Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati zagrljaj?

Šta znači sanjati zagrljaj?

Zagrljaj je izraz topline, ljubavi, podrške, utehe, ali i strasti. Sve ovo su moguća značenja i poruke jednog zagrljaja. Koja od tih poruka će se izdvojiti u datom zagrljaju, zavisi od osobe koja grli i od onoga ko je zagrljen. Grliti dete i grliti ljubavnika nikako nema isto značenje, a ni snagu.

U stvarnom životu, zagrljaj je nešto lepo i pozitivno, nešto što ukazuje na bliskost, brigu za druge i na određeno poštovanje. U snovima je moguće da se ta značenja malo ispreturaju pa da ponekad znače nešto suprotno od onoga što u snu vidimo. Pa ipak, u većini slučajeva, san je obrada naših misli i osećanja, ali i jasan prikaz onoga što na javi ne smemo priznati.

Zbog toga je motiv zagrljaja u snovima najčešće pozitivno okarakterisan i retki su oni snovi o zagrljaju koji nose negativna značenja.

Sanjati zagrljaj

Ako ste sanjali zagrljaj, vrlo je moguće da ste u stvarnom životu izloženi emotivnom stresu i da vam je potrebna nečija podrška. Moguće je i da vi želite pružiti podršku nekome do koga vam je stalo, ali je moguće i da ste zaljubljeni i željni da podelite zagrljaje sa osobom koju volite. Ovakav san može poručivati da vam je potrebna uteha ili zaštita, ali može ukazivati i na određenu provokaciju na javi.

Sanjati snažan zagrljaj

Ukoliko ste sanjali snažan zagrljaj, to ukazuje na postojanje snažnih emocija koje žele da budu ispoljene. Moguće je da neke osećaje više ne možete držati sakrivene i da vam je bitno da ih što pre izrazite. Bilo da se radi o ljubavi, brizi, odanosti ili čak ljutnji, ovo su osećaji koje želite jasno pokazati, ali vas na javi nešto u tome sprečava. Moguće je da se plašite pogrešne reakcije one druge strane pa to pokazivanje stalno odlažete.

Sanjati slab zagrljaj

U slučaju da ste sanjali slab zagrljaj, vaš san označava neku nevoljnost i nešto što radite samo reda radi. Moguće je da ste na neki način prisiljeni da se ponašate pristojno i po protokolu pa vam je pokazivanje naklonosti čista formalnost, a ne stvarni osećaj. Sve to vas prilično zamara i ide vam na živce, ali ne želite razočarati one kojima je vaše ponašanje veoma važno pa se trudite da budete fini.

Sanjati zagrljaj rukom oko ramena

Kada u snu vidite zagrljaj jednom rukom oko ramena, to znači da ćete u narednom periodu imati prijateljsku podršku i savet jedne mudre osobe. Moguće je da ćete u nekome videti očinsku figuru i da će vam mnogo značiti takav pristup i ponašanje određene osobe. Shvatićete da vam je baš to nedostajalo i da je došlo u pravom trenutku.

Sanjati dug zagrljaj

Ako ste u snu videli dug zagrljaj, u narednim danima biste mogli upoznati nekoga s kim ćete ostvariti posebnu vezu koja će dugo trajati. Moguće je da će to biti snažna i dugotrajna prijateljska veza, ispunjena iskrenim emocijama, ali je moguće i da upoznate osobu u kojoj ćete pronaći životnog partnera ili partnerku.

Sanjati kratak zagrljaj

Ukoliko ste u snu videli kratak zagrljaj, na javi biste mogli bežati od povezivanja s drugima. Moguće je da se loše osećate kada trebate otkriti vlastite emocije i kada ih druge osobe od vas očekuju. Plašite se da će te emocije i vaše ponašanje biti pogrešno shvaćeno ili da ćete biti povređeni ako se emotivno „razgolitite“ pred drugima. Zato izbegavate bliže kontakte i uvek se držite na pristojnoj distanci.

U snu grliti dete

U slučaju da ste sanjali da grlite dete, to ukazuje na vašu potrebu za zaštitom određene osobe ili osoba i na želju da nekome pokažete da će sve biti u redu. Moguće je da nekoga doživljavate kao nežno i krhko biće koje se neće moći adekvatno snaći u ovom surovom svetu i zato želite da toj osobi pomognete štiteći je i pokazujući joj da nije sama.

Videti u snu da dete grli vas predstavlja vašu potrebu za nežnošću i za osećajem da ste nekome neophodni i važni. Moguće je da ste ostali sami i da više nemate o kome brinuti pa se ne snalazite najbolje u novoj situaciji. Isto tako je moguće da vam određena osoba mnogo nedostaje i da priželjkujete njenu nežnost i iskrenost.

Grliti voljenu osobu u snu

Kada u snu vidite kako grlite voljenu osobu, to znači da se za nešto želite iskupiti. Moguće je da ste u poslednje vreme zanemarivali svoju voljenu osobu zbog obaveza koje ste imali i da se zbog toga osećate krivima. Takođe je moguće da ste zbog nečega bili nepravedni prema voljenoj osobi i da se želite izviniti i naglasiti ljubav koju prema voljenoj osobi osećate.

Videti u snu da voljena osoba grli vas predstavlja vašu želju za dokazima da ste još uvek važni vašoj voljenoj osobi. Moguće je da se osećate nevoljeno ili da se plašite kako više niste privlačni svojoj voljenoj osobi pa čeznete za nekim dokazima koji će vas u tome razuveriti.

Sanjati da grlite roditelje

Ako ste u snu videli kako grlite svoje roditelje ili jedno od njih, u stvarnom životu biste mogli poželeti da provodite mnogo više vremena s njima. Moguće je da ste ih se uželeli ili da vam je ostalo žao nešto što jeste ili niste uradili kada ste se poslednji put videli. Možda im želite pokazati da mislite na njih i da niste imali nameru da ih bilo čim povredite.

Sanjati da roditelji grle vas ukazuje na vašu potrebu da vas roditelji mnogo bolje razumeju. Moguće je da ih pokušavate navesti da vas drugačije gledaju, da uvažavaju vaše želje i da vam pružaju podršku onda kada vam je to potrebno, ali oni uporno teraju po svome i kruto gledaju na sve oko sebe.

U snu grliti prijatelja

Ukoliko ste sanjali da grlite prijatelja, u bliskoj budućnosti biste mogli nekome poželeti pokazati koliko ga razumete i koliko ste tu za dotičnu osobu. Moguće je da ste svesni kako jedna bliska osoba ima probleme koje ne može sama rešiti i za koje joj je potrebna nečija podrška i pomoć. Vi ste spremni uraditi sve kako se ta osoba ne bi osećala napuštena samo je potrebno da vam ona to dozvoli.

Sanjati da prijatelj grli vas ukazuje na vašu potrebu da vam prijatelj nešto oprosti i da vas bolje razume. Moguće je da ste nedavno uradili nešto sa najboljom namerom, ali da to vaš prijatelj nije tako video. Moguće je da vas on /ona osuđuje i zamera vam određene stvari ne sagledavajući vaše prave motive, a vas to mnogo boli.

U snu grliti neprijatelja

U slučaju da ste u snu grlili neprijatelja, na javi biste mogli biti vrlo širokih shvatanja i spremni na kompromise. Moguće je i da ćete prvi pružiti ruku pomirenja nekome s kim niste u najboljim odnosima jer verujete da razumne i dobronamerne osobe sve mogu rešiti bez uvećavanja problema. Nije vam bitna sujeta, nego dobro delo koje će iz toga nastati.

Videti u snu da neprijatelj grli vas ukazuje na potrebu da u narednim danima budete vrlo oprezni i da ne verujete u previše lepe ponude. Moguće je da vas vaš san upozorava da su na pomolu neke podvale i poslovi koji se rade iza vaših leđa.

U snu ne puštati nekoga iz zagrljaja

Kada sanjate da ne puštate nekoga iz zagrljaja, to znači da se na javi plašite da ćete nešto izgubiti. Moguće je da ste zabrinuti zbog nečijeg odlaska ili se plašite da će se neka veza prekinuti ako se određena osoba uda ili oženi. Zabrinuti ste da ćete izgubiti bliskost koju ste s nekom osobom imali i da joj vi više nećete biti važni ili da nećete biti na prvom mestu.

Videti u snu da vas neko ne pušta iz zagrljaja predstavlja vaš osećaj sputanosti i nedostatka slobode. Moguće je da vas nečija pažnja i briga guše, da vas ometa nečije preveliko pokazivanje ljubavi i da ne možete slobodno disati u tom odnosu.

U snu ljuljati nekoga u zagrljaju

Ako ste sanjali da ljuljate nekoga u svom zagrljaju, u bliskoj budućnosti biste mogli pružiti veliku utehu jednoj osobi. Moguće je da ćete se naći na pravom mestu u pravo vreme i da ćete biti čvrst oslonac nekome u tom trenutku. Možda ćete svojim razumnim i blagim rečima ukazati na realnost i na sve pozitivne stvari koje se tu nalaze pa ćete na taj način ohrabriti dotičnu osobu.

Sanjati da vas neko ljulja u svom zagrljaju predstavlja vašu veliku želju za osloncem i deljenjem obaveza i briga. Moguće je da vam je potreban neko ko će poneti deo vašeg životnog tereta i ko će vam reći da će sve biti u redu. Verovatno ste mnogo opterećeni stanjem u kojem se nalazite, a nemate s kim to podeliti.

Odbiti zagrljaj u snu

Ukoliko ste u snu odbili nečiji zagrljaj, to ukazuje na vaš otpor prema slabostima i pokazivanju emocija. Plašite se da će vas neko doživeti kao slabu osobu kojom je lako manipulisati. Moguće je i da ne verujete u dobre namere određene osobe i da se nikako ne želite opustiti u njenom društvu i tako propustiti da uočite nešto važno.

Videti u snu da neko odbija vaš zagrljaj ukazuje na vaš strah da ćete biti odbijeni kada nekome pokušate pokazati šta zaista mislite i koliko vam je do te osobe stalo. Niste sigurni u sebe i ne znate kako da se ponašate. Imate želju da podelite bliskost sa tom osobom, ali se istovremeno plašite da će vas pomenuta osoba ismejati.

Sanjati zagrljaj nepoznate osobe

U slučaju da ste sanjali da grlite nepoznatu osobu, to označava vašu saosećajnost i želju da pomognete. Možda ste zabrinuti zbog nekih dešavanja u vašoj okolini ili čak zbog dešavanja u svetu i voleli biste da pomognete svima kojima je to potrebno. Jasno vam je da to nije moguće izvesti u takvoj meri, ali u vama ipak postoji određeni poriv da to uradite.

Sanjati da vas grli nepoznata osoba predstavlja vašu usamljenost i želju za bliskošću. Moguće je da vas vaša okolina ne razume i da ne obraća pažnju na vaše potrebe pa vam mnogo nedostaje neko s kim biste mogli podeliti ono što vas muči ili jednostavno ono što uopšteno osećate.

U snu pretiti u zagrljaju

Kada sanjate da vas je neko zagrlio i preti vam na uho, to znači da se u narednom periodu morate pričuvati licemernih osoba. Moguće je da dolazite u dodir s nekim ko je spreman uraditi sve da dobije ono što želi pa vam tako jedno govori, a sasvim drugo radi. Nemojte nasedati na nečiju slatkorečivost, nego pažljivo pratite šta ta osoba radi.

Videti u snu da vi nekoga grlite i pretite mu na uho ukazuje na vašu želju za provokacijom. Moguće je da imate jak poriv da nekome pokažete kako ste pametniji od njega i kako ste sposobni stvoriti uslove u kojima neće imati kud. Možda želite izazvati određenu reakciju te osobe nekim svojim provokacijama i onda uzvratiti kontranapadom.

Sanjati strasni zagrljaj

Ako ste sanjali da nekoga strasno grlite, na javi biste mogli izjaviti ljubav jednoj osobi ili joj dati dvosmislenu ponudu sa jasnom porukom. Od njenog odgovora na tu ponudu, zavisiće vaši daljnji koraci, ali je izvesno da su pred vama dani u kojima ćete intenzivno razmišljati o ljubavi i strasti i u kojima ćete pokušavati ostvariti uspehe na ljubavnom polju.

Sanjati da vas neko strasno grli predstavlja vašu želju za ulaskom u romantičnu vezu ili vašu želju za poboljšanjem trenutne ljubavne veze. Moguće je da vam nedostaje strasti i uzbuđenja u vezi u kojoj se nalazite  i da želite nešto ozbiljno menjati po tom pitanju.

Sanjati slavljenički zagrljaj

Ukoliko ste u snu videli slavljenički zagrljaj, u bliskoj budućnosti biste i sami mogli nešto slaviti. Moguće je da ćete ostvariti uspeh u onome što ste radili i da će vam bliske osobe na tome čestitati. Takođe je moguće da ćete slaviti uspeh drage osobe ili dolazak prinove u vašu porodicu. Moguće je i da ćete ređati uspehe sa sportskim timom ili sa onim poslovnim. Kako god bilo, na pomolu je mnogo grljenja i čestitanja na lepim dešavanjima.

Ne videti koga grlite u snu

U slučaju da u snu ne vidite koga grlite, to označava da ste nesebična osoba i da ste uvek spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Na vas se uvek mogu osloniti svi koji vas poznaju, dovoljno je samo da vam se obrate i vi ćete uraditi sve što je u vašoj moći da im pomognete. Ponekad vas to može iscrpiti i navesti vas da ne mislite na sebe, zato je potrebno da vodite računa o svom zdravlju i svojim potrebama.

Sanjati da ne vidite ko vas grli ukazuje da u stvarnom životu niste svesni nečije pomoći i svega onoga što određena osoba za vas čini. Moguće je da olako shvatate nečije prisustvo i ulogu u vašem životu, da tu osobu uzimate zdravo za gotovo i da ne cenite na pravi način ono što za vas radi.

Videti u snu druge da se grle

Kada u snu vidite da se grli neko drugi, to znači da ćete u narednom periodu dobiti lepe vesti. Nešto će vas mnogo obradovati i doneti vam želju da sa drugima podelite svoju radost. Moguće je da će od drugih osoba  i njihovog uticaja zavisiti ishod nečega što vam je važno, a da će te osobe biti neko ko vam je blizak. U svakom slučaju, uskoro ćete imati razloga za radovanje.

Sanjati da grlite životinje

Ako ste u snu grlili neku životinju, na javi biste mogli dobiti naklonost određenih osoba. Ukoliko ste grlili vuka, ta naklonost bi mogla doći od jedne opasne i moćne osobe. Kada sanjate da grlite lisicu, moguće je da ćete dobiti naklonost osobe koja je prilično lukava i kojoj ne biste trebali previše verovati. Ukoliko ste grlili psa u svom snu, možete se osloniti na odanost određene osobe u narednom periodu. Sanjati da grlite mačku ukazuje da će vam naklonost iskazati osoba koja je veoma uglađena, fina i prepredena. Ako ste grlili konja, mogli biste steći naklonost osobe koja je u stanju da vam brzo reši mnoge probleme.

Sanjati da grlite kućnog ljubimca

Ukoliko ste u snu grlili svog kućnog ljubimca, na javi vas očekuje dobro zdravlje i mnogo veselog raspoloženja. Moguće je da ćete uskoro dobiti priliku da provodite vreme sa onima koje volite i koji vole vas pa ćete se odlično osećati i napuniti pozitivnom energijom. Sve to će se odraziti i na vaš organizam pa je moguće da će vam se popraviti zdravstveno stanje.

U snu grliti nekoga s kim ste u svađi

U slučaju da ste u snu videli kako grlite osobu s kojom ste trenutno posvađani, to znači da vas uskoro očekuje pomirenje i razumevanje. Moguće je da ćete i vi i ta osoba uvideti kako je vaša svađe bila besmislena i izazvana nekim nepromišljenostima pa ćete jedva čekati da se pomirite i nastavite družiti. To će vas mnogo usrećiti i doneti vam olakšanje.

Sanjati da plačete u zagrljaju

Kada u snu vidite kako plačete u nečijem zagrljaju, to označava dolazak rasterećenja. Moguće je da ste u poslednje vreme bili veoma opterećeni nekim dešavanjima i da ste stalno bili u određenom grču zbog toga, ali sebi niste smeli dopustiti da posustanete i da se opustite. Međutim, uskoro će se sve to rešiti i vi ćete osetiti veliko rasterećenje i potrebu da iz sebe izbacite sav pritisak koji ste nosili.

Sanjati da neko plače u vašem zagrljaju predstavlja mogućnost zbližavanja s jednom osobom u narednim danima. Verovatno će vam se jedna osoba otvoriti i ispričati neke vrlo lične stvari koje su je opterećivale duže vreme.

U snu se smejati u zagrljaju

Ako ste sanjali da se smejete u nečijem zagrljaju, to ukazuje na prihvatanje i razumevanje. Moguće je da ćete se osećati dobrodošlo u nekom društvu ili nekoj sredini i da ćete dobiti stvarnu podršku od strane tih ljudi. Osetićete da vas te osobe zaista razumeju i da ne morate ništa dodatno objašnjavati ili se zbog nečega pravdati, dovoljno je da se ponašate u skladu sa svojim uverenjima.

Videti u snu da se neko smeje u vašem zagrljaju ukazuje na vašu želju da jednu osobu mnogo usrećite. Veoma vam je stalo do toga da se ta osoba oseća dobro i sigurno kada je s vama i da u vama vidi izvor svoje sreće pa ste spremni mnogo toga uraditi da bi se to i ostvarilo.

Izvući se u snu iz zagrljaja

Ukoliko ste sanjali da se izvlačite iz nečijeg zagrljaja, u narednom periodu biste mogli odlučiti da se oslobodite nečije kontrole. Verovatno  je da ste zbog nečega bili ovisni o jednoj osobi i o njenoj pomoći, ali biste uskoro mogli promeniti svoj status. Moguće je da ćete ostvariti uspeh u nečemu i da će to dovesti do vaše samostalnosti.

Videti u snu da se neko izvlači iz vašeg zagrljaja predstavlja odlazak bliske osobe u skoroj budućnosti. Moguće je da će vaše dete uskoro otići na fakultete ili da će se ćerka ubrzo udati, a moguće je i da će vaši bliski prijatelji otići da žive u neki drugi grad. Međutim, ovaj san se isto tako može odnositi i na prekid vaše veze ili braka, odnosno na saznanje o prevari vašeg partnera.

Sanjati trčanje u zagrljaj

U slučaju da ste u snu nekome trčali u zagrljaj, to znači da ste na javi mnogo poželeli neku osobu i da vas uskoro očekuje susret s njom. Bićete presrećni kada se ponovo sretnete i jedva ćete čekati da čujete sve što se dešavalo u životu te osobe od vašeg poslednjeg susreta.

Sanjati da neko trči vama u zagrljaj predstavlja veliku odanost jedne osobe. Moguće je da niste svesni koliko vas ta osoba voli i ceni i koliko je spremna da se za vas žrtvuje. Trebali biste više pažnje i zahvalnosti pokazivati kada ste s njom jer bi joj to bila najveća nagrada.