli biti besni i posvađati se s jednom osobom. Moguće je da će vas mnogo naljutiti nečiji pristup zajedničkom poslu i da ćete shvatiti da se druga strana nije na isti način vezala za to niti je ulagala istu količinu truda u ono što ste radili. Najviše će vas pogoditi kada ta druga strana bude očekivala jednaku raspodelu onoga što je postignuto. E, tu će „pući tikva“.

Sanjati da skladištite tikve

U slučaju da u snu vidite kako skladištite tikve, u idućim danima možete očekivati gomilanje odgovornosti i obaveza. Moguće je da ćete uskoro biti pritisnuti poslom i da nećete znati gde vam je glava od silnih obaveza. Jedva ćete na sve stići odgovoriti i bićete mnogo iscrpljeni. Nećete moći pošteno odahnuti od nizanja zadataka, ali ćete na kraju ipak sve uspeti završiti na vreme.

U snu zalivati tikve

Kada sanjate da zalivate tikve, to znači da ćete na javi poticati neko loše ponašanje i da ga nećete sankcionisati onako kako bi trebalo. Moguće je da nećete prepoznati problem na vreme i da će do tog prepoznavanja doći kasnije, ali da će šteta već biti počinjena. Moraćete priznati svoje propuste i snositi određenu odgovornost za to.

Videti u snu da su tikve dobro rodile

Ako ste u snu videli da su tikve dobro rodile, to znači da će vam se ispuniti želje koje imate i o kojima stalno maštate. Konačno će se stvoriti uslovi za ostvarenje nekog vašeg cilja i ispunjenje onoga što duže vreme priželjkujete. Mnogo će vas sve to obradovati i dokazati vam da vredi ona izreka „Ko čeka, taj i dočeka“.

U snu videti da su tikve loše rodile

Ukoliko ste sanjali loš urod tikve, u narednim danima vas očekuju razočarenja i tuga. Moguće je da ćete shvatiti da su vaša ulaganja u nekoga bila uzaludna i da vam je ta osoba okrenula leđa još u samom početku, ali vi to niste na vreme primetili. Boleće vas što ste s iskrenom namerom radili sve da toj osobi pomognete i da budete uz nju onda kada je bila „na dnu“, a ona vam tako vraća.

Prodavati tikve u snu

U slučaju da ste u snu prodavali tikve, na javi možete očekivati određena ogovaranja i spletkarenja. Moraćete biti oprezni kada dajete neke izjave jer se sve može tumačiti onako kako niste mislili. Pazite s kim se družite i kome se poveravate jer to može biti ključno u narednom periodu. Ne dozvolite da neko ispadne pametniji od vas, kada to već nije.

Kupovati tikve u snu

Kada sanjate da kupujete tikve, to znači da ćete se poslužiti malim lukavstvom da dođete do onoga što vam je važno. Nećete to smatrati prevarom, ali jednostavno ćete prećutati određene stvari za koje vas niko neće pitati. Oni će podrazumevati jedno, a vi drugo i na kraju ćete doći do onoga što želite.

Poklanjati tikve u snu

Ako vam je u snu neko poklonio tikve, to ukazuje na određene skrivene namere te osobe. Moguće je da to nisu loše namere, ali je sigurno da nisu do kraja jasno predstavljene. Najbolje bi bilo da sve detaljno proverite pre nego bilo šta započnete s tom osobom i da budete sigurni na čemu ste. Kasnije je mnogo teže nešto ispravljati i razjašnjavati.

Ukoliko ste vi nekome poklonili tikve u snu, u narednim danima biste mogli tražiti neku uslugu. Moguće je da će vam biti vrlo neugodno da tu uslugu tražite, ali nećete imati mnogo izbora ni vremena za odlaganje. Moraćete preći preko puno toga i zamoliti za pomoć.

Sanjati ukrasne tikve

U slučaju da ste u snu videli ukrasne tikve, na javi ćete se dobro zabaviti s određenim društvom. Moguće je da ćete se iznenada naći na nekom slavlju i da će se to pretvoriti u odličan provod. Bićete opušteni, nasmejani i dobro raspoloženi, a osobe oko vas će dodatno poticati dobru atmosferu.

Videti u snu izložbu ukrasnih tikvi

Kada sanjate izložbu ukrasnih tikvi, to znači da ćete se u idućim danima nekome želeti predstaviti na najbolji mogući način. Biće vam važno da ta osoba stekne određenu sliku o vama i da takvu sliku i zadrži. Potrudićete se da nikakve sitnice ne poremete vaše predstavljanje i da sve teče onako kako ste to zamislili.

Ukrasti tikve u snu

Ako ste u snu krali tikve, na javi biste mogli u nečemu mnogo preterivati. Možda nećete imati takvu nameru na početku, ali bi se to kasnije moglo pretvoriti u određenu megalomaniju. Bilo bi dobro da povedete računa u kojem smeru idu vaše želje, namere i ponašanje kako biste na njih mogli uticati na vreme.

Videti u snu da neko drugi krade tikve predstavlja vašu odbojnost prema toj osobi. Moguće je da vam se ne dopada nečije ponašanje, ali da to ne možete otvoreno reći toj osobi. Možda smatrate da nije vaše da joj to govorite i da bi to trebao uraditi neko drugi, ali vam sve zajedno izaziva otpor.

U snu davati tikve životinjama

Ukoliko ste sanjali da tikvama hranite životinje, moguće je da ćete uskoro uložiti u nešto što će vam se mnogostruko vratiti. Shvatićete da određene stvari imaju dobar potencijal i da to možete odlično iskoristiti i ostvariti dobit. Biće to mudar potez i nikako se nećete zbog njega pokajati.

Rezbariti tikve u snu

U slučaju da ste u snu izrezivali tikve i stvarali razne oblike, kao one za Noć veštica ili neke druge situacije, to ukazuje na vašu veliku maštu i želju da svet prikažete na drugačiji način. Moguće je da ste vrlo senzitivna osoba i da sve oko sebe doživljavate mnogo dublje nego ljudi iz vaše okoline pa tražite način da to predstavite drugima.

Sanjati narandžaste tikve

Kada u snu vidite narandžaste tikve, u vašoj svakodnevnici će biti prisutne određene promene i vi ćete se više ili manje na njih dobro privići. Moguće je da ćete pomalo biti zatečeni tim promenama, ali ćete ih prihvatiti kao neminovnost i truditi se da se što pre prilagodite novoj situaciji.

Sanjati zelene tikve

Ako ste u snu videli zelene tikve, vreme je da obratite pažnju na vaše zdravlje. Moguće je da ste prilično opušteni kada su zdravstveni problemi u pitanju i da sve ostavljate za zadnji čas. Morate biti svesni da se neke stvari ne mogu tako lako popraviti kada im prođe rok za popravku i kada odu predaleko. Setite se one pametne izreke koja kaže: „Bolje sprečiti nego lečiti“ i držite se nje.

Videti u snu žute tikve

Ukoliko ste u snu videli žute tikve, to ukazuje na nove šanse. Moguće je da ćete se pomiriti s nekim i da ćete započeti svoj odnos iz početka. Takođe je moguće da ćete se nečemu iznova okrenuti i pokušati ponovo ono što ranije niste uspeli. Dobićete priliku za neke popravke i nemojte je propustiti.

Videti u snu trule tikve

U slučaju da ste sanjali trule tikve, u narednim danima biste mogli imati određene gubitke. Možda će se vaša ulaganja izjaloviti, moguće je da ćete izgubiti neki novac, ali je isto tko moguće da ćete imati gubitke među osobama iz svoje okoline. Može se raditi o njihovom odlasku u druge zemlje i prekidu kontakta, o nekoj bolesti ili o svađi.

Sanjati nedozrele tikve

Kada u snu vidite da su tikve nedozrele, to znači da se uzalud nadate nečemu. Moguće je da se uporno trudite da nešto ostvarite, da postignete neki dogovor, da u nečemu napredujete, ali to se neće uskoro desiti. Bićete razočarani i lošeg raspoloženja kada shvatite da ste se uzalud nadali.

U snu guliti tikve

Ako ste sanjali da gulite tikve, u bliskoj budućnosti možete očekivati probleme vezane za ljubomoru. Moguće je da ćete biti nepravedno optuženi za preljubu, a sve to će biti rezultat jake ljubomore jedne osobe iz vaše okoline. Verovatno ste vi neko ko ima mnogo više šanse da osvoji određenu osobu nego što to ima onaj ko vas optužuje pa će to biti glavni razlog ovakvog ljubomornog ponašanja.

Sanjati da ukrašavate tikve

Ukoliko u snu ukrašavate tikve, to ukazuje na priliku da razvijete i pokažete talenat koji imate. Moguće je da ćete sa nekim osobama postići određeni dogovor i da će vam se otvoriti vrata u jedan novi svet prepun lepih izazova.

Videti u snu da su životinje izgrizle tikve

U slučaju da ste sanjali da su životinje izgrizle tikve, na javi vas očekuje finansijski problem koji nećete moći lako rešiti. Neke stvari će se desiti neplanirano i omesti vas u naplati onoga što ste završili. Neko će pokušati da vas izmanipuliše i navede na pogrešne zaključke kako bi odgodio plaćanje svojih obaveza. Budite uporni i ne odustajte od onoga što vam pripada.

Sanjati osušene tikve

Kada u snu vidite sušene tikve, to znači da ćete biti vrlo mudri i odgovorni u narednom periodu i da ćete dobro isplanirati svoju budućnost. Potrudićete se da obezbedite sve što će vam biti potrebno za uspešno funkcionisanje onoga čime se bavite i to ćete vrlo uspešno ubrzo realizovati.