Sanovnik » Sanjati » Z » Šta znači sanjati zaljubljene?

Šta znači sanjati zaljubljene?

Zaljubljenost je zaista predivan osećaj koji u čoveku istovremeno izaziva i stanje uzbuđenosti i blaženstva. Mnoge lepe emocije izlaze na površinu i čovek je spreman da se menja i to u onom  dobrom smislu. Čak i neuzvraćena ljubav menja čoveka i daje mu drugačiji uvid u život i njegove vrednosti.

Sanjati zaljubljene ili da ste sami zaljubljeni, obično znači ili da vam u životu sve lepo ide ili da ste željni ljubavi. Nekako tu nema sredine, samo ekstremi. Ovakvi snovi se pojavljuju kada je osoba željna pažnje, kada pati i kada priželjkuje idiličnu vezu ili kada je toliko srećna i ispunjena ljubavlju da je želi svima pokazati, pa je i u snovima proživljava.

Ljubav i zaljubljivanje su svakako pozitivni pojmovi u ljudskom životu, pa bi i snovi o zaljubljenima trebali biti pozitivni. Međutim, postoje neke suprotnosti između snova i jave koje često naše snove oboje drugačijim značenjem od onoga što smo u snu videli. Upravo zbog toga i snovi o zaljubljenima mogu imati negativna značenja koliko i ona pozitivna. Koji će predznak ovakvi snovi imati, zavisi od njih samih i detalja u njima.

Sanjati zaljubljene

Ako ste u snu videli neke zaljubljene osobe, vrlo je moguće da ste u poslednje vreme opterećeni razmišljanjem o svom ljubavnom životu ili o sreći uopšte. Takođe je moguće da vas pogađa nečija nesreća ili sreća u tolikoj meri da je i u snovima proživljavate. Moguće je da ste zabrinuti za nekoga ko vam je drag ili ste vrlo sretni zbog nečije sreće pa o tome sanjate. Snovi o zaljubljenima mogu predskazivati lepe ili tužne trenutke u bliskoj budućnosti, što zavisi od događaja u samom snu.

Sanjati da ste vi zaljubljeni

Ukoliko ste sanjali da ste zaljubljeni, moguće je da vam nedostaje pažnje i nežnosti u životu i da ih kroz snove pokušavate nadomestiti. Možda ne osećate da ste voljeni i da nekome pripadate pa vam snovi dođu kao neka ordinacija u kojoj lečite svoje ljubavne boljke.  S druge strane, ako ste na javi srećni i ispunjeni na ljubavnom planu, normalno je da tu svoju sreću doživljavate i u snovima. Možda ni sami ne možete verovati da vam se dešava toliko toga lepoga u životu pa to pokušavate kroz snove potvrditi.

Posmatrati zaljubljene u snu

Kada sanjate da posmatrate zaljubljene osobe, to znači da ćete u bliskoj budućnosti na neki način otkrivati i upoznavati delove svoje ličnosti koji su ostali skriveni. Postaćete mnogo otvoreniji i spremniji na saradnju sami sa sobom, ali i sa ljudima iz svog okruženja, a to će rezultirati dubljim i boljim uvidom u svoje potrebe i želje.

Videti u snu zaljubljene supružnike

U slučaju da ste u snu videli neke supružnike kao zaljubljene osobe, na javi ste verovatno pomalo zavidni njihovoj sreći ili im se divite i želite imati upravo takav odnos sa svojim partnerom. Cenite način na koji se ophode jedno prema drugom i način na koji funkcionišu u paru i voleli biste i sami doživeti tako nešto. Njihov odnos je za vas pravi primer zaljubljenosti i ljubavi između dve osobe.

Skrivati zaljubljene u snu

Ako ste sanjali da skrivate neki zaljubljeni par od onih koji im brane da se viđaju, u narednom periodu biste se mogli javno založiti za nešto što ćete smatrati ispravnim, bez obzira što će svi oko vas imati suprotno mišljenje. Vaša intuicija će vam govoriti da ste u pravu i da ne trebate odustajati od svog mišljenja i svog osećaja uprkos tuđem osuđivanju. Na kraju ćete odneti pobedu i dokazati da ste bili u pravu.

U snu prenositi poruke zaljubljenima

Ukoliko ste u svom snu glumili poštara zaljubljenom paru i prenosili njihove ljubavne poruke od jednog do drugog, uskoro biste se mogli naći između „dve vatre“ koje bi vas lako mogle opeći. Naime, slučajno biste mogli biti „tampon zona“ dvema osobama koje su posvađane i koje preko vas pokušavaju rešavati svoje probleme. S obzirom da međusobno ne razgovaraju, vi ćete im biti sredstvo komunikacije. Pripazite se da na kraju ne ispadne kako ste ih vi posvađali prenoseći pogrešne poruke.

U snu izdati zaljubljeni par

U slučaju da ste u snu drugima otkrili tajnu vezu nekog zaljubljenog para, u narednom periodu vas očekuje kršenje nekog ranijeg dogovora. Moguće je da ćete slučajno prekršiti dogovor koji ste s nekim imali, ali je isto tako moguće i da se svesno nećete želeti pridržavati onoga što je već dogovoreno. U svakom slučaju, izdaćete nečije poverenje, bilo to namerno ili slučajno sa vaše strane. Možda biste o tome trebali razmisliti malo bolje i potražiti neko poštenije rešenje za situaciju koja vam dolazi.

Sanjati da pomažete zaljubljenima

Kada u svom snu nešto pomažete zaljubljenima, to znači da ste otvorena i dobronamerna osoba koja je uvek spremna pomoći drugima. Ne žalite svoj trud ni vreme kada treba da se nađete pri ruci onima za koje verujete da imaju plemenite porive i da ne rade nikome na štetu. Vodite se uverenjem da se čoveku uvek vraća onako kako radi i da zbog toga treba dobro razmisliti o svakom svom postupku.

Sanjati da je neko zaljubljen u vas

Ako ste u snu videli da je neko nepoznat zaljubljen u vas, moguće je da ste usamljeni i da priželjkujete da vam neko izjavi ljubav. Takođe je moguće da ćete uskoro sresti jednu osobu koja će vas zainteresovati na poseban način i s kojom ćete poželeti ostvariti dublje odnose.

Ukoliko ste sanjali da je u vas zaljubljena neka vama poznata osoba, moguće je da s tom osobom želite uspostaviti bolje odnose i želite da vas ona vidi u drugačijem svetlu. Imate osećaj da toj osobi niste najomiljeniji lik iz okoline, a voleli biste da se to što pre promeni.

U snu biti srećno zaljubljen

U slučaju da ste u snu bili srećno zaljubljeni, na javi vas očekuju lepi trenuci i mnogo radovanja. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, naredni dani će vam biti ispunjeni razumevanjem i skladom u odnosima sa vašim partnerom ili partnerkom. Ukoliko trenutno nemate partnera ili partnerku, vreme koje je pred vama provodićete sa dragim ljudima.

Moguće je još jedno objašnjenje ovakvog sna. Ukoliko se na javi osećate usamljeno, ovaj san je slika onoga što želite da vam se što pre desi. Čak i ako je tako, naredni period bi vam mogao biti ispunjen lepim trenucima i druženjem sa dragim ljudima.

Videti u snu da je neko drugi srećno zaljubljen znači da neku osobu na javi doživljavate kao pravog srećkovića i onoga ko ima sve što poželi. Čini vam se da se ta osoba ni za šta ne mora mnogo potruditi, a ipak dobije sve onako kako i očekuje. Voleli biste se menjati s tom osobom bar na jedan dan. Ipak, setite se one izreke „Pazi šta želiš, da ti se to i ne ostvari“.

Biti nesrećno zaljubljen u snu

Kada sanjate da ste nesrećno zaljubljeni i da vam ta ljubav nije uzvraćena, vrlo je moguće da se osećate loše zbog nečega u šta ulažete mnogo napora i energije, a to ne daje rezultate kakve priželjkujete. Na neki način se osećate prevareno i oštećeno  i ne znate kako da se nosite s tim. Imate osećaj da dajete sve od sebe, a da ništa ili jako malo dobijate zauzvrat.

Videti da je neko drugi nesrećno zaljubljen u snu znači da ste svesni kako je jedna osoba mnogo bolja od onoga što drugi vide u njoj, ali niste u mogućnosti da to drugima pokažete. Jasno vam je da drugi vide samo ono što je na površini i ne žele se zamarati dubljim istraživanjem nečije ličnosti, niti ih zanima kako i zašto je nešto takvo kakvo jeste. Voleli biste pomoći, ali ne znate kako.

Sanjati da čuvate tajnu nekog zaljubljenog para

Ako ste u snu čuvali tajnu koju vam je poverio neki zaljubljeni par, u bliskoj budućnosti vas očekuje neko opterećenje i teskoba koju ni sa kim nećete moći podeliti. Moraćete se sami nositi sa tim osećanjem i sami rešavati svoje problema, a za javnost ćete staviti masku na kojoj piše da je sve u najboljem redu. Ukratko, bićete prepušteni sami sebi i svojim brigama koje ćete morati kriti.

Poveriti nekome da ste zaljubljeni

Ukoliko ste u snu poverili nekome da ste zaljubljeni u određenu osobu, uskoro biste se mogli naći u situaciji da tražite savet od nekoga. Bićete u dilemi koja će vas naterati da pređete preko svog ponosa i da potražite savet od jedne mudre osobe. To će vam biti veoma pametan potez i nećete se zbog toga pokajati. Dobićete rešenje za svoj problem, a ujedno ćete uvideti da nije nikakva slabost priznati da vam treba pomoć.

U slučaju da je neko u snu vama poverio da je zaljubljen u određenu osobu, možete očekivati da ćete se morati baviti nečijim privatnim problemima i da ćete morati biti vrlo taktični pri tome. Neće vam biti lako da jasno kažete ono što mislite, a isto tako nećete moći lagati i govoriti ono što nikako ne mislite. Još veći teret će vam biti što će ta osoba polagati sve nade u vas i u vašu pomoć.

Sanjati da ste zaljubljeni u prijatelja

Kada sanjate da ste zaljubljeni u svog prijatelja, to znači da prema njemu ili njoj osećate mnogo ljubavi i poštovanja i da ga cenite kao osobu. Znate da će uvek biti tu za vas šta god da se desi. Vaš odnos je poseban i ne zasniva se samo na površnim osećanjima.

Drugačije tumačenje ovog sna kaže da ste zaista zaljubljeni u svog prijatelja ili prijateljicu, ali se još uvek bojite to sebi priznati. San vam je mnogo lakše mesto da ispoljite svoje prave osećaje nego što je to stvarnost.

Videti u snu da je prijatelj zaljubljen u vas

Ako ste sanjali da je vaš prijatelj zaljubljen u vas, moguće je da se plašite kako vaš odnos postaje nedefinisan i kako više niste sigurni šta postajete jedno drugom.  Uskoro biste mogli poželeti da porazgovarate o tome i da na najbezbolniji način razjasnite vaše odnose. Ne želite da neko od vas bude povređen nerazumevanjem onog drugog ili pogrešnim tumačenjem tuđih postupaka.

Takođe je moguće da biste vi voleli da vam na javi prijatelj izjavi ljubav jer i sami osećate ljubav prema njemu ili njoj.

U snu biti zaljubljen u voljenu osobu

Ukoliko ste sanjali da ste zaljubljeni u svoju voljenu osobu, moguće je da na javi niste sigurni u svoja osećanja prema voljenoj osobi i da sami sebe ubeđujete u nešto što nije sigurno. Pokušavate popraviti grižu svoje savesti zbog onoga što osećate, odnosno ne osećate prema svojoj voljenoj osobi. Bilo bi dobro da razmislite o svom snu i da što pre rešite vaše odnose.

Takođe je moguće da ste vi na javi veoma zaljubljeni u svoju voljenu osobu i da i u snu proživljavate tu svoju ljubav.

U snu biti zaljubljen u stariju osobu

Kada sanjate da ste zaljubljeni u stariju osobu, to znači da vam u životu treba neko ko će vam pružiti oslonac i razumevanje. Ne želite se baviti nezrelim ljudima iz svoje okoline niti želite da vas takve osobe posmatraju kao „mogući plen“. Potreban vam je neko ko ima ozbiljne namere i ko može da vas prati na svim poljima. Veoma cenite zrelost i ozbiljnost kod osoba koje upoznajete i to vam je od presudne važnosti za započinjanje ljubavne veze.

Zaljubiti se u mlađu osobu u snu

Ako ste u snu bili zaljubljeni u mlađu osobu, na javi vam nedostaje zabave i avanture. Dosadilo vam je da stalno sledite kruta pravila ponašanja i želite da se opustite i zabavite. Osećate se mladi i poletni i ne želite da vam neko taj polet ugasi svojim stalnim zvocanjem. Potrebno vam je da se konačno ponašate onako kao želite, bez opreza i sputavanja.

Biti u snu zaljubljen u više osoba

Ukoliko ste u svom snu bili zaljubljeni u više osoba, u bliskoj budućnosti ćete imati problema sa donošenjem nekih odluka. Biće vam teško da se odlučite između ponuđenih opcija i nećete znati šta da uradite. Koju god opciju da izaberete, činiće vam se da je neka bolja ostala neiskorišćena.

Sanjati da je više osoba zaljubljeno u vas

U slučaju da ste u snu videli kako je više osoba zaljubljeno u vas, uskoro biste se mogli razočarati realnim stanjem stvari. Moguće je da ste maštali o nečemu što nije bilo moguće da se ostvari i sada ćete se morati suočiti sa realnošću koja vas očekuje. Takođe je moguće da ste prilično umišljena osoba koja smatra kako se sve vrti oko nje, ali je realnost daleko drugačija i moraćete se malo „spustiti na zemlju“.

Sanjati da niko nije zaljubljen u vas

Kada sanjate da niko nije zaljubljen u vas, to znači da ste osoba koja nema samopouzdanja i koja ne veruje u sebe i svoje mogućnosti. Potrebno je da se malo trgnete iz takvog razmišljanja i da bolje pogledate oko sebe. Videćete da ste već mnogo toga sami postigli i da niste bespomoćni kako vam se to čini.

Videti u snu da neko ismeva vašu zaljubljenost

Ako ste sanjali da vam se neko smeje zato što ste zaljubljeni, u narednim danima biste mogli biti razočarani u jednu osobu od koje ste mnogo više očekivali. Postaće vam jasno da ta osoba nikada neće biti onakva kava ste vi priželjkivali da bude i da je sve ovo što ste do sada u toj osobi videli samo vaša želja i fantazija. Biće vam teško da se pomirite sa ovim saznanjem, ali nećete imati drugih mogućnosti.

Biti zaljubljen u neprijatelja u snu

Ukoliko ste sanjali da ste zaljubljeni u neprijatelja, uskoro biste se mogli pomiriti sa nekim s kim ste dugo u svađi. Konačno ćete uvideti i neke dobre strane kod te osobe i potrudićete se da se vaši odnosi dovedu u neko normalno stanje. Ovakva situacija će biti pravo olakšanje i za vas i za tu drugu osobu.

Videti u snu da je neprijatelj zaljubljen u vas

U slučaju da ste u snu videli kako je neprijatelj zaljubljen u vas, moguće je da ste vrlo opterećeni svađom sa jednom osobom i da priželjkujete da se ta svađa okonča. Ne želite sami inicirati pomirenje jer ne želite izgledati slabi u očima te osobe, ali biste voleli da se trenutno stanje promeni i popravi. Zato se nadate da će ta osoba prva pokazati želju za normalizacijom odnosa.

Biti u snu zaljubljen u bivšeg partnera

Kada sanjate da ste zaljubljeni u bivšeg partnera, to znači da još uvek niste raskrstili sa teškim stvarima iz svoje prošlosti i da vas i dalje za njih nešto veže. Moguće je da se ne možete pomiriti sa nekim događajima iz te prošlosti ili ne znate kako da pustite ono za što ste se celo vreme grčevito držali, a to vas je samo vuklo na dno i nije vam dalo da isplivate na površinu. Morate shvatiti da je život ono što vas čeka, a ne ono što je odavno prošlo.

Videti u snu da se zaljubljeni ljube

Ako ste u snu videli kako se zaljubljeni ljube, na javi vas očekuju lepi uspesi i zadovoljstva na mnogim poljima. Naredni dani će vam biti ispunjeni smehom i dobrim provodom, ali i lepim postignućima na poslovnom planu.

Sanjati da se vi ljubite sa osobom u koju ste zaljubljeni

Ukoliko ste se u snu ljubili sa nekim u koga ste zaljubljeni, u bliskoj budućnosti će vam se ispuniti jedna želja. Ostvariće vam se nešto što ste duže vreme priželjkivali, ali nikome niste o tome govorili. Bila je to vaša mala tajna koja se sada ostvaruje.

Videti u snu da se zaljubljeni svađaju

U slučaju da ste u svom snu videli kako se zaljubljeni svađaju, na javi vas očekuju neki nesporazumi i razmirice. Moguće je da se nećete dobro razumeti sa osobom do koje vam je stalo i da će to izazvati neke neugodne situacije među vama. Potrebno je da oprezno iznosite svoja mišljenja i stavove, kako ne biste došli u situaciju da budete neshvaćeni i osuđeni od svoje okoline.

Sanjati da ste zaljubljeni u sebe

Kada sanjate da ste zaljubljeni sami u sebe, to nikako ne znači da ste narcisoidna osoba. Takav san upućuje na to da ste zadovoljni onim što ste postigli i kakva ste osoba postali. Znači da ste ponosni na sebe i na ono za šta ste se izborili, kao i da ste sada osoba kakva ste oduvek želeli da budete. Nemate šta sebi da zamerite i imate čistu savest.